Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 649 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-01, 19:11   #19441
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IV

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Myjemy tak często jak tego wymagają włosy/skóra głowy.
Ja myję codziennie, czasem rzadziej.

Olejowałam co tydzień w ziemie, teraz zarzuciłam tę praktykę, włosy latem/wiosną gorzej reagowały. Przerzucam się na miód

Maski różnie, co tydzień zazwyczaj kładę coś extra.

Odżywki do spłukiwania? Np.:
Natur Vital dostępna w Naturze
The Body Shop (TBS) miodowa
TBS oliwkowa
Wax do zniszczonych włosów, L'biotica
Alverde (niemieckie)
Yes to carrots (Sephora)
Cytat:
Napisane przez msk3 Pokaż wiadomość
Ja robię maski różnie,jak mam ochotę.
Myję zwykle co dzień bo lubię testować jedno z drugim i trzecim.
Np.oleje teraz nakładam raz na tydzień-dwa,maski 2-3 razy w rygodniu.
Wiosną zmieniłam nieco pielęgnację.
Maski wzbogacam olejami,miodem,żółtkiem,i nnymi odżywkami,kwaśnym mlekiem aloesem a nawet naftą.
To zależy co mam pod ręką.
Na początek proponuję Ci d/s-balsam do zniszczonych Seboradin-w aptece
maska Wax do zniszczonych-apteka
Doliva z toskańską oliwką-apteka
aloes-najczęściej w aptece
olej avocado bądź jojoba bądź kokosowy-2 pierwsze w aptece np. lub na ZSK lub Mazidła

Bez spłukiwania świetnie sprawdza się Naturia Joanna z lnem i rumiankiem-osiedlowe sklepy
lub z miodem i cytryną lub z makiem

Kup sobie w aptece nasiona(NIEMIELONE) lnu i upichć żel lniany.
Możesz go także stosować jako maskę z dodatkami lub bez.
zapisałam w kajeciku thx
jutro zakupy

szperam za żelem lnianym.Pododawałam do zakładek podgląd na pojedyńcza wiadomość i wcięło
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 19:20   #19442
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tricomi Pokaż wiadomość
w wątku oftopowym zdaje się podawałam linka do brytyjskiego sklepu z kosmetykami w dużej mierze takimi samymi jak w Curl Marcie, czas realizacji pewnie będzie dużo krótszy a i przesyłka pewnie tańsza, może ktoś będzie chciał sobie sprawdzić

I moje pytanie czy taki zestaw na początek mojej przygody może być?
  • do mycia- Yung odżywka połysk jedwabiu
  • odżywka d/s - Mrs. Potter do włosów matowych i osłabionych lub Garnier Naturalna Pielęgnacja Awokado i Masło Karite
  • Paloma First Aid Żel Aloe Vera
czy jeszcze coś dodać?

Aha i czy Kallos Crema Al Latte to zbyt bogata odżywka do stosowania jako d/s przy każdym myciu?
Do punktu drugiego dodałabym (lub zastąpiła) coś bogatszego składowo (od Mrs Potters).
Punkt trzeci: palomy już nie kupisz, wycofana, producent zbankrutował

Kallos jeśli dobrze pamiętam nie jest zbyt bogatą maską.
A czy Ci będzie odpowiadać przy każdym myciu, dowiesz się jak spróbujesz

A na British Curlies niestety przesyłka uzależniona jest od wagi/objętości zamawianych produktów więc przesyłka wcale tak mało nie wychodzi. Im więcej produktów tym wyższa cena za pocztę.
Ciekawam jak to wygląda na CM...
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 19:24   #19443
msk3
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Haylee Pokaż wiadomość
używała może któraś z Was produktów Marion? np. http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...na-kuracja.htm
albo
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...jaca-wlosy.htm
hm? bo znalazłam sklep, w którym te odżywki są dostępne, dodatkowo wszystkie rodzaje Joanny Naturia b/s

i jeszcze to : http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...ych-wlosow.htm
Ja nie używałam.
One mają silikony i pQ.
Jeśli zmywasz co jakiś czas szamponem to dlaczego nie.
Jednak ja bym nie używała.

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
w wątku oftopowym zdaje się podawałam linka do brytyjskiego sklepu z kosmetykami w dużej mierze takimi samymi jak w Curl Marcie, czas realizacji pewnie będzie dużo krótszy a i przesyłka pewnie tańsza, może ktoś będzie chciał sobie sprawdzić

I moje pytanie czy taki zestaw na początek mojej przygody może być?
  • do mycia- Yung odżywka połysk jedwabiu
  • odżywka d/s - Mrs. Potter do włosów matowych i osłabionych lub Garnier Naturalna Pielęgnacja Awokado i Masło Karite
  • Paloma First Aid Żel Aloe Vera
czy jeszcze coś dodać?

Aha i czy Kallos Crema Al Latte to zbyt bogata odżywka do stosowania jako d/s przy każdym myciu?
Zapomniałaś o odżywce bez spłukiwania.Np.joanna-cena 4 zł.

Nie wiem czy ten kallos ma proteiny mleczne-jak tak,to możesz nimi przekarmić włosy.
Lepiej spraw sobie na zmianę coś innego jeszcze np. Wax(biowax) lub seboradin
msk3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 19:28   #19444
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość

Dontknow ależ dawno Cię nie było. Fajnie, że jesteś
Jak napisała Syrenka - wiele z nas zmieniło pielęgnację na lżejszą i stosuje płukanki zakwaszające. Sama odrzuciłam olejowanie i zredukowałam ilośc emolientów w pielęgnacji. Jest lżej, więcej humektantów i płukanek.
Odczuwasz jakieś zmiany w skręcie czy wyglądzie włosów (elastyczności, mięsistości) poza ich puszeniem się?
Cytat:
Witaj, jakiś czas Cię nie było

Hmm...
* oleje kilka osób odstawiło bo wiosną/latem przestały się sprawdzać
* może przekarmiłaś proteinami? Kallos + keratyna
* spróbuj czegoś zakwaszającego, np woda z cytryną lub octem
* od kilku dni połowa forum robi maski z miodu i odżywki , może to rozjaśnić włosy ale również nawilżyć; u mnie się sprawdziła rewelacyjnie; miód z odżywką na 2 lub kilka godzin, spłukać wodą i dalej jak zazwyczaj.
* jeśli deszcz wyraźnie puszy włosy spróbuj czegoś emolientowego; powyżej zrobiłam wybiórczą listę; np. pojawiły się odzywki Garniera Naturalna pielęgnacja, mają zazwyczaj emolientowe składy i jedna z nich jest zgodna z CG.
Zerknij do składowego, są zanalizowane (póki co 4 z pięciu)
dzięki ;* na was zawsze można liczyć!
fakt, nie było mnie, choć czasami was podczytywałam. szkolne obowiązki dają mi niezły wycisk

w takim razie zmieniam pielęgnację i ja.
przede wszystkim ta odżywka z miodem (może być ta z Garniera z awokado i masłem karite?), płukanki. myślałam jeszcze, żeby dokupić właśnie te maski: Tołpa i Doliva z toskańską oliwą z oliwek...
odstawię na razie keratynę, Kallosa raz na tydzień.. no i przede wszystkim pójdę do fryzjera, żeby mi usunął co najmniej 1/3 objętości, tak jak ostatnio.

co do skrętu: z przodu są śliczne loki, jeszcze nigdy chyba takich nie miałam. z tyłu gorzej, ale przyzwyczaiłam się do pewnego upięcia: włosy z boku spinam do tyłu i tym sposobem ludzie myślą, że wszystkie kłaki to loki i podziwiają mój skręt. więc jakoś sobie radzę.. do przodu jest na pewno o niebo lepiej niż w styczniu!
Stary 2010-06-01, 20:17   #19445
tricomi
Zakorzenienie

Cytat:
Do punktu drugiego dodałabym (lub zastąpiła) coś bogatszego składowo (od Mrs Potters).
Punkt trzeci: palomy już nie kupisz, wycofana, producent zbankrutował

Kallos jeśli dobrze pamiętam nie jest zbyt bogatą maską.
A czy Ci będzie odpowiadać przy każdym myciu, dowiesz się jak spróbujesz

A na British Curlies niestety przesyłka uzależniona jest od wagi/objętości zamawianych produktów więc przesyłka wcale tak mało nie wychodzi. Im więcej produktów tym wyższa cena za pocztę.
Ciekawam jak to wygląda na CM...
Faktycznie ciekawe, z tego co kiedyś czytałam na forum NC przesyłka zagraniczna była horrendalnie wysoka, może już coś zmienili w tej sprawie

czy np. Ziaja Plantica "Czarna Rzepa" jest wystarczająca d/s? przynajmniej tak mi się wydaje po lekturze wątku z analizami

Cytat:

Zapomniałaś o odżywce bez spłukiwania.Np.joanna-cena 4 zł.

Nie wiem czy ten kallos ma proteiny mleczne-jak tak,to możesz nimi przekarmić włosy.
Lepiej spraw sobie na zmianę coś innego jeszcze np. Wax(biowax) lub seboradin
faktycznie, spróbuje coś tej Joanny, bo widzę, że dużo osób poleca
a jeśli chodzi o tego Kallosa, to włosy myję 2-3 razy w tygodniu, więc może nie będzie aż tak dużo tych protein, na razie będę go stosować i obserwować
tricomi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 20:29   #19446
Edith3F
Zadomowienie

Cytat:
Edith3F możesz wozić ze sobą cytrynę albo kilka torebek hibiskusa. Napar zrobisz na wieczór, a rano rozcieńczysz i bedzie płukanka Hibiskus od czasu do czasu chyba nie powinien skutecznie farbować na rudo
No tak, cytryna Ale ostatnio nawet cytryny u rodziców nie było
Hibiskusa nie zaryzykuję i tak słońce chyba(a przecież słońca jest tak mało ostatnio ) robi mi rude pasemka
Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Agison-Edith też pewnie ją podziwia...tylko trochę inaczej

A co do wypadajacych włosów...mój TŻ jest ostatnio zadowolony z szamponu Shaumy dla facetów z kofeiną
Zaczął mu rosnąć meszek trochu na "zakolach" (piszę w cudzysłowiu, bo ja nie widzę zakoli, ale on...owszem...i to jakie )
Podziwia... na różne sposoby

Mój to ma widoczne zakola ale w sumie to odkąd się znamy to je ma

Oblukam ten szampon pewnie ma silikony

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
Ojoj... Rozumiem, że Paloma na wykończeniu... Ja bym zaatakowała po całości: lubię Natur Vital (to cała seria Natury przeciwko wypadaniu włosów) i tu wzięłabym szampon (choć składu nie pamiętam, przepraszam) i odżywkę. Do tego codzienne wcierki z Jantara.
Na dokładkę pokrzywa i skrzyp oraz witamina B (lub suplementacja).
Pojawia się jednak kilka pytań: czy to wyłącznie wypadanie, czy może genetyczna skłonność; oraz czy te same suplementy (mam tu na myśli tabletki a nie napary) działają identycznie na mężczyzn i kobiety
Dobrze by było przemyśleć sprawę, biorąc pod uwage kilka pokoleń, a także dobrac suplementację (jeśli TŻ nie zgodzi się na napary skryzpowo-pokrzywowe i wit. b) do wieku i płci.
Kolega za skuteczny uważał Vichy z aminexilem, ale kuracja dała się we znaki jego kieszeni i jedynie powstrzymała na jakiś czas proces, który i tak musiał się toczyć. Za to dziś dużo fajniej wygląda (ja w ogóle lubię facetów obciętych krótko )
Dowiedziałam się od TŻ że gdy używał Palomy to włosy przestały mu wypadac Za to nowe według niego nie rosły Dopytywałam czy wsmarowywał w skórę- twierdził że tak Byłam zła że dopiero teraz mi to powiedział Paloma juz jakiś czas temu mu się skończyła i teraz używa jakiegoś żelu Tafta.. i włosy znów mu lecą
Wręczyłam mu w niedzielę resztkę mojej Palomy Wieczorem grzecznie poinformował, że ją zastosował
Chciałabym jednak żeby właśnie kompleksowo się tym zajął.Teraz używa jakiegoś szamponu 2w1 Avonu
Mój TŻ ma już spore zakola, natomiast jego tata ich nie ma TŻ twierdzi że to stresy Obawiam się czy da się namówić na picie ziółek, czy wcierki będę próbowac coś zdziałać Jantara mam zapas
dziękuję Eloee za pomoc

Dbam o moje fale (ostatnie podcięcie 7.09.2011r)
Edith3F jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 20:48   #19447
Edith3F
Zadomowienie

Cytat:
od kilku dni połowa forum robi maski z miodu i odżywki ,
Rozbawiło mnie to zdanie to fakt chyba i ja spróbuje tego miodu mimo złych doświadczeń
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Pierwsza fotka-powód mojej rozpaczy...ni to puch ni to fale
Kolejne zdjęcia są po pierwszym umyciu odżywką,plunkingu(dobrze napisalam?hmm ale wiecie o co chodzi) z odrobiną żelu i już buźka mi się uśmiechała, a to przecież dopiero początek mojej przygody z moimi włosami.
Faktycznie włoski podobne do Eloee Po myciu odżywką już widac różnicę
Cytat:
Napisane przez Haylee Pokaż wiadomość
Ja używałam tego fioletowego płynu do kręconych -jest niezły, ale ma PEGi i pq -tak więc więcej już nie kupię

