Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-10, 09:29   #871
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dziś miałam paskudną noc, prawie w ogóle nie spałam Nie dość, ze parno w sypialni jak na patelni, to jeszcze mały tak ułożony, ze nie mogłam znaleźć miejsca. Nie potrafię spać na boku, a na plecach już się duszę, bo brzuch za duży Mój mąż mówi, ze rzucałam się po łóżku ja zdychająca ryba A ja w żadną stronę nie mgołam się ułożyć, w końcu o 6 wstałam, bo po co się męczyć i fikać przeszczepami na wszystkie strony. Może dziś będzie lepiej.
A może doświadczone mamusie mają jakieś rady dotyczące snu z dużym brzuszkiem?
Idę dziś do dentysty na sprawdzenie paszczęki - trzymajcie kciuki, bo mam stracha
Nie wiem czy cię to pocieszy, ale ja też nie mogę zasnąć. Całe życie śpię na plecach - i teraz też bym tak spała, żeby nie to, iż moja Dzidka po prostu jak tylko się położę rozpoczyna zabawę w pukanie do mamy... No i to jest fajne przez 30 minut, godzinę... Ale cała noc to lekka przesada Z kolei jak się układam na boczkach to mi niewygodnie i budzę się co chwilę. No i taki nijaki ten sen - przerywany, do tego upał jak w piekarniku i plaga komarów...

Czasem jak tż położy rękę na brzuchu to mała go pokopie i się uspokaja - wtedy mam szansę zasnąć na chwilkę, ale wczoraj ani myślała spać, tż-ta też kopała po rękach radośnie... Także ja jestem permanentnie niewyspana i już chyba po prostu przyzwyczajam się na przyszłość do małej ilości snu

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Klarisa i bordowa ja mam dokładnie to samo z miesiąca na miesiąc mam coraz większą anemię a czuję się wyśmienicie!!! Biorę Vegavit, Tardyferon i Pregne wszystkie te tabletki mają dużo żelaza a ja go chyba go przyswajam.
Właśnie ja też się dobrze czuję. I po przemyśleniu wszystkiego (bo bezsenne noce sprzyjają myśleniu) doszłam do wniosku, że może ja się na wyrost martwię bo przecież organizm wie co robi i skoro mam energię to znaczy, że nie jest ze mną aż tak źle. Po prostu kupię "mocniejsze" żelazo i pojem tych buraczków - i zobaczę co i jak

Cytat:
Co do bakterii w moczu mam je od samego początku byłam na posiewie wyszedł ujemny Byłam u urologa bo mi kazano on nic nie widział na USG ale kazał się skontaktować po ciąży bo teraz i tak nie można nic robić. Ale kazał się nie martwić bo w ciąży hormony coś tam z pęcherzem robią i się nie martwię .Dzidzia rośnie zdrowo i co chcieć więcej
Też mi na posiewie nic nie wyszło, a teść mój jest urologiem i też mi nie jest w stanie pomóc póki co, poza tym mówi żeby w ciąży jednak mimo wszystko unikać nadmiernego zażywania leków... No i tak się bujam z ziołowymi tabletkami albo suplementami diety.

---------------------------
---------------------------
Dziewczyny zastanawiam się powoli nad kompletowaniem rzeczy dla siebie do porodu i po porodzie. Patrzyłam dzisiaj na koszulki do szpitala i nie wiem co wybrać, znalazłam takie:

http://www.allegro.pl/item1067131756...ia_rozm_m.html
Ta mi się podoba najbardziej, ale jest używana.
Nie widziałam takiej nowej, a szkoda...

http://www.allegro.pl/item1063726234..._guziki_m.html
O takiej słyszałam, że jest praktyczna do karmienia dzięki tym odpinanym klapom - ale nie podoba mi się bocianek... Nie jestem 5-letnią dziewczynką żeby nosić koszulki w misie, bocianki i kaczuszki... (a takich jest najwięcej).

http://www.allegro.pl/item1063798897...2061_nieb.html
Taka wydaje mi się podobna do podomki... z drugiej strony też jest cała odpinana do karmienia, więc wydaje się ok. No i nie chciałabym w szpitalu wyglądać jak ostatnia sierotka a to jednak wydaje mi się w miarę znośne.

http://www.allegro.pl/item1064492565..._m_nowosc.html
Koszulek firmy Muzzy jest najwięcej - ale widziałam je kiedyś na żywo i materiał jest strasznie cienki, mam wrażenie, że byle jaki i po pierwszym praniu taka koszulka będzie wyglądać jak szmatka...

http://www.allegro.pl/item1074739807...azowa_r_s.html
Znalazłam jeszcze taką - ot, zwykła koszulka nocna.

Widziałam też sukienko - koszulki do karmienia w H&M, były ładne, ale koszt 79,99... To trochę dużo, zważywszy, że pasuje kupić chociaż ze 2, prawda? Co myślicie?
Stary 2010-06-10, 09:37   #872
Pomidora
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Mszu, ty to w pracoholizm nam tutaj nie wpadnij! Mam nadzieje, że jednak szybko znajdą zastępstwo, bo im cieplej, tym bardziej będziesz się męczyć. Super ze strony rodziców, ze dadzą kasę na wózek A macie już upatrzony? A co do ciuszków - podziwiam. Ja to bym pewnie już w panikę wpadała, bo lubię mieć wszystko przygotowane wcześniej, inaczej czuję się niepewnie. I tym sposobem prawie wszystko już mam

Klarissa, ja jestem zdecydowana na koszule z Muzzy. Rodzić będę jak będzie ciepło, więc nie przeszkadza mi materiał, zresztą jak oglądałam na żywo, to nie wydawał mi się taki cienki. I ja nie kupuję na all, bo przez przypadek znalazłam u mnie w mieście dużo tańsze! Także warto sie rozejrzeć.Tak myślę, ze dobrze mieć 3 koszule, na każdą dobę w szpitalu jedną. Nigdy nie wiadomo, co może się zdarzyć. Oczywiscie do porodu mam zamiar kupić zwykły podkoszulek A potem go wyrzucić.

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 09:46   #873
cellaris
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

cześć dziewuszki u nas upał od samego rana normalnie paść można....no ale cóż w końcu lato się zbiża

Widzę,ze tu niektóre z was w jakieś melancholijne nastroje popadają. Dziewuszki nie zamartwiajcie się, przecież będzie dobrze. Jeszcze tylko kilka miesięcy zostało i wkrótce będziemy razem z naszymi maleństwami. Ja tak się pocieszam. Byle do 20 września (tak mam wstępnie cc ustawioną) a więc 3 miesiące i 10 dni

U mnie jakoś taksobie. W sumie cały czas leżę. Wczoraj skoczyliśmy do rodziców na grilla i z jakieś 3 godzinki leżałam sobie w ogródku na leżaczku no i było ok. Ale jak wstałam o jezzu...myślałam ze mi brzuchol rozsadzi i to cały dosłownie stwardniał. Obawiam się,ze ta no-spa jest do d... w moim przypadku. No i chyba wieczorem zadzwonię do mojej ginki i zapytam czy mam czekać do 21 czy wcześniej się zjawić.
No na dodatek młoda strasznie szaleje. Potrafi przez 2 godziny non stop wywijać i czasem takiego kopa zasadzi,że mam wrażenie,ze mi macicę wyrwie No przynajmniej wiem,ze z nią wszystko ok,ale aż się boję jak ta moja szyjka będzie za jakiś czas wyglądała.
Stary 2010-06-10, 09:47   #874
gabisun
Zakorzenienie

Pomi ale mnie skurcze też nie łapią takie wierzganie to po prostu takie mini skurcze nie odczuwasz żadnego bolesnego skurczu a nie można utrzymac nóg w miejscu bo "kręcą" powiedziałam mojej gince, że nie mogę spać w nocy i cały czas się wiercę to powiedziała, że to niedobór magnezu Ja wyniki też mam dobre, nie biorę żadnych witamin, tylko ten magnez. Tu pewnie wpływ ma tez kawa, którą piję rano.

