|
|
#2791 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
ale Wy macie tanie te truskawy! Aż żałuję tych 12 zł, tym bardziej, że truskawki wcale nie były takie dobre jakie miały być
XDjelonk, ogółem jadłospis byłby ładny, jakby go troszku dopracowac, ale na UP to to nie jest... do kolacji WĘGLE dodaj!!!
|
|
#2792 |
|
Raczkowanie
|
Podbijam. Proszę o ocenę
|
|
|
|
#2793 |
|
Przyczajenie
|
Moje U na jutro, ale muszę powoli zwiększać kalorie, bo na diecie jadłam po 700 tak wiem:
![]() - śniadanie płatki fitness z mlekiem 0,5% (duża micha), jabłko, herbata malinowa - drugie śniadanie 3 sucharki (jem bo lubię, a co , pół kalarepy, marchewka - obiad makaron z warzywami (gotowane na parze) i serem żółtym - podwieczorek słonecznik łuskany, kisiel owocowy - kolacja pół kalarepy, pół twarogu z cukrem (łyżka) i śmietaną (dwie łyżki), zielona herbata Dzisiejsze: - śniadanie nesvita, banan - drugie śniadanie pół grejpfruta, słonecznik łuskany - obrad brązowy ryż z sosem chińskim i marchewka na parze - podwieczorek lody czekoladowe "Panda", jabłko - kolacja 3 sucharki z polędwicą drobiową, 2 sucharki z pomidorem, zielona herbata Coś czuję, że mnie ktoś ochrzani Co zmienić w tym pierwszym (na jutro)?
|
|
|
|
#2794 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie truskawki na rynku kosztują 5-6zł kg.
|
|
#2795 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale macie drogie te truskawki! u mnie wczoraj już były po 3 zł ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
-zadbja o nnkt-widzę słonecznik, ale nie wiem ile go jadasz -proponuję zmienic śniadania na bardziej pożywne i zadbac o białko -jestes po diecie, ale podw i kolacja w 2 to same węgle -cel osiągnęłaś? -ile jadasz TERAZ kalorii? nadal ~700?
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||||
|
|
|
#2796 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() - postaram się, a płatki owsiane to muszę kupić dopiero - hehe, taki nawyk... postaram się to zmienić - osiągnęłam cel schudłam 8kg w 51 dni ![]() - teraz dodaję 100kcal co tydzień, na razie jadam 1100-1200, w przyszłym tygodniu 1300-1400 itd. dzięki za ocenę jadłospisu
Edytowane przez sylwia123567 Czas edycji: 2010-06-06 o 20:52 |
|
|
|
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze żarełko, U
Śniadanie (9.00) - 2 jaja na twardo z majonezem, pokrojonym pomidorem i piersią z indyka + 2 kromki chleba razowego z masłem oczywiście --basen, godzina pływania-- Nie miałam za bardzo gdzie wcisnąć drugiego śniadania. Obiad (14.00)- pierś z kurczaka zawijana z serem, 3 ziemniaki, surówka Deser: lody adwokat z wkrojonym bananem Podwieczorek (18.00) - jogurt pitny Twist (sam cukier, wypiję jeszcze ostatni i już nie będę tego kupować) Kolacja (20.30) - serek wiejski (150 g) z pomidorem, ogórkiem i keczupem (szczypiorku mi brakowało ), 2 kromki chleba razowego z masłem, teraz jeszcze chrupię migdałyJak dzisiaj? |
|
|
|
#2798 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie ocenię szczegółowo, ale jestes moją inspiracją Od jutra wprowadzam masło do swojego jadłospisu bo okresu jak nie było tak nie ma A tu wstawiam dzisiejsze U : 1.(12.00) ( standardzik ) ![]() 2. 4 ciasteczka owsiane, kawa z mlekiem, lody czeko - ciasteczkowe 3. cycek, pół torebki ryżu brązowego z warzywkami chińskimi i sosem pomidorowym (z wczoraj mi zostało), sałatka: pomidor, ogórek, 5 oliwek zielonych, 5 czarnych, ketchup, łyżeczka smietanki 12% i zioła 4. Deserek Pierot z czekoladą i orzechami 3. Buła wieloziarnista 50 g, serek wijski 7 %(150 g) z cebulką i pomidorami po wpadnie słonecznik prażony bo mam dużo nauki jeszcze dzisiaj
No i jest 56 kg/171 tylko 2kg do wagi idealnej "Ooo Muszu Ty geniuszu" 我爱你 M Edytowane przez Juno123 Czas edycji: 2010-06-06 o 21:49 |
|
|
|
|
#2799 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pozazdrościć luzu. A masełko koniecznie jeżeli nie ma okresu. Fajnie, że są pestki dyni i oliwki, ale może spróbujesz gdzieś jeszcze wcisnąć jakieś orzeszki?
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
|
|
|
#2800 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wszystko jest:Naleśniory Ale na P zdecydowanie więcejaanika - trochę skromnie na U, zresztą, ja tam się nie znam xD
|
|
#2801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Smacznie u Ciebie, muszę w końcu spróbować tych ciasteczek owsianych .Nie lubię się opychać. Lubię zjeść tak, żeby nie czuć się ciężko po posiłku. Dzisiaj akurat tak było. Lubię tak lekko, ale pożywnie ![]() Jak sądzicie, czy mogę wprowadzić do jadłospisu coś słodkiego? Przez ostatnie 3 tygodnie praktycznie nie jadłam słodyczy. Zimą i wiosną raczej nie odmawiałam sobie słodkości, przez co brzuch się trochę powiększył i zauważyłam rozstępy na pośladkach. Chciałam się odzwyczaić od słodkości, ale widzę, że na U dużo dziewczyn coś je. Chyba kosteczka czekolady gorzkiej nie zaszkodzi? |
|
|
|
|
#2802 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=aanika;19827179]Ja inspiracją? A dlaczego?
![]() Smacznie u Ciebie, muszę w końcu spróbować tych ciasteczek owsianych .Pysznie, smacznie, zdrowo tak jak trzeba i jest masełko a ja mam jakis lęki przed tłuszczami które musze sama dodać a gotuje dla siebie co najgorsze i jest mi się cieżko przełamać A co o ciasteczek to dziasiaj kupiłam Złotokłoski pycha boo nie są słodkie bardzo. ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
|
|
#2803 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejsze U:
ŚNIADANIE(11.00) Goferek z bita smietana i owocami (nad morzem bylam) OBIAD(14.00) Kebab KOLACJA(18.00)-urodziny kuzyna 2 zmieniaczki z kawalkiem kurczaka grilowanego (takie kosteczki jak w gyrosie), surowka ze swiezych warzyw(salata, pomidor, cebluka, papryka itd.) kawałek tortu miseczka lodow IIKOLACJA(22.00) 2 mleczne buleczki(te jasne pakowane po 10sztuk), szklanka maslanki. Kilka truskawek ![]() Oceni ktoś? |
|
|
|
#2804 | |
|
Rozeznanie
|
Może ja się skuszę
Cytat:
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
|
|
|
#2805 |
|
Raczkowanie
|
MOJA R
Ś(8.00)- 3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrębów pszennych, szkl mleka 2%, 2 łyżeczki miodu IIŚ(11.00) - bułka wieloziarnista z plastrem fileta z indyka, sałatą i papryką konserwową. godzina wfu O(13.00)-jajecznica z 2 jaj, z filetem z indyka i pieczarkami na teflonie, 2 ogórki kiszone P(17.00)-jogurt naturalny z garścią musli(płatki owsiane, suszone owoce, orzechy) K(20.00)- serek wiejski z rzodkiewką 21.30- bieganie 30 min. sen - koło 23 Mój pierwszy dzień redukcji, po przerwie, postanowiłam aby było to zdrowe. Ostatni posiłek 3 godziny przed snem ponieważ nie zależy mi na budowaniu mięśni a pozbyciu się paru kg. Mogę poprosić o ocenkę i ewentualne korekty ?a Jeszcze pytanie mam czy herbatę owocową mogę pić? oczywiście nie słodząc jej?
Edytowane przez evelinkaa90 Czas edycji: 2010-06-07 o 08:47 |
|
|
|
#2806 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jadłospis jest ok. herbatę możesz
|
|
|
#2807 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
@ jest?
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||
|
|
|
#2808 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny oceńcie.
(R) 1. śniadanie ser biały chudy zmieszany z wędzonym łososiem. 2. II śniadanie kanapka posmarowana cienko masłem na chlebie orkiszowym+ plaster sera żółtego, szvczypiorek, pomidor. 3. obiad gotowany kurczak, wymieszany z łyżką oliwy +sos grecki czosnkowy z proszku, 2 pomidory, trochę cebuli, szczypior, kilka rzodkiewek.Wymieszane wszystko razem 4. podwieczorek jogurt Jogobella + garść słonecznika prażonego na patelni bez tłuszczu. 5. kolacja 2 gotowane jaja, zmieszane z zieloną sałatą. Czasem lubię do tego dodać kaszę jaglaną. Będę wdzięczna za wskazówki. Edytowane przez Barbarita1986 Czas edycji: 2010-06-07 o 12:50 |
|
|
|
#2809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2810 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2811 |
|
Raczkowanie
|
R śniadanie: owsianka (płatki ok. 7 łyżek, 200 ml. mleka 3,2%, jabłko) 2 śniadanie: kromka chleba, dwa plasterki szynki, jabłko obiad: kawałki piersi kurczaka na łyżeczce oliwy, 4 kromki chleba, keczup, sałatka z brokułów i pomidora, jabłko kolacja: jajecznica z 2 jaj na teflonie, pomidor przed snem: chudy twaróg 125 g. mam wrażenie, że w ogóle nie chudnę zastanawiam się nad wykluczeniem nabiału
|
#2812 |
|
Raczkowanie
|
Moje Utrzymanko wczorajsze
![]() Śniadanie: 2 kromki (po 50-60g) chleba razowego z dużą ilością różnistych ziarenek każda z masłem, wędliną, żółtym serem, rzodkiewkami, musztardą i szczypiorkiem, duży malinowy (i bosski) pomidor, jajko na miękko, kawka zbożowa II Śniadanie: serek homogenizowany waniliowy TSM 180g z garścią orzechów laskowych i kilkoma (resztka) wkrojonymi truskawkami, kiwi długi spacerek Obiad: udko duszone z ziołami, marchewką i cukinią, ok. 1/2 woreczka ryżu brązowego, sałatka z dużego pomidora z czosnkiem, bazylią i oliwą z oliwek Deser: micha truskawek Kolacja: pęczek szpinaku duszony z czosnkiem, ziołami, oliwkami ciemnymi, pomidorkami koktajlowymi i solidnym kawałkiem fety, kajzerka (ok. 50g) z sezamem z masłem, wędzonym łososiem musztardą, ogórem małosolnym (maminym ), rzodkiewką i szczypiorkiemi śliczne proszę o ocenkę
|
|
|
|
#2813 |
|
Raczkowanie
|
Wczorajsza niedzielna eRka:
1) omlet brokułowy kawa z mlekiem 3,2%, i ups, mała miseczka truskawek ![]() 2) ok. 200 g gotowanych kawałków indyka w ziołach, reszta brokułów z 'główki'(ok.250g też), średnia cukinia na parze, wszystko polane dużą łyżką oliwy z oliwek 3) 'sałatka': pół puszki tuńczyka, 2 gotowane białka, łyżka pestek słonecznika, 2 pomidory,kilka liści pekińskiej, szczypior, sok z cytryny 4) wieśniak 4%, ok. 150 g, 2 łychy płatków migdałowych, cynamon, i yyy z 10 rzodkiewek ![]() 5) pół kostki twarogu półtłustego wiem, że brak węgli złożonych w obiedzie ale jakoś ostatnio lubię mięsno-warzywnie Ocenka...? ![]() |
|
|
|
#2814 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
jadłospisik ładny i na luzie, ale BRAK OWOCKÓW sezon jest witaminek nigdy dość ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
2. nie wyliczaj owoców 3. nie bój się jedzenia i nie bój się przytyć ![]() 4. ładnie że przełamujesz się do słodkości ![]() trzymam kciuki i powtarzam ponowinie NIE BÓJ SIĘ nie ma czego
|
|||
|
|
|
#2815 |
|
Raczkowanie
|
dziś na R
I 3 jajka, 3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżeczki otrębów owsianych, 2 kiszone ogórki II kanapka z jajkiem (2 kromki chleba razowego, 1 jajko) III j.w. IV pieczony filet z dorsza (tzn. pół ryby chyba to było), 450g warzyw na patelnię duszonych w wodzie (marchewka, ryż, kukurydza, brokuł, pieczarki, cebula, papryka, groszek), mandarynka V 60g tuńczyka w sosie własnym, pomidor, łyżeczka oliwy z oliwek VI 125g twarogu półtłustego, pomidor i jak? |
|
|
|
#2816 |
|
Raczkowanie
|
Moje Utrzymanko wczorajsze
![]() Śniadanie: 2 kromki (po 50-60g) chleba razowego z dużą ilością różnistych ziarenek każda z masłem, wędliną, żółtym serem, rzodkiewkami, musztardą i szczypiorkiem, duży malinowy (i bosski) pomidor, jajko na miękko, kawka zbożowa II Śniadanie: serek homogenizowany waniliowy TSM 180g z garścią orzechów laskowych i kilkoma (resztka) wkrojonymi truskawkami, kiwi długi spacerek Obiad: udko duszone z ziołami, marchewką i cukinią, ok. 1/2 woreczka ryżu brązowego, sałatka z dużego pomidora z czosnkiem, bazylią i oliwą z oliwek Deser: micha truskawek Kolacja: pęczek szpinaku duszony z czosnkiem, ziołami, oliwkami ciemnymi, pomidorkami koktajlowymi i solidnym kawałkiem fety, kajzerka (ok. 50g) z sezamem z masłem, wędzonym łososiem musztardą, ogórem małosolnym (maminym ), rzodkiewką i szczypiorkiemi śliczne proszę o ocenkę ![]() i przypominam moje utrzymanko co by nie zginęło w gąszczu powyrzszych postów
|
|
|
|
#2817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2818 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda, że nie ma II śniadania, ale i tak jest ślicznie![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2819 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoś mógłby ocenic R? Nie jestem głodna,ale jak tak mniej-wiecej policzyłam kcal to wychodzi trochę mało. Czego można jeść więcej ??
śniadanie: 2 duże łyżki mieszanki płatków (przed napęcznieniem), 100g twarogu półtłustego, filiżanka jagód, kilka orzechów IIśn: 2 kromki chleba pełnoziarnistego na miodzie, posm. twarogiem, rzerzucha, kilka pestek dyni --sport :P-- przekąska-duże jabłko obiad- szklanka zupy szczawiowej (na jogurcie i oliwie), jakies 150g warzyw na patelnię, klopsiki z piersi kurczaka (obtoczonew białku, ziołach,siemieniu lnianym i usmażone na oliwie) na kolacje pewnie sałatka z świeżych warzyw, odrobiny piersi (zostało) i jajka. |
|
|
|
#2820 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.

XD
dopracowac, ale na U

skromne U
wiem wiem ot

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
nawet ryba - nad morzem łatwo je dostać;P