Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz. VI - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-18, 10:54   #2341
Karolinak82
Zakorzenienie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny zapomniałam o najważniejszym, mam dobre wieści
Pamiętacie jak prosiłam o kciuki odnośnie kursu z UE finansowanego? Udało się i zaczynam w sobotę
Ekstra! Gratulacje

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
A później "A skąd ja się wziąłem?"......ups
To będą dopiero historie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
a ja sie z tym nie zgodze
ja zdawalam w okresie gdzie zaczeli oblewac na potęgę i za 1 razem zdalam.Tak bardzo chcialam i tak obrzydliwie mocno mi zalezalo.Rwalam sie do jazdy ze hej
i ja się zgadzam...zwłaszcza że za "naszych czasów" trzeba było wszystko na placu przejść, a teraz tylko część...ja zdawałam 18 grudnia, śnieg, mróz, ślizgawica...ale miałam wielką motywację i chęci...i udało się za 1 razem

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
ale ja sie ostatnio zdrowo odzywiam wlasnie zjadlam talerz smazonej kielbasy z cebula zostala mi kielbacha z zupy i co sie miala zmarnowac?

Cytat:
cos bym jeszcze zjadla
od wczoraj mam taki apetyt, ze nie moge sie opanowac
az mnie to wkurzac zaczyna
Ty uważaj bo może coś w brzuszku rośnie ale
Ja za to apetytu nic a nic nie mam...zmuszam się w pracy żeby chociaż jogurt zjeść...ale to mnie cieszy

Cytat:
wstawilam fotki
ostatnia dla mam o mocnych nerwach
Dobranoc
Super!!!! Dziewczyny wyglądają świetnie i widać ze się ekstra dogadują...i ta cierpliwość
Ja mam jakąś schizę na punkcie psa...mimo tego że jest łagodny jak baranek, nigdy nie ugryzł nikogo to zaufania nie mam do końca i jak Zuzka się zbliża do niego to od razu alarmuję go żeby z zaskoczenia nie atakowała...nie pozwalam Małej na dużo, bo to jednak pies i różnie może być (odpukać)

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Czesc Karo
Dobrze, ze nie zapominasz o nas

Spacerowka bardzo fajna pozniej przyjrze jej sie dokladnie - bo my nadal na etapie szykania spacerowki

A małżowi -
O Was nigdy

Spacerówka właśnie dotarła Moja Mama właśnie dzwoniła, a ja w pracy

Małżowi? Tożto nie małż ale mu się należy!

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

fajny ten wózek!

dla TŻ-ta niech się boi!

Chyba muszę naprawdę go Wami postraszyć

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
no kupa zmieniona pisałyście że wasze dzieci wiercą sie przy zmianie pieluszki - Amelka leży cierpliwie i czeka aż zmienie także ok czaasami ucieka ale to juz jak z nią szaleję i widzi że może
Moja się wierci strasznie. Pielucha przygotowana, a ona wygina się i 2 sekundy już na czworaka i ucieka

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Wszystkim Olom (p4w, Tru) życzę wszystkiego

..i ja i ja.... Wszystkiego najlepszego Olki nasze kochane (Tru, Unholy, p4w)...spełnienia marzeń przede wszystkim....i zdrówka....
Stary 2010-05-18, 10:54   #2342
sylka79
Wtajemniczenie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:
Ja się spotkałam z opinią o nich - pozytywną (jedną, bo na razie mało o butach czytałam). W każdym razie był to wątek o polecanych butach i większość mam chwaliła Ecco, jedna Gucie i ktoś tam jeszcze Bartki.

Też zastanawiam się co wybrać
gorgulku Ty pytałaś o te bucie.Moja szwagierka ma z Gucia i bardzo chwali

Cytat:
Dziś mialam jechac z mama zawiezc jej kotke, na sterylke, ale z mężem mamy obowiazkow sporo, mala zostawiam na ok 2h u siorki od 17-19 i jedziemy zarabiac pieniązki.
Mąż byl fotografem na komunii i jedziemy zebrac zamowienie na fotki od wszystkich rodzicow.
Czeka mnie jeszcze numerowanie i wklejanie na bristol ok 500zdj.Jakby jeszcze młoda byla dzis grzeczna ,spała o takich porach jak wczoraji wytrzymala do ok 20 to byloby super.

zeby Laurka dała popracować.

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mam, które przeprowadzały dwumiesięczną ekspozycję na gluten (my kończymy za 11 dni ) - jak postępowałyście dalej? Od razu dałyście dużą porcję kaszki glutenowej, czy jakoś inaczej, np. mieszałyście kaszki glutenowe z bezglutenowymi?

Drugie pytanie mam do morskiej - jakie kaszki Holle już wypróbowaliście? Oprócz jaglanej i 3 zboża?

I trzecie pytanie do ogółu - czyje dziecko dostaje już całe jajko i jak często?

Po skończeniu ekspozycji,Bartosz od razu jadł już normalne porcje z glutenem

Całego jajka jeszcze nie dawałamza nieco ponad tydzień wprowadzę całe żółtko.Chociaż lane kluseczki na rosołku,robiłam z całego żółtka,ale zupka była na dwa dni,więc wszystkiego na raz nie zjadł.

Cytat:

Dziewczyny, oglądałam wczoraj w necie zdjęcia z efektami po a6w - jestem w szoku , chyba spróbuję, nie wiem czy dam rade od dzisiaj bo trochę choroba mnie zbiera ale jestem zmotywowana
chorobie mówimy nie

Cytat:
Ja tylko na chwilkę, bo z przyjaciółką lecimy na kawkę gdzieś

Chyba do ikei pojedziemy, żeby dzieci mogły się na placu zabaw pobawić (Bartuś i jej córa)

Miłego dnia życzę i do później

I wzajemnie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
hej

mam zly humor bo sie nie wyspalam........