Dzieki za info o Olbce

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 09:50   #875
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzisiaj próbowałam też tak spać (śpię z poduszką do karmienia, bo jest najwygodniejsza ). Ale jakoś tylko przysypiałam na chwilę i budziłam się znowu. No nic, może muszę się przyzwyczaić i tyle. A jak nie to maż mnie z łóżka wywali, bo spać przeze mnie nie może
Idę sobie śniadanko zrobić
uu, no to wspolczuje. Moze niech maz plecy Ci pomasuje
Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
xxSHINeexx dobrze ze moglas sie polozyc.. a co do szkoly rodzenia to fajnie ze ci sie podobalo... moj lekarz na poczatku na 1 wizycie badal mi piersi wiec chyba ok.. na tooxo hiv i kile mialam badania na rozyczke nie wiem.. chyba nie... no nic.. a o tej krwi pempowinowej powiesz cos wiecej? bo ja to chyba bede mialam na 2 zajeciach ale nie jestem pewna i chcialabym cos wiedziec...
Podobno to swietna sprawa. Krew od jednego dziecka moglaby byc tez dla rodzenstwa i rodzicow.
Opowiadala nam o kilkuletnim chlopcu, ktory mial wypadek, uszkodzil sobie kregoslup itd. Stracil czucie w nogach (chyba od pasa w dol). Po przeszczepieniu krwi pepowinowej wszystko zaczelo sie odnawiac i znowu mial czucie, oczywiscie musial (i pewnie musi dalej) chodzic na rehabilitacje, ale przynajmniej nie jest skazany na wozek. Wiadomo, ze calkowicie sprawny, jak przed wypadkiem, nie bedzie.
Podobno mozna tez tego uzywac w leczeniu alergii, bialaczki. Troche tych chorob powymieniala. Na niektore choroby u rodzicow i rodzenstwa tez zadziala. O ile sie nie myle to bialaczka tez.
Mowila tez o niepelnosprawnej dziewczynce, ktorej zaczal obumierac mozg. Tracila wzrok i sluch. Dzieki przeszczepieniu krwi pepowinej czesciowo odzyskala wzrok, sluch, a nawet czesc mozgu zaczela sie regenerowac. Dalej jest niepelnosprawna, ale moze zyc i nie jest takim "warzywkiem".
Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
To jest na receptę czy bez?
Na recepte
Hmm, co do koszul to ja kupilam sobie na bazarze koszule dla kobiet karmiacych. Rozpinane na guziki.
Cos w takim stylu:
http://www.allegro.pl/item1052148857...owa_s_roz.html
Za mniej wiecej 20-25zl.
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 09:51   #876
Pomidora
Zakorzenienie

Cellaris, uważaj na siebie kochana Szkoda, ze ten brzuszek tak ci dokucza, oby udało się znaleźć coś, po czym przestanie twardnieć. A co do grilla - jak ja bym sobie poszła na takiego grilla!

Gabisun, a widzisz, nie wiedziałam o tym. W takim razie muszę sobie jeszcze jedną dawkę magnezu zaaplikować, bo rzucam się jak nawiedzona

Idę się podmalować, coby cienie pod oczami zatuszować trochę i lecę do dentysty...

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 10:02   #877
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:

Kochane, nie wiem, czy wiecie, ale "nasza" Olbka ma bijące, zdrowe serduszko w sobie Termin na 2 lutego
oby tym razem wszystko było ok
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 10:03   #878
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Klarissa, pamiętaj, ze po zelazie w tabletkach możesz mieć porządne zaparcia. Więc jedna rada - dużo wody Oby anemia minęła
Ech... ja i tak już jestem tak zatkana... Ogólnie choruję na zespół jelita drażliwego i mam z tym problemy, a teraz to w ogóle czasem myślę, że chyba sobie domowy zestaw do lewatywy kupię... Sama woda to na mnie nie zadziała - ale używam preparatów z błonnikiem i herbatek ziołowych.

Cytat:
Klarissa, ja jestem zdecydowana na koszule z Muzzy. Rodzić będę jak będzie ciepło, więc nie przeszkadza mi materiał, zresztą jak oglądałam na żywo, to nie wydawał mi się taki cienki. I ja nie kupuję na all, bo przez przypadek znalazłam u mnie w mieście dużo tańsze! Także warto sie rozejrzeć.Tak myślę, ze dobrze mieć 3 koszule, na każdą dobę w szpitalu jedną. Nigdy nie wiadomo, co może się zdarzyć. Oczywiscie do porodu mam zamiar kupić zwykły podkoszulek A potem go wyrzucić.
Ja też nie chcę kupować przez Allegro - jak się doliczy przesyłkę to wychodzi drogo, a wszystkie te koszulki widziałam na targu niedaleko mojego miejsca zamieszkania Po prostu chciałam powklejać co i jak.

Do samego porodu to też planuję wziąć byle co - tym bardziej, że chciałabym rodzić w wodzie i tak na prawdę nie wiem czy mi w ogóle coś do ubrania będzie potrzebne, chyba tylko duży ręcznik i szlafrok (ale dopiero wybieram się do szpitala więc liczę, że wszystko się dowiem).

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Podobno to swietna sprawa. Krew od jednego dziecka moglaby byc tez dla rodzenstwa i rodzicow.
Opowiadala nam o kilkuletnim chlopcu, ktory mial wypadek, uszkodzil sobie kregoslup itd. Stracil czucie w nogach (chyba od pasa w dol). Po przeszczepieniu krwi pepowinowej wszystko zaczelo sie odnawiac i znowu mial czucie, oczywiscie musial (i pewnie musi dalej) chodzic na rehabilitacje, ale przynajmniej nie jest skazany na wozek. Wiadomo, ze calkowicie sprawny, jak przed wypadkiem, nie bedzie.
Podobno mozna tez tego uzywac w leczeniu alergii, bialaczki. Troche tych chorob powymieniala. Na niektore choroby u rodzicow i rodzenstwa tez zadziala. O ile sie nie myle to bialaczka tez.
Mowila tez o niepelnosprawnej dziewczynce, ktorej zaczal obumierac mozg. Tracila wzrok i sluch. Dzieki przeszczepieniu krwi pepowinej czesciowo odzyskala wzrok, sluch, a nawet czesc mozgu zaczela sie regenerowac. Dalej jest niepelnosprawna, ale moze zyc i nie jest takim "warzywkiem".
A dużo kosztuje przechowywanie tej krwi?
I czy w każdym szpitalu może zostać pobrana...?

Cytat:
Na recepte
Hmm, co do koszul to ja kupilam sobie na bazarze koszule dla kobiet karmiacych. Rozpinane na guziki.
Cos w takim stylu:
http://www.allegro.pl/item1052148857...owa_s_roz.html
Za mniej wiecej 20-25zl.
No też jakiś pomysł.

