|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Znalazłam to "Lekarze nie polecają noszenia butów używanych, dlatego że używane buty są już rozchodzone i dopasowane do nogi pierwszego właściciela i nogi młodszego brata nie będą trzymały już tak stabilnie." z tej stronki http://www.bankier.pl/wiadomosc/Tup-...a-1579713.html
i to "Co jest złego w noszeniu używanych butów? Buty mają nie tylko chronić stopy przed twardym podłożem i urazami, ale także utrzymać je w ustawieniu, które zapewni im odpowiednie warunki rozwoju. Aby spełniały tę drugą, profilaktyczną funkcję, muszą być dobrane do konkretnych stóp. Nawet najlepsze buty po kilku miesiącach noszenia dopasowują się do nogi właściciela, ulegając drobnym deformacjom. I kolejnemu właścicielowi nie służą już tak dobrze." - http://www.edziecko.pl/zakupy/1,79392,2919290.html (ten artykuł ktoś chyba już wklejał). |
|
|
|
#2372 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Wpadam tylko na chwilę, dziewczyny sytuacja jest bardzo poważna u nas, zaczęto zrzut wody z zapory i grozi to przerwaniem wałów, mamy być gotowi do ewakuacji.... Ludzi jakieś pół kilometra dalej własnie ewakuowali, czegoś takiego jeszcze nigdy u nas nie było...
|
#2373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, czyli jednak będę rozglądała się za nowymi, ale na Ecco to chyba nas nie stać ![]() Cytat:
, Anula ma ktoś Twój numer?Trzymam za Was kciuki , nie wiem normalnie co napisać
|
|
|
#2374 |
|
BAN stały
|
o jejku trzymam mocno kciuki za poprawe
|
|
|
|
#2375 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ...jest dokładnie tak jak piszesz... Cytat:
dziękuję...Każdy najmniejszy postęp naszego Dzidziola jest dla Nas jak święto...i to jest piękne Gratulacje nowych umiejętnosci![]() Cytat:
A dlaczego nie wzięłaś tego wózka? ![]() Współczuję powodzi oby przestało padac![]() Zdjęcia!!!!!! ![]() Cytat:
) wiec chyba bez pchacza damy radę![]() Całe szczęście że nic się nie stało....i znowu potwierdza się że trzeba mieć oczy na około głowy.... ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi osobiscie nie grozi powodz(znaczy mam nadzieje bo w 1997 r tez nas nie zalalo) ale pobliskie miejscowosci juz zalane i tez ewakuuja ludzi sytuacja naprawde krytyczna- takze wspolczuje ![]() moja maruda spi, ja pocwiczylam i zaraz mam lepsze samopoczucie
|
|
#2377 |
|
Wtajemniczenie
|
Miramej, nie mam nikogo numeru...prześlę Ci może mój na pw, może być?
|
#2378 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Oglądałam przed chwilą zdjęcia... Straszne to... Trzymajcie się kochani żeby Wam nic nie zagrażało
|
|
|
|
|
#2379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2380 |
|
Zakorzenienie
|
u nas na "nie wolno" Wercia reaguje tak "ne, ne , ne"
jak bierze sie za kabel i mowie ze ma zostawic to z mina zlosnicy i swoim"ne ne ne" idzie po zabawke
|
#2381 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() aannuullaa Matko Obyście nie musieli się ewakułować ![]() Przerażające to wszystko
|
|
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2383 |
|
Wtajemniczenie
|
wysłałam, zmykam, może spakuję małej jakieś rzeczy....trzymajcie kciuki
|
#2384 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() Czy u Twojego Męża oferują może zdjęcia 3D? Cytat:
![]() Cytat:
Czasem - oprócz kaszki - gluten trafi się też w obiadku, albo ciasteczku.Oprócz tych, które wymieniłaś, to mannę i orkiszową, ale te znasz Za kilka dni będę zamawiać znowu i mam w planie z nowych wypróbować owsianą. Nie otwieram jednocześnie więcej niż jedno opakowanie glutenowej, bo dużo zostanie, więc jak owsiana się skończy to kupię musli. No i to tyle, bo oprócz nich zostałaby jeszcze ryżowa i jaglana z owocami, ale pierwszej w ogóle nie mam zamiaru zamawiać, nad drugą jeszcze myślę, ale chyba wolę sama dodać owoce.Ostatnio zdradziłam Holle i kupiłam bezmleczną sojową Humany - ale jeszcze nie dałam, na razie poczeka ![]() Moje jeszcze tylko żółtko - całe co drugi dzień. Spróbuję całe za jakieś dwa tygodnie.
|
|
#2385 |
|
BAN stały
|
Karolinko próbujemy z kredytem w różnych bankach - sprawa skomplikowała sie jeszcze bo mielismy miec zasw o dochodach wieksze a szef chce - nie wiem dlaczego dac mniejsze. myslalam ze da jakie chcemy a tu d..a
|
|
|
|
#2386 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
, ale zdjecia efektow wygladaja obiecujaco![]() Wlasnie mi ziemia pod nogami zadrzala, wysadzaja skaly ![]() Cytat:
. ja mam jakies 4kg do zrzucenia ale motywacji brak![]() Cytat:
Cytat:
Wspolczuje
|
|
#2387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
--- aannuullaa
|
|
|
#2388 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć kochaneczki
![]() Ja tylko na sekunde bo wogole nie mam czasu. Wyobraźcie sobie Ze Alan od kilku dni WCALE nie śpi w dzień !!! W nocy już nie jje, ale w dzień mam urwanie głowy. Mam do waS kilka pytań, i proszę o pomoc: 1) Co dajecie dzieciakom do jedzenia z nowości? Ja oprócz słoiczków i kaszek daję chrupki i biszkopty i nie wiem co dalej? Wasze dzieciaki jedzą już duże kawałki? robicie im jakieś kanapeczki czy coś innego? Alan chyba jeszcze nie poradzi sobie z dużymi kawałkami. 2) Do którego miesiąca dziecko może stawać na paluszkach i od kiedy powinnam zacząć się martwić? 3)Czego uczycie dzieciaki? Alan potrafi bić brawo, robić pa pa, zrobić cześć, przybić "piątkę", kręci głową na "nie"(nie rozumie że to znaczy nie), podaje mi zabawki, rozpoznaje np. żabę, świnkę, pieska, piłkę. Zaczyna ładnie bawić się samochodzikami tzn. już nimi nie rzuca tylko ładnie jeździ, potrafi turlać do mnie piłkę, próbuje trafiać klockami o różnych kształtach do dziurek, próbuje układać wieże z klocków,robi akuku. Nie wiem czego teraz mogłabym go jeszcze uczyć? 4) I jeszcze jedno, Młody przestał mówić. Kiedyś mówił baba, dzidzi, tata, kilka razy zdarzyło się mama. A teraz ciągle jest tylko ba, ba, ba i tak przez cały dzień. Gdy mówię do niego: Alanku powiedz mama, tata itp to on kręci głową na nie i się śmieje Wasze dzieci też miały przerwę w mówieniu? U nas ta przerwa trwa już ok 1,5 m-ca.Mam nadzieję że mi doradzicie w tych moich problemach. Chyba że już o tym mówiłyście, to przepraszam ale nie czytałam już wieki i muszę koniecznie nadrobić. Teraz nawet nie wiem co aktualnie się u was dzieje, ale chyba mi wybaczycie, co??? Koffffam Was bardzo moje wirtualne koleżaneczki
|
|
|
|
#2389 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
nieeee jakos tak nie mam od jakiegos czasu nastroju zbytnio
ani weny na nic chyba jestem zmeczona Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki ![]() jak jeszcze wpadniesz to przeslij mi swoj nr tez
|
|
|
#2390 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
No, poczytaj jeszcze, jak zachowuje się przed jedzeniem
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
(za to o wątku i o glutenie )Dzięki , co do jaglanej z owocami, to mam takie przemyślenia, jak Ty . O sojowa, daj znać, czy Tymkowi zasmakuje ![]() A całe żółtko co drugi dzień to może to samo, co pół codziennie? ![]() Potem chcesz dać całe codziennie, tak? A kiedy całe jajo? I jaki masz schemat? Podrzucisz linka? (sto pytań do... )Cytat:
![]() Są tańsze? To może i my coś znajdziemy, dzięki za podpowiedź ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
, nie jest marudny?1) Z jedzeniem się nie wypowiadam, bo my zawsze jesteśmy z tyłu , Kuba je tylko chrupki i świeże owoce w gryzaczku.2) Nie wiem, najlepiej spytać lekarza 3) Nie załamuj mnie, Kubuś połowy z tego nie robi ![]() 4) Może skupia się na czymś innym? Znów nie pomogę, bo Kuba prawie nic nie mówi ![]() Reasumując, dobił mnie Twój post ![]() Cytat:
, z tych względów, o których pisałyśmy?
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-05-18 o 13:44 |
||||||
|
|
|
#2391 |
|
BAN stały
|
co do butków to i ja uważam że nowe
chyba pójdę z Amelką na spacer tylko niech żeberka się upieką... przestało padać wreszcie. Amelka bierze mój telefon (albo swój ma taki zabawkowy) i robi halo - przykłada do ucha
|
|
|
|
#2392 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przepraszam nie chciałam cię dołować |
|
|
|
|
#2393 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak tylko skończyłam 17 lat to się zapisałam na prawko Zawsze mnie ciągnęło do 4 kółek...![]() No co Ty jeszcze Wam starcza? My zmieniłyśmy w styczniu, głównie przez to że już się Zu kręciła w tym małym bo chciała widzieć wszystko...odkąd ma większy to jest przeszczęśliwa ![]() Cytat:
Odpocznij..Bo te kursy to tylko przygotowanie do egzaminu a nie do jazdy, bo ile można się nauczyć w ciągu kilkunastu godzin, gdzie większość na placu spędzasz...jak kogoś nie ciągnie do auta i nie jeździ więcej niż na kursie to troszkę mało...taki przykład...pamiętam jak spotkałam znajomą która ze mną chodziła na kurs...rok po moim egzaminie ją spotkałam i pytam jak jej egzamin...a ona na to że jeszcze daleka droga, bo na razie instruktor nie chce jej puścić na miasto bo nie umie skręcać w prawo ![]() ![]() ![]() ![]() zrobiłam takie oczy a w środku tylko Cytat:
![]() Na pewno bedzie dobrze...będziemy bardzo mocno trzymać a jak to zawsze było wizażowych ciotek mogą zdziałać cuda ...no i znowu mi poucinało cytaty...gonię Was gonię z nadrabianiem...
|
|
#2394 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
aga witaj
![]() eee no Alanek bardzo duzo potrafi ![]() mozesz uczyc jeszcze go tanczyc, robic kosi kosi, pokazywac jaki jest duuuuzy i jakie dobre jest jedzonko rowniez pokazywac gdzie jest nosek i robic noski noskimoj to potrafi co do moienia - Marci mial zastoj i na baaardzo dlugo przestal gadac - a teraz znowu zaczal ale mowi tylko mama, gaga, baba Cytat:
chcecie nosic tylko markowe buty? marne ![]() tak, m. in z tych samych wzgledow - poza tym ja nie lubie i nie nosze rzeczy uzywanych i tak samo moje dzieci, jakos nie potrafie sie przekonac do ubierania w lumpeksach itp, no nie umiem no ![]() oczywiscie inna kwestia sa ubrania po Eryku, ktore odkladam i beda dla Marcela, al to niesa "po kims" tylko po moim dziecku
|
|
|
#2395 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewuszki.
Troszkę poczytałam ale Alanowi się chrupki przejadły i muszę wymyśleć coś nowego. Buziolki dla was. Postaram sie popisać wieczorkiem |
|
|
|
#2396 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kuba też ma zabawkowy i go je , swojego nie daję, bo tam jest siedlisko bakterii, mimo, że go przecieram, jakoś boję się dać go Kubie.No wiesz, nieładnie śmiać się, że czyjeś dziecko mniej potrafi ![]() Akurat ![]() Cytat:
, na razie nie narzeka, nie kręci się, więc mamy jeszcze chwilę na zmianę Cytat:
, dla MarciegoJa dla Kuby kupuję używane ubranka na all, sobie kupiłam raz, ale dlatego, że ja dla siebie przez net nie umiem kupować, ba, ja w stacjonarnych mam problem
|
|
|
#2397 |
|
Zakorzenienie
|
anula o matko, mam nadzieje ze nic wam sie nie stanie i nie bedzie zniszczeń. Trzymaj sie i odzywaj w miare mozliwości.
|
|
|
|
#2398 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z którego roku ta instrukcja? Hm, a wg jakiego schematu? Bo to chyba obowiązywało do końca 9. miesiąca? Cytat:
|
|
#2399 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miramej zaciśnięte, bo niedługo wizyta
|
|
|
#2400 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
dostalam malej weny i zrobie TZ zoladki w sosie chrzanowym (blagam powiedzcie, ze nie trzeba tego swinstwa oczyszczac ) ![]() a dla mnie i Eryka pierogi leniwe - wszystko przez sylke tylko nie mam maszynki, moze zetre jakos ten ser na tarce
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:26.

, czyli jednak będę rozglądała się za nowymi, ale na Ecco to chyba nas nie stać 
, nie wiem normalnie co napisać

Ob udziły się w nim instynkty nagle...

. Za to sama potrafi przemiescic sie od jednego przedmiotu do drugiego czyli jedna reka sie puszcza lapie drugiego i daje kroka
w kazdym badz razie ja jestem dumna bo niedawno stala i nawet nie drgnela.
niewiedziałam czy do pracy dojade ale pojechalismy okrezna droga, po południu juz było lepiej ale znów pada :/
bo musielismy za DJa robic 
) wiec chyba bez pchacza damy radę
, no ale najważniejsze, że nie idzie 

MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

. ja mam jakies 4kg do zrzucenia ale motywacji brak
Ostatnio, w grudniu, był horror i skończył siny od płaczu