Msk piękne loczki! śliczne , a przód świetny

Stary 2010-06-01, 21:01   #19448
MidnightPoison
Raczkowanie

Rany, jak trudno znaleźć coś bez silikonowego
W końcu kupiłam Nivea do stylizacji loków i widziałam że ma w skłądzie dimethicone ale jak naprawdę niczego innego nie było

Jestem na etapie robienia żelu lnianego.
W ogóle dziś siedziałam u dentysty, jęcząc z bólu a ona do mnie że mam takie ładne włosy, za każdym razem wyglądają inaczej ..

Pasmo pamięci:
(23.05.10 - 14cm)
(26.09.10 - 20 cm)

MidnightPoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 21:13   #19449
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
Faktycznie ciekawe, z tego co kiedyś czytałam na forum NC przesyłka zagraniczna była horrendalnie wysoka, może już coś zmienili w tej sprawie
Czy jesteś pewna,że CM wysyla do Polski?
Ja w kwietniu po rejestracji i mailowym zapewnieniu,że tak...kiedy przyszło co do czego obeszłam się smakiem.
Po złożeniu zamówienia i akceptacji karty kredytowej otrzymalam informację,że do takich a takich krajów nie wysyłają...w tym oczywiście była Polska
Mówię o amerykańskim sklepie nie brytyjskim.
polelavendove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 21:33   #19450
tricomi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez polelavendove Pokaż wiadomość
Czy jesteś pewna,że CM wysyla do Polski?
Ja w kwietniu po rejestracji i mailowym zapewnieniu,że tak...kiedy przyszło co do czego obeszłam się smakiem.
Po złożeniu zamówienia i akceptacji karty kredytowej otrzymalam informację,że do takich a takich krajów nie wysyłają...w tym oczywiście była Polska
Mówię o amerykańskim sklepie nie brytyjskim.
Pewna nie jestem, czytałam tylko na forum wypowiedź dziewczyny, która pisała, że po wrzuceniu do koszyka okazało się, koszt przesyłki dwóch rzeczy wynosił ponad 40$, ale czy ostatecznie coś zamawiała, to nie wiem.

Jeśli w koszyku możesz wybrać opcję wysyłki do Polski i zaakceptowali Ci kartę, to bardzo dziwne, że potem wyszły problemy, może mieli jakiś błąd w systemie? Pisałaś do nich maila w tej sprawie?
tricomi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 21:40   #19451
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MidnightPoison Pokaż wiadomość
Rany, jak trudno znaleźć coś bez silikonowego
W końcu kupiłam Nivea do stylizacji loków i widziałam że ma w skłądzie dimethicone ale jak naprawdę niczego innego nie było
Dlatego tak pieczołowicie zbieramy informacje o takich kosmetykach i robimy listy produktów zgodnych z CG

Słynny blog Małgosi86

do oczyszczania włosów i skalpu,
do intensywnego odżywiania włosów,
do odżywiania włosów,
do wydobycia i utrwalenia skrętu
Stary 2010-06-01, 22:29   #19452
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
Pewna nie jestem, czytałam tylko na forum wypowiedź dziewczyny, która pisała, że po wrzuceniu do koszyka okazało się, koszt przesyłki dwóch rzeczy wynosił ponad 40$, ale czy ostatecznie coś zamawiała, to nie wiem.

Jeśli w koszyku możesz wybrać opcję wysyłki do Polski i zaakceptowali Ci kartę, to bardzo dziwne, że potem wyszły problemy, może mieli jakiś błąd w systemie? Pisałaś do nich maila w tej sprawie?
Robilam dwukrotnie,z tym samym niestety skutkiem
Tak odpisano mi,że nie wysyłają do Polski,ale to było w kwietniu więc myślałam,że coś się zmieniło.
polelavendove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 22:45   #19453
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego tak pieczołowicie zbieramy informacje o takich kosmetykach i robimy listy produktów zgodnych z CG

Słynny blog Małgosi86

do oczyszczania włosów i skalpu,
do intensywnego odżywiania włosów,
do odżywiania włosów,
do wydobycia i utrwalenia skrętu
zapisałam wszystkie perełki
nawet znalazł się żel lniany.Może jutro zrobię.

p.s lista pt. "kupić" robi się coraz dłuższa
mąż powie że oszalałam, no ale 10lat nic do włosów oprócz szamponu nie kupowałam więc muszę nadrobić

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

ehhh no przecież nie zasnęłabym nie zadając wam pytania.
Jakie cięcie życzycie sobie u fryzjera, tak by zrozumiał o co wam chodzi?
w sensie bez degażownia, cięcie na sucho i co więcej?

Stary 2010-06-01, 22:54   #19454
syrenka
Wtajemniczenie

Ja chodzę od dwóch lat do Jean Luis Davida.
Wcześniej obcięłam się u jakiejś osiedlowej fryzjerki, której fatalne ciecie pozwoliło mi odkryć, że moje loki nadają się do pokazania światu
Proszę o podcięcie 1-2cm (zawsze respektowane) + cieniowanie. Ich metoda mi odpowiada; żadnego degażowania nie stosują.
Ale cena niestety mało przyjazna: 78zł
Stary 2010-06-01, 23:09   #19455
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
Dziś testowałam zestaw Deva Curl.
Wcześniej maska z miodu,oleju lnianego,jojoba,avocado,p roteiny od Rybiorka,maska Wax.
Zmyłam Hippem następnie do mycia no-poo Deva curl,odżywka d/s i An gel Deva.Następnie Tigi Foxy Curl Contour Cream(Lavendko).
msk3 zajrzalam do dziennika i mnie powalilo
jaka roznica!! noo taka roznica ze nie moge sie nadziwic- czy to naprawde Twoje wlosiska na pierwszej fotce z lutego??
cudnie! ! i to nie fale- ale LOKI

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:

Nava wspaniałę włosy po 5 dniach niemycia Poproszę choć trochę
Eloe77 chyba niezbyt uwaznie przeczytalas mojego posta, to pozwole go zacytowac
"to po tym jak nie mylam wlosow 5 dni, a na fotce-dzien po myciu " pewnie nie wyszlabym z podziwu widzac je w takim stanie nie myte 5 dni i calodziennym noszeniu czapki
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 23:32   #19456
msk3
BAN stały

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19730776]msk3 zajrzalam do dziennika i mnie powalilo
jaka roznica!! noo taka roznica ze nie moge sie nadziwic- czy to naprawde Twoje wlosiska na pierwszej fotce z lutego??
cudnie! ! i to nie fale- ale LOKI

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Eloe77 chyba niezbyt uwaznie przeczytalas mojego posta, to pozwole go zacytowac
"to po tym jak nie mylam wlosow 5 dni, a na fotce-dzien po myciu " pewnie nie wyszlabym z podziwu widzac je w takim stanie nie myte 5 dni i calodziennym noszeniu czapki [/QUOTE]
Tak Nava,to moje własne z lutego.
Wtedy nieśmiało tu spytałam czy to lekkie falusie czy co?
I jak dziewczyny napisały,że widzą potencjał wzięłam się za robotę.
Takie mi już wystarczą zdecydowanie bo wydają się znacznie krótsze z tym skrętem.
Po wyschnięciu się rozluźniają ale to i tak jakbym nie miała nic na głowie.
przywykłam do długich.

Dziękuję bardzo
msk3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 23:53   #19457
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
Tak Nava,to moje własne z lutego.
Wtedy nieśmiało tu spytałam czy to lekkie falusie czy co?
I jak dziewczyny napisały,że widzą potencjał wzięłam się za robotę.
Takie mi już wystarczą zdecydowanie bo wydają się znacznie krótsze z tym skrętem.
Po wyschnięciu się rozluźniają ale to i tak jakbym nie miała nic na głowie.
przywykłam do długich.

Dziękuję bardzo
Msk3a to zdementowalas moje podejrzenia
ja od zawsze mialam i mam slabosc do falo-lokow, luzniejszych lokow,tylko jakos moje wlosiska nie podzielaja mojej slabosci...
super wloski
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 00:40   #19458
MidnightPoison
Raczkowanie

Nałożyłam sobie na włosy balsam aloesowy Mrs. Potter's oraz na włosy poniżej linii uszu odżywkę Nivea Flexible Curls i czekam aż mi włosy wyschną bo boje się że bede przypominać lwa i nie zdążę rano umyć włosów przed wyjściem
Jak nie padnę trupem / lustro mi nie pęknie to napisze czy coś pomogło
Tymczasem poedukuję się trochę z youtube ^^

Pasmo pamięci:
(23.05.10 - 14cm)
(26.09.10 - 20 cm)

MidnightPoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 06:36   #19459
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Edith- mój musi zgarnąć włosy do tyłu żebyś coś zobaczyła Wiesz- on ma loczki i tak mu opadają, ze nie widać nic Ale ostatnio jak się chwalił to rzeczywiście- rośnie mu tam meszek nowy
Shauma oczywiście naszpikowana silikonami...ale skoro mu pomaga?
On by się w życiu nie zgodził na wcierki i picie ziółek
Już ja to widzę

A mi się właśnie parzy skrzyp Ja też zaczynam 3- miesięczna batalię skrzypo-pokrzywą i wit. B

tak w ogóle to wczoraj kupiłam na spróbowanie do mycia odżywkę Artiste wzmacniającą Zobaczymy jak się sprawdzi przy następnym myciu

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 08:14   #19460
katarzynka00
Zakorzenienie

Ugotowałam żel lniany...ale smarki
Już zapomniałam jak w dzieciństwie to piłam, nawet nie pamiętam na co.
Przecedziłam do miseczki.Tak może stać do jutra, czy lepszy zakręcany słoiczek?

Już nie mogę się doczekać kiedy go użyję.

Pokrzywę wpisuję na listę zakupów.Tylko najpierw poczytam o jej działaniu.

Stary 2010-06-02, 08:26   #19461
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
E

tak w ogóle to wczoraj kupiłam na spróbowanie do mycia odżywkę Artiste wzmacniającą Zobaczymy jak się sprawdzi przy następnym myciu
też ją kupiłam uzyłam raz ale z kilkoma innymi na raz więc cięzko mi cokolwiek powiedzieć

Byłam wczoraj u frycka podciąc końcówki. Na wejściu usłyszałam pytanie:
prostujemy czy myjemy? Eshh rano myłam włosy ale z dwojga złego wybrałam znów mycie. Użył do tego szamponu chi organics +odżywka nasmarował je olejkiem chi organics i ciął dosłownie 1 cm nawet mniej. Potem spryskał włoski chi curls coś tam tam w zielonej butelce i przystawił mi do głowy to coś co daje ciepło jak sie farbuje włosy i to mi suszyło czuprynę. Tylko że z moim loczków i tak wyszły fale i to takie suchawe, lekkie jakieś wrrr jednak nikt im nie robi tak dobrze jak ja ja walę dużo odżywek dlatego są cięższe i nawilżone on oszczędzał Więc mogłam wybrać prostowanie przynajmniej mogłabym wtedy do ludzi wyjść a nie dobieranego robić

Kwietniowa Mamusia - Maja

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2010-06-02 o 09:46
kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 09:37   #19462
paprif
Zakorzenienie

Ja wczoraj zakupiłam jeszcze OdżywkęGarniera z aloesem i Joannę "z apteczki babuni" z miodem i proteinami mlecznymi.
Jestem po 2 zastosowaniach Odżywki Garniera z kwiatem thiare- trzymam ok. 20/30min. piękny zapach, który utrzymuje się na włosach
Aparat już jest, teraz tylko go naładuję i cyknę sobie fotkę
Stary 2010-06-02, 09:48   #19463
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paprif Pokaż wiadomość
Ja wczoraj zakupiłam jeszcze OdżywkęGarniera z aloesem i Joannę "z apteczki babuni" z miodem i proteinami mlecznymi.
Jestem po 2 zastosowaniach Odżywki Garniera z kwiatem thiare- trzymam ok. 20/30min. piękny zapach, który utrzymuje się na włosach
Aparat już jest, teraz tylko go naładuję i cyknę sobie fotkę
Właśnie pierwszy raz sobie ją nałożyłam.Mam tylko wrażenie, że przedobrzyłam z ilościa

na fotki chętnie rzucę okiem.

Dziewczyny ile trzymcie plunikg na głowie?20-30min czy do suchych wlosow? a mozemy kazdej sluży inaczej?

Stary 2010-06-02, 09:55   #19464
Edith3F
Zadomowienie

Cytat:
Jakie cięcie życzycie sobie u fryzjera, tak by zrozumiał o co wam chodzi?
w sensie bez degażownia, cięcie na sucho i co więcej?
Ja mówię żeby podciąc 1-2cm i wycieniować
Tylko nie każda fryzjerka może posłuchac Dlatego warto zaznaczyć że bez degażowania ,oraz poprosić fryzjerkę żeby pokazała ile cm podcina włosy
Cytat:
Ja chodzę od dwóch lat do Jean Luis Davida.
Wcześniej obcięłam się u jakiejś osiedlowej fryzjerki, której fatalne ciecie pozwoliło mi odkryć, że moje loki nadają się do pokazania światu
Proszę o podcięcie 1-2cm (zawsze respektowane) + cieniowanie. Ich metoda mi odpowiada; żadnego degażowania nie stosują.
Ale cena niestety mało przyjazna: 78zł
Nazwa brzmi bardzo intrygująco
78zł to nie mało.
Blisko mojego mieszkania otwarto nowy salon fryzjerski alterier Moja siostra go zauważyła i była tam żeby podciąc grzywkę. Pytała też o cięcie całych włosów (siostra ma grube ,gęste, kręcone włosy) i cena jaka padała to: 70-80 zł
Ciekawa jestem czemu tak drogo.Fryzjerka powiedziała też że trzeba się dużo wcześniej zapisywać, bo ona ma swoje stałe klientki już.To niby może świadczyć że jest dobrą fryzjerką, tylko ciekawe jak z kręconymi:brzyd al:
Cytat:
Napisane przez MidnightPoison Pokaż wiadomość
Nałożyłam sobie na włosy balsam aloesowy Mrs. Potter's oraz na włosy poniżej linii uszu odżywkę Nivea Flexible Curls i czekam aż mi włosy wyschną bo boje się że bede przypominać lwa i nie zdążę rano umyć włosów przed wyjściem
Jak nie padnę trupem / lustro mi nie pęknie to napisze czy coś pomogło
Padłaś trupem czy lustro pękło?

Nałożyłaś balsam i odżywkę nivea i....mam nadzieję że to spłukałaś?
Jak efekty?
Cytat:
Edith- mój musi zgarnąć włosy do tyłu żebyś coś zobaczyła Wiesz- on ma loczki i tak mu opadają, ze nie widać nic Ale ostatnio jak się chwalił to rzeczywiście- rośnie mu tam meszek nowy
Shauma oczywiście naszpikowana silikonami...ale skoro mu pomaga?
On by się w życiu nie zgodził na wcierki i picie ziółek
Już ja to widzę

A mi się właśnie parzy skrzyp Ja też zaczynam 3- miesięczna batalię skrzypo-pokrzywą i wit. B

A wiesz że sama się zdziwiłam
Mówię wczoraj mojemu o kompleksowym zajęciem się tym wypadaniem, dochodzę do momentu o wcieraniu jantara i piciu pokrzywy,że pewnie by nie chciał... A TŻ stwierdza że on by pił,tylko że... by o tym nie pamiętał
Ach te TŻy
Mi też coś ostatnio więcej włosów wypada.Chociaż dziś jak zaczęłam liczyc to doszłam do wniosku że one są długie i przez to też wydaję się jakby było ich więcej
Ale zaczynam dbać o picie ziółek znów regularnie
Cytat:
Ugotowałam żel lniany...ale smarki
Już zapomniałam jak w dzieciństwie to piłam, nawet nie pamiętam na co.
Przecedziłam do miseczki.Tak może stać do jutra, czy lepszy zakręcany słoiczek?
może stac, ale w lodówce do ok tygodnia słoiczek może byc lekko zakręcony.
Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Tylko że z moim loczków i tak wyszły fale i to takie suchawe, lekkie jakieś wrrr jednak nikt im nie robi tak dobrze jak ja ja walę dużo odżywek dlatego są cięższe i nawilżone on oszczędzał
Mam podobne przemyślenia, tylko ja potrafię im dogodzic
Jak dobrze że jest te forum

Stary 2010-06-02, 09:58   #19465
paprif
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie pierwszy raz sobie ją nałożyłam.Mam tylko wrażenie, że przedobrzyłam z ilościa

na fotki chętnie rzucę okiem.

Dziewczyny ile trzymcie plunikg na głowie?20-30min czy do suchych wlosow? a mozemy kazdej sluży inaczej?
Ja trzymam 15 min.
Stary 2010-06-02, 11:00   #19466
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edith3F Pokaż wiadomość
Ja mówię żeby podciąc 1-2cm i wycieniować
Tylko nie każda fryzjerka może posłuchac Dlatego warto zaznaczyć że bez degażowania ,oraz poprosić fryzjerkę żeby pokazała ile cm podcina włosy

A wiesz że sama się zdziwiłam
Mówię wczoraj mojemu o kompleksowym zajęciem się tym wypadaniem, dochodzę do momentu o wcieraniu jantara i piciu pokrzywy,że pewnie by nie chciał... A TŻ stwierdza że on by pił,tylko że... by o tym nie pamiętał
Ach te TŻy
Mi też coś ostatnio więcej włosów wypada.Chociaż dziś jak zaczęłam liczyc to doszłam do wniosku że one są długie i przez to też wydaję się jakby było ich więcej
Ale zaczynam dbać o picie ziółek znów regularnie

może stac, ale w lodówce do ok tygodnia słoiczek może byc lekko zakręcony.

Mam podobne przemyślenia, tylko ja potrafię im dogodzic
Jak dobrze że jest te forum
zakodowałam

na tydzien to mi go nie wystarczy.Z 2 łyżek i szklanki wody coś mało mi wyszlo.

Ja niestety jeszcze nie wiem co jest dla moich wlosów dobre.Chciałabym umieć odczytywać ich potrzeby i czuć na co dobrze reagują.

Cytat:
Ja trzymam 15 min.
thx

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

podpowiedzcie mi kiedy najlepiej pić pokrzywę?czy nie ma to najmniejszego znaczenia?
najwyklejsza expresową mam kupić w aptece?

Stary 2010-06-02, 11:21   #19467
Edith3F
Zadomowienie

Cytat:
na tydzien to mi go nie wystarczy.Z 2 łyżek i szklanki wody coś mało mi wyszlo.

Ja niestety jeszcze nie wiem co jest dla moich wlosów dobre.Chciałabym umieć odczytywać ich potrzeby i czuć na co dobrze reagują.

podpowiedzcie mi kiedy najlepiej pić pokrzywę?czy nie ma to najmniejszego znaczenia?
najwyklejsza expresową mam kupić w aptece?
żel lniany możesz troszkę krócej gotowac, wtedy będzie rzadszy i będzie go więcej ja tak robię żeby pózniej nie miec problemu z przecedzaniem Taki rozrzedzony u mnie też się sprawdza (chyba u Syrenki też). Pływają w nim takie gęste glutki i można tylko te glutki wybierac
Dobrze reagują tzn że dobrze wyglądają nie puszą się , układają się tak jak chcemy itp Jedna woli drobne loczki inna mięsiste
warto czytac składy i je porównywac chociaz wiem ze to niełatwe

Pokrzywę można pic o każdej porze dnia.
Taką za apteki, w saszetkach jest najwygodniej.Warto pamiętac że ma ona często działania moczopędne Tak więc po kubku pokrzywki warto miec w pobliżu wc Poza tym wypłukuje ona wit B dlatego trzeba uzupełniac braki tej witaminy tabletkami lub drożdżami
Nie mozna też przesadzac- 2 torebki dziennie wystarcza

Stary 2010-06-02, 11:45   #19468
paprif
Zakorzenienie

Zastanawia mnie to "gniazdko" o którym pisałyście... to również jest moja zmora, ale u mnie tak mocno tego nie widać. Smaruję w tym miejscu waxem- myśląc, że jak więcej włosów wyrośnie to tego nie będzie Czy to złudne nadzieje ? Kiedyś myślałam, że im bardziej wycieniowane włosy tym mniej będzie TO widać... ale to nieprawda...
Czy to gniazdko to taki "urok" włosów kręconych ?
Stary 2010-06-02, 12:03   #19469
Edith3F
Zadomowienie

Ja przy moich falach gniazda nie mam. Z tego co się orientuję nie każda kręconowłosa ma gniazdo Kilka postów wyżej Indios pisała jak sobie z nim radzi ogólnie najbardziej pomaga podpinanie włosów żabkami gdy schną

Edytowałam swój wpis wątku o kolekcji kosmetyków

Stary 2010-06-02, 12:04   #19470
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Zastanawia mnie to "gniazdko" o którym pisałyście... to również jest moja zmora, ale u mnie tak mocno tego nie widać. Smaruję w tym miejscu waxem- myśląc, że jak więcej włosów wyrośnie to tego nie będzie Czy to złudne nadzieje ? Kiedyś myślałam, że im bardziej wycieniowane włosy tym mniej będzie TO widać... ale to nieprawda...
Czy to gniazdko to taki "urok" włosów kręconych ?
chyba to sprawa indywidualna, ja mam tak ze czasami je mam a czasami nie, ostatnio coraz czesciej sie nie pokazuje
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości