Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-30, 10:27   #451
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Tym razem Podlasie
Mamy tam stary przedwojenny drewniany domek, który remontujemy od kilku lat. Teraz jeżdzimy tam rzadziej bo mój stan nie zawsze pozwala na takie podróże.

Staramy się pomalutku odnawiać stare meble, półki, krzesła itd. Wszystko we własnym zakresie
Pokaże Wam kilka naszych zmian

Stół i krzesła w kuchni. Okazało się, że stół pamięta dzieciństwo naszej babci...
Załącznik 3069719 Załącznik 3069720

Stare krzesła do jadalni - stare krzesła z lat 60tych dostały nowe wdzianka.
Materiał znalazłam w ciucholandzie To były angielskie zasłony
Załącznik 3069748 Załącznik 3069749

Lustro do łazienki. Kupiłam w IKEA lustro za 30 zł i ozdobiłam je
Załącznik 3069751 Załącznik 3069750
Jak zwykle wszystko przepiękne , my tez kiedyś mieliśmy taki stół
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 10:29   #452
idealnecialo
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
idealneciało wiem o co ci chodzi z tą grzywką poprostu dziewczyna chyba nie jest "profesionalną fryzjerką" i źle sobie musiała podzielić włosy i zrobiła bardzo nieregularnie i zamiast dużo cienkich to mało grubych też tak kiedyś miałam ale mimo wszystko myśle, że dobrze ci w takich pasemkach i zobaczysz po paru myciach jeszcze inaczej będą wyglądały bo kolor sie bardziej wyrówna ( zresztą to ekspertem jest anoxa ). a za 2 miasiące możesz sobie poprawić ( proponuje gdzie indziej ) i powiedzieć, żeby ci torszke na grzywce wyrównali ale ogólnie fajnie jest aaaa i jeszcze sobie przypomniałam,że zamiar był zorbienia refleksów jaśniejszych o 1 góra 2 tony ? no na pewno to jest dużo więcej ( 5 tonów ? ) ale fajny kolorek jak dla mnie
Dzieki. tak tak to mial byc 1/2 tony...
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 10:29   #453
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
My robiliśmy z porzeczką albo agrestem z kompotu. Ewentualnie mój Ł. kocha kwaśne wiśnie .
Ja ostatnio mam fazę na plesniaka Robiłam z powidłami sliwkowymi, z truskawami, a ostatnio z wiśniami i czereśniami z kompotu Mama mówi, że oryginalny przepis jest z agrestem
Stary 2010-04-30, 10:29   #454
Siala_Bala
Zakorzenienie

No ja zaraz jadę do Katowic do kilku sklepów poszukać jedo fyn 4 ds ... i mam nadzieję, że to będzie ten wózek! Już mam dosyć oglądania i szukania, poza nim nie mam z resztą już pomysłu.
Powiem wam, że dostałam info na pw od użytkowniczki Vulcano i mówiła, że nie zamieniłaby go na żaden inny może trafiła na dobry model akurat, ja wolę nie rzykować i dołożyć te 300zł do Fyna. Fakt, że nie wiem skąd dołożę ale jakoś wyczaruję tę kasiorę.

Tak więc jak w czymś mi odpadnie Fyn dzisiaj to moje dziecko będzie wożone w taczce! Bo ja nad samochodem dla siebie (co jezdzę już lat kilka) się tyle nie zastanawiałam co nad wózkiem..a przecie też musi być wygodny, wytrzymały, bezawaryjny itd.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 10:30   #455
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Słuchaj, ja jestem blondynką, jasną z natury.
Zrobiłam kiedyś nieco ciemniejsze pasemka i wyglądałam, jakbym była 10 lat starsza. Jakby ten blond to była jakaś siwizna.
Uważam, że jasne refleksy dodają pikanterii i seksu.
Gdybyś chciała ciemniejsze, to i tak najpierw pewnie by Ci zrobili jasne i na nie kładli ciemną farbę, bo wtedy lepiej widać, ale nie trudno sobie wyobrazić stan włosów po czymś takim. Bardzo wysychają, ciężko się rozczesuje...
Gdybyś chciała ciemne pasemka na swoje, to pewnie niewiele byś zauważyła zmiany i też byłabyś niezadowolona. Ja uważam, że są bardzo fajne
hmmmm
Stary 2010-04-30, 10:32   #456
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
No ja zaraz jadę do Katowic do kilku sklepów poszukać jedo fyn 4 ds ... i mam nadzieję, że to będzie ten wózek! Już mam dosyć oglądania i szukania, poza nim nie mam z resztą już pomysłu.
Powiem wam, że dostałam info na pw od użytkowniczki Vulcano i mówiła, że nie zamieniłaby go na żaden inny może trafiła na dobry model akurat, ja wolę nie rzykować i dołożyć te 300zł do Fyna. Fakt, że nie wiem skąd dołożę ale jakoś wyczaruję tę kasiorę.

Tak więc jak w czymś mi odpadnie Fyn dzisiaj to moje dziecko będzie wożone w taczce! Bo ja nad samochodem dla siebie (co jezdzę już lat kilka) się tyle nie zastanawiałam co nad wózkiem..a przecie też musi być wygodny, wytrzymały, bezawaryjny itd.
Ja kupuję roana maritę i koniec
Stary 2010-04-30, 10:38   #457
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
dziweczyny jak znajdziecie gdzies usztywniane staniki do karmienia to podajcie mi linka - najlepiej tez na priv bo moge przegapic a baaardzo mi zalezy!!!!
cena nie gra roli - bo w takim wiotkim to oszaleje, wiec musze dbac o wlasne cyce i zdrowie psychiczne :P
JA tez wlasnie o to musze dbac

Cytat:
na 100% a nawet na 1000% dzieki Bogu, że nie zrobiłaś samych ciemniejszych pasemek!!!!!
jak umyjesz pare razy włoski kolor Ci sie wyrówna - a jak dalej będziesz źle się czuła z taką jasnością na głowie, to serio mowie - na co drugim bladzie zrob sobie jasną czekoladę i będzie pierwsza klasa!
tak jest

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

SOrry za tak "wylewne" odpowiedzi... ale jestem wykonczona, prawie spie..

W nocy od 23 mialam znow bol zebów, teraz z lewej str u gory.. O 23:30 apap nie pomogl, drugi o 2 tez nie pomogl.. cala noc nieprzespana! .
Rano udalo mi sie od 8, 2 godz jakos przekimac.. MAsakra z tymi zebami! W pierwszej ciazy nie bylam ani razu u dentysty, widze ze teraz nadrabiam.

A w dodatku moj dentysta jest na wyjezdzie.. juz jakis czas.. U innych na 15:30 wizyta, jeszcze jedna na 11:30 ale tam za bardzo nie chce isc, bo nie sa zbyt dobrzy..

Kurcze cale dziasla z lewej str napuchniete, bolące, a nie wiem ktory ząb/zeby mnie bola . Masakra..

Hmm tylko paracetamol mozna przeciwbolowo czyz nie?
Stary 2010-04-30, 10:42   #458
wiolek1
Zadomowienie

hd no to super ale teraz odpoczywaj a nie szalej z przeróbkami świetne te krzesła i od razu bieznik na stół super to wygląda zresztą jak wszystko i jak zawsze

Siala no właśnie i jak tu zczaić widzisz każdemu pasuje coś innego i jednemu coś się może zepsuć a innemu nie heh

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

idealnecialo biedna idz konieczne do jakiegokolwiek dentysty i niech pomoże bo przecież nie można się tak męczyć ;/

nie wiem chyba paracetamol ja właśnie jak mnie głowa bolała to zawsze apap brałam to jeżeli jest tam paracetamol to jego można bo chyba ibuprofenu nie bardzo
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 10:59   #459
Linka24
Wtajemniczenie

hd gratuluję pomysłowości. Ja w zyciu bym tak zrobiła!!
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 11:01   #460
żabka19
Raczkowanie

idealnecialo na 100% mozna paracetamol bo w No tylko to zalecaja na wszystkie ciazowe bole.
hd super odnowilas te rzeczy !
papeteria to mialas przeboje ,moj M. ma podobnie jak wypije
Siala ale sie nabiegasz za tym wozkiem ,obys go w koncu znalazla!
kashha dlaczegotakie problemy mieszkaniowe? Mam nadzieje ,ze jak najszybciej sie rozwiaza!

Czy ktoras z was po przebudzeniu bola strasznie lydki? Ja mam tak ostatnio co rano, czuje jakby mi ktos kule przywiazal do stop ,ewentualnie jakbym w nocy brala udzial w maratonie . Nie wiem czym to moze byc spowodowane.

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 11:12   #461
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
idealnecialo na 100% mozna paracetamol bo w No tylko to zalecaja na wszystkie ciazowe bole.
hd super odnowilas te rzeczy !
papeteria to mialas przeboje ,moj M. ma podobnie jak wypije
Siala ale sie nabiegasz za tym wozkiem ,obys go w koncu znalazla!
kashha dlaczegotakie problemy mieszkaniowe? Mam nadzieje ,ze jak najszybciej sie rozwiaza!

Czy ktoras z was po przebudzeniu bola strasznie lydki? Ja mam tak ostatnio co rano, czuje jakby mi ktos kule przywiazal do stop ,ewentualnie jakbym w nocy brala udzial w maratonie . Nie wiem czym to moze byc spowodowane.
Ja mam takie wrażenie jakby moja skóra na łydkach była za ciasna
No i dalej mam zdrętwiałe 2 parce lewej ręki :/

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 11:18   #462
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
dziweczyny jak znajdziecie gdzies usztywniane staniki do karmienia to podajcie mi linka - najlepiej tez na priv bo moge przegapic a baaardzo mi zalezy!!!!
cena nie gra roli - bo w takim wiotkim to oszaleje, wiec musze dbac o wlasne cyce i zdrowie psychiczne :P

strasznie smutna ta historia...
dobrze, że miałyście Mamę, która z tego co piszesz była dla Was oparciem..
ja też poprosze o linki do tych staników
Mama jest dla nas aniołem i dowodem na to, że wszystko w życiu jest mozliwe! Całe życie, mimo swoich przejść się doszkalała, żeby nam zapewnić przyszłość. Dzięki temu ja mogłam skończyć studia, siostra kupiła sobie mieszkanie. I zawsze chodziła uśmiechnięta i dumna! Strasznie Ją kocham czy to coś dziwnego? hehe

Cytat:
Olu, aż się popłakałam ze wzruszenia ....

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
ola_k11 Twoja historia o tacie przypomniała mi moją - bardzo podobnie u mnie było - ale mimo, że taty już nie ma 10 lat to dalej nie mogę o nim mówić bo che mi się płakać bo jaki był taki był ale ja byłam jego ukochaną córeczką.

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
ola smutne to co piszesz, mojego ojca nigdy nie było mi żal,gdy pił, bo nie jest mi żal alkoholików i pijaków, ale jak zachorował na raka to było i tak okropne przeżycie. I jego śmierć- myślałam, że nie będę płakać, a jednak... Mimo wszystko okrutna prawda jest taka, że lepiej nam, kiedy go nie ma.
Mi jest ich żal, że na własne życzenie marnują swoje życie i życie swoich rodzin, że często nie doceniają tego co mają. Tak naprawdę to nieszczęśliwi głupcy...
Nam też jest lepiej bez patrzenia na zapijaczonego ojca, bo już przynajmniej serce nie boli. Noo i nie ma już awantur, które czasem wywoływał...

Cytat:
Pakuję się od rana ...
M wyszedł do pracy. Muszę to jakoś opanować.

Psiak leży smutny bo wie, że coś się święci. Pewnie myśli, że ją zostawimy i stąd taki nastrój. Patrzy na mnie tymi swoimi oczami i wydaje się mówić "po co to? co ty robisz? a było tak fajnie"
Cytat:
Tym razem Podlasie
Mamy tam stary przedwojenny drewniany domek, który remontujemy od kilku lat. Teraz jeżdzimy tam rzadziej bo mój stan nie zawsze pozwala na takie podróże.

Staramy się pomalutku odnawiać stare meble, półki, krzesła itd. Wszystko we własnym zakresie
hd udanej podróży :0 my też mamy taki domek przedwojenny na działce ale w mazowieckim parku krajobrazowym, więc nie jest źle teraz właśnie go remontujemy ... tylko ja takich pięknych rzeczy nie robię wszystko kupuję
a zastanowiłaś się już nad tą adopcją?

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
ola a za te szyszki i ciasto
na pocieszenie resztki z tego co zostało
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 11:35   #463
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
wiolek zasilaczy sie raczej nie naprawia, wiec jesli jest gwarancja, to powinni wymienic na nowy. To zycze powodzenia z cala ta sytuacja i mam nadzieje, ze nie bedziesz zmuszona zniknac stad na dlugie tygodnie
Tu się nie zgodzę. Bo to Polska właśnie...:/

Cytat:

Kurcze miałam taką fajną ulotkę..ale może w necie znajdę.

Cytat:
rety.....ale mnie zaintrygowałaś ...nie wiem czemu ale tylko jedno mi na myśl przychodzi
Niby jedno...ale jednak nie jedno. Bo my nie zrezygnowaliśmy z przytulanek, więc to akurat jest na porządku... Hyhyh...

Cytat:
cześć dziewczyny

Ja jestem dziś po badaniach, morfologia, mocz i hbs Zapłaciłam 26zł, więc nie tak tragicznie Wyniki mam do odbioru we wtorek. To dopiero moja druga morfologia i badanie moczu w tej ciąży, myślę, że to trochę dziwne, bo chyba większość z Was ma co miesiąc?? A no i w końcu mogę zjeść bułę
Ja nie dostaję co miesiąc, bo u mnie wyniki są ciągle rewelacyjne, więc do 8 tygodni mi robi. Raz tylko miałam powtórkę moczu, bo źle wyszły, ale to przez moją glupotę :P.

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość

W nocy od 23 mialam znow bol zebów, teraz z lewej str u gory.. O 23:30 apap nie pomogl, drugi o 2 tez nie pomogl.. cala noc nieprzespana! .
Rano udalo mi sie od 8, 2 godz jakos przekimac.. MAsakra z tymi zebami! W pierwszej ciazy nie bylam ani razu u dentysty, widze ze teraz nadrabiam.
Ja nie chcę krakać, ale mi to wygląda na świnkę! Mierzyłaś temperaturę?