Cytat:
Idę się podmalować, coby cienie pod oczami zatuszować trochę i lecę do dentysty...
Powodzenia!
Stary 2010-06-10, 10:03   #879
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atlidee Pokaż wiadomość
abz Dziekuje za Twoja opinie!!!
Jesli chodzi o arbuza to ja mam taka metode, ze biore kilka sztuk, ktore mi sie z wygladu podobaja (ciemna skorka, blyszczaca, gladka) i tez pukam, generalnie szukam takiego "sprezystego", gluchego "zadudnienia". Najlepiej wlasnie to wychodzi "przez porownanie", bo jak wezmiesz jednego, to trudno przez pukniecie stwierdzic, czy ten akurat bedzie dobry, czy zly. Najlepiej jest sobie pocwiczyc! Mam nadzieje, ze troszke pomoglam.
Dzięki, będę próbować w sklepie w takim razie

Cytat:
a ja sie pochwale własnie skonczylam pisac mgr - 120 stron wypocin az mi sie juz tego nie chce ogladac.. jutro bede drukowac i bindowac a w piatek oddaje ale jestem z siebie dumna
tylko sprawdz wszystko dokładnie przed drukowaniem, bo ja to miała cyrki z magisterka, nie wydrukowałam kilku ostatnich stron i musiałam jeździć do punktu gdzie oprawiają zeby mi te strony dokładali, wszystko na wariata!

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Jestem dziś happy, bo spotkałam eis z koleżanką, która ma rocznego synka i dostałam od niej 2 reklamówy ciuszków dla maluszka i ubranka ciążowe dla mnie
To świetnie. Co do wózka to nie pomogę, bo sie nie znam.
Poza tym stwierdziłam, ze nie będę sie sugerowała opiniami na temat wózków bo są tak sprzeczne, ze to chyba zależy od reki, która wózek prowadzi. Kupimy taki jaki nam będzie odpowiadał niezależnie od opinii innych.

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo za wszystkie kciuki jesteście kochane
Obroniłam się na 5 i mam już wakacje nadrobię wszystko jutro, bo dopiero wróciłam w Wro i idę zaraz gdzieś ucztować
gratuluję Pani Magister

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Mam pytanko do mamus świeżo po usg..czy wasze dzieciaczki juz się przekręciły do pozycji nietoperza??
W sumie to nie mam pojęcia kiedy dziecko sie ma przekrecic
Mi sie wydaje, ze dziecko ma jeszcze pare ładnych tygodni zeby sie obrócić. Mój na wczorajszym usg wygladał jakby leżał na boczku.

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
A teraz się dowiedziałam, że być może (tfu tfu) wyjedziemy nawet na 3 tygodnie na Mazury!!
Oby się udało! Fajnie jest na mazurach

Cytat:
... Jakby włożyła dziecko na patelnię prawie!

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki
jestem taka szczęśliwa

UWAGA
będzie dziewczynka imie juz wybrane - LIDIA (prosze wpisać na liste)
Super! Mam teściową Lidię, ale to generalnie dobra kobieta

Cytat:
Paula, o matko, ja w przyszłym tyg. idę na glukozę i już mam stracha, że pawia puszczę A to trzeba iść na czczo? Bo zapomniałam spytać mojego lekarza
Sama niedawno pisałam, ze trzeba na czczo, ale wczoraj mój lekarz powiedział, ze nie muszę Jak zobaczył mój zdziwiony wzrok to powiedział, ze naprawdę nie muszę byc na czczo. Więc jak nie dam rady to zjem małą kanapeczke chociaż, a co! Ja słucham, zaleceń lekarza

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
W ramach wielkiej akcji bezpłatnych badań dla całych rodzin kobiety, które znajdują się aktualnie między 24 a 28 tygodniem ciąży będą mogły za darmo zrobić sobie USG 3D/4D. Na to badanie, które przeprowadzone zostanie w szpitalu Latawiec w Świdnicy w sobotę, 12 czerwca, chętne panie muszą wcześniej zarejestrować. Dziś ruszają zapisy.

Rejestrować można się w dniach 9-11 czerwca, w godz. 8.00-9.00, pod numerem tel. 74 858 37 70.
Ale fajnie, któraś sie załapie?

Nie pamiętam kto pisał o tych truskawkach na spodniach, Zuziczka? Bynajmniej swietnie piszesz i miło sie czyta, usmiałam sie A powinnam współczuć.

Ilona cieszę sie, ze sie wyjaśniła sprawa z lotem i ze nie masz problemu.

Miałam wczoraj wizytę, ale byłam ostatnia, wchodziłam oczywiście po czasie więc jakoś tak szybko mnie potraktował, nawet nie zważył. Zrobił usg zeby sprawdzić serduszko i tak patrzy i patrzy i nic nie mówi, ze aż zaczęłam sie bać, a on mówi, ze miał watpliwości co do serduszka, ale wszystko ok. Z główki 25tc, nóżki też w normie (bo kazałam zmierzyć czy są długie po mamusi). Na ból kregosłupa nic nie poradził, tak jak myślałam taki mam urok ciąży, ale na szczęście nie mam narazie innych dokuczliwych dolegliwosci to przeżyje z tym kręgosłupem. Jak zaczynał robić usg to sie zdziwił czemu mam czerwony brzuch (chyba od gumki od spodni) to ja zaraz wypaliłam, ze przypadkiem nie opalałam, a on: a dlaczego nie? Takze luz podejście. Ale brzuszka i tak nie bedę opalać jakby co, niech sobie będzie przykryty.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 10:06   #880
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Pomi, nawet sobie nie wyobrazasz jak tez juz bym chciala miec, ale nie chce mi sie toczyc batalii z moja połowka, bo on kaze jeszcze czekac, bo nie wiadomo co dostaniemy... bo do narodzin dziecka to jeszcze duzo czasu... ja tylko zacznyma watpic czy bede miec siłe w 9 mcu ganiac po sklepach, zeby zdazyc przed porodem;/
a! zapomnialam sie pochwalic, dostalam cała siatke huggies, od siostry mojej koleznaki

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-06-10, 10:17   #881
Klarissa
Zakorzenienie

Co do glukozy mnie wczoraj pani w laboratorium powiedziała, że nie trzeba być na czczo wystarczy nie jeść przez 2h przed oddaniem krwi.

Ja sobie właśnie przypomniałam czytając, że jedna z was została mgr, że ja się w sobotę bronię na studiach podyplomowych - kompletnie o tym zapomniałam Nic się nie uczyłam, kurcze, ale czad... w życiu bym nie pomyślała, że sobie o obronie zapomnę. Dobrze, że w ogóle przypomniałam ...
Stary 2010-06-10, 10:34   #882
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
A dużo kosztuje przechowywanie tej krwi?
I czy w każdym szpitalu może zostać pobrana...?
Wiem, ze jest kilku posrednikow w Polsce i chyba 2 banki.
Koszt to:
600zl podpisanie umowy
Wtedy dostajemy pakiet, ktorego sami nie mozemy otworzyc i musimy trzymac w temp. pokojowej.
Na porodowce odpowiednio wczesnie dajemy pakiet lekarzowi/pielegniarce.
Po pobraniu przyjezdza specjalny kurier i zabiera pakiet. Oni krew dokladnie badaja, czy nie ma wirusow, grzybow, czy na pewno jest czysta (w innym wypadku nie bedzie zdatna do uzytku) i wystawiaja fakture na (o ile sie nie myle) 1700zl, to jest koszt tych wszystkich badan.
Przechowywanie krwi w banku to ok. 400-500zl rocznie (czyli cos jak ubezpieczenie samochodu ).
Umowa jest podpisana z wiekszoscia szpitali (Wiem, ze na dolnym slasku jest tylko kilka, ktore nie byly zainteresowane). Zawsze mozna sie spytac o to w szpitalu/klinice ktore nas interesuje.
Stary 2010-06-10, 10:35   #883
gabisun
Zakorzenienie

Klarissa no to niezłe ciązowe roztargnienie trzymam mocno kciuki

No to teraz ja mogę trzymać kciuki za Maggie, Lenkę, Martuchę i Ycnan ktoś jeszcze się broni?

Martucha no cudowny moment oddanie pracy

Pomi no ja sobie czasem wystawiałam jedną nogę na podłogę i "łaziłam nią' teraz już na szczęście lepiej powodzenia u dentysty

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 10:40   #884
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Klarissa no to niezłe ciązowe roztargnienie trzymam mocno kciuki
No jestem "miszczem"
Stary 2010-06-10, 10:43   #885
ycnan
Zadomowienie

Witam kochane mamuśki
Naprodukowałyście tych stron znowu

Fem, GRATULUJĘ CÓRECZKI

Pomidora, ja też w przyszłym tygodniu idę na glukozę, ale mi powinno smakować

Mpik82, bardzo ładnie wyglądasz

Klarissa, ta pierwsza koszulka, faktycznie, najładniejsza ale ostatnia też całkiem fajna - zwyczajna.

abz, super, że z dzieciątkiem wszystko w porządku A lekarz, faktycznie, luzak
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 10:43   #886
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Kilka przykladowych chorob, ktore mozna leczyc krwia pepowinowa :
Cukrzyca typu I, stwardnienie rozsiane, bialaczka, guzy lite, szpiczak mnogi, guzy osrodkowego ukladu nerwowego, nowotwory narzadowe (sutka, nerki, pluc, jajnika, przewodu pokarmowego), zespoly rozrostowe ukladu chlonnego, defekty komorki macierzystej, niedokrwistosci wrodzone i nabyte itp itd.

Ogolnie uwazam, ze to jest naprawde swietna inwestycja... Jesli kogos stac. I zaluje, ze my nie mozemy sobie na to pozwolic...
Stary 2010-06-10, 11:02   #887
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Fem, gratuluję córeczki

Cytat:
"odebrałam ci wyniki, nie denerwuj się bo ci nie wolno, ale masz strasznie złe te wyniki, masz straszną anemię ja nie wiem co z tobą będzie i ten cukier masz taki wysoki, ponad normę"...
no nieźle ci powiedziała, ja bym chyba dostała zawału

Cytat:
Napisane przez kliwia7 Pokaż wiadomość
I bardzo dziękuję za miłe słowa w kierunku mojej córy.Tak sobie czasem myślę żeby tyle o niej nie pisać,żeby was nie zanudzać przechwałkami(nie chce żeby tak było odbierane).Ale nie mogę się powstrzymać-dla mnie to jest najważniejszy człowiek na świecie.A teraz będzie dwoje .Kocham swoich innych bliskich też mocno,ale dziecko-to po prostu DZIECKO...
Wszystkie pewnie niedługo będziemy tylko o naszych skarbkach mówić A Ty masz kochaną córcię, fajnie że o niej piszesz

Cytat:
a mąż się śmieje, że musi już zacząć szykować broń i amunicję na przyszłych adoratorów córeczki tatusia
mój ma to samo

Cytat:
Kochane, nie wiem, czy wiecie, ale "nasza" Olbka ma bijące, zdrowe serduszko w sobie Termin na 2 lutego
Ale super !! Oby teraz było dobrze

JA dopiero wstałam i biorę się za śniadanie
Stary 2010-06-10, 11:05   #888
majka59
Raczkowanie

Gabisun-gratulauje odrony na 5
fem-super ze cora rowniez gratki

Ja od dzisiaj na chorobowym i zastanawiam sie co bede robic,narazie to jakos ciezko mi sie przestawic na nadmiar wolnego czasu,jeszcze ta pogoda u nas beznadziejana typowo irlandzka-zazdroszcze Wam sloneczkaJak bylam w Polsce tydzien temu to lalo
majka59 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 11:06   #889
martucha84
Zakorzenienie

Pomidora sproboj moze ci pomoze zloz go w taki prostokat i sruu miedzy uda

xxSHINeexx to musze o to wypytac... i to koniecznie...

abz szkoda ze bylas osotatnia i tak na wariata ale dobrze ze z dzidziusiem ok.. a co do pracy to na licencjacie tak mialam i dlatego teraz wszystko 3 razy sprawdze

gabisun oj bardzo cudowny.. jutro jak oddam bede miala chyba 3 kg na sercu mniej

laski zalamalam sie ze wygladam jak wieloryb - brzuchol poszedl mi do przodu i szafa bardzo sie skurczyla bo w bluski nie wchodze ....

ale.... nie jest ze mna tak zle
jestem wieloryb ale wersja mini
wzielam wszystkie swoje bluzki wywalilam z szafy i przymierzalam wszytko ale sie zmeczylam no i odlozylam (na chudsze hahahaha czasy ) tylko 5 2 sa niepewne bo juz ciasnawe ale reszta jest ok
tylko ze tak czesc jest super na brzuszek luzna ale to tylko do spodni bo w spodnicy wygladam jak wieloryb xxl wiec na wieczorne wyjscia mam sie w co ubrac mam 2 takie super dlugie tuniki ale musze dokupic jedne leginsy takie przewiewne bo te co mam sa ocieplane i sie predzej zagotuje niz przetrwam na dworze
no a reszta bluzek pasuje do spodnicy (jedynej w jaka wchodze) ale UWAGA HICIOR spodnica zapina sie zamkniem na boku i ten zamek zamyka sie tylko do polowy hahahahaha ale te bluzki to zakrywaja wiec ma to gleboko w d najwyzej jak ktos zobaczy to pomysli ze zdurnialam grunt ze spodnica niespada
no i mam te moje 2 sukienki ktore niestety mimo ze sa boskie i przewiewne ale wygladam jak mega wieloryb (zrobie wieczorem w nich fotke to wam pokaze to sie posmiejecie )

mam nadzieje ze dam rade
ale najlepiej to i tak sie czuje w stroju kapielowym hahahhaha

a wogole moja zyciowa porazka - to to ze najlepiej wygladam w 2 bluzkach ktore dostalam od siostry i kumpeli i uwaga one sa ROZOWE a j nieznosze rozu... no nic.. ale bynajmniej fajnie w nich wygldam ehssss
Stary 2010-06-10, 11:10   #890
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sobie właśnie przypomniałam czytając, że jedna z was została mgr, że ja się w sobotę bronię na studiach podyplomowych - kompletnie o tym zapomniałam Nic się nie uczyłam, kurcze, ale czad... w życiu bym nie pomyślała, że sobie o obronie zapomnę. Dobrze, że w ogóle przypomniałam ...
No naprawdę jesteś miszczem jak nic! Powodzenia w takim razie!

A ja pisząc o tym, ze nie muszę być na czczo na glukozę oczywiście zapomniałam dodać, ze mam skierowanie na obciążenie 50g glukozy, morfologie i mocz. Zrobie najlepiej od razu w poniedziałek i po sprawie.

Stary 2010-06-10, 11:17   #891
kliwia7
Raczkowanie

Cytat:
A mnie znowu dopadły wątpliwości .. Czy dam sobie radę, czy to dobry moment, przecież sama jestem jeszcze dzieckiem ... Czy będę szczęśliwa ...
Wiesz,ja jak bym miała na to wpływ,to do 25-ki już 2-kę czy 3-kę bym
miała.Ale męża poznałam dopiero w wieku 24l.Córka urodziła się przed 26-ką.Po córce od razu chciałam drugie,ale nici z tego.Bardzo długo decydowałam się na tą 5-ą ciążę,jak urodzę,to ukończę już 33,a mąż 38lat.Nawet teraz czasem mam wątpliwości czy nie za póżno dla nas.I na pewno jakby się nie udało,to bym więcej nie próbowała,od razu zapowiadałam że to ostatni raz.Ja chcę jeszcze w zdrowiu dzieci wychować.Nie zawsze się jednak ma wybór...
Cytat:
dołączam zdjątko
Zdjęcie śliczne

Cytat:
Dziewczyny zastanawiam się powoli nad kompletowaniem rzeczy dla siebie do porodu i po porodzie. Patrzyłam dzisiaj na koszulki do szpitala i nie wiem co wybrać, znalazłam takie:
Z wyglądu to mi najbardziej ta,jak określiłaś podomka spodobała,3-cia chyba.Ale wszystkie mi się wydają jakieś takie nie bardzo praktyczne do karmienia.Do tego mi najbardziej pasuje propozycja xxSHINeexx,koszulka z długim rozpięciem.A co do materiału,to nie wiem jak w twoim szpitalu,ale u nas na noworodkach to nawet zimą panuje upał,a okien nie pozwalają otwierać raczej i matki się gotują.

Chciałam pocieszyć was dziewczyny PUCHNĄCE- plusem jest to ,że jakieś 1/3 wagi przybranej w ciąży -to woda zatrzymana w organiżmie i po porodzie szybko wyparuje .

Edytowane przez kliwia7
Czas edycji: 2010-06-10 o 11:24
kliwia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 11:19   #892
abz
Zakorzenienie

Cytat:
abz szkoda ze bylas osotatnia i tak na wariata ale dobrze ze z dzidziusiem ok..

laski zalamalam sie ze wygladam jak wieloryb - brzuchol poszedl mi do przodu i szafa bardzo sie skurczyla bo w bluski nie wchodze ....
Nawet zdjęcia dzidzi nie nagrywalismy, ale faktycznie jak zobaczyłam obraz na tym sprzecie to nie żałuje. Gin mówi, ze już woli mi u siebie w szpitalu zrobic bo tam lepszy troche sprzęt (nie wspomnę o 3d/4d w jego prywatnym gabinecie). Mówił, ze na nastepnej wizycie poogladamy sobie "buziaczka", ale pewnie do szpitala będę musiała podjechać. I tak najbardziej czekam na 3d/4d ale to po 30tc.

Kobieto! Nie dziw się, ze nie wchodzisz w bluzki, w ciąży jesteś przeciez!! I prosze mi tu o wielorybach nie pisać. Gdzieś dzidziuś musi mieszkać prawda? No! W ciąży zwyczajnie nie ubieramy tych obcisłych ciuszków sprzed ciąży i bedzie ok

Stary 2010-06-10, 11:23   #893
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
No nie Zuziczka,do tego "bloku" doczytałam i .Jakoś ci to wyżalanie się nigdy nie wychodzi,wszystkie perypetie tak opisujesz,że nie można się powstrzymać od śmiechu.I nie miej pużniej do nas pretensji że ci nie współczujemy.
Kliwia- pretensji nie mam. Ja sie rzadko wyzalam tak naprawde, raczej wole sie usunac i samej wszytko uporzadkowac, a ewentualnie pozniej pomarudzic. Ciesze sie, ze mialyscie ucieche z tych moich perypetii

Cytat:
UWAGA
Fem- gratuluje Coreczki! Sciskam Was obie!

Cytat:
A ja właśnie się podłamałam - bo moja anemia się pogłębia.
Normalnie sypię się...
Klarisa- a bierzesz ty kobito jakies zelazo na recepte?? bo suplementem to mozna sobie w anemi tylek podetrzec, wiesz? Piszesz ze pijesz ziolka i bierzesz blonnik, a lekarzowi mowilas? blonnik moze uposledzac wchlanianie w jelicie i sama pozbywasz sie mikroelementow!! Co do zelaza, ja biore codziennie jedna tab Tardyferonu(90mg) i raczej mam problem z beigunka niz zaparciem.. wiec to roznie bywa
Co do bakterii w moczu to nie wiem, moze rzeczywiscie taki twoj urok.

Cytat:
A mnie znowu dopadły wątpliwości ... To chyba to wieczorne powietrze ... Czy dam sobie radę, czy to dobry moment, przecież sama jestem jeszcze dzieckiem ... Czy będę szczęśliwa ...
Bordowa- to chyba wieczorne smuteczki sie nazywa Dasz rade na pewno, wierze w Ciebie! Moje babcia wychowala trojke dzieci sama, bez pomocy i pracujac na 3 etatach w czasach bez socjala i przedszkoli. Dala rade, Tobie sie na pewno UDA!

Cytat:
Hehe ja też tak mam że próbue przecisnąć się przez jakieś szpary i się tam klinuje...
np ostatnio w aucie siedziałm na przednim siedzeniu pasażera a Domis w tyle na foteliku.. mały zaczoł marudzic no to ja siup do tyłu..niestety zapomniałm ze sie juz sie nie mieszcze między siedzeniami i tz musiał autko zatrzymywac i mnie ratować...
ja miałam 23 lata jak urodziłam domika i sama sie bałam czy to nie oby za młoda jestem....tzn szkoda mi było mojego trybu zycia, wyjazdy,grile, imprezy, beztroska ogólnie... ale jak juz sie mały urodził to nawet mi sie nie chciało z domciu wychodzić..wolałam Go nosic tulić....
a teraz znajmomi (starsi odemnie i tza o rok ) dopiero ślub biorą a ja juz będe miała dwójkę dzieci...
Aneczka- a to mnie zabilas ta historia, hahaCo do wieku i dzieci, ja sie zblizam do 30tki, ale staro nie czuje sie wcale Dzieci wczesniej miec nie moglam, choc chcialam. Chcialam skonczyc studia, uporzadkowac zycie choc troche, dac czas mojemu Radkowi zeby dojrzal do decyzji. Niczego nie zaluje. Mam w miare dobra prace, znajomych z kazdego zakatka swiata i faceta ktorego bardzo kocham. Wiem tez, ze jakby wczesniej dziecko miala to tez bym to wszystko osiagnela tle ze pewnie kosztem dzidziola mojego. Moje kolezanki z LO maja juz nawet trojke dzieci i ja sie ciesze razem z nimi, i kocham te dzieciaki tez i wcale nie osadzam, ze maja lepiej czy gorzej. Po prostu kazdy ma swoj sposob na zycie i ja to staram sie szanowac

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
ja myślę, że chyba każda z nas na pewnym etapie ciąży/macierzyństwa miała/ma/będzie miała wątpliwości- większe lub mniejsze.
Wiesz, ja np się zastanawiałam czy nie jestem za stara (pierwsze dziecko- 30 na karku)- moja mama w tym wieku miała już 3 odchowanych dzieci
hehe, a moja byla z trzecim w drodze

Cytat:
Niestety trzeba byc na czczo i przy 50 - przez godzine zero jedzenia i picia (nawet wody nie wolno) a przy 75 - 2 godziny.
Szczerze mowiac to tak mi niedobrze bylo, ze w ogole nie chcialam jesc, ale czasami az mnie skrecalo za woda.
Co do spania z brzuchem to mam swoj sposob kiedy nie moge spac ani na plecach ani na boku. Podkladam pod plecy jakas sztywna poduche i spie tak pol na pol. Niby na plecach, niby na boku. Tak bardziej "na ukos" I pomaga
Shin- ja tez glukoze ciezko przezylam. Robilam u mamy w przychodni i dobrze ze mi dala klucze do gabinetu (zajmuje sie szczepieniami bejbikow) to sobie otworzylam okno i staralam sie nie zwrocic... jeszcze sobie o szczepieniach poczytalam
Ja tez spie na ukos!

Cytat:
Kochana- Madzia nie lepsza we wtorek prasowalam ubranka, i oparzyłam sobie zelzakiem brzuch wiec WITAJ w KLUBIE roztargnionych kobitek zapomniałam, że mi cos jednak wystaje ehehhe
Sierotki same wsrod nas, hihi
Cytat:
Ech... ja i tak już jestem tak zatkana... Ogólnie choruję na zespół jelita drażliwego i mam z tym problemy, a teraz to w ogóle czasem myślę, że chyba sobie domowy zestaw do lewatywy kupię... Sama woda to na mnie nie zadziała - ale używam preparatów z błonnikiem i herbatek ziołowych.
Klarisko- spytaj lekarza o ta lewatywe, z tego co wiem to niezbyt zdrowe i oglnie sie od tego odchodzi. No chyba ze mus to mus

A teraz dziewuszki hit sezonu- KOKTAJL TRUSKAWKOWY- wrzucamy truskawy (moga byc juz troche "zmeczone") do pojemnika, dodajemy cukru torche, jogurt naturalny, mleko z wapniem (jest w promocji w biedronie) moze byc odrobina jogurtu jagodowego i blendujemy, blendujemy do skutku PYCHOTKA!

Dzieciom tez smakuje, Olo mnie skopal z radosci. Tak w ogole to zauwazylam, ze maly (leci mu 25tydzien) lubi siedziec na glowie i kopac mnie u gory. Choc ogolnie sie jeszcze nie zdecydowal,potrafi w ciagu 3min kopac u gory, potem u dolu, a na koniec w nerke z boku
Stary 2010-06-10, 11:26   #894
Szczęśliwa
Zadomowienie

Witam z rana ( ws umie to już połowa dnia w pracy

Strasznie jest gorąco i już mam mega spuchnięte łydki. Masakra, czuję jakby mi miała zaraz popekac skóra...
Ktoś wcześniej pisał o jakimś żelu chłodzącym do nóg, mogę prosić o namiary ?

Zapomniałam Wam ostatnio napisać, ze dorobiłam się rozstępków mimo smarowania od początku ciąży (i przed) mam już kilka bruzd po prawej stronie poniżej pępka, kilka małych przy samym pępku a i lewa strona zaczyna wyglądać nieciekawie....

Mam tylko nadzieję, że nie wyskoczy nic powyżej pępka bo ten dół to jakoś się rozjaśni kremami, i w przyszłości będzie schowany pod majtkami (i pareo) , ale już góra to kicha. Kostium 2 częściowy nie wchodziłby w grę :-(

Cytat:
Mam pytanko do mamus świeżo po usg..czy wasze dzieciaczki juz się przekręciły do pozycji nietoperza??
Moja na ostatnim usg leżała ukosem, główka w prawym dolnym roku, ale to był dopiero 22 tydzień.

Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość
I jeszcze aktualne foto (27tyg. +4 dni)
Świetnie wyglądasz, brzuszek już naprawdę spory.

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
A dziś, Ania-zdolniacha, poparzyła sobie brzuch Smażyłam mężowi racuszki, a że nalałam za dużo oleju na patelnię, to przy przewracaniu chlapnął mi obok pępka Piekło niesamowicie. A teraz mam paskudnego bąbla...
Smażyłaś z gołym brzuchem czy tak przez koszulkę mocno się oparzył?

Cytat:
Potem sama byłam świadkiem jak próbowała przejść bokiem między fotelem a ścianą (około 10 cm przestrzeni) i sfrustrowana dopiero po którejś z kolei próbie przypomniała sobie że ma brzuch no i znowu beczka śmiechu
Ja też już kilka razy złapałam się na tym, że zapominam o brzuchu i próbuję się wcisnąć tam gdzie już się nie mieszczę.

Cytat:
Gratuluję

Cytat:
Klarissa - ja tez sie mecze z anemia i jedyne co mi pomaga (a przynajmniej utrzymuje ta hemoglobine i nie pozwala jej spasc) to Sorbifer Durules. 2 tabletki dziennie. Maja 100mg zelaza.
Też to biorę od 2 miesięcy. Już po miesiącu wyniki się lekko poprawiły. A jak Ty bierzesz? Tak jak każą w ulotce, czyli na czczo na 30 minut przed posiłkiem? Bo ja na początku tak brałam, ale strasznie nie bolał później żołądek, no i zmniejszyłam sobie dawkę do 1 dziennie i nie zawszę biorę na czczo....

Cytat:
Dziewczyny zastanawiam się powoli nad kompletowaniem rzeczy dla siebie do porodu i po porodzie.
Mi najbardziej podobają się te ostatnie, zwykłe ale ładne. Na takie będę polowała

Cytat:
Ja sobie właśnie przypomniałam czytając, że jedna z was została mgr, że ja się w sobotę bronię na studiach podyplomowych - kompletnie o tym zapomniałam
A to dobre Masz jescze dwa dni na naukę- dasz radę

Gabisun Gratuluję Pani magister

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 11:33   #895
elenka1
Rozeznanie

Cytat:

Widziałam też sukienko - koszulki do karmienia w H&M, były ładne, ale koszt 79,99... To trochę dużo, zważywszy, że pasuje kupić chociaż ze 2, prawda? Co myślicie?
ta mi sie najbardziej podoba, a ja kupie 2 tez jakies tanie, napewno nie w H&M bo szkoda mi kasy tymbardziej ze iem ze ja w nich nie bede spala, wole pizamki a w domu jak bede karmila to napewno nie w tych okropnych koszulach

tez myslalam zeby zaczac kupowac rzeczy dla siebie, dla maluszka sama nie wiem co kupowac, mam z 4 siaty ubranek po chrzesnicy i tak naprawde brakuje tylko kaftaników i czapeczek

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 11:51   #896
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
no nieźle ci powiedziała, ja bym chyba dostała zawału
Ja już się trochę uodporniłam na nią - jak miałam zażywać duphaston to ona "nie chciała mnie denerwować, ale na pewno poronię"... Także muszę mieć dużą odporność na stres

Cytat:
Wiesz co ja też musiałam sobie kupić koszulki większe, bo w swoje sprzed ciąży niby wchodzę ale stwierdziłam, że wyglądam jak baleron owinięty sznurkiem Ale takie luźniejsze są ok. No i u ciebie jest w sumie miesiąc do przodu jak u mnie to pewnie i brzusio większy...

Najbardziej to się boję tego, że nie urodzę przed połową września, zrobi się zimno i dopiero wtedy będę miała problem w co się ubrać... bo wszystkie ubrania ciążowe co mam to od bratowej i jej siostry, one były w ciąży przez lato ale rodziły obie jak było jeszcze ciepło i ubrań jesiennych nie miały wcale.

Cytat:
a wogole moja zyciowa porazka - to to ze najlepiej wygladam w 2 bluzkach ktore dostalam od siostry i kumpeli i uwaga one sa ROZOWE a j nieznosze rozu... no nic.. ale bynajmniej fajnie w nich wygldam ehssss
Jakoś to zniesiesz, bądź dzielna!

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
No naprawdę jesteś miszczem jak nic! Powodzenia w takim razie!

A ja pisząc o tym, ze nie muszę być na czczo na glukozę oczywiście zapomniałam dodać, ze mam skierowanie na obciążenie 50g glukozy, morfologie i mocz. Zrobie najlepiej od razu w poniedziałek i po sprawie.
Miałam takie samo skierowanie i właśnie pani mi powiedziała, że nie trzeba było na czczo, że starczy nic przed badaniem nie jeść przez 2h.

I dziękuję za kciuki

Cytat:
Z wyglądu to mi najbardziej ta,jak określiłaś podomka spodobała,3-cia chyba.Ale wszystkie mi się wydają jakieś takie nie bardzo praktyczne do karmienia.Do tego mi najbardziej pasuje propozycja xxSHINeexx,koszulka z długim rozpięciem.A co do materiału,to nie wiem jak w twoim szpitalu,ale u nas na noworodkach to nawet zimą panuje upał,a okien nie pozwalają otwierać raczej i matki się gotują.
A nie mam pojęcia jak to jest i w sumie to nawet nie pomyślałam o tym...

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Klarisa- a bierzesz ty kobito jakies zelazo na recepte?? bo suplementem to mozna sobie w anemi tylek podetrzec, wiesz? Piszesz ze pijesz ziolka i bierzesz blonnik, a lekarzowi mowilas? blonnik moze uposledzac wchlanianie w jelicie i sama pozbywasz sie mikroelementow!! Co do zelaza, ja biore codziennie jedna tab Tardyferonu(90mg) i raczej mam problem z beigunka niz zaparciem.. wiec to roznie bywa
Co do bakterii w moczu to nie wiem, moze rzeczywiscie taki twoj urok.
Nie

Lekarka mi kazała jakieś suplementy kupić to kupiłam ale jak widać nic nie dało. I właśnie dzisiaj mi bratowa powiedziała żebym brała to żelazo, o którym piszesz, także poproszę teścia o receptę w razie czego i zacznę brać. A co do herbatek i błonnika - albo to, albo za przeproszeniem nie będę sr...ła przez 2 tygodnie aż pęknę lub wyląduję w szpitalu. Nie mam wyjścia, ja i tak nie zażywam leków na jelita, które zażywałam nie będąc w ciąży bo powodują skurcze.

Aczkolwiek masz rację, że nie powiedziałam o tym lekarce i to mój błąd bo być może nie jest to bez wpływu jedno na drugie.

Cytat:
Klarisko
Cytat:
- spytaj lekarza o ta lewatywe, z tego co wiem to niezbyt zdrowe i oglnie sie od tego odchodzi. No chyba ze mus to mus
Na razie nie chcę sobie takich drastycznych rzeczy robić...

A co do koktajlu to uwielbiam go i na pewno sobie zrobię

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Ja też już kilka razy złapałam się na tym, że zapominam o brzuchu i próbuję się wcisnąć tam gdzie już się nie mieszczę.
Ja też tak robię, a najlepsze jest jak się nie mogę zmieścić i usiłuję wciągnąć brzuch tak jakby się co najmniej dało...

Cytat:
Mi najbardziej podobają się te ostatnie, zwykłe ale ładne. Na takie będę polowała

A to dobre Masz jescze dwa dni na naukę- dasz radę
No właśnie koszulki chyba w końcu kupię jakieś na targu żeby były w miarę ładne kolory i przyzwoite A co do nauki to może wezmę komisję na brzuch/na litość?

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
ta mi sie najbardziej podoba, a ja kupie 2 tez jakies tanie, napewno nie w H&M bo szkoda mi kasy tymbardziej ze iem ze ja w nich nie bede spala, wole pizamki a w domu jak bede karmila to napewno nie w tych okropnych koszulach

tez myslalam zeby zaczac kupowac rzeczy dla siebie, dla maluszka sama nie wiem co kupowac, mam z 4 siaty ubranek po chrzesnicy i tak naprawde brakuje tylko kaftaników i czapeczek
Ja mam strasznie dużo pierdołek dla małej od mamy i od bratowej, muszę to wszystko przeglądnąć, wyprać, posegregować i dopiero popatrzeć czego brakuje. Bo mam tak wszystkiego po trochu. Wiem, że na pewno brakuje mi pajacyków dla malutkiej.

Nie wiem czy się pochwaliłam, chyba nie - teściowa wyraziła chęć na zasponsorowanie wózka. Z jednej strony było by fajnie, z drugiej mam trochę opory. Moi teściowie od pewnego czasu mają trudności finansowe i nie chciałabym ich narażać na dodatkowe wydatki bo my na wózek mamy (odkładaliśmy kasę od stycznia jak się dowiedzieliśmy, że będzie maluszek i na prawdę sporo uzbieraliśmy).

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-06-10 o 11:52
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 12:00   #897
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:

http://www.allegro.pl/item1067131756...ia_rozm_m.html
Ta mi się podoba najbardziej, ale jest używana.
Nie widziałam takiej nowej, a szkoda...

http://www.allegro.pl/item1063726234..._guziki_m.html
O takiej słyszałam, że jest praktyczna do karmienia dzięki tym odpinanym klapom - ale nie podoba mi się bocianek... Nie jestem 5-letnią dziewczynką żeby nosić koszulki w misie, bocianki i kaczuszki... (a takich jest najwięcej).

http://www.allegro.pl/item1063798897...2061_nieb.html
Taka wydaje mi się podobna do podomki... z drugiej strony też jest cała odpinana do karmienia, więc wydaje się ok. No i nie chciałabym w szpitalu wyglądać jak ostatnia sierotka a to jednak wydaje mi się w miarę znośne.

http://www.allegro.pl/item1064492565..._m_nowosc.html
Koszulek firmy Muzzy jest najwięcej - ale widziałam je kiedyś na żywo i materiał jest strasznie cienki, mam wrażenie, że byle jaki i po pierwszym praniu taka koszulka będzie wyglądać jak szmatka...

Kochana ja mam jedną do karmienia po siostrze- Ona nie karmiła, więc w ogóle jej nie miała na sobie nawet. Ale tak się zastanawiam, bo nie wiadomo, czy ja będę mogła cycem karmić? jestem ogromny nerwus... a to nie sprzyja
Także ja raczej zakupię coś w takim uniwersalnym wzorze :

http://www.allegro.pl/item1058826306...xxl_tanio.html

zawsze można odpiąć i wyjąć cyca
Co do ilości koszul- to zależy od organizmu. Siora miała 3 i było Jej mało, bo rodziła w czerwcu i się masakrystycznie pociła (hormony+upał), także szwagros biegał do domu i prał.
Ta co do porodu jest- jest do wyrzucenia. Ja chyba sobie duży t-shirt wezmę na poród, co sądzicie?

Z tych, co wkleiłaś najbardziej podoba mi się ta 4, ale mam wrażenie, że ciężko się z niej cyca uwalnia?
Ten sprzedawca, co wkleiłam jego koszulę- ma fajne lekkie szlafroczki po 39zł i chyba taki zakupię, bo moje dwa są typowo szlafrokowe- bardzo ciepłe a jednak sierpień może być upalny, a coś trza mieć do okrycia, coby spacerując po korytarzu dupskiem nie świecić...

martucha gratuluję Kochana, już słyszę ten kamień, co z serca Tobie spadł

mszu no mamy pecha na idiotów dobrze, że jesteś bo już myślałam, gdzie Cię wywiało... Wiem, jak Wam ciężko mamy, które pracujecie. Ja ostatnio biegam całe dnie i wieczorami płaczę z bólu kręgosłupa i nóg...

Dzięki kochane za słowa pociechy, jeszcze nic nie wyjaśniałam.

bordowa to najlepszy okres na dziecko, a Ty będziesz najlepszą mamą pod Słońcem zobaczysz, ciotka NIKa tak mówi

Edytowane przez NIKaP-n
Czas edycji: 2010-06-10 o 12:05
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 12:01   #898
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:

A jakie buraczki jadłaś? Takie tarte ze słoiczka?
takie ze słoiczka z chrzanem....
a i są w sklepach gotowe soki buraczane..np z horexa ale ja nie odwarzyłam sie spróbować
ponoc tez szpinak jest polecany w anemi..ale nie kazdy lubi..
ja w zyciu nie jadłam go...
któras z robiła jakies nalesniki ze szpinakiem, wiec mozna by było go troche przemycić w smakołykach....

Cytat:
Aneczka- a to mnie zabilas ta historia, hahaCo do wieku i dzieci, ja sie zblizam do 30tki, ale staro nie czuje sie wcale Dzieci wczesniej miec nie moglam, choc chcialam. Chcialam skonczyc studia, uporzadkowac zycie choc troche, dac czas mojemu Radkowi zeby dojrzal do decyzji. Niczego nie zaluje. Mam w miare dobra prace, znajomych z kazdego zakatka swiata i faceta ktorego bardzo kocham. Wiem tez, ze jakby wczesniej dziecko miala to tez bym to wszystko osiagnela tle ze pewnie kosztem dzidziola mojego. Moje kolezanki z LO maja juz nawet trojke dzieci i ja sie ciesze razem z nimi, i kocham te dzieciaki tez i wcale nie osadzam, ze maja lepiej czy gorzej. Po prostu kazdy ma swoj sposob na zycie i ja to staram sie szanowac
Wiesz nie chciałm nikogo urazic co do checi posiadania dzieci dopiero ok 30-tki
mieszkam na wsi i tu raczej wczesnie kobiety rodza ..tak sie jakos utarło...
napewno gdybym mieszkała na wsi..zaczeła studia magisterskie (jestem po licencjacie) to tez bym jeszcze dzieci nie miała... poprostu tz chciał miec odrazu po slubie a ja nie miałam zadnej wymowki zeby u ich nie dać....

Co do spania..to ja śpię na boki i między nogami mam jaśka
tak mi najwygodniej....

Dobra dolaczam foty pokoiku i moje..
przepraszam za jakość zdięć, ale wykonywałam sama, kiepskim aparatem, światło było troszki kiepskawe ...a sobie robiłam samowyzwalaczem więc tez nienajlepsze....
Pokoik troszke pusty sie wydaje, ale po rozrzuceniu wszystkich zabawek to nie ma gdzie nogi postawić...
mysle tez dokleic troche naklejek..ale mnie one troche nerwują bo się odklejają na brzegach...a jak tylko to Domik zobaczy to pazurkami je odkleja
Na łóżku brakuje jeszcze ochraniacza i mam kocyk narazie...
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 12:04   #899
cellaris
Rozeznanie

szczęśliwa ja używam takiego kremu do nóg z Daxa z serii Perfecta mama. Kupuję w Rossmanie za 10zł i kilka groszy. Daje naprawdę fajny efekt chłodząc i mam wrażenie,ze mimo moich problemów z nogami jest całkiem ok

gabisun oj ja ignorantka zapomniałam o tym,ze ty już Pani Magisterka jesteś gratulacje.

A ja dzisiaj sama w domciu TŻ w pracy do 22 i ja bidna z brzucholem leżę,a mała fika strasznie. Czy wy też macie tak,że dzidzie szaleć mogą przez kilka godzin bez przerwy? Moja od 7rano do 11 latała chyba po całym brzuchu. Potem było jakieś 40min przerwy i znów od nowa. A ja się dziwię,ze mi brzuchol twardnieje jak młoda tam takie akcje wyprawia
Stary 2010-06-10, 12:15   #900
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Pomi, nawet sobie nie wyobrazasz jak tez juz bym chciala miec, ale nie chce mi sie toczyc batalii z moja połowka, bo on kaze jeszcze czekac, bo nie wiadomo co dostaniemy... bo do narodzin dziecka to jeszcze duzo czasu... ja tylko zacznyma watpic czy bede miec siłe w 9 mcu ganiac po sklepach, zeby zdazyc przed porodem;/
a! zapomnialam sie pochwalic, dostalam cała siatke huggies, od siostry mojej koleznaki

Kochana ja się cieszę, że juz sporo mam. Naprawdę mam 30tc a już się bardzo męczę- upał też robi swoje... Szanuję, jeśli ktoś uważa, że kupuje się na ostatnią chwilę- przecież każdy z nas ma inne podejście. Ale jakbym teraz miała za wszystkim biegać, to bym padła. Tyle już mamy, a tyle jeszcze zostało do kupienia...
Co innego, że każda mama może się inaczej czuć i niektóre do 9m-ca dają radę szaleć
3mam kciuki, abyś czuła się jak najlżej

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
Kilka przykladowych chorob, ktore mozna leczyc krwia pepowinowa :
Cukrzyca typu I, stwardnienie rozsiane, bialaczka, guzy lite, szpiczak mnogi, guzy osrodkowego ukladu nerwowego, nowotwory narzadowe (sutka, nerki, pluc, jajnika, przewodu pokarmowego), zespoly rozrostowe ukladu chlonnego, defekty komorki macierzystej, niedokrwistosci wrodzone i nabyte itp itd.

Ogolnie uwazam, ze to jest naprawde swietna inwestycja... Jesli kogos stac. I zaluje, ze my nie mozemy sobie na to pozwolic...

Wow, faktycznie sporo można krewką ratować... a powiedz Droga Shinee, czy wiadomo jaka ilość tej krwi jest najlepsza? Domyślam się, że przechowuje się konkretną ilość, ale czy ją można później jakoś powielać (żeby nie użyć słowa- rozmnażać)? Zupełnie się w tym temacie nie orientuję

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Szokoladko i aaneczka super wyglądacie i pokoik też bajer
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości