|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Może to racja, że będzie się szybciej tyło. W sumie mała się będzie coraz większa robić jak by na to nie patrzeć.
![]() |
#4412 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
![]() ![]() A co do ciuszków,to też miałam w rodzinie taki przypadek.Tyle że dziewczyna w terminie urodziła i dziecko od razu zmarło.Była na prochach w bardzo ciężkim psychicznym stanie,nawet na pogrzeb ją nie puścili.Co musiała czuć,jak w oczach łóżeczko, pokoik,wszyściutko.Na te rzeczy ciągle się natykała,nawet jak pochowali...Ja na "szczęście" w nie szczęsciu we wczesnym terminie straciłam 3 ciąże i dlatego miałam siłę zdecydować się na 5-tą ciąże.Nie chciałam by przeżyć straty tak póżno...Też nic nie kupuje...tak na wszelki wypadek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4413 |
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
dra tu juz nie chodzi o same kg bo zrzucic mozna ale jak sie bardzo roztyje to po porodzie moze mi zostac nadmiar rozciagnietej skory z ktora nic sie nie da zrobic ..
abz to nie to.. on nigdy taki niebyl.. dla mnie nie potrafi znalezc czasu bo mu sie niechce.. a gdy zjawia sie kolega to czas zawsze ma. juz nie mowi mi komplementow, gdy idziemy ulica widze jak patrzy na dziewczyny o super figurach i czuje ze sie mnie wstydzi.. dzis po wizycie nawet nie spytal czy wszystko ok.. a gdy ja opowiadam mu jak dziecko kopie lub cos mowie o ciazy to przemilcza temat i zaraz zmienia na inny.. niby mowi ze mnie kocha ale nie jest jak dawniej. coraz mniej czasu spedzamy razem.. przykro mi bo bardzo mi na nim zalezy i kocham go nad zycie ale on chyba juz tego nie czuje co wczesniej.. musialam sie wam wyzalic, tylko wy mi zostalyscie ![]() jak sie nie poprawia relacje miedzy nami to chyba sie rozstaniemy bo czuje ze on do tego wlasnie zmierza.. ![]() teraz z calego serca was prosze o kciuki za nas, bo go kocham i nie chce zeby to sie skonczylo.. trzymajcie kciuki za poprawe w naszym zwiazku ![]()
![]() |
#4414 |
Zadomowienie
|
Szczesliwa, a widzisz trzeba było zostawic na liscie Dagmarę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4415 |
Raczkowanie
|
martucha łóżeczko jest całe drewniane, a pod materacem są szczebelki...ma 4 poziomy zniżania i 2 szczebelki do wyciągania... jesteśmy bardzo zadowoleni jak narazie, a znajomi tez zamawiali to łóżeczko i 1 maja mają już córeczkę i bardzo sobie chwalą zwłaszcza funkcję kołyski...
![]()
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png Edytowane przez fem Czas edycji: 2010-05-25 o 19:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4416 |
Zadomowienie
|
Klarissa, no wlasnie ogranij sie :P albo zmien wage, bo Twoja chyba zaczyna szwankowac i Ci jakies kilogramy dolicza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4417 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4418 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a fotkę to masz fajnistą ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
niewiem po co takie pindy pracują w szpitalu skoro ich to męczy i łaskę wszystkim chorym robią ![]() a pozatym to SUPER,ZE JUZ JESTES!!!! ![]()
RADUŚ JUŻ Z NAMI!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ http://uniteddogs.com/stopkillingdogs |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4419 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() TAK. Zawsze dzień po ostatnim dniu danego zwolnienia. Czyli, jak L-4 kończy się 12go, to 13go mam kasę na koncie. Już 2 m-ce tak było, więc mam nadzieję, że tak pozostanie. Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4420 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Zuziczka;19558237]Evi- juz sie o Ciebie martwilam. Uparciuch to Twoje Male, ale chyba nie po mamie co?
![]() ![]() W lidlu tez bylam i glupia kupilam bodziaki na 92cm ![]() Nie mam pojecia co do szpitala jeszcze. nawet szlafroka dla siebie nie mam ![]() no kochana,chyba po mamie właśnie... ![]() ![]() a ja niemam nic do szpitala i narazie spoko,tak tylko o rozmiarek pytam ale laski piszą,że 56 no bo w sumie maluchy takie się rodzą ok.50 cm więc wystarczy.a jak kumpelka pokazała mi koszule do szpitala,taką do karmienia z tymi dziurami na cycki ![]() ![]() ![]() a ubranka przydadzą się na potem wiec spoko loko ![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- bardzo mi się podoba to co napisałaś.. ja nie mogę powiedzieć, że kocham swoją teściową, był czas kiedy miałam jej serdecznie dość, bo była tak nadopiekuńcza,ale widzę, że się naprawdę stara.. i zastanawiam się czy to nie jest tak, że nie chciałam jej lubić, bo jest teściową i już.. ona stara się być taką fajną teściową, tylko nie zawsze jej wychodzi, ale wiem że ma dobre chęci, zresztą widać to ![]() dzięki LENKA za poparcie,buzioole ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
trzymamy kciuki Andżelko,ale z takimi uprawnieniami fakt,nie powinien mieć większych problemów! ![]()
RADUŚ JUŻ Z NAMI!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ http://uniteddogs.com/stopkillingdogs |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4421 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
W każdym razie trzymać za was kciuki na pewno będę. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Może faktycznie tych moich kg tak nie widać chociaż niezaprzeczalnie one niestety są, a co do wagi to na pewno działa ok, bo u lekarki ważyłam mniej więcej tyle samo co w domku ![]() ![]()
![]() |
#4422 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Właśnie łożysko na przedniej ścianie plus zgromadzony tłuszczyk na brzuchu spowodował, że jak to lekarz określił- są u mnie trudne warunki badania ultrasonograficznego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A wiesz, że o tym pomyślałam ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A na zdjęciu dobrze widzisz, byłam w weekend u brata w Gdańsku, a to jest Sopot. Troszkę wiało ![]()
![]() |
#4423 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4424 |
Wtajemniczenie
|
dzieki dziewczyny, więc zrobie jak mówicie- wypiję w laboratorium i tam poczekam
![]() Kalex, Klarissa cudne brzuszki ![]()
#4425 |
Raczkowanie
|
a tak pozatym to jutro MAM IMIENINY!!!hihihihihi ciekawe czy moje słonko będzie pamiętało o jeszcze jednej (nowej)mamusi w ten dzień...??
buziaki kochane i KOLORKOWYCH SENKÓW!!!!do juterka,ide cosik pooglądać w tv i jakies jabłuszko wsunąć??albo arbuza??żarłok jestem i tyle! buźkaaaa ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- acha i nie piszcieeee tu tyle,bo ledwo wczoraj wieczór tu byłam a dzis 5 stron do nadrobienia!!!laskiiii,sp okooojnie mi tu ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4426 | |||
Zadomowienie
|
nicole007, gratuluję Karinki
![]() Cytat:
![]() Klarissa, dla mnie to Ty chudzinka jesteś.. Piękny masz brzusio ![]() czita18, gratuluję synusia ![]() Cytat:
![]() ![]() Kalex, masz ładny szczuplutki brzuszek ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4427 |
Zakorzenienie
|
![]()
Teraz wyczytałam w wypowiedzi Lenki, że ktoś tak jak ja broni się niedługo
![]() ![]() Na prawdę dziewczyny sporo podniosłyście moją samoocenę. Jesteście kochane ![]() ![]() Zuziczka też mam 12 czerwca obronę na podyplomówce i też liczę na ulgę dla kobiet w ciąży ![]()
#4428 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A tobie współczuję przejść bólowych. Dobrze, że już lepiej. Wyobrażam sobie jak się bałaś. Cytat:
![]() Chyba spalenizny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pocieszenie to nie będzie, ale ci powiem, że mój mąż jest dokladnie taki sam. On nie chce tego dziecka i wcale nie przejmuje się ciążą ani mną. Mam wrażenie, że jestem mu zbędna i jest mi przykro. Popłaczę sobie , a on ma gdzies moje łzy... Ale wiem, że on mnie kocha, bo mi często o tym mówi. Może jest mniej wylewny w uczuciach. A też kiedyś był inny. Faceci się zmieniają niestety, my też. Mój się zmienił i gdybym go poznała takim jak jest teraz, to nigdy bym za niego wyszła. Ale skoro jesteśmy razem i się kochamy, to staram się jak mogę, żeby było dobrze, nawet gdy już nie widzę szans na poprawę. Czekoladowa odpuść trochę swojemu chłopu. On na pewno przeżywa tę ciążę na swój sposób. Ale podejrzewam, że ma ten sam problem co mój mąż: nie potrafi się odnaleźć w nowej sytuacji. Trzymam za was kciuki. Wiem co przechodzisz i jak się czujesz, tym bardziej więc będę ci kibicować ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4429 |
Raczkowanie
|
Musze isc do ZUSu i sprawe wyjaśnic bo oni nic nie wiedzą ze ja jestem już od 29 stycznia na L-4.
Może da sie coś zrobic żeby ZUS wypłacał a nie pracodawca ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- To kto mi płaci składki jak ZUS nie wie że ja na L-4 pracodawca? Zeby nie było że ja rachunek za szpital pózniej dostane. ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Kobiety w ciąży często zastanawiają się, ile aktualnie waży dziecko i czy jest to za dużo lub za mało. Należy pamiętać, że każde dziecko rozwija się w indywidualnym tempie i nie ma sztywnych wartości dotyczących prawidłowej wagi płodu. Tymczasem waga dziecka, którą można poznać podczas badania USG, jest tylko wartością przybliżoną. Ile przeciętnie waży dziecko w kolejnych tygodniach ciąży? Poniżej średnia waga dziecka dla 9-39 tygodnia ciąży. 9-10 tydzień - 5 g 11-12 tydzień - 12 g 13-14 tydzień - 25 g 15-16 tydzień - 80 g 17-18 tydzień - 150 g 19-20 tydzień - 260 g 21-22 tydzień - 350 g 23-24 tydzień - 540 g 25-26 tydzień - 900 g 27-28 tydzień - 1100 g 29-30 tydzień - 1360 g 31-32 tydzień - 1800 g 33-34 tydzień - 2250 g 35-36 tydzień - 2750 g 37-38 tydzień - 3100 g 39-40 tydzień - 3600 g ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Czyli w kolejnych miesiącach ciąży waga dziecka wynosi przeciętnie: 5-25 gram - 3 miesiąc 25-150 gram - 4 miesiąc 150-350 gram - 5 miesiąc 350-1100 gram - 6 miesiąc 1100-1800 gram - 7 miesiąc 1800-2750 gram - 8 miesiąc 2750-3600 gram - 9 miesiąc Uwaga! Podane wartości są wartościami uśrednionymi, co oznacza, że wskazana waga jest wagą przeciętnego dziecka w określonym tygodniu i miesiącu ciąży. W ocenie rozwoju własnego dziecka nie należy się więc kierować przedstawionymi tutaj wartościami. Powyższy artykuł ma przede wszystkim charakter informacyjno-statystyczny. |
![]() ![]() |
![]() |
#4430 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry laseczki
![]() wszystkim już i przyszłym mamusiom wszystkiego naj naj z okazji naszego święta ![]() co do wagi to ja jeszcze nie wróciłam do tej z pierwszych tygodni ciązy...wtedy przytyłam 3 kilo, ale później wymioty, biegunki.... i do dziś jestem jeszcze 1 kg do tyłu... chociaż brzuchalek spory całkiem ![]()
#4431 |
Rozeznanie
|
czesc wszystkim
![]() ja dzisiaj mam problem ze snem, spc rzez pol nocy nie moglam a do tego obudzilam sie o 6 weronisia super spalenizna ![]() Butterfly a moze pracodawca zapomnial dostarczyc twojego L 4 do zusu????? czekooladowa u mnie byl juz prawie rozwod 3 msce po slubie bo koledzy byli na pierwszym planie, teraz jest super no wiadomo zdarzaja sie wpadki, takze mysl pozytywnie a napewno sie ulozy i moze wlasnie odpusc troche pokaz na chwile ze jest ci obojetny, u mnie przynioslo rezultaty szczesliwa napewno mezus zakocha sie w waszej malusiej ![]() Kalex maluni brzunio ale taki jakby dziewczynkowy ![]() Klarissa Ty szczupła babko nie dołuj tu bo laska z ciebie angelikaw to mnie troche uspokoilas z tym TP bo sie wystraszylam ze zle odzywiam sie i malenstwo takie mniejsze i chudsze przez to jest Pomidorko dobrze ze juz dobrze z wami ![]() ---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ---------- gabisun zerknelam w karte ciazy łozysko na scianie przedniej typ I ![]() ![]()
#4432 |
Zadomowienie
|
Hej kochane....
gratuluje wszystkim udanych wizyt...synusiów, córeczke.... Nie ma to znaczenia bo każdy bobasek jest słodki i będziemy je kochac nad życie ![]() czekooladowa..nie martw się z facetami tak jest, kobitki mają przd porodem sydrom wicia gniazda a faceci syndrom wylatywania z niego... ![]() Mój nie był lepszy przed urodzeniem Dominika.... Zachowywał się tak jakby to On miał po urodzeniu cągle w domu siedzieć, zmieniać pieluchy i karmić... Jezdził na piwko z kumplami i korzystał z zycia... Ja tez się czułam odrzucona, mniej warzna, bo tylko koledzy i koledzy.... Mówie Ci..po urodzeniu mineło mu to jak ręką odjoł..... ![]() Heh może sił tez nie miał bo chcąc niechcąc i On sie budził co 3-4 godziny jak mały zapłakał.... Finał jest taki że nie pamiętam kiedy ostatnio był z kumplami się widział.... No nie licząc ostataniej niedzieli, gdzie wspólnie się spotkaliśmy na ryneczku.... Znajomi o ciązy nie wiedzieli i tak jakoś mi się przyglądali dziwnie?? Na drógi dzień koleżanka pisze na gg czy oby coś nie wykombinowaliśmy no i oczywiście gratulacja... A ja myślałam że nie zauwarzyli.. ![]() Właśnie ta ma ślub 2 października i koniecznie chciała żebyśmy na nim byli.... Ciekawe czy dam rade heh (termin mam na 1 października z om, a z usg 24 wrzesień) Dominisia urodziłam tydzień po terminie z om.. Zobaczymy..może na ślub przynajmniej przyjedziemy.. ![]() No i może w tym roku uda nam się do Zakopanego pojechać ![]() ciesze się przedwcześnie i srasznie nakręcam ale nadzieje można mieć.. Bo znajomi jadą i my ysy do nich dojechali na sobote i niedziele.. Oczywiście wędrówki na Giewont odpadają ![]() ![]()
#4433 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja do tej pory przytyłam już jakieś7,5 kg. To prawda- nie jest fajnie patrzeć na wagę, zwłaszcza jak widzę, że kg, które (z trudem) udało mi się jakiś czas temu zrzucić i potem utrzymać wagę-bardzo szybko wróciły. I dojdą jeszcze kolejne. No ale cóż- takie uroki ciąży. Nie jem jakoś specjalnie inaczej i więcej niż przed ciążą i w zasadzie praktycznie wszystko poszło w brzuszek- więc chyba nie jest źle ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4434 |
Zadomowienie
|
Udanego świetowania z okazji dnia mamusiowego
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4435 |
Wtajemniczenie
|
kochane MAMUŚKI
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tymczasem zabieram się za pisanie pracy mgr ![]() miłego dnia ![]()
#4436 |
Rozeznanie
|
Nio właśnie dziś DZIEŃ WSZYSTKICH MAMUŚ
![]() Ja przed chwilka dzwoniłam do swojej i składałam życzenia ![]() Co do mojego dzidziusia, mam nadzieje, że zrobi mi prezent i o 17.30 na USG 4D będzie ładnie prezentowac swoje wdzięki ![]() ![]() A teraz lece na miasto ![]()
![]() |
#4437 | |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!
Wszystkiego NAJcudowniejszego, spełnienia marzeń Mamuśki! ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja miałam wczoraj usg i to dokładnie w tym samym tyg. ciąży (20 t.c.3d.) i dzidzia ma wymiary zgodne z t.c. i wszystko ok, a le waży 355 g i nie wiem skąd takie rozbieżności ![]() No i potwierdziło się, że u nas będzie syneczek ![]() Klarissa - jesteś szczuplutka i zgrabniutka i masz śliczny brzuszek. Ja przed ciążą ważyłam więcej niż Ty teraz, niestety hormony robią swoje.... martucha84 - bardzo ładny pokoik! Mogłabyś podać link do naklejek (z tego co kojarzę kupiłaś na all, a ja bym chciała maluszkowi zrobić ścianę w dżunglę lub kosmos ![]() elenka1 - fajnie, że potwierdziła sie córcia ![]() Butterfly83 - wypłatę dostaję normalnie z zakładu pracy, bo to pracodawca się rozlicza z ZUS a płaci normalnie pracownikowi. czita18 - gratuluję synka! Kalex - śliczny i faktycznie nieduży brzuszek. Mój wyskoczył właśnie ok 19-20 t.c. Angelika16 - gratuluję tego niesamowitego uczucia! Ja też zamartwiałam sie, że nic nie czuję, a to już 21 t.c. ale właśnie od kilku dni wieczorem i rano jak leżę to czuję takie pyknięcia, najczęściej z prawej strony pod pępkiem ![]() Czekoladowa - wszystko się ułoży. Tż zobaczy maleństwo, pokocha je i oszaleje na Jego punkcie, zobaczysz ![]() Eveliouses - skoro czujesz, że dziewczynka to jest duża szansa, że tak będzie. Ja czułam od samego początku, że będzie chłopczyk ![]() ![]() MisQa - witajChudzinko! ![]() Jejku ja ograniczam od dziś słodycze, bułeczki słodkie i lody ![]() Dziewczyny piszecie o wadze... Mi w ciągu 8 dni przybyło 0,6 kg, a od początku ciąży jakieś 6 kg (jestem w 21 t.c.) Wczoraj lek. kilka razy włączała 3d i dzidzia w pewnym momencie tak ślicznie wyglądała z rączką przy buźce,aż łezka mi poleciała, ale niestety na fotce mam mniej urodziwą minkę maluszka ![]() Podobno po 30 t.c. warto zrobić jeszcze raz dokładne usg monitorujące serduszko, bo dopiero na tym etapie ciąży można wykryć niektóre wady Ps. Mało brakowało, a wcięłoby mój post, uffff ![]()
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-05-26 o 07:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4438 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
glowa do gory nie wolno Ci sie denerwowac.. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja jak tak dlugo czekam to dzwonie i pytam o to kiedy dostane wyplate l4 prosza o moj pesel i mowia na kiedy jest wyplata przygotowana.. aha o jest jeszcze tak ze jak podasz im (osobiscie albo mailem) nr konta to bedzie szybciej bo tak dostaniesz przez poczte a to trwa dodatkowe dni.. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
![]() a tu masz link do aukcji http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=11052665 aha tylko pomierz dokladnie naklejki bo one nie sa za wielkie i gdybym nie robila tla do moich to by byly za male i by sie mocno zgubily na scianie...
![]() ![]() |
![]() |
#4439 |
Zakorzenienie
|
martucha84 - dziękuję
![]() Chyba zdecyduję się na te naklejki, które Ty wybrałaś (las, łąka) plus miarka wzrostu z żyrafą ![]() Przypomniało mi się, że mam łożysko na tylnej ścianie, co to oznacza, ma to swoje plusy i minusy?
#4440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() co do lozyska to najwazniejsze zeby nie bylo przeodujace ale na ktorej scianie jest nie ma zanczenia... co najwyzej jak masz zprodzu (tak jak ja) to moze byc klopoty z usg.. ale na tylnej chyba nie ma minusow ![]() a tu mas ztaki sam zestaw jak moj ale naklejki sa 2 razy wieksze... patrz jak jak kupowalam to go niebylo ![]() http://allegro.pl/item1051564856_nak...w_tifi_pl.html
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-05-26 o 08:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.