|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
![]() Co do glukozy to ja robiłam dzisiaj, a jest 24 tc 3 dni. Cytat:
![]() ![]() ![]() Mam już wyniki z tej glukozy i się zastanawiam, jak to interpretować, nie wiem co mi ginka powie, pojutrze mam wizytę:/ Wyszło mi tak: - na czczo 67 (norma 65-105) - po 1 godz 119,2 (norma 65-105) - po 2 godz 96,1 (norma 65-105) Nie wiem czy to dobrze czy źle. Na czczo jak robię glukozę co 2 miesiące to zawsze mi wychodzi 65-67:/
![]() |
#3542 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Obyś miała rację ![]() Byłam właśnie dzisiaj na USG (18tyg6dni)połówkowym.Wsz ystko w porzadku.Odebrałam wyniki obciążenia glukozą i mimo że na to badanie też za wcześnie-wynik w normie...Powiem wam dziewczyny że troszeczkę obudziliście we mnie robaczka niepokoju,jak mówiliście że za wcześnie i wyniki mogły wyjść niemiarodajne...Mogę odetchnąć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3543 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Zaraz zabieram się do czytania co napisałyście, ale najpierw sie pochwalę, bo prawie na 100% będziemy mieli synka. Byłam dziś na nadprogramowej wizycie, ponieważ w weekend miałam takie dziwne kłujące bóle w okolicach muszelki i wolałam się upewnić czy z dzidziusiem jest wszystko w porządku (nadal nie czuję ruchów, ale pani dr powiedziała, że u pierworódki [fajna nazwa ![]() Zostałam dokładnie zbadana, miałam dowcipne usg w celu sprawdzenia czy z szyjką wszystko w porządku i usg przez brzuszek. Łożysko mam na tylnej ścianie i jest wszystko w porządku, ale dostałam zwolnienie i mam brać nospę forte 2x1 tabl i na noc 2 tabl. luteiny. Za tydzień idę na usg na dokładniejszym sprzęcie i mam nadzieje, że pomierzą dokładnie mojego maluszka i spradzą wszystko, a do mojej pani dr. idę dzień później. W międzyczasie muszę zrobić badania (morfologia, mocz, CRP- wiecie co to jest????? i próby wątroboowe, poniewać mam bóle z przodu po prawej stronie pod żebrem). Ok, idę nadrabiać zaległości, a później jadę do krawcowej odebrać kieckę na wesele, które mamy pod koniec maja.
#3544 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() masz rację 3d wymiata, będę kademu polecać, choć ja miałam dużo szczęścia- mały był świetnie ułożony, ruchliwy (filmik rewelacja), wody jeszcze bardzo przejrzyste. kolejna wizyta zaplanowana po 32 t.c.- wtedy świetnie widać już rysy buzi ![]()
![]() |
#3545 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3546 |
Zakorzenienie
|
napisalam sie i corka mi skasowala
![]() ciesze sie ze przepis podpasowal ![]() ![]() ![]() wczoraj robilam pierogi z jagodami ![]() ![]() ruchy dzidzi czuje juz codziennie ![]()
#3547 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
zwolnienie mi dał na 4 tyg ale żebym miałam w dokumentacji że chodze co 2 tyg ;/ nie wiem czy dam rade z kasa . Mojemu TŻ się to nie spodoba,czy lekarz z NFZ da mi normalnie zwolnienie musze sie zastanowic czy bede chodzić do niego co 2 tyg a tak z innej beczki: Mierzycie sobie ciśnienie w ciąży?? zapisujecie na kartce i pokazujecie gin.? bo mi kazał ale przez ten stres zapomniałam pamiętam tylko tyle ze 2 razy w tyg ale 1 raz dziennie czy jakiś odstęp i znów??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3548 |
Wtajemniczenie
|
malwina1204 ja sama sobie nie mierzę, mierzy mi położna na każdej wizycie u lekarza- mam cały czas tak samo niskie 90/50
![]()
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-05-17 o 18:51 Powód: miało być nie mierzę |
![]() ![]() |
![]() |
#3549 |
Raczkowanie
|
witam sie , pewnie nie nadrobię,bo coś mnie ciagnie z boku i idę się położyć, choć na chwilkę, bo potem musze syna przed klasówką odpytać
Gabisun- sliczny brzusio ![]() Majka232 - synusia gratuluję ![]() i zapomniałam, co miałąm pisać dalej ![]() aaaa ciśnieniemierzy mi położn aprzed każdą wizytą i jak jestem u rodziców, to sobie mierzę u mamy, mam z reguły nisizutkie ciśnienie i nie mam w domu aparatu do pomiaru |
![]() ![]() |
![]() |
#3550 |
Rozeznanie
|
ile razy mierzysz w tygodniu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3551 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Niezła kolekcja ![]() Cytat:
![]() Lekarz mierzy na każdej wizycie i jest ok. Czasami mierzę sama w domu ale to tylko wtedy kiedy boli mnie głowa lub źle się czuję.
![]() |
#3552 |
Zadomowienie
|
A to my w 21 tygodniu.
#3553 |
Rozeznanie
|
Szczęśliwa-on stwierdził ze kobieta na zwolnieniu powinna chodzić częściej takie są zalecenia ZUSU nie wiem co robić i tak chodziłąm co 3 tyg.a jak mi zwolnień już nie da skąd je wezme a do pracy nie mam po co wracać .
|
![]() ![]() |
![]() |
#3554 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
To ja nie polecam iść po 30 tc... ja byłam w pierwszej ciązy i praktycznie nic nie widziałam... dzidek był za duzu do tego odwrócony.. lekarz śmiał się że te większe bobasy nie chcą współpracować... Buziuzi nawer ni widziałam... poprostu jedna masa była i tyle.. Lekarz powiedział że to o wiiiele za późno na takie usg... No nic zapłąciłam 200 stówy za powiedzenie mi tego co mi moja ginka powtarzała...że synek i że zdrowy aaa dostałam zdięcie siurka ![]() Cytat:
Moim problemem ją tez wąskie biodra... jeszcze przed porodem mi mierzono...ale położna powiedziałąm że można próbowac sn ale jakoś bez przekonania... Ja ciesze sie że miałam cesarke, bo Domik miał dużą główkę i ogólnie nikt u mnie nie spodziewał się 3,5 kilowego bobasa,,, W szpitali nie robiono mi usg i nie wiedzieli jakie jest dziecko... Dla normalnej kobiety byłoby ok...ale dla takiego chuchra jak ja to 5 kilowe bobo... ![]() Teraz jakby okazało się ze dzidzia wielka to też bym wolała cc... Cytat:
![]() A sałatkę to polecam sałatke warstwową z kurczaka z gyrosem...napewno znasz przepis a jak nie to proszę ![]() 1 podwójna pierś z kurczaka (kroisz na małe kawałki obsypujesz przyprawą do gyrosa i smażysz) ciepłe mięso kładziesz na dno płaskiej salaterki cebulę siekasz drobno kładziesz na ciepłe mięso... i to ma wystygnąć ogórki kiszone kroisz... kładziesz na cebulkę warstwa ketchupu pikantnego np kotlin kukurydza odsączona z puszki warstwa majonezu (najlepszy kielecki) posiekana kapusta pekińska Sałatka jak dla mnie mniammmmmm ![]() Ewentualnie mozna wszystkie składniki zmieszać i taka też dobrze smakuje...
![]() |
#3555 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
pieknie
![]() ![]() |
![]() |
#3556 |
Zadomowienie
|
Gratuluję udanych wizyt i dobrych wiadomości
![]() Duuuży już widzę masz brzusio ![]() ![]() To ja też się pochwalę ![]() ![]() Dziś zaczęłam 23 tydzień (=mam pełne 22 skończone) Brzusio jest nie za duży, nie za mały, taki w sam raz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3557 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Brzusio cudny...a właścicielka to hoho.... śliczna z Ciebie kobietka ![]() Szczesliwa..Twoj brzusio też ładniutki...szkoda tylko że buzi nie pokazałaś ![]()
![]() |
#3558 |
Zakorzenienie
|
czarnaelizabeth, martucha84 - dzięki
![]() Szczęśliwa, ycnan - fajne brzuszki Mój brzuszek już się ładnie zaokrąglił, ale dziś w aptece starałam sie go eksponować, bo była kolejka i myślałam, że może któraś pani mgr mnie zauważy i obsłuży poza kolejnością, ale nic z tego ![]() Zaczęłam spisywać listę o co mam spytać w sklepie oglądając wózki ![]()
#3559 |
Wtajemniczenie
|
mierzę raz na miesiąc, nie zalecono mi częsciej, chociaż mam w domu ciśniomierz
![]() myślę, że przy nadciśnieniu trzeba mierzyć częściej
#3560 | |
Zadomowienie
|
Nie jest duży
![]() ![]() Cytat:
Źle wyszłam ![]() ![]()
![]() |
#3561 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3562 |
Rozeznanie
|
Ycnan, Szczesliwa- sliczne brzuszki!
![]() Plus ycnan- fajne zdjecie ![]()
#3563 |
Raczkowanie
|
Zuziczka
piękne kapciuszki w krateczkę i kwiatuszki ... cudo Ray super te placuszki ja z braku składników zrobiłam tak: piersi, przyprawa Delikat czerwona, sól, pieprz, pół pęczka koperku, pół papryki czerwonej, ser, mąka i jajka. super wyszły. ja też lubię sałatkę gyros, ale wymieszam te składniki - nie lubię warstwowych sałatek.
![]() |
#3564 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() nawet mi nie mów o pierogach z jagodami :ślina:
![]() |
#3565 |
Zadomowienie
|
Czesc Dziewczyny,
ja postanowiłam, wiecej nie udzielac sie na tym forum, wlasciwie brac udziału w tych pogaduszkach. Jest nas za duzo, nawet nie ograniam czytania wszytskiego, co dopiero gdybym chciala odpowiadac. Skaczecie z tematu na temat, w ciagu jednego dnia poruszane jest "en" kwestii i problemow... szczerze nie podoba mi sie to, bo przypominać to zaczyna jakiś onetowski czat. Wole bardziej kameralne miejsca. Bede tu jednak wpadać, by kibicowac i sledzic losy "blizszych" mi cieżarówek... ale raczej jako widz niz dyskutant ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3566 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mi też bardzo zależy na tym,żeby rodzić naturalnie i nie leżąc,bo to jest najgorsze...I faza porodu też powinna być spędzana możliwie aktywnie,a w tym szpitalu takiej możliwości nie ma i to mnie najgorzej martwi ![]() Poza tym chyba też średnio zapatrują się na obecność Tżta przy porodzie... mszu wybacz,ale to co napisałaś jest ...tragiczne... Jesli nie ma ochoty pisać to po prostu nie pisz.Nie musisz nas wszystkich o tym powiadamiać... Forum jest dla wszystkich i nie ma cenzury jeśli chodzi o tematy(pomijając jakieś wulgaryzmy)...Jak chcesz pisać na forum dla wybrańców i poruszać tylko jeden temat to proszę bardzo... Dziwne,żeby przez 9 miesięcy gadać tylko o jednym,zwłaszcza,że po jakimś czasie siłą rzeczy dziewczyny się do siebie przywiązują...Dużo dziewczyn nie ma z kim pogadać o problemach i to forum jest dla nich zbawieniem...
Edytowane przez kasienka1701 Czas edycji: 2010-05-17 o 19:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3567 |
Zadomowienie
|
.tragiczne nietragiczne...nie mam zwyczaju wychodzenia po angielsku....to po pierwsze, poza tym jest to swego rodzaju forum dla "wybranców", bo wybrancami sa kobiety w ciązy... i doskonale wiem, ze forum może slużyc do poruszania problemów i ewentualnego ich rozwiazywania. Jednak przy tej ilosci osob, problemy kotre sie tu pojawiaja giną, przysypane tym co dzis ktora na obiad gotuje, albo innymi tego typu blachostkami, i wiem, ze niekotrym po prostu z tego powodu przykro...a ze Ty tego nie zauwazasz to Twoj problem... zreszta niewazne.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3568 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3569 |
Raczkowanie
|
Majka232-gratuluje synka
![]() ![]() Szczesliwa i ycnan-brzucholki sliczniutkie ![]() mszu-przykro mi z powodu twojej decyzji,ja nie udzielam sie zbyt czesto na tym forum i jestem z tych "nowych"mamus-przykro mi tym bardziej bo mam odczucie ze moze wogole nie powinnam sie wtracac,i prosic sie o przyjecie mnie do waszego juz zaprzyjaznionego grona. |
![]() ![]() |
![]() |
#3570 |
Zakorzenienie
|
hejooo
![]() mszu ja swego czasu tez pisalam by rozbic na dwa watki bo jest bardzo duzo osob ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a co tematow no coz.. ilez mozna pisac o wozkach, piluchac i brzuchach??? to czasem sie pisze o "byle czym" salatke gyros znam znam ![]() ![]() co do usg3d zgadzam sie z aneczkaa po 30 za pozno! ja poszlam w 31 i na prawde ciezko zobaczyc cos... zobaczylam buzke ale po 40 min prob poruszania dziecka by sie odslonilo i jeszcze rekami sie zaslaniala ![]() waniliana ja tez cierpialam na migreny.. przed pierwsza ciaza. mialam potworne migreny dosc czesto zastanawialam sie jak dam rade jak tu aby apapa mozna a on "g..." daje za przeproszeniem.. ale cud jakis.. wraz z ciaza migreny poszly w niepamiec... teraz malo kiedys boli mnie glowa ![]() ![]() ycnan fajne zdjecie ![]() ![]()
wiosna!! ![]() ![]() Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-05-17 o 20:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:36.