|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVIII
Cytat:
Szampan jest juz w restauracji ![]() a własnie jak te koperty z kasa zapakujemy do kosza/torebki papierowej to potem do auta i kto z tego auta wyciagnie?Pan mlody po wyjsciu z samochodu ma pilnowac jak oka w głowie? ![]() co do chleba to nie jestem pewna czy sala organizuje- nawet mi to do glowy nie przyszlo, dlatego dzis bedzie dzwonienie ![]() ale mysle, ze wszytskie szczegoly zostana ustalone, jak pojedziemy zamawiac menu
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-05-06 o 10:25 |
|
|
|
|
#3452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVIII
Cytat:
a swiadkowie dalej zbierali ![]() Cytat:
bo ja sobie niewobrazam jechac 50 km na wesele i wieczorem padnieta wracac no ja to nie pije to luz a jak sa malzenstwa wktorych oboje chca sie napic? nie wiem musisz to przemyslec, moze rodzine z dalsza polozycie u rodzicow albo cos? bo tak to oni sami musza myslec co zrobic w nocy... no i co z waznami na kwiaty czy maja cos
|
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
Rosette wiesz może gdzie we Wro jest sklep z torebkami David Jones?
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie kasa, kwiaty i preznty były spakowane do bagaznika, TZ na koniec zamknął samochód a kluczyki oddał mojemu tacie
|
|
|
|
#3455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas prezenty zostaly w aucie, kwiaty na sali po porpawinach je wzielismy, a koperty tez na sale,
|
|
|
#3456 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale ta jedna dziewczyna z tyłu ma fałdki na brzuchu!(nie obrażając nikogo-ja też mam ale bym w takim teledysku w życiu nie wystąpiła, co dopiero z taką oponką) aha
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
domi spod kosciola goscie swoimi samochodami pod sale, podejrzewam ze polowa wroci w nocy do domu, ktos ne bedzie pil. U mnie tak bylo.
albo przyjechali na dwa smaochody tylko ![]() Dla tych co dalej organizujesz nocleg czy sie tym nie martwisz? \ Przy sali jest mozliwosc wynajecia pokoju ? Co do kopert, to moga zostac u kogos w samochodzie. niech twoj tato sie nimi zaopiekuje albo w trakcie wesela odwiezie do ktoregos z domow. U nas z pokoju zginela jedna koperta ktos sie wzbogacil o 150zl. Bo przed snem sobie czytalismy zyczenia, i pozniej w domu nie bylo koperty od mojego przyjaciela A w pokoju nei zostala bo przeszukalismy wszytsko zanim wyszlismy z pokoju i oddalismy klucz. No ale skapnelismy sie dopiero na drugi dzien w domu
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko nie chce sie wymadrzac, ale ja mam lepszy brzuch po porodzie No własnei nie wiem jak to w nocy bedzie( ale nie stac nas na wynajecie pokoi jeszcze dla gosci
|
|
|
|
|
#3459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mogę w pracy obejrzeć filmiku, ale jak sobie zwizualizowałam to... wyszła mi jakaś laska z brzuchem i fałdkami z tyłu A ja ostatnio padłam, jak usłyszałam TEN kawałek: http://www.youtube.com/watch?v=Sa1k1iBtGTE co prawda dalej jest darcie japy, ale jak usłyszałam ten początek... padłam ze smiechu i się długo pozbierać nie mogłam A jak to jest z tym odwożeniem gości - to młodzi się o to martwią? pierwsze słyszę zawsze na weselu było tak, że każdy z gości sam dbał, zeby kierowce mieć. Tylko jak jedno wesele było na drugim końcu Polski, a cała rodzina młodego jechała ze Skeirniewic, to wynajęli autokar
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-05-06 o 10:39 |
|
|
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
u rodzicow u was spac nie moga?
|
|
#3461 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do sprawności działania ubezpieczycieli to nasza przeprawa z HDI asekuracją trwała prawie 4 miesiące to był ubezpieczyciel sprawcy kolizji...szkoda gadaćCytat:
żeby temu co to wziął ręka uschłaCytat:
a jak nie to jade, nie pije
|
|
|
#3462 | |
|
Wtajemniczenie
|
U nas koperty były schowane w sejfie w restauracji, na koniec imprezy nam je oddano.A kwiaty stały na sali w wazonach, zabraliśmy je do odmu po poprawinach.
---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
Dziewczyna która stoi z tyłu ma fałdki na brzuchu
|
|
#3463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mielismy busy - zabral wszysckich chetnych z pod kosciola na sale (miejscowych ktorzy chcieli tez..) potem bus rozwozil ich do domow (tych miejscowych) a reszte tam gdzie spala do hoptelu czy rodzicow.. placilismy 30 zl za godzine, czyli 30 zl za przywiezienie z pod kosciola, a i 30 za rozwiezienie..
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-05-06 o 10:48 |
|
|
|
|
#3464 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nie bardzo, nie ma warunkow Cytat:
tak najlepiej ![]() Cytat:
![]() anika222 a czemu te sluby u Was w taki sposob byly rozplanowane? taka kombinacja rozmieszczenia swiadkow?
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-05-06 o 10:49 |
|||
|
|
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
Ania ale co, oni przez telefon mu wyliczyli że to szkoda całkowita?? Bo do mojej mamy przyjeżdżał od ubezpieczyciela ten...zapomniałam kto..
i on porozpisywał co się nie nadaje i dopiero po podliczeniu kosztów wymiany tych rzeczy wyszło że suma naprawy to ponad 70% wartości auta (dodam że to było pół roczne auto a ubezpieczone było na wartość z dnia zakupu, a nie z dnia wypadku) ale to też trwało. Co dokładnie zostało zniszczone? Szyba przednia, maska co jeszcze? WYbacz że pytam ale dla mnei to dziwne że oni tak przez telefon mu to powiedzieli.
|
|
#3466 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
U nas też myśmy się marwtili, jak gości potem porozwozić, ustalaliśmy to z nimi przed weselem, Kto chciał wracac swoim autem, to nie pił i wracał, kto chciał zostać odwieziony to kierowca - 2 naszycyh kolegów to było - odwozili. A na wesele autokar był.
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
domi bo chyba tak chceli
Edytowane przez anika222 Czas edycji: 2011-05-24 o 18:33 |
|
|
|
#3468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Autokar tylko kiedy jakaś liczna grupa z daleka przyjeżdża. Co do podowżenia z kościoła na salę, to zawsze ludzie zabierają tych bez samochodu ![]() Nawet, jak wesele w Dęblinie kiedyś mieliśmy, to rodzina jechała własnymi samochodami (z własnymi kierowcami - ktoś zwykle nie pije i już) A na innym weselu goście sami sobie załatwili znajomego jako kierowcę ![]() Dla mnie to już lekka paranoja, zeby młodzi się o wszystko martwili, nawet o transport dla wszystkich gościów po kolei - na weselu siostry było 250 osób i jakos wszyscy się sami zorganizowali, przyjechali, pobawili i sami wrócili
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-05-06 o 11:15 |
|
|
|
|
#3469 | |
|
Zadomowienie
|
Domi możecie też poprosić kogoś ze znajomych kto nie jest gościem weselnym, najlepiej mężczyznę o to żeby był kierowcą w dniu wesela. U nas tak było, teść miał jakiegoś chłopaka od siebie z pracy zaufanego i on jeździł z goścmi jak ktoś chciał jechać do domu wcześniej a nie miał transportu.
Auto było teściów, myślę że dobre rozwiązanie Cytat:
Jakaś babka zajęła się to sprawą, ale konkretą kwotę jaką PZU zaproponuje za szkodę będzie mogla podać dopiero jak rzeczoznawca zrobi kosztorys w formie pisemnej, a pan potrzebuje na to 3 dni
|
|
|
#3470 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a to ze swiadkowie osobno po dwoch stronach to porazka:/ Cytat:
tak patrze na moja liste to z mojej strony goscie sami beda wracac raczej, ewentualnie bus podwiezie tylko w jedno miejsce (bo nie są tak rozsypani). Bo kolezanki z miejscowosci oddalonej o 50 km, to jedna chyba nie bedzie pila i bedzie kierowala (tak przypuszczam) a druga chce hotel i sama sobie wynajmie...ale korde od Tz juz jest problem. Bo sa to starsze osoby (5 par) mieszkajacy po roznych okolicznych wioskach. Skoro tesc (ktory jak juz pisalam nie powinien miec nic do gadania, bo nie chce dać kasy :P) chce tak strasznie busa, to niech ten bus zawiezie tych gosci tylko do tz domu. Bo u mnei warunkow nie ma, ale tz ma duze mieszkanie i spokojnie ze 3 pary moglyby nocowac (bo tez nie wiadomo czy z tych pieciu wszystkie przyjda) oki nakarmilam Polusie, ide sie ogarnac...
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-05-06 o 11:15 |
||
|
|
|
#3472 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Czeeeeść
![]() Cytat:
o matko ![]() domi7ks ja Ci napiszę jak jest u nas Co do bukietu świadkowej u nas jest taka tradycja, że bukiet świadkowa kupuje sobie sama (tzn, ja zamówiłam bukiety jakie mi się tam podobały a świadkowa oddała mi pieniądze za swój bukiet), samochód przystrajają (tzn płacą za dekorację) świadek i świadkowa na spółę ![]() Co do kotylionów to kupuje (robi) je świadkowa bo później (u nas jest taki zwyczaj) ona przyczepia je gościom i dostaje za to pieniążki (tzn panowie wrzucają jej do koszyczka pieniądze za siebie i za partnerkę, tak po 5, 10 zł więc u nas świadkowej to się opłaca )Cytat:
pochwal się tym swoim przystojniakiem, masz jakieś zdjęcia?? ![]() Cytat:
Aaaaa zapomniałam jeszcze napisać przestrogę dla domi7ks moja kuzynka opowiadała zdarzenie ze ślubu koleżanki ze studiów. Koleżanka kuzynki brała ślub w Lublinie i jej świadkową była koleżanka, która nie znała dobrze jej rodziny, no i po wszystkich życzeniach po pozbieraniu kopert podszedł do świadkowej jakiś gościu w garniaku i powiedział, że jest wujkiem panny młodej i jej matka kazała mu zabrać koperty i schować je do samochodu...no i świadkowa dała mu te koperty więc kochana uważaj Edytowane przez monarika Czas edycji: 2010-05-06 o 11:21 |
|||
|
|
|
#3473 |
|
Wtajemniczenie
|
Miałam uskutecznić autoreklamę...czyli maleńka próbka majowej sesyjki, o której wspominałam...a co tam
|
|
#3474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ustalcie trasę busa tak żeby po kolei bez nadrabiania drogi odwoził każdą parę gości. U nas tak było z autokarem jechał do wioski mojej babci i tam kończył trasę, a 4 pary które mieszkały ciut dalej we własnym zakresie załatwiły sobie transport na resztę drogi i wszyscy byli zadwoleni, bo autokar podejchał i to była kwestia przesiadki z autokaru do osobówki ![]() Monarika miałam napisać muszlę klozetową a nie deskę ... już sama plotę z nerwów trzy po trzy
Edytowane przez aniaaa84 Czas edycji: 2010-05-06 o 11:20 |
|
|
|
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
slicznieale mam metaliczny posmak w buzi, aż mi jest niedobrze idę czymś zagryźć bleeee
|
|
|
|
|
#3476 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam w ten pochmurny i śpiący dzień
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki za wizytę Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() sysunia fajnie, ze z dzidzią wszystko oki, super wiadomość A ja idę dzisiaj do ginekologa wieczorem. już dawno nie byłam, muszę zrobić cytologię bo ponad rok już minęło. popytam również jak uregulować cykle i jak się przygotowywać na dzidzię, bo może namówie w końcu mojego tz na dzidzię tak za ok pólroku-rok. Agatko zdjęcia rewelacyjne, laseczka z Ciebie
"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie" Edytowane przez stokrotka24 Czas edycji: 2010-05-06 o 11:24 |
||||||
|
|
|
#3477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to od razu zapisuj się na listę konkursową staraczek hehe
|
|
|
|
|
#3478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakby mi ktoś chciał coś niedopasowanego do sukienki koniecznie przyczpeić, to chyba bym... AgatkaL - autoreklama panny na wydaniu?
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-05-06 o 11:29 |
|
|
|
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3480 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko super wygladasz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a ja sie zalamlam... kolejna aukcja sukni slubnej konczy sie za godzine.. wchodze na maila i co.. i 3 zapytania.. ksiazniczki sie obudzily... o rozmiar... itd... no nic za chwile wystawiam ja jeszcze raz.... ale po tylu odslonach i obserwujacuch osobach iiii zapytaniach myslalam ze sie wkoncu sprzeda...
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:57.

A w pokoju nei zostala bo przeszukalismy wszytsko zanim wyszlismy z pokoju i oddalismy klucz. No ale skapnelismy sie dopiero na drugi dzien w domu 

wyszła mi jakaś laska z brzuchem i fałdkami z tyłu
pierwsze słyszę
zawsze na weselu było tak, że każdy z gości sam dbał, zeby kierowce mieć. Tylko jak jedno wesele było na drugim końcu Polski, a cała rodzina młodego jechała ze Skeirniewic, to wynajęli autokar
to był ubezpieczyciel sprawcy kolizji...szkoda gadać
żeby temu co to wziął ręka uschła

więc kochana uważaj 
slicznie