|
|
#1951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
Cytat:
|
|
#1952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ok, ale jednak jakąś zupkę mogłaś zjeść ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#1953 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1954 |
|
Zadomowienie
|
UTRZYMANIE
bardzo prosze o ocenkę..BARDZO BARDZO. ![]() |
|
|
|
#1955 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejsze Utrzymanko:
Śniadanko: owsiana (4 łyżki owsianych + łyżeczka otrębów + szklanka mleczka 2% z 1/2 sporego banana, kilkoma świerzymi truskawkami, kawałkiem startej wanilii, miodem, łychą wiórek kokosowych i nerkowcami,kawka zbożowa II Śniadanko: 2 duże kromki razowca z masłem, sałatą, jajem na twardo, chrzanem, natką, rzodkiewkami, plastrami świeżego ogórka i papryki (taki hamburger wyszedł ), mały pomidorekObiad: spore dzwonko łososia (ok. 170g) z musztardą, czosnkiem, tymiankiem, bazylią, oregano z kilkoma różyczkami brokuła, marchewką, pomidorem i łyżeczką oliwy duszone w rękawie w piekarniku, 2 ziemniaczki z koperkiem, 3 ogóry małosolne koszenie trawnika (długo z 3h , duży trawnik mam )Kolacja: jabłko, pudełeczko serka wiejskiego 200g z garchą migdałów, herbatka malinowa chyba z nnkt dziś przegięłam ![]() oceni ktoś? Edytowane przez Abigal Czas edycji: 2010-05-12 o 21:20 |
|
|
|
#1956 |
|
Raczkowanie
|
Uuuu:
Sn : jajecznica z 2 jajek na masle ze szczypiorkiem, kromka razowca z maslem, salata i pomidorem, kawa z mlekiem II sniadanie : grahamka z maslem, almette ziolowym i rzodkiewkami, 2 grube plastry swierzego ananasa O : kilka ziemniakow z koperkiem, fasolka z bulka tarta, 2 kotlety sojowe panierowane Pod : serek wiejski z truskawkami Ko : salatka z tunczyka, fety, pomidorow, ogorkow kiszonych, kukurydzy z jogurtem i ziolami, kromka razowca z maslem |
|
|
|
#1957 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepraszam najmocniej, ale temat byl juz poruszany. nie kazde p musi byc P, tak jak nie kazde r to R. dlaczego kazesz sie dziewczynie napychac pod korek? jezeli jej waga bedzie po malutku wzrastac, to jest ok. jezeli bedzie chudnac albo nie tyc, wtedy zwiekszy. daj jej sie oswoic z jedzeniem, z dnia na dzien przeskoczyla z nic na p
smocza mama Edytowane przez kiciakasia Czas edycji: 2010-05-13 o 13:33 |
|
|
|
|
#1959 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
napisałam że bardzo dobrze je, co do obiadu to pyza pyzie nie równa i dla mnie pyzy są dość małe bo takie zawsze są u mnie w domu, teraz doczytałam że były duże a co do owocków to po prostu widziałam tylko 1 czy dwa w ciągu dnia, ja zawsze sobie do podwieczorka dojadam owoca dlatego to zwróciło moją uwagę. Sama jestem zwolenniczką normalnego P (2400-2800) o stabilnym przyroście wagi (ok. 0,5-1kg na tydz.).
|
|
|
|
|
#1960 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczynki! Przyłączam się do Was i odrazu proszę o ocenę
![]() No więc: -śniadanie (8:00) szklanka owsianki śliwkowej + kromka razowca z dżemem wiśniowym własnej roboty + pół szklanki mleka -II śniadanie (11:00) jedno jajko (na miękko), kawałek makreli w galarecie, surówka z sałaty, pomidora, ogórka, rzodkiewki (po kawałku) +kromka razowca posmarowanej serkiem naturalnym z wędlinką - (12:30) jabłko - obiad (15:00) jajecznica z kawałkiem piersi z kurczaka, prawie pół torebki ryżu brązowego, warzywa gotowane (mrożona mieszanka) o 19:00 mam aerobik (step + ćwiczenia wzmacniające) doradzcie mi co mam zjeść przed treningiem. Kończe go o 21:00 i co mam zjeść po?? |
|
|
|
#1961 |
|
Raczkowanie
|
P:
Sn: grahamka z ziarnami taka dluga z maselkiem serkiem Turek paprykowym i ogoreczkiem , jabłuszko , kakao Danone w kartoniku 200ml 2sn: rogal z maselkiem szyneczka i pomidorkiem , jabłuszko , actimel (w szkole) O: cały talerz łazanek (kapusta, makaron , kielbaska) P: rozek Princessa ![]() K(bdz) 2 jajka na miekko , grahameczka z maselkiem szyneczka serkiem i warzywkami i jak?
|
|
#1962 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Napisane przez jarboe Proszę o ocenę mojego jadłospisu P (nie przy ED, tylko żeby nie wyglądać jak patyk Ćwiczę siłowo 5 razy w tygodniu i staram się budować masę )1. Owsianka (100g płatków, szklanka mleka, ogórki kwaszone i koperek, 100g wieśniaka) ok 2. Duża grahamka z szynką, jajkiem, sałatą, pomidorem; banan może jeszcze dałabyś radę jakiś soczek/kakao? 3. (przedtreningowo) 50g kaszy jaglanej; Omlet z jajka i białka; Koktajl z miarki odżywki białkowej; nie znam się na okołotreningowych, ale chyba ok 4. (Potreningowo) Podwójny filet z kurczaka; kuskus (ok.50g), przecier pomidorowy z przyprawami a dałoby radę trochę więcej tego kuskusa? 5. Jogurt naturalny z orzechami nerkowca i truskawkami; bagietka z masłem i pieczonym schabem, jabłko tutaj super 6. 2 kromki orkiszowego z pastą jajeczno-tuńczykową (jajko, pół puszki tuńczyka wsw i twaróg); talerz zielonej fasolki i groszku z oliwą z oliwek ładnie A słodyczy nie lubisz?
|
|
|
|
|
#1963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to podlicz jej kcal
|
|
#1964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#1965 |
|
BAN stały
|
U.
6.30 Sn. Owsianka na mleku 2% (250ml), 5 łyzek płatków owsianych, garść rodzynek,orzechów laskowych, suszonego ananasa, 2 łyzki otrąb jabłkowych, 2łyzeczki cukru; espresso 10.40II Sn. jogurt do picia bakoma o smaku mango& brzoskwinia (250ml), 2x garść orzechów włoskich (- na wykładzie) 14.15 Obiad: gołąbek(mieso drobiowe, ryż, sos pomiodrowy);4ziemniaczki z koprem,surówka z2 marchewek,pietruszki + łyzeczka oliwy z ol. 17.3o Pdwieczorek: szarlotka z lukrem & migdałam; kitkat senes;kawa z mlekiem 20.15 Kolacja: 2x kromkarazowca z wieśniakiem,polędwicą wiejską, rzodkirwką i chrzanem.. taa.. |
|
|
|
#1966 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1967 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny! Obserwuje ten wątek już od pewnego czasu, jednak długo nie mogłam się jakoś zebrać w sobie, żeby wstawić swój jadłospis... Ogólnie to mam prawie 18 lat i od ponad roku borykam się z ED. Udało mi się już trochę przytyć (od października do stycznia byłam w szpitalu), jednak nadal mam pewne opory, trudno mi się przełamać do niektórych rzeczy i ciągle jem praktycznie to samo;/ jednak staram się to jakoś zmienić. Dodam tylko, że ruchu mam niewiele, tyle co pójście do szkoły i z powrotem ( z wf mam zwolnienie) no i czasami zdarzy się jakiś mały spacer.
Tak więc to moje dzisiejsze P: Śniadanie: owsianka (5 łyżek płatków jęcmziennych, szklanka mleka 1,5%), mała bułeczka orkiszowa (pół z margaryną, polędwicą sopocką, sałatą i ogórkiem, drugie pół z pasztetem drobiowym i pomidorem) II śniadanie: danio intenso orzechowy, jabłko Obiad: pół woreczka ryżu, potrawka z kurczaka zabielana śmietaną, surówka z marchewki i jabłka Podwieczorek: jogrut danone owocowy (ten jakby dwupoziomowy), banan, jedno ciastko digestive Kolacja: 3 kromki chleba żytniego: 1 z margaryną, serem żółtym, sałatą i pomidorem, 1 z margaryną, polędwicą sopocką, sałatą i ogórkiem, 1 z serkiem topionym i pomidorem Będę bardzo wdzięczna za ocenę i wyrozumiałość
|
|
|
|
#1968 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
KONIECZNIE zamień tą margarynę na prawdziwe masełko i wzbogać swoje menu w NNKT czyli np. jakieś orzeszki, oliwa z oliwek czy chociażby tłuste ryby. poza tym dodałabym do 2 śniadania jakąś kanapke bądź bułeczke słodką i byłobyy git majonez mam nadzieję, że powoli małymi kroczkami będziesz pracowała nad swoim odżywianiem pozdrawiam i w razie czego służę pomocą ![]() ps. aaa! no i mleczko min. 2%
Edytowane przez warrior_mortal Czas edycji: 2010-05-13 o 19:56 |
|
|
|
|
#1969 |
|
Zadomowienie
|
U
i jak?chyba jest jakiś progres??? ![]() BARDZO proszę... |
|
|
|
#1970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż z tym masłem to ja np. jadłam je tylko przez parę lat dzieciństwa potem jadłam już margarynę tylko i zupełnie mi nie smakowało masłoNo i pamiętaj kochana, że słodycze nie gryzą i są pyyyyszne na pewno będą ci smakowały więc coś słodkiego na DESER mam nadzieję że niedługo u Ciebie zawita![]()
|
|
|
#1971 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
5 to za dużo dla mnie (dnia mi nie starcza ), a pisze małymi bo tak mi się kurcze czcionka na 2 podoba ale ok powiększę czcionkę dla konfortu czytelników , baardzo dziękuję za ocenkę ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- od liczenia kcal wolę się trzymać z daleka ![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
Jutrzejsza R (problemy żołądkowe, ale jutro postaram się jeść normalnie, dzisiaj obcięłam jadłospis o połowę i wgl jakoś tak kiepsko
)Śniadanie - owsianka na mleku 0,5% (3ł. owsianych, jabłko, cynamon) IIśniadanie - 200g jogurtu nat. z tabletką słodzika + otręby, trochę suszonych moreli i żurawiny IIIśniadanie - omlet z 1jaja z 50g twarogu półtłustego na waniliowo 1h ćwiczeń (jak dam radę) Obiad - rybka, makaron razowy Kolacja - 100g serka wiejskiego z pomidorkiem i szczypiorkiem ; 30g słonecznika Proszę o ocenkę
|
|
|
|
#1973 |
|
Rozeznanie
|
Moje U
I śniadanie: grahamka ze słonecznikiem; pół z masłem, wędliną, pomidorem, ogórkiem i chrzanem; pół z masłem, twarogiem i miodem; kawa z mlekiem i cukrem II śniadanie: grahamka taka sama jak na I; jabłko; zielona z malinami Obiad: pierś z kurczaka smażona na oleju, kilka ziemniaczków, fasolka zielona i kalafior smażone na oleju i duszone z przyprawami Deser: czekoladowy zając (ze świąt, ale dobry jeszcze ); kawa z mlekiem i cukremPodwieczorek: lód śmietankowy nesquik; pół kostki twarogu, pół jogo naturalnego, łyżka masła orzechowego, łyżeczka miodu, 2 łyżki pestek dyni i cynamon razem wymieszane ![]() Kolacja: grahamka; 2x pół z masłem, wędliną, ogórkiem i chrzanem I jak?? Proszę o ocenkę
|
#1974 |
|
Raczkowanie
|
No to moje Utrzymanko
Na życzenie piszę normalnymi literkami ![]() Śniadanko: 2 kromki razowca (duże i ciężkie, ok.100g) z siemieniem lnianym i słonecznikiem z masełkiem, plasterkami rzodkiewek (gruba warstwa pewnie z 1/2 pęczka ) solą czosnkową i szczypiorkiem, 2 jajka na miękko, pomidorek ze szczypiorkiem, kawka zbożowaObiad: szyjka z indyka gotowana, około 1/2 woreczka ryżu brązowego, duża porcja parowanej marchewki z masełkiem, obficie posypanej koperkiem Podwieczorek: sałatka owocowa (spore & baardzo dojrzałe kiwi, 1/2 banana, 1/2 pomarańcza, ponad 1/2 opakowania (tego 250g) truskawek (no trza się dzielić )) --> taka spora "miseczka" wyszła - 0,5l ze świerzo stratym cynamonem i solidną garścią posiekanych orzechów włoskichgodzinka przyjemnej gimnastyki przy muzyczce ![]() Kolacja: serek wiejski pudełeczko 200g ze szczypiorkiem i rzodkiewkami (drugie 1/2 pęczka - kocham rzodkiewki), kromka razowca z masłem i plasterkami ogórka + sól czosnkowa, pomidor, kubek herbatki malinowej (właśnie dopijam )i proszę o ocenkę
|
|
|
|
#1975 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
rewelacja
|
|
|
|
|
#1976 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, dołuż może tylko owocka i troszkę więcej warzywek? bo jakoś mało ich mi się wydaje, ale może spaczona jestem
Edytowane przez Abigal Czas edycji: 2010-05-13 o 20:46 |
|
|
|
|
#1977 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejsze utrzymanie
![]() Śniadanie ( 7.30) : dwie kromki chleba 7 zbóż : jedna z plastrem polędwicy drobiowej, sałatą, pomidorkiem, druga posmarowana Turkiem i tak samo sałata i pomidor + herbata bc 2 śniadanie (11.00) : Jogobella (150g) truskawka, poziomka Obiad : (15.00) : 2/3 ziemniaki polane twarożkiem z rzodkiewką Podwieczorek (18.00) : Activia (125g) jagodowa Kolacja (21.00) : 2 kromki chleba 7zbóż : jedna z polędwicą drobiową, rzodkiewką, druga z pasztetem drobiowym. Baardzo proszę o ocenkę , bo zauważyłam, że nikt moich jadłospisów nie ocenia, a zależy mi na tym by wiedzieć jakie błędy popełniam i co nadaje się do zmiany...
|
|
|
|
#1978 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
U/R
Śniadanie: mała grahamka z masłem, sałatą, pomidorem, rzodkiewką, zielonym ogórkiem i szczypiorkiem, jajko na twardo Obiad: pełny, duży talerz bardzo gęstego kapuśniaku (prawie same warzywa) Podwieczorek: serek homogenizowany stracciatella (140g) wymieszany ze 125g chudego twarogu i garścią mieszanki studenckiej (rodzynki, migdały, orzechy laskowe, włoskie i nerkowce) Kolacja: 125g chudego twarogu z rzodkiewką i szczypiorkiem Bardzo proszę o ocenę.
|
|
#1980 |
|
Zadomowienie
|
Ś: owsianka( 2 łyżki płatków owsianych górskich+ 1 łyżka płatków żytnich na szklance mleka 0,5%) wkrojony 1 banan, 1 duża gruszka, 6 śliwek suszonych+ 10 orzeszków laskowych; kawa rozpuszczalna z mlekiem
Ćwiczenia IIŚ: 1 jogurt naturalny, kawa parzona z mlekiem O: 2 ziemniaki ze szczypiorkiem, marchewka talarki; klops drobiowy P: 1 serek homogenizowany naturalny+ łyżka żurawiny suszonej; łyżka otrąb żurawinowych, ciutek dżemu wiśniowego; kawa parzona z mlekiem K: kromka żytniego malusia z szynką drobiową, 10 rzodkiewek, 1 pomidor; "twarożek wiejski ze szczypiorkiem(200g)" 2litry wody, herbaty ziołowe ładnie proszę o ocenę
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.

najgorsze jest to że kocham jabłka i nie mogę im się oprzeć 

) jak duży talerz to fajnie
, bardzo ładnie 
, duży trawnik mam )