Nasze codzienne jadłospisy, część XI - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-12, 20:16   #1951
kiciakasia
Zakorzenienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI

Cytat:
Napisane przez innyrytm Pokaż wiadomość
bo mam uczulenie na jabłka i za każdym razem wychodzą mi okropne krosty na rękach i twarzy najgorsze jest to że kocham jabłka i nie mogę im się oprzeć .
znikajac; drożdżówka była dość duża więc nie miałam ochoty na nic później . mleko 2% czyli takie najzwyklejsze. moja mama robi pyzy dość duże. jedna taka pyza to ok 2/3 kartacza, a ja zjadłam takie 4 więc spokojnie się najadłam. rodzynek nie liczę;d na deser nie było czasu bo musiałam wyjść na miasto . te kawałki ciasta były naprawdę duże.
a to jablka fuj, fuj
Stary 2010-05-12, 20:21   #1952
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
bo mam uczulenie na jabłka i za każdym razem wychodzą mi okropne krosty na rękach i twarzy najgorsze jest to że kocham jabłka i nie mogę im się oprzeć .
znikajac; drożdżówka była dość duża więc nie miałam ochoty na nic później . mleko 2% czyli takie najzwyklejsze. moja mama robi pyzy dość duże. jedna taka pyza to ok 2/3 kartacza, a ja zjadłam takie 4 więc spokojnie się najadłam. rodzynek nie liczę;d na deser nie było czasu bo musiałam wyjść na miasto . te kawałki ciasta były naprawdę duże.
to kiepsko z tymi jabłkami...
Ok, ale jednak jakąś zupkę mogłaś zjeść
Cytat:
Napisane przez iziuula Pokaż wiadomość
Paszka...dasz rade.. ja też wysiadam.. wogole niemam siły..

U(z zamiarem na mega P do zrobienia..20kg )

I.3ł płatków jęczmiennych na szkl. mleka 2& z sola, inka z kapką mleka tutaj maluuuuutko ;(
II.(wreszcie zmusiłam się do IIŚn,) grahamka z serkiem topionym szynką, pomidorem,ogórkiem,rzodki ewkami,ceb,i szczyp. jestem dumna z tego, że się zmusiłaś, brawo oby z czasem te II śniadania były większe
III.zupa z ziemniakmi i ryżem(taka jakaś głupia mamie wyszła) jak duży talerz to fajnie
2pulpeciki (mięsko wieprzowe,najpierw gotowane potem podsmażane na oliwie z ol) 3ł kaszy gryczanej cały słoiczek buraczków (480g) pulpeciki mogły być podsmażane na oleju i więcej tej kaszy, ale ja już tu widzę wyrzuty przez buraczki?
IV.inka z kapką mleka, kawałek cista drożowego z 2ł miodku, budyń Paula...... Ok
V.(pewnie będą) 3 kanapki z szynką i warzywami... lub z twarogiem z miodem...a czemu "lub"? Daj razem

prosze... powiedzcie jak dać sobie rade z tym wszystkim... jest tragedia?? zdaje sobie sprawe z mojego ed ale tu napewno jest ponad 1000kcal.
Prosze was o pomoc..
ponad 1000 kcal jest, ale P to to na pewno nie jest... Jak dać sobie radę z tym wszystkim? Terapia.

znikajac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 20:55   #1953
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Cytat:
dawno nie dawałam swojego jadłospisu. tak więc moje dzisiejsze P.

śniadanko; 2 kromki chleba 'wiecznej młodości' z; masłem, szynką, kilkoma plastrami ogórka; druga z masłem, serem żółtym, liściem sałaty, kilkoma plastrami pomidora, rzodkiewki, miska mleka z 3 garściami płatków kukurydzianych, mandarynka.ładnie
2 śniadanko; drożdżówka z serem i lukrem. i aż prosi się o owocka
obiadek; 4 duże pyzy z mięsem, surówka z kapusty kiszonej. nie wiem jak duże te pyzy, ale wydaj się mało, obiad to PRZYNAJMNIEJ 30%, chyba że były na prawdę GIGANTYCZNE
podwieczorek; 200g jogurtu z winogronami+ 2 garści płatków kukurydzianych+ garść rodzynek+ garść orzeszków ziemnych.i brakuje owocka
kolacja; dwie kromki chleba ze słonecznikiem; z serkiem wiejskim i szczypiorkiem, z pasztetem drobiowym i ogórkiem; mandarynka, jabłko( ehh, ciągle sobie powtarzam że to ostatni raz), 2 kawałki sernika z rodzynkami.a co jest złego w jabłkach, bardzo ładnie
po; banan, garść orzeszków ziemnych przed tv

zastosowałam dzisiaj wszystkie wasze rady czyli; dodałam masło do kanapek, orzeszki ziemne, bułkę słodką na 2 śniadanie.

