|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
hej
![]() nocka spoko-mala obudzila sie o 1.30 to wzielam ja do lozka i razem se spalysmy do rana malz wrocil o 8.00 teraz spi i za bardzo z nim nie gadalam- przywital nas tylko caluskiem i poszedl spacCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale dzisiaj cieplo bedzie juz jest 28 st. wiec planuje dzien spedzic na dworku
|
|
#3572 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
melodyjka gra i słychać troszkę wiatraczek, ale jak dla mnie nie przeszkadza za bardzo
chociaż oczywiście tv nieco zagłusza ale ważniejsze że Zu się podoba![]() ![]() ![]() Cytat:
Teraz musisz zabrać się za Maluszka, ale myślę że szybko pójdzie![]() Bidulko ![]() Cytat:
![]() muszę sprawdzić te Twoje syropy ![]() Cytat:
Witaminę D dajemy cały czas jedną kapsułkę dziennie...
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-05-28 o 09:44 |
|||
|
|
|
#3573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak masz jakiegoś zaprzyjaźnionego lekarza (z przychodni, pediatrę) albo zaprzyjaźnioną aptekę, zeby Pani Ci dała opakowanie antybiotyku, a jak będziesz miała z kim Przemka zostawić to się umówisz do lekarza i doniesiesz receptę ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- pamiętam, ze kilka z Was kupowało rowerki dla swoich dzieci... mozecie napisać jakie to były i czy jesteście zadowolone z użytkowania... wady, zalety, które zauważyłyście ![]() mój Tomuś nie chce jeździć w wózku i chciałabym kupic jakiś rowerek na spacery, zebym ja mogła nim sterować
|
|
|
#3574 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#3575 | |||||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Ale nie marudził Nie dam na razie rady 3 serii po 50 dlatego dzielę na 3xdziennie. Przy 20/30 juz bola miesnie a to znak, ze pracuja ![]() Potem zabiore sie za A6W. Cytat:
Niestety ![]() Teraz a przebite czubeczki, kawałek "skórki" i krwiaczki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też miewam straszne problemy z ósemkami (bólowe), bo one mi rosną, a potem się "chowają" i znowu za jakiś czas rosną i bolą..., ale to co Ty opisuesz, to jakaś masakra piłą mechaniczną....... Współczuję baaardzo Idź jak najszybciej pozbyć się tego zęba. Trzymam kciuki za dzisiejszy dzień, żebyś dała radę Cytat:
Ja jestem, ale Ty już pewnie po ![]() Cytat:
![]() Ten Twój Małzonek, to straszny strachul ![]() Kasiu, idę zaraz obejrzeć włoski. Czekam również na foto męża przed i po. Ostatnio oglądałam "wieszaki" na wizażu/szafie i tam była taka dziewczyna, która na diecie białkowej (prot.) i trochę węglow. straciła 12 czy 14 kg w dwa miesiące.Jak ja bym chciała, żeby ktoś zauważył, że schudłam i że coś mi się udało od początku do końca ![]() Czekam też na filmik z moją Synową P4w, witaj po powrocie. Cały czas o Tobie myślałam, bo gapa ze mnie i nie życzyłam Ci udanego wyjazdu...Tak mi to chodziło po głowie. Ale widzę, ze się udał ![]() Życzę, żeby Tomuś wrócił do siebie ![]() gorgulku, staram się wykonywać brzuszki dokładnie, tak aby mnie tam ciągnęło, że hej...I nie patrzę na ilość
|
|
#3576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Tak naprawdę to Go zatkało z wrażenia
Cytat:
Też jestem ciekawa opinii. Wiem, że na pewno na gumowych pompowanych kołach. Oglądałm w sklepie różne i stwierdzam, że niebo a ziemia, jeżeli chodzi o amortyzację
|
|
|
#3577 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() PADŁAM!!! Dzień Dobry Noc nawet ok, chyba były dwie pobudki...Nie pamiętam ile, także chyba dobrze i się spało ![]() Dziąsła się uspokoiły, zęby trochę przebiły i zrobiły się krwiaczki ![]() Bartek dzisiaj w domu, bo rypie jak stary dziadek i ma katar. Antoś zresztą też, to już chyba tydzień jak leje mu się z nosa, a końca nie widać. Oprócz odciągania fridą nic innego nie robię, tzn. nie podaję kropli. (chciałam sprawdzić w jakim tempie się go pozbędziemy bez pomocy), ale chyba dzisiaj dam euphorbium Ja jeszcze z kawką, ktoś mi potowarzyszy?
|
|
#3578 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko daje gryźć ![]() Cytat:
za dzisiejszą wizytę.Cytat:
Ostatnio dorwała taką zaślepkę (nie wiem jak to się nazywa, taka malutka cześć co zasłania śruby np w meblach), byłam z Nią u mamy w pracy a Ona zrobiła się cała czerwona i zaczęła się dławić Serce w gardle miałam, już chciałam po pogotowie dzwonić, na szczęście był małż... A ja z mamą całe się trzęsłyśmy... Nie wiem kiedy wzięła do buźki bo cały czas patrzyłam na Nią... Gazetą też się dławi i nie daję w ogóle... I już nie mówi au au tylko próbuje szczekać jak my i tak słodko ustka składa ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry Spałyśmy.... do 9.15 Ależ się wyspałam. Może Zuzka dłużej by spała ale już prawie mi spadała z łóżka i musiałam Ją przełożyć i się obudziła.Zapraszam na owsiankę z bananem i kawkę ![]() I jeszcze chciałyśmy z Zuzką podziękować wszystkim Ciociom za komentarze w albumie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Olu ja mam kawkę |
|||||
|
|
|
#3579 | |
|
Ola-Unhola
|
No to cool, ja jeszcze też
![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
Kurcze, współczuję O super, przejrzę sobie No to sobie pospałyście
|
|
#3580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najgorzej, że wtedy zaciska usta i na siłę trzeba rękę włożyć, żeby to wyjąć. Zaraz wrzucę Oj, już nie pamiętam kiedy tak było ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- http://www.youtube.com/watch?v=dnBhn7YSsnM http://www.youtube.com/watch?v=sWjTnBmCHTY http://www.youtube.com/watch?v=uLIfN-31Bgs Przejrzałam po trochu dopiero i sporo z tych ćwiczeń robimy na aerobiku
|
|
|
|
|
#3581 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja się już przyzwyczaiłam do tego odgłosu, ale jak ktoś inny słyszy, to biegnie do Maćka i potrząsa nim, bo mysli, że się dławi. Kiedyś też tak robiłam ![]() Dobrze, że nocka udana Zdrówka dla chopaków Cytat:
to musiałaś najeść się strachu. I co Małż wyciągną tą zaślepkę?Ale mi się zachciało owsianki z bananem ![]() --- Idę włosy suszyć, bo właśnie Maćka ululałam. Ale On dzisiaj nieznośny Oby tylko pospał, ja planuję dwie godziny drzemki, ciekawe co On na to.
|
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego naj dla Ani i Kubusia
|
#3583 |
|
Zakorzenienie
|
jestem i ja, zasnela moja kruszynka.
nastroju nie mam, przez ten rachunek małża, no i jeszcze mandat przyszedł, cykneli nam zdjecie fotoradarem. wkurzają mnie te wydatki, rachunek, manadat, antene od CB nam ukradli trzeba kupic nową, wesele siostry TZ, wieczór panienski, tez przeciez trzeba cos kupić, ortopeda Oliwki, moj neurolog, ginekolog, ach, wyliczac moglabym bez konca. cały maj i czerwiec bedzie do dupy. Mam nadzieje ze w lipcu sie troche odbijemy. no ale cóż, tak bywa, damy rade. Biore sie do pracy. Nawet jak 10 zł dziennie zarobie to juz cos. Na pieluchy dla Oliwki będzie
|
|
|
|
#3584 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Dzięki Znalazłam tą dziewczynę. Porównajcie z " na szczególne okazje" z "na co dzień" https://wizaz.pl/szafa/profil_widok.php?uid=33399 Cytat:
Plany dobra rzecz ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
Wiem, co czujesz Rośnijcie zdrowo i szczęśliwie
|
|
#3585 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Miramej,to wielka szkoda ze maz na nie, bo maly wlasciwie sie nie nauczy gryzc, bo jak?
albo dawaj malemu jak meza nie ma ![]() Cytat:
Cytat:
najwyzej tetre wrzucisz zeby sie pupa nie slizgala.Gdybym miala taki brodzik to tak bym kapla.Niestety mam prysznic na rowni z podloga ![]() Cytat:
dzieki, przekonuje sie do nich z dnia na dzien-z kazdym myciem Cytat:
![]() maz zapomnial pedriva ![]() zaraz biore sie za foty, nim bąk sie obudzi ja
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||
|
|
|
#3586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedziemy dziś na szczepienie na meningokoki - ze względu na to, ze Tomuś będzie chodził do żłobka dzwoniłam dziś tam i okazuje się, ze moje dziecko zacznie przygodę ze żłobkiem od kolejnej imprezy - Dzień Dziecka - ma być zespół, zabawy i paczki ![]() oczywiście 45 zł to kosztuje ... ale imprezowicz będzie z tego mojego Smyka
|
|
|
#3587 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I tak trzymaj
|
|
|
#3588 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Herbatniki też uwielbia no i owoce sama wcina..ale ja trzymam![]() ![]() Cytat:
przesadzasz posłuchaj lepiej mojego...nienaturalny na maksa![]() Cytat:
Cytat:
U mnie głównie moja Mama dawała Małej i sama się nauczyła...ale w pracy dziewczyny mówiły ze można kabanosy dać to niby dziecku pomagają się uczyc żuć...nie wiem dlaczego akurat kabanosy ![]() Cytat:
za wizytę ![]() Cytat:
ale dr mówił że jak zacznie chodzić, więc wtedy to juz będzie biegać![]() Cytat:
więc ja również proszę o rady
|
|
#3589 |
|
Wtajemniczenie
|
Kubusiu i Anusiu dużo zdrówka i uśmiechu na co dzień ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Idę dalej suszyć włosy
|
|
#3590 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Wpadłam na chwile sie przywitac i zmykam robic obiad poki Kuba spi. Nocka ok, spalismy do 7. Cytat:
![]() Cytat:
Jutro juz cos beda szalowac itp. Takze robota rusza pełną parą Ogrodzienie juz mamy zrobione. Pięknie ze stali a słupki z zółtej cegiełki. Cytat:
Cytat:
A zabawki wszystki mi sie pdoobają trudny wybór. Cytat:
![]() Napewno bedzie imprezka na swiezym powietrzu, jakis grill. Zaprosimy tylko dziadkow, chrzesntych i rodzenstwo. Zaproszen ani podziekowan nie mam w planach. Cytat:
Wg mnie chrzciny są bardzo ważne Cytat:
Słodkości (Musze w koncu namowic TŻ zeby zrobił nam hustawkę).
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2010-05-28 o 11:18 |
|||||||
|
|
|
#3591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My kupujemy głęboki ze względu na Zośkę, ale bardziej podobają mi się właśnie te na równi z podłogą Cytat:
![]() No wiadomo, nie ma nic za darmo
|
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
Aneczko, Kubasku - życzę Wam miłości wielkiej jak ocean, radości z podskokami do nieba, nowych odkryć i dużo zdróweczka.
|
|
#3593 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka wcina jabłuszko w gryzaczku, a ja piję siemię lniane
kawke oczywiscie też wypiłam, zeby nie było ze nie ![]() p4w no imprezowicz ci rośnie
|
|
|
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
Przyłączam się, bo oczywiście znowu zapomniałam
![]() Cass zazdraszczam własnego domku
|
#3595 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja bardzo lubi mleczko Glodomorek moj![]() Cytat:
![]() Nie no, ja jej specjalnie gazet nie daje ale jak uda jej sie dorwac to zuje, wypluwa i nastepny kawalek to samo W zasadzie rozne rzeczy juz miala w buzi (wiadomo ze staram sie ale ciezko upilnowac) i dzieki Bogu nie probowala ich polknac tylko je sobie memlala. Podlaczam sie Zdroweczka dzieciaczkiCytat:
Byle do lipca![]() Cytat:
|
|
#3596 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet nie zdazylam sie usmiechnac Ze wzgledu na koszt takich imprez odmowilismy wesele.Pojade pod kosciol z zyczeniami.Maz przebakuje ze chcialby na poprawiny, ale to prezent tez wypada dac.Jak mnie ubierze to mozemy isc ![]() Kardiologa i jutro pania rehabilitantke mamy wiec tez siano pojdzie ![]() przed akcja odzywiania co 2-3dni a teraz codzien myje i odzywiam,regeneruje itp i czekam na efekty Cytat:
![]() jak zgrywalam filmik to zauwazylam ze mala miala smoka w kuchni,ale psyu go chciala dac.Z reszta same zobaczycie na filmie ![]() ona juz 2h spi ![]() Unholy, wstawilam foty, tylko cos male je zrobilam w pospiechu.Rzuccie okiem.Dodalam do pielegnacji wlosow.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#3597 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
czesc
|
|
#3598 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3599 |
|
Ola-Unhola
|
syla, to dieta białkowa (czyli Dukana)
http://portalwiedzy.onet.pl/4868,511...zasopisma.html http://www.dieta-dukan.pl/ ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Kat, no bardzo małe te zdjęcia ![]() Ale coś tam widać, różnica jest
|
#3600 |
|
Raczkowanie
|
witam
![]() u nas nocka ladnie przespana, Adas spałby pewnie dłuzej tylko ze budzik małża go obudził o 7.. ale dospaliśmy jeszcze jakoś 30min, tak mi sie wstawać nie chciało wczoraj Adaś po raz pierwszy spał w ciągu dnia tylko raz, ale za to aż ponad 3 godziny. potem miał reszte dnia pełną wrażeń-byliśmy u mojej koleżanki, więc może dlatego nie spał 2 raz. widze że piszecie o jedzeniu, ja też sie boje że Adaś sie zadławi jakimś wiekszym kawalkiem więc ostrożnie mu podaje jedzonko,ale staram się dawac juz jakieś "normalne" jedzenie. bardzo polubil chlebek pokrojony w kostke z szynka albo pasztetem, i tak samo jak córcia Sylki (o ile dobrze zapamietałam) od jakiegoś czasu podaje mu ugotowane warzywka i sam sobie je wcina- oczywiscie wiekszość ląduje na krzesełku albo podłodze, bo jeszcze cieżko mu ładnie małe kawałki złapać, ale stara się i mu smakuje ![]() teraz zrobiłam mu rozciapciany serek wiejski ze śliwkami ze słoiczka, ciekawa jestem czy mu posmakuje ![]() za niezałe 3 tygodnie wybieram się na wesele..kupiłam sobie kiecke i może doradziłybyście mi jakie dodatki? bo nie wiem czy najprościej czarne szpilki i torebeczka, czy moze da sie jakoś ciekawiej zaraz wkleje fotke, kupiłam dwie kiecki,ale nie wiem jeszcze w ktorej pójde. narazie fotka jednej tylko,bo drugiej nie moge znalesc w necie aa i takie pytanie-w co sie ubiera na poprawiny? bo nigdy nie byłam i nie wiem.. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.

teraz spi i za bardzo z nim nie gadalam- przywital nas tylko caluskiem i poszedl spac

Piszę z Nim na kolanach i właśnie muszę pozbierać swoje śniadanie z podłogi
To idę.

za poprawę zdrówka

Nic juz nie wiem

MACIEJKA SYNEK KOCHANY

, jak Wy nauczyłyście tego Wasze Szkraby?
, jak wczoraj położyłam Kubie na blacie różyczkę brokuła i kalafiora, żeby zobaczyć, co On w ogóle z tym zrobi, to Małż na mnie, że co ja robię, przecież Kuba się udusi, że nauczy się, jak będzie starszy