|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-05-26 o 16:13 |
|
|
|
|
#4532 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
bezsensu, ludzie czasami w ogóle nie myslą, a rozpowiadają naokoło swoje "mądrości" ![]() A ja zakupiłam dzisiaj jeszcze chusteczki nawilżane Dada w promocji i dwa proszki Lovela skusiła mnie ta cena, a i tak przecież trzeba kupić
|
|
|
|
|
#4533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-05-26 o 16:16 |
|
|
|
|
#4534 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
![]() ) Jestem zadowolona, a rozstepow mimo duzego brzuchola- NIE MA I jedno opakowanie mam juz prawie 3 miesiace! Wlasnie sie konczy
|
|
#4535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4536 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4537 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() mi się podoba Nataniel i Julian, Olivier w sumie też fajne Cytat:
![]() Ja dzisiaj wyszłam do ludzi wreszcie... Pojechałam na zaliczenie na uczelnie, jakoś mi poszło, szybko wróciłam do domku. I przy okazji usłyszałam od koleżanek bardzo miły komplement na temat wyglądu
|
|
#4538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4539 |
|
Raczkowanie
|
martucha84 zapomniałam napisać wcześniej. Przepiekny pokój!!! Pamietam jak bylam malutka też miałam malowany pokoj i pamietam bylam z niego bardzo dumna. Masz talent
|
|
|
|
#4540 |
|
Raczkowanie
|
hejcia mamuski
wszystkiego naj dla WASja dzis bylam w szpitalu zrobic badania na ta glukoze co sie pije, niewiem jak ja bylam zakrecona bo nawet moczu nie mialam, a na skieroaniu ze mocz, krew i glukoza a mi sie wbilo w lep ze aby glukoza, zakrecona jak baba w ciazy ![]() a tam taka duchota byla ze kazde krzeslo co wolne to bylo moje. na szczescie odwiedzilam tam kibelek i mocz tez sie znalazlo raz klucie, potem picie tego swinstwa, potem znowu klucie i wyniki odrazu mi przesla do mojego doktorka do oddzialu.a nawet go spotkalam na korytarzu hehe,az mi sie lepiej zrobilo bo sobie mowie ze zawsze w razie co jest gdzies w poblizu buuu te szpitalne klimaty,widzialam te biale fartuchy i te miny niektore.....mysle sobie urodze i uciekam jak najszybciej. potem odwiedzilam moje dziewczyny w pracy i z 3 g zeszly na klejdrach.ale cieszyly sie i jak to baba w ciazy cala herbate na biurko i siebie wylalam, masakra. i w sumie to ejstem zmeczona niby nicv a czlowieka juz zmeczenie bierze. ciekawe jak wyniki beda juz sie nie moge doczekac, ide 7 czerwca wiec zobacyzmy. a jestem w locie, nie czytalam z 2 dni jakos waszych wpisow bo u siebie nie mam neta a tylko jak jestem u mamy to mam teraz aby mozliwosc, moze jak sie wkurze to kupie neta?nawet niewiem jakie sa stawki co i jak teraz.wiec kochane kolezanki-buziaczki wam sle w ten mily matczyny dzien bo i my w koncu mateczki? buziaczki
|
|
|
|
#4541 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
im intensywniej szukam imienia tym bardziej nie podoba mi sie zadne. Oliwier ladne tylko siostra ma corke Oliwie i nie wiem czy tak nie glupio. A tak wogole to witam rowniez ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
![]() Lenka witaj |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4542 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale ja zawsze bylam bardzo wysportowana i mam elastyczna skorę Poza ekscesem w podstawowce kiedy moj caly tylek i uda w gornej czesci po prostu pokryly sie rozstepami Nawet wtedy nie wiedzialam co to, tylko drapalam sie jak glupia. Chyba czegos mi w diecie brakowalo, bo ani nie przytylam ani nie schudlam. Dziwne, moj maz nawet mowil na moj tylek- Tygrysek, haha. Teraz tak sie przyzwyczail, ze nie zwraca uwagi ![]() Za to w ciazy narazie nic- ciiiiii... ![]() Ale masz racje Enis- jak sie maja rozstepy pojawic to sie pojawia, najdrozsze kremy tego nie zmienia! Ja lykam preparaty z vit A i E. moze to pomaga
|
|
#4543 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki ja od jakiegoś czasu obserwuje moją dłoń i chyba kurzajka mi się pojawia, rośnie i miałyście może tak paskudny problem???? bo nie wiem czy mozna używać jakiś specyfików czy dopiero po ciąży???
fu ale niestety czesto miewam problem z kurzajką, raz z egiptu wrocilam z takowa na stopie oczywiście zlikwidowalam i od tamtego czasu cos czasem mi sie przyplątuje
|
#4544 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo jak jest jej za duzo w organizmie to szkodzi dziecku, ale nie wiem czy to prawda ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-05-26 o 16:50 |
||
|
|
|
#4545 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I ja to troche jem (zreszta w kazdym babskim suplemencie jest vit A) Biore Falvit i tran z DHA i vit. E. Do tego Kwas Foliowy (teraz glownie na anemie) i zelazo (Tardyferon). Aha, magnez sobie kupilam rozpuszczalny i czasem popijam. Cos mi ostatnio mleko nie wchodzi i zadne przetwory. Chyba zaczne sie zmuszac albo vit. D i wapn dodatkowo uzupelniac... ale kolejne proszki?
|
|
#4546 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
na razie kupuję tylko to co trafi się w jakiejś promocji, jeszcze bym chciała w przyszłym miesiącu złożyć kilka kompletów, bo na razie to u mnie większość bodziaków i kafataników. Wole kupować powoli, bo potem wszystko na raz kupić też nie wiadomo jak się będę czuła pod koniec iczy w głowie mi będzie łażenie po sklepach, zwłaszcza jeśli będzie gorąco. A ty jak się czujesz? kiedy masz kontrolę szyjki? Cytat:
|
|||
|
|
|
#4547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
![]() nie wiem czemu mi tak powiedziała, przecież sama była w ciąży, nie wiem kiedy ona kupowała bo wtedy jej nie znałam jeszcze, musze się męża zapytać
|
||
|
|
|
#4548 |
|
Rozeznanie
|
odnośnie zakupów tez jestem za tym zeby kupowac wczesniej, ja moze wozka tylko nie kupie przed porodem, kaze kupic mezowi jak bede w szpitalu, oczywiście wczesniej ustalimy kolor i wybierzemy model, ciuszki bede miala po mojej chrzesnicy zreszta kolyskę leżaczek, laktator, moja kuzynka juz mi spakowala 3 worki i caly czas wypytuje kiedy je wkoncu zabiore, ale na poczatku czerwca chyba juz owaze się to wszystko wziąść, tylko nie wiem jak ja im się odwdzięczę trzeba by kupic malutkiej Majce coś specjalnego i dla nich jakis może alkohol
![]() no i zobacze wtedy czego mi brakuje i wyruszam na zakupki ![]() a narazie mam 2 pary body i 2 pary porteczek takich bawełnianych
|
#4549 |
|
Zakorzenienie
|
już jadę
![]() heh... od kilku dni brzucho mnie boli... i dzidzia już nie rusza się tyle co wcześniej.... jakoś tak smutno mi, ale tłumaczę sobie, że odpoczywa po tych strasznie nerwowych ostatnich dniach... a co do balsamów brązujących to oglądałam dziś w sklepie, ale ostatecznie nie wzięłam żadnego... nie mogłam się zdecydować i dalej chodzę jak ściana białaa głaskanie brzusia... ogólnie mi nie przeszkadza... no chyba, że robi to teściowa... wtedy automatycznie odsuwam się
Julka http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cpx9ipnwxid9w.pngCzas zacząć nowe, lepsze życie... Edytowane przez MisQa Czas edycji: 2010-05-26 o 17:35 Powód: dopisek |
|
|
|
#4550 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja chyba dopiero po obronie pracy będę miała do tego głowę, o ile będę mogła sobie połazić po sklepach, zobaczymy..a czuję się ogólnie bardzo dobrze, dziękuję ![]() Cytat:
![]() Chociaż przez ten tydzień kiedy leżę, to mało jem, a przedtem miałam przerażający apetyt. czuję że albo trochę mi spadnie waga, albo przestanę tak szybko tyć. Cytat:
|
|
#4551 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie minął jeszcze dzień, a wy już 6 stron naskrobałyście!
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też się nad nim zastanawiałam
|
|
#4553 |
|
Zadomowienie
|
hej mój ciążowy babinću, wpadłam troche popsioczyc...
![]() czy sa wsród Nas sa mamy jeszcze pracujace? ja dzis jechałam pociagiem przez 30 min do pracy nikt nie ustąpił mi miejsca. Gosc -jakis licealista -na miejscu oznaczonym "kobieta cieżarna z brzuchem" jak wsiadłam do waganu to polozył glowe na pólce i udawał ze spi... poza nim siedziała mloda dziewczyna, kobieta okolo 50tki,i jakis gosc po 30tce... prawie jak w tych filmikach... http://www.youtube.com/user/Potrzebu.../0/fUASLE_WvnI Dwie Panie kotre stały kolo mnie byly oburzone zachowaniem tych ludzi... co mnie troche podnioslo na duchu... ![]() a od jutra moja Maleńka, zaczyna 25 tydzien
Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-05-26 o 18:55 |
|
|
|
#4554 |
|
Zakorzenienie
|
ja pracuję i co prawda mam blisko do pracy więc nigdy nie siadam, ale i tak nie mam na co liczyć... tylko się wszyscy gapią, a nikt nie zamierza ustąpić
![]() dziś wracałam z 2 siatami zakupów i jak zwykle stałam... w autobusie zaduch, myślałam, że zemdleję
|
#4555 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jezdzilam dzis duzo tramwajem i myslicie, ze ktos mi ustapil (choc brzucho jak pilka do kosza)?? NIKT! Mlodziez sobie siedziala i dysputowala, wielu facetow tez, a kobietka w ciazy probowala zalapac rownowage na zakretach. ![]() Postanowilam, ze jak zacznie mi sie robic ciezko z brzusiem to po prostu bede sie wpraszac na miejsce dla ciezarnych i tyle!
|
|
#4556 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja też dojeżdżam kolejką podmiejską ok 30 min i jeszcze 10-15 min autobusem. I jeszcze nie zdarzyło mi się, żeby mi ktoś miejsca ustąpił- no a brzuch mam pokaźny . Na razie czuję się dobrze i mogę stać, no ale przecież inni pasażerowie tego nie wiedzą![]() Ehh... |
|||
|
|
|
#4557 |
|
Zadomowienie
|
wiec Dziewczyny, szczerze zastanawiam sie co zrobic z tym problemem... strasznie sie boje tego ze ktos palnie mi tekstem "ciąza to nie choroba" albo podobnym i wtedy nie dosc ze bede musiala stac to jeszcze mi bedzie przykro...
![]() ale szczerze Wam, tego szczeniaka to mialam ochote wywlec na bluze od kaptura, bo nic mnie tak nie wkurza jak ludzka bezczelność ![]() bedzie gowniarz zajmował moje miejsce i jeszcze udawał ze spi!!
|
|
#4558 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja również życzę wszystkim mamusiom wszystkiego, co najlepsze!
Cytat:
![]() Butterfly83 -dzięki za tę ściągawkę wagową ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja też słucham komentarzy i mnie krew zalewa. Kiedy mam niby kupować? w 8-9+mcu? Gdy być może nie będę miała już siły na łażenie po sklepach??? Postanowiłam więc nikomu się nie chwalić. To wyłącznie sprawa moja i mojego męża, co i kiedy kupujemy. Cytat:
![]() ps. niedługo będzie trzeba zakładać 3 część wątku ))))
|
|
|
#4559 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Kochane Mamuski, wszystkiego najlepszego, samych slonecznych dni i spelnienia wszystkich tych marzen, ktore uporczywie pozostaja niespelnione... a przede wszystkim bezbolesnych porodow i szczesliwych dzieciaczkow!!!!! Jeszcze wszystkiego nie nadrobilam, (od wczoraj!!!) ale tak troche poodpisuje... Zuziczka, kasienka, abz, Szczesliwa, martucha, Weronisia Kliwia Podziwiam Cie, dzielna jestes baaaardzo... Cytat:
nicole Gratulacje! Cytat:
Cytat:
Cytat:
czita Gratuluje Chlopaczka! Cytat:
Czekooladowaa Trzymam za Was mocno Kochana!!! Cytat:
Cytat:
Suszilda Witaj! ---------------------------------------------------------------------------------------------------- Mamuski, ja jestem po wizycie i Dzidzius mi zrobil prezencik, pokazujac sie ladnie... jest Chlopiec!!!! Maly jest zdrowy i ruchliwy, ale na zdjecia to juz sie ulozyl boczkiem i twarzyczka w dol... Chyba sie wreszcie rzuce na jakies zakupy... --------------------------------------------------------------------------------------------------- Nika a propos tytkito jak moja siostra byla jeszcze mala, bylismy w odwiedziny u mojej rodzinki w Poznaniu, a ona nie nie za bardzo chciala jesc (byla w nowym srodowisku, nowi ludzie, zestresowana biedactwo). Jak ciocia to zobaczyla, to mowi do niej: "Kochana jedz ladnie , bo Ci do tytki zapakuje." A moja siostra, nie rozumiejac, co to tytka, w taki placz , ze uspokoic jej nie moglismy... W koncu wszystko dobrze sie skonczylo i to jest jedna z tych historii, ktore opowiadamy przy rodzinnych zjazdach .Pozdrawiam was Mamuski!!! |
|||||||
|
|
|
#4560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.

bezsensu, ludzie czasami w ogóle nie myslą, a rozpowiadają naokoło swoje "mądrości" 
czy mozna sie przylaczy? Jestem nowa na tym forum i obecnie w 25tyg ciazy

też nie wiadomo jak się będę czuła pod koniec iczy w głowie mi będzie łażenie po sklepach, zwłaszcza jeśli będzie gorąco.
wczoraj robilam
i dalej chodzę jak ściana biała

argh...
, ze uspokoic jej nie moglismy...