Tradycyjnie oddaje do oceny ! ; )
dodaj trochę owocków i zjedz konkrety obiad a będzie cudnie, ale jest znacznie lepiej, gratuluję postępów i pozdrawiam
Abigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 21:15   #1954
Irish lady 28
Zadomowienie

UTRZYMANIE
  1. jajko na twardo z majonezem,pieczarkami,czo snkiem,kabanos,grahamka z serkiem topionym,pomidorem,ogórki em,rzeżuchą
  2. jabłko,kostka czekolady
  3. zupa węgierska(gęsta jak leczo),mnóstwo warzyw w środku,bardzo pikantna
  4. 2 polędwiczki drobiowe w sosie sambal,200g frytek,surówka colesław

bardzo prosze o ocenkę..BARDZO BARDZO.
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 21:18   #1955
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Dzisiejsze Utrzymanko:

Śniadanko: owsiana (4 łyżki owsianych + łyżeczka otrębów + szklanka mleczka 2% z 1/2 sporego banana, kilkoma świerzymi truskawkami, kawałkiem startej wanilii, miodem, łychą wiórek kokosowych i nerkowcami,kawka zbożowa
II Śniadanko: 2 duże kromki razowca z masłem, sałatą, jajem na twardo, chrzanem, natką, rzodkiewkami, plastrami świeżego ogórka i papryki (taki hamburger wyszedł ), mały pomidorek
Obiad: spore dzwonko łososia (ok. 170g) z musztardą, czosnkiem, tymiankiem, bazylią, oregano z kilkoma różyczkami brokuła, marchewką, pomidorem i łyżeczką oliwy duszone w rękawie w piekarniku, 2 ziemniaczki z koperkiem, 3 ogóry małosolne
koszenie trawnika (długo z 3h, duży trawnik mam )
Kolacja: jabłko, pudełeczko serka wiejskiego 200g z garchą migdałów, herbatka malinowa

chyba z nnkt dziś przegięłam

oceni ktoś?

Edytowane przez Abigal
Czas edycji: 2010-05-12 o 21:20
Stary 2010-05-13, 11:11   #1956
Agatka999
Raczkowanie

Uuuu:
Sn : jajecznica z 2 jajek na masle ze szczypiorkiem, kromka razowca z maslem, salata i pomidorem, kawa z mlekiem
II sniadanie : grahamka z maslem, almette ziolowym i rzodkiewkami, 2 grube plastry swierzego ananasa
O : kilka ziemniakow z koperkiem, fasolka z bulka tarta, 2 kotlety sojowe panierowane
Pod : serek wiejski z truskawkami
Ko : salatka z tunczyka, fety, pomidorow, ogorkow kiszonych, kukurydzy z jogurtem i ziolami, kromka razowca z maslem
Agatka999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 11:20   #1957
jarboe
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez jarboe Pokaż wiadomość
Proszę o ocenę mojego jadłospisu P (nie przy ED, tylko żeby nie wyglądać jak patyk Ćwiczę siłowo 5 razy w tygodniu i staram się budować masę )

1.
Owsianka (100g płatków, szklanka mleka, ogórki kwaszone i koperek, 100g wieśniaka)
2.
Duża grahamka z szynką, jajkiem, sałatą, pomidorem; banan
3.
(przedtreningowo)
50g kaszy jaglanej; Omlet z jajka i białka; Koktajl z miarki odżywki białkowej;
4.
(Potreningowo)
Podwójny filet z kurczaka; kuskus (ok.50g), przecier pomidorowy z przyprawami
5.
Jogurt naturalny z orzechami nerkowca i truskawkami; bagietka z masłem i pieczonym schabem, jabłko
6.
2 kromki orkiszowego z pastą jajeczno-tuńczykową (jajko, pół puszki tuńczyka wsw i twaróg); talerz zielonej fasolki i groszku z oliwą z oliwek
up
jarboe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 13:29   #1958
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Abigal Pokaż wiadomość
dodaj trochę owocków i zjedz konkrety obiad a będzie cudnie, ale jest znacznie lepiej, gratuluję postępów i pozdrawiam

przepraszam najmocniej, ale temat byl juz poruszany. nie kazde p musi byc P, tak jak nie kazde r to R.
dlaczego kazesz sie dziewczynie napychac pod korek? jezeli jej waga bedzie po malutku wzrastac, to jest ok. jezeli bedzie chudnac albo nie tyc, wtedy zwiekszy. daj jej sie oswoic z jedzeniem, z dnia na dzien przeskoczyla z nic na p

Edytowane przez kiciakasia
Czas edycji: 2010-05-13 o 13:33
kiciakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 15:10   #1959
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Cytat:
Napisane przez kiciakasia Pokaż wiadomość
przepraszam najmocniej, ale temat byl juz poruszany. nie kazde p musi byc P, tak jak nie kazde r to R.
dlaczego kazesz sie dziewczynie napychac pod korek? jezeli jej waga bedzie po malutku wzrastac, to jest ok. jezeli bedzie chudnac albo nie tyc, wtedy zwiekszy. daj jej sie oswoic z jedzeniem, z dnia na dzien przeskoczyla z nic na p
przepraszam, oceniłam jadłospis nie czytwaszy tego co było wcześniej, nie spędzam całych dni na analizowaniu forum, nie każe się dziewczynie napychać napisałam że bardzo dobrze je, co do obiadu to pyza pyzie nie równa i dla mnie pyzy są dość małe bo takie zawsze są u mnie w domu, teraz doczytałam że były duże a co do owocków to po prostu widziałam tylko 1 czy dwa w ciągu dnia, ja zawsze sobie do podwieczorka dojadam owoca dlatego to zwróciło moją uwagę. Sama jestem zwolenniczką normalnego P (2400-2800) o stabilnym przyroście wagi (ok. 0,5-1kg na tydz.).
Stary 2010-05-13, 17:05   #1960
tusica4
Przyczajenie

GG do tusica4

Hej dziewczynki! Przyłączam się do Was i odrazu proszę o ocenę
No więc:
-śniadanie (8:00) szklanka owsianki śliwkowej + kromka razowca z dżemem wiśniowym własnej roboty + pół szklanki mleka
-II śniadanie (11:00) jedno jajko (na miękko), kawałek makreli w galarecie, surówka z sałaty, pomidora, ogórka, rzodkiewki (po kawałku) +kromka razowca posmarowanej serkiem naturalnym z wędlinką
- (12:30) jabłko
- obiad (15:00) jajecznica z kawałkiem piersi z kurczaka, prawie pół torebki ryżu brązowego, warzywa gotowane (mrożona mieszanka)

o 19:00 mam aerobik (step + ćwiczenia wzmacniające) doradzcie mi co mam zjeść przed treningiem. Kończe go o 21:00 i co mam zjeść po??
tusica4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 18:06   #1961
paszka016
Raczkowanie

P:

Sn: grahamka z ziarnami taka dluga z maselkiem serkiem Turek paprykowym i ogoreczkiem , jabłuszko , kakao Danone w kartoniku 200ml

2sn: rogal z maselkiem szyneczka i pomidorkiem , jabłuszko , actimel (w szkole)

O: cały talerz łazanek (kapusta, makaron , kielbaska)

P: rozek Princessa , serek Hommi z Bakomy truskawkowy z nuta wanilii , jabłuszko

K(bdz) 2 jajka na miekko , grahameczka z maselkiem szyneczka serkiem i warzywkami

i jak?

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 18:21   #1962
jelonk
Rozeznanie

Cytat:
Dzisiejsze Utrzymanko:

Śniadanko: owsiana (4 łyżki owsianych + łyżeczka otrębów + szklanka mleczka 2% z 1/2 sporego banana, kilkoma świerzymi truskawkami, kawałkiem startej wanilii, miodem, łychą wiórek kokosowych i nerkowcami,kawka zbożowa jeśli porcja z tego wyszła duża, to ok
II Śniadanko: 2 duże kromki razowca z masłem, sałatą, jajem na twardo, chrzanem, natką, rzodkiewkami, plastrami świeżego ogórka i papryki (taki hamburger wyszedł ), mały pomidorek ślicznie
Obiad: spore dzwonko łososia (ok. 170g) z musztardą, czosnkiem, tymiankiem, bazylią, oregano z kilkoma różyczkami brokuła, marchewką, pomidorem i łyżeczką oliwy duszone w rękawie w piekarniku, 2 ziemniaczki z koperkiem, 3 ogóry małosolne pyyycha, sto lat nie jadłam łososia!
koszenie trawnika (długo z 3h, duży trawnik mam )
A gdzie podwieczorek?
Kolacja: jabłko, pudełeczko serka wiejskiego 200g z garchą migdałów, herbatka malinowa posypałabym to kakao albo chociaż cynamonem ale oczywiście co kto lubi

chyba z nnkt dziś przegięłam e tam, nie przegięłaś

oceni ktoś?
Fajnie, ale dlaczego piszesz takimi małymi literkami? Ciężko się czyta

Napisane przez jarboe
Proszę o ocenę mojego jadłospisu P (nie przy ED, tylko żeby nie wyglądać jak patyk Ćwiczę siłowo 5 razy w tygodniu i staram się budować masę )

1.
Owsianka (100g płatków, szklanka mleka, ogórki kwaszone i koperek, 100g wieśniaka) ok
2.
Duża grahamka z szynką, jajkiem, sałatą, pomidorem; banan może jeszcze dałabyś radę jakiś soczek/kakao?
3.
(przedtreningowo)
50g kaszy jaglanej; Omlet z jajka i białka; Koktajl z miarki odżywki białkowej; nie znam się na okołotreningowych, ale chyba ok
4.
(Potreningowo)
Podwójny filet z kurczaka; kuskus (ok.50g), przecier pomidorowy z przyprawami a dałoby radę trochę więcej tego kuskusa?
5.
Jogurt naturalny z orzechami nerkowca i truskawkami; bagietka z masłem i pieczonym schabem, jabłko tutaj super
6.
2 kromki orkiszowego z pastą jajeczno-tuńczykową (jajko, pół puszki tuńczyka wsw i twaróg); talerz zielonej fasolki i groszku z oliwą z oliwek ładnie

A słodyczy nie lubisz?
jelonk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 18:38   #1963
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:
przepraszam, oceniłam jadłospis nie czytwaszy tego co było wcześniej, nie spędzam całych dni na analizowaniu forum, nie każe się dziewczynie napychać napisałam że bardzo dobrze je, co do obiadu to pyza pyzie nie równa i dla mnie pyzy są dość małe bo takie zawsze są u mnie w domu, teraz doczytałam że były duże a co do owocków to po prostu widziałam tylko 1 czy dwa w ciągu dnia, ja zawsze sobie do podwieczorka dojadam owoca dlatego to zwróciło moją uwagę. Sama jestem zwolenniczką normalnego P (2400-2800) o stabilnym przyroście wagi (ok. 0,5-1kg na tydz.).

to podlicz jej kcal
Stary 2010-05-13, 18:50   #1964
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość
P:

Sn: grahamka z ziarnami taka dluga z maselkiem serkiem Turek paprykowym i ogoreczkiem , jabłuszko , kakao Danone w kartoniku 200ml fajnie

2sn: rogal z maselkiem szyneczka i pomidorkiem , jabłuszko , actimel (w szkole) ok ^^ może jakiś inny owoc niż jabłko?

O: cały talerz łazanek (kapusta, makaron , kielbaska) Jak duży talerz to ładnie

P: rozek Princessa dobry? , serek Hommi z Bakomy truskawkowy z nuta wanilii Bakoma kojarzy mi się z dzieciństwem ;D, jabłuszko ojjj musisz je kochać

garść (druga,trzecia,....) orzeszków!
deser(ek)-chociażby.

K(bdz) 2 jajka na miekko , grahameczka z maselkiem szyneczka serkiem i warzywkami tu ślicznie

i jak?
ogółem fajnie, ale gdzie się podziały orzeszki

Stary 2010-05-13, 19:08   #1965
Black Cat
BAN stały

U.
6.30 Sn. Owsianka na mleku 2% (250ml), 5 łyzek płatków owsianych, garść rodzynek,orzechów laskowych, suszonego ananasa, 2 łyzki otrąb jabłkowych, 2łyzeczki cukru; espresso
10.40II Sn. jogurt do picia bakoma o smaku mango& brzoskwinia (250ml), 2x garść orzechów włoskich (- na wykładzie)
14.15 Obiad: gołąbek(mieso drobiowe, ryż, sos pomiodrowy);4ziemniaczki z koprem,surówka z2 marchewek,pietruszki + łyzeczka oliwy z ol.
17.3o Pdwieczorek: szarlotka z lukrem & migdałam; kitkat senes;kawa z mlekiem
20.15 Kolacja: 2x kromkarazowca z wieśniakiem,polędwicą wiejską, rzodkirwką i chrzanem..

taa..
Black Cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 19:37   #1966
warrior_mortal
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Black Cat Pokaż wiadomość
U.
6.30 Sn. Owsianka na mleku 2% (250ml), 5 łyzek płatków owsianych, garść rodzynek,orzechów laskowych, suszonego ananasa, 2 łyzki otrąb jabłkowych, 2łyzeczki cukru; espresso hm...ładnie, ale wydaję mi się, że zawsze były 2 szkl. tego mleczka, co? ;>

10.40II Sn. jogurt do picia bakoma o smaku mango& brzoskwinia (250ml), 2x garść orzechów włoskich (- na wykładzie) ...tutaj też mniej niż zawsze

14.15 Obiad: gołąbek(mieso drobiowe, ryż, sos pomiodrowy);4ziemniaczki z koprem,surówka z2 marchewek,pietruszki + łyzeczka oliwy z ol. ok.

17.3o Pdwieczorek: szarlotka z lukrem & migdałam; kitkat senes;kawa z mlekiem ooo, smakowicie

20.15 Kolacja: 2x kromkarazowca z wieśniakiem,polędwicą wiejską, rzodkirwką i chrzanem.. i tutaj w porządku.

taa..
jw. Kociaku! co się dzieję?
Stary 2010-05-13, 19:40   #1967
_lili_
Przyczajenie

Cześć dziewczyny! Obserwuje ten wątek już od pewnego czasu, jednak długo nie mogłam się jakoś zebrać w sobie, żeby wstawić swój jadłospis... Ogólnie to mam prawie 18 lat i od ponad roku borykam się z ED. Udało mi się już trochę przytyć (od października do stycznia byłam w szpitalu), jednak nadal mam pewne opory, trudno mi się przełamać do niektórych rzeczy i ciągle jem praktycznie to samo;/ jednak staram się to jakoś zmienić. Dodam tylko, że ruchu mam niewiele, tyle co pójście do szkoły i z powrotem ( z wf mam zwolnienie) no i czasami zdarzy się jakiś mały spacer.
Tak więc to moje dzisiejsze P:
Śniadanie: owsianka (5 łyżek płatków jęcmziennych, szklanka mleka 1,5%), mała bułeczka orkiszowa (pół z margaryną, polędwicą sopocką, sałatą i ogórkiem, drugie pół z pasztetem drobiowym i pomidorem)
II śniadanie: danio intenso orzechowy, jabłko
Obiad: pół woreczka ryżu, potrawka z kurczaka zabielana śmietaną, surówka z marchewki i jabłka
Podwieczorek: jogrut danone owocowy (ten jakby dwupoziomowy), banan, jedno ciastko digestive
Kolacja: 3 kromki chleba żytniego: 1 z margaryną, serem żółtym, sałatą i pomidorem, 1 z margaryną, polędwicą sopocką, sałatą i ogórkiem, 1 z serkiem topionym i pomidorem

Będę bardzo wdzięczna za ocenę i wyrozumiałość
_lili_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 19:55   #1968
warrior_mortal
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _lili_ Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Obserwuje ten wątek już od pewnego czasu, jednak długo nie mogłam się jakoś zebrać w sobie, żeby wstawić swój jadłospis... Ogólnie to mam prawie 18 lat i od ponad roku borykam się z ED. Udało mi się już trochę przytyć (od października do stycznia byłam w szpitalu), jednak nadal mam pewne opory, trudno mi się przełamać do niektórych rzeczy i ciągle jem praktycznie to samo;/ jednak staram się to jakoś zmienić. Dodam tylko, że ruchu mam niewiele, tyle co pójście do szkoły i z powrotem ( z wf mam zwolnienie) no i czasami zdarzy się jakiś mały spacer.
Tak więc to moje dzisiejsze P:
Śniadanie: owsianka (5 łyżek płatków jęcmziennych, szklanka mleka 1,5%), mała bułeczka orkiszowa (pół z margaryną, polędwicą sopocką, sałatą i ogórkiem, drugie pół z pasztetem drobiowym i pomidorem)
II śniadanie: danio intenso orzechowy, jabłko
Obiad: pół woreczka ryżu, potrawka z kurczaka zabielana śmietaną, surówka z marchewki i jabłka
Podwieczorek: jogrut danone owocowy (ten jakby dwupoziomowy), banan, jedno ciastko digestive
Kolacja: 3 kromki chleba żytniego: 1 z margaryną, serem żółtym, sałatą i pomidorem, 1 z margaryną, polędwicą sopocką, sałatą i ogórkiem, 1 z serkiem topionym i pomidorem

Będę bardzo wdzięczna za ocenę i wyrozumiałość
oj, a dużo masz jeszcze do przytycia? moim zdaniem Twój jadłospis wcale nie jest taki zły KONIECZNIE zamień tą margarynę na prawdziwe masełko i wzbogać swoje menu w NNKT czyli np. jakieś orzeszki, oliwa z oliwek czy chociażby tłuste ryby. poza tym dodałabym do 2 śniadania jakąś kanapke bądź bułeczke słodką i byłobyy git majonez mam nadzieję, że powoli małymi kroczkami będziesz pracowała nad swoim odżywianiem pozdrawiam i w razie czego służę pomocą

ps. aaa! no i mleczko min. 2%

Edytowane przez warrior_mortal
Czas edycji: 2010-05-13 o 19:56
warrior_mortal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 20:20   #1969
Irish lady 28
Zadomowienie

U
  1. jajko na miękko z majonezem,grahamka z masłem,szynka,pomidorem,j abłko
  2. parówka na zimno,bułka jasna
  3. wielkie talerz leczo (naprawdę spora porcja:mięso wołowe,warzywa,przyprawy)
  4. kubek zupy pomidorowej z ryżem

i jak?chyba jest jakiś progres???

BARDZO proszę...
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 20:20   #1970
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez warrior_mortal Pokaż wiadomość
oj, a dużo masz jeszcze do przytycia? moim zdaniem Twój jadłospis wcale nie jest taki zły KONIECZNIE zamień tą margarynę na prawdziwe masełko i wzbogać swoje menu w NNKT czyli np. jakieś orzeszki, oliwa z oliwek czy chociażby tłuste ryby. poza tym dodałabym do 2 śniadania jakąś kanapke bądź bułeczke słodką i byłobyy git majonez mam nadzieję, że powoli małymi kroczkami będziesz pracowała nad swoim odżywianiem pozdrawiam i w razie czego służę pomocą

ps. aaa! no i mleczko min. 2%
podpisuje się chociaż z tym masłem to ja np. jadłam je tylko przez parę lat dzieciństwa potem jadłam już margarynę tylko i zupełnie mi nie smakowało masło ale jak kiedyś jadłaś to faktycznie teraz zamień margarynę na masło !
No i pamiętaj kochana, że słodycze nie gryzą i są pyyyyszne na pewno będą ci smakowały więc coś słodkiego na DESER mam nadzieję że niedługo u Ciebie zawita

Stary 2010-05-13, 20:30   #1971
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Cytat:
Fajnie, ale dlaczego piszesz takimi małymi literkami? Ciężko się czyta
Jem 4 posiłki dlatego nie jadam podwieczorku 5 to za dużo dla mnie (dnia mi nie starcza ), a pisze małymi bo tak mi się kurcze czcionka na 2 podoba ale ok powiększę czcionkę dla konfortu czytelników , baardzo dziękuję za ocenkę

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Napisane przez kiciakasia Pokaż wiadomość
to podlicz jej kcal
od liczenia kcal wolę się trzymać z daleka

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
U
  1. jajko na miękko z majonezem,grahamka z masłem,szynka,pomidorem,j abłko ładnie, choć odrobinka szczypiorku by się przydała
  2. parówka na zimno,bułka jasna a nie lepiej zrobić sobie kanapkę pożywną, niż jeść zimną (łe) parówkę? zrób sobiekanapkę z chleba razowego/ zytniego, albo grahamkę czy bułkę z ziarnami z masłem, warzywami i serem/jajkiem/wędlinką/rybką
  3. wielkie talerz leczo (naprawdę spora porcja:mięso wołowe,warzywa,przyprawy)brak węglowodanów złożonych, do lecza świetnie pasuje kasza gryczana
  4. kubek zupy pomidorowej z ryżema co to niby jest? weź zjedz NORMALNĄ kolację, zrób sobie sałatkę z warzyw świeżych/parowanych z wędlinką/jajem/rybkę z jogurtem i majonezem do tego śmiało może wpaść kromeczka razowca, jesteś na U!

i jak?chyba jest jakiś progres???

BARDZO proszę...
nie podoba mi się twój jadłospis, nie wiem jakie robisz przerwy między posiłkami, ale nie powinny przekroczyć 4h, śniadanko ok, ale potem już mniej ok. Brak nnkt! mało warzyw i owoców oraz węglowodanów złożonych, a to jest paliwo dla mózgu!
Stary 2010-05-13, 20:35   #1972
mircia14
Zakorzenienie

Jutrzejsza R (problemy żołądkowe, ale jutro postaram się jeść normalnie, dzisiaj obcięłam jadłospis o połowę i wgl jakoś tak kiepsko )
Śniadanie - owsianka na mleku 0,5% (3ł. owsianych, jabłko, cynamon)
IIśniadanie - 200g jogurtu nat. z tabletką słodzika + otręby, trochę suszonych moreli i żurawiny
IIIśniadanie - omlet z 1jaja z 50g twarogu półtłustego na waniliowo
1h ćwiczeń (jak dam radę)
Obiad - rybka, makaron razowy
Kolacja - 100g serka wiejskiego z pomidorkiem i szczypiorkiem ; 30g słonecznika

Proszę o ocenkę
mircia14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 20:39   #1973
motylek2701
Rozeznanie

Moje U

I śniadanie: grahamka ze słonecznikiem; pół z masłem, wędliną, pomidorem, ogórkiem i chrzanem; pół z masłem, twarogiem i miodem; kawa z mlekiem i cukrem

II śniadanie: grahamka taka sama jak na I; jabłko; zielona z malinami

Obiad: pierś z kurczaka smażona na oleju, kilka ziemniaczków, fasolka zielona i kalafior smażone na oleju i duszone z przyprawami
Deser: czekoladowy zając (ze świąt, ale dobry jeszcze); kawa z mlekiem i cukrem

Podwieczorek: lód śmietankowy nesquik; pół kostki twarogu, pół jogo naturalnego, łyżka masła orzechowego, łyżeczka miodu, 2 łyżki pestek dyni i cynamon razem wymieszane

Kolacja: grahamka; 2x pół z masłem, wędliną, ogórkiem i chrzanem

I jak??
Proszę o ocenkę
Stary 2010-05-13, 20:39   #1974
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

No to moje Utrzymanko Na życzenie piszę normalnymi literkami

Śniadanko: 2 kromki razowca (duże i ciężkie, ok.100g) z siemieniem lnianym i słonecznikiem z masełkiem, plasterkami rzodkiewek (gruba warstwa pewnie z 1/2 pęczka) solą czosnkową i szczypiorkiem, 2 jajka na miękko, pomidorek ze szczypiorkiem, kawka zbożowa

Obiad: szyjka z indyka gotowana, około 1/2 woreczka ryżu brązowego, duża porcja parowanej marchewki z masełkiem, obficie posypanej koperkiem

Podwieczorek: sałatka owocowa (spore & baardzo dojrzałe kiwi, 1/2 banana, 1/2 pomarańcza, ponad 1/2 opakowania (tego 250g) truskawek (no trza się dzielić)) --> taka spora "miseczka" wyszła - 0,5l ze świerzo stratym cynamonem i solidną garścią posiekanych orzechów włoskich

godzinka przyjemnej gimnastyki przy muzyczce

Kolacja: serek wiejski pudełeczko 200g ze szczypiorkiem i rzodkiewkami (drugie 1/2 pęczka - kocham rzodkiewki), kromka razowca z masłem i plasterkami ogórka + sól czosnkowa, pomidor, kubek herbatki malinowej (właśnie dopijam )

i proszę o ocenkę
Stary 2010-05-13, 20:42   #1975
Magdalena0603
Rozeznanie

Cytat:
No to moje Utrzymanko Na życzenie piszę normalnymi literkami

Śniadanko: 2 kromki razowca (duże i ciężkie, ok.100g) z siemieniem lnianym i słonecznikiem z masełkiem, plasterkami rzodkiewek (gruba warstwa pewnie z 1/2 pęczka) solą czosnkową i szczypiorkiem, 2 jajka na miękko, pomidorek ze szczypiorkiem, kawka zbożowa

Obiad: szyjka z indyka gotowana, około 1/2 woreczka ryżu brązowego, duża porcja parowanej marchewki z masełkiem, obficie posypanej koperkiem

Podwieczorek: sałatka owocowa (spore & baardzo dojrzałe kiwi, 1/2 banana, 1/2 pomarańcza, ponad 1/2 opakowania (tego 250g) truskawek (no trza się dzielić)) --> taka spora "miseczka" wyszła - 0,5l ze świerzo stratym cynamonem i solidną garścią posiekanych orzechów włoskich

godzinka przyjemnej gimnastyki przy muzyczce

Kolacja: serek wiejski pudełeczko 200g ze szczypiorkiem i rzodkiewkami (drugie 1/2 pęczka - kocham rzodkiewki), kromka razowca z masłem i plasterkami ogórka + sól czosnkowa, pomidor, kubek herbatki malinowej (właśnie dopijam )

i proszę o ocenkę

rewelacja
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 20:44   #1976
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Cytat:
Napisane przez motylek2701 Pokaż wiadomość
Moje U

I śniadanie: grahamka ze słonecznikiem; pół z masłem, wędliną, pomidorem, ogórkiem i chrzanem; pół z masłem, twarogiem i miodem; kawa z mlekiem i cukrema jajeczka lubisz? może 1-2 na miękko, pyszne są , ale ładnie

II śniadanie: grahamka taka sama jak na I; jabłko; zielona z malinamiok, choć może cuż innego włożyć, ot tak dla urozmaicenia

Obiad: pierś z kurczaka smażona na oleju, kilka ziemniaczków, fasolka zielona i kalafior smażone na oleju i duszone z przyprawamipychotka
Deser: czekoladowy zając (ze świąt, ale dobry jeszcze); kawa z mlekiem i cukrem

Podwieczorek: lód śmietankowy nesquik; pół kostki twarogu, pół jogo naturalnego, łyżka masła orzechowego, łyżeczka miodu, 2 łyżki pestek dyni i cynamon razem wymieszanea może jestem spaczona ale owocka mi brakuje, bo tylko 1 jabłucho widzę

Kolacja: grahamka; 2x pół z masłem, wędliną, ogórkiem i chrzanema może więcej warzywek?

I jak??
Proszę o ocenkę
jadłospis podoba mi się, szczególnie obiadek musiał być pyszniasty , dołuż może tylko owocka i troszkę więcej warzywek? bo jakoś mało ich mi się wydaje, ale może spaczona jestem

Edytowane przez Abigal
Czas edycji: 2010-05-13 o 20:46
Stary 2010-05-13, 20:44   #1977
Joelle
Raczkowanie

Dzisiejsze utrzymanie

Śniadanie ( 7.30) : dwie kromki chleba 7 zbóż : jedna z plastrem polędwicy drobiowej, sałatą, pomidorkiem, druga posmarowana Turkiem i tak samo sałata i pomidor + herbata bc

2 śniadanie (11.00) : Jogobella (150g) truskawka, poziomka

Obiad : (15.00) : 2/3 ziemniaki polane twarożkiem z rzodkiewką

Podwieczorek (18.00) : Activia (125g) jagodowa

Kolacja (21.00) : 2 kromki chleba 7zbóż : jedna z polędwicą drobiową, rzodkiewką, druga z pasztetem drobiowym.

Baardzo proszę o ocenkę , bo zauważyłam, że nikt moich jadłospisów nie ocenia, a zależy mi na tym by wiedzieć jakie błędy popełniam i co nadaje się do zmiany...
Joelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 21:26   #1978
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Pokaż wiadomość
rewelacja
dziekuję za ocenkę
Stary 2010-05-13, 21:33   #1979
SweetAboutMe
Zakorzenienie

GG do SweetAboutMe

U/R

Śniadanie: mała grahamka z masłem, sałatą, pomidorem, rzodkiewką, zielonym ogórkiem i szczypiorkiem, jajko na twardo
Obiad: pełny, duży talerz bardzo gęstego kapuśniaku (prawie same warzywa)
Podwieczorek: serek homogenizowany stracciatella (140g) wymieszany ze 125g chudego twarogu i garścią mieszanki studenckiej (rodzynki, migdały, orzechy laskowe, włoskie i nerkowce)
Kolacja: 125g chudego twarogu z rzodkiewką i szczypiorkiem

Bardzo proszę o ocenę.

'Komm und hilf mir fliegen.'
SweetAboutMe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 21:35   #1980
mpati86
Zadomowienie

Ś: owsianka( 2 łyżki płatków owsianych górskich+ 1 łyżka płatków żytnich na szklance mleka 0,5%) wkrojony 1 banan, 1 duża gruszka, 6 śliwek suszonych+ 10 orzeszków laskowych; kawa rozpuszczalna z mlekiem
Ćwiczenia
IIŚ: 1 jogurt naturalny, kawa parzona z mlekiem

O: 2 ziemniaki ze szczypiorkiem, marchewka talarki; klops drobiowy

P: 1 serek homogenizowany naturalny+ łyżka żurawiny suszonej; łyżka otrąb żurawinowych, ciutek dżemu wiśniowego; kawa parzona z mlekiem

K: kromka żytniego malusia z szynką drobiową, 10 rzodkiewek, 1 pomidor; "twarożek wiejski ze szczypiorkiem(200g)"

2litry wody, herbaty ziołowe

ładnie proszę o ocenę poza tym pozdrawiam
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości