|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lumpeksy, ciuchlandy- nasze łowy i zdobycze cz. IX
Cytat:
czemu tego nie lubisz??mi to wlasnie pasuje, przynajmniej omijam od razu kolory, ktorych nie lubie
|
|
|
|
|
#4262 |
|
Zakorzenienie
|
Jak już dawno nie byłam w lumpku ... Czasu brak niestety
A i z weną do szperaniakiepsko.
|
#4263 |
|
Zakorzenienie
|
ja tu stale zagladam i obserwuje wasze zdobycze- mam taki jeden lumpex niedaleko siebie - odziez jest na wieszakach i mozna tam kupic prawdziwe perelki , ceny 10- 15zl bluzki , żakiety 25 zl ale naprawde lubie tam chodzic - bo idzie sie jak do sklepu a nie do składu szmat - nigdy nie umialam grzebac w tych stertach
|
#4264 |
|
Marudziara
|
Byłam dzis w 3 lumpkach dziś po 3zł i szok bo nie było nic ciekawego
|
#4265 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- wyprzedaże (np. 3 zł/ sztuka, albo 50% przeceny) raz w tygodniu, - jasne, dobrze oświetlone pomieszczenia, - kiedy rzeczy wiszą na wieszakach, - przebieralnie min. w liczbie 2 (albo chociaż toaleta, którą można zaaranżować na przebieralnię, gdy tłum), - cena za kg max. 50 zł/kg i najlepiej jak co dzień jest coraz taniej, - regularne dostawy, - miła obsługa, - koszyki!!!! - duże lustro "na sklepie", żeby nie trzeba było czekać do przymierzalni, jak się chce przymierzyć kurtkę/ bluzę, - pomysł z kącikiem dla mężczyzn bardzo dobry- podpisuję się rękami i nogami- nie ma nic gorszego, niż stękający TŻ. Ostatnio widziałam też uroczy kącik dla dzieci (stolik + 4 krzesełka, kilka misiów, kartki i kredki).
|
|
|
#4266 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4267 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() + wyrzuciłabym handlary. Jak widze ze do lumpka przychodza baby, ktore sa ugadane ze sprzedawcami, maja poodkladane lepsze ciuchy na bok, sa na kazdej dostawie i wiem, ze biora te ciuchy na sprzedaz, to mnie szlag trafia. Oczywiscie, rozumiem wziac czasem cos i sprzedac na all czy cos, ale stale uklady miedzy handlarami a sprzedawcami i odkladanie dla nich rzeczy skutecznie mnie zraza do lumpka. dla mnie bardzo wazne jest wc - czesto na lumpeksach spedzam duzo czasu, przy dostawie czasem nawet 2h, no i wtedy mam problem, co zrobic, jak sie zachce siku
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|||
|
|
|
#4268 |
|
BAN stały
|
A ja ostatnio na ciuszkach wygrzebałam NOWĄ spódniczkę z Vero Mody- która kosztowała zaledwie 4,50 zł i skórzane buciki Shoe Hevean które, tylko 5 zł kosztowały.
Tylko kompletnie nie wiem co do tego założyć. Może jest tutaj na forum jakaś ciucho-holiczka, która jest z okolic Myślenic? Chętnie zdradzę, gdzie można wygrzebać podobne cudeńka. Spódnica jest w kolorach beżu i brązu, na dole ma takie śmieszne drewniane koraliki, buciki idealnie do niej pasują.. albo mi sie wydaje, bo mogę mieć " spaczony" gust.. hihi ![]() Ratatujcie :P Edytowane przez made_1987 Czas edycji: 2010-05-07 o 15:44 |
|
|
|
#4269 |
|
BAN stały
|
I moje najlepsze zdobycze ![]() Torrebki ![]() Zielona - H&M - 18 zł Żółta Atmosphere 4 zł Brązowa - Next - 4 zł I powiedzcie mi jak ja mam nie zwariować? Jak takie rzeczy znaleść można... I szczerzę przyznaję, że nie miałam ich odłożonych, ani też nie mam żadnej znajomej coby sprzedawała w TO ( czyt. tania odzież)
|
|
|
|
#4270 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bardzo ładne buciki i spódniczka ![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
musztardowa śliczna
|
||
|
|
|
#4271 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dziekuje wam za odpowiedzi. Cenne rady.
Na pewno wezne je pod uwage jesli uda mi sie otworzyc wlasny lump
|
|
|
|
#4272 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo najczęściej chcę kupić np. sukienkę to idę na sukienki, a jak sweterek to na swetry. Jak coś jest tak porozrzucane to tracę cierpliwość i tyle z lumpkowania. Ja mam jeszcze jeden pomysł do lumpka - zniżki dla wizażanek
|
|
|
|
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
1. Atmo trampeczki - 5 zł
2. Atmo sukienka, nóweczka - 5.70 zł (na zdjęciu wyszła granatowa, ale w rzeczywistości to mocny fiolet)A tak mi się przypomniało - widziałam kiedyś dżinsy ACNE... za 3 zł... i głupia nie brałam a mogłabym komuś drogo odsprzedać bo ACNE robią za***iste dżinsy...
|
|
#4274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli już lokal jest duży, i towaru dużo to warto taki kącik zrobić. U mnie w mieście jest bardzo duży lump i jest takie osobne, oszklone pomieszczenie z kanapami i automatem z napojami. I jeszcze na co zwróciłam uwagę. Dzieci. Dużo kobiet nie ma gdzie zostawić dzieci i zabiera je ze sobą. Dzieci w takim sklepie się nudzą, kręcą się pod nogami i może warto kupić dwa małe krzesełka, blok, kredki itp. Ja jeszcze nigdy nie spotkałam się z szatnią w SH<--baaardzo dobry pomysł ![]() U mnie w mieście lump jest czynny także w niedzielę, cena 1zł/sztuka. Poszłam tam myśląc, że będzie totalna kaszana a jednak nie. Kupiłam sobie elegancką sukienkę, i bluzke tylko że okazała się za duża... Cena za kilogram 50 zł wydaję się być okej
Edytowane przez uUuAsissuUu Czas edycji: 2010-05-07 o 17:52 |
|
|
|
|
#4275 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() do ulubionych lumpeksów przyciągają mnie tylko i wyłącznie niskie ceny i fajny towar.. no co jak co, ale strasznie mnie denerwują ciuchlandy, gdzie za bluzkę trzeba zapłacić 30-40 zł a za płaszczyk 100zł-120zł - przecież to są używane rzeczy .. śmiało za takie ceny można już kupić nowe ciuszki ![]() Co zmieniłabym na lepsze? U mnie wielkim minusem jest to, że nie ma przymierzalni.. są tylko lustra... i przy mierzeniu swetrów , kurtek jest ok, ale jak się chce np. zmierzyć spodnie to trzeba kombinować... Strasznie mnie też denerwuje obecność handlarzy (ale chyba nie da się nic z tym zrobić ) ... U mnie w ciuchlandach jest jeszcze ochrona - i to uważam za plus. Hmm to chyba tyle. Jak mi się jeszcze coś przypomni to dopiszę
|
|
|
|
|
#4276 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]()
na szczęście mam taki lumpek pomijając przymierzalnię i jestem mega zadowolona, całkowita wymiana towaru jest w piątek, w sobotę i poniedziałek dokładają, wtorek i środa nic, a w czwartek - 50 % wszystko (na wycenę), zawsze chodzę własnie w czwartki i mogłoby się wydawać, że już nic fajnego nie ma, ale zawsze wychodzę z paroma fajnymi rzeczami, w ogóle teraz praktycznie wszystkie moje ulubione ciuchy pochodzą z lumpka, w dodatku kupuję ciuchy pt "będe w nich chodzić" a nie "robię składowisko w szafie"
|
|
|
|
|
#4277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super jest Cytat:
|
|
#4278 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś obeszłam wszystkie sh w mieście ale tylko w jednym z nich udało mi się coś kupić i były to o dziwo buty
NEW LOOK - 10zł.
|
#4279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4280 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak czy owak, świetne szpilki. Ja już umieram z powodu braku lumpeksów, miałam miesięczny odwyk spowodowany brakami finansowymi, a teraz kiedy już jest za co, to nie ma jak, noga w gipsie i koniec, ale i tak chyba pokuśtam o kulach w poniedziałek na dostawę do lumpa, bo nie wytrzymam.
|
|
|
|
|
#4281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4283 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny byłam dziś na łowach i kupiłam piękny beżowy strój kąpielowy i w związku z tym mam pytanie, jak pierzecie wszelakie majtki kupione w lumpkach? tak jak wszystkie inne ciuszki czy może stosujecie jakieś inne metody i śrdoki piorące? te od stroju są moimi pierwszymi i nie wiem jak je wyprać żeby było dobrze i higienicznie
jeżeli pytanie zadałam w niewłaściwym wątku to przepraszam, ale wiem że naprawdę wiele dziewczyn śledzi ten temat i tym samym mogę liczyć na szybką i sprawdzoną informację z góry dzięki
|
|
|
|
#4284 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem lepsze są lumpki, w których odzież jest wyceniona, ale zeby też nie były kosmiczne ceny
No chyba, że na wage ale do max 35 zł...
|
|
|
|
#4285 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() zazdroszczę.! poklikacie mi
|
|||
|
|
|
#4286 | |||
|
exmod na urlopie:)
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dawno tu nie zaglądałam, a tu taaaakie cudności normalnie kocham kwiatowe motywy a te Wasze są powalające
|
|||
|
|
|
#4287 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
świetna cena! wczoraj zastanawiałam się nad identycznymi, ale były podniszczone i ponad dwa razy droższe (25zl)
|
|
#4288 |
|
Raczkowanie
|
Jejku, dziewczyny, jak tak patrzę na te Wasz zdobycze to normalnie zazdroszczę
Ja sama lumpkuję, ale jeszcze na żadne odpowiednie buty nie wpadłam ;]A wątek śledzę na bieżąco od kilku lat;] Jak tylko nauczę się dodawać zdjęcia to coś wrzucę;] |
|
|
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
moje zdobycze z tego tego tygodnia
![]() 1. George długi szary kardigan 1 zł 2. New Look czerwony bawełniany żakiet 1 zł 3. Marynarka military - moja milość 4. H&M czarny sweter long - chyba nowy 1 zł ![]() 5. Biało czarny pasiak long 1 zł Trafiłam na wyprzedaż przed dostawą Kupiłam jeszcze ostatnio: 6. szaro-czarny pasiak za 3 ,60 zł
|
#4290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

I jesli jest wymiana towaru to całkiem, nie że się dowiesza trzy nowe wieszaki i wielka wymiana towaru. Moim zdaniem szatnia i wc to przegięcie, za duża inwestycja w porównaniu do zysku. Ale przymierzalnie jak najbardziej. Tylko wtedy zawsze jest problem kradzieży i najlepiej kogoś ustawić przy nich, żeby liczył ile osoby wnosza sztuk do przymierzalni. Był u nas podobno lump z klipsami, ale szybko padł, bo za dużo czasu zajmowało oklipsowanie całej dostawy,a pracownikom płacić trzeba. I wielkość- rzeczywiście nie za mały, ale też nie hala. I błagam- bez wieszania ubrań kolorami, to sprawia że od razu wychodzę z takiego sklepu.

A i z weną do szperaniakiepsko.

I moje najlepsze zdobycze

.. śmiało za takie ceny można już kupić nowe ciuszki 

normalnie kocham kwiatowe motywy a te Wasze są powalające