Akcja: Tyjemy Razem !! cz. II - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Pokaż wyniki sondy: Ile wyżysz? ;]
45 i mniej 129 28,79%
45-55 223 49,78%
56-66 76 16,96%
67-77 12 2,68%
78 i więcej 4 0,89%
nie twój interes 4 0,89%
Głosujący: 448. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-19, 21:50   #781
Anullos
Raczkowanie

GG do Anullos
Dot.: Jak przytyć? Pomocy!

Cytat:
Napisane przez inc0rrect Pokaż wiadomość
teoretycznie nie ma szans żebyście nie przytyły jeśli będziecie jeść więcej niż spalicie w ciągu dnia plus tyle ile idzie na metabolizm
a ja znam zdrowy i sprawdzony sposób
,moja koleżanka ważyła 39kg nie była w stanie zwlec się z łóżka
jadła, jadła i nic
i zaczęła stosować koktaile proteinowe HL, multiwitaminy i proszę! dziś ma już normalną wagę i włąsnie udało jej się zajść w ciążę, co wcześniej nie było takie proste
Stary 2010-05-20, 21:49   #782
Yaollinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inc0rrect Pokaż wiadomość
teoretycznie nie ma szans żebyście nie przytyły jeśli będziecie jeść więcej niż spalicie w ciągu dnia plus tyle ile idzie na metabolizm
ale ja polecam mięśnie rozwijać, fajnie jestescie szczuple, na tym rozwinąć mięśnie (trening siłowy) i super cialo

aha no i standardowo, zrobic badania. Oczywiscie nie wykluczamy pasozytow;p ale oprocz tego na cukrzycę i TSH
Poczytaj parę stron wstecz, ok?
Yaollinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 22:52   #783
Lilllith
Rozeznanie

Dot.: Akcja: Tyjemy Razem !! cz. II

sporo osob je tu wiecej niz spala... ja jem kila tysiecy wiecej niz spalam a nadal jestem chuda i nie tyje

Aparatka sobie jestem
Góra->28.05.10 Dół->14.08.10
Koszta - 3860

Lilllith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 06:13   #784
Haylee
Zakorzenienie

ja jak jem więcej, ale naprawdę b. duże ilości jedzenia to efekt jest oczywiście w formie przytycia - dodatkowo ćwiczę, ale to raczej dla ujędrnienia ciałka (jakieś rozciągania, półbrzuszki, ćwiczenia na tyłek, uda ) niż dla rozbudowania masy
Stary 2010-05-21, 20:29   #785
niqska
Wtajemniczenie

hej, ja ważę 43 kg mam 160. Jestem chuda ale tyłek mam, mój chłopak marudzi że mi żeberka widać i żebym przytyła. Tylko jak? Dwa razy udało mi się dobić do 50 ale tylko miesiąc udało mi się utrzymać tę wagę.
Próbowałam już nutri drinków - masakra jakaś, multi sanostol piłam na apetyt - zero efektów.
Myślałam o odżywkach? ale czy to działa? przeczytałam cały wątek i było tylko raz napomniane.
Ew. jakaś sensowna sklecona dieta. Ma ktoś taką? mógłby się ktoś podzielić?

mam już dość suszenia głowy o to że jestem chuda mi jest dobrze z tym nawet wydaje mi się momentami, że mam grube łydki hehe no ale dla świętego spokoju chciałabym przytyć 5 kg

niqska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 21:15   #786
opal99
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niqska Pokaż wiadomość
hej, ja ważę 43 kg mam 160. Jestem chuda ale tyłek mam, mój chłopak marudzi że mi żeberka widać i żebym przytyła. Tylko jak? Dwa razy udało mi się dobić do 50 ale tylko miesiąc udało mi się utrzymać tę wagę.
Próbowałam już nutri drinków - masakra jakaś, multi sanostol piłam na apetyt - zero efektów.
Myślałam o odżywkach? ale czy to działa? przeczytałam cały wątek i było tylko raz napomniane.
Ew. jakaś sensowna sklecona dieta. Ma ktoś taką? mógłby się ktoś podzielić?

mam już dość suszenia głowy o to że jestem chuda mi jest dobrze z tym nawet wydaje mi się momentami, że mam grube łydki hehe no ale dla świętego spokoju chciałabym przytyć 5 kg
Skoro się dobrze czujesz w swojej skórze i z swoją wagą to po co to tak na siłe zmieniać? Twój facet musi Cię zaakceptowac taką jaka jesteś, a nie wybrzydzać. A już kazać Ci przytyć bo Ci żeberka widać to już wogóle wg. mnie przesada.
opal99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 09:04   #787
iloneczka 217
Raczkowanie

Dot.: chce przytyć.

Cytat:
Napisane przez patrycja03 Pokaż wiadomość
Witam.
Na wstępie przepraszam, że pisze ten list tutaj ale nie wiem gdzie go umieścić... Nie chce schudnąć jak większość kobiet na tym forum, lecz przytyć.
Przy wzroście 172 cm ważę jakieś 55 kg. ;(
Jem nieregularnie, a koleżanka twierdzi ze własnie takie odzywianie powinno "powodować tycie". Ja jakoś przytyć nie moge. W ubiegłe wakacje byłam ponad miesiąc u cioci i tam jadłam regularnie przy tym obfite obiady i załamałam sie gdy weszłam na wage i zobaczyłam, że moja waga nic się nie zmieniła. Ważyłam nadał 55 kg no może o,5 kg więcej...
Chciałabym przytyć, ale jakoś mi to nie wychodzi. Kolega podsunął mi pomysł zebym spróbowała tabletek na przybranie masy, ale ja sie boje. Bo po pierwsze biorą je kulturyści a ja nie chce tak wyglądać.
Czy te tabletki to jedyny sposób abym przytyła?
samo jedzenie mi nie wystarcza. Uważam, że mam szybka przemianę materii. Może wybrać się do jakiegoś lekarza? Tylko czy on mi pomoże? Bo dietetyk to chyba tylko jest dostępny dla odchudzających..

proszę o pomoc, Patrycja.
Jeśli chodzi o te tabletki to mi także je ktoś proponował. Mój brat nawet dał mi dietę dla kulturystów jak przytyć. Jednak od tego sie nie tyje to tylko rozciąga skórę chyba że będziesz cały czas ćwiczyś to tam gdzie rozciągnął te tabletki skórę to pojawia się mięśnie jednak gdy przestaniesz ćwiczyć to skóra będzie ci zwisała a o tyciu nie ma mowy ja bym nie próbowała
iloneczka 217 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-22, 09:40   #788
kiciakasia
Zakorzenienie

Dot.: chce przytyć.

Cytat:
Napisane przez iloneczka 217 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o te tabletki to mi także je ktoś proponował. Mój brat nawet dał mi dietę dla kulturystów jak przytyć. Jednak od tego sie nie tyje to tylko rozciąga skórę chyba że będziesz cały czas ćwiczyś to tam gdzie rozciągnął te tabletki skórę to pojawia się mięśnie jednak gdy przestaniesz ćwiczyć to skóra będzie ci zwisała a o tyciu nie ma mowy ja bym nie próbowała

że hę?
jezeli to dibencozide magnum, to zwieksza apetyt pod niebiosa
ale moze starczy citropepsin z apteki
Stary 2010-05-22, 14:55   #789
niqska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez opal99 Pokaż wiadomość
Skoro się dobrze czujesz w swojej skórze i z swoją wagą to po co to tak na siłe zmieniać? Twój facet musi Cię zaakceptowac taką jaka jesteś, a nie wybrzydzać. A już kazać Ci przytyć bo Ci żeberka widać to już wogóle wg. mnie przesada.
Niestety jemu się nie przetłumaczy i tylko narzekam jaka to ja chuda i że kiedyś więcej ważyłam i lepiej wyglądałam. Tak więc proszę napiszcie coś konkretnego bo nic w tym wątku nie znalazłam i nie wiem czy jest sens poświęcać czas na pierwsza część.

Stary 2010-05-22, 15:01   #790
Haylee
Zakorzenienie

proponuję zmienić chłopaka a na pewno jest sens poświęcać czas na pierwszą część - na pewno znajdziesz spis produktów, które należy jeść aby przytyć...
Stary 2010-05-24, 10:52   #791
niqska
Wtajemniczenie

chłopaka nie zmienię bo to nie gadżet On rzuca palenie a ja mam przytyć.

Dziś kupiłam olej z pestek winogrona, właśnie dodałam do jogurtu i to był najtłuściejszy jogurt jaki zjadłam w życiu ledwo dałam rade Dobrze, że nie zmienia smaku. Postanowiłam też pilnować żeby jeść do 3 godziny. Zaopatrzyłam się w witaminy w tabletkach no i też zacznę z powrotem ćwiczyć.

Stary 2010-05-24, 19:00   #792
tagogirl
Wtajemniczenie

a ja schudłam... widziałam i czułam to po spodniach a dziś potwierdziły to dwie osoby. Załamka, a myślałam że gorzej ze mną być nie może a już się cieszyłam że przybieram. szukam przyczyny i to tylko chyba przez STRES ja już nie mogę z moją chudością, zaczynam myśleć o najgorszym, nikt nie zdaję sobie sprawy jak mi z tym źle

Bogu serce, ludziom uśmiech, sobie Krzyż.

Coraz bliżej Ciebie być, tego pragnę. Chociaż czasem trzeba iść, pod prąd.

tagogirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 09:47   #793
mysiaedysia
Raczkowanie

Dziewczyny jestem tu nowa, wiec chcialam sie przywitac

Od zawsze bylam chuda... Mam 170cm wzrostu i waze obecnie 49kg... Najwiecej wazywalm ok. 53kg. Planuje slub i musze przyznac, ze fajnie byloby troszke przytyc
Moj wczorajszy jadlospis:
Śniadanie: 2 kanapki z salata, wedlina i pomidorkiem
Śniadanie w pracy: to samo co wyzej
Potem w pracy jeszcze jogurcik i jablko
Potem jest druga praca Tutaj juz jestem krotko i glupio robic przerwy na jedzenie, wiec zjadam 2 kanapeczki, czasami kupie jakas bulke slodka.
Do domu wracam po 19-tej i np. wczoraj jadlam krupnik, potem kasze z sosikiem i mieskiem, a potem jeszcze 2 kanapeczki

Ogolnie to wg chirurga (mam problemy z zoladkiem) powinnam jesc czesciej w mniejszych ilosciach i jak np. zjem wieczorem to, co wczoraj, to potem mam problemy ze wzdeciami... Uwazam, ze jem duzo, ale pewnie popelniam jakis blad...
Pewnie po czesci wina jest druga praca, ale jak jej nie bylo, to tak samo wazylam. Poza tym, chodze do niej tylko od pon. do srody.

No i musze przyznac, ze musze wrocic do cwiczen, bo jak ostatnio cwiczylam to wlasnie osiagnelam wage 53kg Niestety przez remont w domu zaprzestalam cwiczen... Ale jutro ide na joge i zapisujemy sie z siostra na jakies cwiczonka, wiec moze przybiore troszke masy miesniowej, ktora troszke wazy

Macie dla mnie moze jakies rady?
mysiaedysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 14:19   #794
Yaollinka
Zadomowienie

Ale Ty nie jesz dużo.
Yaollinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 14:42   #795
Shinn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yaollinka Pokaż wiadomość
Ale Ty nie jesz dużo.
No właśnie

Wiki Królikowska: Ładne nogi, płaski brzuch czy fajne cycki?
Jakub Żulczyk: Przede wszystkim jędrny mózg.

Shinn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 19:32   #796
niqska
Wtajemniczenie

Yaollinka,Shinn a jak wygląda wasz jadłospis?

kurde dużo nie dużo... ile jest dużo? bo ja już nie wiem. Ja jem mało ale staram sobie robić bomby kaloryczne. Dziś miałam cały dzień w biegu
zjadłam dwie kanapki z masłem orzechowym i dżemem truskawkowym, następnie płatki z mlekiem, 2 banany później 2 bułki i jeszcze zamierzam zjeść coś. Dziś strasznie mało zjadłam nie miałam ciepłego posiłku bo cały dzień spędziłam na trasie i na sesji zdjęciowej i weź tu przytyj

Stary 2010-05-26, 20:17   #797
mysiaedysia
Raczkowanie

To ile powinnam jesc...?

Dzisiaj:
Sniadanie z 3 kanapek z salata, wedlina, pomidorem.
W pracy 3 kawalki ciasta (imieniny ), 2 kanapki z tym co wyzej, danio, banan.
W drugiej pracy: mala paczka chrupek (tak mi sie zachcialo ), 2 kanapki, salatka jarzynowa.
Obiad o 20-tej ziemniaczki z sosikiem i mieskiem (zapomnialam o mizerii, wiec bylo bez).
Serio, ale nie wiem, kiedy ja mialabym jeszcze cos jesc...
mysiaedysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 23:54   #798
kapsel
Rozeznanie

GG do kapsel

hm ja sobie ostatnio zrobiłam spis najbardziej kalorycznych produktów (tych które są zdrowe) i oto moje "odkrycia" (takie odkrycia ze pewnie kazda z was to wie ale niech tam ):

wszystko dot. 100g/100ml

oliwa z oliwek - 884kcal (Jedna łyżka stołowa - 10ml)
Masło - 730kcal (posmarowanie jednej kanapki - ok. 10g masla)
miód- 324
orzechy włoskie- 645
salami (niezbyt zdrowe ale....)...aż 570
sezamki- 402

I tak sobie mysle o tej oliwie... wiadomo wszem i wobec ze oliwa z oliwek jest zdrowa. Więc wykombinowałam, że codziennie będe zjadać te 100ml. Łyżka do sałatki, do mięsa, do ziemniaków, do wszystkiego gdzie pasuje. Tylko takie pytanie - czy to nie za duże obciążenie dla żołądka? wolałabym się nie naciąć na efekty uboczne w postaci wzdęć, zaparć, no cóż...biegunki i co tam jeszcze człowieka może spotkać. Co myślicie?

Edytowane przez kapsel
Czas edycji: 2010-05-26 o 23:59
kapsel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 07:21   #799
Lilllith
Rozeznanie

o wzdecia i zaparcia sie nie boj oliwa z oliwek pomaga walcyc z tym :P ja pilam przez miesiac codziennie na czczo lyzke duza stolowa oliwy z oliwek tylko ja chcialam ze wzgledu na sucha skore :P i pomoglo troche smaruje sie balsamem co 2 dni a kiedys musialam codziennie a i tak bylam sucha rano

Aparatka sobie jestem
Góra->28.05.10 Dół->14.08.10
Koszta - 3860

Lilllith jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-27, 08:39   #800
Shinn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysiaedysia Pokaż wiadomość
To ile powinnam jesc...?

Dzisiaj:
Sniadanie z 3 kanapek z salata, wedlina, pomidorem.
W pracy 3 kawalki ciasta (imieniny ), 2 kanapki z tym co wyzej, danio, banan.
W drugiej pracy: mala paczka chrupek (tak mi sie zachcialo ), 2 kanapki, salatka jarzynowa.
Obiad o 20-tej ziemniaczki z sosikiem i mieskiem (zapomnialam o mizerii, wiec bylo bez).
Serio, ale nie wiem, kiedy ja mialabym jeszcze cos jesc...
Cytat:
Napisane przez kapsel Pokaż wiadomość
hm ja sobie ostatnio zrobiłam spis najbardziej kalorycznych produktów (tych które są zdrowe) i oto moje "odkrycia" (takie odkrycia ze pewnie kazda z was to wie ale niech tam ):

wszystko dot. 100g/100ml

oliwa z oliwek - 884kcal (Jedna łyżka stołowa - 10ml)
Masło - 730kcal (posmarowanie jednej kanapki - ok. 10g masla)
miód- 324
orzechy włoskie- 645
salami (niezbyt zdrowe ale....)...aż 570
sezamki- 402

I tak sobie mysle o tej oliwie... wiadomo wszem i wobec ze oliwa z oliwek jest zdrowa. Więc wykombinowałam, że codziennie będe zjadać te 100ml. Łyżka do sałatki, do mięsa, do ziemniaków, do wszystkiego gdzie pasuje. Tylko takie pytanie - czy to nie za duże obciążenie dla żołądka? wolałabym się nie naciąć na efekty uboczne w postaci wzdęć, zaparć, no cóż...biegunki i co tam jeszcze człowieka może spotkać. Co myślicie?
A ja bym radziła wam się przenieść na ten wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=412847 . Po pierwsze tam jest mnóstwo osób, które wpisują swój całodzienny jadłospis, po drugie doradzą co powinnyście dorzucić, bądź wyrzucić ze swoich jadłospisów i po trzecie dowiecie się ile co ma kalorii Ja również korzystam z tego i naprawdę pomaga.

Stary 2010-05-28, 21:12   #801
sophisticated_
Rozeznanie

witajcie jestem tu nowa takze jesli cos zle napisalam to bardzo przepraszam
a wiec mam 17 lat mierze 166cm wzrostu i waze 46kg i to nie jest tak ze ja nie mam apetytu jem bardzo duzo zwlaszcza slodyczy i nic od kilku lat probuje utyc nieskutecznie jesli chodzi o jedzenie moim problemem jest to ze nie lubie miesa chociaz sie zmuszam i nie jem ryb
znacie jakies skuteczne sposoby abym wkoncu mogla przytyc?
dodam tylko ze do mojej niedowagi przyczynil siew znacznym stopniu stres
sophisticated_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 08:50   #802
Shinn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sophisticated_ Pokaż wiadomość
witajcie jestem tu nowa takze jesli cos zle napisalam to bardzo przepraszam
a wiec mam 17 lat mierze 166cm wzrostu i waze 46kg i to nie jest tak ze ja nie mam apetytu jem bardzo duzo zwlaszcza slodyczy i nic od kilku lat probuje utyc nieskutecznie jesli chodzi o jedzenie moim problemem jest to ze nie lubie miesa chociaz sie zmuszam i nie jem ryb
znacie jakies skuteczne sposoby abym wkoncu mogla przytyc?
dodam tylko ze do mojej niedowagi przyczynil siew znacznym stopniu stres
Przeczytaj cały wątek, te temat był poruszany tysiąc razy.

Stary 2010-05-30, 09:57   #803
aneciashow
Raczkowanie

no a ja chyba zaczynam ćwiczyc na siłce, bo raczej nie da rady z tłuszczem, ale chyba nikt nie jest chudy tak jak ja 172, 45 kilogramów, mam drobne kosci po prostu ale powoli siebie akceptuje. teraz skupiam sie na tym, zeby miec ładna twarz

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

zzreszta teraz jest duzo ubran dzieki ktoerym mozna zatuszowac swoja chudosc, ostatnio kupilam sobie niebieska tunikę w kwiaty
aneciashow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 10:08   #804
pixelka
Zakorzenienie

GG do pixelka

Cytat:
Napisane przez aneciashow Pokaż wiadomość
no a ja chyba zaczynam ćwiczyc na siłce, bo raczej nie da rady z tłuszczem, ale chyba nikt nie jest chudy tak jak ja 172, 45 kilogramów, mam drobne kosci po prostu ale powoli siebie akceptuje. teraz skupiam sie na tym, zeby miec ładna twarz

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

zzreszta teraz jest duzo ubran dzieki ktoerym mozna zatuszowac swoja chudosc, ostatnio kupilam sobie niebieska tunikę w kwiaty
Nie jesteś sama, ja mam 168 a ważę 40kg, więc podobnie jak Ty... z tą różnicą, że nie umiem tego zaakceptować, a już najbardziej tych chudych ud i wielkiej szpary pomiędzy nimi
A o jakich ubraniach mówisz? Bo ja od lat szukam jakiś spodni, które by pogrubiały, albo jakieś rajstopy grube czarne (na zimę) do sukienki czy spódnicy.

mgr matematyki

pixelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 10:58   #805
Shinn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pixelka Pokaż wiadomość
Nie jesteś sama, ja mam 168 a ważę 40kg, więc podobnie jak Ty... z tą różnicą, że nie umiem tego zaakceptować, a już najbardziej tych chudych ud i wielkiej szpary pomiędzy nimi
A o jakich ubraniach mówisz? Bo ja od lat szukam jakiś spodni, które by pogrubiały, albo jakieś rajstopy grube czarne (na zimę) do sukienki czy spódnicy.
Czarne rajstopy to raczej wyszczuplają. Szukaj takich we wzory. Bo one optycznie pogrubiają nogi. Bo zwykłe, czarne, jeszcze bardziej je wyszczuplą.

Stary 2010-05-30, 11:06   #806
pixelka
Zakorzenienie

GG do pixelka

Cytat:
Napisane przez Shinn Pokaż wiadomość
Czarne rajstopy to raczej wyszczuplają. Szukaj takich we wzory. Bo one optycznie pogrubiają nogi. Bo zwykłe, czarne, jeszcze bardziej je wyszczuplą.
Tak wiem, ale chodziło mi o takie grube wełniane kiedyś były w H&M bodajże, ale zanim zdecydowałam się kupić to juz ich nie było, poza tym nie mówię koniecznie o czarnych, szare też mogą być, a gdzie nie wejde do sklepu to wiecznie wszystko wyszczuplające jest.

mgr matematyki

pixelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 11:09   #807
Shinn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pixelka Pokaż wiadomość
Tak wiem, ale chodziło mi o takie grube wełniane kiedyś były w H&M bodajże, ale zanim zdecydowałam się kupić to juz ich nie było, poza tym nie mówię koniecznie o czarnych, szare też mogą być, a gdzie nie wejde do sklepu to wiecznie wszystko wyszczuplające jest.
To może sklepy typu Gatta. Tam Ci mogą coś doradzić, ale tez trzeba się liczyć z większymi kosztami. Ewentualnie jeszcze ryneczki, etc.

Stary 2010-05-31, 20:49   #808
sailormaary
Zadomowienie

polecam spodnie z przetarciami, jasne one pogrubiają u mnie skutecznie i noszę też trochę przy duże spodnie , zapinam paskiem i od razu grubiej
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 19:20   #809
sophisticated_
Rozeznanie

Dot.: A ja chciałabym zgrubnąć ..

ja dzis sie wazylam 45 kilo przy wzroscie 166 po prostu myslalam ze sie rozplacze mam 17 lat od kilku lat probuje przytyc jem posilki dojadam miedzy posilkami jem na miescie i nic juz po prostu nie mam sily chcialbym wygladac kobieco nabrac kobiecych ksztaltow ale juz powoli trace nadzieje ..
sophisticated_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 19:29   #810
Shinn
Zakorzenienie

Dot.: A ja chciałabym zgrubnąć ..

Cytat:
Napisane przez sophisticated_ Pokaż wiadomość
ja dzis sie wazylam 45 kilo przy wzroscie 166 po prostu myslalam ze sie rozplacze mam 17 lat od kilku lat probuje przytyc jem posilki dojadam miedzy posilkami jem na miescie i nic juz po prostu nie mam sily chcialbym wygladac kobieco nabrac kobiecych ksztaltow ale juz powoli trace nadzieje ..
A może siłownia ?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości