|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
bede pamietac! ja z edm jestem zadowolona ale nie zaszkodzi sprobowac czegos nowego, sunlighta uzywam w ilosci minimalnej pod oczy wlasnieOd listopada? ![]() no my w tym czasie mielismy "best sex in our life" w 2,3 mc celibat i szalenstwo w 4, 5,6 znowu celibat ;/ Jade do ciuchacza, na minutke w koncu jeszcze nie robilam zadnych ubrankowych zakupow ....
|
|
|
|
|
#4862 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
|
|
|
|
|
#4863 |
|
Wtajemniczenie
|
hej Mamuśki!!! ja wstałam jakieś pół godzinki temu, nadrobiłam Was, zjadlam moje sniadanko, teraz obejrze sobie na wspolnej i pojde do sklepu po jakies produkty na obiad...moze na leczo?
mam zamiar na dniach zamówić łózeczko, tylko nie wiem jakie wziąć, doradzcie, prosze! zastanawiam się między http://allegro.pl/item1027455938_klu...y_materac.html a http://allegro.pl/item1027674676_klu...flada_mat.html wzielabym to z kolyska, ale chce miec nakladany przewijak i nie wiem jak to sie sprawdzi |
|
|
|
#4864 |
|
Zakorzenienie
|
Tak sobie siedzę i ćwiczę mięśnie KEGLA! Polecam!!
Dziś będę robiła zupę z pomidorów z puszki, cebuli, czosnku, majeranku, tymianku i bazylii z makaronem. Byłam u mamy i widziałam w programie kulinarnym. Do tego ma iśc szpinak, ale nie mam świeżego. agravka też mam Radka Ale V. Już przyszło, ale nie rozpakowałam. Te bujaki na kołyskę to chyba można zdejmować, ale pewna nie jestem. Jak tak to ja bym wzieła z kołyską. Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2010-05-18 o 11:07 |
|
|
|
#4865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leczo... mniam
|
|
|
|
|
#4866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Lazurku dobrze piszesz tak trzymać. Cioci Kasi trzeba słuchaćBasiu ja mieszkam w okolicach Kurdwanowa... to kiedy się wybierasz do Krk
Edytowane przez kashha Czas edycji: 2010-05-18 o 11:15 |
|
|
|
|
#4867 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śmietanę 12%, ale taką wodnistą, a nie gęstą kupić trza. I pytanie ile chcesz warstw śmietanowego. Na każdą potrzeba jedną szklankę śmietany. Używam łowickiej zielonej w kartoniku. Do tego galaretki w proszku- najlepiej różnokolorowe, to potem fajnie warstwy widać. Galaretkę rozrabiam w jednej szklance gorącej wody, czekam aż trochę przestygnie i ubijam mikserem szklankę śmietany z rozpuszczoną galaretką- sama zobaczysz, kiedy w śmietanie zrobią się bąbelki powietrza. Do tortownicy wysmarowanej cieniutko tłuszczem i do lodówki. Jak zastygnie, to kolejna warstwa śmietanowa. I tak ile sobie wymyślisz .Jak skończysz śmietanowe, to robię galaretki. Z nieco ponad jednej szklanki wody- żeby były mocno sztywne w cieście. I dalej ta sama zasada. Warstwę wlewam delikatnie na zastygniętą śmietanową (pamiętaj o studzeniu rozpuszczonych galaretek, bo jak nie to rozjedzie Ci warstwę śmietanową). Dziś będzie z 3 warstw śmietany i 3 galaretki .Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A kulkę też lubię. I cena w ciągu ostatnich lat fajnie spadła Cytat:
.Cytat:
Cytat:
Cytat:
POSIEW CZYSTY!!!!!!!! Wczoraj przyłożyłam telefon do brzucha- z włączoną muzyką z głośniczka. Mała chwilę wcześniej wariowała, a jak to zrobiłam to się uspokoiła. Dopiero jak poleciał polski kawałek to zaczęła takie wariacje, że o mało by mi telefon z brzucha zrzuciła hehe .Mam na dziś ambitne plany na sprzątanie i gotowanie. Oby się udało.
|
|
#4868 | |||
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
Cytat:
i popieram to co pisaly dziewczyny sliczna kobietka z ciebie Cytat:
slicznie ja jeszcze nie rozstawiam kolyski nie chce zeby sie kurzyla Cytat:
![]() co do sexu to my z mezem caly czas korzystamy nie ma przeciwskazan do tego oboje czerpiemy z tego przyjemnosc wiec dlaczego by nie... niestety od dzisiaj celibat... bo juz wyjechal ![]() oczywiscie nie obylo sie bez lez... tak sobie rozmawialismy i teraz bedzie pracowal dla goscia ktory ma dobre kontakty z deweloperami i tanio mieszkanie moze wynajac i jak bedzie wszystko ok to moze jak maly sie urodzi to na jakis czas pojedziemy do niego... jeszcze zobaczymy dziewczyny od poniedzialku w lidlu beda 4op chustek mokrych z pampersa za 19.90zl wiec mysle ze to tanio! ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- agravka mi sie pierwsze podoba i jest napisane ze jest mozliwosc blokowania kolyski wiec nie powinno byc problemu z przewijakiem a ja w domu mam posprzatane siedze i sie nudze bo nic nie musze robic czekam az malego pranie jeszcze przeschnie i moze zabiore sie za prasowanie obiadu robic nie trzeba nic nie trzeba ![]() chyba pod to wszystko zjem kawalek ciasta
|
|
#4869 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja wrocilam z pracy i od mamy, jem 2 sniadanko buleczke, na obiad kotlety rybne, mlode ziemniaki, kapusta kiszona i zupa ogorkowa ![]() Pozegnalam sie w pracy, ostatniego tylko po wyplate bede chodzic, no i jakies tam ksiazeczki podbijac itd. Nio i zaczynam czekanie na mala ![]() Dzis zaczynamy 31 tc pocztki 8 miesiaca jak pojde na wizyte za 3 tygodnie to roznie moze byc, wiec lepiej sie przygotowac
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|||
|
|
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
dzidzia super ze posiew czysty
|
#4871 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry w kolejny wstrętny dzień
![]() Mnie zaczyna przeziębienie łapać lazurowa śliczna z ciebie kobietka, nie wiem jak mogłaś od paszteta siebie wyzywać. marta dostałaś już pościel z allegro? Bo ciekawa jestem. co do ćwiczeń na mięśnie kegla to mi się najlepiej na leżąco robi, na boku, oczywiście jak sobie przypomnę. A jeżeli chodzi o potliwość to ja co jakiś czas używam Antidral to jest taki specjalny w kulce przeciw poceniu i działa. |
|
|
|
#4872 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale ja bym nie brała bujanego bo jakoś się tak nakręciłam, że absolutnie nie będe bujać dziecka bo się przyzwyczai ( koleżanki syn 12 miesięcy ma i teściowa tak przyzwyczaiła do bujania chyba w wózku, że jak śpi w dzień to trzeba go cały czas bujać. jak się przestanie to od razu sie budzi i w ryk więc dla mnie to kosmos ) ale wiadomo każdy ma swoje zdanie
|
||
|
|
|
#4873 |
|
Zadomowienie
|
Ja powinnam iść na zakupy, ale tak mi się nie chce ;/
Co prawda pada trochę mniej, więc to dobry moment żeby gdzieś wyjść... no to się chyba zbieram ;/
|
|
#4874 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale moze spróbuje jednak, spytam się w aptece jak będe
|
|
|
|
|
#4875 |
|
Zakorzenienie
|
itakasia sliczne te ubranka dla malej ech... ten rozowy
|
#4876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nachodziłam się więc na dzisiaj wystarczy no skocze jeszcze popołudniu na spacerek z psem Kupiłam cienki szlafrok do szpitala i miniaturki a nawet paczkę pieluch dla noworodków. Mogę więc powiedzieć, że torba jest zapakowana |
|
|
|
|
#4877 |
|
Zakorzenienie
|
jejku dziewczyny strasznie z tym deszczem dobrze ze u mnie nie pada... odpukac w niemalowane
---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- hd a gdzie szlafroczek kupilas? bo ja nadal nie mam i zastanawiam sie czy zamowic z netu czy nie...
|
#4878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorsze były 4 pierwsze miesiące (potem super (zero dolegliwości) no i teraz muszę jeszcze troszeczkę pocierpieć Los jest sprawiedliwy, za to nie miałam : - w ogóle wymiotów - tylko raz czy dwa zgagę - tylko raz zaparcie i ból dupny - dwa dni spuchnięte stopy ale łydki bez zarzutów - na kręgosłup też nie mogę jakoś specjalnie narzekać
|
|
|
|
|
#4879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez używam Antidrala i jak dla mnie to zbawienie. Strasznie sie pociłam, nawet w zimie. To byłą moja zmora. A po tym specyfiku nic. Jedyny wielki minus to szczypanie. |
|
|
|
|
#4880 | |
|
Zakorzenienie
|
super
robiłam wg tego przepisu z rabarbarem ale dałam brzoskwinie z puszki Wyszło piękne, wyrośnięte. Mogłam nawet dać więcej owocówale balam się, że nie wyrośnie. Następnym razem dodam kakao i polewę ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
spodenki w paseczki urocze
|
|
|
|
|
#4881 |
|
Rozeznanie
|
wiolek on kosztuje ok 11 zł
marta no znam to szczypanie, ale już się nauczyłam zapuścić trochę włosy i dopiero smaruję i wtedy nie szczypie hehe. To dobrze, że pościel fajna, co do koloru to ja chcę jakąś w niebieskim albo zielonym |
|
|
|
#4882 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a czemu nie?? pociagniesz kabel z tego pokoju co msz,kompa na plecy i juz...co ty tam chcesz bez kompa robic?? Ja jak przyjechalam do de, bez jezyka,znajomych i w pustym mieszkaniu siedzialam 3 msc bez neta i telefonu |
|||||
|
|
|
#4883 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4884 |
|
Rozeznanie
|
hd to byle tak dalej, życzę tobie i każdej mamuście żeby miały jak najmniej dolegliwości. Ja też szczególnie nie mogę narzekać, bo jedynie ostatnio troszkę plecy mnie pobolewają, ale się troszkę porościągam i jest ok
|
|
|
|
#4885 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam w takim małym sklepiku blisko domu. Cieniutki, na krótki rękaw.
|
|
|
|
#4886 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4887 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4888 | ||||||
|
Zadomowienie
|
itakasia super zakupy, tez chce takie juz
![]() Cytat:
3,5 minuty z zegarkiem w reku dla buteleczki 125 ml Czas podgrzewania zalezy od rozmiaru butelki i temp wyjsciowej wody/mleka. Skoro obiecywal, ze podgrzewa w 4 min, a tego nie robi to powinien oddac Ci kase i koszty przesylki zwrotnej. Chyba bym sie zdenerwowala ;/ Cytat:
zazdroszcze Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja jestem nastawiona na zakup wszystkiego co choc troche ulatwi nam zycie, czyli laktator, podgrzewacz,sterylizator, pojemniki via, worki do mrozenia pokarmu, termoopakoowanie- a to z tego wzgledu, ze tylko 2 miesiace bede z dzieckiem 24 na h, pozniej wracam do pracy i nauki weekendowej... Wszystko co usprawni opieke nad dzieckiem mile widziane. Cytat:
a to sie nie robi w htmlu ? Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-05-18 o 12:02 |
||||||
|
|
|
#4889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4890 |
|
Zakorzenienie
|
Co do pocenia moja szwagierka właśnie do szpitala polecała koszulki z czystej bawełny bo bedziemy się ponoć obficie pocić za sprawą hormonów a co za tym idzie w koszulce z domieszka człowiek się czuje jak w worku foliowym ...ja od szwagierek mam dwie takie zwykłe z domieszka, dwie bawełniane z otworami na c i sobie kupiłam TEN komplet.
Raczej nie bedzie mi tyle koszul potrzebne.Spakuje 3 a TŻ najwyżej doniesie. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:31.

bede pamietac! ja z edm jestem zadowolona ale nie zaszkodzi sprobowac czegos nowego, sunlighta uzywam w ilosci minimalnej pod oczy wlasnie

ale zaraz czas ruszać z porządkami
Cioci Kasi trzeba słuchać

Widzę, że masz przybornik powieszony - jakieś pomysły, co w nim będziesz trzymać?