|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
hmmm a ja spać nie mogę...
brat pojechał i smutno mi trochę, te 3 tygodnie tak szybko minęły, a naprawdę fajnie było mieć kogoś z rodziny tak na miejscu a nie tylko przez skypa czy telefon... odwiozłam brata na autobus do Dublina i z wrażenia pojechałam do Tż do pracy, posiedziałam godzinkę a teraz sama w pustym domu siedzę dobrze, że chociaż dzidzik mi dotrzymuje towarzystwa kopniaczkami...wy wszystkie pewnie smacznie śpicie, to słodkich snów wam życzę
|
#4832 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Ładniutkie
U nas łóżeczko jeszcze nie złożone - czeka na materac i pościel Ale ciągle mi się wydaje, że to jeszcze za szybko Widzę, że masz przybornik powieszony - jakieś pomysły, co w nim będziesz trzymać? Cytat:
![]() Widzę dyskusja na temat kremów do twarzy To może któraś doradzi coś do cery naczynkowej? W ogóle jestem w szoku, że tu takie pustki Dzisiaj ambitnie wstałam szybciej, żeby się do lekarza zarejestrować i myślałam, że sobie was podczytam a tu zonk
|
|
|
#4833 |
|
Rozeznanie
|
Czesc. Znow pada...Co tu robic?
Ja mam zamiar zamowic lozeczko w tym albo nastepnym tygodniu. No wlasnie co trzyma sie w tym przyborniku na lozeczko???
|
#4834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdolna z ciebie dziewczyna i jaka ladna ![]() my sobie czekamy na obchod. dzidziol tak wariuje w brzuchu ze mi plywa na wszystkie strony. rano na ktg tez nie wyszly skurcze czekam na ten obchod jak na zbawienie. nie chce sie nastawiac ale w duchu licze po cichu ze moze mnie puszcza do domu ![]() no i maz ze sniadaniem niedlugo bedzie. juz sie nie moge doczekac pysznej kanapusi ![]() milego dnia szczegolnie dla dziewczyn u ktorych pada i powodzie
|
|
|
|
|
#4835 | |||
|
Zadomowienie
|
A ja znowu mam wolne i ambitny plan pouczyc sie.Cytat:
Moze to i lepiej ... Cytat:
pieeeeeknie pachnie i jest niezawodnaCytat:
Np ostatnio kupowalam smoczki avent, 2 zwykle do 3 miesiaca zycia, zaplacilam 19,99 plus przesylka...w aptece na miescie widzialam te same za cos ponad 30 zl. |
|||
|
|
|
#4836 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Niestety wczoraj wieczorem też źle się czułam. Mały kopał i kopał i potem strasznie bolał mnie mięśniak. Znam ten ból dokładnie więc wiem, że to to ... Gin ostrzegał, że im mniej miejsca a maluch większy tym większe prawdopodobieństwo, że będę odczuwała ból Damy radę ![]() Przeprowadziłam z nim wczoraj poważną rozmowę Przedstawiłam wszystkie zalety siedzenia w ciepłym i miłym brzuszku i postanowiliśmy że jeszcze tam posiedzi
Edytowane przez hd2005 Czas edycji: 2010-05-18 o 09:05 |
|
|
|
|
#4837 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Dawno mnie nie było ;p Dzisiaj wypada u mnie 100-dniówka (do porodu). Dzisiaj również mam wizytę u lekarza. Może wkońcu się dowiem co noszę pod moim serduszkiem. Cukier po 50g glukozy - 152. Brzuch pobolewa, czasem aż tak, że nie chodzę wyprostowana. Boję się tej wizyty. Więc proszę trzymajcie kciuki.
|
#4838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wspolczuje hd ja ostatnio jakos zadziwiajaco dobrze sie czuje, moze przez to zakupowe szalenstwo ![]() Zrobilam zdjecia moich skromnych zakupow, na cala reszte czekam ![]() Na pierwszy zdjeciu maxi cosi cabriofix, odbieram go w piatek w krakowie. Jest z 2009 r, jeszcze na gwarancji w sklepie nowy 670, na necie 530.Na drugim podgrzewacz avent, rowniez z all, JAk nowy z opakowaniem, instrukcja, paragonem, za 60 zl , nowy kosztuje 140, w sklepie jeszcze wiecej.Tam gdzie mozna troszke zaoszczedzic, oszczedzam
|
|
|
|
|
#4839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Allegro?---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Musze się wybrać do Rossmanna Chce dokupić do torby do szpitala miniaturki kosmetyków tzn. mini pastę, tonik. Mają takie fajne malutkie opakowania. I przy okazji wpadnę na pocztę Muszesię tylko opanować z chodzeniem abym znowu nie przesadziła. PS. ale mały teraz szaleje |
|
|
|
|
#4840 | |
|
Zadomowienie
|
Bedziemy kasienka
![]() Dzieli nas jeden dzien, ja wczoraj mialam 100dniowe ![]() Cytat:
Uzaleznilam sie od polowania na okazje Troche to trwa ale chyba warto. Swietne sa te miniaturki z ross Mnie kusi zeby podjechac do ciuchacza, maja dzis nowa dostawe... |
|
|
|
|
#4841 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas niestety całą noc lało. Sytuacja jest pewnie tragiczna. Piorę ciuszki maluszka. Teraz w normalnym proszku, bo piore te z taniej odzieży. Później wypiorę je jeszcze raz w proszku dla dzieci. |
||||
|
|
|
#4842 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Właśnie jem śniadanko (tosty z nutella). Widzę, że wy już większość rzeczy macie kupionych i jestem przerażona, bo my jeszcze nic nie mamy. Tylko parę ubranek, które udało mi się wygrzebać z rzeczy po siostrzenicach takie żeby neutralne było, a tak kompletnie nic, a tu zostały tylko 2 miesiące do porodu, ale od czerwca bierzemy się ostro za zakupy
|
|
#4843 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma szans was nadrobić
![]() Witajcie dziewzcyny u nas dalej leje niestety. Więc siedzimy z Łucją drugi dzień w domu... bo nawet się wyjść nie chce.Lazurowa, ty to masz nawalone w głowie, wszyscy ci mowią, że śliczna, że ładna, że piękne włosy, a ty że pasztet. Misiulka ma rację, masz przepiękną cerę, widzę, że nie tylko ja na to zwróciłam uwage... marzenie ściętej głowy w moim przypadku. Masz idealną buźkę ![]() OLA to czekam na przepisy w takim razie, może coś fajnego wynajdziesz ![]() HD i jak ciasto? |
|
|
|
#4844 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzień dobry mamusie, ja już po badaniach, jutro wyniki, dziś na obiad zupa ogórkowa i frytki bo mi ostatnio któraś smaka narobiła ![]() Ja też o dziwo się dobrze czuję czasami mnie pobolewa z prawej albo lewej strony brzucha na dole ale jest to przejściowe, a co najdziwniejsze, że nabrałam ochoty na sex a do do mnie nie podobne, aż M jest zdziwiony i mile oczywiście zaskoczony tylko oczywiście jakieś głupie podejrzenia ma, ze mam coś na sumieniu
|
|
#4845 |
|
Zakorzenienie
|
Misiulka fajny ten twój mąż. U nas co do seksu to nie bardzo mam ochotę, a jak już ochota przychodzi to guzik w sumie z tego wychodzi... nie czerpię z tego większej przyjemności, choć bardzo bym chciała. Czuję się cholernie 'popuchnięta' w środku. I często mnie gdzieś tam pobolewa... ale nieraz jest tak, że jest ok, dlatego próbujemy co jakiś czas.... hehehe
Ja dzisiaj na obiad będę robiła zapiekane naleśniki na ostro... teraz właśnie lecę smażyć naleśniki by mieć z głowy, potem tylko farsz zrobię, przygotuję sobie wszystko i zapiekę nim Damian z pracy wróic |
|
|
|
#4846 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja jestem dziś tak obżarta po wczorajszym, że tragedia. Domownicy protestują i dzis nie chcą obiadu Powiedzieli, że koniec z ciastami itp. hehe bo ich podobno tuczę
|
||
|
|
|
#4847 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Narazie mam kupione badz zamowione wszystkie te drobiazgi, z ktorymi moglby miec problem moj malz, podczas gdy ja bede w szpitalu. U nas tez nieciekawie. Woda troche opadla ale znowu zaczelo padac. Po kazdej takiej powodzi iglaki u nas na dzialce sa toksyczne, wystarczy je lekko dotknac reka, noga i mozna zadrapac sie na smierc ;/ Nie wspomne co zostaje po takiej wodzie na trawie, roslinach ... ;/ ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
http://www.biochemiaurody.com/sklep/o-powders.html stosuje w takiej kolejnosci: humektan, bambus, korektor mineralny sunlight, puder mineralny golden medium na koniec termalka la roche = to idealna propozycja lekkiego makijazu, bez efektu maski, ze swietnym matem ![]() Na mojej lekko opalonej twarzy sprawdza sie idealnie, choc nie powiem nadal poszukuje idealu pudrowego ![]() Nic nie mow o sexie, my mamy celibat od 2 miesiecy ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- wiesz to dzieki Tobie troche udalo mi sie namierzyc tego cabriofixa Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-05-18 o 10:21 |
||
|
|
|
#4848 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny.
Pospałam dzisiaj ![]() Pogoda nadal beznadziejna..... Właśnie jem szyszki na śniadanie i zapijam meliska z gruszka ![]() pieczywa nie ma, a w taką pogodę to nie chce mi się ani wychodzić a że szyszki zostały to je męcze TŻ towi już robie liste zakupowa to skoczy do pobliskiego sklepiku.
|
|
|
|
#4849 |
|
Rozeznanie
|
Mam to samo. Każde zbliżenie kończy się bólem przez cały następny dzień :/ Zamiast przyjemności - tylko nieprzyjemność. ehh
|
#4850 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() Ja dziś robię sałatkę warzywną, a na obiad robimy z mamą zupe ogórkową i placki ziemniaczane. lazurowa bardzo ładny pokoik- malutki, przytulny, czysty My za tydzień malujemy nasz loch W końcu! No i podłączam się pod słowa dziewczyn, że piękna z Ciebie dziewczyna ![]() papeteria dla mnie rozstępy to była kwestia czasu, wiedziałam, że będę je miała, bo nawet jak zdarzało mi się schudnąć z 5 kg, a potem przytyć to wyłaziły jak grzyby po deszczu. Ale nie przejmuję się, bo później zbledną, a ja i tak nie chodzę na plażę w stroju 2 częściowym, bo się wstydzę (chociaż widziałam wieksze orki) ![]() Babka u mnie w sklepie dopiero dziś zauważyła, że jestem w ciąży- a to już połowa 7 miesiąca ![]() Mam nadzieję, że na południu w końcu przestanie padać, taka tragedia! Już są 4 ofiary śmiertelne
|
|
|
|
#4851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do seksu ja celibat od listopada ![]() mam tylko nadzieje, ze po bedzie tak samo dobrze jak przed ...
|
|
|
|
|
#4852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i znowu musiałam kupic ogórki kiszone do sałatki, muszę przyznać, że są wstrętne, próbowałam już róznych firm i zawsze lipa
|
|
|
|
|
#4853 | ||
|
Zakorzenienie
|
roztrzepaniec może TUTAJ coś znajdziesz ..a i marta już fajnie doradziła
ania ![]() hd jeszcze troszke , dasz rade kasienka no to i koniecznie daj znac povette świetne zakupy i korzystne ceny Ja podgrzewacza i sterylizatora nie kupuje na razie. anuszka ja jak już pisałam nabawiłam się w wieku nastu lat na udach ,biodrach, piersiach ale nowych póki co brakCytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4854 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja się zupełnie nie znam na kosmetykach i cery też nie umiem rozpoznać. Zawsze mi się wydawało, że jest przetłuszczająca się bo po południu się błyszczy na czole i nosie ale kosmetyczka oczyszczająca mi twarz ostatnio krzyczała, że mam skórę suchą jak papier ścierny ![]() więc już nie wiem sama... używam serii nivea visage -żel do mycia twarzy, tonic, potem krem na dzień i na noc, pod oczy a na codzien krem koloryzujący ziaja... ale nie ma rewelacji |
|
|
|
|
#4855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no dobra jeszcze w łóżku w piżamie leżę ale zaraz czas ruszać z porządkami a do sklepu chłopa poślę
|
|
|
|
|
#4856 |
|
Zakorzenienie
|
Kasieńko ja aż takiego problemu jak ty nie mam... następnego dnia jest ok. Tylko w czasie zbliżenia nieraz coś boli... ale nie narzekam. Czasem się uda
Ja właśnie kończę smażyć naleśniki i jestem w trakcie robienia farszu... no i będę robiła ciasto czekoladowe, to co Ola podawała, z mojego przepisu przerobione
|
|
|
|
#4857 |
|
Zakorzenienie
|
witam
u nas tak szaro i zimno ze dzis kolej na porzadki w komandorze na przedpokoju, a ty papeteria ![]() vette fajny fotelik ja mam obiad od wczoraj - pomidorowa, moze usmaze nalesniczki z jablkami do tego ![]() a to zakupy ktore przyszly wczoraj Załącznik 3117117 Załącznik 3117118 Załącznik 3117127 Załącznik 3117141 a do tego: podklady poporodowe, majtki poporodowe, wklady poporodowe, pieluszki tetrowe i flanelowe, ceratka do lozeczka, smoczki i butelka tomi tipee, gaziki alkoholowe, wkladki, podklad do przewijania
|
#4858 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny jak na all wstawiać zdjęcia między tekstem ? a nie tak jak tam jest opcja na dole. |
|
|
|
|
#4859 | ||
|
Zadomowienie
|
bassienkaw oj to ci współczuję, ale mam nadzieję, że po porodzie wszystko wróci do normy
Cytat:
, dziękuję za linka Cytat:
więc jednak w podświadomości Ci go brakuje
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g 33tc - 1919g 37tc - 2538g 40t3d - 3440g, 54cm http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-05-18 o 11:02 |
||
|
|
|
#4860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() aniaa22 dobrego masz męża smacznego śniadanka i za wyjście ![]() no właśnie u mnie była niezawodna przez pare lat aż do teraz ![]() super zakupy a czy będziesz sprawdzac podgrzewacz ? bo jeśli tak to napisz potem w jakim czasie od wstawienia podgrzewa się woda w butelce bo ja kupiłam "niefirmowy" i taka woda z lodówki potrzebuje 14-15 minut a taka z temp pokojowej 12 miałam oddawać ale bym musiała na swój koszt wysyłać i wogóle tylko pie...przenia się z tym bym miała więc odpuściłam ale jestem niezadowolona bo pisało, że podgrzewa w ciągu 4 min aha akurat ![]() hd2005 no ja własnie w sobote po szkole chce do rossmana skoczyć i nie widziałam tych kosmetyków ale chciałabym kupic takie małe paste do zebów szampon odżywke i zapomniałam co jeszcze ![]() kasienka
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:18.

dobrze, że chociaż dzidzik mi dotrzymuje towarzystwa kopniaczkami...

Ale ciągle mi się wydaje, że to jeszcze za szybko
Widzę, że masz przybornik powieszony - jakieś pomysły, co w nim będziesz trzymać?

Dzisiaj ambitnie wstałam szybciej, żeby się do lekarza zarejestrować i myślałam, że sobie was podczytam a tu zonk
zdolna z ciebie dziewczyna i jaka ladna 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)