|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz
Cześć
![]() Dziewczyny jakiej wysokości macie lub planujecie obcasy w waszych butach ślubnych? Bo ja mam dylemat, kupuje buty srebre a wiec będe je używać również po ślubie i zastanawiam się nad wysokością 7 lub 9 cm. Buciki 9 cm zdecydowanie ładniej wyglądają, jednak 7cm będą napewno wygodniejsze. Buty tej firmy są dobrze wyprofilowane - mam już dwie pary butów tej marki na 9 cm obcasie..
|
#3932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz
Cytat:
On jest strasznie na anty jezeli chodzi o roz i meski wizerunek Tez nie moge uwierzyc ze to juz, po prostu szok!
|
|
|
|
|
#3933 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello! Aż trudno mi uwierzyć, że tylko jedną stronę miałam do nadrobienia
![]() Przed chwilką oglądałam fotki (prawie 500) ze ślubu i wesela znajomych, miło się zaskoczyłam że razem z TŻtem na wszystkich wyglądamy fajnie, mimo niekiedy dziwnych min albo śmiesznych póz Któraś pytała o wysokość obcasów przy butach ślubnych, ja będę miała prawdopodobnie 7cm, dla mnie to w sumie wygodna wysokość, wyższe już nie bardzo no i też nie chce koniec końców być wyższą od TŻ, bo choć wyższy ode mnie o ponad 10cm, to za wysokie obcasy plus upięcie zrobiłyby mnie jednak za wysoką
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3935 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja obcasy bede miec 7cm i 3cm
|
|
|
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie wiem jaki będę miała obcas ale raczej koło 5-7cm
![]() ale mnie katar męczy!!!!!! a jutro mam umówioną imprezę. ech. pech pech pech. |
|
|
|
#3937 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Cytat:
|
|
#3938 |
|
Adwokat diabła
|
Cześć
|
|
#3939 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3940 |
|
Zakorzenienie
|
Martoolka - gdzie kupiłąś koszyczek na koperty i za ile, bos zukam podobnego i
|
#3941 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3942 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do osobnego stoliczka do chyba zrobimy, nie będzie tam nie wiadomo czego, ale jakieś winka półsłodkie wytrawne, martini, likierek będą. U nas na sali jest w opcji barman robiący driny, ale kupić alkohole, dodatki + zapłacić barmanowi to wychodzi ponad 1000zł, a u ans i tak praktycznie wszyscy czystą piją. My będziemy z TŻtem pic alkohol, nie zadną wodę, oczywiście tak, żeby nic po nas nie było widać. Wiadomo, że każdy będzie się chciał z nami napić, to trzeba będzie podchodzić do większych grup a nie do każdego z osobna, no ale my będziemy szaleć na parkiecie to nawet nas nie weźmie. Ale upic się to absolutnie nie wypada, ani wyglądać na wcięta/go, bo to sie głównie Panów Młodych tyczy. Widziałam już kilka razy jak Pan Młody sie upił a nowa zona zostawiona była sama sobie. Bardzo nieładnie to wygladało. No ale to zależy od charakteru. Cytat:
A MY zamówiliśmy DZISIAJ OBRĄCZKI!!!Są strasznie błyszczące, nawet w tym zmatowionym miejscu, na internecie są brzydkie zdjecia, takie ciemne i nie widać tego błysku. Nawet bym na nie nie zwróciła uwagi, a na żywo to zupełnie inna historia! Podaję link http://www.wec.com.pl/e4u.php/1,ModP...mage/21/1560/0 Cieszę się, bo TŻ naprawdę się przejął tym wyborem, a nie na zasadzie "bierz które ci się podobają a mnie nic do tego" i uznał, że takie 4-5 mm nikną na jego ręce i wzięliśmy 6mm. No i mówił, ze na moich rączkach to każde wyglądają pięknie ![]() Oprócz tego byliśmy potwierdzić foto i kamerzystę, będzie ich dwóch, no i już jesteśmy pięknie wpisani w zeszyt. Jeszcze nam dopisał reportaż- zdjęcia od przygotowań, przez kościół do oczepin- 1000zł.w tym plener w innym dniu. I jeszcze załatwiliśmy zaświadczenia z USC(84zł) i po południu jedziemy załatwić mój akt chrztu, a jutro do kościoła ![]() Dziewczyny mam pytanie- czy jak jutro pójdziemy do Kościoła z tymi dokumentami to podaje sie od razu świadków? Bo my w sumie nie wybraliśmy jeszcze do końca i im nie powiedzieliśmy... Cytat:
![]() naprawdę beszczelna dziewczyna, najpierw biala to gdzieś, a jak wie, że starsza jej zasponsoruje to chce to wykorzystać i jeszcze wydziwia! Oj nie chciałabym być u takiej starszą! ![]() Cytat:
Cytat:
) Ale bo paru godzinach zawsze pieką mnie stopy, nieważne w jakich butach jestem. Kupilam sobie wygodne, ze skórką wewnątrz i oprócz tego wkładki żelowe pod stopy i na pięty![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Właśnie sobie przesunęłam makijaż na 14.00. powinnam zdążyć. I umówiłam się na 3 dni przed na regulację brwi i depilację przedramion woskiem
Edytowane przez luskap Czas edycji: 2010-05-20 o 12:27 |
|||||
|
|
|
#3943 |
|
Wtajemniczenie
|
hellol
mam pytanko ![]() bo dzisiaj wybieram sie do urzedu stanu cywilnego i moje pytanie brzmi czy musze cos ze soba zabrac konkretnego ?? i drugie pytanie co lepiej zalatwic Urzad cywilny czy pierwsze co kosciol ?? bo mam dylemat ![]() ![]() ![]() POMOCY KOBITKI
|
#3944 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chociaż ja ze względu na wygodę wolę soczewki ![]() Najlepszą fryzurką będzie chyba właśnie kok z loczków ![]() Cytat:
Cytat:
Coś w stylu gry "Kogo najbardziej zalało"
|
||||
|
|
|
#3945 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw idź do USC bo potem z zaśw. stamtąd idziesz do kościoła. Potrzebny tylko dowód, bo akt ur. mają w komputerze. koszt tych zaśw. 84zł
|
|
#3947 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za 66 dni ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3948 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki za odpowiedz dziewczyny
![]() wczoraj byłam na zabiegach u kosmetyczki ah 2 godziny relaksiku i widzę od razu moja cera jest ładniejsza postanowiłam sobie ze co 3 tyg będę zaglądać do niej na jakieś fajne zabiegi
|
#3949 |
|
Wtajemniczenie
|
ale jeżeli urodzilas sie ty i twoj tz w tym miescie w ktorym slubujecie wystraczy sam dowod
|
#3950 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ale ja i tak potrzebuje akt i dowód bo w innym miejscu slubujemy niż się urodziliśmy
|
|
#3951 |
|
BAN stały
|
Cześć
![]() Melduje się,że jestem i zabieram się do nadrabiania.
|
|
|
|
#3952 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
U mnie hitem są koreczki (ser żółty, ogórek konserwowy, kabanos, papryka konserwowa). Fajnie sprawdzają się klopsiki w wersji mini i do tego sałatka warstwowa (ryż posypany vegetą, ogórek konserwowy, cebula, jajka, majonez, pomidor). Lubię też podawać zapiekanki, bo można je wcześniej przygotować, a później tylko wstawić do piekarnika na 20 minut i gotowe
Przykładowa zapiekanka warstwowa:makaron (ugotowany al dente i posypany przyprawą do mięsa wieprzowego), ketchup, mielone (przyprawione, usmażone, może być z cebulką, można dodać też kiełbasę podsmażoną), ogórek konserwowy, papryka konserwowa, pieczarki, ser żółty, ketchup (na końcu już po zapieczeniu można dodać, albo wcześniej pod warstwę sera). Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na pewno będziesz ślicznie wyglądać ![]() Dziękuję za miłe opinie Mariiasia Wasze też bardzo ładne. Szczególnie na tym zdjęciu na palcu fajnie się prezentują |
||||||
|
|
|
#3953 | ||||
|
BAN stały
|
[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;19436785]
Na sobotę planujemy plener w Wa-wie i jednak się umówiłam do fryzjera i na make up. Tylko, żeby wcześniej wyjechać to umówiłam się najpier na make up i poten fryzurę mam nadzieję, że będzie OK. Tylko się zastanawiam czy wyprostować włosy bo lubię takie czy jednak poskręcać i upiąć jak na ślubie. Boję się że jak wyprostuję to po kilku godzinach będą strąki, ale lubię się w takich...[/QUOTE] Wybieerz taką fryzure,w której uważasz że fajnie wyglądasz i dobrze będziesz się czuć ![]() A no dobre,dobre ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aha,ok ![]() Cytat:
![]() Co dopowodzi,no srtraszne co się teraz dzieje. :/ |
||||
|
|
|
#3954 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale fajnie Cytat:
Ale zapłaciłam za niego 9 zł. Jak nie znajdziesz, to mogę Ci tu kupić i przesłać ![]() Cytat:
za wszystkie załatwione sprawy My musieliśmy już mieć ze sobą ksero dowodów świadków jak szliśmy z dokumentami i ksiądz sobie od razu spisał dane (chyba tylko imię, nazwisko, adres). Ale myślę, że możecie to po prostu donieść później ![]() Cytat:
Najpierw załatwia się urząd, bo zaświadczenie stamtąd jest potrzebne w kościele do ślubu konkordatowego. Nam kierownik USC dał to zaświadczenie w zapieczętowanej kopercie i powiedział, że nie mamy jej otwierać, tylko dać zamkniętą księdzu. Będziesz musiała przysiąc, że nie jesteś czubkiem, i że nie masz innego męża, i że jesteś tym za kogo się podajesz |
||||
|
|
|
#3955 |
|
Konto usunięte
|
Ja się właśnie męczę z bibliografią i przypisami w magisterce, bo nie robiłam tego nie bieżąco i teraz muszę upiększyć
Bo chciałam jutro oddać do sprawdzenia...No i powysyłałam moją ankietę do kilku firm - ciekawe, czy ktoś się zlituje i pozwoli mi ją przeprowadzić, bo inaczej się chyba nie obronię
|
|
|
|
#3956 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
To taka tania ta Polonaise,nieźle. ![]() Dzięki za opinie. ![]() Cytat:
![]() Z barkiem z alkoholami się nie spotkałam,ale za to słyszałam.U mnie tego nie będzie,miałabym obawy że jakby taki barek był to goście jak to goście może by zbytnio namieszali alkoholi i strucie gotowe a nie uśmiecha mi się patrzeć na kolory tęczy na własnym ślubie. ![]() Ja pić alkoholu nie zamierzam,bo tak czy siak nie lubie.Tż pić nie będzie,no chyba że ewentualnie jednego kielonka bądz dwa wypije za naszą nową droge życia.
|
||
|
|
|
#3957 |
|
Zakorzenienie
|
przede wszystkim dowód osobisty, pierwszy USC potem Kościół
|
#3958 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
najlepiej by było gdybym jeszcze kupiła jakies buty na zmianę np taneczne, ale w sumie musiałabym wydać na buty ponad 500 zł
|
|
#3959 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Bardzo ładne. ![]() Cytat:
Cytat:
Drugi zaś tak i bardzo ładne obrączki. ![]() Podobają mi się też te na stronie głownej u góry. ![]() Taaa jak kot srajacy na pustyni. ![]() Cytat:
Wczoraj widziałam na NK zdjęcie z USG,dodane przez obcą osobe.Podpis byl nasz mały króliczek ( od nazwiska ) aż korciło mnie by napisac,a myślałam że to gówienko w jelicie. capri,no to uwierz. Już w ten weekend zostaniesz żoną swego męża
|
||||
|
|
|
#3960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja rozdałam 70 ankiet, a wróciło do mnie 25 Najgorsze jest to, że wydałam na to kupę kasy, a oni mają to gdzieś Do tego mam coraz mniej czasu, a wygląda na to, że będę musiała pójść do jeszcze jednej szkoły ![]() Dzięki Króliczka nawet nie skomentuję Mogli wstawić jeszcze fotki w trakcie płodzenia dziecka i podczas sikania na test
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:36.

31.07.2010 - żonka 

że razem z TŻtem na wszystkich wyglądamy fajnie, mimo niekiedy dziwnych min albo śmiesznych póz 

Coś w stylu gry "Kogo najbardziej zalało"
za 66 dni ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Na pewno będziesz ślicznie wyglądać