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Ja mam takie wrażenie jakby moja skóra na łydkach była za ciasna
No i dalej mam zdrętwiałe 2 parce lewej ręki :/
Spróbuj masować rękę- zaczynając od łokcia- ruchy okrężne uciskowe. I prócz witamin spróbuj zjeść więcej pomidorów.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 11:38   #464
hd2005
Zakorzenienie

Dziewczyny, dziękuję

Po prostu kocham zmieniać stare zniszczone rzeczy w coś użytecznego. To sprawia mi wiele radości. Nawet nie potrafię tego opisać.

Gdy mam jakąś nową rzecz i ja ozdobię to oczywiście sprawia mi to przyjemnośc ale jak wygrzebrzębię na strychu mojej mamy jaką zapomniana półkę i dam jej nowe życie to jest dopiero dla mnie radość

Oczywiście teraz będę tylko odpoczywać.
Przed ciążą zaczęłam czyścić framugę drzwi w jadalni. Stara, rzeźbiona, ze śladami po kornikach - CUDOWNA.

Babcia jak to zobaczyła, tzn to, że ją opalamy, czyścimy, szlifujemy załamała ręce i powiedziała, że ona da nam pieniądze żebyśmy tylko kupili nową framugę Oczywiście tłumaczenia, że nam zależy na tej starej, z duszą, że to lubimy nie miały żadnego znaczenia Patrzyła na nas jak na wariatów

Framuga czeka na mnie poczeka jeszcze trochę tzn. aż Szymek się urodzi i będę miała czas na takie dłubaniny

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 11:39   #465
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
cześć dziewczyny

Ja jestem dziś po badaniach, morfologia, mocz i hbs Zapłaciłam 26zł, więc nie tak tragicznie Wyniki mam do odbioru we wtorek. To dopiero moja druga morfologia i badanie moczu w tej ciąży, myślę, że to trochę dziwne, bo chyba większość z Was ma co miesiąc?? A no i w końcu mogę zjeść bułę
ja mialam pierwsze badania na poczatku ciazy a drugie dopiero w 18 tc i od tamtej pory nic, a jestem juz w 26 tak wiec nie jestes jedyna. dziwi mnie to strasznie, ale lekarz powiedzial ze skoro mam super wyniki nie ma potrzeby kontrolowac tego czesciej...

Cytat:
alguien te staniki bardzo w moim stylu...
xawmeli za wizyte
bajka to drugie łóżeczko ile dałaś za zakupy ? termometr, pieluchy ?
ola a za te szyszki i ciasto .
co do zakupow to napewno przeplacilam, ale ja ogolnie nie mam nerwow do allegro. wzielam kaske ze slubu i poszlam kupowac zostalo mi jeszcze pare rzeczy. no wiec produkty z cenami:

-wkładki laktacyjne z canpola 40 szt+25szt gratis -13,25zł
-jednorazowe majtasy poporodowe z canpola 5 szt. -7,85zł były tańsze ale wziełam te bo sa jakies lepiej wykonane i nie rozerwa mi sie przy wkladaniu na tyłek
-pokrowiec frotte na przewijak - 10,90zł
-jednorazowe podkłady higieniczne pod tyłek na łożko szpitalne 5 szt -4,70zł
-przescieradlo frotte z gumka - 14,90zł
-obcinaczki do paznokci tommee tippee - 6,60zł
-frida 24,80zł + wkłady do niej 2,90zł
-paklanki (worki na pieluszki) - 6,20zł
-płatki kosmetyczne dla niemowlat - 7zł
-patyczki higieniczne te z ogarnicznikiem- 3,45zł
-podkład na materac - 6,40zł
-termometr elektroniczny babyono- 80,70zł
-mydełko nivea -4zł
-chusteczki nawilzajace nivea soft&cream- 7,50zł
-krem nivea na kazda pogode -13,80zł
-pościel 4 elementowa Gebi -145zł

no to tyle poki co masakra mialam kupowac ten kosz na pieluchy ale sobie darowalam, bo tak na dobra sprawe nie oplaca sie go kupowac.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 11:40   #466
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość

hd udanej podróży :0 my też mamy taki domek przedwojenny na działce ale w mazowieckim parku krajobrazowym, więc nie jest źle teraz właśnie go remontujemy ... tylko ja takich pięknych rzeczy nie robię wszystko kupuję
a zastanowiłaś się już nad tą adopcją?

na pocieszenie resztki z tego co zostało
Ola, ale mi smaka narobiłaś ...
Szyszki... nie jadłam ich 100 lat Przypominają mi dzieciństwo. Mama często robiła takie szyszki

Adopcja - ha ha ha ha

Stary 2010-04-30, 11:43   #467
bajka1807
Zakorzenienie

http://allegro.pl/item1013024356_pos...ftem_gebi.html

taki wzor poscieli kupilam do lozeczka - różowa kuzde a mialam kupowac bezowa znacznie inna heh
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-04-30, 11:47   #468
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
bolą mnie łydki ale po spacerkach (nawet krótkich)

Stary 2010-04-30, 11:50   #469
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
cześć dziewczyny

ja mocz robilam dwa razy - z czego ten drugi raz przedwczoraj
a krew badalam tez tylko 3 razy z czego ten trzeci tez przedwczoraj
dzis Mezus odbiera mi wyniki wiec zobacze co i jak
ginka mowila, ze mam super i że nie ma potrzeby mnie czesciej badac - oby tak juz pozostało

Cytat:
Tym razem Podlasie

Stół i krzesła w kuchni. Okazało się, że stół pamięta dzieciństwo naszej babci...
Załącznik 3069719 Załącznik 3069720

Stare krzesła do jadalni - stare krzesła z lat 60tych dostały nowe wdzianka.
Materiał znalazłam w ciucholandzie To były angielskie zasłony
Załącznik 3069748 Załącznik 3069749

Lustro do łazienki. Kupiłam w IKEA lustro za 30 zł i ozdobiłam je
Załącznik 3069751 Załącznik 3069750
jestem zachwycona tym lustrem!
tez opalalam drzwi i futryny w moim mieszkanku... bosskie sa

Cytat:
Ja kupuję roana maritę i koniec
a ja mutsy 4rider i zaden inny! pojezdzilam po sklepie roznymi i sie zakochalam

Cytat:

A w dodatku moj dentysta jest na wyjezdzie.. juz jakis czas.. U innych na 15:30 wizyta, jeszcze jedna na 11:30 ale tam za bardzo nie chce isc, bo nie sa zbyt dobrzy..

Kurcze cale dziasla z lewej str napuchniete, bolące, a nie wiem ktory ząb/zeby mnie bola . Masakra..

Hmm tylko paracetamol mozna przeciwbolowo czyz nie?
niestety tylko paracetamol..
idz koniecznie bo w weekend wszyscy wolne maja ;/

Cytat:
moze masz nocne skurcze lydek i dlatego?
magnez lykaj

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
ja też poprosze o linki do tych staników
Mama jest dla nas aniołem i dowodem na to, że wszystko w życiu jest mozliwe! Całe życie, mimo swoich przejść się doszkalała, żeby nam zapewnić przyszłość. Dzięki temu ja mogłam skończyć studia, siostra kupiła sobie mieszkanie. I zawsze chodziła uśmiechnięta i dumna! Strasznie Ją kocham czy to coś dziwnego? hehe
wszystkie mamy sa kochane

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
co do zakupow to napewno przeplacilam, ale ja ogolnie nie mam nerwow do allegro. wzielam kaske ze slubu i poszlam kupowac zostalo mi jeszcze pare rzeczy. no wiec produkty z cenami:

-wkładki laktacyjne z canpola 40 szt+25szt gratis -13,25zł
-jednorazowe majtasy poporodowe z canpola 5 szt. -7,85zł były tańsze ale wziełam te bo sa jakies lepiej wykonane i nie rozerwa mi sie przy wkladaniu na tyłek
-pokrowiec frotte na przewijak - 10,90zł
-jednorazowe podkłady higieniczne pod tyłek na łożko szpitalne 5 szt -4,70zł
-przescieradlo frotte z gumka - 14,90zł
-obcinaczki do paznokci tommee tippee - 6,60zł
-frida 24,80zł + wkłady do niej 2,90zł
-paklanki (worki na pieluszki) - 6,20zł
-płatki kosmetyczne dla niemowlat - 7zł
-patyczki higieniczne te z ogarnicznikiem- 3,45zł
-podkład na materac - 6,40zł
-termometr elektroniczny babyono- 80,70zł
-mydełko nivea -4zł
-chusteczki nawilzajace nivea soft&cream- 7,50zł
-krem nivea na kazda pogode -13,80zł
-pościel 4 elementowa Gebi -145zł

no to tyle poki co masakra mialam kupowac ten kosz na pieluchy ale sobie darowalam, bo tak na dobra sprawe nie oplaca sie go kupowac.
ee ceny spoko - podobne do allegrowych a tam jeszcze wysylka...
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 12:19   #470
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Dziewczyny uspokoiłyście mnie z tą morfologia i moczem Już myślałam, ze z moją gin jest cos nie tak

ola moja mama też jest najwspanialsza na świecie (jeszcze gdyby nie paliła to już anioł ), nie wiem skąd ona wzięła tyle siły, żeby nas wychować SAMA No i przez Ciebie muszę zrobić ciasto :P
Stary 2010-04-30, 12:24   #471
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Niby jedno...ale jednak nie jedno. Bo my nie zrezygnowaliśmy z przytulanek, więc to akurat jest na porządku... Hyhyh...

