|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9
GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!
Cytat:
Cytat:
U mnie dzisiaj na wadze kolejny spadek o 0,3 więc jest już tylko 54,1 może ja za mało jem? wczoraj było: dwie kromki pełnoziarnistego chlebka, jajowa z 3 jaj, kawa z mlekiem 1l zielonej herbaty trociny z mlekiem jako owsianka cycek w przyprawach z teflonu, 2 pomidory, ogórek 1,5l wody 2 małe kawy wieśniak 1l zielonej herbaty 2 ciastka i kilka krakersów?
|
|
#4352 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
13 kg to nielada różnica
|
|
|
|
|
#4353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sama mialam z tym problem ale po wnikliwej lekturze ksiazki doszlam do wlasnie takiego wniosku
|
|
#4354 |
|
Rozeznanie
|
Mam doła
wczoraj się dowiedziałam, że jest szansa, że w sobotę nie pojadę na wesele bo męża mogą ściągnąć do pracy na dodatek moja mała wyjątkowo padła dzisiaj już o 11 a zawsze szła spać po obiedzie koło 12.30-13. mam nadzieję, że to wpływ pogody a nie czającej się choroby
|
#4355 | |
|
Zadomowienie
|
Ja kupuję w aptece (jak nie mają to zamawiam), możesz popatrzeć w Kauflandzie
Cytat:
Do pieczenia polecam Sussinę Gold, Hoxol w płynie ma fruktozę niestety Nic już raczej Ci nie spadnie. Przedłużając U spowolnisz metabolizm i przez pierwszy tydzień, dwa 2 fazy będzie zastój i nie będzie fajnie.
|
|
|
#4356 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4357 |
|
Raczkowanie
|
no własnie tez sie z tym motałam i dlatego postanowiłam jesc tylko drobiowe wedlinki ale juz mi sie one znudiły. kupie sobie diś sopocką heehehhe
|
|
|
|
#4358 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Więcej jedz!
|
|
|
#4359 |
|
Zadomowienie
|
AYU dzieki
![]() co do wędlin to ja polecam z biedronki, polska chata czy wiejska chata, takie duze plastry za 3,99 szynka biala i babuni. to jest sokołowa, ma 3% tlusxczu i jest super CO DO SŁODZIKÓW, popatrzcie co znalazlam na innym dukanowym forum: Dukan 20 lat temu polecał ten słodzik w swojej pierwszej książce bo nie było wtedy wiedzy , że aspartam jest rakotwórczy, teraz to wiedzą dlatego większość słodzików już nie ma aspartamu i sa bezpieczniejsze ja w domu mam słodzik sypiki do pieczenia "Sweetie gold" oraz w tabletkach do kawki z Lidla "Cologran" oba w składzie mają sacharynian sodu i cyklaminian sodu, asparnamu NIE i właśnie na skład trzeba zwracać uwagę bo słyszałam, że można jeszcze spokać te aspartamowe co o tym myślicie?
|
#4360 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
problem w tym, że nie chce mi się jeść jem wszystko co trzeba ale nie zawsze robię z tego posiłek a raczej przekąskę
|
|
#4361 |
|
Raczkowanie
|
a czy możemy jeśc metkę tatarską z biedronki 98% mięso wołowe + przyprawy (bez cukru) ????????????????
Emi GARTULACJE I TAK Z DNIA NA DZIEŃ NO NO ![]() A jeśli chodzi o te wędliny to ja sama nie wiem bo za każdym razem jak chcę kupić to nie widze zawartośći tłuszczu i nie wiem ( a czy to mogą być np wędzonki z indyka) ???????/
Edytowane przez pani_zima82 Czas edycji: 2010-05-12 o 12:23 |
|
|
|
#4362 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie, dziekuję za wczorajsze gratulacje
Z weselem to istotnie miałam szczęście mnóstwo dietetycznych smakołyków, jak znalazł dla mnie Dzisiaj spróbuje upiec ciasto jogurtowe, napisze Wam potem, jak sie udało, ostatnio waga leci po parę gramów dosłownie, bo @
|
|
#4363 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziewczyny jak się chwaliłam z 80kg na 72,7kg zjechałam...
ale do 60 a może nawet 58kg jeszcze trochę zostało... super się czuje mam teraz @ i leci ze mnie jak z (wiadra) pierwszy raz w życiu mam tak obfity @ czy to normalne na diecie????? no i przyznam się szczerze że nie chce mi się wogóle jeść tyko pić i pić..... GRATULUJĘ WSZYSTKIM SPADKÓW JESTEŚCIE DZIELNE!!! TAK DALEJ!!!!
|
|
|
|
#4364 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,
U mnie w 2 dniu fazy I waga spadła o 0,5 kg. Czyli w ciągu 2 dni spadek o 1,5 kg. Ale mnie to motywuje!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!Jutro tak jak radziłyście zaczynam faze II, jestem troszkę zagubiona, muszę wyszukać kolejne pomysły na potrawy, nie mogę się już doczekać aż dodam warzywka, aczkolwiek w 3 dniu czuję się super, i przyzwyczaiłam się już do tych dań "bezwarzywnych", no i dziś już cała noc przespana smacznie! Mój jadłospis: Do picia:woda, herbata zwykła, czerwona, zielona + szklanka coli 0%. Śniadanie- pierś z kurczaka pokrojona w plastry z resztką pasty jajeczno-tuńczykowej wczorajszej. II śniadanie- pół kostki sera białego z pieprzem. Obiad: dorsz na parze w przyprawie do ryb. Podwieczorek: ....tu jest mały problem bo chciałabym te dukanowskie naleśniki zrobić z serkiem wiejskim. Czy dało by radę np. 2 zjeść na podwieczorek a 2 na kolację?? |
|
|
|
#4365 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wisienko i Pani Zimo dzieki
Cytat:
wczesniej mialysmy nadwage, wiec byl rozlegulowany, teraz chudniemy, zmienia sia ilosc tkanki tluszczowej, ktora produkuje hormony u mnie na diecie jak w zegarku co do minuty, ale rozne sa z nim opcje wczesniej mialam troche bardziej obfity, tym razem mniej i mniej bolalo, PMS tez mi sie roznie zmienia ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
bardzo fajna kolacja i podwieczorek - a moze z kostki twarogu zrobisz farsz i koniecznie bez skrobi
|
|
#4366 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie.
Dziś teoretycznie jest ostatni dzień wyznaczonej testem II fazy i co?? WIELKA DOOPA ![]() Zamiast wymarzonych 56 jest ...62 Mam dość, wieśniakami ulewam, na kurze cycki nie mogę patrzeć a efektów żadnych
|
#4367 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Słodzik robi się trujący
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 [B] pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm |
|
|
|
|
#4368 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie niespodziewany spadek
"wskazówka" jest między 86 a 87, tak mniej więcej na 86,7 aż uwierzyć nie mogłam byłoby mniej gdyby porcelanka się ruszyła, ale uparta znowu jest ![]() wczoraj mi ciężko było, bo byłam ostatni dzień na proteinkach, dopiero od dzisiaj warzywka, a TŻ zaprosiłam na kolację. Ostatnio mi zarzucił, że wszędzie jogurt/twaróg dodaję i poprosił żebym znowu coś NORMALNEGO ugotowała, to on bardzo chętnie ze mną coś zje. No to zrobiłam górę małych kawałków udek kurczaka (kupiłam filety) w panierce (otręby i jajko), sobie 'sałatkę' z 1/2 korniszonka, kilku cebulek marynowanych, jogurtu i musztardy, a jemu obłędnie pachnące ziemniaczki pieczone w musztardzie i pięknie wyglądającą surówkę (rzodkiewka, papryka, pomidor, szczypiorek, wszystko w paski)
|
|
|
|
#4369 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Robię naleśniki wg przepisu Berlinianki |
|
|
|
|
#4370 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny które straciły już dużo kilogramów, napiszcie prosze czy skóra się Wam wchłania czy jednak jest jej nadmiar? Uzywacie jakichś kremów ujędrniających? No i czy włosy Wam wypadają. pozdrawiam Was wszystkie i moose
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 [B] pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm |
|
|
|
#4371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na Dukanie się to nie pogorszyło
|
|
|
|
|
#4372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do filizanki leje kilka kropel bardzo cieplej wody, do tego daje kilka tabletek slodzika- ladnie sie rozpuszcza, i leje jogurt - wychodzi pycha i to wszystko mieszam z bialym serem, daje cynamon i wciagam na podwieczorek codziennie ![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
wlosy nie wypadaja i rosną jak szalone ![]() kremow nie uzywam bo zapominam - mam maslo ujedrniajace, i sie nim smaruje raz na pol roku
zapraszam na moj blog Moje kąciki na forum ![]() Moje decoupage Moje haftowanie Zakątek Kreatywnych Kobiet "Turkusowy Hamak" Edytowane przez Emila3000 Czas edycji: 2010-05-12 o 13:47 |
||
|
|
|
#4373 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja sie w ogole boje slodzikow, a aspartamu nie czepie sie nigdy! wpisz sobie w you tube aspartam i obejzyj film o nim. co do sacharynianu sodu i cyklaminianu sodu nadaja sie do pieczenia i ja wlasnie taki slodzik w tabletkach rozpuscilam wczoraj do pierwszego w zyciu proteinkowego serniczka -wyszedl CUDO. Mam zamiar calkowicie zamienic sztuczne slodziki na stevie. Slodziki maja opinie, ze powoduja lub wplywaja na nowotwory mozgu. Ja calkiem niedawno mialam nowotwor mozgu, ktory moze odrosnac. cala sytuacje ledwie przezylam wiec wole dmuchac na zimne. Poza tym bardzo mnie cieszy ta dieta i nie mam zamiaru odbierac sobie szczescia przez cien strachu jak mam cos poslodzic ![]() A tak w ogole to caluje wszystkich ![]() Melduje ze dzis spadeczek -o.4, jest 65.4 (szkoda ze nie na odwrot) wiec wczorajszy chudziutki bekonik nie odbil mi sie czkawka na wadze ni e bijcie mocno!!!Nie mowiac juz ze noca na sile sie odciagalam od cudownego zapachu serniczka. skonczylo sie tym ze poobjadalam wszystko z bokow tortownicy i wtrachnelam kawaleczek cieplego a byla gdzies 12 w nocyBuziaji dla Wsjech z wami sie super chudnie - dzieki |
|
|
|
|
#4374 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do pytania o wędlinki odpowie mi ktoś please ??????????????????????
|
|
|
#4375 |
|
Raczkowanie
|
Mnie tez włosy z tarczycy wypadały, ale mam teraz inne leki i wróciło wszystko do normy, tzn. są rzadsze i cieńsze ale nie wypadają. Nawet mogę powiedziec że jest ich coraz więcej. Teraz bałam się że po diecie znów zaczną wypadać ale mnie uspokoiłyście. Ja tez mam taki pociązowy brzuch jeszcze (2 lata)
ale już niedługo ![]() mam nadzieję. Mąż mnie bardzo wspiera, nawet nie komentuje kosztów, kupił mi już wagę elektroniczną i dziennie pyta ile mniej skarba mam tego mojego męża
|
|
|
#4377 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja sama na diecie nie jadłam jeszcze, ale tam jest dużo mięsa, muszę zajrzeć do biedry i sprawdzić skład. Co do włosów to nie mogę nic powiedzieć, natomiast ja po 3 dniach zauważam, że cera mi się strasznie nawodniła- wcześniej miałam problemy cery mieszanej- tu tłusto, tam sucho. Teraz buzia jest gładka, i nawilżona aż za bardzo, mam nadzieję, że się unormuje ![]() Kurczę, ja mam słodzik made by Tesco i na aspartamie- super ![]()
Edytowane przez Lily Rose Czas edycji: 2010-05-12 o 14:22 |
|
|
|
|
#4378 | |
|
Raczkowanie
|
jako dopuszczalne ale z pulpą JOGURTY MAX 2 JAK WAGA SPADA PRAWIDLOWO (chociaz lepiej unikać ja nie jadam
)---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
|
|
|
#4380 |
|
Rozeznanie
|
.A teraz tak trochę personalnie;Emilko 300- wielkie gratulacje .Anga o210-13 kilogramów pięny wynik ![]() Johambina-bardzo ładnie Ci idzie .Ktsw-kochana wszystkie dukanki dojda do swojego wymarzonego celu innej opcji nie ma Tysia-masz całkowita racjęw tej diecie najważniejsza jest chyba cierpliwość i umiejętnośc poukładania sobie diety w głowie,bo przecież w móżgu wszystko się zaczyna. Sonia26-kochana ja niemam problemów ze skórą,choć straciłam dość dużokilogramów.Może to zasługa wody która pijemy.Używam tylko balsamu dave i nic po za tym.Jakoś tak naturalnie samo schodziło.No brzucha całkiem płaskiego nie mam,ale 20 lat skończyłam dwadziescia parę lat temu i urodziłam 3 dzieci. Dziewczyny więcej optymizmu i wiary w siebie AGATE-piszesz że dochodzisz do końca II fazy ,a waga nie jest po Twojej myśli,trudno może Twój organizm potrzebuje jednak o miesiąc więcej żeby dojść do tej wagi? Nie chcę też wtrącać się ,ale wiele z was pisze o przestojach,a ja ciągle czytam jak sobie dogadzacie nutellą,czy innymi słodkościami.Ja tego nie neguję ale ja bym traktowała te słodkości raczej od czasu do czasu ,tym bardziej że większość tych przepisów to nie dukana tylko wymyślone przez dukanki.Myślę że wszystko można ale z umiarem ,a na diecie ten umiar musi być bardzo ,bardzo wielki
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:31.

13 kg to nielada różnica

Więcej jedz!

Robię naleśniki wg przepisu Berlinianki