|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4352 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Raczkowanie
|
co do Mireny.
koleżanka założyła sobie. no i miesiąc po zaszła w ciążę. lekarz źle jej założył. kasę zwrócił. no ale co z tego skoro nie chciała już dziecka.
#4354 | |
Zakorzenienie
|
ycnan, malwina1204, Mpik82 - dzięki za pocieszenie
![]() Cytat:
Ta EnergiaPro obsługuje tylko Dolny Śląsk niestety. A co do anemii: Pokarmy bogate w żelazo to czerwone mięso, ale również drobiowa wątróbka i ryby. Dużo tego pierwiastka znaleźć można w zielonych warzywach (brokuły, szpinak), roślinach strączkowych, kapuście. Dobra jest też soja, suszone owoce, ciemne pieczywo i kasze gruboziarniste. Aby żelazo lepiej się przyswajało, potrzebna jest witamina C. Zadbaj, by jednocześnie na twoim talerzu znalazły się owoce lub soki cytrusowe, truskawki, pomidory. Zrezygnuj z czarnej herbaty, kawy, coli i napojów gazowanych, bo zmniejszają zdolność wchłaniania żelaza z przewodu pokarmowego. Czasem sama dieta nie wystarczy i lekarz musi zapisać żelazo. Pamiętaj, że jest ono we wszystkich preparatach witaminowych przeznaczonych dla kobiet w ciąży, choć w różnych dawkach. Ginekolog na pewno zaleci ci odpowiedni.
![]() |
#4355 | |||||
Raczkowanie
|
dziękuję
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
prezent na dzień matki byłby super... trzymam ![]() Cytat:
![]() przeslicznie wyszłaś na zdięciach... ![]() Cytat:
![]() wyżej wkleiłam link do tych łóżeczek co kupiłam łóżeczko jest na biegunach... super wynalazek, potem możemy je sobie odczepić i będzie stabilne... ![]() dziękuję ![]()
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4356 |
Zadomowienie
|
Weronisia, właśnie o Mirene mi chodziło
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4357 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4358 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4359 |
Raczkowanie
|
Wpisałam w google RADZIMY DOBRZE RODZIMY i na 1 miejscu wyskoczyła ta strona
![]() Przed chwilą sprawdzałam-trzeba się zalogować żeby obejrzeć cały film. Edytowane przez kliwia7 Czas edycji: 2010-05-25 o 15:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4360 |
Zakorzenienie
|
ooo widzę, że Pomi w końcu wróciła
![]() też się Wam dzisiaj nic nie chce... ja już nawet myślałam o tym by zwiać z pracy w połowie dnia, ale żona szefa przyjechała i musiałam siedzieć ![]() kurcze takie straszne gule podskórne na twarzy i szyi mi się ciągle robią... bolą niesamowicie, a i wycisnąc się tego nie da... a na razie nie mam kasy żeby do dermatologa iśc... ![]()
#4361 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ray - ja każdą ciażę przechodziłamw normalnych spodniach, brzuch zostawiałam w szpitalu i ze szpitala wychodziłam w koszulce sprzed ciazy i spodniach, zawsze . mogę nawet zdjeciowo udowodnić,jak trzeba ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4362 |
Raczkowanie
|
Witajcie Kochane Mamuski! Troche mnie nie bylo i ledwo nadrabiam...
Postaram sie troche z pamieci odpisac. Pomi Odpoczywaj Kochana ![]() Wszystkie brzuszki sliczne! Zuziczka Gratuluje Synka!... ...bordowa Tobie Cory! martucha Pokoik sliczny! Moj ulubieniec to zajaczek! Maluchowi sie nie bedzie nigdy nudzic! A jak troche podrosnie i cos "od siebie domaluje" to tez za bardzo sie nie bedzie w oczy rzucac (w porownaniu do gladkiej sciany!) ![]() Ray Pisalas cos o bolu zebow... ja tak czasami mam, niezwiazane z jakims konkretnym ubytkiem, tylko tak boli wysoko przy dziaslach. Rozmawialam z moim dentysta na ten temat i mowil, ze w ciazy jest zwiekszone odkladanie sie osadu na zebach i to wplywa na stan dziasel. Stad ten bol, na pol szczeki... Poradzil mi, ze jak szczotkuje zeby to zeby tak "wymiatac" od nasady zeba w dol (gorna szczeka) i w gore (dolna szczeka), jakbys chciala nasunac dziaslo na zeba... nmie ta technika pomogla. kasienka1701 Ja mialam mrowienia w okolicy prawego kolana, takie jakby zdretwienia+mrowienie... Jak to zglosilam Gin., to mowi, ze nie wie dokladnie co to jest i niczego nie bedzie na to aplikowac... po ok.2 tyg. samo mi przeszlo ![]() fem slodkie zakupy, lozeczko tez super! Ilonka Glowa do gory! Na pewno napiszesz! ![]() Nie za bardzo jestem w stanie Ci pomoc, czy doradzic w sprawie dziekanki - nie znam polskich realiow doktoratu... ![]() Trzymaj sie cieplo i nie daj sie kobiecie zdolowac! W koncu juz duzo za Toba! ![]() Nam nadzieje, ze to tylko chwilowy kryzys, spowodowany humorkami pani promotor. ![]() Weronisia Super wycieczka! Kobito Ty wygladasz jak siostra swoich Dzieci! ------------------------------------------------------------------------------------------------------ Miniona sobota tez nie byla dla mnie za fajna, strachu sie strasznie najadlam... ![]() W szpitalu mnie z pietra na pietro zaczeli odsylac, bo nie mogli zadecydowac czy na oddzial, czy emergency room (ER)... i ja taka zmeczona na srodku korytarza sobie siadlam, tz mnie zbiera i nagle jakas polozna wychodzi z tego (ER) i zaczyna pytac co sie stalo, a ja w ryk bo to juz byla chyba 10 osoba, ktorej sie musze "tlumaczyc", i nie chcialam byc znowu gdzes tam odeslana. Ale ona sie przejela, zabrala z korytarza od razu do takiego pokioku i tam tetno, cisnienie, mocz... i uwaga - pawdziwe badanie! Sprawdzili mnie i Dzidziusia, na szczescie "tam na dole" wszystko zamkniete na 4 spusty, ale przyczyny boli nie znalezli... ![]() ![]() W kazdym razie Dzidzius ruchliwy i za to wszystko w Niedziele dostalam prawdziwego KOPA ![]() Bardzo sie dzis rozpisalam, ale jeszcze tylko poprosze Was kochane: Jutro trzymajcie za Nas kciuki: idziemy na polowkowe USG, moze Dzidzia zechce sie ujawnic... Buziaczki Brzuchalki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4363 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale wy dużo piszecie, co tu zajrzę, to kolejna stronka ![]() PS. A poza tym stał się cud... napisałam kawałek pracy mgr i mój TŻ zawiózł ją koleżance, która też chodzi ze mną do tego samego promotora. Ona dzisiaj zaniosła tę pracę, powiedziała profesorowi że nie mogę przyjść i wyjaśniła dlaczego, a facet się przejął, nawet za bardzo nie czytał tego co napisałam, stwierdził że na pewno jest dobrze i kazał pisać dalej ![]()
Martynka Edytowane przez Lenka* Czas edycji: 2010-05-25 o 16:34 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4364 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A jak tz chce drzewko w doniczce to proponuje cypryska...tyle że w zimie do domciu albo piwnicy musisz go znieś.... http://www.allegro.pl/item1051630382...acrocarpa.html A ja dziś mam zabiegany dzień... bajpierw z rana targ zaliczyliśmy, później obiadek upichciłam, pojechałam materac Domikowi zamówic, później do fryzjera z młodym ( w końcu wygląda jak mały mężczyzna ![]()
![]() |
#4365 |
Raczkowanie
|
Ja dzis po wizycie, wyniki morfologii - b. dobre
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Klarissa ja tez mysle zeby sie ograniczyc z jedzeniem, nie chce wyglądac jak slonica ![]() ide troche poplakac , zegnajcie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4366 |
Zakorzenienie
|
Atilde skurcze Braxtona są całkiem normalne
![]() Ja dzisiaj zakupiłam dwa płyny do płukania z Loveli w biedronce, jeszcze chyba na te proszki się skuszę, bo cena kusi ![]() Zjadłam mega kawałek arbuza i chyba zaraz pęknę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4367 |
Raczkowanie
|
gabisun Ja myslalam, ze B-H sa nieregularne, trwaja 1-2h, pare razy na dobe i w miare bezbolesne... a ja normalnie zbolu sie zwijalam przez cala noc i rano juz nie wytrzymalam...
Widze, ze nie tylko ja mam taaaka ochote na arbuzy, normalnie prawie codziennie musze wsunac kawalek. ![]() czekoladowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wazne, ze dzidziol zdrowy. O skurczach tez slyszalam, ze sie zdarzaja, ale nie powinno byc wiecej niz 4 na godzine. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kurcze nie lubie arbuzow, ale mi zrobilas smaka Gabi.
![]() |
#4369 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Aleście mi narobiły ochoty na arbuza... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4370 | ||
Raczkowanie
|
No, no, miałam do czytania ponad 3 strony, a przecież nie było mnie tu tylko dzisiaj
![]() Pomidorko fajnie że wróciłaś i fajnie, że jest już OK. Dbaj o Was ![]() A ja dzisiaj mam niezły dzień. Panowie prawie skończyli kafelkować łazienkę, wyszło super. Udało mi się tez kupić genialne lampy i w ciągu dwóch dni część remontu się skończy i wreszcie wykąpię się we własnej łazience... Uffff... Byłam tez w pracy, bo oczywiście L4 to L4, ale tyłek trzeba pozawracać. Czasami dziwię się, że ludzie robią sobie problemy z niczego..Tak jak dziś. Baba mnie normalnie wkurzyła. Na szczęście mój zespół myśli sensownie ![]() ![]() No i jedno mnie dobija. Ludzie zaczynają głaskać mnie po brzuchu... Ja jestem dziwny stworek i bardzo, ale to bardzo nie lubię jak ktokolwiek obcy mnie dotyka... Nigdy nie znosiłam buziaków powitalnych (od znajomych), misiów, przytulanek a te ręce jeżdżące po moim brzuchu doprowadzają mnie do szału. Najgorsze jest to, że oni po prostu podchodzą i zanim coś powiem jest głaskanko. Brrrrr..... Chyba kupię koszulkę :nie dotykać: I wydaje mi się, że dzisiaj poczułam kopa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jutro będę się ważyć i aż się boję co zobaczę, bo w tym miesiącu sobie pofologwałam - lody, słodyczki...A to wszystko bo rodzina kupuje, a kto tu jest w ciąży i powinien mieć zachcianki? Tylko że ja ich nie mam, ale oni za to tak "hmmm kupiłem czekoladę, bo tak mnie jakoś naszło", hmm kupiłam pączki, bo jakoś miałam ochotę" a ja jem i jem. Aż się boję co zobaczę... ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4371 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mężu kupił mi dziś poduchę dla kobit w ciąży.Już się przymierzałam i chyba dobrze będzie mi się z nią spało-na efekty muszę poczekać do rana ![]() Piszecie dziewczyny o antykoncepcji...Ja też czasem o tym myślę,jak to będzie jak już będziemy mieć te 2-3 dzieci i nie będziemy chcieli więcej. Do tej pory nie zabezpieczaliśmy się żaden sposób,bo po pierwsze ja obserwowałam cykle (dni płodne,niepłodne), a po drugie uznaliśmy,że jak zajdę w ciążę to będzie i tak dobrze (co też się stało). Nie wiem natomiast jak to będzie potem. Mogłabym niby dalej obserwować cykle, ale zawsze jest spore ryzyko, że coś się rozreguluje w cyklu i będzie ciąża, prezerwatywy odpadają,bo nic nam z nimi nie wychodzi...Co do tabletek to przy moim zdrowiu i hormonach,jakoś sceptycznie do tego podchodzę i musiałabym chyba dużo pogadać o tym z ginekologiem,a inne sposoby...mało o nich wiem,jak do tej pory nie musiałam się tym interesować.Wiem tylko tyle,że nie chciałabym sobie zmarnować zdrowia,a przy tym mieć jako-tako udane życie erotyczne... ![]() Astorianka coś na temat głaskania.Na początku ciąży czytałam książkę i tam główna bohaterka pisała jak ją wku... jak ktoś ją głaska po brzuchu,bo też była w ciąży i ,że właśnie ludzie robią to automatycznie,nawet nie pytając czy można.Pomyślałam se,eeee to niemozliwe,żeby tak po prostu głaskali.No i co się okazało.Teraz sama chodzę w brzuchem i gdzie tylko pójdę do ludzi zaraz ktoś"o jaki śliczny brzuszek" i pac mi rękę na brzuch,albo głasiu,głasiu....A ja oczywiście szok,nerw itd. Najśmiejszniejsze jest to,że to nie tylko kobiety,ale też faceci.Jest to wkurzające na maksa.Jakby nie można było zapytać czy mozna dotknąć...
Edytowane przez kasienka1701 Czas edycji: 2010-05-25 o 18:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4372 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
W sumie dzisiaj zjadłam płatki śniadaniowe na mleku rano, 1 bułkę z sałatą i szynką na 2 śniadanie i teraz niedawno nie chciało mi się gotować obiadu bo tż mi wyjechał, więc zjadłam sobie 4 małe kromki razowca z sałatą i serkiem oraz rzodkiewką i do tego kawałek mięska. Nie wiem czy jeszcze coś dzisiaj będę jadła. No to chyba nie jest zbyt wiele, prawda? Bo ja już zaczynam schizować chyba...
![]() |
#4373 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie brzuchatki.
U mnie podły nastrój ![]() Byłam w poniedziałek byłam dzisiaj kasy nie ma. Masakra żeby człowiek o swoje musiał sie dopominać. A w poniedziałek dzwoniła i pytała kiedy wpadne po pieniądze. ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Skrzydła mi opadły jutro mam imieniny a nastrój do tyłka. Jeszcze nie mam ani żadnej rzeczy kupionej dla dzieciaczka ![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Klarissa Zuziczka chyba coś z ta waga jest nie tak pisałam w zeszłym tygodniu ze moja waga nagle sie zmieniła w 21 tc +6kg( w nie cały miesiąc przybyło 2kg). Moje pierwsze myśli też były takie same że musze sie ograniczyć ale przecież ja nie wpiepszam za 2 to co mam nie jesc. Może po 20 tc więcej wody sie zatrzymuje. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4374 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Do 4 miesiąca nie przytyłam wcale, nic (50 kg). Od 4 miesiąca do początku 5 przytyłam nagle 3,5 kg (53,5kg). Potem do początku 22 tygodnia przytyłam do wagi 55,5 kg. I nagle w ciągu tygodnia ważę prawie 58 kg...
![]() |
#4375 |
Raczkowanie
|
Klarissaja też miałam doline przez ta wage i co jakis czas to wraca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Wtajemniczenie
|
witajcie kochane
![]() głowa mnie dzis strasznie boli ![]() byłam dziś u lekarza, mam jutro pobieranie krwi. Kazał kupić w aptece 50 g glukozy. I nie powiedział nic więcej na ten temat ![]() Kupiłam, zaglądam do słoiczka a tam proszek. Wiecie może jak to rozcieńczyć ?? tzn z jaką ilością wody?? Chcę jutro się wybrać na badanie, mam to wypić i po 2 godz krewka d pobrania. a może jakąś inną glukoze miałam kupić... eh ![]()
#4377 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4378 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi coś lekarz mówił że do 20 tc dziecko ma mało wód płodowych ale to jest normalne po 20 tc będzie ich więcej. Może te wody sie produkują. Nawet tkanki tłuszczowej w tak szybkim czasie nie idzie zgromadzic żeby aż tak na wadze było widoczne to musi być ta woda. No ale jak sie z tym pogodzic jak cyferki na wadze rosną ... ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- To troche mi lżej jakoś tak bałabym się już kupować. Moja kuzynka kupiła i niestety po dziecku zostały tylko akcesoria niechciałaby tego przezyć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4379 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewuszki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4380 |
Zakorzenienie
|
witam dawno mnie tu nie było i nie wiem czy ktos mnie tu pamieta
![]() u mnie staz,do i tak w kółko,ale teraz tydz zwolnienia,bo sie rozchorowałam,jeszcze popracuje troszke,ale nie ukrywam,że jużmarze aby byc na l4 coraz ciężej się chodzi już,do tego ciepło się robi i jak dojezdzam to nie zaciekawie sie czuje,no ale jeszcze bede chodzic troszke widze,że Pomiodorka w szpitalu była,dobrze,że kochana już wszytsko oki ![]() tak ogólnie dziewczyny gratki synków córeczek ![]() widzę,ze już mówicie o zabezpieczeniach ja tam na razie nie rozmyślam dziewczyny nie przejmować sie wagą i nie odchdzać mi sie tu ![]() chyba każda z was wiedziałą,ze się przytyje,że jakies zmiany będą,że już super się nie bedzie wyglądać wiadomo trzeba zdrowiej sie odżywiać,ale nie odchudzać się pózniej się to zrzuci a tu widzę,ze jak sie tyje i rzydnie to juz nie fajnie,to po co sie decydowac na dziecko jak tego sie nie akceptuje?? ja tyje już mam +8 ![]() pozdrawiam was ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.