Ja nie chcę krakać, ale mi to wygląda na świnkę! Mierzyłaś temperaturę?

co do świnki ....nie wydaje mi się(mnie przy śwince zeby nie bolały tylko skronie i migdały no i miałam kwadratową twarz ale niektórym puchnie najpierw jeden potem drugi bok)) nie idzie postawić diagnozy na odległość.
Równie dobrze może to być zapalenie okostnej i 1000 innych chorób....

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

hd pięknie wszystko przerabiasz
idealne współczucia z powodu zębów
żabka chyba niedobór magnezu jeżeli łydki no albo krążenie
ola tymi fotkami mnie dobiłaś ide dziś po ryż preparowany dawaj przepis zanim mi sklepy zamkną

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

bajka to bardzo korzystne ceny nie opłaca się na all tych drobnych a i termometr tanio .gdzie dokładnie robiłaś zakupy w jakimś markecie czy w dzieciecym ?
pościel śliczna

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-04-30 o 12:21
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 12:27   #472
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:

co do świnki ....nie wydaje mi się(mnie przy śwince zeby nie bolały tylko skronie i migdały no i miałam kwadratową twarz ale niektórym puchnie najpierw jeden potem drugi bok)) nie idzie postawić diagnozy na odległość.
Równie dobrze może to być zapalenie okostnej i 1000 innych chorób....

N o i znowu co człowiek, to inne doświadczenia.
U mnie zaczęło się od bólu zębów po jednej stronie szczęki, a opuchlizna pojawiła się dopiero po jakimś czasie.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 12:31   #473
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

papeteria mój M sie kiedyś tak na wczasach załatwił grappą to też taka śliwowica tyle, że włoska i bidny nie dość, że całą noc to i cały jeszcze dzień chociaż już nie miał czym a że to było na wczasach więc miałam tylko mięte i tym go leczyłam.
hd2005 piękne te mebelki nie mogę wyjść z zachwytu
Lilka zawsze jak jest parę dni wolnego albo święta to ludzie durnięją na punkcie zakupów jakby nic w domu nie mieli do jedzenia albo zamierzali nic innego nie robić tylko jeść i jeść i jeść.
ola_k11 o ja chcę jedno i drugie bo oba apetycznie wyglądają
anuszka1401 ja mimo tego, że chodzę do gina co miesiąc badania przepisuje mi co dwa miesiące

Kurczę kłuje mnie dzisiaj po prawej stronie na dole brzucha nie wiem czy mała gdzieś cisnie czy to od wczorajszego przepracowania

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png

Edytowane przez Misiulka1
Czas edycji: 2010-04-30 o 12:36
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 12:41   #474
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
bajka to bardzo korzystne ceny nie opłaca się na all tych drobnych a i termometr tanio .gdzie dokładnie robiłaś zakupy w jakimś markecie czy w dzieciecym ?
pościel śliczna
zakupki robilam w hurtowni dzieciecej ale oczywiscie ceny detaliczne tyle tylko ze wszystko na miejscu

u mnie tez swinka zaczela sie od mega opuchlizny szyi.

dobra kochane, ja zmykam na majoweczke do mamuski nad morze meza zostawiam samego hehe, zabieram tylko kota i jade czuje ze bedzie masakra na drodze i ten upal ale szejk z mc donalda chyba zalatwi sprawe

do pozniej
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-04-30, 12:46   #475
Linka24
Wtajemniczenie

No Bajka ale za termometr moglas mniej zapłacić
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 12:52   #476
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny... Znów będę marudzić... Ale ja już tak dłużej nie umiem. Nie wytrzymam w tym domu, z tymi ludźmi. Nikt mnie nie rozumie. Każde moje słowo jest komentowane, że mam nie buczeć, nie marudzić.
Co ja mam robić? Gdzie mam pójść? Do domu samotnej matki czy pod most?
Dwie godziny już beczę i nie umiem przestać.
poprostu olej ich,mysl o dzidzi, ze niedlugo bedziesz ja miałą przy sobie, ze zrobisz dla niej wszystko i bedzie najszczesliwa
sza dzidzia na swiecie a ty jej usmiechnietą mamą

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Co do spania na plecach, to ja śpię i lubię... ale też czasem zdarza mi się na brzuchu spać... niecałkowicie, bo z nogą bardzo uniesioną i minimalnie z bocznym obciążeniem, ale jednak...
tez tak robie albo tule sie do plecow meza i zwalam sie nogą na niego :P
Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Mój spacer jak zwykle zakończył się lodami, muszę iść na odwyk bo ostatnio codziennie jem nie mogę się powstrzymać.
ja tez tak mam i meczace to jest niepowiem bo moglabym je jesc non stop zamiast wszsystkiego

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
Dziewczyny w końcu Was nadrobiłam....
I od czego tu zacząć...
Problemy lokalowe staramy się rozwiązać jakoś wspólnie z rodzicami M i moją mamą, w grę wchodzi wynajęcie lub kupienie mieszkania... wynajęcie jest prostsze, zakup ma więcej plusów, ale jest też bardziej skomplikowany ze względu na moje obecne układy z M.
Powiem tak, że jego propozycja dla mnie jest w chwili obecnej nie do przyjęcia, fajnie że tak pomyślał, ale... nie wiem co na to jego dziewczyna, czy to aktualne jeszcze... samą mnie to zastanawia, bo momentami mi się wydaje, że ona albo jest baaaaaaaaardzo wyrozumiała jeśli chodzi o jego sytuację, albo jej poprostu nie ma... nie wiem...
Maćkowi na pewne rzeczy pomału otwierają się oczy, już teraz nie ma problemu z tym żeby pogłaskać mnie po brzuchu... nawet nie pyta czy może, poprostu kładzie rękę na brzuchu. Wczoraj kiedy odprowadzał mnie do domu schylił się i pocałował w brzuch... hmmm
Jutro idziemy na badanie glukoza... i po zwolnienie lekarskie...
Po weekendzie zakupy, bo w końcu trzeba zacząć torbę pakować i jeszcze jedno... rodzice M chcą zorganizować wakacje przed moim rozwiązaniem gdzieś w górach, żebym wyjechała, odpoczęła, nie siedziała w mieście... i chyba tyle...
coz za obrot spraw...
Cytat:
Dzieki
hmm usztywniany stanik do karmienia.. tez chce! idzie taki w sklepach normalnych dostac?
tak w triumphie sa do kamrienia na pewno

Cytat:
idealny kolor? mi sie zdawalo ze tak bardzo sie to rzuca w oczy, ze ten blond jest za jasny do tych moich..

Zastanawiam sie czy blędem nie bylo ze chcialam jasniejsze pasemka od mojego koloru, moze efekt jaki chcialam bylby ale po pasemkach ciemniejszych od moich...?

[/COLOR]ide przed tv. mala jeszcze nie zasnela w lozeczku.. a ja bede wcinać SMAZONE OKIENKA!!!!! (pisze chyba na nich ze sa to snacki).
wloski sliczne, ja bym sie na bląd nie odwazyla do moich ciemnych tylko jakis filet czy co ale tokwestia gustu i nie wiem czego...karnacji??ci jest slicznie

a gdzie kupujesz te okienka??jak ja je kocham.!!!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Dzidziadziumdzia ale mnie zaciekawiłaś tym prezentem
mnie tez ale glupio pytac :P

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
muminek ja też nie miałam ktg tylko na wizycie zamiast ugs( nie ma w tym gabinecie) to przykłada takie urządzenie do brzucha i nie wiem czy to tętno mierzy czy jakoś bicie serca czy jakoś tak
no chodzilo mi ze jak pamietam to w pl po 20 tyg juz mi pokazali jak stuka serduszko a tu nadal nic...musze o to zapytac...a ktg bede miala jakos pod koniec maja pierwsze i potem juz do konca co 2 tyg i kazde musi 20 min być :/

Cytat:
oj kochana jak nie raz wymieniasz co robiłaś to mam wrażenie jakbyś miała motorek w pupie
jakbyś nie miała wyjścia to musiałabyś zwolnić a i zobaczyłabyś że świat się nie zawalił.
Nie mówię tu o synku którym trzeba się zająć, ale o czynnościsch domowych
e tam,ja mam wrazenie ze malo robie i jakby nie to ze sie bawie z malym i ze wizaz jest to bym musiala powiedziec ze sie nudze...wczoraj tylko do poludnia porobilam,umylm sciany w lazience i szafki i kibelek,prysznic, wanne zlew a cale popoludniu sie byczylam na placu zabaw....

a dzis tylko pozamiatalam,wypralam pokroiec z materaca z lozka naszego i posciel przebralam...obiadu nie robie bo wieczorem mamy romantyczna kolacje,purre z koperkiem i zapiekanenego fileta w sosie ziołowym

dziewczyny ktore pisaly o swich ojcach...wspolczuje wam. Ja to mam rodzicow aniolow, jestem oczkiem w glowie taty i nie umiem sobie wyobrazic jak wam musialo byc ciezko. |Tym bardziej podziwiam was jako dorosle osoby ktore wyrwaly sie z tego piekla

wiecie co moj maly zrobil?? siedzielismy sobie na placu zabaw a ze on sie ladnie bawil to poszlam na lawke bo mi tak ciezko z nim na ziemi, za jakis czas oatrze on cos je a tu...kocia kupa!!mylalam ze szlag mnie trafi. Dopiero co sie pozbieral po chorobach...mam nadzieje ze niczego nie zlapie...
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 12:56   #477
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
wiecie co moj maly zrobil?? siedzielismy sobie na placu zabaw a ze on sie ladnie bawil to poszlam na lawke bo mi tak ciezko z nim na ziemi, za jakis czas oatrze on cos je a tu...kocia kupa!!mylalam ze szlag mnie trafi. Dopiero co sie pozbieral po chorobach...mam nadzieje ze niczego nie zlapie...
o rany ale z niego przeagent kocia kupa fujjjj, myślę że nic mu nie będzie koleżanki syn wygrzebał kiedyś z ziemi jeszcze śpiącego żuczka i zanim się zorientowała to on go do połowy już wszamał

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 13:00   #478
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Lilka - dlatego ja zrobilam wczoraj zakupy
HD - zdolna jestes
Bajka - fajna lista, mi zostaly rzeczy dla mnie do kupienia
Robie wlasnie sobie obiadek, spaghetty z brokulamki
Ale sie nachodzilam, ale piekna pogoda
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 13:01   #479
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
ola tymi fotkami mnie dobiłaś ide dziś po ryż preparowany dawaj przepis zanim mi sklepy zamkną
Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
ola_k11 o ja chcę jedno i drugie bo oba apetycznie wyglądają
hehe dziewczyny, to bardzo prosta sprawa

Szyszki czekoladowe
Pół szklanki mleka i szklankę cukru gotuję ok. 15 min na wolnym ogniu cały czas mieszając. Potem wyłączam gaz odstawiam sobie na deskę garnek (od razu robię w dużym garnku, żeby ryż mi się zmieścił). Dodaję 1 kostkę pokrojonej margaryny (dałam Kasię) i mieszam aż się rozpuści (juz tego nie gotuję).
Dodaję 4 łyżki gorzkiego kakao i 250g mleka w proszku (ja kupuję takie tradycyjne w niebieskim opakowaniu, ma pół kilo i daję polowę, bo te łaciate to chyba 450g mają). Potem wszystko trzeba wymieszać ale ja miksuję, bo jest szybciej i nie ma grudek

Wrzucam 100g ryżu preparowanego, wszystko dokladnie mieszam, jest trochę ciężko, bo masa jest gęsta a ryż jeszcze pogarsza ale trzeba tak wymieszać aby cały ryż pokrył się czekoladą. Potem na papierze do pieczenia wykładam łyżką takie "kulki" (wziełam w cudzysłów, bo to kulki nie są, po prostu jak wyjdzie tak wyjdzie). I do lodówki aż się ścisną. Potem można je przełożyć na jeden talerzyk jedno na drugie, bo już się nie kleją. Robi sie to ok 25 min.

Tak samo robię blok czekoladowy, tylko podwajam porcję (1szkl. mleka, 2 szkl. cukru, 2 margaryny, 6-8 łyżek kakao, cała półkilowa paczka mleka w proszku) i oczywiście zamiast ryżu daję ciasteczka petitki pokruszone, nie pamiętam ile ale dużo i robię to na oko ok. 4-5 podwojnych paczek (lub kupuję takie okrągłe holenderskie i daję 1-1,5 paczki). Do tego można dać rodzynki lub pokruszone orzechy jak kto woli i masę wkłada się do podłużnej brytwanki (jak na makowiec) wyłożonej papierem do pieczenia lub folią ale nie aluminiową i do żywności, bo się rwie Tylko blok dłużej stygnie w lodowce niż szyszki. Ja zostawiam na całą noc. Pyyycha...

A ciasto zwykły biszkopt z torebki przekrojony na pół, nasączony zieloną herbatą, przelożony kremem budyniowym z torebki, na wierzchu położyłam resztę kremu budyniowego i opsiukałam bitą śmietaną, na to owoce i galaretka Tylko o galaretce pomyslałam na końcu jak wszystko było ułożone a ciasto było ułożone na talerzu a nie w tortownicy, więc nie moglam jej polać tylko poczekałam aż sie trochę ściśnie i układałam łyżką na środku, stąd wyszedł taki nieładny kopiec ale smak ten sam
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 13:05   #480
itakasia
Zakorzenienie

witam
dzis taka piekna pogoda ze wstalam o 7, sprzatnelam chatke, odprowadzilam dzieci, pojechalam do taty na sniadanie, pozniej zaliczylam fitness a teraz planuje obiadek i popoludnie z dziecmi na placu zabaw

anuszka

myslisz ze moze byc plesniak ze swiezymi truskawkami?
pilotka
podam ci linka jak znajde, mialam gdzies fajne cyckonoszebo mam mala obsesje. zreszta mi wystarczy np z odpinanymi ramiaczkami, nie musi byc typowo karmiacy

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości