|
|
#2041 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
Cytat:
![]() Co do posiłków, myślę, że ładnie, ale nie znam się na P niestety za bardzo. |
|
|
|
|
#2042 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo prosze o ocene mojego jedzinka na R: Dzisiaj było tak: 9:00 - 2 kromki pieczywa graham z twarożkiem i chuda wędliną, ok. 150 ml mleka 1,5% z płatkami z pełnego ziarna i suszonymi śliwkami 11:20 jogurt activia 13:20 ok 150 ml białego barszczu z warzywami i jajkiem 15:30 mix brokułowy z marchewką duszony na oliwie z oliwek z dodatkiem soli i curry, 3 kawałki rybki i 4 łyzeczki twarozku wiejskiego light 17:30 jabłko 19:30 ogórek, szklanka jogurtu naturalnego, plasterek łososia
|
|
|
#2043 |
|
Zadomowienie
|
UTRZYMANIE
dzisiaj NAPRAWDĘ się starałam... poprawa???
|
|
|
|
#2044 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaka chemia? poza zwiazkami chemicznymi wchodzacymi w sklad rowniez naturalnej zywnosci?
|
|
#2046 |
|
Raczkowanie
|
a to moja dzisiejsza RRRR
ślicznie prosze o ocenke ![]() ś owsiana (5 łyżek płatków, 2 łyżki otrębów żytnich, odrobina fitelli kokos i granoli orzechowej, łyżka wieśniaka) na deser pół jabłuszka pt:polędwica drobiowa ok godz ćwiczeń najprawdopodobnie 20min siłowo 40 orbi 2ś kromka razowca taka 55g, z jajecznicą ze szczypiorem, połowa jabłka o: góra od uda (taka wielka dlatego 1), pół woreczka gryczanej, sałata, rzodkiewki, pomidor wymieszane z 3łychami jogo nat p: wieśniak z orzechami i słonecznikiem k: makrela w pomidorach i rzodkiewki pewnie też jakiś spacerek będzie
|
|
#2047 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2049 |
|
Zakorzenienie
|
Moja dzisiejsza Redukcja
![]() Śniadanie - owsianka na mleku 0,5% (3ł. płatków, 1ł. otr. pszennych, 1ł. otr. gran. czarna porzeczka, łyżka suszonej żurawiny) ; piętka razowca z dżemem niskosłodzonym (wyjątkowo )IIśniadanie - 2 kromki razowca - każda z plastrem białego sera, wędliny, pomidora, liściem sałaty, kawałkiem papryki, herbatka Obiad - potrawka: pół piersi z kurczaka na oliwie, makaron razowy ze szpinakiem+szklanka soku pomarańczowego Hortex 100% z wodą (1:1) ; galaretka własnej roboty (3torebki herbaty, wrzątek, żelatyna, słodzik - czyli praktycznie nie ma kalorii + starte do niej pół jabłka)Podwieczorek - omlet z 1jaja z serkiem homo waniliowym ćwiczenia Kolacja - 2 kromki razowca z pastą z tuńczyka i jajka ; ogórek kiszony ; herbatka Proszę o ocenę
Edytowane przez mircia14 Czas edycji: 2010-05-16 o 14:10 |
|
|
|
#2050 |
|
Rozeznanie
|
R.
Śniadanie: jajecznica z 2 jajek na teflonie, sałatka [pomidor, sałata, szczypiorek, cukinia] + kawa z mlekiem 0,5% II śniadanie: 2 jabłka, kilka orzechów włoskich + kawa jw. Obiad: ok. 40g ryżu, 150g serka homo naturalnego, starte jabłko z cynamonem Kolacja: 130g tuńczyka wsw, pomidor ze szczypiorkiem Edytowane przez l4lena Czas edycji: 2010-05-16 o 14:26 |
|
|
|
#2051 |
|
BAN stały
|
U
10.30 Sn.owsianka na mleku z: pestkami słonecznika,rodzynkami, ananasem, 2łyzeczkami cukru; espresso 3 duże pierniki w czekoladzie Tago 14.00 Obiad: gotowane udko z kurczaka z musztardą francuską, 4 łyżki buraczków *NIEDOBRE BYŁY, szpinak z czosnkiem,3 ziemniaczki Deser: 4 ptasiemleczka ^^ pluszzzz activ nauka 18.00Podwieczorek: rogalik drożdżowy (mega!)z dzemem wiśniowym; kawa z mlekiem; pół milki białej nauka 21. Kolacja na 1,5h przed snem: serek wiejski 200g z rzodkiewkami; mięta ![]() nie przesadzam ze słodyczami? ale taki dzień (nadal czekam na @..........) Edytowane przez Black Cat Czas edycji: 2010-05-16 o 14:31 |
|
|
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
Moje P jak próba
(42/156)Przed śniadaniem: 4 ciastka Lu Go! kakaowe I śniadanie: grahamka: - jedna połowa zrobiona w tosterze z: margaryną* Smakovita, plastrem sera Hochland Gouda, ketchupem - druga połowa z: margaryną Smakovita, pomidorem pasek czekolady Milki z orzechami (jakaś taka..niedobra i za miękka )II śniadanie: Kinder Bueno White, Kinder Bueno - Black? winogrona Obiad (tak dziwnie, bo rodziców nie ma i sama muszę sobie robić ) **: duuuuża zapiekanka z pieczarkami z duuużą ilością ketchupu, ziemniaki w plasterkach smażone na oleju; parę ogórków kiszonych parę chipsów (na spróbowanie-niedobre^^') Podwieczorek: tu wpadnie Grzesiek toffi, albo baton toffi, albo czooko i jabłko/mandarynki![]() Kolacja: grahamka z margaryną, warzywami, Activia Wiśniowa. jeszcze gdzieś wpadną pewnie winogrona * - masło jadłam do kilku lat swojego życia, potem już tylko margaryna, masło nie smakowało, i tak ledwo się przełamałam, żeby zjeść margarynę i "duże" śniadanie.. (Paszka** - nie jem mięsa Poproszę o ocenę
Edytowane przez znikajac Czas edycji: 2010-05-16 o 14:46 |
|
|
|
#2053 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2054 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
|
|
|
#2055 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Moim zdaniem należałoby popracować nad tym twoim jadłospisem. Dodam swoje P, przy okazji. śniadanie; jajecznica z dwóch jajek smażona na maśle z dodatkiem szczypiorku, dwie kromki chleba ze słonecznikiem; jedna z masłem, liściem sałaty plastrem sera żółtego, plastrami pomidora i ogórka; druga z serkiem wiejskim i rzodkiewką, mandarynka herbata malinowa. 2 śniadanie; serek homogenizowany o smaku waniliowym, jabłko obiad; duża pierś z kurczaka, 4 duże ziemniaki, surówka z sałaty i ogórków w śmiatanie. deser; lód bananowy w polewie czekoladowej. podwieczorek; 200g jogurtu z winogronami z garścią rodzynek, garścią płatków kukurydzianych, dużą garścią orzeszków ziemnych, wkrojonym kiwi. kolacja; dwie parówki z ketchupem, dwie kromki chleba ze słonecznikiem; jedna z pasztetem i ogórkiem; druga z serem żółtym i warzywami( ogórek, rzodkiewka, sałata,szczypiorek ), banan, herbata malinowa. po; orzeszki ziemne(zapewne tyle, na ile będe miała ochotę) do oceny
|
|
#2056 | |
|
Zakorzenienie
|
Kika grahamka to była jakaś 80 g, nie mniej
ja jestem strasznie wybredna co do jedzenia ogółem;P kiedyś byłam strasznym niejadkiem i tak mi zostało do dziś, nadrabiałam słodyczami, fast foodami, słonymi przekąskami..;/zapiekanka kupna z jaj mogę zjeść tylko białko, bo żółtka nie przełknę (ja nie przełknę, nie moje ed ) kefir lubię owocowy, to się zaopatrzę w nnkt też sie zaopatrzę, bo pistacje się skończyły akurat w środę jadę do psychologa to przy okazji na zakupy Nie wiem czy tyję, to dopiero pierwszy dzień jak jem tak "więcej"...będę wiedzieć w środę/czwartek chociaż myślę że i tak przejdę na większe P po wizycie u psycho ^^Paszka, jogurt naturalny... nie przełknę tego chyba nigdy więcej (2 razy próbowałam) ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
orzechy jem tylko, że się skończyły:P ale zrobię zapas, a nad jadłospisem będę pracować, dziękuję za ocenkę ![]()
Edytowane przez znikajac Czas edycji: 2010-05-16 o 15:47 |
|
|
|
|
#2057 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zawsze jesz 4 posiłki, czy to tak przy niedzieli ? Jeśli zwykle, dodaj 5 posiłek.Pozdrawiam Cytat:
spacer z psem Śniadanie - placki owsiane (50g pł. owsianych, jajko, 20g otr. pszennych) z musem jabłkowym z 2małych jabłek ; herbatka IIśniadanie - 2 kromki razowca z serem białym, wędliną, sałatą, pomidorem, papryką ; 30g słonecznika Obiad - szkolny (lubię ten cheat meal )1h basen zaraz po -jabłko Podwieczorek - 70g piersi z kurczaka ; omlet z 1jaja z przyprawą curry (taki mam pomysł, zobaczymy )1h ćwiczeń Kolacja - kromka razowca z wędliną, trochę kurczaka, jajko ; herbatka |
||
|
|
|
#2058 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
up up udo jednak wciągłam całe bo zaliczyłam 2,5h spacerek i taka głodna byłam że szok
|
|
|
#2059 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2060 |
|
Rozeznanie
|
U
dzisiaj w podróży mega męczącej ocenicie moje jadło???? |
|
|
|
#2061 |
|
Raczkowanie
|
P ! :
Sn: grahameczka z ziarnami taka duza z maselkiem szynusia , serkiem zoltym , pomidorkiem , ogorkiem , szczypiorkiem , serek z bakomy truskawkowy z nuta wanilli 135g 2sn(godzinke przed obiadkiem) kefir 330g z mlekovity , 10 krakersow Tuc , jabłuszko O: pol talerza ziemniaczkow , ogrom sałatki z pekinskiej (pekinska,ogorek,pomidor i sosik ;d ) , schaboszczak ![]() P: cała galaretka brzoskwiniowa wysmarowana gratka truskawkowa 132g , garsc nerkowcow , jabułko K(bdz) dwie kromy chleba ciemnego z ziarnami z maselkiem szynusia i warzywkami j.w , serek wiejski z truskawkami , kakałko i jak?
|
|
#2062 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2063 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zdecydowanie! mniej niż zawsze. czy wszystko ok?
|
|
|
#2064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wcale nie szkoda, ze nie jesz miesa. ale ten jadlospis jest calkowicie bezwartosciowy
|
|
#2065 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2066 |
|
Rozeznanie
|
U:
I: owsiana-4ł. płatków owsianych, 1ł. otrąb pszennych, na 2 szkl. mleka 2% z jabłkiem, cynamonem i kapką miodku + herbata zielonaII: grahamka-obie połówki z masłem, szynką drobiową, pomidorem i sałatą III: ok. pół woreczka kaszy jęczmiennej, pulpet z mielonego indyczego, (za ) duuużooo kapusty kiszonej + herbata zielonaIV: d. bakuś biszkoptowy (140g.) z łyżką pestek dyni V: kromka razowca z masłem, szynką z piersi indyka, papryką i natką; kromka pszennego z masłem, pl. sera żółtego zapieczona w microwayu- z keczupem, rzodkiewką i koperkiem proszę o ocenę ![]()
|
|
#2067 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj niestety zamiast chleba mam wafle ryżowe, nie byłam w stanie się zmobilizować do wyjścia po chleb na tę pogodę ![]() Dzisiejsze U Ś: 4 wafle ryżowe, bieluch, papryka z oliwą z oliwek i ziołami IIŚ: dwa wafle z żółtym serem i pomidorem, pół jabłka O: dorsz na oliwie, szparagi w sosie czosnkowym, niewiele makaronu szpinakowego (pół szklanki suchego) P: trzy paski białej czekolady, pół jabłka K: wieśniak ze szczypiorkiem, pomidor, 3 lub 4 wafle ryżowe jabłko jutro na śniadanie będzie świeże pieczywo. i może kupie masło
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
|
|
|
#2068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2070 |
|
Zadomowienie
|
Utrzymanie
1. 3 kromki razowca z białym serkiem i ogórkiem, jajko na miękko 2. mandarynka, kosteczka chudego twarogu z keczupem 3. dorsz smażony z pieczarkami, 2 spore ziemniaki z koperkiem ,400g warzyw na patelnię (smażonych na oleju kujawskim) 4. jogurt naturalny z orzechami laskowymi,1/2 jabłka 5. tuńczyk z warzywami(wkrojona cebula,ogórek,szczypiorek ) bardzo proszę o ocenkę...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

)
) **: duuuuża zapiekanka z pieczarkami z duuużą ilością ketchupu,
. Moim zdaniem należałoby popracować nad tym twoim jadłospisem.