Cytat:
co by tu zrobic dzis na obiad? hmm macie jakies pomysly? co robicie dzisiaj?
Damian zażyczył sobie barszczyk z uszkami a na drugie chyba leniwe zrobię,bo kupiłam ser wczoraj

Cytat:
nie wiem.............po 2 godzinach snu budzi -siada i placze a jak dam jej smoka i poloze to wielki placz wiec na rece biore i zasypia i tak kilka razy w nocy, albo nie spi wogole przez 2-3godziny i po calym lozku sie rzuca
dzisiaj sie poddalam i spalam z nami ale co chwila poplakiwala a ja niewyspana bo nie umiem sie wyspac jak Wercia spi ze mna
biedna Wercia,może ząbki ją tak męczą?
aby było lepiej.

Syladobrze,ze Lence nic sie nie stało

Wszystkie nasze Ole,Olusie i Oleńki p4w,Unholy i Tru wszystkiego najlepszego kochane w dniu Waszego święta

Cześć
Nocki sie nam chyba z powrotem uregulowały,bo kolejna była spokojna.Tej nocy jakoś tak cycuś był trzy razy a przeważnie jest dwa
Za oknem, niestety powtórka pogody leje i to nieustannie.Później muszę skoczyć na działkę,gdzie mamy domek(jakieś 8km),bo tam ponoć rzeczka wylała,ale to kawałek od nas-więc myślę,że moja działka nie stoi w wodzie.Po za tym mam nadzieję,że sąsiadka by zadzwoniłagdyby coś się działo.
Jutro mam wizytę u ortopedy,a przed wieczorną majówką mamy pogadankę z matkami w sprawie tego prezentu,żeby wreszcie coś zamówić

Idę do garów

Miłego dzionka

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 10:55   #2343
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien doberek
Tylko na chwilke wpadłam sie przywitac i uciekam z małym na dwor korzystac z ładnej pogody. Narazie nie pada i jest ciepło.
Odezwe sie pozniej
u nas też sie wypogadza, fajnie, bo do biblioteki musze skoczyc ksiazki oddać w końcu
Cytat:

Wow , piękny wynik , my 2
wszystko przed Wami
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 10:58   #2344
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś mialam jechac z mama zawiezc jej kotke, na sterylke, ale z mężem mamy obowiazkow sporo, mala zostawiam na ok 2h u siorki od 17-19 i jedziemy zarabiac pieniązki.
Mąż byl fotografem na komunii i jedziemy zebrac zamowienie na fotki od wszystkich rodzicow.
Czeka mnie jeszcze numerowanie i wklejanie na bristol ok 500zdj.Jakby jeszcze młoda byla dzis grzeczna ,spała o takich porach jak wczoraji wytrzymala do ok 20 to byloby super.
Kasiu cieszę się, że coś się rusza i możecie sobie dorobić troszkę

Cytat:
Mam pytanie do mam, które przeprowadzały dwumiesięczną ekspozycję na gluten (my kończymy za 11 dni ) - jak postępowałyście dalej? Od razu dałyście dużą porcję kaszki glutenowej, czy jakoś inaczej, np. mieszałyście kaszki glutenowe z bezglutenowymi?
...

Dziękuję za uwagę
Z uwagi na to, że Zuzia była dzieckiem butelkowym to ekspozycja powinna trwać 4 msce. Najpierw po 2-3g a później zwiększyć. Ja od razu po 2 mscach podałam Jej normalnie kaszkę glutenową. Zazwyczaj w ciągu dnia zjada taką jedną a czasem nie. Nie zwracam teraz uwagi czy w czymś jest gluten czy go nie ma

Moja jeszcze nie Jak zrobię Jej śniadanie to przypominam sobie, że mogła dostać jajecznicę. Nie je też regularnie żółtka.

Cytat:
nie przestało leje non stop ale jakoś największa woda przeszła i jedna droga jest przejezdna, nie wiem jak dzisiaj reszta, w każdym razie rodzinka dzisiaj pojechała już do pracy

gorgulku przepraszam przedtem mi umknęło, chyba ty pytałaś o moją mamę Ma się dobrze, chodzi swobodnie tylko musi na siebie bardzo uważać a w szczegolności nie podnosić nic ciężkiego - zażądała żeby kupic jej wiadro do mopa na kólkach bo nie może na miejscu usiedzieć

taaak, po 20 roku życia
...

Dziewczyny, oglądałam wczoraj w necie zdjęcia z efektami po a6w - jestem w szoku , chyba spróbuję, nie wiem czy dam rade od dzisiaj bo trochę choroba mnie zbiera ale jestem zmotywowana
Anula niech w końcu przestanie tam padać
Dobrze, że jesteście bezpieczni

Cieszę się, że z mamą lepiej

A widzisz Skusiłaś się
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 10:58   #2345
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkim Olom (p4w, Tru) życzę wszystkiego Najlepszego

Hej

Ja tylko na chwilkę, bo z przyjaciółką lecimy na kawkę gdzieś
Chyba do ikei pojedziemy, żeby dzieci mogły się na placu zabaw pobawić (Bartuś i jej córa)

Miłego dnia życzę i do później

ps. gorgulku, butki gucio polecam
ps2. mam nadzieję, ze już moich kochanych koleżanek nie zalewa

Buziaki
Przyłączam się do życzeń
Olu Tobie również wszystkiego naj naj naj, spełnienia marzeń, poprawy stosunków z małżem niebawem Zuzi i pociechy z łobuzów

Miłego dnia

ps. Dziękuję za opinię

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
A moglabys wkleic linka
Ja jakos nie wierze w efekty brzuszkow itp. Rozmawialam z profesjonalna osoba w tym temacie i powiedzial ze zeby zgubic brzuch trzeba zgubic kg, przez brzuszki budujemy tylko mase miesniowa ktora nam tylko uwypukli brzuch jeszcze bardziej
Ja tylko przytoczę cytat z linka, który wklejała wczoraj Ola.
"Jest to zestaw ćwiczeń na mięśnie brzucha wykonywane w celu spalenia tkanki tłuszczowej zalegającej w ich obrębie oraz do znacznego wzmocnienia wszystkich mięśni brzucha."

A wiadomo, że jak masa mięśniowa to nie ma mowy o wklęsłym brzuchu

Cytat:
mam zly humor bo sie nie wyspalam........

Zjedz coś słodkiego na poprawę nastroju

Dzień dobry
Nocka spokojna. Wczoraj nieciekawa była, bo Zuzia obudziła się z płaczem i ciężko było Jej zasnąć.
Ja od rana źle się czuję, brzuch mnie boli (ostatnio tak nie miałam), dostałam @... ehhh...

Miłego dnia

Przypomniało mi się coś.
Chcę wrócić do tematu montowania fotelika na tylnym siedzeniu. Ostatnio dorwałam instrukcję do mojego auta i tam jest napisane, że miejsce na tylnej kanapie na środku jest najmniej bezpieczne i żeby tam nie montować fotelika
Gdzie macie swoje zamontowane?
Stary 2010-05-18, 10:58   #2346
magi77
Wtajemniczenie

Melduję się. Małż pojechał do lekarza i do swoich desek Na marginesie, Małż nie jest taki straszny , czasami specjalnie tak piszę Często się pyta co tam u moich mamuś

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
...U nas powódz niewiedziałam czy do pracy dojade ale pojechalismy okrezna droga, po południu juz było lepiej ale znów pada :/

A w sobote miałam weselisko. Tak sie wytańczyłam ze az nog nie czułam wczoraj nop i gardło zdarłam bo musielismy za DJa robic bo piorun w transformator uderzył i prądu przez ponad godz nie było
...

Super
Zdjęcia jakieś miały być

Cytat:

A to Całuśnik jeden!
...

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
...Daniel dostal dzisiaj wysypke. No i teraz sie zastanawiam , czy to trzydniowka byla . Tylko jakas dziwna , bo wyzsza temperature w sumie mial 2 dni.
Daniel wspial sie przed chwila po schodach az do gory , oczywiscie asekurowalam Go z tylu...
U nas przy trzydniówce gorączka pojawiła się po niespełna 2,5. doby. Podejrzewam, że Maciuś wcześniej gorączkował, tylko nie zauważyłam.

Cytat:
...A jaki stolik? FP?
...
Nie, akurat stolik FP nie przypadł mi do gustu. Zastanawiamy się nad wyborem między dwoma. Jeden to chicco, a drug, ten mi się bardziej podoba służy do nauki j.angielskiego. I mam dylemat

http://www.allegro.pl/item1037476393...cki_bonus.html
lub
http://www.allegro.pl/item1032224491...ielskiego.html

Mój Maciuś, jak mówię do Niego "nie wolno", nie płacze tylko mnie wyśmiewa i robi swoje. Chyba jestem mało przekonująca

Cytat:
...a nasze dzieci juz sa chyba za duze na odruch Babinskiego hm?
bo tu stosunkowo niedawno pisalyscie o tym a ten odruch zanika do 6mc
...
W różnych źródłach różnie podają. Jedni - do 2. r.ż., drugie, że zanika międzi 2. a 4. m.ż.

Laurka bosko wygląda z psinką. Psinka cierpliwa , a Laura przesłodka

Cytat:
...
...
Ja stopniowo przeszłam, ale dość szybko. Jak pamiętam, to co 2-3 zwiększałam prorcję glutenu

Na razie daję żółtko co drugi dzień.

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 11:01   #2347
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
A moglabys wkleic linka
Ja jakos nie wierze w efekty brzuszkow itp. Rozmawialam z profesjonalna osoba w tym temacie i powiedzial ze zeby zgubic brzuch trzeba zgubic kg, przez brzuszki budujemy tylko mase miesniowa ktora nam tylko uwypukli brzuch jeszcze bardziej

no ja właśnie tez tak zawsze słyszałam ale poczytała i pooglądałam wczoraj trochę, na tej stronie pisze, że to są ćwiczenia aerobowe więc dobre dla pragnących schudnąć, efekty oglądałam przez google, o tutaj

Oczywiście większość osób z tłuszczykiem jest jednocześnie na diecie, ale to zrozumiałe...
Sama nie wiem

Cytat:

ide cos posprzatac
co by tu zrobic dzis na obiad? hmm macie jakies pomysly? co robicie dzisiaj?

p4w, Unholy, Tru -wszystkiego najlepszego
ja dzisiaj skrzydełka robię w piekarniku

ja też życzę wszystkiego dobrego dziewczyny

Cytat:

za odpowiedź, a kiedy planujesz całe jajko zacząć dawać?
dam jej po 11 miesiącu

Cytat:
i znowu mniejszy apetyt ma obiadku zje polowe porcji i ma dosc, kaszki na sniadanie tez calej nie zje, a mleka to pije 40-80ml
ojj to Weroniczkę męczy, i mamusię przy okazji też powtarzaj sobie tak jak ja: to minie, to minie

Ale nudy, już trzeci dzień w domu siedzimy i mała zaczyna fiksować, ja też już bym na spacer poszła ale nawet z parasolem nie ma sie co brać bo leje jak z cebra

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 11:02   #2348
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Po skończeniu ekspozycji,Bartosz od razu jadł już normalne porcje z glutenem

Całego jajka jeszcze nie dawałamza nieco ponad tydzień wprowadzę całe żółtko.Chociaż lane kluseczki na rosołku,robiłam z całego żółtka,ale zupka była na dwa dni,więc wszystkiego na raz nie zjadł.
(...)
Cześć
Nocki sie nam chyba z powrotem uregulowały,bo kolejna była spokojna.Tej nocy jakoś tak cycuś był trzy razy a przeważnie jest dwa
Za oknem, niestety powtórka pogody leje i to nieustannie.Później muszę skoczyć na działkę,gdzie mamy domek(jakieś 8km),bo tam ponoć rzeczka wylała,ale to kawałek od nas-więc myślę,że moja działka nie stoi w wodzie.Po za tym mam nadzieję,że sąsiadka by zadzwoniłagdyby coś się działo.
Jutro mam wizytę u ortopedy,a przed wieczorną majówką mamy pogadankę z matkami w sprawie tego prezentu,żeby wreszcie coś zamówić

Idę do garów

Miłego dzionka

A teraz ile żółtka podajesz i jak często? Bo Kuba je codziennie pół

Mam nadzieję, że te nocki już takie zostaną , no i że Waszej działki nie zalało.

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
wszystko przed Wami
Wiem, łącznie z marudzeniem i nieprzespanymi nocami

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 11:03   #2349
Texasik
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny!

U nas nocka w miare ok Daniel pil 0 4:30 mleczko ale za to pospal do 8:30 .

Dalej ma ta wysypke , ale tylko na tulowiu na raczkach i nozkach nie.

Kurcze glupio mi to pisac jak u Was ciagle leje - ale u nas sloneczko slicznie swieci!!!

No i weszlam dzisiaj na wage , bo juz tracilam motywacje do onz , no i mam 1,5 kg mniej i waze teraz 51,5 kg!!!!

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 11:12   #2350
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja na pewno mam dzisiaj, bo pani dzwoniła potwierdzić

Jest więc szansa, że i my dojdziemy do "tylko" skrzywionej minki

Ja też i jem

?

duża

Ja też jem i to dużo

Cytat:
i znowu mniejszy apetyt ma obiadku zje polowe porcji i ma dosc, kaszki na sniadanie tez calej nie zje, a mleka to pije 40-80ml
Całkiem jak przy ząbkach

Cytat:
8

sama nie wiem czemu. Oli to zjada ładnie wszystko na sniadanie kaszke 150ml. potem deserek, obiadek 180-200 ml, potem mleko z 2 łyzeczkami kaszki 240 ml, i przed snem tez mleko z kaszką 240 ml.

Pięknie Oliwcia je

Cytat:
Dzien doberek
Tylko na chwilke wpadłam sie przywitac i uciekam z małym na dwor korzystac z ładnej pogody. Narazie nie pada i jest ciepło.
Odezwe sie pozniej
Ale Wam dobrze

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
i ja się zgadzam...zwłaszcza że za "naszych czasów" trzeba było wszystko na placu przejść, a teraz tylko część...ja zdawałam 18 grudnia, śnieg, mróz, ślizgawica...ale miałam wielką motywację i chęci...i udało się za 1 razem

W styczniu minie 13 lat jak mam prawko,też zdawałam w zimie

Czasem są chęci,motywacja...a jednak jeszcze czegoś brakuje...może szczęścia

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Przypomniało mi się coś.
Chcę wrócić do tematu montowania fotelika na tylnym siedzeniu. Ostatnio dorwałam instrukcję do mojego auta i tam jest napisane, że miejsce na tylnej kanapie na środku jest najmniej bezpieczne i żeby tam nie montować fotelika
O jacie,ja przełożyłam na środek tylniej kanapy.Jak to w końcu jest?Wszędzie piszą co innego

Cytat:

A teraz ile żółtka podajesz i jak często? Bo Kuba je codziennie pół

Mam nadzieję, że te nocki już takie zostaną , no i że Waszej działki nie zalało.

Trzymam się schematu,pół żółtka co drugi dzień

dzięki kochana.

Cytat:
Czesc Dziewczyny!

Kurcze glupio mi to pisac jak u Was ciagle leje - ale u nas sloneczko slicznie swieci!!!

No i weszlam dzisiaj na wage , bo juz tracilam motywacje do onz , no i mam 1,5 kg mniej i waze teraz 51,5 kg!!!!
Całkiem jak na trzydniówkę dwudniową

gratki spadku wagi

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2010-05-18 o 11:13
sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 11:13   #2351
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Z uwagi na to, że Zuzia była dzieckiem butelkowym to ekspozycja powinna trwać 4 msce. Najpierw po 2-3g a później zwiększyć. Ja od razu po 2 mscach podałam Jej normalnie kaszkę glutenową. Zazwyczaj w ciągu dnia zjada taką jedną a czasem nie. Nie zwracam teraz uwagi czy w czymś jest gluten czy go nie ma

Moja jeszcze nie Jak zrobię Jej śniadanie to przypominam sobie, że mogła dostać jajecznicę. Nie je też regularnie żółtka.

Cytat:
Dzień dobry
Nocka spokojna. Wczoraj nieciekawa była, bo Zuzia obudziła się z płaczem i ciężko było Jej zasnąć.
Ja od rana źle się czuję, brzuch mnie boli (ostatnio tak nie miałam), dostałam @... ehhh...
(...)
Przypomniało mi się coś.

Ja nadal mam ten 0-13 kg, więc nie pomogę.

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość

Melduję się. Małż pojechał do lekarza i do swoich desek Na marginesie, Małż nie jest taki straszny , czasami specjalnie tak piszę Często się pyta co tam u moich mamuś
(...)
Nie, akurat stolik FP nie przypadł mi do gustu. Zastanawiamy się nad wyborem między dwoma. Jeden to chicco, a drug, ten mi się bardziej podoba służy do nauki j.angielskiego. I mam dylemat

http://www.allegro.pl/item1037476393...cki_bonus.html
lub
http://www.allegro.pl/item1032224491...ielskiego.html

Mój Maciuś, jak mówię do Niego "nie wolno", nie płacze tylko mnie wyśmiewa i robi swoje. Chyba jestem mało przekonująca
(...)
Ja stopniowo przeszłam, ale dość szybko. Jak pamiętam, to co 2-3 zwiększałam prorcję glutenu

Na razie daję żółtko co drugi dzień.
No przecież my wiemy, że to takie żarty

Mnie się ten Chicco bardziej podoba , u nas na naukę angielskiego przyjdzie czas trochę później, jak Kuba trochę nauczy się polskiego

, musisz się bardziej postarać, poćwiczyć

Cytat:
dam jej po 11 miesiącu

(...)
Ale nudy, już trzeci dzień w domu siedzimy i mała zaczyna fiksować, ja też już bym na spacer poszła ale nawet z parasolem nie ma sie co brać bo leje jak z cebra
, ja miałam zamiar dać po skończonym 10-ym, ale muszę to przemyśleć, bo widzę, że niewiele z nas już podaje całe jajko

Ja się urządziłam tak, że Kuba na spacerze zawsze trochę drzemie, i jak nie idziemy, to kładę Go na drzemkę w domu

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-18, 11:17   #2352
Wojtusia
Zakorzenienie

Texasik ładna waga, juz chyba wystarczy odchudzania
biedny Danielek od kiedy ma ta wysypkę? bo nie doczytałam jakoś.... juz doczytałam, hmm, no to jak na trzydniówkę? sama nie wiem

Oliwka przy trzydniówce miała na tułowiu i główce, a na nóżkach też nie.

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2010-05-18 o 11:19
Stary 2010-05-18, 11:19   #2353
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc Dziewczyny!

Może trzydniówki (dwudniowe ) u każdego trochę inaczej przebiegają?

Gratulacje

Cytat:
Trzymam się schematu,pół żółtka co drugi dzień
Kurczę, skąd macie swoje schematy? Ja też trzymam się schematu i daję codziennie pół żółtka

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-18, 11:20   #2354
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Zuzia w ciągu dnia w ogóle nie chce samego mleka pić, od razu pluje.

Cytat:
gorgulku Ty pytałaś o te bucie.Moja szwagierka ma z Gucia i bardzo chwali

Cześć
Dziękuję za odp

Gratuluję pięknych nocek

Mam nadzieję, że nie pozalewało Wam nic.

Z ręką tak? Dokucza jeszcze czy zupełnie nic?

Cytat:
...

Ja też chyba mało bo często Zuzia śmieje się ze mnie

Cytat:
no ja właśnie tez tak zawsze słyszałam ale poczytała i pooglądałam wczoraj trochę, na tej stronie pisze, że to są ćwiczenia aerobowe więc dobre dla pragnących schudnąć, efekty oglądałam przez google, o tutaj

Oczywiście większość osób z tłuszczykiem jest jednocześnie na diecie, ale to zrozumiałe...
Sama nie wiem
...
Ja też obejrzałam zdjęcia W dzień kiedy zaczynałam to brzuch "sfotografowałam" i zobaczę co z tego wyjdzie
Robiłam chyba 3 podejścia do A6W i nigdy nie dotrwałam do końca. Najdłużej ćwiczyłam 4 tygodnie (ale to było jeszcze długo przed ciążą).

Cytat:

U nas nie pada już, słońca nie ma ale ciepło

Ja na pierwszej turze ONZ schudłam 2,4kg.

Cytat:
O jacie,ja przełożyłam na środek tylniej kanapy.Jak to w końcu jest?Wszędzie piszą co innego
Ja jeszcze nie przełożyłam ale już sama nie wiem bo byłam zdecydowana
Stary 2010-05-18, 11:23   #2355
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Czesc Dziewczyny!

Wysypka szybko zniknie

Cieszcie się słonkiem

super!

Cytat:
...No przecież my wiemy, że to takie żarty

Mnie się ten Chicco bardziej podoba , u nas na naukę angielskiego przyjdzie czas trochę później, jak Kuba trochę nauczy się polskiego

, musisz się bardziej postarać, poćwiczyć

...

Właśnie dlatego mam dylemat, bo ten z nauką j.angielskiego ma więcej funkcji i bajerów, a ja bym wolała po polsku. Muszę się poważnie zastanowić. Myślę nad tym od wczoraj

Ćwiczę, ćwiczę mam mnóstwo okazji w ciągu dnia, bo Maciuś przeważnie robi coś co NIE WOLNO

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-05-18, 11:28   #2356
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie dlatego mam dylemat, bo ten z nauką j.angielskiego ma więcej funkcji i bajerów, a ja bym wolała po polsku. Muszę się poważnie zastanowić. Myślę nad tym od wczoraj

Ćwiczę, ćwiczę mam mnóstwo okazji w ciągu dnia, bo Maciuś przeważnie robi coś co NIE WOLNO
Dopiero od wczoraj

magi, niedługo czerwiec, kiedy macie USG? Jesteście już zapisani?

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-18, 11:37   #2357
p4w
Zakorzenienie

dziękuję bardzo wszystkim za życzenia - nawet nie wiedziałam, że mam imieniny, bo nie obchodzę

dziś zaczęłam urlop i oczywiście jak zawsze jestem chora (zawsze w pierwszy dzien wolnego) - mam gorączkę, ale poza tym nic, więc pewnie z przemęczenia, miałam ostatnio bardzo dużo pracy

Cytat:

Też chcę kupić Zuzi takie do chodzenia, bo mam zamiar zabierać Ją na krótkie spacerki
Możesz napisać ile za nie płaciłaś. Tych Clarksów nie mogę za bardzo znaleźć.

ja kupiłam Clarks i Ecco, bo sama chodzę w ich butach i mam zaufanie
kupić można w sklepach Ecco
ale tam są strasznie drogie - lepiej kupić na allegro - wiadomo butki po takich małych dzieciach są nowe, albo prawie nowe, a o wiele tańsze
ja swoje kupiłam za 30 do 50 zł

Cytat:

W sumie nie chodziło mi o wagę/wielkość tylko o ogólne wrażenie - wyraz twarzy itp.

Zgadzam się Też zdałam za 1. razem, a z mojej 10-osobowej grupy aż 7 osób wtedy oblało - i wcale nie była to "zasługa" egzaminatora, tylko ich popisów na placu (wówczas można było oglądać z bliska). Ale to jest tak jak w szkole - jak ktoś nie zda, to nauczycielka się uwzięła
No może i raz się trafi komuś wredny egzaminator, ale jak słyszę, że ktoś zdaje 5. raz to już chyba nie innych wina

jeśli chodzi o egzaminy to się zgadzam - wystarczy popatrzeć jak niektórzy prowadzą mimo, ze mają prawo jazdy
jak ja zdawałam to też wszyscy patrzyli na popisy na placu
ale mity wokół egzaminów na prawo jazdy rosną coraz bardziej

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Lubie te butki
Tez mamy, ze skory.

Wiesz, ja tego nie pojmuje
Np 11-latek (syn mojej kuzynki) ma komputer w pokoju. Zamiast spac, to o 23 i pozniej przesiaduje w sieci, bo go widze, Sms-y przychodza do niego rowniez o takich porach. A gdzie higiena snu, odpoczynku?
Ja wiem, ze trzeba z postepem, ale czy rzeczywiscie dziecko musie miec komputer w pokoju i serfowac po internecie gdzie tylko chce? Czy komorka naprawde jest niezbedna w tym wieku? A moze tak latwiej dla rodzicow?

Ja wiem, ze ja sobie tylko teoretyzuje i nie wiadomo jak to bedzie, gdy Antonio dorosnie , ale widze tez, ze mozna inaczej, chociazby w gronie moich angielskich znajomych panuja inne zasady.

Poza tym uwazam, ze dawanie i przyjmowanie/ sugerowanie takich drogich prezentow z takich okazji jest w zlym guscie.

BTW Podoba mi sie lista prezentow otworzona w jakims sklepie, np z okazji slubu. Prezent mozna wybrac przez internet, zaplacic, a oni zapakowane i zyczeniami przesla do domu obdarowanego. Np moja kolezanka leci na wesele na wielka wyspe, panstwo mlodzi otworzyli liste w jakims sklepie, gdzie sa prezenty do wybrania za kilka setek, jak i za 10-20 funtow. W ten sposob mlodzi kompletuja sobie zastawe, kieliszki, posciel itp wg swojego gustu i zapotrzebowania.
świetny pomysł z tymi prezentami

Cytat:

Jak według czyjej?Według ich
tak pytam, bo już słyszałam wiele dopasowanych przepowiedni na temat różnych kataklizmów

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 11:40   #2358
Texasik
Rozeznanie

Cytat:
Texasik ładna waga, juz chyba wystarczy odchudzania
biedny Danielek od kiedy ma ta wysypkę? bo nie doczytałam jakoś.... juz doczytałam, hmm, no to jak na trzydniówkę? sama nie wiem

Oliwka przy trzydniówce miała na tułowiu i główce, a na nóżkach też nie.
No jeszcze tylko te 1, 5 kg zrzuce i bedzie ok .

Wysypke ma od wczoraj i tak jak napisalas troszke na glowce i na tulowiu , a kiedy ona zniknela u Oliwki ?
Tylko on mial dziwna trzydniowke -dwudniowa jak to Miramej nazwala .

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 11:43   #2359
Ania0104
Zakorzenienie

dzień dobry

Bartuś włąśnie zasnął ..... no nieeeeeee .... obudził się siedzi na łózku i się uśmiecha to pospał - 10 minut ...

Matko - mam niemozliwe dziecko, zszedł z naszego łóżka /nauczyłam go schodzic tyłem/ i jeździ autem po podłodze

dobra to zabieram mojego łobuza pod pache i idę na dół, bo właśnie ucieram masełko na ciastko i sniadanie na mnie czeka ... ehhh miałam to zrobić na spokojnie jak będzie spał, i doopka

Pogoda - wczoraj woda w rzece opadła, ale dzisiaj od rana lejeeeee i podobno poziom wody znów się podnosi :/

no to idę ...

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 11:49   #2360
Wojtusia
Zakorzenienie

a zapomniałam was zapytać.

Moja siostra ma 4 miesięczną córeczkę, niunia jest na piersi. Siorka studiuje zaocznie i musi jeździć na zjazdy, ale ma problem, bo ma coraz mniej mleka, mało moze odciągnąć, a jej córeczka nie chce jesc zadnego sztucznego, ma odruch wymiotny, odwraca się krzyczy, jak dostaje mleko odciągnięte z piersi, to zjada, ale mało jej i próbują jej dać jeszcze butelkowe, ale żadnego nie chce, odwraca się, krzyczy, herbatkę ładnie pije.

co jej poradzić? siora mówiła, ze mają w domu z 5 różnych paczek zaczetych i zadnego mleka nie chce. a musi ją czyms dokarmiac jak jezdzi na zjazdy i babcia z niunią zostaje. Ostatnio musiała wracac do domu, bo mleka odciągnetego zabrakło i byl wielki krzyk.

poza tym niunia dostała alergii pokarmowej, jak siora odstawiła nabiał, to się poprawiło, to mleko na recepte, nie pamietam jak sie nazywało, tez tego nie chce pić....

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:

Wysypke ma od wczoraj i tak jak napisalas troszke na glowce i na tulowiu , a kiedy ona zniknela u Oliwki ?
Tylko on mial dziwna trzydniowke -dwudniowa jak to Miramej nazwala .
hmmm dostała jakoś w piątek a w poniedziałek juz nie było prawie, czyli ok 3 dni miała wysypkę.
Stary 2010-05-18, 11:51   #2361
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
dziękuję bardzo wszystkim za życzenia - nawet nie wiedziałam, że mam imieniny, bo nie obchodzę

dziś zaczęłam urlop i oczywiście jak zawsze jestem chora (zawsze w pierwszy dzien wolnego) - mam gorączkę, ale poza tym nic, więc pewnie z przemęczenia, miałam ostatnio bardzo dużo pracy

ale tam są strasznie drogie - lepiej kupić na allegro - wiadomo butki po takich małych dzieciach są nowe, albo prawie nowe, a o wiele tańsze
, dużo masz tego urlopu? Odpoczniesz trochę? Jutro, z tego co pamiętam, wyjeżdżacie już na wesele, tak?

A czy to dobry pomysł, żeby dla dzieci, które uczą się dopiero chodzić, kupować używane buty? Czy nie są one już "dopasowane" do poprzedniej nóżki?

Cytat:
dzień dobry

Bartuś włąśnie zasnął ..... no nieeeeeee .... obudził się siedzi na łózku i się uśmiecha to pospał - 10 minut ...

Matko - mam niemozliwe dziecko, zszedł z naszego łóżka /nauczyłam go schodzic tyłem/ i jeździ autem po podłodze

dobra to zabieram mojego łobuza pod pache i idę na dół, bo właśnie ucieram masełko na ciastko i sniadanie na mnie czeka ... ehhh miałam to zrobić na spokojnie jak będzie spał, i doopka

Pogoda - wczoraj woda w rzece opadła, ale dzisiaj od rana lejeeeee i podobno poziom wody znów się podnosi :/

no to idę ...
Ciesz się, że się uśmiecha , Kuba rzadko kiedy wstaje zadowolony

Nauczyłaś, to nie narzekaj teraz

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-18, 11:55   #2362
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

sylka pierogi leniwe powiadasz? hmm nigdy nie robilam - co sie daje? ser, maka, jajko?
w sumie mam twarog w lodowce ale taka malutka kosteczke

mam jeszcze resztke zupy. w sumie starczy ale TZ na nocke idzie to by sie przydalo zjesc cos tresciwszego a juz nie zdaze nic rozmrozic. moze zrobie jeszcze nalesniki

o mamo jak mi sie nic nie chce
mialam sprzatac i pupa
siedze i sie obijam
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 12:04   #2363
Miramej
Zakorzenienie

Svinecko stało się coś?

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-18, 12:06   #2364
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Dopiero od wczoraj

magi, niedługo czerwiec, kiedy macie USG? Jesteście już zapisani?
Ha, ha

Zapisywaliśmy się już w grudniu . Wszytsko mamy 30. czerwca. I chirurga, i scyntygrafię i urologa. Z jednej strony dobrze, bo wsio załatwimy jednym wyjazdem. Już się martwię, jak Maciulek wytrzyma badanie, a dokładnie leżenie bez ruchu ok. 30 minut Ostatnio, w grudniu, był horror i skończył siny od płaczu Musiał być przybandażowany do stołu, a dodatkowo ja Go trzymałam. Serce się kroiło, jak tak patrzył na Ciebie i rozpaczał Niestety musimy, nie mamy innego wyjścia A co do wyników, to chciałabym, żeby nie było operacji, żeby nerka dalej sobie radziła jak radzi do tej pory

Cytat:

...

Cytat:
...Matko - mam niemozliwe dziecko, zszedł z naszego łóżka /nauczyłam go schodzic tyłem/ i jeździ autem po podłodze
...
Bartuś pięknie sobie radzi. Maciuś też jeździ samochodem po podłodze. Moje biedne panele, zresztą szura po nich czym się da

Cytat:
...A czy to dobry pomysł, żeby dla dzieci, które uczą się dopiero chodzić, kupować używane buty? Czy nie są one już "dopasowane" do poprzedniej nóżki?
...
Też kiedyś myślałam nad używanymi, bo takie małe rozmiary nie są zniszczone, ale doszłam do wniosku, że przecież but ukształtował się do stópki porzedniego właściciela i zmieniłam zdanie. A jak Wy myślicie?

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-05-18, 12:12   #2365
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość

Dzięki za odp
Ja wolałabym nowe jednak bo każdy but dopasowuje się do nogi inaczej.

Cytat:
O rany...

Cytat:
a zapomniałam was zapytać.

Moja siostra ma 4 miesięczną córeczkę, niunia jest na piersi. Siorka studiuje zaocznie i musi jeździć na zjazdy, ale ma problem, bo ma coraz mniej mleka, mało moze odciągnąć, a jej córeczka nie chce jesc zadnego sztucznego, ma odruch wymiotny, odwraca się krzyczy, jak dostaje mleko odciągnięte z piersi, to zjada, ale mało jej i próbują jej dać jeszcze butelkowe, ale żadnego nie chce, odwraca się, krzyczy, herbatkę ładnie pije.

co jej poradzić? siora mówiła, ze mają w domu z 5 różnych paczek zaczetych i zadnego mleka nie chce. a musi ją czyms dokarmiac jak jezdzi na zjazdy i babcia z niunią zostaje. Ostatnio musiała wracac do domu, bo mleka odciągnetego zabrakło i byl wielki krzyk.

poza tym niunia dostała alergii pokarmowej, jak siora odstawiła nabiał, to się poprawiło, to mleko na recepte, nie pamietam jak sie nazywało, tez tego nie chce pić....
Nie wiem co poradzić. Jedyne co przychodzi mi do głowy to próbować mieszać mleko mamy z modyfikowanym. Może to będzie Jej smakowało

Cytat:
A czy to dobry pomysł, żeby dla dzieci, które uczą się dopiero chodzić, kupować używane buty? Czy nie są one już "dopasowane" do poprzedniej nóżki?
No właśnie... Ja wolę jednak nowe.

Cytat:
o mamo jak mi sie nic nie chce
mialam sprzatac i pupa
siedze i sie obijam
Nie jesteś sama
Tez nic mi się nie chce
Stary 2010-05-18, 12:22   #2366
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Ha, ha

Zapisywaliśmy się już w grudniu . Wszytsko mamy 30. czerwca. I chirurga, i scyntygrafię i urologa. Z jednej strony dobrze, bo wsio załatwimy jednym wyjazdem. Już się martwię, jak Maciulek wytrzyma badanie, a dokładnie leżenie bez ruchu ok. 30 minut Ostatnio, w grudniu, był horror i skończył siny od płaczu Musiał być przybandażowany do stołu, a dodatkowo ja Go trzymałam. Serce się kroiło, jak tak patrzył na Ciebie i rozpaczał Niestety musimy, nie mamy innego wyjścia A co do wyników, to chciałabym, żeby nie było operacji, żeby nerka dalej sobie radziła jak radzi do tej pory
(...)
Bartuś pięknie sobie radzi. Maciuś też jeździ samochodem po podłodze. Moje biedne panele, zresztą szura po nich czym się da

Też kiedyś myślałam nad używanymi, bo takie małe rozmiary nie są zniszczone, ale doszłam do wniosku, że przecież but ukształtował się do stópki porzedniego właściciela i zmieniłam zdanie. A jak Wy myślicie?
Będziemy trzymać kciuki
O Matko , nawet sobie nie próbuję wyobrazić, co czuliście

A o jakich samochodzikach mowa?

Ja mam takie same przemyślenia, dlatego pytam. Co innego bucik dla dziecka tylko siedzącego w wózku, no wiesz, taki bardziej do ozdoby, a co innego właśnie na pierwsze próby chodzeniowe, tak mi się wydaje. Może ktoś dorzuci swoje przemyślenia

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Kuba śpi już półtorej godziny, kochane dziecko, wie, że przez wizytę u lekarza popołudniowa drzemka Mu się przesunie, to dba o siebie

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-18, 12:25   #2367
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Będziemy trzymać kciuki
O Matko , nawet sobie nie próbuję wyobrazić, co czuliście

A o jakich samochodzikach mowa?

Ja mam takie same przemyślenia, dlatego pytam. Co innego bucik dla dziecka tylko siedzącego w wózku, no wiesz, taki bardziej do ozdoby, a co innego właśnie na pierwsze próby chodzeniowe, tak mi się wydaje. Może ktoś dorzuci swoje przemyślenia

Takich małych chłopięcych. Przynajmniej Maciek takimi szura po podłodze. Czasami puszcza i je goni, ale i tak najlepsza jest piłka

Właśnie

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
...

Kuba śpi już półtorej godziny, kochane dziecko, wie, że przez wizytę u lekarza popołudniowa drzemka Mu się przesunie, to dba o siebie
Dobre, grzeczne dziecko

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-05-18, 12:27   #2368
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Takich małych chłopięcych. Przynajmniej Maciek takimi szura po podłodze. Czasami puszcza i je goni, ale i tak najlepsza jest piłka
(...)
Dobre, grzeczne dziecko
A, bo myślałam, że takich dużych, do których by się zmieścili

Kuba też lubi piłkę

, ale z tym grzecznym

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-18, 12:32   #2369
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Ha, ha

...

Magi ja wierzę, że będzie dobrze. Kciuki będziemy zaciskać z całych sił
Biedny Maciulek

Ja też tak myślę Gdzieś nawet czytałam o tym, żeby nie kupować używanych butków dla maluszków, tylko nie pamiętam gdzie

Cytat:
No kochane
Zuzka śpi już od 2 godzin
Stary 2010-05-18, 12:34   #2370
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też tak myślę Gdzieś nawet czytałam o tym, żeby nie kupować używanych butków dla maluszków, tylko nie pamiętam gdzie

No kochane
Zuzka śpi już od 2 godzin
Kolejny głos na nowe buty

, też kochana, no ale wiadomo, moja Synowa

H. MacLeod

.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości