Nasze codzienne jadłospisy, część XI - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-15, 22:49   #2041
cerveza
Zakorzenienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI

Cytat:
Napisane przez Sherrie Pokaż wiadomość
Prosze o ocene mojego P:

1. placek owsiany (jajko, 3 lyzki granoli jablkowo-cynamonowej, lyzka budyniu smietankowego, 2 lyzki mieszanki studenckiej,po lyzce slonecznika, zurawiny, siemienia lnianego, nerkowcow w miodzie, rodzynek, pasek czekolady z orzechami) usmazone na masle, posypane cukrem cynamonowym

- gainer na szklance mleka 3,2%

2. 2 kromki chleba zytniego razowego kazka z maslem, salata, pomidorem, szczypiorkiem, rzokiewka, plastrem pasztetu (domowy), keczup,majonez, jajko na twardo, mala paczka chipsow

3. ziemniaki smazone w talarkach z papryka, udko z kurczakaw panierce, mizeria, kawalek sernika z bakaliami

- gainer na mleku 3,2%

4. lod Goliat, kilka krowek w czekoladzie z Ukrainy :P, kawa z mlekiem 2% i 2 lyzeczki cukru

5. 2 parowki, 2 kromki chleba z maslem i pomidorem, 2 plastry sera zoltego, sos czosnkowy i keczup

- gainer na mleku 3,2

jak to wyglada?
Nie za dużo gainera? generalnie, to kulturyści piją go tylko po treningu. Szkoda tak się niepotrzebnie chemią szpikować

Co do posiłków, myślę, że ładnie, ale nie znam się na P niestety za bardzo.
cerveza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 22:58   #2042
daphne81
Wtajemniczenie

GG do daphne81

Cytat:
Napisane przez daphne81 Pokaż wiadomość
witam, właśnie zaczęłam swoją przygodę z odchudzaniem - podam swój przykładowy jadłospis - bardzo proszę o jego sprawdzenie

R

ok 9:00 - 2 kromki pieczywa graham z twarożkiem i chuda wędliną, ok.

ok 11:00 kawa inka z mlekiem i jogurt

13:20 ok 150 ml kalafiorowej na jogurcie naturalnym z piersia kurczaka

15:30 pierś z kurczaka nadziewana brokułami i ryz brązowy

17:30 jabłko, pół grahamki z twarozkiem

19:30 szklanka jogurtu z musli

Ważę na chwilę obecną 63 kg (ale jestem przed @) wazyłam 65 kg przy wzroście 153 cm. Chciałabym wrócić do wagi 56-58 kg. __________________

Bardzo prosze o ocene mojego jedzinka na R:

Dzisiaj było tak:

9:00 - 2 kromki pieczywa graham z twarożkiem i chuda wędliną, ok. 150 ml mleka 1,5% z płatkami z pełnego ziarna i suszonymi śliwkami

11:20 jogurt activia

13:20 ok 150 ml białego barszczu z warzywami i jajkiem

15:30 mix brokułowy z marchewką duszony na oliwie z oliwek z dodatkiem soli i curry, 3 kawałki rybki i 4 łyzeczki twarozku wiejskiego light

17:30 jabłko

19:30 ogórek, szklanka jogurtu naturalnego, plasterek łososia

daphne81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 23:05   #2043
Irish lady 28
Zadomowienie

UTRZYMANIE
  1. jajko na miękko,grahamka z masłem,szynką,pomidorem,c ebulą,capuccino
  2. 1/2 makreli wędzonej+ 1/2 grahamki jak wyżej
  3. skrzydełko kurczaka +pieczarki+ogórek konserwowy+sos myśliwski,kromka razowca
  4. micha gęstej zupy gulaszowej z mięsem,piwo
  5. zapiekanka:brokuły,kalafi or,ziemniaki,papryka czerwona + cholernie pikantny sos czosnkowy

dzisiaj NAPRAWDĘ się starałam...
poprawa???
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 23:49   #2044
Sherrie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cerveza Pokaż wiadomość
Nie za dużo gainera? generalnie, to kulturyści piją go tylko po treningu. Szkoda tak się niepotrzebnie chemią szpikować

mam brac 3-4 razy dziennie po 75-100g czyli chyba ok

dziekuje za ocene
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 00:44   #2045
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cerveza Pokaż wiadomość

jaka chemia? poza zwiazkami chemicznymi wchodzacymi w sklad rowniez naturalnej zywnosci?
Stary 2010-05-16, 07:59   #2046
Zelka_07
Raczkowanie

a to moja dzisiejsza RRRR
ślicznie prosze o ocenke

ś owsiana (5 łyżek płatków, 2 łyżki otrębów żytnich, odrobina fitelli kokos i granoli orzechowej, łyżka wieśniaka) na deser pół jabłuszka
pt:polędwica drobiowa
ok godz ćwiczeń najprawdopodobnie 20min siłowo 40 orbi
2ś kromka razowca taka 55g, z jajecznicą ze szczypiorem, połowa jabłka
o: góra od uda (taka wielka dlatego 1), pół woreczka gryczanej, sałata, rzodkiewki, pomidor wymieszane z 3łychami jogo nat
p: wieśniak z orzechami i słonecznikiem
k: makrela w pomidorach i rzodkiewki

pewnie też jakiś spacerek będzie
Stary 2010-05-16, 09:33   #2047
liquefy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez liquefy Pokaż wiadomość
Moje wychodzenie z R/U

śniadanie: placek owsiany (6 łyżek płatków, 3 łyżki otrębów owsianych, 2 jajka, banan)
IIśniadanie: pół kostki chudego twarogu, garść orzechów włoskich, garść laskowych, pół kalarepki
obiad: pół szklanki makaronu orkiszowego, 3 pulpety z drobiowego mięsa, troche warzyw
podwieczorek: sałatka (różne warzywa, oliwki, plasterki polędwicy)
kolacja: serek wiejski+ warzywa i zioła

Mogę prosić o ocenę? Wydaje mi się, że jem jakoś dużo. Ja liczę tu jakieś 1800/1900 kcal, ale nie wiem czy dobrze?
up
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 09:45   #2048
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sherrie Pokaż wiadomość
Prosze o ocene mojego P:

1. placek owsiany (jajko, 3 lyzki granoli jablkowo-cynamonowej, lyzka budyniu smietankowego, 2 lyzki mieszanki studenckiej,po lyzce slonecznika, zurawiny, siemienia lnianego, nerkowcow w miodzie, rodzynek, pasek czekolady z orzechami) usmazone na masle, posypane cukrem cynamonowym sama nie wiem czy to dużo czy mało, ale chyba ok

- gainer na szklance mleka 3,2% na przyrost tłuszczu to jest?

2. 2 kromki chleba zytniego razowego kazka z maslem, salata, pomidorem, szczypiorkiem, rzokiewka, plastrem pasztetu (domowy), keczup,majonez, jajko na twardo ładnie, mala paczka chipsow --> robisz mi ochotę a mi się nie chce iść do sklepu

3. ziemniaki smazone <3 w talarkach z papryka, udko z kurczakaw panierce, mizeria, kawalek sernika z bakaliami śliiicznie

- gainer na mleku 3,2%

4. lod Goliat, kilka krowek w czekoladzie z Ukrainy :P, kawa z mlekiem 2% i 2 lyzeczki cukru okkk, krówki niech spokojnie wpadają

5. 2 parowki, 2 kromki chleba z maslem i pomidorem, 2 plastry sera zoltego, sos czosnkowy i keczup fajnie

- gainer na mleku 3,2

jak to wyglada?
dodaj owoce, bo nie widzę ich u ciebie, poza tym ładnie

znikajac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 10:10   #2049
mircia14
Zakorzenienie

Moja dzisiejsza Redukcja
Śniadanie - owsianka na mleku 0,5% (3ł. płatków, 1ł. otr. pszennych, 1ł. otr. gran. czarna porzeczka, łyżka suszonej żurawiny) ; piętka razowca z dżemem niskosłodzonym (wyjątkowo )
IIśniadanie - 2 kromki razowca - każda z plastrem białego sera, wędliny, pomidora, liściem sałaty, kawałkiem papryki, herbatka
Obiad - potrawka: pół piersi z kurczaka na oliwie, makaron razowy ze szpinakiem+szklanka soku pomarańczowego Hortex 100% z wodą (1:1) ; galaretka własnej roboty (3torebki herbaty, wrzątek, żelatyna, słodzik - czyli praktycznie nie ma kalorii + starte do niej pół jabłka)
Podwieczorek - omlet z 1jaja z serkiem homo waniliowym
ćwiczenia
Kolacja - 2 kromki razowca z pastą z tuńczyka i jajka ; ogórek kiszony ; herbatka

