Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz. VI - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-24, 13:01   #2941
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
Unholy a cos ze sprzetow? wszystko ma? rower, hulajnoga, rolki? a moze deskorolka? u Eryka i jego kolegow to teraz hicior

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

kat jak wloski Ci urosna to wystarczy Ci pianka przed suszeniem i bedziesz miec super loczki - jak mi sie krecily to tak robilam
Wszystko ma. Na hulajnodze teraz śmiga. Na rowerze musi się nauczyć na dwóch kółkach, bo przez mononukleozę w zeszłe wakacje nic nie jeździł, bo nie mógł i dalej telepie się na czterech kółkach (ostatnio jeździł 2 lata temu). Rolki po synu znajomych też mam schowane.
Deski nie będę kupowała właśnie ze względu na rower, niech się w końcu nauczy jeździć
Tory samoch.ma chyba ze trzy, puzzli pełno, zresztą sama wiesz jak to z zabawkami
Moze jednak to lego. Lubi bardzo budować, tworzy swoje konstrukcje różne zestawy.

No, nic pogadam z B.

Idę na spacer
Stary 2010-05-24, 13:04   #2942
syla39
Wtajemniczenie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:
obejrzelismy film - ale sie usmialam
ale sie nie wykapalam przez to, ide teraz choc juz sily nie mam

hmmm a ja musze jakies sandalki malemu kupic
Chcalam spytac jaki ale juz doczytalam

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Ale poradził sobie, trzeba przyznać, przyjechałam to mała wykąpana spała jak aniołek, obudziła się tylko na sekundę, obdarzyła mnie uśmiechem i zasnęła ponownie
Kurs super tylko moje dziecko za mną nie tęskniło , czuję się niedowartościowana
Brawa dla meza.

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Dziękujemy za miłe komentarze w albumie , Kubuś zjadł trochę piasku (mam nadzieję, że p4w będzie ze mnie dumna ), Małż o mało nie padł na zawał, jak to zobaczył i był wręcz gotów jechać do szpitala
Piasek Wlasnie tego sie obawiam tym bardzie ze u nas pelno kotow Chyba zaloze swoja wlasna piaskownice, zamykana na klucz

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
aaa zamontowaliśmy w końcu bramkę przed schodami ... teraz mały ma zajecie ... potrafi stać 15 minut przy bramce, potrzącać nią i krzyczy eeeeehhhhhh /bo fajnie eho niesie na schodach/

to idziemy na spacer, bo pogoda się zrobiła... i moze marchewkę oplewię
My zamontowalismy bramke przy drzwiach tarasowych bo nie mozna ich bylo uchylic nawet na minutke i okazala sie hitem. Co tam zabawki jak mozna potrzasc bramka, zwlaszcza jak jendo z nas jest na tarasie

Cytat:
obra dziewczyny czas podjac meska decyzje
ktore rolki te:
http://www.allegro.pl/item1051483725..._promocja.html
czy te:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1036027282
?????
Wizualnie podobaja mi sie 1sze

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
a ja gotuje malej barszczyk dzisiaj
Bialy czy czerwony???

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
A ja dostałam w końcu okresu z tygodniowym opoznieniem ale jestBoli jak cholera ale nie będe narzekać

Dziewczyny poradzcie mi coś . Tomaszek nie chce siedziec w wozku na spacerze. Chwile posiedzi a potem się wygina, krzyczy a wręcz wszerzczy . Musze go wziąc wtedy na ręce i dzwigam tak tego tluscioszka jedną reką , a drugą pcham wózek. A Tomcio waży juz ponad 11 kg
to mozesz sie wyluzowac

Moze mu nie wygodnie albo cos go uwiera Sprobuj cos zmienic, posadz wyzej bo moze sie opuszcza

My kupilismy jezdzik/pchacz z laczonym tylem i albo LenE wozimy albo pomagamy pchac no i w zwiazku z tym mam pytanie...
Lena jak stawia kroczki to stopki kieruje do srodka. Nie wiem jak to wytlumaczyc ale mniej wiecej jak modelka i czasami zaczepia sobie jedna nozke o druga. Normalne to czy mam sie martwic Powinna szerzej stawiac???

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 13:04   #2943
angy
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny poradzcie mi coś . Tomaszek nie chce siedziec w wozku na spacerze. Chwile posiedzi a potem się wygina, krzyczy a wręcz wszerzczy . Musze go wziąc wtedy na ręce i dzwigam tak tego tluscioszka jedną reką , a drugą pcham wózek. A Tomcio waży juz ponad 11 kg
No ja też nic nie poradzę niestety U nas to zależy od dnia-czasem siedzi ładnie i nawet zabawki nie potrzebuje, a czasem po pół godzinie jest marudzenie i płacz. Tylko ja nie nosze, bo nie daję rady (wczoraj ważyłam Zośkę-waży 10 kg).

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 13:06   #2944
Texasik
Rozeznanie

Kat nie wiem ile bylo dokladnie stopni ale byllo ( w sumie jest ) bardzo goraco , w sloncu nie idzie dlugo wytrzymac.

Cass kupilam Danielkowi pchacz, http://cgi.ebay.co.uk/Baby-Bruin-Wal...item4aa18a04b0

Taka kierownice : /http://www.vtechuk.com/products-and-...o-baby-driver/

Taki stoliczek : http://www.amazon.co.uk/gp/product/B000EIV1RO/ref=pd_lpo_k2_dp_sr_1?pf_ rd_p=103612307&pf_rd_s=lp o-top-stripe&pf_rd_t=201&pf_rd_ i=B000068EY2&pf_rd_m=A3P5 ROKL5A1OLE&pf_rd_r=1ADPBQ JGWDRB4K8R1B43

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 13:07   #2945
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Unholy moj tez nie umie jeszcze na dwoch kolkach TZ rok sie zabieral za przerobienie roweru - bo my mamy ten motor i na nim ciezko sie uczyc bo nie ma jak go zlapac no i mlody musi szeroko kolana rozstawiac, niedawno zrobili ten rower, to zn zamontowali normalne siodelko ale nie ma komu kija naostrzyc

ale TZ obiecal w nast week go nauczyc
bo chcemy zaczac jezdzic na wspolne wycieczki rowerowe
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 13:07   #2946
Texasik
Rozeznanie

Oczywiscie wszystko za grosze na carboodzie och jak je uwielbiam .

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 13:25   #2947
Wojtusia
Zakorzenienie

wcinam wlasnie obiad, chociaz do obiadu to nie podobne, resztki wczorajszej sałatki greckiej i pieczonych piersi z kurczaka Oli zjadła zupke, dojada skórką chleba zaraz idziemy na spacerek

nikt nie widział tej torby o ktora pytałam....

Wredna ja pytałam o priori, mam już swój, kupilismy kolor bjorn i jestem zadowolona, dzieki bardzo
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 13:31   #2948
Karolinak82
Zakorzenienie

Malga19 piękne wieści przynosisz Super się wszystko ułożyło...masz swoją kochaną Córunie i ślub wielkie gratulacje!!!!!

Cytat:
Napisane przez kasiuuulka Pokaż wiadomość
przy okazji pochwale sie ze wyszedl nam nowy zabek 5 do kolekcji
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
I oby się nie odezwał

My po wizycie. Pani dr przepisała Debridat, Laktulozę też mam dawać. Na brodę (dodam, że ranki się porobiły) dostaliśmy 2. maści. Mam zrobić posiew moczu i morfologię, bo Maciek przez dwa miesiące schudł 40g.
Niestety...nie ma tak dobrze...codziennie po 2-3 smsy....do tego co drugi dzień mail i wiadomość na gg

za wyniki badań!
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przyszlam sie pozegnac
Jutro lecimy do Londynu, tam nocujemy u mojej psiapsiolki, a w sobote do PL. Tak wiec kciuki potrzebne 2 razy. Jutro o 11.10, aby mgly nie bylo i w sobote o 11.40, abysmy szczesliwie wylecieli i dotarli do PL 2,5 godziny pozniej.
Szczęśliwej podróży...wspaniałego pobytu i spokojnego powrotu

Antonio cudny

Cytat:
Zresztą mam trochę smutków i smuteczków, szkoda gadać. Spoznia mi sie okres, narazie tylko 5 dni ale juz w stresie chodzęTo jeszcze nie pora na drugiego dzidziusia. Nie podołalibysmy finansowo , no i moje studia..... Ehhhh
Miały być ale doczytałam że jednak już nie potrzeba

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Przepraszam, że was tak tym ciągle nudzę ale to tak blisko mnie i taka tragedia...
To jest ogromna tragedia...na pewno Nam nie nudzisz...czasami jak się opowie to troszkę lżej jest...więc opowiadaj...

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Witam mamusie
Wieki mnie tu nie było...
Witaj, świetnie że u Was w porządku...jak ja byłam Mała to nie raczkowałam

Cytat:
Byliśmy na pobraniu krwi , ale nie było tak źle. Ogólnie dzielny pacjent Wyniki w poniedziałek. Mocz też się udało zebrać. teraz zebranie moczu graniczy z cudem Wyniki posiewu za tydzień. Plisss, trzymajcie kciuki, szczególnie za posiew
dla dzielnego pacjenta
za wyniki

Cytat:
nie wiem o co kaman -moje dziecko nie chce jescponad 4 godziny temu jadla obiadek i zwykle o tej porze juz je deserek, mleko przespala wiec teraz chcialam jej podac a ona co?? wykrzywia sie i nie chce
no to dosypalam kaszki zeby lyzeczka dac i to samo-poplakiwanie przy podanej lyzeczce
nie wiem czy teraz jej cos podac za pol godzinki czy dopiero po kapieli
albo chociaz chrupki jej dam
boje sie ze zwymiotuje jak jej bede dawac-bo to ze nie chce to chyba nie jest glodna albo apetytu nie ma

moj tato chce wymurowac kominek taki zeby mozna bylo wedzic
o ja tesknie za latem i dlugim siedzeniem na dworku -u nas bez problemu bo mala pozno sie kladzie
Dziecka nie ma co zmuszać do jedzenia...ostatnio Pani Doktor mi tak mówiła, zresztą Zu nie da się wcisnąć jedzenie jeśli nie ma ochoty...pewnie ta pogoda działa tak na dzieciaczki...nie ma się co martwić jeśli zachowuje się normalnie...

My mamy murowanego grilllla z wędzarnią Tata wybudował

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
wy tu o kolacji pociech a moja juz smacznie spi
chyba od poczatku jest najwczesniej chodzacym dzieckiem spac
Moja kąpie się o 18.30 bo o 19.00 musi być w łózkuo 5.30 wstaje do żłobka...
Stary 2010-05-24, 13:31   #2949
katarzynka00
Zakorzenienie

no i pada wrrrr!!!!!!!!

znalazlam watek o lokach, wieczorem go zglebie
wstapcie prosze do pokoju pedze tam,moze uda mi sie napisac nim sie obudzi
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 13:34   #2950
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Katarzynko żebym ja tylko ogród miała
Syla raczej nie jest mu niewygodnie, za gorąco tez mu nie jest bo sprawdzam , wszystko jest ok -po prostu chce na rękach być. A najchętniej to by chciał żeby Go prowadzić pod paszki
Stary 2010-05-24, 13:42   #2951
katarzynka00
Zakorzenienie

zdążyłam
ona nadal spi

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Karo moze glupie pytanie, ale rozumiem ze budzisz Zuzke rano
Jak sie zachowuje jak ją budzisz "w srodku nocy" placze, ze spiaca albo cos?
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 14:01   #2952
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

ale moja Wercia zaczepialska- Filipek z dystansem do niej a ona go buch za reke i nie chciala puscic

zjadla porcje obiadku i teraz sie bawi

a mnie jajniki bola musze isc do gina chyba......bo juz od czwartku mnie boli no chyba ze teraz przez cala owu , nospe polknelam mam nadzieje ze zadziala

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
W nocy bez większych marudzeń, ale za to w dzień tylko na rączki. Chwilkę pobawi się samochodzikiem i już mu źle....

Cytat:
dziewczyny a Wy kupujecie juz butki takie lepsze do chodzenia? bo ja tak myslalam, ze takie lepsze kupie jak maly bedzie juz chodzil, a narazie nie. a musze mu kupic buty na teraz, na spacerze i tak siedzi prawie tyko w wozku, czasem go wyciagne, moze kilka kroczkow przy czyms zrobi na dworzu i to wszystko - i myslalam zeby na teraz kupic mu butki narazie w ccc na przyklad, bo aktualnie wyrosl mi ze wszystkich
ja kupie takie jak Wercia zacznie chodzic narazie ma adidaski , balerinki i sandalki zakupione w ccc i jedne sportowe Adidasa

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Ziemniaki sie gotuja, pulpety juz gotowe.
A mały spi w wozku.
w domu? nie spi w lozeczku?
Cytat:
Bylam 1,5h wozkiem na zakupach.Na obiad smażę kielbaske z cebulka,
Sobie spineczki do wlosow...brrr jak mnie wkurzaja nie wiem co z nimi zrobic, jak sie wsciekne to spowrotem sie zetne na krotko!!!!
musisz wytrzymac i nie scinaj

Cytat:

A ja dostałam w końcu okresu z tygodniowym opoznieniem ale jestBoli jak cholera ale nie będe narzekać

no w koncu

nie wiem co poradzic, Wercia tez miala etap niecheci do wozka ale to jak w gondoli jeszcze jezdzila

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość

Bialy czy czerwony???

czerwony
Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
No ja też nic nie poradzę niestety U nas to zależy od dnia-czasem siedzi ładnie i nawet zabawki nie potrzebuje, a czasem po pół godzinie jest marudzenie i płacz. Tylko ja nie nosze, bo nie daję rady (wczoraj ważyłam Zośkę-waży 10 kg).
maly klocuszek z niej
Wercia nadal 8,5kg

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

Dziecka nie ma co zmuszać do jedzenia...ostatnio Pani Doktor mi tak mówiła, zresztą Zu nie da się wcisnąć jedzenie jeśli nie ma ochoty...pewnie ta pogoda działa tak na dzieciaczki...nie ma się co martwić jeśli zachowuje się normalnie...

My mamy murowanego grilllla z wędzarnią Tata wybudował

miala takie dni niejadka, teraz znowu je ladnie

Weronika uwielbia piosenke z "pierwszej milosci" -wlasnie sie gapi w tv i sie cieszy

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 14:17   #2953
angy
Zakorzenienie

Cytat:

maly klocuszek z niej
Wercia nadal 8,5kg
....

Weronika uwielbia piosenke z "pierwszej milosci" -wlasnie sie gapi w tv i sie cieszy
No klocuszek klocuszek. Mój biedny kręgosłup

A Zoska z kolei piosenkę z "Majki". Też się strasznie cieszy jak leci i macha łapkami-taki wiatrak jej wychodzi

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 14:25   #2954
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

maly zaraz zje obiadek i jedziemy kupic jakies butki i moze sandalki i moze znajde tez sandaly dla Erka jakies

a potem TZ idzie na nocke
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 15:03   #2955
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

Jakos nie mam humoru na pisanie. Zmęczona jestem, spać mi się chce...

Antoś wstał o 5, potem krótka drzemka ok 8. Myślałam, że też pośpię, ale ledwo zasnęłam a on już wstał...
Teraz śpi od 30 min, ale ja zrezygnowałam. Czas zjeść coś dietowego, bo po wczorajszym schabowym i rosole mam wyrzuty sumienia.
W nocy bez większych marudzeń, ale za to w dzień tylko na rączki. Chwilkę pobawi się samochodzikiem i już mu źle....
(...)

Miramej, to nie było nabijanie tylko komplement
Ja też jakaś taka rozbita jestem , Kuba strasznie marudny, wszystko nie nie nie

Aha

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Piasek Wlasnie tego sie obawiam tym bardzie ze u nas pelno kotow Chyba zaloze swoja wlasna piaskownice, zamykana na klucz
(...)
My kupilismy jezdzik/pchacz z laczonym tylem i albo LenE wozimy albo pomagamy pchac no i w zwiazku z tym mam pytanie...
Lena jak stawia kroczki to stopki kieruje do srodka. Nie wiem jak to wytlumaczyc ale mniej wiecej jak modelka i czasami zaczepia sobie jedna nozke o druga. Normalne to czy mam sie martwic Powinna szerzej stawiac???
Jakbym miała gdzie postawić, to też chętnie nabyłabym taką piaskownicę

Nie mam pojęcia

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Super zabawki

Cytat:
Niestety...nie ma tak dobrze...codziennie po 2-3 smsy....do tego co drugi dzień mail i wiadomość na gg
Co za typ , Karola czytałaś w klubie sugestie dziewczyn? Może o to chodzi, więc nie daj się sprowokować.

Cytat:
ale moja Wercia zaczepialska- Filipek z dystansem do niej a ona go buch za reke i nie chciala puscic
, ciekawe co na to Maciek

Kupiliśmy Kubie buty, nie jest zadowolony, bo Mu zawadzają

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 15:32   #2956
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

, ciekawe co na to Maciek

no jak to co Maciek to jest ten jedyny a Wercia tylko flirtowala(po mamusi)

a wczesniej jak mu butki zakladalas to tez przeszkadzaly mu?

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-05-24, 15:37   #2957
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

a wczesniej jak mu butki zakladalas to tez przeszkadzaly mu?
Teraz wszystko jasne

W domu nigdy nie zakładałam Mu butów, a jak stawał na chwilkę na dworze (rzadko), to miał takie zwykłe butki, miękkie. A teraz ciężko Mu wstać na nóżki w domu, bo Mu się coś plącze

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-24, 15:40   #2958
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Dziewczyny... Przemek idzie jak burza...
Dwie dolne jedynki już od dawna są piękne i okazałe
Cześć i gratulacje zdolnego Synka

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Polecam masc Pulmex. Juz sprawdziłam, ze po niej katar szybciej przechodzi.
Mnie jakoś Pulmex nie przekonał

Cytat:
Dziękujemy za miłe komentarze w albumie , Kubuś zjadł trochę piasku (mam nadzieję, że p4w będzie ze mnie dumna ), Małż o mało nie padł na zawał, jak to zobaczył i był wręcz gotów jechać do szpitala
ale wrażliwiec z Twojego Małża...

Mój brat jak byliśmy mali to karmił mnie piaskiem w piaskownicy...łyżka piasku a ja am robiłam ...i żyję

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
no i mamy pierwszego widocznego guza ... ciocia nosiła go na rękach, Bartuś złapał za klamkę, pociągnął i przywalił sobie drzwiami w czoło
Na pewno nic się nie stało nie da się uniknąć guzów przy małych dzieciach...ja nie zapomnę pierwszego...opowiadałam Wam, jak Zuzka robiła tryku tryk ze ścianą

Cytat:
obra dziewczyny czas podjac meska decyzje
ktore rolki te:
http://www.allegro.pl/item1051483725..._promocja.html
czy te:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1036027282
?????
Ja wybieram 2...takie czaderskie, a ABEC 5 na pewno wystarczy

Cytat:
czyli mozliwe ze katarek od zabka
Zu jak zaczął wychodzić pierwszy (i póki co jedyny) ząbek to właśnie miała katar, jak się przebił to katar zniknął

Cytat:
a ja mam dola bo zamowilismy jezdzik a sprzedajacy jest z Wroclawia - moze go zalalo nie odpisuje na maile i oba tel ma wylaczone kurka no

dziewczyny a Wy kupujecie juz butki takie lepsze do chodzenia? bo ja tak myslalam, ze takie lepsze kupie jak maly bedzie juz chodzil, a narazie nie. a musze mu kupic buty na teraz, na spacerze i tak siedzi prawie tyko w wozku, czasem go wyciagne, moze kilka kroczkow przy czyms zrobi na dworzu i to wszystko - i myslalam zeby na teraz kupic mu butki narazie w ccc na przyklad, bo aktualnie wyrosl mi ze wszystkich
Wrocław nie jest tak bardzo zalany...mam "znajomego" (kiedyś Wam o nim opowiem) i codziennie zdaje mi relacje..jedno osiedle zalane, to które jest najbliżej rzeki...a poza tym w miarę ok. Próbuj jeszcze dzwonić do faceta

Zu chodzi najczęsciej w takich bucikach z Befado, jestem z nich zadowolona..a w chłodniejsze dni mamy butki umi ze skóry...niedługa adidaski dostanie

Cytat:
Karo moze glupie pytanie, ale rozumiem ze budzisz Zuzke rano
Jak sie zachowuje jak ją budzisz "w srodku nocy" placze, ze spiaca albo cos?
Raz budzę, raz nie...niestety nie mam wyjścia, więc jak śpi to biorę ją na ręce...przytulam, głaskam, mówię do niej...i wtedy zaczyna się wybudzać...zaczynam ją rozbierać to już ma oczy otwarte, a jak zmieniam pieluchę to już jest obudzona zupełnie...chyba też już się przyzwyczaiła...często jest tak, ze wracam z łazienki a ona już stoi w łózeczku i czeka

Cytat:
Co za typ , Karola czytałaś w klubie sugestie dziewczyn? Może o to chodzi, więc nie daj się sprowokować.
Czytałam czytałam, ale w piątek miałam sajgon w pracy i nie mogłam napisać, a weekend cały siedzieliśmy na działce...a żeby napisać w klubie to muszę mieć spokój, bo jak pomyślę to już mam nerwa...wczoraj np. się dowiedziałam że jestem złą mamą ale wiecie co...staram się nie brać tego do siebie...bo ja wiem jak jest

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
W domu nigdy nie zakładałam Mu butów, a jak stawał na chwilkę na dworze (rzadko), to miał takie zwykłe butki, miękkie. A teraz ciężko Mu wstać na nóżki w domu, bo Mu się coś plącze
Przyzwyczai się na pewno daj mu czas, w końcu to coś nowego
Stary 2010-05-24, 15:47   #2959
Karolinak82
Zakorzenienie

A teraz ładnie się przywitam
Dzień dobry, cześć i czołem

Dzisiaj od samego rana nadrabiam, ale udało się jestem na bieżąco Tak jak pisałam w piątek nie miałam nic czasu w pracy, w domu jak położyłam już Zuzkę to pojechałam kontrolnie do siebie i wróciłam póóóźźźnooo w sobotę od rana na działce...cały dzień i w niedzielę też (moja Mama miała imieniny,rodzinka przyjechała) Super było Wiadomo grillll, świeże powietrze, spacerki...a później tak się dobrze spało... No i muszę się pochwalić...Zuza od piątku sama pokonuje wielkie trasy...cały weekend w ogóle nie chciała trzymać się za rękę tylko sama się puszczała i szła gdzie chciała wcześniej (od odbrego miesiąca) robiła już po 5-7 kroków, ale leniuszkowi nie chciało się (jak się zapominała to ruszała), łatwiej i szybciej po czterech...a od piątku wszystko jej się poprzestawiało i tylko sama by się puszczała i chodziła...także mogę powiedzieć ze od piątku moje Dziecię Ukochane pięknie, chętnie samo chodzi i to wielkie dystanse
Stary 2010-05-24, 15:50   #2960
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
ale wrażliwiec z Twojego Małża...

Mój brat jak byliśmy mali to karmił mnie piaskiem w piaskownicy...łyżka piasku a ja am robiłam ...i żyję
(...)
Wrocław nie jest tak bardzo zalany...mam "znajomego" (kiedyś Wam o nim opowiem) i codziennie zdaje mi relacje..jedno osiedle zalane, to które jest najbliżej rzeki...a poza tym w miarę ok. Próbuj jeszcze dzwonić do faceta
(...)
Czytałam czytałam, ale w piątek miałam sajgon w pracy i nie mogłam napisać, a weekend cały siedzieliśmy na działce...a żeby napisać w klubie to muszę mieć spokój, bo jak pomyślę to już mam nerwa...wczoraj np. się dowiedziałam że jestem złą mamą ale wiecie co...staram się nie brać tego do siebie...bo ja wiem jak jest

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Przyzwyczai się na pewno daj mu czas, w końcu to coś nowego
Oj, na punkcie synka jest baaardzo wrażliwy , wiesz, Kuba też ma się nieźle, bo nie podejrzewam, że przez to taki marudny

"Znajomego"? Tzn. przyjaciela?

, ale tupet , na niego nawet nie można mówić tato, przymiotniki więc są zbędne

Też tak myślę , dziś jest raczej nieszczęśliwy z ich powodu

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Gratulacje dla Zu - chodziarki

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-05-24 o 15:49
Stary 2010-05-24, 16:55   #2961
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

kurcze wyszly malej jakies czerwne kropki nie duzo ale ......wiec czyzby to uczulenie na buraka??

Cytat:
Teraz wszystko jasne

musi sie przyzwyczaic
Cytat:
Mnie jakoś Pulmex nie przekonał

a nam tez ta masc bardzo pomogla

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

kropki zbladly wiec sa bardziej czerwone jak mala sie zgrzeje
ale jest ich malutko nie tak jak mial Antos Unholy
Wercia ma je tylko z tylu na karczku i troche na dekolcie

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-05-24, 17:06   #2962
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...magi jezeli chodzi o farbe dla Ciebie - naturalny cieply kolor to bylyby z matrixa 6NW albo 4NW jesli chcesz ciemniejszy (im nizsza liczba tym ciemniejszy) ale na poczatek radzilabym 6NW, bo zawsze mozna przyciemnic a jak wyjda za ciemne to juz doopa - wode do tego 3%, nie musi byc z matrixa, ja uzywam z joanny, z tego co wiem mozna tez kupic mniejsze butelki, nie trzeba tych litrowych czy poltorej

jest tez nowa seria kolorow intensywnie kryjacych ale nie wiem jak wychodza w praktyce jeszcze - moglabys uzyc np 506N

osobiscie uwazam (zreszta moje kolezanki fryzjerki tez), ze najladniejsze kolory wychodza z mieszanek, no ale wtedy musialabys juz zainwestowac w kilka farb a pewnie wolisz jedna

wiec sproboj to 6NW na poczatek i zobacz co z tego wyjdzie, zaleznie od efektu bede mogla doradzic Ci dalej jak juz bede widziec czego sie spodziewac po Twojej glowie
Svinecko . Skorzystam z Twoich sugestii, a najwyżej później będę Cię ścigać Żartuję, w czerwcu muszę ufarbować włosy, to dam znać jak wyszło

---

Hejka

Nie dam rady dzisiaj posiedzieć z Wami. Napiszę tylko, że morfologia Maciulka - książkowa

Cass, Kubulek śliczny i jak pięknie sam stoi

Miramej cieszę się, że usg wyszło dobrze

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 17:12   #2963
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Witam Kochane mamusie
i zaraz na wstepie przepraszam za tak dlugą nieobecność, ale juz się tłumaczę, że zaczęła się sesja a to juz ostatnia, i pisanie mgr a po za tym Moja mysia to nie da spokojnie usiąść przed kompem, zabawi sie sama ale zaraz chce sie przytulać jak się gdzieś oddale i woła mnie "ej".
No to powiem co u Nas z nowości:
myszka chodzi za 1 rączke i broń zlapac ja za 2 zaraz się wyrywa
sama zrobi już pare kroczków od tz do mnie ale jak juz zauważy że nikt jej nie trzyma to zaraz siada
zrywa co się da z ogródka, babci wszystkie kwiatki pozrywala bo ja nauczyli wąchac, a ona sie nie bedzie nachylala, tylko sobie zrywa i chodzi z tym kwiatkiem i kazdy musi powąchacć i obowiązkowo psiknąć
wołan na koty kci kci a jak je dopadnie to tarmosi bo chce paluszkiem noska dotknąć a ten bzydki kotek jej ucieka
puszcza buźki, kosi kosi, pokazuje jaka duża, brawo bije, tańczy, indiańca robi, klocuszki uklada jeden na drugim, daje buzi i sie przytuli jak się jej powie a wieczorem to juz w ogole przychodzi przytula sie caluje no i za bluzke mi zaglada i piszczy z zachwytu jak zobaczy cycucha i uwielbia misiaczka przytulaczka chodzi z nim po calym domu chociaz ciężki ale ona dzielnie go nosi, no i kurcze nie pamietam co mialam jeszcze napisać. Ale jak taki babel przyjdzie wskrabie sie i przytuli to az sie plakać chce z radości ze to takie kochaniutkie

No a od kilku dni ma katarek a od wczoraj chrypke, tylko ten katar to jakiś dziwny bo na dworzu go nie ma dop jak wróci do domku i meczy się wtedy a potem zanika, otworze okno na chwilke znow katar i tak w kółko, fridą nie da sobie odciągnąć bo krzyczy, ja juz nie wiem jak jej pomóc. A jak u was z katarem bywa??? co robicie????
przpraszam ze sie tak ni z gruszki ni z pietruszki wtryniam, na wstepie to baty powinnam dostać a potem prosic o rady
Stary 2010-05-24, 17:13   #2964
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Nie dam rady dzisiaj posiedzieć z Wami. Napiszę tylko, że morfologia Maciulka - książkowa

a mialas miec wiecej czasu dla nas

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-05-24, 17:17   #2965
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...
Maciuś się pyta, co za Filipek kręci się koło Werci? Rękawy już zakasał (jakby co)

Cytat:
..., ciekawe co na to Maciek

No właśnie

Te butki musi mieć na nóżkach non stop?

Cytat:
...
No!

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-05-24, 17:18   #2966
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
No klocuszek klocuszek. Mój biedny kręgosłup

A Zoska z kolei piosenkę z "Majki". Też się strasznie cieszy jak leci i macha łapkami-taki wiatrak jej wychodzi
Antoś tez przy tej piosence trzęsie doopką

Cytat:
Ja też jakaś taka rozbita jestem , Kuba strasznie marudny, wszystko nie nie nie

Aha

Coś nie tak napisałam?
Chodzi Ci o ten idealny komentarz?
Przecież wiesz, że Twój Tż najmniej gnomowaty w tym towarzystwie

Cytat:
Teraz wszystko jasne

Antosiowi jak na początku zaczęłam zakładać trampki, to nie mógł się przestawić. Nie wiedział jak postawić, nogę, "zamiatał" nimi itp.
Kubuś na pewno niedługo się przestawi

Karo, dla chodziarki (Zi) Zu f
Co do tego, jak mu tam ...pipipi, to szkoda słów...Znalazł się kuźwa...
Wrrrr...
Stary 2010-05-24, 17:20   #2967
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
Witam Kochane mamusie
i zaraz na wstepie przepraszam za tak dlugą nieobecność, ale juz się tłumaczę, że zaczęła się sesja a to juz ostatnia, i pisanie mgr a po za tym Moja mysia to nie da spokojnie usiąść przed kompem, zabawi sie sama ale zaraz chce sie przytulać jak się gdzieś oddale i woła mnie "ej".
sama zrobi już pare kroczków od tz do mnie ale jak juz zauważy że nikt jej nie trzyma to zaraz siada
zrywa co się da z ogródka, babci wszystkie kwiatki pozrywala bo ja nauczyli wąchac, a ona sie nie bedzie nachylala, tylko sobie zrywa i chodzi z tym kwiatkiem i kazdy musi powąchacć i obowiązkowo psiknąć
wołan na koty kci kci a jak je dopadnie to tarmosi bo chce paluszkiem noska dotknąć a ten bzydki kotek jej ucieka
puszcza buźki, kosi kosi, pokazuje jaka duża, brawo bije, tańczy, indiańca robi, klocuszki uklada jeden na drugim, daje buzi i sie przytuli jak się jej powie a wieczorem to juz w ogole przychodzi przytula sie caluje no i za bluzke mi zaglada i piszczy z zachwytu jak zobaczy cycucha i uwielbia misiaczka przytulaczka chodzi z nim po calym domu chociaz ciężki ale ona dzielnie go nosi, no i kurcze nie pamietam co mialam jeszcze napisać. Ale jak taki babel przyjdzie wskrabie sie i przytuli to az sie plakać chce z radości ze to takie kochaniutkie

No a od kilku dni ma katarek a od wczoraj chrypke, tylko ten katar to jakiś dziwny bo na dworzu go nie ma dop jak wróci do domku i meczy się wtedy a potem zanika, otworze okno na chwilke znow katar i tak w kółko, fridą nie da sobie odciągnąć bo krzyczy, ja juz nie wiem jak jej pomóc. A jak u was z katarem bywa??? co robicie????
przpraszam ze sie tak ni z gruszki ni z pietruszki wtryniam, na wstepie to baty powinnam dostać a potem prosic o rady
no to Martynia duzo juz umie
a moze w domku za suche powietrze i dlatego?
u nas dziala Marimer, frida, pulmex na noc

ze tak powiem wtryniaj sie czesciej!!!!!!

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
Maciuś się pyta, co za Filipek kręci się koło Werci? Rękawy już zakasał (jakby co)

No właśnie

Te butki musi mieć na nóżkach non stop?

No!
Filipek to synek siostry mojej bratowej ma poltorej roczku, ale jego za bardzo Wercia nie interesuje woli zabawkiwieck Macius moze byc spokojny

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-05-24, 17:23   #2968
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam Kochane mamusie

klask i: dla Martynki za nowe umiejętności.

Niech katarek szybko mija
Jak Maciulkowi zaczyna się katarek to psikam Mu do noska wodą morską lub Euphorbium. Jak się nasili, to Nasivin, maść majerankowa.

Cytat:

a mialas miec wiecej czasu dla nas

No właśnie. Jakoś nie mogę się zebrać do kupy, ciągle coś do zrobienia itd. No nic może baty mi pomogą

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-05-24, 17:26   #2969
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Super

Cytat:
kurcze wyszly malej jakies czerwne kropki nie duzo ale ......wiec czyzby to uczulenie na buraka??

musi sie przyzwyczaic

a nam tez ta masc bardzo pomogla

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

kropki zbladly wiec sa bardziej czerwone jak mala sie zgrzeje
ale jest ich malutko nie tak jak mial Antos Unholy
Wercia ma je tylko z tylu na karczku i troche na dekolcie
A moze śliniakiem, albo czymś innym podrażniła sobie te okolice

Cytat:
Witam Kochane mamusie

Witaj
ALe zdolna ta Twoja Mycha klask i:

My teraz też mamy katar przy ząbkowaniu. Fridą odciągam, ale jest wrzask. Niestety trzeba to przejść
Powodzenia na sesji

Miramej, z tego wszystkiego zapomniałam....
Cieszę się, ze usg nic nie wykazało i wszystko jest w porządku
Stary 2010-05-24, 17:28   #2970
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

No właśnie. Jakoś nie mogę się zebrać do kupy, ciągle coś do zrobienia itd. No nic może baty mi pomogą
sama chcialas na zachete

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Cytat:

A moze śliniakiem, albo czymś innym podrażniła sobie te okolice

nie sadze bo nigdy nie ma od sliniaka
sprawdze jak sie zbudzi czy dalej sa te kropki

Dominika 04.11.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości