|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#19441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IV
Cytat:
Cytat:
jutro zakupy szperam za żelem lnianym.Pododawałam do zakładek podgląd na pojedyńcza wiadomość i wcięło
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#19442 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Punkt trzeci: palomy już nie kupisz, wycofana, producent zbankrutował Kallos jeśli dobrze pamiętam nie jest zbyt bogatą maską. A czy Ci będzie odpowiadać przy każdym myciu, dowiesz się jak spróbujesz ![]() A na British Curlies niestety przesyłka uzależniona jest od wagi/objętości zamawianych produktów więc przesyłka wcale tak mało nie wychodzi. Im więcej produktów tym wyższa cena za pocztę. Ciekawam jak to wygląda na CM... |
|
|
|
|
#19443 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
One mają silikony i pQ. Jeśli zmywasz co jakiś czas szamponem to dlaczego nie. Jednak ja bym nie używała. ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
Nie wiem czy ten kallos ma proteiny mleczne-jak tak,to możesz nimi przekarmić włosy. Lepiej spraw sobie na zmianę coś innego jeszcze np. Wax(biowax) lub seboradin |
||
|
|
|
#19444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
fakt, nie było mnie, choć czasami was podczytywałam. szkolne obowiązki dają mi niezły wycisk ![]() w takim razie zmieniam pielęgnację i ja. przede wszystkim ta odżywka z miodem (może być ta z Garniera z awokado i masłem karite?), płukanki. myślałam jeszcze, żeby dokupić właśnie te maski: Tołpa i Doliva z toskańską oliwą z oliwek... odstawię na razie keratynę, Kallosa raz na tydzień.. no i przede wszystkim pójdę do fryzjera, żeby mi usunął co najmniej 1/3 objętości, tak jak ostatnio. co do skrętu: z przodu są śliczne loki, jeszcze nigdy chyba takich nie miałam. z tyłu gorzej, ale przyzwyczaiłam się do pewnego upięcia: włosy z boku spinam do tyłu i tym sposobem ludzie myślą, że wszystkie kłaki to loki i podziwiają mój skręt. więc jakoś sobie radzę.. do przodu jest na pewno o niebo lepiej niż w styczniu!
|
|
|
#19445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy np. Ziaja Plantica "Czarna Rzepa" jest wystarczająca d/s? przynajmniej tak mi się wydaje po lekturze wątku z analizami Cytat:
a jeśli chodzi o tego Kallosa, to włosy myję 2-3 razy w tygodniu, więc może nie będzie aż tak dużo tych protein, na razie będę go stosować i obserwować |
||
|
|
|
#19446 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale ostatnio nawet cytryny u rodziców nie było![]() Hibiskusa nie zaryzykuję ) robi mi rude pasemka ![]() Cytat:
![]() Mój to ma widoczne zakola ale w sumie to odkąd się znamy to je ma![]() Oblukam ten szampon pewnie ma silikony---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
Dopytywałam czy wsmarowywał w skórę- twierdził że tak Byłam zła że dopiero teraz mi to powiedział Paloma juz jakiś czas temu mu się skończyła i teraz używa jakiegoś żelu Tafta.. i włosy znów mu lecą![]() Wręczyłam mu w niedzielę resztkę mojej Palomy Wieczorem grzecznie poinformował, że ją zastosował ![]() Chciałabym jednak żeby właśnie kompleksowo się tym zajął.Teraz używa jakiegoś szamponu 2w1 Avonu ![]() Mój TŻ ma już spore zakola, natomiast jego tata ich nie ma Obawiam się czy da się namówić na picie ziółek, czy wcierki będę próbowac coś zdziałać Jantara mam zapas![]() dziękuję Eloee za pomoc
|
|
#19447 | ||
|
Zadomowienie
|
to fakt chyba i ja spróbuje tego miodu mimo złych doświadczeń ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Msk piękne loczki! ![]()
|
|
#19448 |
|
Raczkowanie
|
Rany, jak trudno znaleźć coś bez silikonowego
![]() W końcu kupiłam Nivea do stylizacji loków i widziałam że ma w skłądzie dimethicone ale jak naprawdę niczego innego nie było Jestem na etapie robienia żelu lnianego. W ogóle dziś siedziałam u dentysty, jęcząc z bólu a ona do mnie że mam takie ładne włosy, za każdym razem wyglądają inaczej ..
|
#19449 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja w kwietniu po rejestracji i mailowym zapewnieniu,że tak...kiedy przyszło co do czego obeszłam się smakiem. Po złożeniu zamówienia i akceptacji karty kredytowej otrzymalam informację,że do takich a takich krajów nie wysyłają...w tym oczywiście była Polska ![]() Mówię o amerykańskim sklepie nie brytyjskim. |
|
|
|
|
#19450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli w koszyku możesz wybrać opcję wysyłki do Polski i zaakceptowali Ci kartę, to bardzo dziwne, że potem wyszły problemy, może mieli jakiś błąd w systemie? Pisałaś do nich maila w tej sprawie? |
|
|
|
|
#19451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Słynny blog Małgosi86 ![]() do oczyszczania włosów i skalpu, do intensywnego odżywiania włosów, do odżywiania włosów, do wydobycia i utrwalenia skrętu |
|
|
|
|
#19452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak odpisano mi,że nie wysyłają do Polski,ale to było w kwietniu więc myślałam,że coś się zmieniło. |
|
|
|
|
#19453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nawet znalazł się żel lniany.Może jutro zrobię. p.s lista pt. "kupić" robi się coraz dłuższa ![]() mąż powie że oszalałam, no ale 10lat nic do włosów oprócz szamponu nie kupowałam więc muszę nadrobić ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- ehhh no przecież nie zasnęłabym nie zadając wam pytania. Jakie cięcie życzycie sobie u fryzjera, tak by zrozumiał o co wam chodzi? w sensie bez degażownia, cięcie na sucho i co więcej?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#19454 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja chodzę od dwóch lat do Jean Luis Davida.
Wcześniej obcięłam się u jakiejś osiedlowej fryzjerki, której fatalne ciecie pozwoliło mi odkryć, że moje loki nadają się do pokazania światu ![]() Proszę o podcięcie 1-2cm (zawsze respektowane) + cieniowanie. Ich metoda mi odpowiada; żadnego degażowania nie stosują. Ale cena niestety mało przyjazna: 78zł |
|
|
|
#19455 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() jaka roznica!! noo taka roznica ze nie moge sie nadziwic- czy to naprawde Twoje wlosiska na pierwszej fotce z lutego?? ![]() ![]() cudnie! ! i to nie fale- ale LOKI---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Eloe77 ![]() "to po tym jak nie mylam wlosow 5 dni, a na fotce-dzien po myciu " pewnie nie wyszlabym z podziwu widzac je w takim stanie nie myte 5 dni i calodziennym noszeniu czapki |
|
|
|
|
#19456 |
|
BAN stały
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19730776]msk3 zajrzalam do dziennika i mnie powalilo
![]() jaka roznica!! noo taka roznica ze nie moge sie nadziwic- czy to naprawde Twoje wlosiska na pierwszej fotce z lutego?? ![]() ![]() cudnie! ! i to nie fale- ale LOKI---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Eloe77 ![]() "to po tym jak nie mylam wlosow 5 dni, a na fotce-dzien po myciu " pewnie nie wyszlabym z podziwu widzac je w takim stanie nie myte 5 dni i calodziennym noszeniu czapki Tak Nava,to moje własne z lutego. Wtedy nieśmiało tu spytałam czy to lekkie falusie czy co? I jak dziewczyny napisały,że widzą potencjał wzięłam się za robotę. Takie mi już wystarczą zdecydowanie bo wydają się znacznie krótsze z tym skrętem. Po wyschnięciu się rozluźniają ale to i tak jakbym nie miała nic na głowie. przywykłam do długich. Dziękuję bardzo |
|
|
|
#19457 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ja od zawsze mialam i mam slabosc do falo-lokow, luzniejszych lokow,tylko jakos moje wlosiska nie podzielaja mojej slabosci... ![]() super wloski
|
|
|
|
|
#19458 |
|
Raczkowanie
|
Nałożyłam sobie na włosy balsam aloesowy Mrs. Potter's oraz na włosy poniżej linii uszu odżywkę Nivea Flexible Curls i czekam aż mi włosy wyschną bo boje się że bede przypominać lwa i nie zdążę rano umyć włosów przed wyjściem
![]() Jak nie padnę trupem / lustro mi nie pęknie to napisze czy coś pomogło ![]() Tymczasem poedukuję się trochę z youtube ^^
|
#19459 |
|
Zakorzenienie
|
Edith- mój musi zgarnąć włosy do tyłu żebyś coś zobaczyła
Wiesz- on ma loczki i tak mu opadają, ze nie widać nic Ale ostatnio jak się chwalił to rzeczywiście- rośnie mu tam meszek nowy Shauma oczywiście naszpikowana silikonami...ale skoro mu pomaga? ![]() On by się w życiu nie zgodził na wcierki i picie ziółek ![]() Już ja to widzę A mi się właśnie parzy skrzyp Ja też zaczynam 3- miesięczna batalię skrzypo-pokrzywą i wit. B ![]() tak w ogóle to wczoraj kupiłam na spróbowanie do mycia odżywkę Artiste wzmacniającą Zobaczymy jak się sprawdzi przy następnym myciu
|
#19460 |
|
Zakorzenienie
|
Ugotowałam żel lniany...ale smarki
Już zapomniałam jak w dzieciństwie to piłam, nawet nie pamiętam na co. Przecedziłam do miseczki.Tak może stać do jutra, czy lepszy zakręcany słoiczek? Już nie mogę się doczekać kiedy go użyję. Pokrzywę wpisuję na listę zakupów.Tylko najpierw poczytam o jej działaniu.
|
|
|
#19461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Byłam wczoraj u frycka podciąc końcówki. Na wejściu usłyszałam pytanie: prostujemy czy myjemy? Eshh rano myłam włosy ale z dwojga złego wybrałam znów mycie. Użył do tego szamponu chi organics +odżywka nasmarował je olejkiem chi organics i ciął dosłownie 1 cm nawet mniej. Potem spryskał włoski chi curls coś tam tam w zielonej butelce i przystawił mi do głowy to coś co daje ciepło jak sie farbuje włosy i to mi suszyło czuprynę. Tylko że z moim loczków i tak wyszły fale i to takie suchawe, lekkie jakieś wrrr jednak nikt im nie robi tak dobrze jak ja ja walę dużo odżywek dlatego są cięższe i nawilżone on oszczędzał Więc mogłam wybrać prostowanie przynajmniej mogłabym wtedy do ludzi wyjść a nie dobieranego robić
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-06-02 o 09:46 |
|
|
|
|
#19462 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj zakupiłam jeszcze
OdżywkęGarniera z aloesem i Joannę "z apteczki babuni" z miodem i proteinami mlecznymi.Jestem po 2 zastosowaniach Odżywki Garniera z kwiatem thiare- trzymam ok. 20/30min. piękny zapach, który utrzymuje się na włosach ![]() Aparat już jest, teraz tylko go naładuję i cyknę sobie fotkę
|
#19463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na fotki chętnie rzucę okiem. Dziewczyny ile trzymcie plunikg na głowie?20-30min czy do suchych wlosow? a mozemy kazdej sluży inaczej?
|
|
|
|
#19464 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko nie każda fryzjerka może posłuchac Dlatego warto zaznaczyć że bez degażowania ,oraz poprosić fryzjerkę żeby pokazała ile cm podcina włosy![]() Cytat:
![]() 78zł to nie mało. Blisko mojego mieszkania otwarto nowy salon fryzjerski alterier Moja siostra go zauważyła i była tam żeby podciąc grzywkę. Pytała też o cięcie całych włosów (siostra ma grube ,gęste, kręcone włosy) i cena jaka padała to: 70-80 złCiekawa jestem czemu tak drogo.Fryzjerka powiedziała też że trzeba się dużo wcześniej zapisywać, bo ona ma swoje stałe klientki już.To niby może świadczyć że jest dobrą fryzjerką, tylko ciekawe jak z kręconymi :brzyd al:Cytat:
![]() Nałożyłaś balsam i odżywkę nivea i....mam nadzieję że to spłukałaś? Jak efekty? ![]() Cytat:
Mówię wczoraj mojemu o kompleksowym zajęciem się tym wypadaniem, dochodzę do momentu o wcieraniu jantara i piciu pokrzywy,że pewnie by nie chciał... A TŻ stwierdza że on by pił,tylko że... by o tym nie pamiętał Ach te TŻy ![]() Mi też coś ostatnio więcej włosów wypada.Chociaż dziś jak zaczęłam liczyc to doszłam do wniosku że one są długie i przez to też wydaję się jakby było ich więcej ![]() Ale zaczynam dbać o picie ziółek znów regularnie Cytat:
do ok tygodnia słoiczek może byc lekko zakręcony.Cytat:
![]() Jak dobrze że jest te forum
|
|
#19465 |
|
Zakorzenienie
|
Ja trzymam 15 min.
|
#19466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ na tydzien to mi go nie wystarczy.Z 2 łyżek i szklanki wody coś mało mi wyszlo. Ja niestety jeszcze nie wiem co jest dla moich wlosów dobre.Chciałabym umieć odczytywać ich potrzeby i czuć na co dobrze reagują.thx ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- podpowiedzcie mi kiedy najlepiej pić pokrzywę?czy nie ma to najmniejszego znaczenia? najwyklejsza expresową mam kupić w aptece?
|
|
|
|
#19467 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tak robię żeby pózniej nie miec problemu z przecedzaniem Taki rozrzedzony u mnie też się sprawdza (chyba u Syrenki też ). Pływają w nim takie gęste glutki i można tylko te glutki wybierac ![]() Dobrze reagują tzn że dobrze wyglądają nie puszą się , układają się tak jak chcemy itp Jedna woli drobne loczki inna mięsiste ![]() warto czytac składy i je porównywac chociaz wiem ze to niełatwe ![]() Pokrzywę można pic o każdej porze dnia. Taką za apteki, w saszetkach jest najwygodniej.Warto pamiętac że ma ona często działania moczopędne ![]() Poza tym wypłukuje ona wit B dlatego trzeba uzupełniac braki tej witaminy tabletkami lub drożdżami Nie mozna też przesadzac- 2 torebki dziennie wystarcza
|
|
#19468 |
|
Zakorzenienie
|
Zastanawia mnie to "gniazdko" o którym pisałyście... to również jest moja zmora, ale u mnie tak mocno tego nie widać. Smaruję w tym miejscu waxem- myśląc, że jak więcej włosów wyrośnie to tego nie będzie
Czy to złudne nadzieje ? Kiedyś myślałam, że im bardziej wycieniowane włosy tym mniej będzie TO widać... ale to nieprawda...Czy to gniazdko to taki "urok" włosów kręconych ?
|
#19469 |
|
Zadomowienie
|
Ja przy moich falach gniazda nie mam. Z tego co się orientuję nie każda kręconowłosa ma gniazdo
Kilka postów wyżej Indios pisała jak sobie z nim radzi ogólnie najbardziej pomaga podpinanie włosów żabkami gdy schną![]() Edytowałam swój wpis wątku o kolekcji kosmetyków
|
#19470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ale w sumie to odkąd się znamy to je ma
Obawiam się czy da się namówić na picie ziółek, czy wcierki
będę próbowac coś zdziałać