Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz.16 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-20, 11:02   #3931
Paaula86
Raczkowanie

Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz

Cześć

Dziewczyny jakiej wysokości macie lub planujecie obcasy w waszych butach ślubnych?

Bo ja mam dylemat, kupuje buty srebre a wiec będe je używać również po ślubie i zastanawiam się nad wysokością 7 lub 9 cm. Buciki 9 cm zdecydowanie ładniej wyglądają, jednak 7cm będą napewno wygodniejsze.
Buty tej firmy są dobrze wyprofilowane - mam już dwie pary butów tej marki na 9 cm obcasie..
Stary 2010-05-20, 11:06   #3932
caprica6
Wtajemniczenie

Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Caprica bedzie pięknie Nie mogę uwierzyć, że to się wszystko dzieje już, dopiero co marudziłyśmy, że jeszcze ponad rok!!!
Fajnie ze Ci sie podoba Najbardziej jestem dumna z TŻa ze nie robi problemu z butonierka, balam sie ze jak uslyszy ze bedzie mial rozowego kwiata to sie zbuntuje, a tu nie ma problemu On jest strasznie na anty jezeli chodzi o roz i meski wizerunek
Tez nie moge uwierzyc ze to juz, po prostu szok!

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 11:10   #3933
asiulek1705
Wtajemniczenie

Hello! Aż trudno mi uwierzyć, że tylko jedną stronę miałam do nadrobienia
Przed chwilką oglądałam fotki (prawie 500) ze ślubu i wesela znajomych, miło się zaskoczyłam że razem z TŻtem na wszystkich wyglądamy fajnie, mimo niekiedy dziwnych min albo śmiesznych póz
Któraś pytała o wysokość obcasów przy butach ślubnych, ja będę miała prawdopodobnie 7cm, dla mnie to w sumie wygodna wysokość, wyższe już nie bardzo no i też nie chce koniec końców być wyższą od TŻ, bo choć wyższy ode mnie o ponad 10cm, to za wysokie obcasy plus upięcie zrobiłyby mnie jednak za wysoką
Stary 2010-05-20, 11:12   #3934
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
Napisane przez Paaula86 Pokaż wiadomość
Cześć

Dziewczyny jakiej wysokości macie lub planujecie obcasy w waszych butach ślubnych?

Bo ja mam dylemat, kupuje buty srebre a wiec będe je używać również po ślubie i zastanawiam się nad wysokością 7 lub 9 cm. Buciki 9 cm zdecydowanie ładniej wyglądają, jednak 7cm będą napewno wygodniejsze.
Buty tej firmy są dobrze wyprofilowane - mam już dwie pary butów tej marki na 9 cm obcasie..
Ja mam 5 cm. jak dla mnie wystarczająco
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 11:20   #3935
caprica6
Wtajemniczenie

Ja obcasy bede miec 7cm i 3cm

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 11:23   #3936
Aaś
Zakorzenienie

a ja nie wiem jaki będę miała obcas ale raczej koło 5-7cm

ale mnie katar męczy!!!!!! a jutro mam umówioną imprezę. ech. pech pech pech.
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 11:25   #3937
obca7
Wtajemniczenie

Cześć

Cytat:
Cześć
ja max 5 cm, bo jesteśmy z tżtem podobnego wzrostu i bym była od niego wyższa. Poza tym stawiam na wygodę nie modę i taka wysokość obcasa wystarczy
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 11:26   #3938
BlackAngel
Adwokat diabła

Cześć

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 11:28   #3939
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
Cześć

heloł
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 11:31   #3940
chilanes
Zakorzenienie

Martoolka - gdzie kupiłąś koszyczek na koperty i za ile, bos zukam podobnego i
Stary 2010-05-20, 11:37   #3941
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
Cześć
Hoł hoł hoł
Stary 2010-05-20, 12:26   #3942
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
A co do wódki, to kupujecie w jakiś marketach czy raczej w husrtowniach alkoholu? I czy któraś z Was się spotkała na weselu z tym, że na osobnym stoliczku był zrobiony samoobsługowy barek na którym stało inne alkohole niż wódka i wino, np. whisky, dżin, martini, jakieś likierki itp. Jak myślicie jest to fajny pomysł? W ubiegłym roku na weselu koleżanki tak było i przyznam, że goście kulturalnie do tego podeszli, częstowali się ale z umiarem no i byli na tyle mądrzy żeby za bardzo nie mieszać
Jak już jesteśmy przy sprawie alkoholu, to jeszcze jedna sprawa czy Wy będziecie pić alkohol na swoim weselu? Bo w mojej rodzinie panuje przekonanie, że na swoim weselu się nie pije. Dla mnie to troszke głupie, wiadomo upić się nie wypada ale żeby w ogóle nie pić to chyba przesada.
My wódkę kupiliśmy od znajomego, który ma sklep i on kupuje u producenta.
Co do osobnego stoliczka do chyba zrobimy, nie będzie tam nie wiadomo czego, ale jakieś winka półsłodkie wytrawne, martini, likierek będą. U nas na sali jest w opcji barman robiący driny, ale kupić alkohole, dodatki + zapłacić barmanowi to wychodzi ponad 1000zł, a u ans i tak praktycznie wszyscy czystą piją. My będziemy z TŻtem pic alkohol, nie zadną wodę, oczywiście tak, żeby nic po nas nie było widać. Wiadomo, że każdy będzie się chciał z nami napić, to trzeba będzie podchodzić do większych grup a nie do każdego z osobna, no ale my będziemy szaleć na parkiecie to nawet nas nie weźmie. Ale upic się to absolutnie nie wypada, ani wyglądać na wcięta/go, bo to sie głównie Panów Młodych tyczy. Widziałam już kilka razy jak Pan Młody sie upił a nowa zona zostawiona była sama sobie. Bardzo nieładnie to wygladało. No ale to zależy od charakteru.
Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Hej
Nie wiem, czy Was zdążę nadrobić, bo dziś znów mam praktyki, ale muszę Wam się pochwalić.
Zamówiliśmy wczoraj obrączki
Będą takie jak te:
http://www.korund-gniezno.pl/product.php?productid=78
tylko, że całe błyszczące
Bardzo ładne!

A MY zamówiliśmy DZISIAJ OBRĄCZKI!!!Są strasznie błyszczące, nawet w tym zmatowionym miejscu, na internecie są brzydkie zdjecia, takie ciemne i nie widać tego błysku. Nawet bym na nie nie zwróciła uwagi, a na żywo to zupełnie inna historia! Podaję link http://www.wec.com.pl/e4u.php/1,ModP...mage/21/1560/0
Cieszę się, bo TŻ naprawdę się przejął tym wyborem, a nie na zasadzie "bierz które ci się podobają a mnie nic do tego" i uznał, że takie 4-5 mm nikną na jego ręce i wzięliśmy 6mm. No i mówił, ze na moich rączkach to każde wyglądają pięknie

Oprócz tego byliśmy potwierdzić foto i kamerzystę, będzie ich dwóch, no i już jesteśmy pięknie wpisani w zeszyt. Jeszcze nam dopisał reportaż- zdjęcia od przygotowań, przez kościół do oczepin- 1000zł.w tym plener w innym dniu.

I jeszcze załatwiliśmy zaświadczenia z USC(84zł) i po południu jedziemy załatwić mój akt chrztu, a jutro do kościoła

Dziewczyny mam pytanie- czy jak jutro pójdziemy do Kościoła z tymi dokumentami to podaje sie od razu świadków? Bo my w sumie nie wybraliśmy jeszcze do końca i im nie powiedzieliśmy...

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
ja wam opowiem historyjke z drugiej strony
moja koleżanka jest druhna u swojej jakiejs koleżanki i ta pmka stwierdziła, ze nie będzie miala bukietu bo jej szkoda kasy na 45min na kwiatki, więc ta moja koleżanka zaoferowała ze jej kupi te kwiatki to i się zaczęło, jak wczesniej pmka mówila ze wystraczyloby jej 3 róże to zaraz stwierdziła, ze chce duzo kwiatków koleżanka zamówila róze ecru z zielonym-oczywiscie pmka wyslala kiecke zeby dobrac bukiet heheh, po czym dzis rano wyslala zapytanie jaki jest kolor kwiatkow i jak sie dowiedziala ze ecru to okazalo sie ze jednka powinny byc kontrastowe- bukiet zamówiony, slub pojutrze,
moim zdaniem pmka zachowuje sie conajmneij żenująco
nie zakładała ta pmka że ta jej druhna z nią pojedzie autem, no mogłabym opowiadac bo się nasłuchałam troche

naprawdę beszczelna dziewczyna, najpierw biala to gdzieś, a jak wie, że starsza jej zasponsoruje to chce to wykorzystać i jeszcze wydziwia! Oj nie chciałabym być u takiej starszą!
Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
to ja pokażę nasze takie jak na fot, tylko na tym zdjęciu wyglądają na "kanciaste" w środku a są gładkie
http://www.taxor.pl/obraczki_slubne_...p?ido=43&kol=1

tylko nasze bardziej błyszczą
Śliczne! Właśnie na tych zdjęciach to kiepsko wyglądają wszystkie obrączki, zupełnie inaczej na zywo! te nasze to w ogóle okropne są na zdjeciach!
Cytat:
Cześć

Ja mam jakieś 8-9 cm. Bo TŻ jest dużo wyższy- jakieś 28cm( a w butach jak będe to tylko 19-20 ) Ale bo paru godzinach zawsze pieką mnie stopy, nieważne w jakich butach jestem. Kupilam sobie wygodne, ze skórką wewnątrz i oprócz tego wkładki żelowe pod stopy i na pięty

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Właśnie sobie przesunęłam makijaż na 14.00. powinnam zdążyć. I umówiłam się na 3 dni przed na regulację brwi i depilację przedramion woskiem

Edytowane przez luskap
Czas edycji: 2010-05-20 o 12:27
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 12:31   #3943
ultraradiola
Wtajemniczenie

hellol

mam pytanko

bo dzisiaj wybieram sie do urzedu stanu cywilnego i moje pytanie brzmi czy musze cos ze soba zabrac konkretnego ??

i drugie pytanie co lepiej zalatwic Urzad cywilny czy pierwsze co kosciol ?? bo mam dylemat

POMOCY KOBITKI

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 12:32   #3944
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Miałam dziś dziwny sen,że czesal mnie jakiś pan,to byłas fryzura póbna na ślub.Owszem uczesał mnie,ale miałam fryzure emo.
Przerażaja mnie te Twoje sny

Cytat:
To teraz mi powiedzcie czy mogą być te moje ukochane okularki czy nie

ach i od razu możecie mi doradzić jakąś fryzurke ślubną bo ja kompletnie niemam pomysłu na te moje niesforne loki, jak chciałam im wałkami nadac inny skręt to wyszła jedna wielgachna kupa :P podobają mi się fryzurki z długich włosów, a te już za bardzo nie urosną
Myślę, że okularki pasują. Tak jak dziewczyny pisały - są ładnie dobrane i pasują do koloru włosów, wiec luz Chociaż ja ze względu na wygodę wolę soczewki
Najlepszą fryzurką będzie chyba właśnie kok z loczków

Cytat:
A bukiet w jakimś ciepłym odcieniu .. żółty albo jakiś pomarańczowy,rudy rdzawy, będzie pasował?
Pewnie, że tak

Cytat:
Widze,że powstała nowa "moda" na naszej klasie.Dodawanie zdjęc z zalanych ulic,czyli jednym słowem zdjęcia z terażniejszej powodzi.
Ludzie są walnięci Coś w stylu gry "Kogo najbardziej zalało"
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 12:33   #3945
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
hellol

mam pytanko

bo dzisiaj wybieram sie do urzedu stanu cywilnego i moje pytanie brzmi czy musze cos ze soba zabrac konkretnego ??

i drugie pytanie co lepiej zalatwic Urzad cywilny czy pierwsze co kosciol ?? bo mam dylemat

POMOCY KOBITKI
akt urodzenia i dowód
Stary 2010-05-20, 12:38   #3946
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
hellol

mam pytanko

POMOCY KOBITKI
ja dziś właśnie byłam w USC.
Najpierw idź do USC bo potem z zaśw. stamtąd idziesz do kościoła. Potrzebny tylko dowód, bo akt ur. mają w komputerze. koszt tych zaśw. 84zł
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 12:40   #3947
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Wierz mi, jak zaczęłam nosic soczewki to też wygladałam dziwnie jak zdjęłam okulary, bo jednak oczy wygladają wtedy dziwnie, jakby zapuchnięte i takie małe. Ale jak już ponosiłam dłużej to jakby stęchły i wyglądam normalnie wreszcie!
No... chyba każdy, kto nosi okulary dłuższy czas non stop wygląda początkowo dziwnie, bo jak ja to mówię "ma takie dzikie oczy"

Cytat:
eee mnie bardziej zniesmacza fotografowanie zaproszeń ślubnych z tekstem "zapraszam wszystkich zainteresowanych", albo testów ciążowych ledwo po zrobieniu ;/ wstawianie fotek z usg
No właśnie co do tych zawiadomień, to jak spotkałam koleżanki z liceum, to one się wręcz domagały, żebym wstawiła na nk zawiadomienie, żeby wiedziały kiedy mają przyjść pod kościół z życzeniami

Cytat:
Napisane przez dziewczyneczka89 Pokaż wiadomość

Na suwaczku pozostało mi 66 dni, coraz blizej ślubu, coraz blizej slubu nananna (w rytm piosenki coca-coli - coraz blizej swieta hahah)

za 66 dni

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Ello! ja was na bieżąco śledzę ale nigdy nie mam czasu odpisać
Tak więc dla zaspokojenia pokażę wam moje butki, a jutro nasze obrączki które odebraliśmy. i może jeszcze coś....
Ogólnie lista gości jeszcze ulega modyfikacji a tu już niebawem trzeba potwierdzić na 100%
Widzę, że masz butki od producenta z mojego miasta (witt), u którego ja też będę zamawiać butki
Stary 2010-05-20, 12:45   #3948
ultraradiola
Wtajemniczenie

dzięki za odpowiedz dziewczyny

wczoraj byłam na zabiegach u kosmetyczki ah 2 godziny relaksiku i widzę od razu moja cera jest ładniejsza postanowiłam sobie ze co 3 tyg będę zaglądać do niej na jakieś fajne zabiegi

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 12:48   #3949
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
akt urodzenia i dowód
ale jeżeli urodzilas sie ty i twoj tz w tym miescie w ktorym slubujecie wystraczy sam dowod
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 12:54   #3950
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
ale jeżeli urodzilas sie ty i twoj tz w tym miescie w ktorym slubujecie wystraczy sam dowod
aha to nie wiedziałam no ale ja i tak potrzebuje akt i dowód bo w innym miejscu slubujemy niż się urodziliśmy
Stary 2010-05-20, 13:02   #3951
madmuazelle
BAN stały

Cześć

Melduje się,że jestem i zabieram się do nadrabiania.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 13:04   #3952
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze co zorbic do jedoznka na wieczorek panienski?
U mnie hitem są koreczki (ser żółty, ogórek konserwowy, kabanos, papryka konserwowa). Fajnie sprawdzają się klopsiki w wersji mini i do tego sałatka warstwowa (ryż posypany vegetą, ogórek konserwowy, cebula, jajka, majonez, pomidor). Lubię też podawać zapiekanki, bo można je wcześniej przygotować, a później tylko wstawić do piekarnika na 20 minut i gotowe Przykładowa zapiekanka warstwowa:
makaron (ugotowany al dente i posypany przyprawą do mięsa wieprzowego), ketchup, mielone (przyprawione, usmażone, może być z cebulką, można dodać też kiełbasę podsmażoną), ogórek konserwowy, papryka konserwowa, pieczarki, ser żółty, ketchup (na końcu już po zapieczeniu można dodać, albo wcześniej pod warstwę sera).

Cytat:
męczę pracę z etyki zawodowej, kto to widział taki dureństwa pisać, ale cóż chce mieć zaliczenie to prace trzeba naskrobać
My z etyki mamy egzamin testowy

Cytat:
http://demotywatory.pl/1583672/Milos...-do-mych-drzwi

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

http://demotywatory.pl/1587749/Krolowa-Plastikow omg
Dobre demoty

Cytat:
Jak już jesteśmy przy sprawie alkoholu, to jeszcze jedna sprawa czy Wy będziecie pić alkohol na swoim weselu? Bo w mojej rodzinie panuje przekonanie, że na swoim weselu się nie pije. Dla mnie to troszke głupie, wiadomo upić się nie wypada ale żeby w ogóle nie pić to chyba przesada.
My chyba będziemy pić, ale w niedużych ilościach

Cytat:
eeee wypasione
Cytat:
MArtoolko obrączki macie śliczniutkie ja zrobie przy okazji fotke swoich to wrzuce

Cytat:
śliczne obrączki
to ja pokażę nasze takie jak na fot, tylko na tym zdjęciu wyglądają na "kanciaste" w środku a są gładkie
Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
PMki nie moge uwierzyc ze to juz w TEN weekend, dzis ide robic pazurki
I zmnielam koncepcje troszke mojego imagu, Pani w salonie powiedziala zebym wziela rozę fuksje we wlosy zamiast bialego stroczyka bo super bedzie pasowac do mojej karnacji, no i tak tez zrobie, zoabczymy co to bedzie
Fuksja Na pewno będziesz ślicznie wyglądać

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Bardzo fajne podobne do naszych tylko odwrotnie kolory mają
Dziękuję za miłe opinie

Mariiasia
Wasze też bardzo ładne. Szczególnie na tym zdjęciu na palcu fajnie się prezentują
Stary 2010-05-20, 13:12   #3953
madmuazelle
BAN stały

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;19436785]
Na sobotę planujemy plener w Wa-wie i jednak się umówiłam do fryzjera i na make up. Tylko, żeby wcześniej wyjechać to umówiłam się najpier na make up i poten fryzurę mam nadzieję, że będzie OK. Tylko się zastanawiam czy wyprostować włosy bo lubię takie czy jednak poskręcać i upiąć jak na ślubie. Boję się że jak wyprostuję to po kilku godzinach będą strąki, ale lubię się w takich...[/QUOTE]
Wybieerz taką fryzure,w której uważasz że fajnie wyglądasz i dobrze będziesz się czuć

Cytat:
dobre demotywatorki
A no dobre,dobre

Cytat:
co do wódki to my chyba sobieskiego będziemy kupować, ale niewiem jeszcze. Myśleliśmy też o tej żołądkowej de luxe ale też słyszałam, że jakoś ostatnio się popsuła.
Hm Sobieski,o niej nie słyszaałam żadnej złej opini,chyba dlatego że w ogole o niej opini żadnej nie słyszałam.

Cytat:
Napisane przez mafda Pokaż wiadomość
no mój tz by obstawiał tego Polonez (mówi ze to się pisze polonaise ekspert :P), ale obawia się że rodzina nie bedzie piła bo teraz to na każdym weselu Pan Tadeuch lub Wyborowa
Eeee tam,niech tż kupi taką wódke jaką chce,a goście nie pownni kręcić nosem.

Cytat:
a co oni mają do gadania, jak im nie smakuje to niech nie piją :P dla mnie w ogóle wódka to wódka nie czuje żadnej różnicy, może jedynie pomiedzy np. panem tadkiem a starogardzką, albo między wódką a rozrobionym spirytusem :P a tak to dla mnie jeden kit czy to tadek, sobieski, stock czy coś innego
Dokładnie,zgadzam się z Tobą.

Cytat:
Napisane przez mafda Pokaż wiadomość
hehehe
my rozważamy jeszcze czystą de lux
Aha,ok

Cytat:
my wlasnie ja mamy i jest ok

ale ten czas leci, ale powiem wam, ze ten deszcz i powódz to masakra, wlasnie ogladam, jak osuwaja sie zbocza i wala sie domy przez to- trudni w to uwierzyc wszystko
Hm...np słyszałam też o Bolsie,że się popsuła.A np mój tato z bratem,mamą bratową również ( one drinki ) pili tą wódke na imieninach.I mój tato twierdzi,że po niej kaca nie ma.

Co dopowodzi,no srtraszne co się teraz dzieje. :/
Stary 2010-05-20, 13:16   #3954
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja będę mieć 5 cm

Cytat:
Tez nie moge uwierzyc ze to juz, po prostu szok!
Ale fajnie Ty ślubujesz pojutrze, a can't już jutro I będziemy mieć 2 następne relacje

Cytat:
Martoolka - gdzie kupiłąś koszyczek na koperty i za ile, bos zukam podobnego i
Yyy.. w sklepie takim z serii tych "Wszystko za 4,50" Ale zapłaciłam za niego 9 zł. Jak nie znajdziesz, to mogę Ci tu kupić i przesłać

Cytat:
Bardzo ładne!

A MY zamówiliśmy DZISIAJ OBRĄCZKI!!!Są strasznie błyszczące, nawet w tym zmatowionym miejscu, na internecie są brzydkie zdjecia, takie ciemne i nie widać tego błysku. Nawet bym na nie nie zwróciła uwagi, a na żywo to zupełnie inna historia! Podaję link http://www.wec.com.pl/e4u.php/1,ModP...mage/21/1560/0
Cieszę się, bo TŻ naprawdę się przejął tym wyborem, a nie na zasadzie "bierz które ci się podobają a mnie nic do tego" i uznał, że takie 4-5 mm nikną na jego ręce i wzięliśmy 6mm. No i mówił, ze na moich rączkach to każde wyglądają pięknie

Dziewczyny mam pytanie- czy jak jutro pójdziemy do Kościoła z tymi dokumentami to podaje sie od razu świadków? Bo my w sumie nie wybraliśmy jeszcze do końca i im nie powiedzieliśmy...
Wasze też śliczne
za wszystkie załatwione sprawy
My musieliśmy już mieć ze sobą ksero dowodów świadków jak szliśmy z dokumentami i ksiądz sobie od razu spisał dane (chyba tylko imię, nazwisko, adres). Ale myślę, że możecie to po prostu donieść później

Cytat:

No tak jak Ci dziewczyny napisały - dowód i ewentualnie akt urodzenia, jeśli urodziliście się w innej miejscowości.
Najpierw załatwia się urząd, bo zaświadczenie stamtąd jest potrzebne w kościele do ślubu konkordatowego. Nam kierownik USC dał to zaświadczenie w zapieczętowanej kopercie i powiedział, że nie mamy jej otwierać, tylko dać zamkniętą księdzu. Będziesz musiała przysiąc, że nie jesteś czubkiem, i że nie masz innego męża, i że jesteś tym za kogo się podajesz Mnie to bardzo śmieszyło, więc chyba wyszłam na nie do końca normalną osobę
Stary 2010-05-20, 13:16   #3955
201701300931
Konto usunięte

Ja się właśnie męczę z bibliografią i przypisami w magisterce, bo nie robiłam tego nie bieżąco i teraz muszę upiększyć Bo chciałam jutro oddać do sprawdzenia...

No i powysyłałam moją ankietę do kilku firm - ciekawe, czy ktoś się zlituje i pozwoli mi ją przeprowadzić, bo inaczej się chyba nie obronię
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 13:20   #3956
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
tak, ja też słyszłam, ze się popsuła de luxe. Nam też proponowali Polonaise(za 15zł) ale ta jeszcze gorsza. Z tych trzech to wybrałabym STOCKa. My mamy Stumbrasa i jest wyraźna różnica w smaku między tym a innymi wódkami (stockiem też) jak pijemy na imprezach. I tym się tak ludzie nie upijają szybko i dobrze się czują, sprawdziliśmy to wiele razy i każdy z rodziny czy znajomych wyraża taką opinię, nawet nie pytany i nawet nie wiedząc, że mamy taką wódkę.
Kurcze no właśnie jestem pewna,ale Stumbrassa chyba brat tż gadał,a nie o Stocku jak mi się wydawało wczoraj.Nie wiem,pamiętam że na S ta wódka była. To taka tania ta Polonaise,nieźle.
Dzięki za opinie.

Cytat:
A co do wódki, to kupujecie w jakiś marketach czy raczej w husrtowniach alkoholu? I czy któraś z Was się spotkała na weselu z tym, że na osobnym stoliczku był zrobiony samoobsługowy barek na którym stało inne alkohole niż wódka i wino, np. whisky, dżin, martini, jakieś likierki itp. Jak myślicie jest to fajny pomysł? W ubiegłym roku na weselu koleżanki tak było i przyznam, że goście kulturalnie do tego podeszli, częstowali się ale z umiarem no i byli na tyle mądrzy żeby za bardzo nie mieszać
My kupiujemy wódke w hurtowni,tak jak wczoraj napisałam,tż-ta brat ma karte do Makro.
Z barkiem z alkoholami się nie spotkałam,ale za to słyszałam.U mnie tego nie będzie,miałabym obawy że jakby taki barek był to goście jak to goście może by zbytnio namieszali alkoholi i strucie gotowe a nie uśmiecha mi się patrzeć na kolory tęczy na własnym ślubie.
Ja pić alkoholu nie zamierzam,bo tak czy siak nie lubie.Tż pić nie będzie,no chyba że ewentualnie jednego kielonka bądz dwa wypije za naszą nową droge życia.
Stary 2010-05-20, 13:22   #3957
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
hellol

mam pytanko

POMOCY KOBITKI
przede wszystkim dowód osobisty, pierwszy USC potem Kościół
Stary 2010-05-20, 13:25   #3958
Paaula86
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam jakieś 8-9 cm. Bo TŻ jest dużo wyższy- jakieś 28cm( a w butach jak będe to tylko 19-20 ) Ale bo paru godzinach zawsze pieką mnie stopy, nieważne w jakich butach jestem. Kupilam sobie wygodne, ze skórką wewnątrz i oprócz tego wkładki żelowe pod stopy i na pięty
I widzę jesteś w mniejszości... no jak ja bym ubrała te 9 cm szpilki to u nas różnica była by mniejsza nić 5 cm.. więc rozsądek mówi że 7 najlepiej by było gdybym jeszcze kupiła jakies buty na zmianę np taneczne, ale w sumie musiałabym wydać na buty ponad 500 zł
Stary 2010-05-20, 13:35   #3959
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Zamówiliśmy wczoraj obrączki
Będą takie jak te:
http://www.korund-gniezno.pl/product.php?productid=78
tylko, że całe błyszczące
Za zamówione obrączki Bardzo ładne.

Cytat:
ja wam opowiem historyjke z drugiej strony
moja koleżanka jest druhna u swojej jakiejs koleżanki i ta pmka stwierdziła, ze nie będzie miala bukietu bo jej szkoda kasy na 45min na kwiatki, więc ta moja koleżanka zaoferowała ze jej kupi te kwiatki to i się zaczęło, jak wczesniej pmka mówila ze wystraczyloby jej 3 róże to zaraz stwierdziła, ze chce duzo kwiatków koleżanka zamówila róze ecru z zielonym-oczywiscie pmka wyslala kiecke zeby dobrac bukiet heheh, po czym dzis rano wyslala zapytanie jaki jest kolor kwiatkow i jak sie dowiedziala ze ecru to okazalo sie ze jednka powinny byc kontrastowe- bukiet zamówiony, slub pojutrze,
moim zdaniem pmka zachowuje sie conajmneij żenująco
nie zakładała ta pmka że ta jej druhna z nią pojedzie autem, no mogłabym opowiadac bo się nasłuchałam troche
Yyyyy,no to niezła ta PM-ka

Cytat:

tu jest więcej fot tych obrączek
http://www.jubiler-jubiler.pl/produk...epolwzor49.htm

tylko nasze bardziej błyszczą
Ten pierwszy link mi nie działa. :/
Drugi zaś tak i bardzo ładne obrączki.
Podobają mi się też te na stronie głownej u góry.

Cytat:
Oj mnie tez, najbardziej jej zamulona mina
Taaa jak kot srajacy na pustyni.

Cytat:
Moja znaojma wstawiła na NK zdjecie malej kropki na usg, zupelnie czegos takiego nie rozumiem, dla mnie to zbyt intymne sprawy na NK... Zreszta ja to bym sie nawet bala, lepiej nie oglaszac zbyt szybko ze jest sie w ciazy.
Też tego nie kumam. Wczoraj widziałam na NK zdjęcie z USG,dodane przez obcą osobe.Podpis byl nasz mały króliczek ( od nazwiska ) korciło mnie by napisac,a myślałam że to gówienko w jelicie.

capri,no to uwierz. Już w ten weekend zostaniesz żoną swego męża
Stary 2010-05-20, 13:42   #3960
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
No i powysyłałam moją ankietę do kilku firm - ciekawe, czy ktoś się zlituje i pozwoli mi ją przeprowadzić, bo inaczej się chyba nie obronię
Z tymi ankietami to niezła kiszka jest Ja rozdałam 70 ankiet, a wróciło do mnie 25 Kuzynka ma jeszcze pognębić swoje koleżanki - nauczycielki, żeby jej te ankiety oddały i ciocia też ma w pracy przypomnieć Najgorsze jest to, że wydałam na to kupę kasy, a oni mają to gdzieś Do tego mam coraz mniej czasu, a wygląda na to, że będę musiała pójść do jeszcze jednej szkoły

Cytat:
Za zamówione obrączki Bardzo ładne.
Dzięki
Króliczka nawet nie skomentuję Mogli wstawić jeszcze fotki w trakcie płodzenia dziecka i podczas sikania na test
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości