Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-06, 15:06   #2971
milusiaam
Wtajemniczenie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
Ja jestem na 2 fazie i ćwiczę z Shaunem to co mam w podpisie, najpierw zrobiłam level 1 i teraz został ostatni tydzień levelu 2. Od środy podczas ćwiczeń jest mi ciężko, słabo i bolą mnie mięśnie. Ogólnie mam wrażenie, że mi kondycja zamiast się polepszać to się pogarsza
Dlatego od dziś robię przerwę i ostatni tydzień zaczynam od poniedziałku Potem poszyka czegoś trochę lżejszego, tak, żeby ćwiczyć, ale się nie zajechać.
Insanity zacznę na 3 fazie.

Przed i po treningu jem czyste białka, kurę, tuńczyka z puszki i jajko... Kiedyś próbowałam jeść dopuszczalne węgle, ale wtedy to waga nie chciała ruszyć

Ale są dziewczyny, które cisną Shauna i czują się fajnie
Dziekuje za odpowiedz Wychodzi na to ,ze musze sprawdzic na swoim organizmie jak zareaguje na cwiczenia

Cytat:
Napisane przez Monia_35 Pokaż wiadomość
witam !!! rzeczywiscie ostro cwiczymy i to od poczatku II, najpierw biegałam 3 razy w tyg +Tamilee Webb brzuch i posladki.
Teraz za namowa dziewczyn (cudownych zreszta) Shaun. Te z "gorsza" kondycja (one tak twierdza) cwicza hip hop z Shaunem a niektore Insanity + absy. Na diecie pieknie spada brzuch i oponka + cwiczenia = rewelacja. Coprawda wg mnie waga gorzej spada ale za to cm maleja w oczach. Mięsnie sie pieknie kształtuja. A co do posiłków okołotreningowych to ja osobiscie robie sobie koktajl proteinowy.

u mnie znów kg wrócił...pewnie bedzie sie juz kołomnie krecił do końca zycia (dzisiaj protal...pogonie go)
No to racja Waga spada srednio w porównaniu z innymi wynikami za to w brzuchu straciłam 5 cm przez 10 dni.No ale ja mam co tracic :P
Moze równiez poszukam jakies mieszanki zeby robic koktajle proteinowe Chyba ze robisz z czystego białka?
milusiaam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 15:07   #2972
mrofka
wizażowy robalek

Cześć Wam!

Dziś pisałam angielski. I powiem, że to było pozornie łatwe. Znając siebie to pewnie coś schrzaniłam... generalnie to egzamin, do którego nie mam żadnych przeczuć. Wynik zobaczę 30 czerwca.

Jutro piszę wos rozszerzony. To będzie czilałt Piszę go tak 'for fun', bo się okazało, że na te studia, na które chciałabym pójść, to nie jest mi potrzebny nawet

Przewertowałam kilka stron do tylca i rozpierdzielił mnie totalnie tekst o worku i jajkach oraz okładzie z młodych piersi padłam

Insane ja mam ten sam problem co ty... wyglądam jak baba w ciąży bo też mam z dolnymi problem no

moose umiesz grać na fortepianie? Naucz mnie! Albo mi coś zagraj

Co do ćwiczeń, to też miałam kilka przygód z nimi. Robiłam A6W, wytrzymałam chyba ze 20 dni. Potem nuda mnie wykończyła. W kółko to samo.

Teraz zachęcona wypowiedziami dziewczyn, to ściągnęłam to, co prowadzi Shaun T: Rockin' Body, HipHopAbs oba levele i Insanity. Teraz jestem na etapie robienia Rockin' Body - zaczęłam robić, bo potrzebowałam się wyładować przed maturą. I dla mnie to super sprawa Po ćwiczeniach jestem spocona jak kot, ale szczęśliwa Shaun działa na mnie pozytywnie Potem jeszcze kilka minut skakanki robię. Po Rockin' Body zrobię HipHopAbs, a potem Insanity Bo Insanity jest dość forsowne, chcę się do tego przygotować kondycyjnie.

Staram się jeść na godzinę przed ćwiczeniami (nie dłużej i nie krócej, żeby mi nic nie bulgotało ) I niedaleko mnie stoi woda, bo piję w trakcie ćwiczeń. Dobrze robię ??

A ja zatrzymałam się na 53kg. I na razie stoi Od początku diety jestem -2kg. I mieszczę się w pierwsze spodnie prawdy Dziś poszłam w nich na maturę - bo były wizytowe

Mam wielgachną ochotę na słodycze albo coś z McDonalds... ale się powstrzymuję. Tylko wczoraj zjadłam Prince Polo, bo rozdawali po matmie a humor miałam trochę z***... Ale potem wypociłam go z Shaunem.

Zrobię sobie dzisiaj chyba to czekoladowe coś z przepisowni I macie może jakiś pomysł na wędzoną pierś z kuraka? Jutro PW, może jakaś sałatka?

Pozdrawiam

Edytowane przez mrofka
Czas edycji: 2010-05-06 o 15:10
mrofka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 15:23   #2973
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrofka Pokaż wiadomość

Mam wielgachną ochotę na słodycze albo coś z McDonalds... ale się powstrzymuję. Tylko wczoraj zjadłam Prince Polo, bo rozdawali po matmie a humor miałam trochę z***... Ale potem wypociłam go z Shaunem.
wszystkie slodycze jakie Ci wpadna w rece albo oddaj wrednej siostrze zeby jej tylek rosl - bardzo dobra motywacja zeby sie pozbyc slodyczy z łapki, albo do pudla i na szafe wysoko chowaj - ciasta do zamrazalnika - na 3 faze bedzie na deser

a tak
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 15:28   #2974
milusiaam
Wtajemniczenie

Dziewczyny jeszcze jedno pytanie taki serek homo naturalny z lidla białko 11 g wegle 3.4 tłuszcze 7.5 to troche za tłusty prawda? zeby go wcinac? a taki dobry jest...przypomina mi lody
Stary 2010-05-06, 15:31   #2975
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milusiaam Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeszcze jedno pytanie taki serek homo naturalny z lidla białko 11 g wegle 3.4 tłuszcze 7.5 to troche za tłusty prawda? zeby go wcinac? a taki dobry jest...przypomina mi lody
dobry bo tlusty
Stary 2010-05-06, 15:35   #2976
milusiaam
Wtajemniczenie

Emilko tak tez myslałam
w takim razie mowimy serkowi PAPA odezwe sie po kilka łyzek do niego za jakies 200 dni
Stary 2010-05-06, 15:38   #2977
Mo_Nika
szamanka

Witam
U mnie bez zmian
Dziś czysty dzień P, ptasianka na deser
I zaczynam myśleć o Insanity coraz bardziej
Stary 2010-05-06, 15:44   #2978
(:tysia:)
Zadomowienie

GG do (:tysia:)

Cytat:

Jutro piszę wos rozszerzony. To będzie czilałt Piszę go tak 'for fun', bo się okazało, że na te studia, na które chciałabym pójść, to nie jest mi potrzebny nawet
Też pisałąm maturę z wosu for fun ale podstawe, i w większości u nas na studiach ludzie właśnie wos wybrali

Cytat:
Ooo tak, pisałam o tym wczoraj, że mam ochotę, ale sobie myśle, że niedługo (tak sobie wmawiam) będę na III fazie i będę miała AŻ 2 uczty w tygodniu to wtedy sobie zjem jakiegoś batona itp Za to Prince Polo należy Ci się lanie.......

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
dobry bo tlusty
Hehe zazwyczaj łapię się na tym, że złoszcze się, że nie mogę czegoś zjeśc, co jest taaakie dobre bo tłuste
(:tysia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 16:00   #2979
angel001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (:tysia:) Pokaż wiadomość

Hehe zazwyczaj łapię się na tym, że złoszcze się, że nie mogę czegoś zjeśc, co jest taaakie dobre bo tłuste
sama natura więc tłusty
Stary 2010-05-06, 16:14   #2980
polutek
Raczkowanie

Dziewczyny a możecie mi polecić jakąś stronę na forum, gdzie znajdę spis produktów dobrych dla diety dukana? Np. ze zdjęciami dobrych produktów, które kupujecie w róznych sklepach. Szperam w wyszukiwarce, ale ciągle na inne rzeczy trafiam Z góry bardzo dziękuję
polutek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 16:22   #2981
Do celu Joasia
Raczkowanie

Witajcie Laseczki
Właśnie wczoraj wróciłam z długiego weekendu majowego, który zaczęłam już 30 kwietnia.
Opalanie, łowienie rybek, sama natura w około, cisza, spokój i...
Zżarłam placek, ciasteczka i paluszki ( w niewielkich ilościach, ale jednak ) Oprócz tego reszta wg diety.
Kurna, a tak pięknie i po Dukanowemu miało być.

Bałam się wejść na wagę, i co gorsza musiałam się zważyć na starej nie elektronicznej. Nową wagę zbiły mi dzieciaczki podczas walki z bąkiem.
Istne piekło Same straty!!!
Do celu Joasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 16:23   #2982
Mo_Nika
szamanka

Cytat:
Napisane przez polutek Pokaż wiadomość
Dziewczyny a możecie mi polecić jakąś stronę na forum, gdzie znajdę spis produktów dobrych dla diety dukana? Np. ze zdjęciami dobrych produktów, które kupujecie w róznych sklepach. Szperam w wyszukiwarce, ale ciągle na inne rzeczy trafiam Z góry bardzo dziękuję
Jest link w pierwszym poście... https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=380137
Stary 2010-05-06, 16:26   #2983
joanna1978
Raczkowanie

ale wybierasz produkty nabiałowe 0% i tyle.kazdy jest dobry który jest bez tluszczy i cukrów chyba że słodzikiem aspartam.pozatym mięcho mięcho i jeszcze raz mięcho.
joanna1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 16:28   #2984
polutek
Raczkowanie

Dziękuję Mo_Nika - tak się zajęłam testem, że go przeoczyłam
polutek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 16:32   #2985
Monia_35
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milusiaam Pokaż wiadomość
Dziekuje za odpowiedz Wychodzi na to ,ze musze sprawdzic na swoim organizmie jak zareaguje na cwiczenia

No to racja Waga spada srednio w porównaniu z innymi wynikami za to w brzuchu straciłam 5 cm przez 10 dni.No ale ja mam co tracic :P
Moze równiez poszukam jakies mieszanki zeby robic koktajle proteinowe Chyba ze robisz z czystego białka?
KOKTAJL PROTEINOWY.
2łyż otrebów owsianych 1 pszennych
3/4szkl mleka
mały jogurt 1/2 kostki twarogu
3łyz mleka w proszku
słodzik
--------

26.04.2010 faza III (90 dni do 25-go lipca)
mniej mnie o -8.0kg
obecnie IV faza od 26.07.2010
Monia_35 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 16:36   #2986
joanna1978
Raczkowanie

mam pytanie i prośbe czy może mi któraś posłac na meila ksiązke juz rozpakowana dr.dukana~ '' metoda dr.dukana''. ja niestety mam problem z kompem i ze strony niemoge ściagać. byłambym bardzo wdzięczna o10@poczta.fm
Stary 2010-05-06, 16:54   #2987
Monia_35
Raczkowanie

Cytat:
mam pytanie i prośbe czy może mi któraś posłac na meila ksiązke juz rozpakowana dr.dukana~ '' metoda dr.dukana''. ja niestety mam problem z kompem i ze strony niemoge ściagać. byłambym bardzo wdzięczna
ksiazeczka poszła

mniej mnie o -8.0kg
Stary 2010-05-06, 17:03   #2988
adrijah
Zakorzenienie

Dzień dobry wróciłam z Krakowa

jedząc w knajpach ciężko było się trzymać Dukana, ale jakoś mniej więcej dawałam radę. Akurat byłam na PW, więc jadłam grillowane mięska i surówki albo sałatki z łososiem, nie tknęłam ani razu frytek, makaronu, ryżu, chleba itp. Do tego grzecznie jadłam codziennie otręby i to połączenie razem z błonnikiem i odrobiną tłuszczu (której ciężko uniknąć w knajpach), tak mnie czyściło (porcelankowo), że nawet deser lodowy i tiramisu mi nie zaszkodziły.
Dzisiaj rano weszłam na wagę nieprawdopodobnie bojąc się jak daleko poleci wskazówka, a ona się zatrzymała minimalnie wcześniej niż przed wyjazdem tym bardziej się cieszę, że waga jest taka, bo mam @ i jestem spuchnięta. Jutro prawdopodobnie pożegnam się z @ i wracam na 5 dni P, więc po cichu spodziewam się spadków
Stary 2010-05-06, 17:06   #2989
joanasz
Rozeznanie

Witam Wsjech
Czy ktoś miał w fazie uderzeniowej wzrost wagi ???
U mnie dzisiaj rano waga pokazała mi +0.7 to było przed siusiu ale w nocy biegałam do WC chyba z 5 razy, może za dużo pije?
Dzisiaj zaczęłam PW po 5 dniach fazy I na której po pierwszym dniu poleciało mi 1.8 i co dzień miałam spadek aż do dziś, czy to normalne ?
Wprawdzie później się zważyłam jeszcze raz przed śniadaniem a po małych ćwiczeniach małżeńskich i było lepiej bo jakby +0.1 .
Czy ja może źle widze? Jadłam przepisowo dukanowo same proteinki 5 posiłków dziennie (trzy posilki + dwie przekąski) Wprawdzie Dukan mi wyliczyl 3 dni fazy uderzeniowej a ja zrobiłam 5, mam ok 13 kg do zrzucenia i do dziś waga spadała?

Jak ja wam zazdroszczę tych ćwiczeń INSANITY. I podziwiam
To niezła wytrzymalościowka, nie wiem jak to wytrzymujecie. Ja niestety nie mogę sobie na to pozwolić. Moje ciało niestety jest strasznie nieruchliwe. Właściwie żadne podskoki, skoki, pompki i inne nie wchodzą w grę, a szkoda. Jestem pól roku po ciężkiej operacji i w ogóle cieszę się, że żyje i się jakoś ruszam no i te pól roku było bardzo leżąco -siedzące. Tylko słabiutkie spacerki, czasem basen i leciutkie ćwiczonka-mam nadzieje, że jeszcze tu bedę wywijać te rockin body i hip hopy zwłaszcza jak sadelko spadnie a kondycha sie wzmocni. Narazie dla mnie niezłym ćwiczeniem są zakupy i dlugie studiowanie etykiet niejednokrotnie mam po tym zawroty głowy, a poza tym ćwicze zmodyfikowana 6 Weidera, tzn zatrzymałam się na 2 powt.więcej nie dam rady i dużo się sexuje oczywiście w miarę możliwości:lo ve: Boję się , że skóra może smętnie zwisać po stracie tłuszczyku jeśli się nie ćwiczy. Muszę znaleźć takie, które moje body będzie w stanie wytrzymywać.

Gratuluje wszelkich spadków i pozdrawiam
joanasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 17:12   #2990
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanasz Pokaż wiadomość
Witam Wsjech
Czy ktoś miał w fazie uderzeniowej wzrost wagi ???
U mnie dzisiaj rano waga pokazała mi +0.7 to było przed siusiu ale w nocy biegałam do WC chyba z 5 razy, może za dużo pije?
Dzisiaj zaczęłam PW po 5 dniach fazy I na której po pierwszym dniu poleciało mi 1.8 i co dzień miałam spadek aż do dziś, czy to normalne ?
Wprawdzie później się zważyłam jeszcze raz przed śniadaniem a po małych ćwiczeniach małżeńskich i było lepiej bo jakby +0.1 .
Czy ja może źle widze? Jadłam przepisowo dukanowo same proteinki 5 posiłków dziennie (trzy posilki + dwie przekąski) Wprawdzie Dukan mi wyliczyl 3 dni fazy uderzeniowej a ja zrobiłam 5, mam ok 13 kg do zrzucenia i do dziś waga spadała?
przegielas z uderzeniowka i dlatego waga poszla w gore - obrona organizmu przed dalszm glodzeniem sie
Stary 2010-05-06, 17:14   #2991
joanna1978
Raczkowanie

dziekuje ci z całego serducha ale masz moze tą druga ?
Stary 2010-05-06, 17:19   #2992
Monia_35
Raczkowanie

wysłałam i druga

mniej mnie o -8.0kg
Stary 2010-05-06, 17:26   #2993
gohs
Zakorzenienie

Dziewczyny, w czym mielicie otręby? Bo ja zmieliłam blenderem, ale nie wyszedł z tego taki fajny pył... A młynka do kawy mama zabroniła mi używać do tego

W ogóle upiekłam dzisiaj dukanowe muffinki, bardzo smaczne
Stary 2010-05-06, 17:36   #2994
joanna110977
Raczkowanie

GG do joanna110977

To znowu ja
Mam pytanko ...czy któraś z Was jadła może rybę DORADA...jest w Biedronce i tak zawsze ładnie na mnie patrzy jak koło niej przechodzę,ale jak do tej pory nie miałam odwagi jej kupić Dobra jest???
Waga wyjściowa:XXX kg
Jest mnie mniej - 6,4kg
Na pewno mi się uda!!!
joanna110977 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 17:47   #2995
kataluna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez joanna110977 Pokaż wiadomość
To znowu ja
Mam pytanko ...czy któraś z Was jadła może rybę DORADA...jest w Biedronce i tak zawsze ładnie na mnie patrzy jak koło niej przechodzę,ale jak do tej pory nie miałam odwagi jej kupić Dobra jest???
Dobra. Jadlam ja kkiedys w Hiszpani i mam dobre wspomnienia.
kataluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 17:49   #2996
tabinga
Raczkowanie

Witam Was w czwartkowe rozpadane u mnie popołudnie. Czy ktoś z Was pije na diecie harbatę yerba mate? Zamówiłam ją sobie dziś ale ciekawe co z tego będzie bo ja nie cierpię zielonej herbaty a ta podobno jeszcze gorsza w smaku. Jest podobno jednak warta zachodu bo ma mikroelementy a ja nie łykam witamin więc może to będzie pomocne by w tej diecie je uzupełnić.
tabinga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 18:00   #2997
Wisienka_81
Rozeznanie

witam serdecznie
u mnie dzisiaj dzień samych pozytywów
rano na wadze było o 0,1 mniej ale wczoraj była uczta i myślałam, że mi przybędzie 0,5-1kg a tu niespodzianka i spadek więc jest 54,7kg

byłam z dziewczynkami u pediatry i są zdrowe

byłam z Kingą u chirurga i z ręką jest ok

kupiłam brakujące rzeczy przed zbliżającym się weselem

wreszcie wyszło słonko

życie jest piękne...

Wisienka_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 18:01   #2998
kataluna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tabinga Pokaż wiadomość
Witam Was w czwartkowe rozpadane u mnie popołudnie. Czy ktoś z Was pije na diecie harbatę yerba mate? Zamówiłam ją sobie dziś ale ciekawe co z tego będzie bo ja nie cierpię zielonej herbaty a ta podobno jeszcze gorsza w smaku. Jest podobno jednak warta zachodu bo ma mikroelementy a ja nie łykam witamin więc może to będzie pomocne by w tej diecie je uzupełnić.
Moze sprobuj jakas zielona smakowa. Mam taka grejfrut + ananas i bardzo mi smakuje. Ja ogolnie lubie zielona herbate ale staram sie jej za dlugo nie parzyc zeby nie nabrala goryczy.
kataluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 18:02   #2999
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez Wisienka_81 Pokaż wiadomość
witam serdecznie
u mnie dzisiaj dzień samych pozytywów
rano na wadze było o 0,1 mniej ale wczoraj była uczta i myślałam, że mi przybędzie 0,5-1kg a tu niespodzianka i spadek więc jest 54,7kg

byłam z dziewczynkami u pediatry i są zdrowe

byłam z Kingą u chirurga i z ręką jest ok

kupiłam brakujące rzeczy przed zbliżającym się weselem

wreszcie wyszło słonko

życie jest piękne...
To wspaniale
Stary 2010-05-06, 18:03   #3000
joanasz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
przegielas z uderzeniowka i dlatego waga poszla w gore - obrona organizmu przed dalszm glodzeniem sie
Dzięki Emilia też tak myślę, że przegiełam i za mało chyba tez zjadałam. ale dzisiaj nadrabiam warzywkami i mięskiem, staram się mniej nabiału.
joanasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości