|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-05-26 o 15:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja zakupiłam dzisiaj jeszcze chusteczki nawilżane Dada w promocji i dwa proszki Lovela ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-05-26 o 15:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4537 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mi się podoba Nataniel i Julian, Olivier w sumie też fajne ![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj wyszłam do ludzi wreszcie... Pojechałam na zaliczenie na uczelnie, jakoś mi poszło, szybko wróciłam do domku. I przy okazji usłyszałam od koleżanek bardzo miły komplement na temat wyglądu ![]()
![]() |
#4538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Raczkowanie
|
martucha84 zapomniałam napisać wcześniej. Przepiekny pokój!!! Pamietam jak bylam malutka też miałam malowany pokoj i pamietam bylam z niego bardzo dumna. Masz talent
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Raczkowanie
|
hejcia mamuski
![]() ja dzis bylam w szpitalu zrobic badania na ta glukoze co sie pije, niewiem jak ja bylam zakrecona bo nawet moczu nie mialam, a na skieroaniu ze mocz, krew i glukoza a mi sie wbilo w lep ze aby glukoza, zakrecona jak baba w ciazy ![]() a tam taka duchota byla ze kazde krzeslo co wolne to bylo moje. na szczescie odwiedzilam tam kibelek i mocz tez sie znalazlo ![]() ![]() ![]() wiec kochane kolezanki-buziaczki wam sle w ten mily matczyny dzien bo i my w koncu mateczki? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A tak wogole to witam rowniez ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
![]() Lenka witaj ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4542 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Poza ekscesem w podstawowce kiedy moj caly tylek i uda w gornej czesci po prostu pokryly sie rozstepami ![]() ![]() Za to w ciazy narazie nic- ciiiiii... ![]() Ale masz racje Enis- jak sie maja rozstepy pojawic to sie pojawia, najdrozsze kremy tego nie zmienia! Ja lykam preparaty z vit A i E. moze to pomaga
![]() |
#4543 |
Rozeznanie
|
Dziewczynki ja od jakiegoś czasu obserwuje moją dłoń i chyba kurzajka mi się pojawia, rośnie i miałyście może tak paskudny problem???? bo nie wiem czy mozna używać jakiś specyfików czy dopiero po ciąży???
fu ale niestety czesto miewam problem z kurzajką, raz z egiptu wrocilam z takowa na stopie oczywiście zlikwidowalam i od tamtego czasu cos czasem mi sie przyplątuje
#4544 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo jak jest jej za duzo w organizmie to szkodzi dziecku, ale nie wiem czy to prawda ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-05-26 o 15:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4545 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I ja to troche jem (zreszta w kazdym babskim suplemencie jest vit A) Biore Falvit i tran z DHA i vit. E. Do tego Kwas Foliowy (teraz glownie na anemie) i zelazo (Tardyferon). Aha, magnez sobie kupilam rozpuszczalny i czasem popijam. Cos mi ostatnio mleko nie wchodzi ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4546 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A ty jak się czujesz? kiedy masz kontrolę szyjki? Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4547 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
![]() nie wiem czemu mi tak powiedziała, przecież sama była w ciąży, nie wiem kiedy ona kupowała bo wtedy jej nie znałam jeszcze, musze się męża zapytać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Rozeznanie
|
odnośnie zakupów tez jestem za tym zeby kupowac wczesniej, ja moze wozka tylko nie kupie przed porodem, kaze kupic mezowi jak bede w szpitalu, oczywiście wczesniej ustalimy kolor i wybierzemy model, ciuszki bede miala po mojej chrzesnicy zreszta kolyskę leżaczek, laktator, moja kuzynka juz mi spakowala 3 worki i caly czas wypytuje kiedy je wkoncu zabiore, ale na poczatku czerwca chyba juz owaze się to wszystko wziąść, tylko nie wiem jak ja im się odwdzięczę trzeba by kupic malutkiej Majce coś specjalnego i dla nich jakis może alkohol
![]() no i zobacze wtedy czego mi brakuje i wyruszam na zakupki ![]() a narazie mam 2 pary body i 2 pary porteczek takich bawełnianych ![]()
#4549 |
Zakorzenienie
|
już jadę
![]() heh... od kilku dni brzucho mnie boli... i dzidzia już nie rusza się tyle co wcześniej.... jakoś tak smutno mi, ale tłumaczę sobie, że odpoczywa po tych strasznie nerwowych ostatnich dniach... a co do balsamów brązujących to oglądałam dziś w sklepie, ale ostatecznie nie wzięłam żadnego... nie mogłam się zdecydować ![]() a głaskanie brzusia... ogólnie mi nie przeszkadza... no chyba, że robi to teściowa... wtedy automatycznie odsuwam się ![]()
Julka ![]() Czas zacząć nowe, lepsze życie... Edytowane przez MisQa Czas edycji: 2010-05-26 o 16:35 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#4550 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a czuję się ogólnie bardzo dobrze, dziękuję ![]() ![]() Cytat:
![]() Chociaż przez ten tydzień kiedy leżę, to mało jem, a przedtem miałam przerażający apetyt. czuję że albo trochę mi spadnie waga, albo przestanę tak szybko tyć. Cytat:
![]()
![]() |
#4551 | ||
Zakorzenienie
|
Nie minął jeszcze dzień, a wy już 6 stron naskrobałyście!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4553 |
Zadomowienie
|
hej mój ciążowy babinću, wpadłam troche popsioczyc...
![]() czy sa wsród Nas sa mamy jeszcze pracujace? ja dzis jechałam pociagiem przez 30 min do pracy nikt nie ustąpił mi miejsca. Gosc -jakis licealista -na miejscu oznaczonym "kobieta cieżarna z brzuchem" jak wsiadłam do waganu to polozył glowe na pólce i udawał ze spi... ![]() prawie jak w tych filmikach... http://www.youtube.com/user/Potrzebu.../0/fUASLE_WvnI Dwie Panie kotre stały kolo mnie byly oburzone zachowaniem tych ludzi... co mnie troche podnioslo na duchu... ![]() a od jutra moja Maleńka, zaczyna 25 tydzien ![]() Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-05-26 o 17:55 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4554 |
Zakorzenienie
|
ja pracuję i co prawda mam blisko do pracy więc nigdy nie siadam, ale i tak nie mam na co liczyć... tylko się wszyscy gapią, a nikt nie zamierza ustąpić
![]() dziś wracałam z 2 siatami zakupów i jak zwykle stałam... w autobusie zaduch, myślałam, że zemdleję
#4555 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mlodziez sobie siedziala i dysputowala, wielu facetow tez, a kobietka w ciazy probowala zalapac rownowage na zakretach. ![]() Postanowilam, ze jak zacznie mi sie robic ciezko z brzusiem to po prostu bede sie wpraszac na miejsce dla ciezarnych i tyle!
![]() |
#4556 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja też dojeżdżam kolejką podmiejską ok 30 min i jeszcze 10-15 min autobusem. I jeszcze nie zdarzyło mi się, żeby mi ktoś miejsca ustąpił- no a brzuch mam pokaźny ![]() ![]() Ehh... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Zadomowienie
|
wiec Dziewczyny, szczerze zastanawiam sie co zrobic z tym problemem... strasznie sie boje tego ze ktos palnie mi tekstem "ciąza to nie choroba" albo podobnym i wtedy nie dosc ze bede musiala stac to jeszcze mi bedzie przykro...
![]() ale szczerze Wam, tego szczeniaka to mialam ochote wywlec na bluze ![]() ![]() bedzie gowniarz zajmował moje miejsce i jeszcze udawał ze spi!! ![]()
![]() |
#4558 | ||||||
Zakorzenienie
|
Ja również życzę wszystkim mamusiom wszystkiego, co najlepsze!
Cytat:
![]() Butterfly83 -dzięki za tę ściągawkę wagową ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja też słucham komentarzy i mnie krew zalewa. Kiedy mam niby kupować? w 8-9+mcu? Gdy być może nie będę miała już siły na łażenie po sklepach??? Postanowiłam więc nikomu się nie chwalić. To wyłącznie sprawa moja i mojego męża, co i kiedy kupujemy. Cytat:
![]() ps. niedługo będzie trzeba zakładać 3 część wątku ![]()
![]() |
#4559 | |||||||
Raczkowanie
|
![]() Kochane Mamuski, wszystkiego najlepszego, samych slonecznych dni i spelnienia wszystkich tych marzen, ktore uporczywie pozostaja niespelnione... a przede wszystkim bezbolesnych porodow i szczesliwych dzieciaczkow!!!!! ![]() Jeszcze wszystkiego nie nadrobilam, (od wczoraj!!!) ale tak troche poodpisuje... Zuziczka, kasienka, abz, Szczesliwa, martucha, Weronisia ![]() Kliwia Podziwiam Cie, dzielna jestes baaaardzo... ![]() Cytat:
nicole Gratulacje! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
czita Gratuluje Chlopaczka! ![]() Cytat:
![]() Czekooladowaa Trzymam za Was mocno Kochana!!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Suszilda Witaj! ---------------------------------------------------------------------------------------------------- Mamuski, ja jestem po wizycie i Dzidzius mi zrobil prezencik, pokazujac sie ladnie... jest Chlopiec!!!! ![]() Maly jest zdrowy i ruchliwy, ale na zdjecia to juz sie ulozyl boczkiem i twarzyczka w dol... Chyba sie wreszcie rzuce na jakies zakupy... --------------------------------------------------------------------------------------------------- Nika a propos tytkito jak moja siostra byla jeszcze mala, bylismy w odwiedziny u mojej rodzinki w Poznaniu, a ona nie nie za bardzo chciala jesc (byla w nowym srodowisku, nowi ludzie, zestresowana biedactwo). Jak ciocia to zobaczyla, to mowi do niej: "Kochana jedz ladnie , bo Ci do tytki zapakuje." A moja siostra, nie rozumiejac, co to tytka, w taki placz ![]() W koncu wszystko dobrze sie skonczylo i to jest jedna z tych historii, ktore opowiadamy przy rodzinnych zjazdach ![]() Pozdrawiam was Mamuski!!! |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.