|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
![]() , my tez kiedyś mieliśmy taki stół |
|
|
|
|
#452 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
. tak tak to mial byc 1/2 tony...
|
|
|
|
|
#453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Robiłam z powidłami sliwkowymi, z truskawami, a ostatnio z wiśniami i czereśniami z kompotu Mama mówi, że oryginalny przepis jest z agrestem |
|
|
|
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
No ja zaraz jadę do Katowic do kilku sklepów poszukać jedo fyn 4 ds ... i mam nadzieję, że to będzie ten wózek! Już mam dosyć oglądania i szukania, poza nim nie mam z resztą już pomysłu.
Powiem wam, że dostałam info na pw od użytkowniczki Vulcano i mówiła, że nie zamieniłaby go na żaden inny może trafiła na dobry model akurat, ja wolę nie rzykować i dołożyć te 300zł do Fyna. Fakt, że nie wiem skąd dołożę ale jakoś wyczaruję tę kasiorę.Tak więc jak w czymś mi odpadnie Fyn dzisiaj to moje dziecko będzie wożone w taczce! Bo ja nad samochodem dla siebie (co jezdzę już lat kilka) się tyle nie zastanawiałam co nad wózkiem..a przecie też musi być wygodny, wytrzymały, bezawaryjny itd.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#455 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#457 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- SOrry za tak "wylewne" odpowiedzi... ale jestem wykonczona, prawie spie.. W nocy od 23 mialam znow bol zebów, teraz z lewej str u gory.. O 23:30 apap nie pomogl, drugi o 2 tez nie pomogl.. cala noc nieprzespana! . Rano udalo mi sie od 8, 2 godz jakos przekimac.. MAsakra z tymi zebami! W pierwszej ciazy nie bylam ani razu u dentysty, widze ze teraz nadrabiam. A w dodatku moj dentysta jest na wyjezdzie.. juz jakis czas.. U innych na 15:30 wizyta, jeszcze jedna na 11:30 ale tam za bardzo nie chce isc, bo nie sa zbyt dobrzy.. Kurcze cale dziasla z lewej str napuchniete, bolące, a nie wiem ktory ząb/zeby mnie bola Hmm tylko paracetamol mozna przeciwbolowo czyz nie? |
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#458 |
|
Zadomowienie
|
hd no to super ale teraz odpoczywaj a nie szalej z przeróbkami
świetne te krzesła i od razu bieznik na stół super to wygląda zresztą jak wszystko i jak zawsze ![]() Siala no właśnie i jak tu zczaić widzisz każdemu pasuje coś innego i jednemu coś się może zepsuć a innemu nie heh ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- idealnecialo biedna nie wiem chyba paracetamol ja właśnie jak mnie głowa bolała to zawsze apap brałam to jeżeli jest tam paracetamol to jego można bo chyba ibuprofenu nie bardzo |
|
|
|
#459 |
|
Wtajemniczenie
|
hd gratuluję pomysłowości. Ja w zyciu bym tak zrobiła!!
|
|
|
|
#460 |
|
Raczkowanie
|
idealnecialo na 100% mozna paracetamol bo w No tylko to zalecaja na wszystkie ciazowe bole.
hd super odnowilas te rzeczy ! papeteria to mialas przeboje ,moj M. ma podobnie jak wypije Siala ale sie nabiegasz za tym wozkiem ,obys go w koncu znalazla! kashha dlaczegotakie problemy mieszkaniowe? Mam nadzieje ,ze jak najszybciej sie rozwiaza! Czy ktoras z was po przebudzeniu bola strasznie lydki? Ja mam tak ostatnio co rano, czuje jakby mi ktos kule przywiazal do stop ,ewentualnie jakbym w nocy brala udzial w maratonie . Nie wiem czym to moze byc spowodowane.
|
|
#461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i dalej mam zdrętwiałe 2 parce lewej ręki :/
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#462 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mama jest dla nas aniołem i dowodem na to, że wszystko w życiu jest mozliwe! Całe życie, mimo swoich przejść się doszkalała, żeby nam zapewnić przyszłość. Dzięki temu ja mogłam skończyć studia, siostra kupiła sobie mieszkanie. I zawsze chodziła uśmiechnięta i dumna! Strasznie Ją kocham czy to coś dziwnego? heheCytat:
Cytat:
Nam też jest lepiej bez patrzenia na zapijaczonego ojca, bo już przynajmniej serce nie boli. Noo i nie ma już awantur, które czasem wywoływał... Cytat:
Cytat:
teraz właśnie go remontujemy ... tylko ja takich pięknych rzeczy nie robię wszystko kupujęa zastanowiłaś się już nad tą adopcją? ![]() na pocieszenie resztki z tego co zostało
|
|||||
|
|
|
#463 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Spróbuj masować rękę- zaczynając od łokcia- ruchy okrężne uciskowe. I prócz witamin spróbuj zjeść więcej pomidorów.
|
|
#464 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dziękuję
Po prostu kocham zmieniać stare zniszczone rzeczy w coś użytecznego. To sprawia mi wiele radości. Nawet nie potrafię tego opisać. Gdy mam jakąś nową rzecz i ja ozdobię to oczywiście sprawia mi to przyjemnośc ale jak wygrzebrzębię na strychu mojej mamy jaką zapomniana półkę i dam jej nowe życie to jest dopiero dla mnie radość Oczywiście teraz będę tylko odpoczywać. Przed ciążą zaczęłam czyścić framugę drzwi w jadalni. Stara, rzeźbiona, ze śladami po kornikach - CUDOWNA. Babcia jak to zobaczyła, tzn to, że ją opalamy, czyścimy, szlifujemy załamała ręce i powiedziała, że ona da nam pieniądze żebyśmy tylko kupili nową framugę Patrzyła na nas jak na wariatów ![]() Framuga czeka na mnie poczeka jeszcze trochę tzn. aż Szymek się urodzi i będę miała czas na takie dłubaniny
|
|
|
|
#465 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak wiec nie jestes jedyna. dziwi mnie to strasznie, ale lekarz powiedzial ze skoro mam super wyniki nie ma potrzeby kontrolowac tego czesciej... Cytat:
zostalo mi jeszcze pare rzeczy. no wiec produkty z cenami:-wkładki laktacyjne z canpola 40 szt+25szt gratis -13,25zł -jednorazowe majtasy poporodowe z canpola 5 szt. -7,85zł były tańsze ale wziełam te bo sa jakies lepiej wykonane i nie rozerwa mi sie przy wkladaniu na tyłek ![]() -pokrowiec frotte na przewijak - 10,90zł -jednorazowe podkłady higieniczne pod tyłek na łożko szpitalne 5 szt -4,70zł -przescieradlo frotte z gumka - 14,90zł -obcinaczki do paznokci tommee tippee - 6,60zł -frida 24,80zł + wkłady do niej 2,90zł -paklanki (worki na pieluszki) - 6,20zł -płatki kosmetyczne dla niemowlat - 7zł -patyczki higieniczne te z ogarnicznikiem- 3,45zł -podkład na materac - 6,40zł -termometr elektroniczny babyono- 80,70zł -mydełko nivea -4zł -chusteczki nawilzajace nivea soft&cream- 7,50zł -krem nivea na kazda pogode -13,80zł -pościel 4 elementowa Gebi -145zł no to tyle poki co masakra mialam kupowac ten kosz na pieluchy ale sobie darowalam, bo tak na dobra sprawe nie oplaca sie go kupowac.
|
||
|
|
|
#466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szyszki... nie jadłam ich 100 lat ![]() Adopcja - ha ha ha ha |
|
|
|
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/item1013024356_pos...ftem_gebi.html
taki wzor poscieli kupilam do lozeczka - różowa kuzde a mialam kupowac bezowa znacznie inna heh
|
|
|
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
bolą mnie łydki ale po spacerkach (nawet krótkich)
|
|
|
|
#469 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a krew badalam tez tylko 3 razy z czego ten trzeci tez przedwczoraj dzis Mezus odbiera mi wyniki wiec zobacze co i jak ![]() ginka mowila, ze mam super i że nie ma potrzeby mnie czesciej badac - oby tak juz pozostało ![]() Cytat:
tez opalalam drzwi i futryny w moim mieszkanku... bosskie sa a ja mutsy 4rider i zaden inny! pojezdzilam po sklepie roznymi i sie zakochalam Cytat:
idz koniecznie bo w weekend wszyscy wolne maja ;/ Cytat:
magnez lykaj ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#470 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny uspokoiłyście mnie z tą morfologia i moczem
Już myślałam, ze z moją gin jest cos nie tak ![]() ola moja mama też jest najwspanialsza na świecie (jeszcze gdyby nie paliła to już anioł ), nie wiem skąd ona wzięła tyle siły, żeby nas wychować SAMA No i przez Ciebie muszę zrobić ciasto :P
|
|
|
|
#471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do świnki ....nie wydaje mi się(mnie przy śwince zeby nie bolały tylko skronie i migdały no i miałam kwadratową twarz ale niektórym puchnie najpierw jeden potem drugi bok)) nie idzie postawić diagnozy na odległość. Równie dobrze może to być zapalenie okostnej i 1000 innych chorób.... ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- hd ![]() idealne współczucia z powodu zębów żabka chyba niedobór magnezu jeżeli łydki no albo krążenie ![]() ola tymi fotkami mnie dobiłaś ide dziś po ryż preparowany dawaj przepis zanim mi sklepy zamkną ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- bajka to bardzo korzystne ceny pościel śliczna Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-04-30 o 12:21 |
|
|
|
|
#472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie zaczęło się od bólu zębów po jednej stronie szczęki, a opuchlizna pojawiła się dopiero po jakimś czasie.
|
|
#473 |
|
Zadomowienie
|
papeteria mój M sie kiedyś tak na wczasach załatwił grappą to też taka śliwowica tyle, że włoska i bidny nie dość, że
całą noc to i cały jeszcze dzień chociaż już nie miał czym a że to było na wczasach więc miałam tylko mięte i tym go leczyłam.hd2005 piękne te mebelki nie mogę wyjść z zachwytuLilka zawsze jak jest parę dni wolnego albo święta to ludzie durnięją na punkcie zakupów jakby nic w domu nie mieli do jedzenia albo zamierzali nic innego nie robić tylko jeść i jeść i jeść. ola_k11 o ja chcę jedno i drugie bo oba apetycznie wyglądają ![]() anuszka1401 ja mimo tego, że chodzę do gina co miesiąc badania przepisuje mi co dwa miesiące Kurczę kłuje mnie dzisiaj po prawej stronie na dole brzucha nie wiem czy mała gdzieś cisnie czy to od wczorajszego przepracowania
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g 33tc - 1919g 37tc - 2538g 40t3d - 3440g, 54cm http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-04-30 o 12:36 |
|
|
|
#474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle tylko ze wszystko na miejscu ![]() u mnie tez swinka zaczela sie od mega opuchlizny szyi. dobra kochane, ja zmykam na majoweczke do mamuski nad morze meza zostawiam samego hehe, zabieram tylko kota i jade czuje ze bedzie masakra na drodze i ten upal ale szejk z mc donalda chyba zalatwi sprawe ![]() do pozniej
|
|
|
|
|
#475 |
|
Wtajemniczenie
|
No Bajka ale za termometr moglas mniej zapłacić
|
|
|
|
#476 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sza dzidzia na swiecie a ty jej usmiechnietą mamą ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a gdzie kupujesz te okienka??jak ja je kocham.!!!!!!!!! mnie tez ale glupio pytac :P Cytat:
Cytat:
a dzis tylko pozamiatalam,wypralam pokroiec z materaca z lozka naszego i posciel przebralam...obiadu nie robie bo wieczorem mamy romantyczna kolacje,purre z koperkiem i zapiekanenego fileta w sosie ziołowym dziewczyny ktore pisaly o swich ojcach...wspolczuje wam. Ja to mam rodzicow aniolow, jestem oczkiem w glowie taty i nie umiem sobie wyobrazic jak wam musialo byc ciezko. |Tym bardziej podziwiam was jako dorosle osoby ktore wyrwaly sie z tego piekla wiecie co moj maly zrobil?? siedzielismy sobie na placu zabaw a ze on sie ladnie bawil to poszlam na lawke bo mi tak ciezko z nim na ziemi, za jakis czas oatrze on cos je a tu...kocia kupa!!mylalam ze szlag mnie trafi. Dopiero co sie pozbieral po chorobach...mam nadzieje ze niczego nie zlapie... |
||||||||
|
|
|
#477 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka - dlatego ja zrobilam wczoraj zakupy
![]() HD - zdolna jestes ![]() Bajka - fajna lista, mi zostaly rzeczy dla mnie do kupienia ![]() Robie wlasnie sobie obiadek, spaghetty z brokulamki ![]() Ale sie nachodzilam, ale piekna pogoda
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#479 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szyszki czekoladowe Pół szklanki mleka i szklankę cukru gotuję ok. 15 min na wolnym ogniu cały czas mieszając. Potem wyłączam gaz odstawiam sobie na deskę garnek (od razu robię w dużym garnku, żeby ryż mi się zmieścił). Dodaję 1 kostkę pokrojonej margaryny (dałam Kasię) i mieszam aż się rozpuści (juz tego nie gotuję). Dodaję 4 łyżki gorzkiego kakao i 250g mleka w proszku (ja kupuję takie tradycyjne w niebieskim opakowaniu, ma pół kilo i daję polowę, bo te łaciate to chyba 450g mają). Potem wszystko trzeba wymieszać ale ja miksuję, bo jest szybciej i nie ma grudek ![]() Wrzucam 100g ryżu preparowanego, wszystko dokladnie mieszam, jest trochę ciężko, bo masa jest gęsta a ryż jeszcze pogarsza ale trzeba tak wymieszać aby cały ryż pokrył się czekoladą. Potem na papierze do pieczenia wykładam łyżką takie "kulki" (wziełam w cudzysłów, bo to kulki nie są, po prostu jak wyjdzie tak wyjdzie). I do lodówki aż się ścisną. Potem można je przełożyć na jeden talerzyk jedno na drugie, bo już się nie kleją. Robi sie to ok 25 min. Tak samo robię blok czekoladowy, tylko podwajam porcję (1szkl. mleka, 2 szkl. cukru, 2 margaryny, 6-8 łyżek kakao, cała półkilowa paczka mleka w proszku) i oczywiście zamiast ryżu daję ciasteczka petitki pokruszone, nie pamiętam ile ale dużo i robię to na oko ok. 4-5 podwojnych paczek (lub kupuję takie okrągłe holenderskie i daję 1-1,5 paczki). Do tego można dać rodzynki lub pokruszone orzechy jak kto woli i masę wkłada się do podłużnej brytwanki (jak na makowiec) wyłożonej papierem do pieczenia lub folią ale nie aluminiową i do żywności, bo się rwie Tylko blok dłużej stygnie w lodowce niż szyszki. Ja zostawiam na całą noc. Pyyycha...A ciasto zwykły biszkopt z torebki przekrojony na pół, nasączony zieloną herbatą, przelożony kremem budyniowym z torebki, na wierzchu położyłam resztę kremu budyniowego i opsiukałam bitą śmietaną, na to owoce i galaretka Tylko o galaretce pomyslałam na końcu jak wszystko było ułożone a ciasto było ułożone na talerzu a nie w tortownicy, więc nie moglam jej polać tylko poczekałam aż sie trochę ściśnie i układałam łyżką na środku, stąd wyszedł taki nieładny kopiec ale smak ten sam
|
|
|
|
|
#480 |
|
Zakorzenienie
|
witam
dzis taka piekna pogoda ze wstalam o 7, sprzatnelam chatke, odprowadzilam dzieci, pojechalam do taty na sniadanie, pozniej zaliczylam fitness a teraz planuje obiadek i popoludnie z dziecmi na placu zabaw ![]() anuszka myslisz ze moze byc plesniak ze swiezymi truskawkami? pilotka podam ci linka jak znajde, mialam gdzies fajne cyckonosze bo mam mala obsesje. zreszta mi wystarczy np z odpinanymi ramiaczkami, nie musi byc typowo karmiacy
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.

:P
i będzie pierwsza klasa!
. 

a za te szyszki i ciasto 
rety.....ale mnie zaintrygowałaś ...nie wiem czemu ale tylko jedno mi na myśl przychodzi 
za wizyte
ide dziś po ryż preparowany dawaj przepis zanim mi sklepy zamkną 
całą noc to i cały jeszcze dzień chociaż już nie miał czym a że to było na wczasach więc miałam tylko mięte i tym go leczyłam.