Proszę o ocenę

Edytowane przez mircia14
Czas edycji: 2010-05-16 o 14:10
mircia14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 14:25   #2050
l4lena
Rozeznanie

R.
Śniadanie: jajecznica z 2 jajek na teflonie, sałatka [pomidor, sałata, szczypiorek, cukinia] + kawa z mlekiem 0,5%
II śniadanie: 2 jabłka, kilka orzechów włoskich + kawa jw.
Obiad: ok. 40g ryżu, 150g serka homo naturalnego, starte jabłko z cynamonem
Kolacja: 130g tuńczyka wsw, pomidor ze szczypiorkiem

Edytowane przez l4lena
Czas edycji: 2010-05-16 o 14:26
l4lena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 14:29   #2051
Black Cat
BAN stały

U

10.30 Sn.owsianka na mleku z: pestkami słonecznika,rodzynkami, ananasem,
2łyzeczkami cukru;
espresso 3 duże pierniki w czekoladzie Tago
14.00 Obiad: gotowane udko z kurczaka z musztardą francuską,
4 łyżki buraczków *NIEDOBRE BYŁY, szpinak z czosnkiem,3 ziemniaczki
Deser: 4 ptasiemleczka ^^
pluszzzz activ
nauka
18.00Podwieczorek: rogalik drożdżowy (mega!)z dzemem wiśniowym;
kawa z mlekiem; pół milki białej
nauka

21. Kolacja na 1,5h przed snem: serek wiejski 200g z rzodkiewkami; mięta

nie przesadzam ze słodyczami? ale taki dzień
(nadal czekam na @..........)

Edytowane przez Black Cat
Czas edycji: 2010-05-16 o 14:31
Black Cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 14:44   #2052
znikajac
Zakorzenienie

Moje P jak próba (42/156)

Przed śniadaniem: 4 ciastka Lu Go! kakaowe

I śniadanie: grahamka:
- jedna połowa zrobiona w tosterze z: margaryną* Smakovita, plastrem sera Hochland Gouda, ketchupem
- druga połowa z: margaryną Smakovita, pomidorem
pasek czekolady Milki z orzechami (jakaś taka..niedobra i za miękka)

II śniadanie: Kinder Bueno White, Kinder Bueno - Black?
winogrona

Obiad (tak dziwnie, bo rodziców nie ma i sama muszę sobie robić ) **: duuuuża zapiekanka z pieczarkami z duuużą ilością ketchupu,
ziemniaki w plasterkach smażone na oleju; parę ogórków kiszonych

parę chipsów (na spróbowanie-niedobre^^')

Podwieczorek: tu wpadnie Grzesiek toffi, albo baton toffi, albo czooko i jabłko/mandarynki

Kolacja: grahamka z margaryną, warzywami, Activia Wiśniowa.
jeszcze gdzieś wpadną pewnie winogrona

* - masło jadłam do kilku lat swojego życia, potem już tylko margaryna, masło nie smakowało, i tak ledwo się przełamałam, żeby zjeść margarynę i "duże" śniadanie.. (Paszka)
** - nie jem mięsa

Poproszę o ocenę

Edytowane przez znikajac
Czas edycji: 2010-05-16 o 14:46
Stary 2010-05-16, 14:51   #2053
paszka016
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez znikajac Pokaż wiadomość

Przed śniadaniem: 4 ciastka Lu Go! kakaowe ;***

- jedna połowa zrobiona w tosterze z: margaryną* Smakovita, plastrem sera Hochland Gouda, ketchupem
pasek czekolady Milki z orzechami (jakaś taka..niedobra i za miękka)sliczne sniadanko ) moglas jeszcze dac jakis owocek

winogrona ładnie

Obiad (tak dziwnie, bo rodziców nie ma i sama muszę sobie robić ) **: duuuuża zapiekanka z pieczarkami z duuużą ilością ketchupu,
ziemniaki w plasterkach smażone na oleju; parę ogórków kiszonych jak spora ta zapiekanka to slicznie ;d

Podwieczorek: tu wpadnie Grzesiek toffi, albo baton toffi, albo czooko i jabłko/mandarynki + jogo naturalny

jeszcze gdzieś wpadną pewnie winogrona + kakalko zamiast activi hm??

* - masło jadłam do kilku lat swojego życia, potem już tylko margaryna, masło nie smakowało, i tak ledwo się przełamałam, żeby zjeść margarynę i "duże" śniadanie.. (Paszka) dziekuje za duze sniadanko ;***
** - nie jem mięsa

Poproszę o ocenę
j.w

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 15:26   #2054
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:

Przed śniadaniem: 4 ciastka Lu Go! kakaowe nice;]

pasek czekolady Milki z orzechami (jakaś taka..niedobra i za miękka) mam nadzieję, że grahamka nie taka 50 gram? na drugą połóweczkę może coś oprócz warzywek?

winogrona nie zastępujemy posiłków słodyczamiproponuję coś konkretnego plus ewentualnie batonik(i)

Obiad (tak dziwnie, bo rodziców nie ma i sama muszę sobie robić ) **: praktyka czyni mistrza duuuuża zapiekanka z pieczarkami z duuużą ilością ketchupu, tzn taka kupna?
ziemniaki w plasterkach smażone na oleju; parę ogórków kiszonych a może jajo sadzone do tego lub kefirek?

Podwieczorek: tu wpadnie Grzesiek toffi, albo baton toffi, albo czooko i jabłko/mandarynki znowu wcinasz słodycze-baton ok na deser, na podw może coś z nnkt bo troszkę ich brakuje

jeszcze gdzieś wpadną pewnie winogrona jakieś jajo/twaróg/sałątka/serek/tuńczyk? bo skromnie same warzywka jak już pisałam wyżej

* - masło jadłam do kilku lat swojego życia, potem już tylko margaryna, masło nie smakowało, i tak ledwo się przełamałam, żeby zjeść margarynę i "duże" śniadanie.. (Paszka)
** - nie jem mięsa

Poproszę o ocenę
jw, tyjesz na tym?

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 15:37   #2055
innyrytm
Wtajemniczenie

Cytat:

Przed śniadaniem: 4 ciastka Lu Go! kakaowe; jak cię nie zemdliło z samego rana wcinać słodycze to ok.

- druga połowa z: margaryną Smakovita, pomidorem,
pasek czekolady Milki z orzechami (jakaś taka..niedobra i za miękk) ;mogłaś dodać coś do tego pomidora np. serek wiejski czy ser żółty,poza tym brakuje owoca

winogrona;

ziemniaki w plasterkach smażone na oleju; parę ogórków kiszonych; troche kiepsko, takie 'szybkie żarcie'

Podwieczorek: tu wpadnie Grzesiek toffi, albo baton toffi, albo czooko i jabłko/mandarynki ;

** - nie jem mięsa

Poproszę o ocenę
Szkoda że nie jesz mięsa, bo ten twój jadłospis troche dziwny jest. Za dużo w nim słodyczy,a za mało treściwych posiłków. Dodawaj więcej owoców, najlepiej do każdego posiłku, i zacznij jeść orzechy . Moim zdaniem należałoby popracować nad tym twoim jadłospisem.

Dodam swoje P, przy okazji.

śniadanie; jajecznica z dwóch jajek smażona na maśle z dodatkiem szczypiorku, dwie kromki chleba ze słonecznikiem; jedna z masłem, liściem sałaty plastrem sera żółtego, plastrami pomidora i ogórka; druga z serkiem wiejskim i rzodkiewką, mandarynka herbata malinowa.
2 śniadanie; serek homogenizowany o smaku waniliowym, jabłko
obiad; duża pierś z kurczaka, 4 duże ziemniaki, surówka z sałaty i ogórków w śmiatanie.
deser; lód bananowy w polewie czekoladowej.
podwieczorek; 200g jogurtu z winogronami z garścią rodzynek, garścią płatków kukurydzianych, dużą garścią orzeszków ziemnych, wkrojonym kiwi.
kolacja; dwie parówki z ketchupem, dwie kromki chleba ze słonecznikiem; jedna z pasztetem i ogórkiem; druga z serem żółtym i warzywami( ogórek, rzodkiewka, sałata,szczypiorek ), banan, herbata malinowa.
po; orzeszki ziemne(zapewne tyle, na ile będe miała ochotę)

do oceny
Stary 2010-05-16, 15:44   #2056
znikajac
Zakorzenienie

Kika grahamka to była jakaś 80 g, nie mniej ja jestem strasznie wybredna co do jedzenia ogółem;P kiedyś byłam strasznym niejadkiem i tak mi zostało do dziś, nadrabiałam słodyczami, fast foodami, słonymi przekąskami..;/
zapiekanka kupna z jaj mogę zjeść tylko białko, bo żółtka nie przełknę (ja nie przełknę, nie moje ed ) kefir lubię owocowy, to się zaopatrzę w nnkt też sie zaopatrzę, bo pistacje się skończyły akurat w środę jadę do psychologa to przy okazji na zakupy
Nie wiem czy tyję, to dopiero pierwszy dzień jak jem tak "więcej"...będę wiedzieć w środę/czwartek chociaż myślę że i tak przejdę na większe P po wizycie u psycho ^^
Paszka, jogurt naturalny... nie przełknę tego chyba nigdy więcej (2 razy próbowałam)

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Napisane przez innyrytm Pokaż wiadomość
Szkoda że nie jesz mięsa, bo ten twój jadłospis troche dziwny jest. Za dużo w nim słodyczy,a za mało treściwych posiłków. Dodawaj więcej owoców, najlepiej do każdego posiłku, i zacznij jeść orzechy . Moim zdaniem należałoby popracować nad tym twoim jadłospisem.

Dodam swoje P, przy okazji.

śniadanie; jajecznica z dwóch jajek smażona na maśle z dodatkiem szczypiorku, dwie kromki chleba ze słonecznikiem; jedna z masłem, liściem sałaty plastrem sera żółtego, plastrami pomidora i ogórka; druga z serkiem wiejskim i rzodkiewką, mandarynka herbata malinowa. ooo fajnie
2 śniadanie; serek homogenizowany o smaku waniliowym, jabłko dodaj orzechy do serka, a zamiast jabłka sok jabłkowy
obiad; duża pierś z kurczaka, 4 duże ziemniaki, surówka z sałaty i ogórków w śmiatanie. pierś w panierce i smażona ? jak tak to ok
deser; lód bananowy w polewie czekoladowej. bananooowy? jaki to?
podwieczorek; 200g jogurtu z winogronami z garścią rodzynek, garścią płatków kukurydzianych, dużą garścią orzeszków ziemnych, wkrojonym kiwi. fajnie
kolacja; dwie parówki z ketchupem, dwie kromki chleba ze słonecznikiem; jedna z pasztetem i ogórkiem; druga z serem żółtym i warzywami( ogórek, rzodkiewka, sałata,szczypiorek ), banan, herbata malinowa. a gdzie masło zgubiłaś?
po; orzeszki ziemne(zapewne tyle, na ile będe miała ochotę SUPER!!!!!!)

do oceny
do słodyczy nie dość że mam słabość to mama kupuje ich pełno, bo chyba uważa że tylko od tego utyje orzechy jem tylko, że się skończyły:P ale zrobię zapas, a nad jadłospisem będę pracować, dziękuję za ocenkę

Edytowane przez znikajac
Czas edycji: 2010-05-16 o 15:47
Stary 2010-05-16, 16:01   #2057
mircia14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez l4lena Pokaż wiadomość
R.
Śniadanie: jajecznica z 2 jajek na teflonie, sałatka [pomidor, sałata, szczypiorek, cukinia] + kawa z mlekiem 0,5% hmm a jakieś węgle?
II śniadanie: 2 jabłka, kilka orzechów włoskich + kawa jw. nie ma białka, więc to nie posiłek. no i połączyłaś ww. z tłuszczami, niektórym utrudnia to chudnięcie, jeśli Tobie nie to w porządku
Obiad: ok. 40g ryżu, 150g serka homo naturalnego, starte jabłko z cynamonem mniam !
Kolacja: 130g tuńczyka wsw, pomidor ze szczypiorkiem tu też fajnie
Najbardziej uderza brak białka w 2 posiłku. A do śniadania śmiało dodaj węgli, np. płatki owsiane
zawsze jesz 4 posiłki, czy to tak przy niedzieli ? Jeśli zwykle, dodaj 5 posiłek.
Pozdrawiam

Cytat:
Napisane przez mircia14 Pokaż wiadomość
Moja dzisiejsza Redukcja
Śniadanie - owsianka na mleku 0,5% (3ł. płatków, 1ł. otr. pszennych, 1ł. otr. gran. czarna porzeczka, łyżka suszonej żurawiny) ; piętka razowca z dżemem niskosłodzonym (wyjątkowo )
IIśniadanie - 2 kromki razowca - każda z plastrem białego sera, wędliny, pomidora, liściem sałaty, kawałkiem papryki, herbatka
Obiad - potrawka: pół piersi z kurczaka na oliwie, makaron razowy ze szpinakiem+szklanka soku pomarańczowego Hortex 100% z wodą (1:1) ; galaretka własnej roboty (3torebki herbaty, wrzątek, żelatyna, słodzik - czyli praktycznie nie ma kalorii + starte do niej pół jabłka)
Podwieczorek - omlet z 1jaja z serkiem homo waniliowym
ćwiczenia
Kolacja - 2 kromki razowca z pastą z tuńczyka i jajka ; ogórek kiszony ; herbatka

Proszę o ocenę
Podbijam swój dzisiejszy jadłospis i dodaję jutrzejszy:
spacer z psem
Śniadanie - placki owsiane (50g pł. owsianych, jajko, 20g otr. pszennych) z musem jabłkowym z 2małych jabłek ; herbatka
IIśniadanie - 2 kromki razowca z serem białym, wędliną, sałatą, pomidorem, papryką ; 30g słonecznika
Obiad - szkolny (lubię ten cheat meal )
1h basen
zaraz po -jabłko
Podwieczorek
- 70g piersi z kurczaka ; omlet z 1jaja z przyprawą curry (taki mam pomysł, zobaczymy )
1h ćwiczeń
Kolacja - kromka razowca z wędliną, trochę kurczaka, jajko ; herbatka
Stary 2010-05-16, 16:05   #2058
Zelka_07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zelka_07 Pokaż wiadomość
a to moja dzisiejsza RRRR
ślicznie prosze o ocenke

ś owsiana (5 łyżek płatków, 2 łyżki otrębów żytnich, odrobina fitelli kokos i granoli orzechowej, łyżka wieśniaka) na deser pół jabłuszka
pt:polędwica drobiowa
ok godz ćwiczeń najprawdopodobnie 20min siłowo 40 orbi
2ś kromka razowca taka 55g, z jajecznicą ze szczypiorem, połowa jabłka
o: góra od uda (taka wielka dlatego 1), pół woreczka gryczanej, sałata, rzodkiewki, pomidor wymieszane z 3łychami jogo nat
p: wieśniak z orzechami i słonecznikiem
k: makrela w pomidorach i rzodkiewki

pewnie też jakiś spacerek będzie

up up
udo jednak wciągłam całe bo zaliczyłam 2,5h spacerek i taka głodna byłam że szok
Stary 2010-05-16, 17:14   #2059
mircia14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zelka_07 Pokaż wiadomość
up up
udo jednak wciągłam całe bo zaliczyłam 2,5h spacerek i taka głodna byłam że szok
Fajna erka
Stary 2010-05-16, 17:58   #2060
Magdalena0603
Rozeznanie

U
  • 2 parówki białe (małe),z keczupem i majonezem, 2 kromki razowca z szynka i pomidorem,szczypiorkiem
  • kilka śledzi w occie(takie typowe,z cebulką),banan,kabanos
  • micha pomidorowej zupy z ryżem + "dworcowa" zapiekanka z keczupem,pieczarkami,sere m,lampka wina
  • planuję ok.20-21 coś na kształt kolacji : grahamka z twarogiem rzodkiewkowym i papryką,jajo na miękko

dzisiaj w podróży mega męczącej
ocenicie moje jadło????
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 18:08   #2061
paszka016
Raczkowanie

P ! :

Sn: grahameczka z ziarnami taka duza z maselkiem szynusia , serkiem zoltym , pomidorkiem , ogorkiem , szczypiorkiem , serek z bakomy truskawkowy z nuta wanilli 135g , jabłuszko

2sn(godzinke przed obiadkiem) kefir 330g z mlekovity , 10 krakersow Tuc , jabłuszko

O: pol talerza ziemniaczkow , ogrom sałatki z pekinskiej (pekinska,ogorek,pomidor i sosik ;d ) , schaboszczak

P: cała galaretka brzoskwiniowa wysmarowana gratka truskawkowa 132g , garsc nerkowcow , jabułko

K(bdz) dwie kromy chleba ciemnego z ziarnami z maselkiem szynusia i warzywkami j.w , serek wiejski z truskawkami , kakałko

i jak?

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 18:21   #2062
liquefy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez liquefy Pokaż wiadomość
Moje wychodzenie z R/U

śniadanie: placek owsiany (6 łyżek płatków, 3 łyżki otrębów owsianych, 2 jajka, banan)
IIśniadanie: pół kostki chudego twarogu, garść orzechów włoskich, garść laskowych, pół kalarepki
obiad: pół szklanki makaronu orkiszowego, 3 pulpety z drobiowego mięsa, troche warzyw
podwieczorek: sałatka (różne warzywa, oliwki, plasterki polędwicy)
kolacja: serek wiejski+ warzywa i zioła

Mogę prosić o ocenę? Wydaje mi się, że jem jakoś dużo. Ja liczę tu jakieś 1800/1900 kcal, ale nie wiem czy dobrze?
up
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 18:21   #2063
warrior_mortal
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Black Cat Pokaż wiadomość
U

10.30 Sn.owsianka na mleku z: pestkami słonecznika,rodzynkami, ananasem,
2łyzeczkami cukru;
espresso 3 duże pierniki w czekoladzie Tago jeśli porcja owsianki była spora to ok ;>
a gdzie II ŚNIADANIE się zapodziało?!
14.00 Obiad: gotowane udko z kurczaka z musztardą francuską,
4 łyżki buraczków *NIEDOBRE BYŁY, szpinak z czosnkiem,3 ziemniaczki tutaj nawet ładnie.
Deser: 4 ptasiemleczka ^^
pluszzzz activ
nauka
18.00Podwieczorek: rogalik drożdżowy (mega!)z dzemem wiśniowym;
kawa z mlekiem; pół milki białej yyy...super Kociaku!
nauka
21. Kolacja na 1,5h przed snem: serek wiejski 200g z rzodkiewkami; mięta a może by tak kromeczka chlebka co?

nie przesadzam ze słodyczami? ale taki dzień
(nadal czekam na @..........)
jw. moim zdaniem nie przesadziłaś. martwi mnie tylko to, że tak malutko treściwego jedzona się u Ciebie znalazło zdecydowanie! mniej niż zawsze. czy wszystko ok?
Stary 2010-05-16, 18:32   #2064
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:

Przed śniadaniem: 4 ciastka Lu Go! kakaowe

pasek czekolady Milki z orzechami (jakaś taka..niedobra i za miękka)

winogrona

ziemniaki w plasterkach smażone na oleju; parę ogórków kiszonych

Podwieczorek: tu wpadnie Grzesiek toffi, albo baton toffi, albo czooko i jabłko/mandarynki

** - nie jem mięsa

Poproszę o ocenę

wcale nie szkoda, ze nie jesz miesa. ale ten jadlospis jest calkowicie bezwartosciowy
Stary 2010-05-16, 18:47   #2065
Black Cat
BAN stały

Cytat:
Napisane przez warrior_mortal Pokaż wiadomość
jw. moim zdaniem nie przesadziłaś. martwi mnie tylko to, że tak malutko treściwego jedzona się u Ciebie znalazło zdecydowanie! mniej niż zawsze. czy wszystko ok?
dzisiaj tak wyszło.. pozno wstalam, nie było miejsca na II sn,a owsianką się najadłam
Black Cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 19:19   #2066
warrior_mortal
Rozeznanie

U:

I: owsiana-4ł. płatków owsianych, 1ł. otrąb pszennych, na 2 szkl. mleka 2% z jabłkiem, cynamonem i kapką miodku + herbata zielona

II: grahamka-obie połówki z masłem, szynką drobiową, pomidorem i sałatą

III: ok. pół woreczka kaszy jęczmiennej, pulpet z mielonego indyczego, (za) duuużooo kapusty kiszonej + herbata zielona

IV: d. bakuś biszkoptowy (140g.) z łyżką pestek dyni

V: kromka razowca z masłem, szynką z piersi indyka, papryką i natką; kromka pszennego z masłem, pl. sera żółtego zapieczona w microwayu- z keczupem, rzodkiewką i koperkiem + herbata zielona

proszę o ocenę
Stary 2010-05-16, 19:19   #2067
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez Abigal Pokaż wiadomość
nie jest źle jak na początek, ale nie waż produktów, po drugie do śniadanka dorzuć płatki, po trzecie do obiadu węgle i pamiętaj stopniowo ale więcej!
nie ważę produktów bo nie mam na czym, akurat kupiłam tyle truskawek i taki miałam serek

Dzisiaj niestety zamiast chleba mam wafle ryżowe, nie byłam w stanie się zmobilizować do wyjścia po chleb na tę pogodę

Dzisiejsze U

Ś: 4 wafle ryżowe, bieluch, papryka z oliwą z oliwek i ziołami
IIŚ: dwa wafle z żółtym serem i pomidorem, pół jabłka
O: dorsz na oliwie, szparagi w sosie czosnkowym, niewiele makaronu szpinakowego (pół szklanki suchego)
P: trzy paski białej czekolady, pół jabłka
K: wieśniak ze szczypiorkiem, pomidor, 3 lub 4 wafle ryżowe
jabłko

jutro na śniadanie będzie świeże pieczywo.
i może kupie masło
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 19:25   #2068
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość
P ! :

Sn: grahameczka z ziarnami taka duza z maselkiem szynusia , serkiem zoltym , pomidorkiem , ogorkiem , szczypiorkiem , serek z bakomy truskawkowy z nuta wanilli 135g , jabłuszko bosko

2sn(godzinke przed obiadkiem) kefir 330g z mlekovity , 10 krakersow Tuc nie licz tak tego , jabłuszko

O: pol talerza ziemniaczkow , ogrom sałatki z pekinskiej (pekinska,ogorek,pomidor i sosik ;d ) , schaboszczak fajnie, schabowy w panierce?

P: cała galaretka brzoskwiniowa wysmarowana gratka truskawkowa 132g , garsc nerkowcow , jabułko Ok

K(bdz) dwie kromy chleba ciemnego z ziarnami z maselkiem szynusia i warzywkami j.w , serek wiejski z truskawkami , kakałko

i jak?
Cytat:
Napisane przez kiciakasia Pokaż wiadomość
wcale nie szkoda, ze nie jesz miesa. ale ten jadlospis jest calkowicie bezwartosciowy
może i jest bezwartościowy, ale wierzę w to, że na dniach mój jadłospis będzie coraz lepszy; dzisiaj był już lepszy (min. śniadanie, które zjadłam wspaniałe w porównaniu z tym jakie jadłam zazwyczaj), poza tym jadłam tak jak chciałam, i ile chciałam - a to chyba na początek jest dobrym znakiem.

Stary 2010-05-16, 19:36   #2069
mircia14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mircia14 Pokaż wiadomość
Jutrzejsza R:
spacer z psem
Śniadanie - placki owsiane (50g pł. owsianych, jajko, 20g otr. pszennych) z musem jabłkowym z 2małych jabłek ; herbatka
IIśniadanie - 2 kromki razowca z serem białym, wędliną, sałatą, pomidorem, papryką ; 30g słonecznika
Obiad - szkolny (lubię ten cheat meal )
skakanka
zaraz po -jabłko
Podwieczorek
- 70g schab ; omlet z 1jaja z plastrem polędwicy
1h ćwiczeń
Kolacja - kromka razowca, pasta (100g tuńczyka, jajko, łyżka serka homo) ; herbatka
Podbijam
Stary 2010-05-16, 19:57   #2070
Irish lady 28
Zadomowienie

Utrzymanie

1. 3 kromki razowca z białym serkiem i ogórkiem, jajko na miękko
2. mandarynka, kosteczka chudego twarogu z keczupem
3. dorsz smażony z pieczarkami, 2 spore ziemniaki z koperkiem ,400g warzyw na patelnię (smażonych na oleju kujawskim)
4. jogurt naturalny z orzechami laskowymi,1/2 jabłka
5. tuńczyk z warzywami(wkrojona cebula,ogórek,szczypiorek )

bardzo proszę o ocenkę...
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości