|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
malutka243, brakuje w podwieczorku białka. Bo same warzywa to nie posiłek. Poza tym ok
|
|
|
|
#2012 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżeli masz determinację to wierzę, że będzie dobrze Powodzenia!---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
nie zjadaj takich tylko malusich, obiadki bym zwiększyła (30-35% energi dziennej) ponadto uważaj bo jak zaczniesz tak malusio i wyliczać każdy kęs to wiesz łatwiej o kompulsy, odpuść ciutkę Pozdrawiam ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
zacznij:
---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
stopniowo zwiększaj posiłki objętościowo i kalorycznie zacznij jeść też żeczy smażone i pieczone oraz przełam się do słodyczy (trochę dla zdrowia też ich należy jeść ) na początek może gorzką czekoladę, potem mleczną, jakąś drożdówkę, lody, kawałek ciasta zobaczysz będzie dobrze nie bój się żyć, aha i koniecznie dodaj 5 posiłek, aby rozkręcić metabolizm po głodówce Pozdrawiam i trzymam kciuki!!---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Uff... ale się naoceniałam ![]() i wklejam swoje utrzymanko (of course do ocenki )Śniadanko: owsiana: 4 łyżki owsianych + łyżeczka otrębów + szklanka mleka 2% z pomarańczą, miodem, cynamonem, daktylami (chyba ze 4 ale nie pamiętam dokładnie ), kilkoma posiekanymi (nie pamiętam kurcze ile konkretnie 7-8? może więcej Obiad: 4 małe ziemniaczki z koperkiem, 2 jajka na twardo (a raczej pół twardo ) z chrzanem i natką, pęczek botwinki duszonej na masełku, surówka z kalarepki tartej z koperkiem i łyżką jogurtu naturalnegowycieczka rowerowa (załapałam się akurat na porę bezdeszczową )Podwieczorek: 2 (spore i dość ciężkie) ciasteczka z posklejanych orzechów, pestek słonecznika, dyni, siemienia lnianego i migdałów z karmelem, może miodem (nie wiem były z cukierni i były pyszne mamusia wie jak dogodzić cureczce ), micha truskawek Kolacja: bułeczka żytnia (taka około 60g - mała) z masłem, na każdą połówkę po naprawdę GRUBYM plastrze galantyny z indyka, musztardą + sałatka (ogór małosolny, pomidor, szczypiorek, kilka rzodkiewek, kilka różyczek parowanego brokuła, łycha jogurtu naturalnego, herbatka malinowa i ślicznie proszę o ocenkę
Edytowane przez Abigal Czas edycji: 2010-05-14 o 23:26 |
||||||
|
|
|
#2013 |
|
Wtajemniczenie
|
kalarepka nie owoc a chrupie jak jabłko jest słodka i mniam ^^
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
|
|
#2014 |
|
Przyczajenie
|
eRRRka
:śń: 150g jog natur. 1% + łyżka otrębów pszennych, łyżeczka posiekanych migdałów, 5 rodzynek, 5 suszonych żurawin, suszona śliwka, suszona morela; wasa żytnia z twarożkiem 4%, pomidorem, pieprzem, herbata 2śń: jabłko ob: 4 łyżki kaszy gryczanej + szczypiorek, łyżeczka sosu chilli; jajko sadzone bez tł., pomidor, 2 ogórki konserwowe, herbata podw: marchewka, 5 rzodkiewek, zielona herbata kol: 100g serka wiejskiego 3% + cynamon, aromat pomarańczowy, łyżeczka płatków migdałowych, zielona herbata + 1,75l wody Bardzo proszę o ocenę i dziękuję
|
|
|
|
#2015 |
|
Zadomowienie
|
Abigal dzięki za ocenkę erkuję się, bo mam 20+
ale ku ojemu zaskoczeniu w ogóle nie jestem głodna. nie boję si jeśc, tylko zależy mi by wrócić do sanu sprzed kompulsów.
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#2016 |
|
Wtajemniczenie
|
witam, właśnie zaczęłam swoją przygodę z odchudzaniem - podam swój przykładowy jadłospis - bardzo proszę o jego sprawdzenie
R 9:00 - 2 kromki pieczywa graham z twarożkiem i chuda wędliną, ok. 150 ml mleka 1,5% z płatkami z pełnego ziarna i suszonymi śliwkami 11:20 jogurt activia 13:20 ok 150 ml białego barszczu z warzywami i jajkiem 15:30 mix brokułowy z marchewką duszony na oliwie z oliwek z dodatkiem soli i curry, 3 kawałki rybki i 4 łyzeczki twarozku wiejskiego light 17:30 jabłko 19:30 ogórek, szklanka jogurtu naturalnego, plasterek łososia Ważę na chwilę obecną 63 kg (ale jestem przed @) wazyłam 65 kg przy wzroście 153 cm. Chciałabym wrócić do wagi 56-58 kg. __________________
|
|
#2017 |
|
BAN stały
|
Dziękuję kochane za ocenkę
|
|
|
|
#2018 |
|
Wtajemniczenie
|
wstawię moje P. do oceny.
śniadanie( o 9.00, dla mnie to bardzo późno bo zazwyczaj jem o 6.30); 3 kromki chleba ze słonecznikiem; jedna z pasztetem drobiowym i ketchupem; druga z masłem, liściem sałaty, plastrem sera żółtego, plastrami rzodkiewki i ogórka; trzecia z serkiem wiejskim i dżemem brzoskwiniowym,kiwi, herbata malinowa. 2 śniadanie; 200g jogurtu z winogronami+ 2 garści płatków kukurydzianych+ garść, może dwie orzechów ziemnych+ garść rodzynek gigantów,mandarynka. obiad; wielki gołąbek z 4 łyżkami(takimi co się nalewa zupę) sosu pomidorowego, 4-5 b. dużych ziemniaków,sok jabłkowy.( muszę się zadowolić jabłkami w takiej postaci ) deser; lód waniliowy w polewie czekoladowej z orzechami. podwieczorek; garść orzeszków ziemnych, kawał szarlotki. kolacja; 2-3 wielkie naleśniki smażone na tłuszczu, w środku 'farsz' z banana, na to wszystko polewa z truskawek. po; kromka chleba ze słonecznikiem z jakąś wędliną, plastrami ogórka i ketchupem, mandarynka,kawał szarlotki. Niewiem już co mam jeść. ważyłam się wczoraj i waga ciągle spada( teraz jest 46,2 ,ale odjąć ciuchy wyjdzie jakieś 46 ) . Wiem że napiszecie że jem za mało, ale ja czuję się jak balon, poprostu nie dam rady jeść więcej i nic na to nie poradze.
|
#2019 |
|
Raczkowanie
|
zaczynam od nowa pilnować swój jadłospis, a ten wątek jest wprost do tego stworzony, dziękuje
![]() R na czczo woda z sokiem z cytryny 1. Śn (8:30): 5 łyżek samodzielnego muesli (płatki owsiane, zarodki pszenicy, siemie lniane niedokońca zmielone, pestki dyni, wkrojone suszone morele i śliwki, dodaje zwykle jeszcze orzechy i pestki słonecznika, ale za tym rzutem ich zabrakło) zalane wodą (tak, wiem od dzisiaj będę zalewać maślanką, mleka nie mogę, nie toleruje), dodane starte jabłko i cynamon 2. Śn (11:30): sałatka śledziowa: płat śledziowy, jabłko, cebula, sos: troche maślanki i jogurtu naturalnego, pieprz sól O (14:30): miseczka kapuśniaka (zmiana planów chociaż też bomba kaloryczna, ale to tylko tak przy sobocie )K (17:30). serek wiejski, ogórek, cebula, przyprawy 2. K (19:30). jajko na twardo mam problem z kompulsywnym objadaniem się, co doprowadziło mnie do wagi 60 kg przy 163 cm wzrostu chce zejść do 53 kg
„Jeśli się nie obudzisz, nigdy nie będziesz wiedzieć, o czym śniłeś.” (Yogananda) Edytowane przez sansimila Czas edycji: 2010-05-15 o 12:38 |
|
|
|
#2020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mówię, że codziennie, ale nabijają kcal, na dodatek są zdrowe, a nie zapychają
|
|
|
#2022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moim zdaniem jest ok i to, ze waga spada moze wiazac sie z szokiem metabolicznym. jezeli nie umiesz jesc wiecej/bo nie oszukujmy sie, to juz jest P/, poczekaj jeszcze tydzien na takim jadlo i jak waga bedzie ciagle spadac, dodaj 500kcal/czyli np. ok 100g orzechow/ chyba, ze wisi ci nad glowa szpital ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- a! i nie waz sie codziennie!!
|
|
#2023 |
|
BAN stały
|
U choć pewnie tyje na tym.
7.30 Śn. miseczka branfleksów+ garś: rodzynek, orzechów laskowych, łyżka otrąb jabłkowych, 2 łyżeczki cukru+ mały banan +250ml mleka2%; espresso sprzątanie 11.15 II sn jogurt naturalny 180g +garść włoskich (ok 10 orzechów tzn takich połówek jakby), wkrojona pomarańcz gigant; zielona herbata;2 michałki nauka 14.45 Obiad: 2 jajka sadzone na maśle + keczup; pół woreczka kaszy gryczanej; duużo fasolki szparagowej ^^ nauka 17.30 Podwieczorek: 2 babeczki kruche z nadzieniem śmietankowym, kawa z mlekiem 2%; 3 paski wedla mlecznej ^^ 20.30 Kolacja: 2 kromki jakiegoś orkiszowego czy tam przennożytniego z almette śmietankowym, łososiem wędzony i ogórkiem po:szklanka soku multiwitamina znów jakieś sprzątanie, ukladanie rzeczy bo mam mały remont w pokoju ^^ nowe meble itp
Edytowane przez Black Cat Czas edycji: 2010-05-15 o 13:40 |
|
|
|
#2024 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2025 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje wychodzenie z R/U
śniadanie: placek owsiany (6 łyżek płatków, 3 łyżki otrębów owsianych, 2 jajka, banan) IIśniadanie: pół kostki chudego twarogu, garść orzechów włoskich, garść laskowych, pół kalarepki obiad: pół szklanki makaronu orkiszowego, 3 pulpety z drobiowego mięsa, troche warzyw podwieczorek: sałatka (różne warzywa, oliwki, plasterki polędwicy) kolacja: serek wiejski+ warzywa i zioła Mogę prosić o ocenę? Wydaje mi się, że jem jakoś dużo. Ja liczę tu jakieś 1800/1900 kcal, ale nie wiem czy dobrze?
|
|
#2026 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
|
|
|
#2027 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zmiany w pokoju-uwielbiam remonty![]() Cytat:
co do wagi to tak jak pisała Kicia-może to szok dla metabolizmu. btw ile masz wzrostu? kurcze a ja jej nigdy nie jadłam poważnie jest dobra?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" Edytowane przez kika171 Czas edycji: 2010-05-15 o 17:58 |
||||||
|
|
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
na poczatku komorki moga glupiec od naglej dostawy energii (rownie dobrze waga moze na poczatku spasc, a pozniej pojawic sie obrzek w wypadkach skrajnego niedozywienia- tzw. refeeding syndrome), po prostu byly przyzwyczajone do czegos innego. pokaze to moze na przykladzie samochodu: jak wlewasz marna benzyne to jedzie, ale bez rewelacji, jak wlejesz v-power- najpierw wyrwie jak szalony, a pozniej sie przyzwyczai do lepszego paliwa
|
#2029 |
|
Wtajemniczenie
|
kika171 mam 164cm wzrostu. waże się raz na tydzień lub raz na dwa tygodnie; )
|
#2030 |
|
Raczkowanie
|
P ! :
Sn: cały talerz płatkow takich małych koleczek co maja rozne smaki, zalane szklanka mleka 2% , batonik nesguik , jabłuszko 2sn: activia do picia truskawka-poziomka 200g . garsc nerkowcow , chrupki kukurydziane 70g O: woreczek kaszy jeczmiennej , jajko sadzone , 5 ogorkow kiszonych P: serek wiejski z truskawkami ten kupny , 2 garscie mieszanki studenckiej , paczuszka lu go ! kakaowych , jabluszko K (bdz) grahameczka z ziarnami z maselkiem szynusia i warzywkami i 300g sera bialego poltlustego z smietanka i szczypiorkiem i jak?
|
|
#2031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2032 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moje U (znaczy pewnie wizażowe R) Ś: 350g truskawek, 200g homo naturalnego, 3 wafle ryżowe w czekoladzie IIŚ. kalarepka, kanapka z żółtym serem do tostów O: szparagi w sosie czosnkowym, dwa jajka na miękko P: Grzesiek bez czekolady, jabłko K: puszka tuńczyka z papryką, szczypiorkiem, oliwą z oliwek, kromka chleba z Twoim Smakiem i rzodkiewką jabłko lub grejpfrut ujdzie?
|
|
|
|
#2033 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
|
|
|
#2034 |
|
Raczkowanie
|
Paszka-mam 172 waże ok 41kg...
dziś naprawde się starałam... narazie U: IŚ.3ł pł. jęczmiennych, szkl.mleka 2% łyżka siemienia lnianego z konfiturą z czarnej porzeczki II.3cienkie kromki chlebka(bez skórek) 1z wiejskim i kapką miodu, 2z odrobnką masła,szynka,pomidorem,og órkiem,rzodkiewą,szczypio rem i cebulą 3z presidentem i dodatkami jw. III.barszcz czerwony (taki maminy,got.na buraczkach) 1,5zimniaka -kawałki wiepszowiny,1,5zimniaczka ,2 ogrombne liście kapuchy (cała porcja duszona czy tam gotowana w kociołku)-pycha IV.inka z kapką mleka, kawłek domowej kremówki V.jajeznica z 2jaj z presidentem i całym pomidorem i szzypiorem, kroma z presidentem szynką i pomidorem,ogórem,rzodkiew ą,szczypiorem i cebulą teraz Paula... poważnie starałam się. |
|
|
|
#2035 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
powoli do przodu
|
|
|
#2036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wcześniej nie widziałam chyba w Twoim jadłospisie masla (choc mogłam Cię teraz z kimś pomylić), więc fajnie, że pojawiła się choć odrobinka. Jednak mam nadzieję, że niedługo wskoczysz na fajne P
|
|
|
#2037 |
|
Rozeznanie
|
Prosze o ocene mojego P:
1. placek owsiany (jajko, 3 lyzki granoli jablkowo-cynamonowej, lyzka budyniu smietankowego, 2 lyzki mieszanki studenckiej,po lyzce slonecznika, zurawiny, siemienia lnianego, nerkowcow w miodzie, rodzynek, pasek czekolady z orzechami) usmazone na masle, posypane cukrem cynamonowym - gainer na szklance mleka 3,2% 2. 2 kromki chleba zytniego razowego kazka z maslem, salata, pomidorem, szczypiorkiem, rzokiewka, plastrem pasztetu (domowy), keczup,majonez, jajko na twardo, mala paczka chipsow 3. ziemniaki smazone w talarkach z papryka, udko z kurczakaw panierce, mizeria, kawalek sernika z bakaliami - gainer na mleku 3,2% 4. lod Goliat, kilka krowek w czekoladzie z Ukrainy :P, kawa z mlekiem 2% i 2 lyzeczki cukru 5. 2 parowki, 2 kromki chleba z maslem i pomidorem, 2 plastry sera zoltego, sos czosnkowy i keczup - gainer na mleku 3,2 jak to wyglada? |
|
|
|
#2038 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- dziękuję za ocenkę , może i lekkie, ale nie chodzę głodna najadam się posiłkami a zważę się dopiero za jakiś czas, na razie nie powinnam....---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2039 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2040 |
|
Raczkowanie
|
Sobotnie Utrzymanko
![]() Śniadanie: owsiana: 4 łyżki owsianych + łyżeczka otrębów + szklanka mleczka 2% z jabłkiem, cynamonem, miodem, suszonymi morelami, migdałami i pestkami dyni, kawka zbożowa spacerek po lesie z pieskiem ![]() Obiad: około 1/2 woreczka ryżu brązowego, 1/2 główki sałaty z czosnkiem, bazylią, jarmużem, oliwą, rzodkiewkami i zielonym ogórkiem, rodladka z piersi kurczaka z tymiankiem, musztardą, curry, czosnkiem, cukinią i marchewką, obsmażona na oliwe a potem duszona w piekarniku z resztą zwiórkowanej marchewki i cukinipo: herbata zielona z kapką miodu i cytrynką Podwieczorek: budyń waniliowy (szklanka mleczka + łyżka cukru + 1/2 opakowania proszku) z nerkowcami i babcinymi powidłami, micha truskawek, kawka ze świeżo startym cynamonem Kolacja (późna 21:30 - bo dopiero tak wróciłam ): micha sałatki z kilku różyczek uparowanego kalafiora i marchewą, koperkiem, natką, kawałkiem ogórka świerzego i czerwonej papryki, rzodkiewkami, ogórkiem konserwowym, 2 plastrami wędzonego łososia, curry, łyżką jogurtu i łyżką majonezu, herbatka malinowai jak zawsze proszę o ocenkę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:54.

utrzymanko, czy dalej się erkujesz?Ś: owsianka( 2 łyżki płatków owsianych górskich+ 1 łyżka płatków żytnich na szklance mleka 0,5%) wkrojony 1 banan, 1 duża gruszka, 6 śliwek suszonych+ 10 orzeszków laskowych; kawa rozpuszczalna z mlekiemładnie tylko zmień mleczko z 0,5% na 2%
wiem jestem spaczona xD owocowo
), kilkoma posiekanymi (nie pamiętam kurcze ile konkretnie 7-8? może więcej
ale ku ojemu zaskoczeniu w ogóle nie jestem głodna. nie boję si jeśc, tylko zależy mi by wrócić do sanu sprzed kompulsów.

. Wiem że napiszecie że jem za mało, ale ja czuję się jak balon, poprostu nie dam rady jeść więcej i nic na to nie poradze.
chce zejść do 53 kg

większość tych na P czuje się jak balon, uwierz mi

, 2 garscie mieszanki studenckiej , paczuszka lu go ! kakaowych mniaaaaaaaaami ^^ , jabluszko