|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cytat:
To będą dopiero historie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale![]() Ja za to apetytu nic a nic nie mam...zmuszam się w pracy żeby chociaż jogurt zjeść...ale to mnie cieszy Super!!!! Dziewczyny wyglądają świetnie i widać ze się ekstra dogadują...i ta cierpliwość Ja mam jakąś schizę na punkcie psa...mimo tego że jest łagodny jak baranek, nigdy nie ugryzł nikogo to zaufania nie mam do końca i jak Zuzka się zbliża do niego to od razu alarmuję go żeby z zaskoczenia nie atakowała...nie pozwalam Małej na dużo, bo to jednak pies i różnie może być (odpukać) ![]() Cytat:
![]() Spacerówka właśnie dotarła Moja Mama właśnie dzwoniła, a ja w pracyMałżowi? Tożto nie małż ale mu się należy!![]() Chyba muszę naprawdę go Wami postraszyć ![]() Cytat:
![]() ..i ja i ja.... Wszystkiego najlepszego Olki nasze kochane (Tru, Unholy, p4w)...spełnienia marzeń przede wszystkim....i zdrówka....
|
|
#2342 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cytat:
Cytat:
zeby Laurka dała popracować.Cytat:
Całego jajka jeszcze nie dawałam Cytat:
chorobie mówimy nieCytat:
Cytat:
a na drugie chyba leniwe zrobię,bo kupiłam ser wczorajCytat:
aby było lepiej.Syla dobrze,ze Lence nic sie nie stało p4wCześć Nocki sie nam chyba z powrotem uregulowały,bo kolejna była spokojna ![]() Za oknem, niestety powtórka pogody gdyby coś się działo.Jutro mam wizytę u ortopedy,a przed wieczorną majówką mamy pogadankę z matkami w sprawie tego prezentu,żeby wreszcie coś zamówić Idę do garów ![]() Miłego dzionka |
|||||||
|
|
|
#2343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wszystko przed Wami |
|
|
|
|
#2344 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moja jeszcze nie Cytat:
Dobrze, że jesteście bezpieczni Cieszę się, że z mamą lepiej A widzisz Skusiłaś się
|
|||
|
|
|
#2345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olu Tobie również wszystkiego naj naj naj, spełnienia marzeń, poprawy stosunków z małżem niebawem Zuzi i pociechy z łobuzów Miłego dnia ps. Dziękuję za opinię Cytat:
"Jest to zestaw ćwiczeń na mięśnie brzucha wykonywane w celu spalenia tkanki tłuszczowej zalegającej w ich obrębie oraz do znacznego wzmocnienia wszystkich mięśni brzucha." A wiadomo, że jak masa mięśniowa to nie ma mowy o wklęsłym brzuchu Zjedz coś słodkiego na poprawę nastroju ![]() Dzień dobry Nocka spokojna. Wczoraj nieciekawa była, bo Zuzia obudziła się z płaczem i ciężko było Jej zasnąć. Ja od rana źle się czuję, brzuch mnie boli (ostatnio tak nie miałam), dostałam @... ehhh...Miłego dnia Przypomniało mi się coś. Chcę wrócić do tematu montowania fotelika na tylnym siedzeniu. Ostatnio dorwałam instrukcję do mojego auta i tam jest napisane, że miejsce na tylnej kanapie na środku jest najmniej bezpieczne i żeby tam nie montować fotelika ![]() Gdzie macie swoje zamontowane? |
||
|
|
|
#2346 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Melduję się. Małż pojechał do lekarza i do swoich desek Na marginesie, Małż nie jest taki straszny , czasami specjalnie tak piszę Często się pyta co tam u moich mamuś Cytat:
Super Zdjęcia jakieś miały być ![]() ![]() Cytat:
Nie, akurat stolik FP nie przypadł mi do gustu. Zastanawiamy się nad wyborem między dwoma. Jeden to chicco, a drug, ten mi się bardziej podoba służy do nauki j.angielskiego. I mam dylemat ![]() http://www.allegro.pl/item1037476393...cki_bonus.html lub http://www.allegro.pl/item1032224491...ielskiego.html Mój Maciuś, jak mówię do Niego "nie wolno", nie płacze tylko mnie wyśmiewa i robi swoje. Chyba jestem mało przekonująca Cytat:
![]() Laurka bosko wygląda z psinką. Psinka cierpliwa Cytat:
Na razie daję żółtko co drugi dzień.
|
|
|
#2347 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ja właśnie tez tak zawsze słyszałam ale poczytała i pooglądałam wczoraj trochę, na tej stronie pisze, że to są ćwiczenia aerobowe więc dobre dla pragnących schudnąć, efekty oglądałam przez google, o tutaj Oczywiście większość osób z tłuszczykiem jest jednocześnie na diecie, ale to zrozumiałe... Sama nie wiem ![]() Cytat:
ja też życzę wszystkiego dobrego dziewczyny ![]() dam jej po 11 miesiącu Cytat:
powtarzaj sobie tak jak ja: to minie, to minie Ale nudy, już trzeci dzień w domu siedzimy i mała zaczyna fiksować, ja też już bym na spacer poszła ale nawet z parasolem nie ma sie co brać bo leje jak z cebra
|
|
#2348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teraz ile żółtka podajesz i jak często? Bo Kuba je codziennie pół Mam nadzieję, że te nocki już takie zostaną , no i że Waszej działki nie zalało.Wiem, łącznie z marudzeniem i nieprzespanymi nocami
|
|
|
#2349 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny!
U nas nocka w miare ok Daniel pil 0 4:30 mleczko ale za to pospal do 8:30 .Dalej ma ta wysypke , ale tylko na tulowiu na raczkach i nozkach nie. ![]() Kurcze glupio mi to pisac jak u Was ciagle leje - ale u nas sloneczko slicznie swieci!!! No i weszlam dzisiaj na wage , bo juz tracilam motywacje do onz , no i mam 1,5 kg mniej i waze teraz 51,5 kg!!!!
|
#2350 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() duża ![]() Ja też jem i to dużo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Pięknie Oliwcia je Cytat:
![]() Cytat:
,też zdawałam w zimieCzasem są chęci,motywacja...a jednak jeszcze czegoś brakuje...może szczęścia ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-05-18 o 11:13 |
||||||||
|
|
|
#2351 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nadal mam ten 0-13 kg, więc nie pomogę. Cytat:
Mnie się ten Chicco bardziej podoba ![]() ![]() ![]() Cytat:
, ja miałam zamiar dać po skończonym 10-ym, ale muszę to przemyśleć, bo widzę, że niewiele z nas już podaje całe jajko ![]() Ja się urządziłam tak, że Kuba na spacerze zawsze trochę drzemie, i jak nie idziemy, to kładę Go na drzemkę w domu
|
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
Texasik ładna waga, juz chyba wystarczy odchudzania
biedny Danielek Oliwka przy trzydniówce miała na tułowiu i główce, a na nóżkach też nie. Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-05-18 o 11:19 |
|
|
|
#2353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) u każdego trochę inaczej przebiegają? ![]() ![]() Gratulacje Kurczę, skąd macie swoje schematy? Ja też trzymam się schematu i daję codziennie pół żółtka
|
|
|
#2354 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratuluję pięknych nocek ![]() Mam nadzieję, że nie pozalewało Wam nic. Z ręką tak? Dokucza jeszcze czy zupełnie nic? Cytat:
![]() Ja też chyba mało bo często Zuzia śmieje się ze mnie ![]() Cytat:
W dzień kiedy zaczynałam to brzuch "sfotografowałam" i zobaczę co z tego wyjdzie ![]() Robiłam chyba 3 podejścia do A6W i nigdy nie dotrwałam do końca. Najdłużej ćwiczyłam 4 tygodnie (ale to było jeszcze długo przed ciążą). Cytat:
![]() ![]() Ja na pierwszej turze ONZ schudłam 2,4kg. Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2355 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cieszcie się słonkiem ![]() Cytat:
Właśnie dlatego mam dylemat, bo ten z nauką j.angielskiego ma więcej funkcji i bajerów, a ja bym wolała po polsku. Muszę się poważnie zastanowić. Myślę nad tym od wczoraj ![]() Ćwiczę, ćwiczę
|
|
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() magi, niedługo czerwiec, kiedy macie USG? Jesteście już zapisani?
|
|
|
#2357 | |||
|
Zakorzenienie
|
dziękuję bardzo wszystkim za życzenia - nawet nie wiedziałam, że mam imieniny, bo nie obchodzę
dziś zaczęłam urlop i oczywiście jak zawsze jestem chora (zawsze w pierwszy dzien wolnego) - mam gorączkę, ale poza tym nic, więc pewnie z przemęczenia, miałam ostatnio bardzo dużo pracy Cytat:
kupić można w sklepach Ecco ale tam są strasznie drogie - lepiej kupić na allegro - wiadomo butki po takich małych dzieciach są nowe, albo prawie nowe, a o wiele tańsze ja swoje kupiłam za 30 do 50 zł Cytat:
![]() jeśli chodzi o egzaminy to się zgadzam - wystarczy popatrzeć jak niektórzy prowadzą mimo, ze mają prawo jazdy jak ja zdawałam to też wszyscy patrzyli na popisy na placu ale mity wokół egzaminów na prawo jazdy rosną coraz bardziej ![]() Cytat:
tak pytam, bo już słyszałam wiele dopasowanych przepowiedni na temat różnych kataklizmów
|
|
|
#2358 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Wysypke ma od wczoraj i tak jak napisalas troszke na glowce i na tulowiu , a kiedy ona zniknela u Oliwki ? Tylko on mial dziwna trzydniowke -dwudniowa jak to Miramej nazwala .
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Bartuś włąśnie zasnął ..... no nieeeeeee .... obudził się siedzi na łózku i się uśmiecha to pospał - 10 minut ...Matko - mam niemozliwe dziecko, zszedł z naszego łóżka /nauczyłam go schodzic tyłem/ i jeździ autem po podłodze ![]() dobra to zabieram mojego łobuza pod pache i idę na dół, bo właśnie ucieram masełko na ciastko i sniadanie na mnie czeka ... ehhh miałam to zrobić na spokojnie jak będzie spał, i doopka ![]() Pogoda - wczoraj woda w rzece opadła, ale dzisiaj od rana lejeeeee i podobno poziom wody znów się podnosi :/ no to idę ... |
|
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
a zapomniałam was zapytać.
Moja siostra ma 4 miesięczną córeczkę, niunia jest na piersi. Siorka studiuje zaocznie i musi jeździć na zjazdy, ale ma problem, bo ma coraz mniej mleka, mało moze odciągnąć, a jej córeczka nie chce jesc zadnego sztucznego, ma odruch wymiotny, odwraca się krzyczy, jak dostaje mleko odciągnięte z piersi, to zjada, ale mało jej i próbują jej dać jeszcze butelkowe, ale żadnego nie chce, odwraca się, krzyczy, herbatkę ładnie pije. co jej poradzić? siora mówiła, ze mają w domu z 5 różnych paczek zaczetych i zadnego mleka nie chce. a musi ją czyms dokarmiac jak jezdzi na zjazdy i babcia z niunią zostaje. Ostatnio musiała wracac do domu, bo mleka odciągnetego zabrakło i byl wielki krzyk. poza tym niunia dostała alergii pokarmowej, jak siora odstawiła nabiał, to się poprawiło, to mleko na recepte, nie pamietam jak sie nazywało, tez tego nie chce pić.... ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- hmmm dostała jakoś w piątek a w poniedziałek juz nie było prawie, czyli ok 3 dni miała wysypkę. |
|
|
|
#2361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy to dobry pomysł, żeby dla dzieci, które uczą się dopiero chodzić, kupować używane buty? Czy nie są one już "dopasowane" do poprzedniej nóżki? Cytat:
![]() Nauczyłaś, to nie narzekaj teraz ![]()
|
|
|
#2362 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
sylka pierogi leniwe powiadasz?
hmm nigdy nie robilam - co sie daje? ser, maka, jajko?w sumie mam twarog w lodowce ale taka malutka kosteczke ![]() mam jeszcze resztke zupy. w sumie starczy ale TZ na nocke idzie to by sie przydalo zjesc cos tresciwszego a juz nie zdaze nic rozmrozic. moze zrobie jeszcze nalesniki ![]() o mamo jak mi sie nic nie chce mialam sprzatac i pupa siedze i sie obijam
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
Svinecko stało się coś?
|
|
#2364 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zapisywaliśmy się już w grudniu Ostatnio, w grudniu, był horror i skończył siny od płaczu Musiał być przybandażowany do stołu, a dodatkowo ja Go trzymałam. Serce się kroiło, jak tak patrzył na Ciebie i rozpaczał A co do wyników, to chciałabym, żeby nie było operacji, żeby nerka dalej sobie radziła jak radzi do tej pory ![]() Cytat:
Bartuś pięknie sobie radzi. Maciuś też jeździ samochodem po podłodze. Moje biedne panele, zresztą szura po nich czym się da ![]() Też kiedyś myślałam nad używanymi, bo takie małe rozmiary nie są zniszczone, ale doszłam do wniosku, że przecież but ukształtował się do stópki porzedniego właściciela i zmieniłam zdanie. A jak Wy myślicie?
|
|
|
#2365 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za odp Ja wolałabym nowe jednak bo każdy but dopasowuje się do nogi inaczej. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tez nic mi się nie chce |
|||||
|
|
|
#2366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O Matko ![]() ![]() A o jakich samochodzikach mowa? Ja mam takie same przemyślenia, dlatego pytam. Co innego bucik dla dziecka tylko siedzącego w wózku, no wiesz, taki bardziej do ozdoby, a co innego właśnie na pierwsze próby chodzeniowe, tak mi się wydaje. Może ktoś dorzuci swoje przemyślenia ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Kuba śpi już półtorej godziny, kochane dziecko, wie, że przez wizytę u lekarza popołudniowa drzemka Mu się przesunie, to dba o siebie
|
|
|
#2367 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Takich małych chłopięcych. Przynajmniej Maciek takimi szura po podłodze. Czasami puszcza i je goni, ale i tak najlepsza jest piłka ![]() Właśnie ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
Dobre, grzeczne dziecko
|
|
|
#2368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kuba też lubi piłkę z tym grzecznym
|
|
|
#2369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedny Maciulek Ja też tak myślę ![]() Cytat:
![]() Zuzka śpi już od 2 godzin
|
||
|
|
|
#2370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:04.

wlasnie zjadlam talerz smazonej kielbasy z cebula
zostala mi kielbacha z zupy i co sie miala zmarnowac? 

pisałyście że wasze dzieci wiercą sie przy zmianie pieluszki - Amelka leży cierpliwie i czeka aż zmienie także ok czaasami ucieka ale to juz jak z nią szaleję i widzi że może
NIE LUBIĘ TROLLI

zeby Laurka dała popracować.
, chyba spróbuję, nie wiem czy dam rade od dzisiaj bo trochę choroba mnie zbiera ale jestem zmotywowana
dobrze,ze Lence nic sie nie stało
, my 2
leje non stop ale jakoś największa woda przeszła i jedna droga jest przejezdna, nie wiem jak dzisiaj reszta, w każdym razie rodzinka dzisiaj pojechała już do pracy 

MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

, Sms-y przychodza do niego rowniez o takich porach. A gdzie higiena snu, odpoczynku?
Czy komorka naprawde jest niezbedna w tym wieku? A moze tak latwiej dla rodzicow?