|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
![]() Na mnie na szczescie te wszystkie przepisy zupelnie nie dzialaja. Za duza filozofia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
zawsze mozemy Cie odwiedzic ![]() ok przestraszylas mnie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4952 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4953 |
Zakorzenienie
|
itakasia śliczne ciuszki
misiulka o tak niezliczona ilość tych snów ..natura wie co robi ![]() na szczęście mineło ![]() no mnie temperamentu nie brakowało, dlatego ciężko było ![]() ale odwyk przeszłam pomyślnie ... byłam nieruszana i sama też nie ruszam ![]() ![]() Mam nadzieje, że potem wszystko wróci do normy ![]() wiolek w moim rossmanie taki miniaturki sa przy mydłach vette to polska firma i sa dostepne na razie tylko na all, wlascicielka bardzo mila i jak jej napiszesz jaki masz odcien z edm to doradzi ci kolor z pixie ![]() noooo od listopada ![]() marta to daj znać jak zupka dzidzia ja takie coś robie z mleka skondensowanego, takie ptasie mleczko jakby . ![]() mnie tez teraz cieplej a zawsze zmarzluch bylam ![]() dobrze ze posiew ok ![]() lilka bidulko kuruj się vette bedziesz poza domem to wiadomo, ze bedziesz używać..ja wracam do pracy jak mały bedzie miał pół roku..dokupie jak bedzie potrzeba..laktator też kupiłam avent |
![]() ![]() |
![]() |
#4954 |
Zakorzenienie
|
wiolek
to sie piecze 20-30 min, zaleznie od piekarnika wlasnie przyszedl wozek, wczoraj kupilam w poludnie i dzis mam w domku. zlozylam. jest super ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4955 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Jeszcze się zmieszczę w starej części ![]() Cytat:
Powiem szczerze, że lubię siebie w okularach. Dziękuję ![]() Cytat:
Z resztą to było zdjęcie jak byłam wyszykowana, a na co dzień to pomykam w dresie albo w legginsach i nie czuję się atrakcyjnie. Taaa, a ja mam celibat od listopada do końca życia. Cytat:
![]() Posprzątane na potrzebę zdjęć ale tak serio to chyba zaczynam "wić gniazdo", bo coraz bardziej podoba mi się porządek a bałagan przeszkadza. Dziękuję ![]() Cytat:
![]() Ten pasztet to dlatego, że mam niską samoocenę. Dziękuję ![]() Wiecie co? Od wczoraj nie mogę się dodzwonić do mojego gina. Już w zeszłym tygodniu miałam mieć wizytę ale nie poszłam ze względu na brak czasu a teraz "abonent czasowo nieosiągalny" i się wkurzam, bo jak mi się jakimś cudem uda umówić na przyszły tydzień to będzie 5 tygodni od ostatniej wizyty.
![]() |
#4956 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jaki, jaki????????
![]() |
#4957 |
Zakorzenienie
|
aniaa
to super ze juz w domku, odpoczywaj ![]() Misiulka http://www.allegro.pl/item1026884161...wka_scott.html jest leciutki, zwrotny, latwo sie sklada, piekna kratka wewnatrz ![]() do tego bedzie fotelik maxo cosi
#4958 |
Zadomowienie
|
Wystawiłam właśnie kilka bluzek na all...
strasznie dużo z tym zabawy, mam jeszcze kilka spódnic i spodni ale zobaczę czy coś z tych bluzek sie sprzeda, bo jak mam się tak bawić to się opłaca bardziej pod śmietnikiem dla biednych postawić ![]() zajęło mi to 3 godziny... boli mnie głowa od tego kompa ech na szczęście dziś obiadu nie musze gotować ![]() jutro umowiłam się z koleżankami z pracy ale dopiero po 17 pogoda do bani nawet do apteki mi się już nie chce iść |
![]() ![]() |
![]() |
#4959 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzidzia potwierdzam super figurka i fajne pawlacze ![]() Cytat:
![]() a ten komplet może nie jest seksownmy, ale napewno praktyczny i wygodny ![]() Odnośnie pampersów przypomniało mi się szwagierka opisała mi czym się różnią dada od pampers i pampersy są miekkie a dada twarde w miejscu gdzie mały ma nóżki..U nas w szpitalu kaza zakladac dwa pampersy a dada wystarczy tylko jedna przez to ze pielucha jakby ma ten rozstaw szerszy czy twardszy nie wiem dokładnie..ale ze sprawdza sie wlasnie zamiast pieluchowania.... nie wiem chyba pampersy kupie pierwsze ...potem napewno dada ..... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4960 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4961 |
Zadomowienie
|
Lece po małą by ją do lozeczka dać.. Moze sama znow poleze wreszcie..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4962 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie wiem jak to wszystko pogodze, troche sie tym martwie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4963 |
Zadomowienie
|
itakasia bardzo ładny
![]()
#4964 |
Zakorzenienie
|
vette
jasne, zrobie i wstawie wieczorkiem, ok? Misiulka super sklep. pan przez telefon odpowiedzial rzeczowo na wszystkie moje pytania a od klikniecia do otrzymania towaru minely 24h. wlasnie sobie przypomnialam ze mam dzis zebranie i mlodszej corki do zerowki ![]() ![]()
#4965 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja odebralam wyniki krwi tych d dimerow i norma jest 500 a ja mam 1254 i niestety czekaja mnie te zastrzyki do konca ciazy, od rana sie nastawiam psychicznie od jutra zaczniemy moj tz juz sie cieszy, ze bedzie mnie kluc ![]() Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-05-18 o 13:17 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4966 |
Zakorzenienie
|
niezawsze
bardzo mi przykro, kurcze, ale sie nacierpisz, biedna. ![]() ![]()
#4967 |
Zadomowienie
|
no i mam problem odnośnie tego podgrzewacza
![]() pokaże wam cały zapis jeżeli się chce którejś czytać i może mi pomożecie jeżeli się znacie bo ja nie i 1 raz mam taką sytuacje ![]() mój 1 mail: witam zakupiłam u Państwa podgrzewacz o numerze aukcji 1008447724. W aukcji podane jest, że podgrzanie w butelce do 40 stopni zajmuje ok 4 minut. Jednak po 4 minutach podgrzewana woda jest tak samo zimna jak dopiero wstawiona. Próbowałam na różne sposoby i w różnych butelkach lecz podgrzanie wyjętej z lodówki wody zajmuje 14- 16 minut co jest czasem znacznie dłuższym niż pisze w aukcji i nie wyobrażam sobie jakby miało wyglądać " czekanie " dziecka na jedzenie 15 minut. czy jest to może wina mojego podgrzewacza czy wszystkie tak działają ? odpowiedź: Wszędzie piszemy że czas podgrzania zależy od temperatury pokarmu. Czym nizsza temperatura pokarmu tym dłuższy czas podgrzewania. Jeśli nie odpowiada Pani produkt zawsze może go Pani zwrócić w ciagu 10 dni nie podając przyczyny. Pozdrawiam P.S. Czy wlewa Pani bezpośrednio wodę do podgrzewacza? mój 2 mail: tak wodę wlewam do podgrzewacza i ta woda faktycznie w ciągu 4 minut jest ciepła. natomiast woda w butelce ( nawet taka z temperatury pokojowej nie koniecznie z lodówki) nie jest w stanie podgrzać się w czasie poniżej 10 minut, taka z temperatury pokojowej potrzebuje ok 13 minut. nie widzę nigdzie żeby pisało tak jak Pani mówi że "Wszędzie piszemy że czas podgrzania zależy od temperatury pokarmu" oczywiście nie oczekuje, że "zmrożony" pokarm podgrzeje się w ciągu 4 minut ale jak pisałam wyżej nawet ten z temperatury pokojowej potrzebuje ok 13 minut cojest o wiele dłużej niż pisze w aukcji. czy w razie chęci zwrotu towaru zostaną zwrócone mi koszta przesyłki ? odpowiedź: W jedną stronę tak mail nr 3: czyli jakbym odsyłała towar, który jest niezgodny z opisem na aukcji musze to zrobić na koszt własny ? odpowiedź : Nie Pani kupując płaci za wysyłkę do siebie, zwracając my pokrywamy koszty mail nr 4 : czyli jeżeli chciałabym zwrócić towar to ponoszę koszty 16 zł za kuriera co jest moim zdaniem nie wporządku patrząc na to, że opis aukcji jest niezgodny z rzeczywistością. w takim razie rezygnuje ze zwrotu ale nie jestem zadowolona z przeprowadzonej tranzakcji odpowiedz: Towar jest zgodny z opisem aukcji. Po pierwsze Po drugie koszty wysyłki które poniosła Pani przy zakupie towaru ponoszę ja. Natomiast koszt przesyłki od Pani do mnie wramach zwrotu ponosi Pani. Trochę się zamotałam z tą wysyłką no ale i tak koszty ponoszę ja więc sobie odpuściłam. I wystawiłam dzisiaj neutrala o treści : towar nie do końca jest zgodny z opisem.nie ma możliwości żeby podgrzać pokarm w ciągu 4 miut jak to pisze w aukcji. na podgrzanie potrzeba 13- 16 minut (w zależności od temperatury pokarmu) możliwość zwrotu ale za przesyłkę bym musiała zapłacić ja" na co dostałam powiadomienie z allegro o rozpoczętnym sporze : sprzedający: Wystawiony przez Panią komentarz jest krzywdzący i nieprawdziwy. Tak jak Pani pisałem: 1. Czas podgrzania uzależniony jest od temperatury pokarmu który Pani podgrzewa – i tak jest napisane na pudełku i w instrukcji 2. Płatność za przesyłkę jest zgodna z prawem – nie wiem dlaczego ma pani pretensje do ustalonego prawa. W związku z powyższym proszę o wykreślenie nieprawdziwego komentarza ja: Tak jak ja pisałam towar jest niezgodny z opisem. Oczywiście na pudełku pisze "Szybkość podgrzewania zależy od rodzaju oraz średnicy butelki lub słoiczka. Podgrzanie butelki wyciągniętej z lodówki (ok. 5 C) zajmuje więcej czasu niż podgrzanie butelki o temperaturze pokojowej (ok 20 C) ". Jednak na aukcji jest wyraźnie zaznaczone, że "1. ZASTOSOWANIE W DOMU - czas podgrzewania ok. 4min" a nie widnieje napis, który jest na pudełku. Kupując przedmiot sugeruje się tym co jest napisane na aukcji a nie na pudełku czy instrukcji, które widze dopiero po zakupie i dostarczeniu towaru. Poza tym jak już pisałam logiczne jest, że towar wyjęty z lodówki podgrzewa się dłużej. Jednak po wielu próbach w różnych butelkach i pojemnikach pokarm o temperaturze pokojowej nie jest w stanie podgrzać się szybciej niż 13 minut ( pokarm z lodówki ok 15- 16 min ). I to właśnie jest ta niezgodność z opisem bo nie ma żanej możliwośći podgrzania w ciągu 4 minut a nawet i 8 czy 10. Więc nie uważam, że mój komentarz jest krzywdzący chodź teraz myślę, że powinnam wystawić negatyw bo jak już pisałam towar jest niezgodny z opisem na aukcji i jest to krzywdzące dla kupujących, którzy spodzewają się działania zgodnie z opisem na aukcji. sprzedający: Tysiące kupujących nie ma problemu z moimi towarami. Być może jak Pani pisałem w mailach podgrzewacz jest uszkodzony i prosiłem by Pani go odesłała. Ale Pani wolała tego nie robić co świadczy tylko o tym iż towar jest dla Pani OK i spełnia Pani oczekiwania. W innym wypadku nie wyobrażam sobie po co trzymać towar który według Pani opisu się nie nadaje. Uważam że wprowadza Pani w błąd moich potencjalnych kupujących. A wystarczy po prostu zwiększyć temperaturę na podgrzewaczu lub przesłać w ramach reklamacji. I po sprawie jak w każdym cywilizowanym kraju i sklepie. Oczywiście w związku z powyższym wystawię stosowny komentarz ja: Nie pisał Pan nic o tym,że podgrzewacz może być uszkodzony co więcej to ja się pytałam czy to jest prawidłowe działanie czy tylko mój w taki sposób działa ( mail nr 1 dla przypomnienia) na co dostałam tylko odpowiedź "Wszędzie piszemy że czas podgrzania zależy od temperatury pokarmu. Czym nizsza temperatura pokarmu tym dłuższy czas podgrzewania." Nie rozumiem też co to znaczy w tym przypadku "WSZĘDZIE" bo na pewno nie na aukcji ! A co do zwrotu oczywiście pisał Pan o takiej możliwości jednak koszty zwrotu poniosłabym ja co jest dla mnie nie do przyjęcia skoro działanie jest niezgodne z opisem na aukcji dlatego też postanowiłam odpuścić i nie narażać się na dodatkowe koszta tym bardziej, że w kometarzach u Pana widziałam problemy ze zwrotem pieniędzy. i TYLE narazie i nie wiem co z tym zrobić bo nie chce tak tego zostawić tym bardziej, że pewnie dostane teraz negatywa i już nie wiem czy to ja się "czepiam" a on ma racje czy odwrotnie ;/ sorki za takie długie przynudzanie ale jeśli się komuś chce to przeczyta wybaczcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4969 |
Zakorzenienie
|
Chyba nie najgorzej. Chociaż zdecydowanie lepsza by była ze świeżymi ziołami, ale niestety nie mam. Zobaczymy co mąż powie.
Była u mnie babcia na plotkach i tak mi czas zleciał, a Wy zdążyłyście 4 strony naskrobać. U nas nadal leje. |
![]() ![]() |
![]() |
#4970 |
Zakorzenienie
|
niezawsze - ty biedulko, ile my kobiety musimy wycierpieć
![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4971 | |
Zakorzenienie
|
No co zrobić. Tak zachwalacie, że będę musiała po porodzie do Montiego się znów uśmiechnąć
![]() Cytat:
Będę chodzić tylko na ćwiczenia, a w przerwach zajeżdżać do domku do mojej mamy lub Ł. na karmienie i przytulanie. Za nic bym jej nie zostawiła samej z jakąś opiekunką ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Ja przeczytałam. Co prawda nie miałam takiej sytuacji, ale zgłosiłabym ją do allegro. Dokładnie z taką treścią jaką pokazałaś, a do sprzedawcy napisałabym, że jeśli poniesie wszystkie koszty- również związane z wysyłką do Niego, to zgodzisz się na unieważnienie komentarza za porozumieniem stron.
![]() |
#4972 | |
Zakorzenienie
|
ania super
![]() lazurowa nie wierze ze do konca życia ![]() itakasia super, ze juz wózeczek masz ekspresem normalnie ![]() niezawsze ![]() vette dasz rade, zobaczysz karolcia musze sprobowac z ta szafa.pl ![]() wiolek nie wiem co ci doradzić strasznie to zamieszane ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4973 | |
Zadomowienie
|
hd no to zamówiłam
![]() ![]() itakasia super, że wózek ok ![]() Cytat:
![]() ![]() ale na poważnie to dobrze , że wykryli i na pewno nie będzie tak źle z tym kłuciem ![]() ale jestem wkurzona przez to allegro ;/ ide gotowac ziemniaki mięsko z wczoraj ( polędwiczka wieprzowa nadziewana pieczarkami) więc nie ma dużo roboty |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4974 |
Zakorzenienie
|
wiolek widzisz, inni się nie chrzanią, od razu spór, mogłaś zrobic to pierwsza! Ale teraz tez możesz napisać do zespołu allegro. Dobrze, że masz kopie maili.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4975 |
Zakorzenienie
|
Niezawsze 0 Ty nasza bidulko ... współczuję ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4976 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I tak już wystarczająco męczą mnie moje sny... Jak się budzę to się czuję jak niewyżyta nastolatka ![]()
![]() |
#4977 |
Zadomowienie
|
Farminka w którym szpitalu leżałaś teraz?? I gdzie masz zamiar rodzić??
![]() |
#4978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4979 |
Zakorzenienie
|
:d
|
![]() ![]() |
![]() |
#4980 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ja jestem lewa w takich sprawach i cięzko mi załatwiac takie rzeczy jeszcze z kimś kto na pewno ma juz jakies "doświadczenie" no nic będe próbowac pisac do allegro zobacze jeszcze jaki komentarz mi wystawi ten sprzedający. dobra bo ziemniaki czekają a przy moim tż to tak minimum kilogram idzie na 1 obiad ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.