Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-18, 11:02   #4861
vette
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
A sunlighta gdzie używasz , bo ja stosowałam tylko pod oczy , jednak znalazłam lepszy odpowiednik korektor żółty pixie a i edm podkłady też mi tak nie leżą jak właśnie podkłady pixie

co do seksu ja celibat od listopada i juz nawet mi nie brakuje
mam tylko nadzieje, ze po bedzie tak samo dobrze jak przed ...
Pixie bede pamietac! ja z edm jestem zadowolona ale nie zaszkodzi sprobowac czegos nowego, sunlighta uzywam w ilosci minimalnej pod oczy wlasnie

Od listopada?
no my w tym czasie mielismy "best sex in our life"
w 2,3 mc celibat i szalenstwo w 4,
5,6 znowu celibat ;/

Jade do ciuchacza, na minutke w koncu jeszcze nie robilam zadnych ubrankowych zakupow ....
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 11:03   #4862
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
jaki leniuchu no dobra jeszcze w łóżku w piżamie leżę ale zaraz czas ruszać z porządkami a do sklepu chłopa poślę
u mnie chłop w robocie więc baba musiała iść
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 11:04   #4863
agravka
Wtajemniczenie

hej Mamuśki!!! ja wstałam jakieś pół godzinki temu, nadrobiłam Was, zjadlam moje sniadanko, teraz obejrze sobie na wspolnej i pojde do sklepu po jakies produkty na obiad...moze na leczo?
mam zamiar na dniach zamówić łózeczko, tylko nie wiem jakie wziąć, doradzcie, prosze! zastanawiam się między
http://allegro.pl/item1027455938_klu...y_materac.html a
http://allegro.pl/item1027674676_klu...flada_mat.html
wzielabym to z kolyska, ale chce miec nakladany przewijak i nie wiem jak to sie sprawdzi
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 11:05   #4864
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Tak sobie siedzę i ćwiczę mięśnie KEGLA! Polecam!!

Dziś będę robiła zupę z pomidorów z puszki, cebuli, czosnku, majeranku, tymianku i bazylii z makaronem. Byłam u mamy i widziałam w programie kulinarnym. Do tego ma iśc szpinak, ale nie mam świeżego.

agravka też mam Radka Ale V. Już przyszło, ale nie rozpakowałam. Te bujaki na kołyskę to chyba można zdejmować, ale pewna nie jestem. Jak tak to ja bym wzieła z kołyską.

Edytowane przez marta_d1
Czas edycji: 2010-05-18 o 11:07
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 11:05   #4865
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
hej Mamuśki!!! ja wstałam jakieś pół godzinki temu, nadrobiłam Was, zjadlam moje sniadanko, teraz obejrze sobie na wspolnej i pojde do sklepu po jakies produkty na obiad...moze na leczo?
mam zamiar na dniach zamówić łózeczko, tylko nie wiem jakie wziąć, doradzcie, prosze! zastanawiam się między
wzielabym to z kolyska, ale chce miec nakladany przewijak i nie wiem jak to sie sprawdzi
Dla mnie zdecydowanie nr 2

Leczo... mniam
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 11:07   #4866
kashha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Ja bardzo chetnie!
Za tydzien jade z malzem na wyklady i zakupy do ikei ale w czerwcu /11-12,25-26/ byloby super sie spotkac
No to jesteśmy umówione

Lazurku dobrze piszesz tak trzymać. Cioci Kasi trzeba słuchać

Basiu ja mieszkam w okolicach Kurdwanowa... to kiedy się wybierasz do Krk

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:

Edytowane przez kashha
Czas edycji: 2010-05-18 o 11:15
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 11:14   #4867
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Jak macie coś pysznego na zimno i bez pieczenia to poproszę
Szczególnie jak jest czekoladowiec albo ze śmietaną.. gdyby krowa dała śmietanę a nie mleko to chyba bym taką w domu trzymała i cyca duldała dzień cały
Banał.
Śmietanę 12%, ale taką wodnistą, a nie gęstą kupić trza.
I pytanie ile chcesz warstw śmietanowego. Na każdą potrzeba jedną szklankę śmietany. Używam łowickiej zielonej w kartoniku.
Do tego galaretki w proszku- najlepiej różnokolorowe, to potem fajnie warstwy widać.

Galaretkę rozrabiam w jednej szklance gorącej wody, czekam aż trochę przestygnie i ubijam mikserem szklankę śmietany z rozpuszczoną galaretką- sama zobaczysz, kiedy w śmietanie zrobią się bąbelki powietrza.
Do tortownicy wysmarowanej cieniutko tłuszczem i do lodówki. Jak zastygnie, to kolejna warstwa śmietanowa. I tak ile sobie wymyślisz .
Jak skończysz śmietanowe, to robię galaretki. Z nieco ponad jednej szklanki wody- żeby były mocno sztywne w cieście. I dalej ta sama zasada. Warstwę wlewam delikatnie na zastygniętą śmietanową (pamiętaj o studzeniu rozpuszczonych galaretek, bo jak nie to rozjedzie Ci warstwę śmietanową). Dziś będzie z 3 warstw śmietany i 3 galaretki .

Cytat:
ja używam nivea w kulce w szklanym opakowaniu i nie narzekam..zwiększonej potliwości nie zauważyłam, ale słyszałam, że dopiero po porodzie zaczyna się masakra z poceniem
Mnie chwilami zalewa... Ale da się przeżyć. Najlepiej jak na uczelni ja umieram z gorąca, a wszystkim zimno. Wyobrażam sobie co będzie latem

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość

dzidziadziumdzia
jesli masz mieszana skore, to powinnas znalezc taki krem, ktory nie bedzie Cie natulszczal zbyt mocno, ani przesuszal. Peeling nie jest zbyt dobrym pomyslem, szczegolnie na codzien. Dziewczyny podawaly Ci juz, co polecaja, wiec moze sprobuj narazie cos tanszego. Ze swojej strony moge polecic Aqua Fusion z Lancome, ja mialam wieczne problemy z mieszana cera i to jest jedyny krem, ktory dziala na mnie tak, jak powinien. Skora jest napieta, nawilzona, ale nie przetluszczona.
Dzięki. Ile to się człowiek może nauczyć...

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
my sobie czekamy na obchod. dzidziol tak wariuje w brzuchu ze mi plywa na wszystkie strony. rano na ktg tez nie wyszly skurcze czekam na ten obchod jak na zbawienie. nie chce sie nastawiac ale w duchu licze po cichu ze moze mnie puszcza do domu
Wracaj do domu, ale już. W dwupaku!!!

Cytat:

My tez piekarnika nie mamy, nie zmiescil sie w zabudowie kuchennej
Moze to i lepiej ...

A ja uwielbiam kulke vichy pieeeeeknie pachnie i jest niezawodna
Umarłabym bez piekarnika. U mnie 3/4 obiadów jest z niego. Kocham zapiekanki.
A kulkę też lubię. I cena w ciągu ostatnich lat fajnie spadła

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość

Przeprowadziłam z nim wczoraj poważną rozmowę Przedstawiłam wszystkie zalety siedzenia w ciepłym i miłym brzuszku i postanowiliśmy że jeszcze tam posiedzi
Grzeczny chłopiec .

Cytat:
Napisane przez kasienka2607 Pokaż wiadomość
Witajcie
Dawno mnie nie było ;p
Dzisiaj wypada u mnie 100-dniówka (do porodu). Dzisiaj również mam wizytę u lekarza. Może wkońcu się dowiem co noszę pod moim serduszkiem.
Cukier po 50g glukozy - 152.
Brzuch pobolewa, czasem aż tak, że nie chodzę wyprostowana. Boję się tej wizyty.
Więc proszę trzymajcie kciuki.
Też mam dziś studniówkę

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Witam Właśnie jem śniadanko (tosty z nutella). Widzę, że wy już większość rzeczy macie kupionych i jestem przerażona, bo my jeszcze nic nie mamy. Tylko parę ubranek, które udało mi się wygrzebać z rzeczy po siostrzenicach takie żeby neutralne było, a tak kompletnie nic, a tu zostały tylko 2 miesiące do porodu, ale od czerwca bierzemy się ostro za zakupy
Ja mam kilka bodziaków i pieluchy odziedziczone po Zosi, która już wyrosła. Nic więcej. A co dzień jak mówię do Ł., że chcę się za to zabrać, to on mówi, żeby poczekać na Niego, bo chce wybierać ze mną. No i tak się kulamy od kilku tygodni.

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Kasieńko ja aż takiego problemu jak ty nie mam... następnego dnia jest ok. Tylko w czasie zbliżenia nieraz coś boli... ale nie narzekam. Czasem się uda
Ja miewam twardnienia macicy w trakcie. Ale to chyba bardziej dlatego, że o tym po prostu myślę niepotrzebnie...

POSIEW CZYSTY!!!!!!!!

Wczoraj przyłożyłam telefon do brzucha- z włączoną muzyką z głośniczka.
Mała chwilę wcześniej wariowała, a jak to zrobiłam to się uspokoiła.
Dopiero jak poleciał polski kawałek to zaczęła takie wariacje, że o mało by mi telefon z brzucha zrzuciła hehe .

Mam na dziś ambitne plany na sprzątanie i gotowanie. Oby się udało.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 11:22   #4868
anoxa
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Zrobiłam fotki, bo ogarnęłam w pokoju ale przez sztuczne światło nie są takie wyraźne jakbym chciała.
slicznie i popieram to co pisaly dziewczyny sliczna kobietka z ciebie

Cytat:
eee chyba nie ma podrób musteli
Ja jestem zadowolona z rossmanowskiej emulsji i oliwki
a jak mi wyjda rozstepy tzn ze tak miało tendencje mam wiec nawet mustela by mi nie pomogła
no u mnie chodzi o to ze wyszly mi nowe w ciazy a chce zeby sie zminimalizowaly tzn zeby zbladly i po to mi jakis dobry krem

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
A to nasze arcydzieło
slicznie ja jeszcze nie rozstawiam kolyski nie chce zeby sie kurzyla

Cytat:

Zrobilam zdjecia moich skromnych zakupow, na cala reszte czekam
Na pierwszy zdjeciu maxi cosi cabriofix, odbieram go w piatek w krakowie.
Jest z 2009 r, jeszcze na gwarancji cena : okazyjne 270 zl w sklepie nowy 670, na necie 530.

Na drugim podgrzewacz avent, rowniez z all, JAk nowy z opakowaniem, instrukcja, paragonem, za 60 zl , nowy kosztuje 140, w sklepie jeszcze wiecej.
super z tym podgrzewaczem i fotelikiem moze naprawde warto kupic czasem uzywany zwlaszcza gdy jest malo uzywany i mozna sporo zaoszczedzic

co do sexu to my z mezem caly czas korzystamy nie ma przeciwskazan do tego oboje czerpiemy z tego przyjemnosc wiec dlaczego by nie... niestety od dzisiaj celibat... bo juz wyjechal
oczywiscie nie obylo sie bez lez...

tak sobie rozmawialismy i teraz bedzie pracowal dla goscia ktory ma dobre kontakty z deweloperami i tanio mieszkanie moze wynajac i jak bedzie wszystko ok to moze jak maly sie urodzi to na jakis czas pojedziemy do niego... jeszcze zobaczymy

dziewczyny od poniedzialku w lidlu beda 4op chustek mokrych z pampersa za 19.90zl wiec mysle ze to tanio!

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

agravka mi sie pierwsze podoba i jest napisane ze jest mozliwosc blokowania kolyski wiec nie powinno byc problemu z przewijakiem

a ja w domu mam posprzatane siedze i sie nudze bo nic nie musze robic czekam az malego pranie jeszcze przeschnie i moze zabiore sie za prasowanie obiadu robic nie trzeba nic nie trzeba

chyba pod to wszystko zjem kawalek ciasta
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 11:28   #4869
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228
Question Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
Ładniutkie U nas łóżeczko jeszcze nie złożone - czeka na materac i pościel Ale ciągle mi się wydaje, że to jeszcze za szybko Widzę, że masz przybornik powieszony - jakieś pomysły, co w nim będziesz trzymać?

Mnie łapią takie "siedzące" kolki - gin powiedział, że to maluszek uciska na jelita

Widzę dyskusja na temat kremów do twarzy To może któraś doradzi coś do cery naczynkowej?

W ogóle jestem w szoku, że tu takie pustki Dzisiaj ambitnie wstałam szybciej, żeby się do lekarza zarejestrować i myślałam, że sobie was podczytam a tu zonk
Myslalam o pieluszkach tetrowych, smoczku w pojemniczku, przybory do czasania itp.

Cytat:

wspolczuje hd
ja ostatnio jakos zadziwiajaco dobrze sie czuje, moze przez to zakupowe szalenstwo

Zrobilam zdjecia moich skromnych zakupow, na cala reszte czekam
Na pierwszy zdjeciu maxi cosi cabriofix, odbieram go w piatek w krakowie.
Jest z 2009 r, jeszcze na gwarancji cena : okazyjne 270 zl w sklepie nowy 670, na necie 530.

Na drugim podgrzewacz avent, rowniez z all, JAk nowy z opakowaniem, instrukcja, paragonem, za 60 zl , nowy kosztuje 140, w sklepie jeszcze wiecej.

Tam gdzie mozna troszke zaoszczedzic, oszczedzam
Sliczne zakupy

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
witam
u nas tak szaro i zimno ze
dzis kolej na porzadki w komandorze na przedpokoju, a ty papeteria
vette
fajny fotelik, my tez kupimy cabrio

ja mam obiad od wczoraj - pomidorowa, moze usmaze nalesniczki z jablkami do tego

a to zakupy ktore przyszly wczoraj
Załącznik 3117117
Załącznik 3117118
Załącznik 3117127
Załącznik 3117141

a do tego:
podklady poporodowe, majtki poporodowe, wklady poporodowe, pieluszki tetrowe i flanelowe, ceratka do lozeczka, smoczki i butelka tomi tipee, gaziki alkoholowe, wkladki, podklad do przewijania
SLiczne

Ja wrocilam z pracy i od mamy, jem 2 sniadanko buleczke, na obiad kotlety rybne, mlode ziemniaki, kapusta kiszona i zupa ogorkowa

Pozegnalam sie w pracy, ostatniego tylko po wyplate bede chodzic, no i jakies tam ksiazeczki podbijac itd.

Nio i zaczynam czekanie na mala
Dzis zaczynamy 31 tc pocztki 8 miesiaca jak pojde na wizyte za 3 tygodnie to roznie moze byc, wiec lepiej sie przygotowac
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 11:31   #4870
anoxa
Zakorzenienie

dzidzia super ze posiew czysty
Stary 2010-05-18, 11:31   #4871
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Dzień dobry w kolejny wstrętny dzień
Mnie zaczyna przeziębienie łapać Wydmuchać nosa nie mogę bo mi się bąbelki zrobiły i boli. I w dodatku głowa pęka i gardło obolałe.
lazurowa śliczna z ciebie kobietka, nie wiem jak mogłaś od paszteta siebie wyzywać.
marta dostałaś już pościel z allegro? Bo ciekawa jestem. co do ćwiczeń na mięśnie kegla to mi się najlepiej na leżąco robi, na boku, oczywiście jak sobie przypomnę.
A jeżeli chodzi o potliwość to ja co jakiś czas używam Antidral to jest taki specjalny w kulce przeciw poceniu i działa.
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 11:35   #4872
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
witam
u nas tak szaro i zimno ze
dzis kolej na porzadki w komandorze na przedpokoju, a ty papeteria
vette
fajny fotelik, my tez kupimy cabrio

ja mam obiad od wczoraj - pomidorowa, moze usmaze nalesniczki z jablkami do tego

Załącznik 3117117
Załącznik 3117118
Załącznik 3117127
Załącznik 3117141

a do tego:
podklady poporodowe, majtki poporodowe, wklady poporodowe, pieluszki tetrowe i flanelowe, ceratka do lozeczka, smoczki i butelka tomi tipee, gaziki alkoholowe, wkladki, podklad do przewijania
super zwłaszcza te pólspioszki

Cytat:
dowiedz się jeszcze czy ta blokada to jest taka na szybko żeby można było za każdym razem do przewijania zablokować a nie jakoś kombinowac i rozkładać

ale ja bym nie brała bujanego bo jakoś się tak nakręciłam, że absolutnie nie będe bujać dziecka bo się przyzwyczai ( koleżanki syn 12 miesięcy ma i teściowa tak przyzwyczaiła do bujania chyba w wózku, że jak śpi w dzień to trzeba go cały czas bujać. jak się przestanie to od razu sie budzi i w ryk więc dla mnie to kosmos ) ale wiadomo każdy ma swoje zdanie
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 11:38   #4873
kashha
Zadomowienie

Ja powinnam iść na zakupy, ale tak mi się nie chce ;/
Co prawda pada trochę mniej, więc to dobry moment żeby gdzieś wyjść... no to się chyba zbieram ;/

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 11:38   #4874
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
A jeżeli chodzi o potliwość to ja co jakiś czas używam Antidral to jest taki specjalny w kulce przeciw poceniu i działa.
antidral to jest tanszy odpowiednik etiaxilu i podobno mniej żrący ale jeżeli tamten na mnie nie działa to pewnie ten też nie ale moze spróbuje jednak, spytam się w aptece jak będe
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 11:40   #4875
anoxa
Zakorzenienie

itakasia sliczne te ubranka dla malej ech... ten rozowy
Stary 2010-05-18, 11:40   #4876
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Allegro
Uzaleznilam sie od polowania na okazje
Troche to trwa ale chyba warto.

Swietne sa te miniaturki z rossuwazaj na siebie!

Mnie kusi zeby podjechac do ciuchacza, maja dzis nowa dostawe...
ufff... jestem
Nachodziłam się więc na dzisiaj wystarczy no skocze jeszcze popołudniu na spacerek z psem

Kupiłam cienki szlafrok do szpitala i miniaturki a nawet paczkę pieluch dla noworodków. Mogę więc powiedzieć, że torba jest zapakowana

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 11:42   #4877
anoxa
Zakorzenienie

jejku dziewczyny strasznie z tym deszczem dobrze ze u mnie nie pada... odpukac w niemalowane

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

hd a gdzie szlafroczek kupilas?

bo ja nadal nie mam i zastanawiam sie czy zamowic z netu czy nie...
Stary 2010-05-18, 11:44   #4878
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
No właśnie zauważyłam, że Cię nie było wieczorem. Biedna jesteś z tym mięśniakiem. Ale już niedługo
dam radę Najgorsze były 4 pierwsze miesiące (
potem super (zero dolegliwości) no i teraz muszę jeszcze troszeczkę pocierpieć

Los jest sprawiedliwy, za to nie miałam :
- w ogóle wymiotów
- tylko raz czy dwa zgagę
- tylko raz zaparcie i ból dupny
- dwa dni spuchnięte stopy ale łydki bez zarzutów
- na kręgosłup też nie mogę jakoś specjalnie narzekać

Stary 2010-05-18, 11:45   #4879
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
marta dostałaś już pościel z allegro? Bo ciekawa jestem. co do ćwiczeń na mięśnie kegla to mi się najlepiej na leżąco robi, na boku, oczywiście jak sobie przypomnę.
Tak przyszła. Jest ładna, ale troszkę ciemna. Ja zamówiłam tą w paseczki błękitno-brązowe. Tak sobie myślę, że zostawię ja jak mały będzie troszke większy,a dla noworodka kupie jakaś lepsza i jaśniejsza. Ale jak za 48 z ochraniaczem to sie opłaca. Na pewno ja wykorzystam.

Ja tez używam Antidrala i jak dla mnie to zbawienie. Strasznie sie pociłam, nawet w zimie. To byłą moja zmora. A po tym specyfiku nic. Jedyny wielki minus to szczypanie.
Stary 2010-05-18, 11:51   #4880
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
HD i jak ciasto?
super robiłam wg tego przepisu z rabarbarem ale dałam brzoskwinie z puszki
Wyszło piękne, wyrośnięte. Mogłam nawet dać więcej owocówale balam się, że nie wyrośnie.

Następnym razem dodam kakao i polewę

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:

Załącznik 3117117
Załącznik 3117118
Załącznik 3117127
Załącznik 3117141

a do tego:
słodkie spodenki w paseczki urocze

Stary 2010-05-18, 11:52   #4881
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

wiolek on kosztuje ok 11 zł
marta no znam to szczypanie, ale już się nauczyłam zapuścić trochę włosy i dopiero smaruję i wtedy nie szczypie hehe. To dobrze, że pościel fajna, co do koloru to ja chcę jakąś w niebieskim albo zielonym
Stary 2010-05-18, 11:53   #4882
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
zależało mi na tym aby były lużne i przewiewne.
Na zasadzie : zakładam bieliznę i klapki i już [COLOR="Silver"]

łącznie 150 zł (z kosztami wysyłki) więc uważam, że tanio
a ile ich jest??widze 5 innych??

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
laseczki bylam wlasnie na USG. no i wszystko jest ok wody w normie lozysko oki dzidzia zdrowiutka ale... pani doktor powiedziala ze RACZEJ BY OBSTAWIALA DZIEWCZYNKE oni mnie normalnie psychicznie wykoncza. nie bylo dobrze widac bo dzidzia ma stope podwinieta miedzy nogami ale powiedziala ze raczej jest za dziewczynka no masakra jakas. to chyba bedzie niespodzianka
ale jaja ale wazne ze zdrowe

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Niewykluczone Mówiłam Wam już o koleżance, która dopiero w 8 miesiącu dowiedziała się, że ma chłopca A moja bratowa miała cały czas miec chłopca, a urodziła dziewczynkę
ja wieczorem mialam corke a do rana wyrosly jajka i mam synka :P

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Obiecane zdj i dla porownania z polowkowego (zreszta jest w avatorze ale nieszkodzi)
jakie ślicznne
Cytat:
Nawet nie mow.. Ja mam juz rozstepy giganty! W okol pepka sa straszne! Pod brzuchem nie widze na szczescie przez brzuch,ale pod palcami czuje:/ jest ich mnostwo..
Ojojoj
a ja nadal nic nowego ale stare mi sie chyba rozciagają...
Cytat:
Wiecie Kochane..Tak mi smuuuuuuuuuuuutno![/SIZE][/U][/B] jak ja sie wyprowdze na gore to wieki nie bede miala internetu!!!!!!!!!
a czemu nie?? pociagniesz kabel z tego pokoju co msz,kompa na plecy i juz...co ty tam chcesz bez kompa robic?? Ja jak przyjechalam do de, bez jezyka,znajomych i w pustym mieszkaniu siedzialam 3 msc bez neta i telefonu
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 11:55   #4883
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość

Grzeczny chłopiec .
po tatusiu

Stary 2010-05-18, 11:55   #4884
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

hd to byle tak dalej, życzę tobie i każdej mamuście żeby miały jak najmniej dolegliwości. Ja też szczególnie nie mogę narzekać, bo jedynie ostatnio troszkę plecy mnie pobolewają, ale się troszkę porościągam i jest ok
Stary 2010-05-18, 11:58   #4885
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

hd a gdzie szlafroczek kupilas?

bo ja nadal nie mam i zastanawiam sie czy zamowic z netu czy nie...
kupiłam w takim małym sklepiku blisko domu. Cieniutki, na krótki rękaw.

Stary 2010-05-18, 11:59   #4886
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
zdecydowanie Radek VII ja też mam tylko kolor teak.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 12:00   #4887
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
a ile ich jest??widze 5 innych??
kupiłam 5 (2 krótkie i 3 długie)

Stary 2010-05-18, 12:00   #4888
vette
Zadomowienie

itakasia super zakupy, tez chce takie juz

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

super zakupy a czy będziesz sprawdzac podgrzewacz ? bo jeśli tak to napisz potem w jakim czasie od wstawienia podgrzewa się woda w butelce bo ja kupiłam "niefirmowy" i taka woda z lodówki potrzebuje 14-15 minut a taka z temp pokojowej 12 miałam oddawać ale bym musiała na swój koszt wysyłać i wogóle tylko pie...przenia się z tym bym miała więc odpuściłam ale jestem niezadowolona bo pisało, że podgrzewa w ciągu 4 min aha akurat
Juz sprawdzony.
3,5 minuty z zegarkiem w reku dla buteleczki 125 ml
Czas podgrzewania zalezy od rozmiaru butelki i temp wyjsciowej wody/mleka.
Skoro obiecywal, ze podgrzewa w 4 min, a tego nie robi to powinien oddac Ci kase i koszty przesylki zwrotnej. Chyba bym sie zdenerwowala ;/
Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
no u mnie chodzi o to ze wyszly mi nowe w ciazy a chce zeby sie zminimalizowaly tzn zeby zbladly i po to mi jakis dobry krem

co do sexu to my z mezem caly czas korzystamy nie ma przeciwskazan do tego oboje czerpiemy z tego przyjemnosc wiec dlaczego by nie... niestety od dzisiaj celibat... bo juz wyjechal
oczywiscie nie obylo sie bez lez...
Na istniejace juz rozstepy tez jest mustela

zazdroszcze ale nie zazdroszcze, ze juz wyjechal ;/

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Myslalam o pieluszkach tetrowych, smoczku w pojemniczku, przybory do czasania itp.
Hah dooobre! wydawalo mi sie, ze kupilam wszystko ... a zapomnialam o przyborach do czesania

Cytat:
Dzień dobry w kolejny wstrętny dzień
Mnie zaczyna przeziębienie łapać Wydmuchać nosa nie mogę bo mi się bąbelki zrobiły i boli. I w dodatku głowa pęka i gardło obolałe..
kuruj sie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

ale ja bym nie brała bujanego bo jakoś się tak nakręciłam, że absolutnie nie będe bujać dziecka bo się przyzwyczai ( koleżanki syn 12 miesięcy ma i teściowa tak przyzwyczaiła do bujania chyba w wózku, że jak śpi w dzień to trzeba go cały czas bujać. jak się przestanie to od razu sie budzi i w ryk więc dla mnie to kosmos ) ale wiadomo każdy ma swoje zdanie
Mysle podobnie dlatego kupimy najzwyklejsze biale lozeczko bez bujakow.

Cytat:
Ja podgrzewacza i sterylizatora nie kupuje na razie.
Ja jestem nastawiona na zakup wszystkiego co choc troche ulatwi nam zycie, czyli laktator, podgrzewacz,sterylizator, pojemniki via, worki do mrozenia pokarmu, termoopakoowanie- a to z tego wzgledu, ze tylko 2 miesiace bede z dzieckiem 24 na h, pozniej wracam do pracy i nauki weekendowej...
Wszystko co usprawni opieke nad dzieckiem mile widziane.

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
to się cieszę

ja się zupełnie nie znam na kosmetykach i cery też nie umiem rozpoznać. Zawsze mi się wydawało, że jest przetłuszczająca się bo po południu się błyszczy na czole i nosie ale kosmetyczka oczyszczająca mi twarz ostatnio krzyczała, że mam skórę suchą jak papier ścierny
więc już nie wiem sama...
używam serii nivea visage -żel do mycia twarzy, tonic, potem krem na dzień i na noc, pod oczy a na codzien krem koloryzujący ziaja... ale nie ma rewelacji
i pewnie kosmetyczka miala racje, a Ty potrzebujesz dobrego nawilzacza

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość

Dziewczyny jak na all wstawiać zdjęcia między tekstem ? a nie tak jak tam jest opcja na dole.
a to sie nie robi w htmlu ?

Edytowane przez vette
Czas edycji: 2010-05-18 o 12:02
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 12:00   #4889
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
hd to byle tak dalej, życzę tobie i każdej mamuście żeby miały jak najmniej dolegliwości. Ja też szczególnie nie mogę narzekać, bo jedynie ostatnio troszkę plecy mnie pobolewają, ale się troszkę porościągam i jest ok

Stary 2010-05-18, 12:00   #4890
papeteria
Zakorzenienie

Co do pocenia moja szwagierka właśnie do szpitala polecała koszulki z czystej bawełny bo bedziemy się ponoć obficie pocić za sprawą hormonów a co za tym idzie w koszulce z domieszka człowiek się czuje jak w worku foliowym ...ja od szwagierek mam dwie takie zwykłe z domieszka, dwie bawełniane z otworami na c i sobie kupiłam TEN komplet.
Raczej nie bedzie mi tyle koszul potrzebne.Spakuje 3 a TŻ najwyżej doniesie.

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości