Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz. VI - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-19, 15:19   #2581
Wojtusia
Zakorzenienie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Oglądałam ostatnio Brodzikową od kuchni i były przepisy z serem
smażony ser
domek baby jagi

mmmm...

Ale się zdenerwowałam....
Mamie mojej ginęły ostatnio pieniądze z torebki. Raz z 3 pięćdziesiątek zginęła jedna, potem z dwóch setek jedna i wczoraj wszystko co mama miała akurat czyli 200 zł.
Dla moich rodziców to sporo, szczególnie, ze Tato nie pracuje.
Poradziliśmy z Tatą, żeby dzisiaj zrobiła zasadzkę, bo to pewnie jakiś uczeń (choć Mama nie wierzyła, bo to jest ten typ, który traktuje partnersko i z ufnością swoich uczniów, taki nauczyciel z powołaniem). Zostawiła torebkę w konkretnej pozycji (bez pieniędzy w środku) i wyszła z sali. Jak wróciła okazało się, ze suwak jest zasunięty do końca (zostawiła do połowy), uszy torebki też inaczej itp.
Wchodziło w tym czasie do sali dwóch uczniów zostawić plecaki, repeta i jeden z lepszych, ale taki mądraliński, dowcipny luzak...
Dała czas na oddanie pieniędzy do jutra. Jak nie, to ma odciski na torebce i wzywają policję do szkoły...
Aż mi ciśnienie skoczyło, jak takie mendy mogą ...yhhhhhhh

program oglądałam i planuję zrobić ten domek baby jagi, smakowicie wyglądał
no jacy bezczelni! muszą oddać kasę
Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
anusia gratulacje

Unholy ale sytuacja

dziewczyny ale jestem w szoku, przyjechal TZ kolo 12 i polozylismy sie na chwile - to zn mialo byc na chwile bo maly spal od 11 i mowie pewnie zaraz wstanie - nagle budzimy sie z TZ, patrzymy na zegarek a tu 14.20 maly spal 3.5 godziny
to chyba ta pogoda

wszystko byloby ok gdyby nie to, ze mialam posprzatac, wykapac sie, umyc glowe, a Eryk ma na 15 do dentysty

i teraz TZ pojechal na biegu po niego ale musze zadzwonic, ze sie spoznimy
a ja w proszku

myslalam, ze chociaz glowa mi przejdzie a rozbolala mnie jeszcze bardziej
Svi kochanie idz w koncu do neurologa, zapisze ci chociaż doraźne tabletki, nie bedziesz sie meczyła. Wizyta trwa nie długo, znajdziesz czas, tylko się zapisz mnie tez dzisiaj bolała, najpierw czekałam nie brałam tabletki, bo czasem ból sam przechodzi, ale nie przechodził, wiec wzielam tabletke i jest ok, przestała boleć.

Z dobrych wiadomości Babcia (czyt. moja mama) zafunduje Oliwii fotelik
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 15:34   #2582
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Miramej gratuluję 3. ząbka

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
z tego co pamietam to dolne jedynki tez nie daly w kosc Kubaskowi
(...)
u nas to samo-Wercia taty nie slucha tylko mame
a jak malz ma ja na rekach to non stop mowi"nie wolno" bo mala chce zdjac mu okulary ale nie slucha tatusia
Całe szczęście nie

Kuba też ciągle próbuje swojemu tacie zdjąć okulary

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny!!!

Czy Wasze dzieci tez tak interesuje laptop , bo ja nie moge spokojnie pisac jesli Daniel nie spi. Caly czas probuje "napisac" cos od siebie .
Nie moge ogarnac Daniela wlosow ma juz strasznie dlugie , i jak rano wstaje to wszystkie stoja no i nie idzie je w zaden sposob ulozyc. Wiec tak wyglada caly dzien kogutek maly .

Na dowod zdjecia .
Oj tak, laptop to jest to

Słodziak

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
miramejku a to ten masażer to ma na to podkurczanie paluszków pomóc tak?
same bąbelki też sa odczuwalne, delikatnie tak, fajnie, a z wibracjami to juz mocniejszy efekt, jak długo korzystałam to miałam wrażenie, takie jak by mi stopy zdretwiały, ale przyjemnie tak
Tak, ma rozluźnić mięśnie

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
No a Daniel ma sporo wlosow no i juz bardzo dlugie , i tak sie zastanawiam , bo w lipcu idziemy na wesele i chce Danielka tez wziasc na chwile . No i chcialabym Go obciac przed tym weselem ale jak przeciez on nie usiedzi grzecznie u fryzjera .
Ja też już powoli przymierzam się do obcięcia Kubie włosów, sama nie umiem, więc fryzjer jakoś będzie musiał sobie poradzić

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Miramej, trzymam kciuki za Kubusiowe stópki, na pewno wszystko będzie dobrze No i gratuluję 3 ząbka!
(...)
I mam taką samą zasadę co Ty, powtarzam 2 razy, za trzecim odciągam od upatrzonej przez Bartka rzeczy, ale on za chwilę robi to samo.
Mówię mu 'nununu' 'nie wolno', a ten kręci głową na nie, cieszy się i robi dalej to samo

Hehe

Cytat:
Wiecie co, ja ostatnio to nie mam nawet na takie ogórki. Głupio brzmi, wiem. Szczególnie, ze kupiłam ostatnio buty, ale to był prezent od Mamy - imieninowy.
Kupujemy tylko to co potrzebne do przeżycia....żeby było na śniadanie, obiad, kolację dla dzieci. Jakieś owoce, jogurty i tyle. My jesteśmy na diecie, to jemy sałatę i pomidory, tuńczyka w puszcze i serek wiejski. Masakra jakaś...
Tak sobie wyrzuciłam. A wszystko przez ten samochód. Teraz jak nam się dymił okazało się, że to nie ich wina przy naprawie rozrządu, tylko poszedł katalizator klimy - 500 zł......
Mamy 19, a ja mam 10 zł w portfelu. Małż czeka na wpłaty z Allegro. Trochę gier wystawił.
Sorki, zę tak się wyżalam, ale chyba musiałam to sobie napisać.
, rozumiem Cię bardzo dobrze , najpierw staramy się zaspokoić potrzeby Kubusia, na nasze często już nie starcza

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Cześć, żyjemy...
dziękuję że się o nas martwicie, prądu miało nie być do odwołania ale niespodziewanie włączyli, nie wiem na jak długo więc nie nadrabiam tylko ide ugotować obiad, wstawić pranie i takie tam...

Sytuacja u nas bez zmian, nadal alarm powodziowy ale mamy nadzieję, że nie będziemy musieli się wynosić...

Korzystaj, póki się da , mam nadzieję, że będzie szło ku lepszemu

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 15:35   #2583
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
On ma 3 stopnie
1-masaż i utrzymywanie temp.
2-masaż, bąbelki i utrz. temp.
3-bąbelki i utrz. temp.

masaż to po prostu wibracja całego urządzenie i takie drgania. A te rolki to do samodzielnego użytku tzn. jak masz stopy w w wodzie to możesz sobie nimi suwać, kręcić (ale wszystko nogą, sama się nie kręcą).
Jest jeszcze taka kulka na środku (zaznaczona na zdjęciu) i w tym miejscu można trzymac stopę i jest masowana punktowo (są jeszcze 3 nakładki - grube i cienkie "kolce" oraz rolka) o takie jak na TEJ aukcji. Mój wygląda identyko.

Małż go dla mnie specjalnie kupił (taka niespodzianka) i wybierał dość długo, szukał opinii i rzeczywiście ten ma b. dobre jak za tą cenę.
Bardzo Ci dziękuję , kupię go jeszcze dziś

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Miramej wierzę, że u Kubusia wszystko będzie ok Trzymam kciuki za sobotnie USG I gratuluje kolejnego ząbka U nas dalej tylko dwa

Cytat:
Dzięki temu się trochę pomasowałam

Tak, bardzo się cieszył trzymając w pojemniku nóżki

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Miramej, gratulacje dla kolejnego ząbka (u nas 4 ale bieli sie powoli dwójka lewa na górze)
dobrze że aannuullaa w domu i nie musieli się ewakuować

Witam się z kawką u nas wreszcie od rana nie pada wczoraj jednak nie wyszłam na spacer, jakoś czas zleciał a mi się za bardzo nie chciało i mam dobrą wiadomość - z tym kredytem może coś się uda więc proszę trzymajcie mocno kciuki po niedzieli dopiero pojedziemy i się dowiemy co i jak... jak bym się cieszyła....

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Superczyli Kubuś łagodnie przeszedł
(...)
Kiedy macie następną wizytę?
(...)
Cześć
Na 12.45 mam wizytę i niestety muszę zabrać ze sobą Bartosza,teściowa cały tydzień mówiła,że go przybawi,wczoraj stwierdziła,że jej coś wypadło.No nic,dobrze że chociaż na godzinę jestem umówionatylko nie chciałam go brać do przychodni w skupisko ludziTrudno,gdybym wcześniej wiedziała,pewnie odwołałabym wizytę.Damianowi dałam klucz od domu,bo pewnie nie zdążę wrócić jak on przyjdzie ze szkoły.
Dzisiaj dalej pada-pada nie leje,może w końcu będzie jakaś poprawa

Miłego dnia mamusie

Następna wizyta za ok. miesiąc, ale nie mamy konkretnej daty, bo lekarka przyjmuje 2 razy w miesiącu i dopiero po 1. czerwca będą znali terminy.

Grrr... Nie ma to, jak na kimś polegać
Mam nadzieję, że już u Was nie pada

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Zuzia wczoraj obudziła się na mleko o 5 a dziś 4.30 i nie było mowy, żeby nie jadła. Smoczka od razu wypluwała i płakała. Dostała mleko i w mig usnęła A było juz tak dobrze ;
Nie ma nic "na zawsze" , ale tak poważnie, to może jednorazowy wybryk

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-19, 15:37   #2584
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
witajcie
moje dziecko spalo cala noc bez pobudki do 7 rano
a ja zamiast sie wyspac meczylam sie z migrena
(...)
gratulujemy
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Miramej bede trzymac kciuki za usg. my w tym czasie bedziemy sie stresowac na lotnisku w Londynie
, a my będziemy trzymać za Waszą podróż

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Cześć
Nie mam jak się do Was wkręcić bo net mam kiepski
Amelce rośnie trzeci ząbek (górna lewa dwójka), sama stoi (jaka z tego jest dumna ) i rozrabia na całego
Nie wiem od czego, ale od kilku dni ma biegunkę, może od ząbka
Trzymajcie proszę kciuki w piątek za moją malutką
idziemy do okulisty bo na ostatniej wizycie u Amelki wyszło podejrzenie, że ma astygmatyzm
Gratulujemy ząbka
za samodzielne stanie

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-19, 15:51   #2585
agga19851985
Wtajemniczenie

ale u nas fajna pogoda, słońce świeci na cąłego.
Pisałyście o używanych zabawkach i ubrankach, ale ja jakoś nie umiem się przekonać do używanych. Wiem że mogę to wymyć i wyprać ale i tak uczycie że ktoś w tym chodził/bawił się sprawia że czuję wstręt. Dziwna jestem ale tak mam.
Lece do klubu do kącika finansowego.
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 15:51   #2586
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Witajcie Mamuśki!
Długo mnie nie było ale za to dom prawie ukończony naprawdę nie wiele zostało, aktualnie panowie zajmują sie ogrodem i kostką
A poza tym chciałam się pochwalić, że....................... .................prawdopo dobnie................... ........................z nowu..................... ..........zostanę MAMĄ!! Wczoraj zrobiłam 2 testy i oba pozytywne a @ spóźnia się już 5 dni

ciekawe co na to powie Serek
Anusia, kochana, wielkie gratulacje Pięknie

Cytat:
Dzięki Dziewczyny, niestety widzę, że u Was niektórych ciężko
Takie kurcze czasy...
Mam nadzieję, ze jakoś sobie poradzimy wszystkie .
Też mam taką nadzieję

Cytat:
Dziewczyny bardzo dziękuję
Naprawdę nie liczyliśmy z Tż na drugi cud, na Serka czekaliśmy ponad 3 lata, 4 inseminacja i udało się a teraz właściwie kilka cykli starania bez musu na luzie i jest!! Wciąż nie możemy uwierzyć w nasze Szczęście
Serek przetarł szlaki

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
dzien dobry

Dziewczynki dziekuję za kciuki
my już po wizycie... wiec jest tak jak sie obawaiłam Bartosz wygina nóżki do wewnątrz, i tak jak u Miramej musimy kupić buciki /z giętką podeszwą, wysokie za kostkę, z twardym zapietkiem i żeby na palcach były płaskie/
Pani dr powiedziała, ze dziecko do 3 rż może mieć odruch chwytny w stópkach i koslawe stopy u niemowląt też mogą być do 3 rż, ale Bartuś ma strasznie luźne ścięgna /chyba / i wygina nóżkę nawet jak siedzi lub leży ... masażu nam nie zaleciał, tylko ma chodzic w bucikach. pow, ze jak będzie tylko raczkował i nie będzie wstawałto moze na boso /ale Bartek nie usiedzi na podłodze i wszędzie wstaje /

oczywiscie nie obyło sie bez płaczu, bo jaksie chwailić przed obcą babą jak sie raczkuje, albo wspina po mamie i staje
A jednak , przykro mi , z tym, że u nas mogą być odkryte paluszki, bo lato
Tak, a nasza nic takiego nam nie powiedziała, a szkoda, byłabym spokojniejsza , ja też myślałam, żeby nie zakładać na cały dzień, ale Kuba jednak większość dnia przestoi, więc lekarka miała rację.

Biedny Bartuś

Cytat:
Mamie mojej ginęły ostatnio pieniądze z torebki. Raz z 3 pięćdziesiątek zginęła jedna, potem z dwóch setek jedna i wczoraj wszystko co mama miała akurat czyli 200 zł.
Poradziliśmy z Tatą, żeby dzisiaj zrobiła zasadzkę, bo to pewnie jakiś uczeń (choć Mama nie wierzyła, bo to jest ten typ, który traktuje partnersko i z ufnością swoich uczniów, taki nauczyciel z powołaniem). Zostawiła torebkę w konkretnej pozycji (bez pieniędzy w środku) i wyszła z sali. Jak wróciła okazało się, ze suwak jest zasunięty do końca (zostawiła do połowy), uszy torebki też inaczej itp.
Wchodziło w tym czasie do sali dwóch uczniów zostawić plecaki, repeta i jeden z lepszych, ale taki mądraliński, dowcipny luzak...
Dała czas na oddanie pieniędzy do jutra. Jak nie, to ma odciski na torebce i wzywają policję do szkoły...

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-19, 15:55   #2587
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Uff, trochę nadrobiłam i w domu i na wizażu

Dziewczyny przepraszam czytam pobieżnie i nie pocytuję, nie mam siły się wkręcać w tematykę bo coś mnie grypa zbiera...mała zasnęła i ide zaraz tez eis położyć chociaż na moment. Pranie w pralce czeka na powieszenie ale poleży tam jeszcze, może nie skiśnie

Dostałam już harmonogram kursu i nie jest źle, zajęcia są popołudniami także trochę czasu spędzę z małą a potem pojadę, no i siostry nie będę musiała aż tak obciążać - wieczorami TŻ jest w domu.

Chciałam tylko do Agi napisać i do wszystkich pozostałych martwiących się - dla naszych dzieciaczków najważniejsza jest miłość i atmosfera w domu, one są takie malutkie że wszystko im jedno jakiej firmy zabawki mają, już kiedyś pisałam - kupiłam kilka używanych z FP a mała bawi się plastikową miską z TESCO za 1,65 zł i nakrętkami po butelkach plastikowych Też chciałabym dać jej wiele i nie martwić się o dziurę w portfelu ale takie czasy, nie martwcie się, kiedyś będzie lepiej

no i oczywiście ogromne gratulacje dla Anusi

Wydaje mi się, czy miramej dzisiaj nie było?
Jestem , tylko nie wyrabiam

Mam nadzieję, że Cię choróbsko nie rozłoży, a sio! Jeszcze tego brakowało, sio!

Fajnie, że kurs czasowo w miarę dobrze Ci się ułoży

Ładnie napisałaś

Cytat:
dziewczyny ale jestem w szoku, przyjechal TZ kolo 12 i polozylismy sie na chwile - to zn mialo byc na chwile bo maly spal od 11 i mowie pewnie zaraz wstanie - nagle budzimy sie z TZ, patrzymy na zegarek a tu 14.20 maly spal 3.5 godziny
to chyba ta pogoda

wszystko byloby ok gdyby nie to, ze mialam posprzatac, wykapac sie, umyc glowe, a Eryk ma na 15 do dentysty

i teraz TZ pojechal na biegu po niego ale musze zadzwonic, ze sie spoznimy
a ja w proszku

myslalam, ze chociaz glowa mi przejdzie a rozbolala mnie jeszcze bardziej
Przynajmniej się wyspałaś

Współczuję bólu głowy

Cytat:

Wiecie, będziemy mieli niedługo czwarty ząbek , już go widać. Ale znów mam zmartwienie, bo jakoś dziwnie wychodzą, nie na środku, tylko tak z boku, wyżej

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

I jeszcze chciałam morskiej napisać, że wczoraj pomyliłam strony , napisałam: "Lekarka mi to pokazywała w gabinecie, tak jakby stopy zawijał do środka bokiem, stawał na zewnętrznych brzegach", chodziło mi o wewnętrzne, przepraszam

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-19, 16:18   #2588
aannuullaa
Wtajemniczenie

Trochę się zdrzemnęłam a mała dalej śpi

Dziewczyny zdjęcia od nas (dla tych, które nie mają dość ciągłych relacji z TV):
http://pless.home.pl/foto_czecho/201...20%2828%29.JPG
http://pless.home.pl/foto_czecho/201...s/IMG_0193.jpg
http://pless.home.pl/foto_czecho/201...lides/1689.jpg

http://pless.home.pl/foto_czecho/201...20%2822%29.JPG

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Jestem , tylko nie wyrabiam

Wiecie, będziemy mieli niedługo czwarty ząbek , już go widać. Ale znów mam zmartwienie, bo jakoś dziwnie wychodzą, nie na środku, tylko tak z boku, wyżej

aaa, Kubcio dzisiaj aktywny?

U nas trzeci, górna lewa jedynka wyjdzie na dniach, czwarty się szykuje

nie rozumiem, jak dziwnie, że będzie między nimi duża przerwa?

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 16:31   #2589
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny zdjęcia od nas (dla tych, które nie mają dość ciągłych relacji z TV):

O Matko

Marudny

Nie, tylko jedynki dolne tak ładnie wyszły na środku szczytu dziąsła, a te górne dwójki tak jakby bardziej z przodu, no problem mam z opisem

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-19, 16:36   #2590
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie, tylko jedynki dolne tak ładnie wyszły na środku szczytu dziąsła, a te górne dwójki tak jakby bardziej z przodu, no problem mam z opisem
Hmm nie porównam z Martkowymi, przynajmniej na razie, poczekaj spokojnie aż urosną i zobaczysz

Stary 2010-05-19, 16:46   #2591
skierka1981
BAN stały

o Matko aannuullaa masakra

Amelka zasnęła po 15 i dalej śpi
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 16:49   #2592
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chętnie

Dzięki Dziewczyny, niestety widzę, że u Was niektórych ciężko
Takie kurcze czasy...
Mam nadzieję, ze jakoś sobie poradzimy wszystkie
To może teraz się zgramy i uda się razem kawkę wypić?

I ja mam nadzieję, że jakoś sobie poradzimy wszystkie

Olu jak dietka? Ważyłaś się po 9 dniach?

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Dziewczynki dziekuję za kciuki
my już po wizycie... wiec jest tak jak sie obawaiłam Bartosz wygina nóżki do wewnątrz, i tak jak u Miramej musimy kupić buciki /z giętką podeszwą, wysokie za kostkę, z twardym zapietkiem i żeby na palcach były płaskie/
Pani dr powiedziała, ze dziecko do 3 rż może mieć odruch chwytny w stópkach i koslawe stopy u niemowląt też mogą być do 3 rż, ale Bartuś ma strasznie luźne ścięgna /chyba / i wygina nóżkę nawet jak siedzi lub leży ... masażu nam nie zaleciał, tylko ma chodzic w bucikach. pow, ze jak będzie tylko raczkował i nie będzie wstawałto moze na boso /ale Bartek nie usiedzi na podłodze i wszędzie wstaje /

Butki pomogą i będzie wszystko pięknie

Cytat:

Cytat:
Uff, trochę nadrobiłam i w domu i na wizażu

Dziewczyny przepraszam czytam pobieżnie i nie pocytuję, nie mam siły się wkręcać w tematykę bo coś mnie grypa zbiera...mała zasnęła i ide zaraz tez eis położyć chociaż na moment. Pranie w pralce czeka na powieszenie ale poleży tam jeszcze, może nie skiśnie

Dostałam już harmonogram kursu i nie jest źle, zajęcia są popołudniami także trochę czasu spędzę z małą a potem pojadę, no i siostry nie będę musiała aż tak obciążać - wieczorami TŻ jest w domu.
Odpoczywaj

Czyli całkiem fajnie wyszło

Cytat:
Super

Cytat:
Nie ma nic "na zawsze" , ale tak poważnie, to może jednorazowy wybryk
Wiem, że nic nie jest na zawsze, ale już tak fajnie było

Cytat:
Idziecie jak burza

Cytat:
Anula ale tam pozalewało

Cytat:
Ja doskonale rozumiem opis Może dlatego, że u Zuzi jest identycznie. Ale ząbki jeszcze nie do końca wyszły więc nie martwię się tym
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 16:49   #2593
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
O Matko
Cytat:

no masakra

ja idę chyba głośniej się zachowywać bo o której moja gwiazda pójdzie na nocne spanie??

Stary 2010-05-19, 16:52   #2594
skierka1981
BAN stały

mamusie mam kupon zniżkowy z avanti na 25% zniżki na zakupy w sklepach z ciuchami top secret i troll. ja nie skorzystam więc moze którejś z was się przyda to podeślę bo ważny do końca maja a szkoda zeby się zmarnował
Stary 2010-05-19, 17:05   #2595
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm nie porównam z Martkowymi, przynajmniej na razie, poczekaj spokojnie aż urosną i zobaczysz
spokojnie

Cytat:
Wiem, że nic nie jest na zawsze, ale już tak fajnie było

Idziecie jak burza
(...)
Ja doskonale rozumiem opis Może dlatego, że u Zuzi jest identycznie. Ale ząbki jeszcze nie do końca wyszły więc nie martwię się tym
Będzie nadal

Z piorunami

Czuję się pocieszona

Cytat:
no masakra

ja idę chyba głośniej się zachowywać bo o której moja gwiazda pójdzie na nocne spanie??
A pada dzisiaj?

O północy

Kupiłam już masażer, czekam na dostawę , w poniedziałek pojedziemy po butki i do boju

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-19, 17:26   #2596
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny bardzo dziękuję
Naprawdę nie liczyliśmy z Tż na drugi cud, na Serka czekaliśmy ponad 3 lata, 4 inseminacja i udało się a teraz właściwie kilka cykli starania bez musu na luzie i jest!! Wciąż nie możemy uwierzyć w nasze Szczęście
no właśnie, a teraz tak z marszu się udało

Cytat:

nie martw się - mojemu Tomusiowi też szły jakby trochę wyżej, ale teraz jak widac ich więcej wyglądają już normalnie, a nie tak jakby były w przedsionku
poza tym na dole to inaczej wygląda - tym się nie sugeruj

zaczęliśmy się pakowac na wyjazd i masakra jakaś cały bagażnik kombi zapakowany jak byśmy na miesiąc się wybierali, a nie na tydzień

ale najwięcej miejsca zajmuje wózek, łóżeczko turystyczne i sprzęt kitowy małża, bo przecież musi wyskoczyć na Zatokę Pucką

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 17:40   #2597
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
nie martw się - mojemu Tomusiowi też szły jakby trochę wyżej, ale teraz jak widac ich więcej wyglądają już normalnie, a nie tak jakby były w przedsionku
poza tym na dole to inaczej wygląda - tym się nie sugeruj

zaczęliśmy się pakowac na wyjazd i masakra jakaś cały bagażnik kombi zapakowany jak byśmy na miesiąc się wybierali, a nie na tydzień

ale najwięcej miejsca zajmuje wózek, łóżeczko turystyczne i sprzęt kitowy małża, bo przecież musi wyskoczyć na Zatokę Pucką
Dziękuję za pocieszenie , bardzo, bo przez te paluszki Kubowe mam gorszy nastrój i wszystko jakieś czarniejsze , idę gdzieś obejrzeć, czy to w przedsionku

A kiedy wyjeżdżacie? Ja myślałam, że dzisiaj. Małż praktyczny

Miałam Cię jeszcze zapytać, jak tam jąderko u Tomasza? Jest już na stałe?

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-19, 17:59   #2598
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za pocieszenie , bardzo, bo przez te paluszki Kubowe mam gorszy nastrój i wszystko jakieś czarniejsze , idę gdzieś obejrzeć, czy to w przedsionku

A kiedy wyjeżdżacie? Ja myślałam, że dzisiaj. Małż praktyczny

Miałam Cię jeszcze zapytać, jak tam jąderko u Tomasza? Jest już na stałe?
no ja też myślałam, że dzisiaj, ale małż zadecydował inaczej
sprawdzam co jakiś czas, ale za każdym razem jąderko jest w mosznie - czasem trochę wyżej , ale zawsze czuję przez "skórę mosznową"

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-05-19, 18:12   #2599
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
no ja też myślałam, że dzisiaj, ale małż zadecydował inaczej
sprawdzam co jakiś czas, ale za każdym razem jąderko jest w mosznie - czasem trochę wyżej , ale zawsze czuję przez "skórę mosznową"
Czyli dobrze pamiętałam

U nas jest jak Kuba siedzi i w kąpieli, poza tym najczęściej nie , ale cieszę się, że bywa

Pisałaś o przedsionku jamy ustnej? Bo ja myślałam, że jest jakiś przedsionek dziąsła

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-19, 18:24   #2600
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

kuzwa dalej boli mnie ten leb

jeszcze mialam dzis taka jazde z TZ, ze koniec

ehh
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 18:35   #2601
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli dobrze pamiętałam

U nas jest jak Kuba siedzi i w kąpieli, poza tym najczęściej nie , ale cieszę się, że bywa

Pisałaś o przedsionku jamy ustnej? Bo ja myślałam, że jest jakiś przedsionek dziąsła
Ty zawsze świetnie pamiętasz

w kąpieli jest ciepło i wszystko się rozluźnia i dlatego jąderko schodzi
to dobra wiadomość, bo wiadomo, ze jest i że nie utknęło nigdzie...
jak będziesz zmieniać pieluszkę to możesz robić taki pseudo masaż ściągający wzdłuż pachwinki (tam jest kanał pachwinowy, którym zstępują jąderka i tam też się cofa) ja tak robiłam, żeby maksymalnie długo jąderko było w mosznie - tam jest odpowiednia temperatura do ich rozwoju

wasze też na pewno zstąpi w końcu

tak przedsionek jamy ustnej

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-05-19, 18:58   #2602
UnholyOne
Ola-Unhola

A ja właśnie skręciłam półkę brw largo, taką dość sporą bo 150-kę
(kupiliśmy ją kilka mies. temu i tak leżała w kartonie...)

Małż wrócił i stwierdził, że jest za masywna...
Ale jeszcze pomierzymy w różne miejsca.

Svi, współczuje bólu

p4w
, na ile jedziecie?
Skąd ja znam to pakowanie. Już raz to przerabiałam, a ludzie, którzy nie mają/mieli dzieci zawsze się śmiali, co my tacy załadowani i na kilka dni pkuję się jak na dwa tygodnie

Miramej
, gratuluję zakupu
Mam nadzieję, ze będzie pasował i się sprawdzi
Stary 2010-05-19, 19:00   #2603
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

mala spala 2 godziny wiec pewnie po kapieli znowu bedzie szalec do pozna

Aniu doczytalam o stopkach Bartusia, mam nadzieje ze beda efekty

Svi no kurde idz do lekarza z ta migrena bo jak nie to

Anula przez pol dnia ogladam tvn24 i lzy ciagle plyna mi do oczu jak widze te pozalewane domy.......ludzi opuszczajacych swoj dorobek zycia no i te biedne zwierzeta

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 19:06   #2604
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

Matko
Mam nadzieję, ze Wam nic nie grozi

Cytat:

Super avek

Cytat:
To może teraz się zgramy i uda się razem kawkę wypić?

I ja mam nadzieję, że jakoś sobie poradzimy wszystkie

Olu jak dietka? Ważyłaś się po 9 dniach?

Jestem na niej cały czas.
Nie mam wagi to się nie ważę, ale brzuch mniejszy i boczki też

A Ty jak tam?

Nie było mnie to i kawki nie piłam przy robocie
Teraz bawarkę mam

Miramej, gratulujemy prawie czwartego ząbka
Stary 2010-05-19, 19:20   #2605
skierka1981
BAN stały

Cytat:

Super avek

dziękuję
ja już dziś się żegnam maż jest to trochę z Amelką porozrabiamy razem
do jutra
Stary 2010-05-19, 19:54   #2606
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
kuzwa dalej boli mnie ten leb

jeszcze mialam dzis taka jazde z TZ, ze koniec

ehh
współczuję...

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

Anula przez pol dnia ogladam tvn24 i lzy ciagle plyna mi do oczu jak widze te pozalewane domy.......ludzi opuszczajacych swoj dorobek zycia no i te biedne zwierzeta

Cytat:
Matko
Mam nadzieję, ze Wam nic nie grozi

Super avek

U nas na placu sucho ale woda jest niedaleko, największy problem mają właśnie rolnicy - no bo gdzie wywiozą nagle wszystkie, niemałe przecież zwierzęta, które muszą mieć schronienie i muszą coś jeść.

Najgorzej, że zalało oczyszczalnię ścieków, kanalizacja nie działa w całym mieście (my jeszcze nie mamy, chwała Bogu w tym przypadku) i szybko nie ruszy, nie wyobrażam sobie tego...

Dobra,koniec tematu powodziowego

Unholly gratuluję efektów ja biorę się za ćwiczenia jak tylko choróbsko mnie popuści

Stary 2010-05-19, 20:30   #2607
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dziewczyny slyszalyscie o tym keratynowym prostowaniu wlosow? nie mylic z chemicznym
zastanawiam sie nad tym
Stary 2010-05-19, 20:57   #2608
Wojtusia
Zakorzenienie

Svi mi sie gdzies to rzuciło w oczy na wizazu, ale nie zgłębiałam tematu, a ćwirka nie korzystała z tego? bo cos mi sie zdaje ze tez była zainteresowana. ja musze poczytac jeszcze o tym.
zrobiłam pomidorówke i wlasnie zjadłam

Oli juz połozyłam, śpi,

TZ wróci po 22 chyba spała juz będę, chyba ze mnie wizaż wciagnie
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 21:04   #2609
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie nadal

Z piorunami

Czuję się pocieszona

Cytat:

A Ty jak tam?

Nie było mnie to i kawki nie piłam przy robocie
Teraz bawarkę mam

Małż też towarzyszy dzielnie?

Ja poległam Ale dziś ważyłam się i jest 50,5

Ja idę teraz herbatkę sobie zrobić

Cytat:
dziewczyny slyszalyscie o tym keratynowym prostowaniu wlosow? nie mylic z chemicznym
zastanawiam sie nad tym
Ja czytałam o tym na wizażu trochę. Napaliłam się ale teraz zrezygnowałam.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 21:06   #2610
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dottoresa z plotkowego sigmy wlasnie tym robila i ma boskie wlosy
musze nad tym pomyslec
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości