"Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień 2010r. - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-15, 07:02   #1261
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
mój mały daje czadu już mam dość wczoraj był spokój a dzis masakra spadam walnąć se kulkę w łeb jaki człowiek jest bezradny
Mój też jakiś bardziej nerwowy, w nocy pobudki co 2 godziny. a tak miałam jedna na całą noc. Ale oni w jednodniowym odstępie, to może już ten skok rozwojowy dla 6tyg dzieci. Tak sie pocieszam że jeszcze chwila i będzie spokojniej

---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ----------

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
a nie lataja kawalki maki w wodzie ??
ja chyba wole codziennie gotowac
a buzke tez przecierasz ta sama woda ?? czy tylko zwykla przegotowana ja wczoraj przetarlam kisielem a potem jeszcze zwykla gotowana
Mąki w wodzie jak ręką rozmieszasz to nie ma śladu, taka biaława jest. Buzi tą wodą nie myję,tylko przegotowaną, bo mój syneczek, bardzo szybko w wodzie sie rozluźnia i robi siusiu . W kisielu czasem grudki zostawały jak za mało przy robieniu mieszałam, i jak do wanny dużej wylewałam to mi odpływ zapychały, a teraz tylko taki pył zostaje.

---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

na samym początku jak u Małego rozpoczęła się wysypka, wysmarowałam mu też buzię krochmalem... A następnie sobie, bo chciałam zobaczyć co to jest cholernie wysusza i ściąga, a skóra swędzi I wiecej mu już krochmalu nie robiłam. Ja ledwo wytrzymałam a co dopiero taki maluszek
Podobno na wszelkie zmiany skórne też jest dobra kąpiel w rumianku. stosowaliśmy przez kilka dni, ale nic nie dała
I nie przejmuj się szwagierką. Niestety tacy ludzie są, niedoinformowani i tyle. Stad pewnie jej reakcja. Julcia nie jest trędowata [/QUOTE]
U mnie krochmaj działa prawie jak oliwka, nawilża, ale i tak małego po kąpieli smaruję Balneum. A co do rumianku to można trafić z deszczu pod rynne bo często uczula. Do picia ok, ale na skórę różnie bywa. Na przykład okulista jak mój synuś miał zapalenie spojówek i przemywałam rumiankiem to mi powiedziała, że samą wodą, lub zwykłą herbatą, bo po rumianku może być gorzej.

---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
no to gratuluję udanych łowów. Nam się nie udało dorwać slimaka

ty masz problem z pampkami a ja z chusteczkami, Na stanie mam już 12 paczek i 3 otwarte bo mały ma chyba uczulenie od nich. Ostatnio mieliśmy chusteczki pampers te niebieskie, po pierwszym opakowaniu było ok, więc tam któregos dnia z rana zamówiliśmy szesciopak, bo taniej wychodziło.. A wieczorem Mały już miał krostki na tyłku I tak się bujamy z tymi chusteczkami. Spróbujemy za jakiś czas, moze uczulenie mu przejdzie
Ja przy moim 5 rodzajów chusteczek używałam i miał coś na wygląd odparzenia, i to straszliwego, aż płakał jak siusiu chciał bo chyba się bał że będą jajka bolały jak je osika. Po jednym dniu przemywania wodą przegotowaną przeszło bez maści. No i w sumie jest wygodniejsze jak się przyzwyczaisz. Duże płatki kosmetyczne, miseczka z wodą przegotowaną, i chusteczki takie w kartoniku do osuszania(choć to tylko przy kupie, jakl więcej mycia)

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ----------

Cytat:
Ferrou kurcze chusteczek tez mam spory zapas ale ostatnio zaczelam nimi wycierac lapy psa jak wraca z podworka bynajmniej do czegos sie przydadza my teraz jestesmy na etapie przegotowana woda I waciki i nie ma an jednej krosteczki tylko to uczulene na pieluchy to takie czerwone plamy na pupie albo udach i ja myśle ze ja to boli chyba to c najzwyklejsze najlepsze czyli wielorazowki i woda
a u nas była cała Polka slimakow
Ja chusteczki zużywam do demakijażu

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 07:57   #1262
libra777
Zakorzenienie

Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Bardzo dziękujemy za komlementy

Ania p
ja się Szymkowi wcale nie dziwie że ucieka bo co fajnego jest w pozowaniu do zdjęć, zwłaszcza dla takiego żywiołowego faceta Rzęsy ma bombowe Może by się tak zamienił

tylkooliwka lekarze i dietetycy zalecają słoiczki bo tam każde warzywko czy owoc pochodzi z upraw ekologicznych Kupując na bazarku czy w markecie nie wiesz co tak naprawdę wkładasz do garnka ... A składniki w słoiczkach są przebadane i najwyższej jakości. Cena tego zawrotna ale czego się dla zdrowia dziecka nie robi Myślę że początkowo warto dawać słoiki (np tak do roku) a później próbować swoje
Chyba,że ktoś ma swoje z ogródka
Cytat:
My na wypisie ze szpitala mamy zaleconą konsultacje ortopedyczną asymetria jest mało widoczna ale prawdopodobnie jest tez problem z bioderkami

A napiszę Wam w czasie CC okazało się że mam genetyczną wadę macicy tzw. "Macicę dwurożną" to Cud że Maciej jest na tym świecie lekarze byli zdumieni że donosiłam zdrowe dziecko. Maciuś biedaczek praktycznie do dyspozycji miał tylko połowe macicy wiec było mu bardzo ciasno <rycze> ja wiedziałam że cos jest nie tak bo czułam go tylko z prawej strony brzucha ale żaden lekarz nie zwrócił na to uwagi. Dobrze że po oxy mały zaczoł świrować i mnie pocieli bo za nic w świecie nie urodziłabym naturalnie dzięki bogu tak to się skończyło. Wiec teraz o drugim dziecku mogę sobie tylko pomazyć nie będę ryzykować bo drugim razem może się nie udac albo urodzę chore dziecko na własne życzenie a tego bym nie zniosła wiec Maciuś będzie jedynakiem < rycze >
To mieliście chyba Anioła stróża
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Moja też od trzech dni marudzi, duzo się wierci, spina, stęka, wierzga nóżkami. Myślę, że boli ją brzuszek bo zaczła robić kupki raz dziennie a dzis już mija 27 godzina. ale dużo pryka przy tym prężeniu. Czy podawać jej jakiś lek zeby jej ulżyć bo kolek to raczej nie ma bo płacze z krótko, idzie ją uspokoić... szczególnie cycem nie wiem czy cos jej podawac zeby sie tak nie meczyła

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cwaniara usypia mi na rekach a jak ja tylko odłoze do lozeczka to za 5-10 minut ryk... i takim sposobem własnie pisze jedna reka dlatego bez polskich znakow na rekach moze spac i spac... hmmm... musze ja tego oduczyc ale przynajmniej jest spokój
Mój tez najchętniej na rekach i raczej go nic nie boli skoro na rękach jest spokój , o łóżeczku nie ma mowy został nam jeszcze wózek
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Słoiczki bardzo oszczędzają czas i energię. Gotowanie codziennie świeżej 1 marchewki, 1 ziemniaczka itd jest nieopłacalne. Nie kierowałabym się tym, ze niby warzywka pochodzą z ekologicznych upraw. Nikt z nas tego nie widzi i lepiej żeby tak zostało. Kuzyn prowadzi taką niby "ekologiczną" uprawę a polega to tylko na tym, że ma podpisany kontrakt na dostawę produktu, spełniającego konkretne wymagania. Co to ma wspólnego z ekologią tego nie wiem. Pozatym w pobliżu położone są pola z normalnymi uprawami (chemia unosi się w powietrzu i wsiąka w ziemię razem z deszczykiem)
Słoiczki są wygodne i tyle .
Masz rację z tymi ekologicznymi uprawami to jest tak ,że oprysk idzie w nocy a rano już może być zbiór, ja u siebie mam ekologiczne w ogrodzie bez nawozu i oprysku i w życiu mi taka marchewka nie wyrosła jak z tych BIO
Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
o tym chyba jeszcze nie pisalysmy: czy Wy też macie ten problem, że ze wzgledu na rozne jazdy w ciagu dnia i poprzestawiane pory wlasnych posilkow jadacie kolacje np.o 21-21.30?? Nawet nie chce myslec co te kolacje robia z moim sadelkiem, ktore przeciez chce zgubic! No i mamy karmiace cyckiem , czy Wy tez jesteście glodne w srodku nocy???? A jesli tak, to co wtedy jecie? Bo ja juz na banany nie moge patrzec
Ja się staram jeść o stałych porach :
śniadanie ok.6
przegryzka (np. danio)ok.10
obiad ok.12-13
kolacja 18-19
i choćby mnie skręcało a często tak jest to do rana juz nie jem,ale za to rano jestem głodna jak wilkołak, wieczorem po kolacji jem jabłko, na poprawę perystaltyki jelit ale też już nie mogę patrzeć na nie
Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
czy ktoras spotkala sie gdzies w necie z takim lusterkiem do samochodu ktore umozliwia kierowcy obserwacje malucha siedzacego za fotelem kierowcy TYLEM do kierunku jazdy??? Czyli nie takie na ssawke przyklejane do przedniej szyby, ale takie co np. zaklada sie na zaglowek tylnego siedzenia nad dzieckiem i patrzac w swoje lusterko kierowcy bede widzala odbite w tamtym lusterku dziecko.
Mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi. Bylo kiedys w jednym sklepie, ale juz nie ma i raczej nie bedzie
Ja też myślałam o takim lusterku żebym widziała małego który siedzi z tyłu (mój przodem do kierunku jazdy)bo tak się obracać to niebezpieczne , czy wogóle mozna coś takiego kupic czy pozostaje samoróbka
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 08:34   #1263
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja niestety mam to samo ale w nocy nie podjadam bo zęby przed snem myję i nie chce mi się ich myć drugi raz I w nocy tylko wody duże ilości. A kolacje jadam między 21-22, bo do 20 dzieci obrabiam, potem trochę w domu ogarnę, i mam chwilę żeby usiąść i zjeść w spokoju, a to ważniejsze niż boczki. Po kolacji brzuszki ćwiczę. Choć tak po kolacji niezabardzo powinno się , ale cóż, wtedy mam czas

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------
J
mrowak http://aukcja.onet.pl/item1021467602...ko_rodzic.html
Ja po śniadaniu bo mały usypia i mam trochę czasu
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Dokładnie. U mnie jest tak, że po kąpieli ok 20-tej, 20.30 karmię małą i usypiam. Po tym jak mała usnie ide do drugiego pokoju a w tym czasie tż szykuje mi kolację (zwykle kanapki z szynką, juz tym rzygam) , czyli jem średnio ok 21 a czasem nawet koło 22. A w nocy głód to mało powiedziane... ssawica po prostu ale rzadko kiedy jem, jeśli juz to własnie bananka przekąszę, bo szykować czegoś by mi się nie usmiechało. No i duuuże ilości wody, strasznie mnie suszy w nocy...
A może w dzień za mało pijesz?
Cytat:
nam robili w szpitalu w walbrzychu jak bylismy teraz ostatnio
mozesz tam podjechac zrobia na miejscu a wczesniej wczeniej robilismy w walbrzych kolo szpitala II wiem ze w swidnicy tez robia ale zapytam przyjaciolke wieczorem to napsize gdzie ona dziecia robila

w razie czego zapraszamy

ja ostatnio jadlam kiwi jem gruszki i banany po jablkach julka placze

ja dzisiaj zjadlam plasterek dsalcesonu i Jula miala koleczke albo po kopytkach bo tez jadlam i kasze gryczana jadlam i szynke

dziewczyny czy ktoras z was byla lyzeczkowana podczas porodu ?? jak dlugo plamilyscie?? bo kurcze ja plamie juz 4 tygodnie i 5 dni juz mnie trafia bo ciagle biegam zmieniac wkladki doslownie co godzine czy to normalne ?? moze powinnam zadzwonic do gina

w ogole moj maz dzisiaj wymyslil hehe ze Julce by sie brat przydal w najblizszym czasie no z choinki sie chyba urwal ja moge chodzic w ciazy moge dziecko wychowywac ale niech sam idzie je urodzic bo drugi raz takiej rzeźni nie chce przechodzic

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

ja zas w nocy wypijam 1,5 litra zywca i zjadam banana i dwie kromki potem mykam do wc i plukam zeby plynem bo nie mam sily ich w nocy myc kromki maz szykuje mi wieczorem przed snem tak gdzies ze 2 godzinki po kolacji
Ja plamiłam tak dosyć mocno 4 tyg a juz tak słabiej do 8 tyg, a teraz dalej muszę nosic wkładki, bo jeszcze mam takie upławy jakieś ale już nie krew

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
drcron - ja bez łyżeczkowania intensywnie krwawiłam około właśnie 4 tygodni, a później gwałtownie zaczęło słabnąć, by zakończyć się jak należy - dokładnie po 6 tygodniach

A dziewczynki, które walczą z wysypką u dzidzi. Mój też miał (wrzucę fotkę, jak to wyglądało - chociaż wszystkie są do siebie wysypki podobne, nie widać, ale na szyjce było gorzej - cała czerwona była, a na niej malutkie krosteczki). Na kilka dni zrezygnowałam ze wszystkiego, co mleczne (nawet masła) i w ogóle prowadziłam bardzo restrykcyjną dietę - wysypka zaczęła ładnie schodzić. Po tych kilku dniach wprowadzałam od nowa mleczne produkty, ale już mniej i póki co po wysypce nie ma śladu - ma buzię jak pupcię niemowlęcia
Megi synuś śliczny
Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
Witam po przerwie!
Jesteśmy już w domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
W poniedziałek nas wypuścili. Nie mam czasu na nic chociaż mama mi pomaga. Odsypiam pobyt w szpitalu. Próbuje doprowadzić mieszkanie do porządku, zaniedbane od ciązy. Malutka daje koncerty mniej wiecej 2-4h godzin na dobę. Na szczeście nie boli jej nic bo wrzask znika w cudowny sposób gdy ją się weźmie na ręce

Co do zdrowia małej nic się nie zmieniło. Mamy umówioną wizytę w poradni na kontrolę i tyle. Mała wygląda w porządku- nie sinieje, nie męczy się zbytnio w czasie jedzenia, trochę problemów z kupą ale wreszcie sie udało zrobić w nocy po kilku dniach przerwy. Może to wpływ tego ze znowu ją karmię moim mlekiem. niestety cycka nie potrafi już ciągnąć.Próbuję ją dostawić ale kończy się to marnie. Więc sciągam i ściagam i niedługo będzie mi się śnic tylko ten cholerny laktator.

Z wypuszczeniem ze szpitala też nie było pięknie bo znowu im się dupcia nie podobała po weekendzie ale się zawzięlam. a miałam powód bo w jednej sali już kilkoro dzieci miało zapalenie płuc, w naszej też jedna bidulka już kaszlała. Stwierdziłam ze stane na głowie ale ją wyciągnę stamtąd bo złapie coś i nie wyjdziemy w najbliższym czasie. Tym bardziej że jako takiego leczenia kardiologicznego już nie było oprócz podawania leków (a propos przeze mnie).

Z tego co przejrzałam forum dostaniemy jakaś niespodzianke!
dzieki dziewczyny za to i za ciepłe słowa.
Witajcie z powrotem
Cytat:
a jak kapiesz w krochmalu to uzywasz jakiegos plynu jeszcze czy mydelka?? a glowke czym myjesz ??

kurcze u nas po kapieli i tym kremie z emolium troszke zeszlo z buzki wczesniej wygladalo okropnie< zalacznik > a na glowke dzisiaj zakupilam mleczko emolium moze pomoze ale cos na powiece jej wyskoczylo i nie wiem co to taka czerwona dosc spora plama

jak bedziesz miala numer konta podaj dalej chetnie cos przesle i podam dalej znajomym oni tez chetnie pomoga

no skoro tak mowicie to sie wstrzymam bo cos kombinujecie

a wiecie co dzisiaj poczulam sie okropnie tak jakby moja corcia byla tredowata moja szwagierka wyslala mi sms ze ona ani jej dzieci nie przyjda na chrzest Julki ze wzgledu na to ze ona miala tego rotawirusa a ona przeciez juz nie zaraza bo to tylko do 7 dni jest aktywne a potem zanika i mozna sie zarazic poprzez brak higieny < jak ja jej kupe przebiore i ubrudze sobie rece i potem dotkne czegos a nie umyje rak i ktos pozniej tez to dotknie i cos zaraz zje nie myjac rak no ale ja jak widze ze ma kupe to zakladam rekawiczki gumowe i odrazu myje rece i psikam plynem odkarzajacym i te body i spiochy co ma na sobie albo dres odrazu daje do prania wiec nie ma mozliwosci przeniesienia bakterii > nie da sie zarazic popprzez przebywanie z nia w tym samym kosciele czy pomieszczeniu no i tak smutno mi sie zrobilo bo ona ani nie byla na naszym slubie wolala sobie pojechac na wakacje niz byc na naszym slubie teraz taki numer z chrzcinami naw wywinela no i poczulam sie okropnie a juz dzisiaj zaplacilam za wszystkich i co teraz ?? < i zrobilam numer stulecia policzylam wszystkich a o nas rodzicach zapomnialam hihi bysmy stali i patrzeli > a powiedzcie mi jeszcze czy ajk ja zaprosze ciocie i wojka i ich corke bo mieszka z nimi choc jest pelnoletnia to czy jak nie zaprosze ich syna ktory mieszka osobno i ma swoja rodzine bedzie zle odebrane?? bo tak sobie jeszcze pomyslalam ze skoro szwagierka nie przyjdzie to moze jednak zaprosze tego ich syna z rodzian i doplace do jeszcze jednej osoby ?? doradzcie mi co mam zrobic no i wyszlo nam 36 osob razem z nami i juleczka <bo nie wiem czy ja tez liczyc czy nie > a i wzielam tansza wersje obiadu ja to jestem okropna hihi zamowilam tylko obiad i kawe i herbate bo ciasto mama mi popiecze nie bedzie zadnych przystawek ani nic w tym stylu a potem wieczorem <bo moj maz bedzie mial urodzinki tego samego dnia > wiec dwa w jednym bedziemy mieli i wieczorem zrobimy grila dla znajomych to znaczy on zrobi bo ja bede mogla przez okno na nich popatrzec jak ktoras ma ochote to zapraszam w imieniu Julki
szwagierke kopnij w a co do zapraszania to myślę ,że albo wszystkich albo nie jesli robicie na tyle osób to juz te 2-3 chyba nie zrobią róznicy

Cytat:
Danonki ja podziękuje ich skład jest inny niż podają na opakowaniu moja kuzynka miała ćwiczenia i sprawdzali skład danonek i to jest skandal bo nawet nie ma w nich wapnia ani grama

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

drcron cyt "> a powiedzcie mi jeszcze czy ajk ja zaprosze ciocie i wojka i ich corke bo mieszka z nimi choc jest pelnoletnia to czy jak nie zaprosze ich syna ktory mieszka osobno i ma swoja rodzine bedzie zle odebrane?? bo tak sobie jeszcze pomyslalam ze skoro szwagierka nie przyjdzie to moze jednak zaprosze tego ich syna z rodzian i doplace do jeszcze jednej osoby ?? "

mi się wydaje że raczej nie wypad tylko ich a jego nie ale zrobisz jak zechcesz
W szoku jestem wiedziałam ,że nam kit w reklamach wciskają ,ale aż tak?
Stary 2010-05-15, 08:43   #1264
aneczkkaa
Zakorzenienie

pl_madzia dzięki za fotki lezaczka jest extra ale nie wiem czy mam go kupować bo jest tylko do 9 kg chyba kupię ten do 18 kg z kasą krucho

megi-megi Igor jest śliczniutki normalnie szok ideał a ta czupryna normalnie wysiadam

trolla2405 tak się cieszę że jesteście już w domku bo nie ma jak w domu Laktator na pewno będzie bohaterem twoich snów heheh wiem coś na ten temat

drcron chyba skorzystam z propozycji napisz mi tylko czy będziesz dziś w domku i do której bo mój małż jest w ś-cy do 16 i potem mógły wpaść do Was po kropelki

Cytat:
Ferrou kurcze chusteczek tez mam spory zapas ale ostatnio zaczelam nimi wycierac lapy psa jak wraca z podworka bynajmniej do czegos sie przydadza my teraz jestesmy na etapie przegotowana woda I waciki i nie ma an jednej krosteczki tylko to uczulene na pieluchy to takie czerwone plamy na pupie albo udach i ja myśle ze ja to boli chyba to c najzwyklejsze najlepsze czyli wielorazowki i woda
żeby psu nie zaszkodziło to wycieranie pamiętaj ze pieski liżą sobie łapki a w chusteczkach jest trochę badziewia

libra777 mój tato nad nami czuwał tak myśle

Dokładnie danonki to najgorsze dziadostwo lepiej trzymać się od tego z daleka
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 08:59   #1265
libra777
Zakorzenienie

U mnie ostatnio karuzela się sama włączyła i myśle ,że to mój tato "był" u wnuczka
Byłam kiedyś u tarocistki i powiedziała ,że ktoś bliski zmarły czuwa nad nami i pewnie to on
Stary 2010-05-15, 09:39   #1266
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Witam po pierwszej przespanej nocy

Wczoraj jak już pisałam mała dawała czadu. I tak do późna... caly czas się darła, tylko trzeba była ja nosić na rękach i lulać, albo przystawiać do cyca. Inaczej wyła jakby ją ze skóry obdzierali. Uspokoiła się tylko w wannie a potem ciąg dalszy... I tylko bąki szły straszne w pieluszcze a kupy nadal brak...
No ale...
mąż spojrzał na mnie, zobaczyl, że mam już depreche i stwierdził, że ja śpię dziś w drugim pokoju a on z małą i tylko będzie mi ją przynosil na karmienie. I on ma z nią chyba jakąś sztame bo calą noc byla grzeczna jak aniołek Nawet pila tylko po 15 minut w nocy i tylko o 1.30 i potem po 5. I tak spałam do 8!! A teraz ją nakarmiłam, włozylam do wózka i... sama usnęła Tfu, tfu... nie zapesza ale oby tak dalej... normalnie, nawet dziś makijaż sobie zrobiłam
Aaaa... no i kupa w nocy byla, mała ale zawsze coś a teraz bąków ciąg dalszy

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 09:49   #1267
drcron
Zakorzenienie

ja nie moge tych chusteczek do demakijazu tylko zwykla woda a do oczu vichy bo zaraz jak biedronka wygladam

temu psu nic nie zaszkodzi chyba ze nie przestanie wyc to ja mu zaszkodze jest juz kastratem i dalej wyje zwarjuje chyba przy nim albo on albo ja dostanie kulke w lepetyne :P

jak piszecie o tych zmarlych to mam gesia skorke nad nami tez czuwa moj tato i tesciowa czasami jak julka lezy w lozeczkku i sie smieje to mam takie uczucie jakby oni byli koloniej a ona do nich sie cieszyla

Aneczka wyslalam Ci adres na prv

czy wasze dzieci tez nie lubia czkawki ?? moja jak tylko ma czkawke odrazu w ryk ale cyc nie pomaga woda herbatka tez nie czasem i 30 minut ja meczy w dodatku nienawidzi karuzeli jak tylko ja wlacze ryczy i fridy do noska jak tylko ja wezme do reki to ryczy kurcze czy jest cos na co nie reaguje rykiem??? .......... taaaa moje rece jedyna rzecz no i cycus :P

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Asiulek fajnie ze sie jej juz normuje a na baczki moze herbatka koperkowa by pomogla

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 09:57   #1268
aneczkkaa
Zakorzenienie

drcron odpisałam Jeszcze mi napisz jak to się podaje ?

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
U mnie ostatnio karuzela się sama włączyła i myśle ,że to mój tato "był" u wnuczka
Byłam kiedyś u tarocistki i powiedziała ,że ktoś bliski zmarły czuwa nad nami i pewnie to on
ja w to wierze i mówcie co chcecie ale ja czasem czuje że on jest blisko poważnie i nawet lubie to uczucie własnie muszę iść do wróżki
20-12-14 10 tc
Stary 2010-05-15, 10:32   #1269
P0P70
Zakorzenienie

Witajcie w ten "piękny" u mnie ponury (pod względem pogody) poranek. Ja spałam dzisiaj 9 godzin, oczywiście w innym pokoju. wstałam a tu mała uśmiechnięta, najedzona, po kupce. Sniadanie na stole, dobra kawa w kubku. Zwierzaki nakarmione. No tak to ja mogę mieć dziecko.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 10:38   #1270
drcron
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

ja w to wierze i mówcie co chcecie ale ja czasem czuje że on jest blisko poważnie i nawet lubie to uczucie własnie muszę iść do wróżki
15 kropelek do kazdego posilku tak podaje moja siostra i chyba Darusia ale lepiej zeby dziewczyny z forum napisaly jak to sie podaje bo ja moglam cos pokrecic

a masz jakas dobra w poblizu ?? bo ja bym tez chetnie podjechala ja mialam ciotke byla wrozka Bronke ze swidnicy wychowywala ja cyganka i wszystkiego nauczyla nie chciala nigdy wrozyc rodzinie ale lubilam do niej jezdzic i sama stawialam sobie tarota a potem z ksiazek odczytywalam znaczenie kart biedna zmarla a wojek wszystkie ksiazki popalil
kiedys cyganicha wrozyla mi na srodku ulicy i wiecie ze powiedziala prawde dalam jej za to dwadziescia zlotych a ona wyciagla z kieszeni swoja dyche i mowi bym nigdy jej nie wydala to mi szczescie przyniesie no i ja ja nosze zkitrana w portfelu ale czy szczescie przynosi hmmmm to nie wiem wiem ze moje najwieksze szczescie spi teraz obok mnie a ja boje sie ruszyc by sie nei obudzila

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Witajcie w ten "piękny" u mnie ponury (pod względem pogody) poranek. Ja spałam dzisiaj 9 godzin, oczywiście w innym pokoju. wstałam a tu mała uśmiechnięta, najedzona, po kupce. Sniadanie na stole, dobra kawa w kubku. Zwierzaki nakarmione. No tak to ja mogę mieć dziecko.
zazdraszczam

Stary 2010-05-15, 10:39   #1271
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
15 kropelek do kazdego posilku tak podaje moja siostra i chyba Darusia ale lepiej zeby dziewczyny z forum napisaly jak to sie podaje bo ja moglam cos pokrecic

a masz jakas dobra w poblizu ?? bo ja bym tez chetnie podjechala ja mialam ciotke byla wrozka Bronke ze swidnicy wychowywala ja cyganka i wszystkiego nauczyla nie chciala nigdy wrozyc rodzinie ale lubilam do niej jezdzic i sama stawialam sobie tarota a potem z ksiazek odczytywalam znaczenie kart biedna zmarla a wojek wszystkie ksiazki popalil
kiedys cyganicha wrozyla mi na srodku ulicy i wiecie ze powiedziala prawde dalam jej za to dwadziescia zlotych a ona wyciagla z kieszeni swoja dyche i mowi bym nigdy jej nie wydala to mi szczescie przyniesie no i ja ja nosze zkitrana w portfelu ale czy szczescie przynosi hmmmm to nie wiem wiem ze moje najwieksze szczescie spi teraz obok mnie a ja boje sie ruszyc by sie nei obudzila
ja chodziłam do wróżki w ś-cy na kotlarskiej koło kościoła wszystko się sprawdzało ale niedawno zmarła dostałam namiary na wróżke w Ś-cy na osiedlu młodych na zamenhoffa koło ośrodka zdrowia podobno jest dobra wróżba kosztuje 10 zł mam zamiar się wybrać tylko nie wiem kiedy jak chcce to napiszę ci mniej więciej gdzie to jest na priv

Cytat:
Takiej to dobrze ja jeszcze nawet śniadania nie zjadłam dopiero co sobiie kawe zrobiłam bo mój mały szkrab nie śpi od 9 ale jest grzeczyny chociaż to
20-12-14 10 tc
Stary 2010-05-15, 10:45   #1272
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cześć Mamuśki

trolla cudownie że jesteście w domku Dużo zdrówka dla Małej!! Cieszcie się sobą

Ania p no sprawa danonków jest fatalna i dawanie ich na każde śniadanie dziecku ehhhh masakra Wstyd że mają rekomendację IMiD

Któraś mamusia pisała o herbatce z rosmanna co ma skład taki jak Bocianek - jak ona się nazywa bo wybieram się na space do rosmanna??

Czy pampersy 3 mają tylko jeden rodzaj?? Bo moje tak dość intensywnie pachną - czy są jakieś inne jeszcze??

Kurcze pokazujecie wysypki Waszych dzieci i zaczęłam się poważnie martwić ... bo Waszych to pikuś w porównaniu do mojego syna Ma strasznie gęstą kaszkę, która nabiera "koloru" po karmieniu jak się nieco zmęczy dojeniem Ograniczam białko krowie... jak nie zmniejszy się do poniedziałku to lecimy do lekarza

mrowak ja też mam napady głodu ale nie jem w nocy, zapijam wodą Może spróbuj marchewkę przegryźć?? Generalnie jak nie chcesz sprzyjać tłuszczykowi unikaj owoców późnym popołudniem, wieczorami i w nocy - mają masę cukrów prostych a w nocy jest mała aktywność, więc nie spalasz ich i odkładają się niestety w tłuszczyk ... Spróbuj o tych porach wcinać warzywka

aneczkaaa
jak to się stało że z Szymona zrobił się Maciej ??

Pop jak ja Ci zazdroszczę!! Zwłaszcza tych 9 godzin snu

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-05-15 o 10:48
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 10:51   #1273
anakazar
Zakorzenienie

Witam mamusie
Proszę was o pomoc:wczoraj w nocy dostałam gorączki i popoldniu pojechałam do lekarza-gorączka 39 plus strasznie boląca jedna piers z ktorej leciała zielona wydzielina.Dostałam antybiotyk,płyn na okłady z piersi i inne leki-gorączka do tej pory 38-39 i z moich nabrzmiałych,pełnych mleka piersi od wczoraj nie mogę ściągnąc więcej niż 30ml.
Niestety musiałam kruszynke dokarmic sztucznym,nie wiem co z tym mlekiem się dzieję-nawet z tej zdrowej piersi tak leci malutko

I teraz mam do was pytanie w razie czego co robic,żeby całkowicie wstrzymac laktacje?wiem o herbatce z szałwi,ale co jeszcze?

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 11:00   #1274
aneczkkaa
Zakorzenienie

Gmyrelka ja sama nie wiem jak to się stało ale jak go zobaczyłam to nie mogłam mu dac na imię Szymon to imię jakoś do niego nie pasowało nie potrafię tego wytłumaczyć I tym sposobem mam Maciucia

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Witam mamusie
Proszę was o pomoc:wczoraj w nocy dostałam gorączki i popoldniu pojechałam do lekarza-gorączka 39 plus strasznie boląca jedna piers z ktorej leciała zielona wydzielina.Dostałam antybiotyk,płyn na okłady z piersi i inne leki-gorączka do tej pory 38-39 i z moich nabrzmiałych,pełnych mleka piersi od wczoraj nie mogę ściągnąc więcej niż 30ml.
Niestety musiałam kruszynke dokarmic sztucznym,nie wiem co z tym mlekiem się dzieję-nawet z tej zdrowej piersi tak leci malutko

I teraz mam do was pytanie w razie czego co robic,żeby całkowicie wstrzymac laktacje?wiem o herbatce z szałwi,ale co jeszcze?
ale się porobiło współczuję żeby tylko laktacja nie zanikła nie pomogę Ci kochana
20-12-14 10 tc
Stary 2010-05-15, 11:16   #1275
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
I od rana mnie zdenerwowałaś <zazdrość>
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 11:25   #1276
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
I od rana mnie zdenerwowałaś <zazdrość>
Megi tak to jest jak się sobie odpowiednio wychowa TZ. No i.... nie karmi się piersią
PS. Kwiaty też co tydzień dostaję

Cytat:
Witam mamusie

Współczuję. Na wstrzymanie laktacji są też tabletki. Ale może Darusia Ci coś poradzi bo ona wstrzymywała laktację.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 11:49   #1277
mloda1989
Zakorzenienie

Cytat:
Witam mamusie

o kurde wspolczuje..ostatnio mialam to samo...tylko ze przeszlo na drugi dzien ... tez dostalam antybiotyk i bralam czopki paracetamolu na zbicie goraczki....ale teraz wydaje mi sie ze mam mniej mleka bo dawid ciagle placze przy jedzeniu....wczoraj byla masakra....cyc w buzi a ten ryczy jakby go ze skory obdzierali....ehh....juz sie zastanawiam nad przejsciem na sztuczne mleko....bo mam wrazenie ze moim sie nie najada a jeszcze mu szkodze (krostki na buzi) a przy okazji ja nienajedzona i niewyspana bo maly w nocy przy cycku potrafi 2 godziny spedzic...ehhh

POP zadroszcze!!!!!!!!
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 12:00   #1278
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tez czasem słyszę skrzypienie podłogi i podejrzane stuki i też wiem ,że to on, a kiedyś jak wyszłam z domu i zapomniałam zamknąć , to później mi się przysniło ,że był w domu i pilnował
Stary 2010-05-15, 12:02   #1279
anakazar
Zakorzenienie

Kurcze mój mąż chory,ja z tą gorączką i wczoraj pojechałam do mamy-ona przy małej siedzi,a ja się leczę,bo tak się boję,żeby jej nie zarazic.Moja też płakała strasznie,bo ona obżarciuch jest straszny,a tu mama nie ma mleka i po sztucznym inne dziecko:najedzone i jak ładnie spała.
Udało mi się od 6 rano uzbierac 80 ml mleka to jej dałam swoje,ale niedługo znowu karmienie i pójdzie bebilon,bo ja mam piersi puste;(eh a jeszcze wczoraj w nocy z jednego cycka szło 80 w pare minut.
A jak zobaczyłam,że mam ponad 39 stopni to w płacz i dzwonie do położnej i pytam czy mogę karmic z piersi przy takiej gorączce-powiedziałam o tym cycku bolącym i tej zielonej wydzielinie i ona"tak,tak karmic z jednego i drugiego"pojechałam do lekarza i lekarz powiedziała,że z tej chorej piersi absolutnie dziecku mleka nie podawac-ściagac i wyrzucac,że karmic tylko zdrową.
Głupia krowa ta położna,niech no tylko do mnie przyjedzie.
darusia napisz co Ty zrobiłaś oprócz picia tej herbatki?

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 12:10   #1280
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

zazdraszczam
Ja byłam u tarocistki i wszystko się sprawdziło,
Mam tez koleżankę co ze zwykłych kart czyta ale nie naduzywam tego, jej prababcia tez czytała i tez nie chciała rodzinie czytać , a jak ona kiedyś ją uprosiła ,żeby jej powróżyła to babcia rozłożyłą karty , popatrzyła nic nie powiedziała i zgarnęła karty z powrotem i więcej nie chciała już kłaść , koleżanka później urodziła dziecko które zmarło i mówi ,że babcia pewnie to zobaczyła i nie chciała powiedzieć, bo ponoć jak wróżka widzi ,że losu nie można odwrócić to nic nie powie, ale jak widzi ,że jeszcze można coś odwrócić to ostrzeże

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
Witam mamusie

Spróbuj przyłożyć na pierś roztłuczony liść białej kapusty schłodzony w lodówce powinien ściągnąć gorączkę z piersi
A co do wstrzymania to jeszcze ponoć mięta osłabia laktację
Stary 2010-05-15, 12:13   #1281
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

anakazar a może spróbuj się nie poddawać z piersią?? Podokarmiaj teraz Małą i jak przestanie lecieć zielona wydzielina to na nowo do obu piersi przystawiaj a teraz karm Ją zdrową piersią, dokarm modyfikowanym a z chorej odciągaj i wylewaj aż do przejścia zapalenia. Dużo zdrowego mleczka dla Ninki miałaś i szkoda by było to zmarnować. Powalcz bo warto W necie jest masa porad jak mamuśki sobie radziły z podobnymi problemami. Zdrówka życzę!!

Stary 2010-05-15, 12:14   #1282
mloda1989
Zakorzenienie

moj maly rozdarciuch
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 12:20   #1283
libra777
Zakorzenienie

Młoda bombowe zdjęcie
Stary 2010-05-15, 12:21   #1284
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

anakazar a jeśli już będzie mus z odstawieniem to znalazłam coś takiego:

"Najrozsądniej jest stopniowo rezygnować z kolejnych karmień. Ale nawet wtedy może się pojawić nadmierne napięcie w piersiach. W takiej sytuacji radzę odciągać odrobinę mleka i kłaść na piersiach lekko schłodzone i lekko zgniecione liście białej kapusty. Po zupełnym odstawieniu maluchów uczucie przepełnienia piersi może się utrzymywać jeszcze przez jakieś dwa, trzy tygodnie. Można sobie wtedy pomóc szałwią - gotową saszetkę należy zalać wrzątkiem i wypijać napar z trzech, czterech saszetek dziennie. Można też zażywać lek homeopatyczny Ricinus Communis 30CH (raz dziennie pięć kulek przez trzy kolejne dni, koniecznie o stałej porze - najlepiej na pół godziny przed śniadaniem lub pół godziny po kolacji). Jeśli w ten sposób nie uda się zahamować laktacji, to lekarz może przepisać np. Bromergon. Proszę się nie dziwić, jeśli jeszcze po kilku miesiącach od odstawienia dziewczynek będzie Pani mogła wycisnąć z piersi krople mleka."

Ja zażywam ten sam lek tylko 5CH na wspomaganie laktacji. To nie jest drogie a wydaje się pomocne Spróbuj się nie poddawać jednak ...

mloda syn Twój jest fantastyczny!! Napatrzeć się na Niego nie mogę Taki charakterystyczny i te usta

A ja totalnie głosu nie mam Zapalenie krtani jak nic - nie jestem w stanie słowa powiedzieć buuuuuuuu

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-05-15 o 12:23
Stary 2010-05-15, 12:32   #1285
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
a i kupilam pampersy w rossmanie ze slimakiem ale Julka chyba ma uczulenie na pampersy albo mi na oczy sie rzuca bo ma jeden posladek czerwony oby to nie przez pampersy bo co ja zrobie z dwoma paczkami otwartymi maz mnie ubije chyba bo ostatni paczke huggisow oddalam 3 sasiadce bo ona ma roczna niunie i uzywa 3 bo Julce nie pasuja ma czerwone krrostki jak jej zaloze Darusi tez wyslalam pol paczi 2 < doszlo juz cos ?? > dada tez odpadaja bo mi nie pasuja smerdza jak dla mnie takim plastikiem czy klejem to co wielorazowe trzeba bedzie wyciagnac chyba z szafy i zaczac je uzywac
To widzę, że przetestowałaś już trochę tych pieluch. Ja tez i stwierdzam, że Pampersy były ok, Huggies też, te z Rossmana też fajne. Teraz kończymy opakowanie Dada (z Biedronki) i więcej ich chyba nie kupię. Źle się zapinają bo zamiast rzepów mają klej i trzeba je mocno ponaciągać żeby dobrze leżały, z innymi nie było problemu.
Jak je skończymy to przyjdzie kolej na pieluchy Gaga (Tesco). Do tej pory użyłam chyba tylko 1-2 szt więc się jeszcze nie wypowiadam ale wydaje mi się, że będą najlepsze w tym przedziale cenowym.
Tylko mimo, że to rozmiar na 3-6 kg to one są z tych wszystkich firm najwieksze.

Cytat:
temu psu nic nie zaszkodzi chyba ze nie przestanie wyc to ja mu zaszkodze jest juz kastratem i dalej wyje zwarjuje chyba przy nim albo on albo ja dostanie kulke w lepetyne :P
Kiedy go kastrowałaś? Może mu jeszcze hormony się utrzymują w organizmie i on jeszcze jakby nie wie, że jest wykastrowany. Z czasem powinien się uspokoić. No chyba,że jest jakimś wyjątkowo odpornym okazem (a na tyle psów co miałam w schronisku to może ze 3 były takie którym kastracja nie pomogła ale się to zdarza).

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 12:36   #1286
drcron
Zakorzenienie

Aneczka to do mojej ciotki bronki jezdzilas
a ja poprosze o namiary na ta druga na priv.
mopjego kolegi babcia cyganka tez wrozy ale nigdy nie chciala mi powrozyc zawsze jak mnie widziala to sie smiala ze i tak nic nie powie bym nie pytala

Pop ale masz fajnie ja zadko dostaje kwiaty od meza ale za to moj przyjaciel dosc czesto wysyla mi kwiaty na adres mamy z irlandii maz jest na niego ciety nie mam pojecia dlaczego

Stary 2010-05-15, 12:42   #1287
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Ty się tak nie chwal tymi ślimakami :P :P :P

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Mój też jakiś bardziej nerwowy, w nocy pobudki co 2 godziny. a tak miałam jedna na całą noc. Ale oni w jednodniowym odstępie, to może już ten skok rozwojowy dla 6tyg dzieci. Tak sie pocieszam że jeszcze chwila i będzie spokojniej

---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ----------

Mąki w wodzie jak ręką rozmieszasz to nie ma śladu, taka biaława jest. Buzi tą wodą nie myję,tylko przegotowaną, bo mój syneczek, bardzo szybko w wodzie sie rozluźnia i robi siusiu . W kisielu czasem grudki zostawały jak za mało przy robieniu mieszałam, i jak do wanny dużej wylewałam to mi odpływ zapychały, a teraz tylko taki pył zostaje.

---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

na samym początku jak u Małego rozpoczęła się wysypka, wysmarowałam mu też buzię krochmalem... A następnie sobie, bo chciałam zobaczyć co to jest cholernie wysusza i ściąga, a skóra swędzi I wiecej mu już krochmalu nie robiłam. Ja ledwo wytrzymałam a co dopiero taki maluszek
Podobno na wszelkie zmiany skórne też jest dobra kąpiel w rumianku. stosowaliśmy przez kilka dni, ale nic nie dała
I nie przejmuj się szwagierką. Niestety tacy ludzie są, niedoinformowani i tyle. Stad pewnie jej reakcja. Julcia nie jest trędowata
U mnie krochmaj działa prawie jak oliwka, nawilża, ale i tak małego po kąpieli smaruję Balneum. A co do rumianku to można trafić z deszczu pod rynne bo często uczula. Do picia ok, ale na skórę różnie bywa. Na przykład okulista jak mój synuś miał zapalenie spojówek i przemywałam rumiankiem to mi powiedziała, że samą wodą, lub zwykłą herbatą, bo po rumianku może być gorzej.

---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ----------

Ja przy moim 5 rodzajów chusteczek używałam i miał coś na wygląd odparzenia, i to straszliwego, aż płakał jak siusiu chciał bo chyba się bał że będą jajka bolały jak je osika. Po jednym dniu przemywania wodą przegotowaną przeszło bez maści. No i w sumie jest wygodniejsze jak się przyzwyczaisz. Duże płatki kosmetyczne, miseczka z wodą przegotowaną, i chusteczki takie w kartoniku do osuszania(choć to tylko przy kupie, jakl więcej mycia)

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ----------

Ja chusteczki zużywam do demakijażu
wiem, że najlepsza jest przegotowana woda, ale z chusteczkami jest łatwiej Na razie na pewno go nie uczula nivea i ich stosujemy. Za jakis czas spróbujemy ponownie reszty a jak będą nadal uczulać to komuś oddamy lub po rodzinie rozdamy

Ja te chusteczki używam do wycierania komody

Cytat:
Zazdraszczam o wiele mniej spałam niż Ty, ale śniadanko też mi TŻ robił A teraz wyszedł z Małym na spacer i mam chwilę oddechu

Cytat:
Witam mamusie

ojej. Może nie poddawaj się. Kilka dni leczenia i wszystko powinno wrócić do normy.

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
moj maly rozdarciuch
Ale czuprynka i te usta
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 12:47   #1288
drcron
Zakorzenienie

Ankazar wspolczuje z piersiami oklady z kapusty sa dobre i z zmarznietej pieluchy tez lagodza bol
Mloda przecudny jest Dawidek i zazdroszcze mu jego czuprynki mojej Juli wlosy sie zaczely wycierac od czapeczki i robi sie malym lysolkiem
MadCat dzien przed pojsciem do szpitala czyli z jakis tydzien bedzie toz to mnie kobieto pocieszylas a jesli on faktycznie z tych opornych ?? to co wtedy ??

Stary 2010-05-15, 12:49   #1289
Ferrou
Zakorzenienie

A to mój nienormalny kot wyszukuje sobie jakieś takie dziwne miejsca i sobie śpi
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 13:09   #1290
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

witam po dłuzszej przerwie, u nas ok narazie i oby tak dalej, co prawda sa lepsze i gorsze dni na przemian ale faktycznie jeden usmiech słodka minka i całe zmeczenie mija
my juz na modyfikowanym dzis pierwszy dzien tylko modyfikowane bo do wczoraj jeszcze mieszałam ze swoim troszke
ogólnie mały budzi sie srednio co 3 godziny, czasem 2,5 niekiedy 4
pierwszy spacer juz za nami i kilka wietrzen
kupki narazie tez ok
we czwartek do pediatry, mam nadzieje ze ona tez stwierdzi ze wszystko dobrze, musze tylko skierowanie do chirurga bo mały ma przyrosniety jezyczek - dlatego tez nie zasysał poządnie mojej piersi, podobno w 2 m-cu zycia maja to ciachnąc, to rutynowy zabieg ale juz sie boje

dzieciaczki w naszym wątku wyjątkowo śliczniutkie
młoda a ten Twój to włosy ma boskie, cudo małe
Cytat:
Witam mamusie

współczuje Ci z całego serca, ja sie poddałam z karmieniem tzn w poniedziałek pokarm zanikł na 3 dni mały głodny płacz non stop przy cycku tez histeria dodatkowo ja z laktatorem hektoliry płynów zeby powróciło mleko niestety nic wiec zaczełam dokarmiac odrobina mojego co udało sie sciagnac i bebiko... dziecko spokojne szczesliwe i w koncu mama szczesliwa az do czwartku
piersi giganty miseczka 70h do połowy mieciutkie a pod pachami grudy kamienie jakby kalafior ból niesamowity i ... nic nie leci, wiec szałwia masaze kapusta okłady
w koncu decyzja i bromegon pierwsza tabletka wczoraj wieczorem i rano jak robiłam mleko dla małego zemdlałam przy okazji zderzenie z szafa i szuflada- twarz jak gołota po walce łuk brwiowy i policzek rozciete na szczescie nie szyli lekarz stwierdził ze nie bedzie mnie oszpecał założył tylko plasterki sciągające na 5 dni plus kroplówka w szpitalu ekg cisnienie itp
takze ankazar uwazaj strasznie jesli dostaniesz bromegon
oczywiscie odstawiłam jestem w domu ale w głowie nadal sie kreci dobrze ze tz ma jeszcze wolne i jest ze mna

przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764

gusinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości