|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XIX
a u mnie bułka wroclawska to taka okgragla buleczka z przedzialkiem
|
|
|
|
#1862 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XIX
A u mnie bułka z przedziałkiem, to bułka poznańska
|
|
#1863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas na wekę mówi się bułka wrocławska taka gruba bagietka
|
|
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie to po prostu bułka z przedziałkiem
|
#1865 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() u mnie też. A na ten wek czy tą weke czy tam jak, mówimy też czasem baton pszenny.
|
#1866 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
|
|
|
|
#1867 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1868 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie wierz w to, że w ciąży zapanujesz nad swoim ciałem. Owszem - nie ma się co obżerać za przeproszeniem, ale z drugiej strony nie ma co przesadzać w drugą strone. Cytat:
Zgadzam sie w 100%. I pomimo to, że liczę się z tym jak mogę wyglądać, to nie zamierzam nie zachodzić w ciążę. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#1869 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
takl blisko a taka roznica ![]() Cytat:
ja jestem u siebie ubespieczona a maz grupowo u przyjaciela w firmie i cieszymy sie ze placimy te 50 zl
|
|
|
#1870 |
|
Zakorzenienie
|
Jak piszecie o tych ubezpieczeniach, to muszę się zapytać TŻeta, czy on to ma wykupione u siebie i dopiszę się do niego. Teraz mi przyszło do głowy, że to może być przydatne
Lepiej późno niż wcale!
|
#1871 |
|
Wtajemniczenie
|
hej laski
dzięki za odpowiedź dot. podkładu, w końcu kupiłam sobie z Revlonu miałam go kiedyś , ale chciałam sobie kupić coś tańszego dlatego pytałam. a mój mąż i mój synuś złożyli mi wczoraj życzenia z okazji Dnia Mamy i dostałam pięknego storczyka i blender, było mi bardzo miło acha odniosę się do tego co pisała Aguś tzn: np. jak ja byłam w ciąży lekarz powiedział do mnie żeby nie jadła wszystkiego co popadnie i to nie dlatego bo przytyję, chodziło raczej o to żeby jeść z głową tzn produkty które dostarczają witaminy i niezbędne kalorie a nie żarcie które np. zawiera tłuszcze które nas sycą tylko na chwilę nie zawierają potrzebnych witamin tylko okładają się jako zbędne kilogramy . lekarze móią że odpowiednia waga w ciąży to do 15 kg oczywiście zawsze można przytyć więcej bo np. kobieta ma bardzo dużo wód płodowych które powodują że jesteśmy okrąglejsze mimo że waga na to nie wskazuje , oczywiście mamy często ale nie zawsze tyją bardziej bo dziecko jest spore , ale na to nie ma reguły. Ja np. odżywiałam się zdrowo jadłam dużo warzyw, owoców, ryb oraz mięsa tzn. indyk pierś z kurczaka czy podobne chude mięsa które zawierają dużo białka , świetnie sycą , czasami jadłam takie rzeczy które nie są za zdrowe typu np. frytki, pizza ale starałam się jeść tego mało i wtedy kiedy mnie naszła bardzo duża ochota. ja wychodze z założenia że w ciązy trzeba jeść zdrowo oczywiście nie odmawiać sobie zachcianek na inne rzeczy tylko poprostu to kontrolować lepiej jesć w miarę zdrowo niż później przytyć nie wiadomo ile żeby dziecko było duże , a potem trzymać dietę żeby wszystko rzucić. Dużo kobiet jest świetnymi laskimi w ciąży przytyją 25-35kg i się dziwią że czemu tyle przytyły i nie mogą rzucić. Moja teściowa chciała mnie tak upaść tak samo moja mama tylko mi się nie dobrze robiło przecież ile można jeść wszystko smażone na smalcu i trzy obiady dziennie podwójne
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#1872 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze mam do Was romansa,
Znacie jakieś dobre maści na blizny? Pisałam Wam o TŻecie w K, jak oberwał i teraz to się zagoiło, ale ma normalnie dziurę w nosie. Żałuję, że go nie wzięłam wtedy na pogotowie, bo powinien na tym mieć kilka szfów i teraz myślę o jakiejś maści, która by to ładnie zabliźniła. No i Martucha pytanie do Ciebie, jak tam Rybulka? Jak się czuje i jak z małym?
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
gucia contactubex czy jakos tak jest na blizny, ale on raczej rozjasnia juz istniejace blizny.
|
|
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ania20 kurcze przykra sprawa z tą teściową bardzo nie ładnie sie zachowała. Znajac moja ambicje szybko bym sie do nie nie odezwała albo gdyby ona przyszła do mnie potraktowałabym ja tak samo. A jesli jest nawet przygnęłbiona ta sytuacja rozwodowa to i tak jej to nie upoważnia do takich chamskich zachowań ! Dziewczyny wy przestancie o tych grilach , bo ja tu juz kiełbaski z pieca robie takiego smaka ciagle robicie no ale kurcze to jednak nie to samo. Aa co do weki to u nas tak sie mówi na taka bodł€zna bagietke tylko taka troszke szersza . Domi chyba sie obraziła bo cos jej nie widze. Kliwia o taki prawdziwy sok z żurawiny to chyba ciężko dlatego ja raz na miesiac kupuje sobie w aptece takie szaszetki z roztworem żurawiny jest ich 3 i one sa bardzo mocne , od kiedy to sobie pije nie mam nawet problemów z pecherzem odpukac Plus kupuje sobie soki w kartonach z zurawiona i jest ok.Woda opada ???
|
#1875 |
|
Wtajemniczenie
|
acha Madzialenka to chyba ja kiedyś pisałam. mój mąż jest w grupowce w pracy do tego podciągnął mnie i wziął dodatkowe ubezpieczenie rodzinne w sumie płacimy 200zł miesięcznie ale jest to bardzo korzystne dlatego że jak Dominik skończy 18 lat to może te pieniądze wypłacić i będzie to jakieś 150tyś w sumie . Zawsze możemy to wypłacić , w razie wypadku czy choroby , do tego rzeczywiście płacą za pobyt w szpitalu u nas po pierwszej dobie 200zł za każdy następny dzień, tylko dziewczyny dowiedzcie się bo u nas ciąża a raczej poród nie zalicza się do pobytu w szpitalu jako wypadek czy zagrożenie życia , a jako naturalna sytuacja dlatego za to nie wypłacają tak samo jak leżysz w szpitalu w ciąży, są sytuacje u kobiet że muszą leżeć i za to tez nie wypłacają , np. moja koleżanka była w ciąży leżała 6 miesięcy w szpitalu aż do porodu i dodatkowe trzy doby po urodzeniu i to nie wliczało się jako pobyt w szpitalu osoby chorej , tylko jako naturalna sytuacja która często spotyka kobiety w ciąży , bo jak by mieli jej za to zapłacić to by im się to nie opłacało . Druga sprawa ja też jestem podciągnięta pod ubezp. grupowe u męża ale dostaliśmy tylko jeden tysiąc bo to może pobrać tylko jedna z osób małżonków ubezpieczonych wspólnie pod jedną grupówkę , mąż jest ubezpieczony a ja podciągnięta pod jego ubezpieczenie
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#1876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój lekarz znowu powiedział mi ze mam jeść wszystko na co tylko mam ochote zaznaczajac zebym unikała tylko tych serów plesniowych , jajek surowych, zebym duzo tunsczyka nie jadła , watróbki itp A ze ja jestem szczupła i naprawde mam problem z p[rzytyciem mam niby bardzo dobra przemiane I narazie przytyłam 3 kg a jem naprawde bardzo duzo , bo w sumie to co 2 godzin . Tak wiec to tycie podczas ciazy to tez zalezy od tendencji do tycia , przemiany materii bo mozna jesc jak swinia i tak malo przytyc a mozna jesc malo a i tak przytyjesz .
|
|
#1877 | |||
|
Zakorzenienie
|
anuulaa mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku
ania20m z tego co napisałaś, to pierwsze co mi się nasunęło na myśl to moze ona ma depresję Takie zachowanie- oziebłość, złośliwość, brak chęci spotykania się z rodziną itp. może o tym swiadczyć. Moja mama kiedyś też tak się zachowywała. Napisałaś że widziałaś ją pijaną może czasami topi smutki w zwiazku z rozwodem w alkoholu, ale zamyka się w sobie i stąd takie dziwne zachowanie. Może myśli że została sama. Czy TŻ popiera mamę w tej decyzji o rozwodzie? czy ma lepszy kontakt z ojcem? Zaobserwuj czy jest smutna, czy nie ma wachań nastroju- ze raz jest o.k, a później nagle jest niemiła. Ja bym kiedyś szczerze ją o to zapytała- czy coś się stało, bo wyczuwasz, że chyba Cię już nie lubi. Czy to przez Ciebie, czy ją czyms uraziłaś? Pewnie powie że nie, moze ją tym sprowokujesz zeby powiedziała jaki jest tego powód. Moim zdaniem masz prawo zapytać. Cytat:
ps. zazdoszczę Ci remontu Cytat:
prezent urodzinowo-imieninowy ![]() Cytat:
fajnie![]() gdzie je pokazywałaś? nie zauważyłam ![]() Mi się marzy łazienka w jasnym turkusie. Uwielbiam ten kolor. Zresztą w sypialni tez bym chciała ten kolor. Wózek bardzo mi się podoba i nasz w przyszłosci pewnie też taki będzie Dziewczynki, chyba zwariuję z tego czekania na decyzję banku jak Wy to wytrzymywałyście Bo to jest tak: znalazło się fajne M. , powoli zaczynasz mieć jakieś wizje (nie ma dnia zebym nie projektowała go w wyobraźni |
|||
|
|
|
#1878 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jest ok radza sobie itd Miloszek jest cudowny jak czasem mi podesle mms to sie nad nim rozplywamy z tz ma piekne oczy - po Magdzie a brode i pokika po Michale.. mam nadzieje ze uda nam sie zobaczyc jak najszybciej ale daje jej jeszcze troche czasu na dojscie do siebie ![]() a ja sie rozkoszuje Cyndy Lauper.. uwielbiam ja zapuscilam sobie http://www.youtube.com/watch?v=0tUfCz99Dpk i sprzatak podskakujac a maly jak sie fajnie rusza chyba tez juz ja polubil.. no coz nie ma wyjscia ![]() a teraz moze true colors dla rozluznienia
|
|
|
#1880 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiaher a w jakiej firmie macie to ubezpieczenie wykupione?
|
|
|
|
#1881 |
|
Zakorzenienie
|
![]() tak Kochana juto idę od 11.00 do 14.00 na próbę do Thriumpha i jeśli się sprawdzę to w poniedziałek mam szkolenie i od wtorku do pracy. Umowa zlecenie na pierwszy miesiąc -póżniej jak się spr to przedłużą. Najgorzej mnie martwi że to jest w centrum handlowym i świątek piątek czy niedziela.Musiałabym śmigać autobusem i kupować bilety.Niestety nic nie mówili o wynagrodzeniu:/Właścicielem jest małżeństwo.Kobieta bardzo sympatyczna, a mąż bardziej taki oficjalny , ale też mi się z nimi dobrze rozmawiało. Nie pisałam Wam wczoraj,że popołudniu dzwonili do mnie z Vero Moda Łatwiej się rozmawia.Powiedzcie mi co mam wybrać jak tu i tu mi się uda.
|
|
|
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a potem rodzice dzieci mi gratulowali mieszkania (bo jak dzieci pytaly czemu tak skacze i sie ciesze czy cos wygralam to powiedzialam im ze pani kupila mieszkanie i dlatego sie cieszy hahahah no i te wygadaly rodzicom )a mi znowu lekarz mowil ze mam jesc DLA DWOJGA a nie za dwoje.. ![]() a polozna ze mam sie niewyglupiac jesc wszytko na co mam ochote ale w mniejszych ilosciach ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Emilia poki co poczekaj z rokowaniami zeby sie nie zesmucic.. ja trzymam kciuki zeby ci sie udalo idz dzis na rozmowe do vero i daj z siebie wszytko a potem bedziemy sie martwic.. uwielbiam vero swego czasu tylko tam sie ubieralam mam mile wspomnienia z tym sklepem dlatego trzymam kciuki![]()
|
|
|
#1883 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1884 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiaher możesz mi napisac co to za podkład z tego revlonu?
Emilia idz na rozmowe i jak bedziesz wiedziała co i jak to sie zastanowisz gdzie lepiej płaca itp
|
#1885 | ||||
|
Zakorzenienie
|
cześc
![]() ale sie dziś wczesnie wyrobiłam nie chciało mi się jechac do rodziców do pracy wiec pojechałam od razu do domu. w Ogóle to wam chyba nie pisałam, ze mam swojego osobistego szefera i to od 3 tygodni, a mianowicie mojego dziadka, który stwierdził, ze JEGO wnuczka nie bedzie się tłukłą autobusami i mnie wozi. Przyjeźdza po mnie o 11 i potem czeka w domu na telefon. Jak koncze zabiegi to dzwonie w tym czasie ide na zakupy do biedronki a za 10 min jest dziadek kochany ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Nie no TZ to pewnie się na to zdecyduje bo tak wczoraj mówił jak o tym rozmawiałam. Kasa nie jest duża, wiec czemu nie. Az tym czy stac, to wiesz Nie pewiem ,z e mam super sytuację. To znaczy zalezy jak na to patrzec, ale ja patrze z tej strony, ze brak pracy i brak własnego mieszkania i to wcale nie jest super sytuacja ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
heheJak to nie wiadomo jaka decyzja, napewno pozytywna, w koncu masz nasze kciuki ![]() przedstaw nam wszystkie warunki pracy i jakie by było wynagrodzienie i tu i tu to ci podpowiemy Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2010-05-27 o 12:38 |
||||
|
|
|
#1886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam teraz faze na pisoenkę o piwie - no w końcu weekend się zbliża
|
|
#1887 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słyszalam jeszcze o jakiejś maści ze śluzem ślimaka, ale nie wiem czy to nie jakieś pomówienie ![]() Cytat:
Fajnie, że tak sobie radzą!![]() ![]() A mały pewnie tańczy! ![]() Cytat:
Ale trzeba być cierpliwym, więc się ćwiczę!![]() "DLA DWOJGA a nie za dwoje.." - dobrego masz tego lekarza! I o to chodzi!
|
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
Cepan, jest dość tani, bo moze 25 zł
A ceny innych maści dochodzą do 200 zł...Ja kupiłam po przypaliłam sobie nogę żelazkiem i co... leży maść w lodówce a ja nie mam czasu i ciagle zapominam, zeby ją używac regularnie Martucha, wyobrażam sobie jak my dostaniemy decyzję (jeżeli ja dostaniemy na + ) chyba oszaleję ze szczęścia. Ale i tak szaleństwo będzie jak podpiszemy umowę kupna sprzedaży i dostaniemy klucze... jakie to uczucie? co? jak to jest wejść do własnego mieszkania?
|
|
|
|
#1889 | |
|
Wtajemniczenie
|
ING
Cytat:
Make-up with SoftFlex SPF 6 cała nazwa a tu linka do tego pudru http://luna.nazwa.pl/40-revlon-color...ra-tlusta.html tu jest akurat tańszy ja płaciłam 70 zł polecam idealny do cery mieszanej fajnie pokrywa tylko jedno jest wkurzające w nim że trzeba go dobrze rozprowadzić bo szybka zastyga na buzi , po za tym nie jest taki jak inne i nie ściera się co za czym idzie nie brudzi ubrań tu
|
|
|
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
okis
![]() tylko w Thriumph mi nie powiedzieli ile ? i obawiam się,że po miesiącu mi umowy nie przedłużą. ale dzisiaj pójdę na rozmowę i wszystko Wam opiszę i wtedy będziemy myśleć ![]() dziękuję
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

taka gruba bagietka 

Najwazniejsze jest to ze kochaja swoje dzieci a nie to czy nosza rozmiar 30 czy 40 tyle odemnie ...
ja jestem u siebie ubespieczona a maz grupowo u przyjaciela w firmie i cieszymy sie ze placimy te 50 zl

jak Wy to wytrzymywałyście
Bo to jest tak: znalazło się fajne M. , powoli zaczynasz mieć jakieś wizje (nie ma dnia zebym nie projektowała go w wyobraźni

A ceny innych maści dochodzą do 200 zł...