Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-10, 22:18   #961
Astorianka
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Ufff, naprawdę odetchnęłam z ulgą już wszyscy bliscy wiedzą i się cieszą.
Dzięki dziewczyny za trzymanie kciuków i gratulacje

Co do imion to na razie Alicja/Natalia - chyba,że wymyślimy coś innego. Nie możemy się zdecydować. No i według usg poród też się zmienił na 18.09 chociaż gin nie każe się tym sugerować. Według OM 26.09

Od razu świat wygląda inaczej i wróciłam do rzeczywistości hehe, no i się wkurzyłam, bo jutro przychodzi facet do kaloryferów (muszę wymienić 3 zawory, uszczelnić jeden, zrobić odpowietrzniki) i chyba chce mnie naciągnąć. Oczywiście inteligentna Ania się zgodziła na wszystkie warunki, mało tego - powiedziałam magiczne "OK przecież ja się i tak na tym nie znam"... Chyba ciąża dała mi na mózg. Facet się ucieszył, przyjdzie... Łosia złapał...

Dzisiaj opowiedziałam wszystko tacie, którego nie było przy rozmowie z majstrem i okazuje się, że facet przerobi mnie na jakieś 300-400 pln. No więc jutro będzie gorąco nie tylko z powodu pogody... Może to nie jest dużo, ale z jakiej paki mam komuś płacić dwa razy tyle ? Wrrr...
NA szczęście tata przyjdzie z odsieczą i może nie skończy to się źle?

Normalnie cała chodzę i się cieszę Mój mąż też się cieszy. Mało tego, na początku nie było pewne czy to facet czy babka - mąż potem powiedział, że pomyślał 'rany - to chłopak... i zaraz potem - a może jednak dziewczynka, bo ja chciałbym jednak dziewczynkę"???
No to mogę zacząć powoli rozglądać się za ciuszkami YUPPIE!!!
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 22:56   #962
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

wszystko mi sie skasowalo... buuu
wiec szybko pisze bo padam

brzuszki macie PIEKNE

wiec ja tez wrzucam fotki nie wygladam na nich najlepiej no ale... no i jak widac jak mam cos opietego to nie jest zle ale w skukience z duzym wzorem tragedia.. najsmieszniejesze jest to ze z przodu i z tylu trzeba sie dobrze wpatrzec zeby widziec ze mam brzuch ale bokiem.... ehsss... wieloryb nadplywa
jutro zrobie w jakis normalniejszych ciuchach.. bo dziwne jest to ze w spodniach i bluzce wygladam fajnie a w sukienkach strasznie.. no ale przeciez nie bede chodzic w takim upale w jeansach...
31 tydz 7.5 na plusie..
Stary 2010-06-11, 07:28   #963
gabisun
Zakorzenienie

Elenka dziękuję
Martucha fajna piłeczka a mi tam się podobasz w sukience ja uwiebiam teraz sukienki ale takie góra do kolana, bo takich cygańskich to nie lubię a czemu te ubrania są "nienormalne" ? no kochana brzucha już nie ukryjesz, jesteś w ciąży to jak ty chciałaś wyglądać z boku

co ja tutaj robie o tej porze coś dziwnego się ze mną dzieje boszzzz jakby mi ktoś kiedyś powiedział ,że z własnej woli tak rano wstanę na wakacjach to w życiu bym nie uwierzyła

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 07:56   #964
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez alicia4 Pokaż wiadomość
Przedstawiam Wam moje brzusio (21,5 tc), to jego internetowa
premiera

Czy Wy też macie taką sieć widocznych żyłek na brzuszku, szczególnie po bokach?
NIo Nio jak na ten tydzien to duzy brzusio Jestes szczuplutka i ładnie się eksponuje
co do żyłek, to nie mam.

Cytat:
Napisane przez starapanna Pokaż wiadomość
Babki czy Wasze Maluchy tez tak mocno uderzaja o szyjke? Zastanawiam sie czy mojemu synkowi nie spieszy sie na swiat
Moja Niunia uderza tak pod pępkiem i wierci się też po całym brzusszku. czasem nie mogę sobie pozycji znaleść, bo mnie kopie pod zebrami)) ale niech kopie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Jesteście kochane.

Poszłam do innego lekarza i dostałam zaświadczenie
Nio to wakacje już przed Tobą super choć uważaj na siebie, bo to już nie żarty

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość

Ja też się czuję w idealnym wieku na macierzyństwo Choć mam 31
Chciałam mieć dom, rodzinę w wieku 18 lat, wtedy nie udało mi się ułożyć życia tak, jak chciałam. Nie było nam pisane. Teraz, z perspektywy czasu uważam, że tak właśnie miało być. Mam cudownego męża, który będzie najwspanialszym ojcem na świecie.
Choć jak pomyślę, że miałabym teraz 13 letnią latorośl to też fajnie by było.
Na szczęście udało nam się zajść za pierwszym podejściem, aż w to nie wierzyłam

Mpiczku super wyglądasz a i butki niczego sobie.
Ja rocznik 82, moj 81 i jakos myślimy, ze to odpowiedni czas. choć mój mężuś już nie raz mi mówił, że żałuje, że wcześniej nie wpadliśmy bo mały szkrab byłby już znami i już odchowany
Ale ja mysle ze teraz jest lepiej, bo to planowana dzidzia i też udało Nam się za pierwszym podejsciem))
Dziękuje za komplementa

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
dziewczynka

wszystko dobrze!!! Mała fika, jest duża 805 gr i wszystko, wszyściusio jest OK. Kamień spadł mi z serca a pani doktor...sam miód
SUPERR - moja Mili, będzie miała kolezanke do zabawy eheh
CUdownie, że wszyscy się cieszą i najważniejsze, że mąż uszczęśliwiony- ah będzie coreczka tatusia jak i u mnie ehhe

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
no z pęcherzem to mam identycznie jak kopnie to mam wrażenie, że zaraz sie zesikam i zaraz przechodzi mi brzuch się napina jak Mała się wierci i wystawia tyłek albo jakąś inną część i takie wybrzuszenie się robi

Do albumu wstawiłam zdjęcia z obrony, mężyk mi cyknął i uczelniany kociamber się załapał
ŚLicznie GABI!!! Szczuplutka jestes, młodziutko wygladasz Normalnie rewelacja
hehe i kocurek tez się załapał heh

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
a ja pragnę ogłosić, że po dzisiejszej wizycie na USG okazało się, że nasza dziewczynka zamieniła się w chłopca
heheh nio to psiskus
a w ktorym tygodniu wam okreslili dziewczynkę?
Bo ja mam nadzieje ze moja Milcia, już nie zmieni się w Miłoszka bo już sukienusie mam hehe i dziwnie by w nich wygladał ehhehehe

[QUOTE=martucha84;19913693]
wiec ja tez wrzucam fotki QUOTE]
Martucha! Moim zdaniem to i w sukienkach wygladasz super najwyżej pod cysuszkami zawiąż sobie jakas wstazeczke, czy cos aby podkreślic brzusio ja czasem tak robie jesli cos mi się wydaje workowate
CUDNA mama z ciebie
Stary 2010-06-11, 08:01   #965
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

brzuszki macie PIEKNE

wiec ja tez wrzucam fotki nie wygladam na nich najlepiej no ale... no i jak widac jak mam cos opietego to nie jest zle ale w skukience z duzym wzorem tragedia.. najsmieszniejesze jest to ze z przodu i z tylu trzeba sie dobrze wpatrzec zeby widziec ze mam brzuch ale bokiem.... ehsss... wieloryb nadplywa
jutro zrobie w jakis normalniejszych ciuchach.. bo dziwne jest to ze w spodniach i bluzce wygladam fajnie a w sukienkach strasznie.. no ale przeciez nie bede chodzic w takim upale w jeansach...
31 tydz 7.5 na plusie..
brzuch spory..., a co sukienek ja tez sie w nich zle czuje, wlasnie tak jak to opisalas wielorybisko, za to w tunikach i legginsach moge chodzic dzien w dzień

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Kalex a tak z ciekawoscie zaytam do którego lekarza w kielcach chodzisz???? i który sie tk pomylił mam nadzieje ze nie dr kowalski

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 08:05   #966
gabisun
Zakorzenienie

Mpiczku dziękuję właśnie myslałam o tobie, bo zawsze jesteś rano nie wiem czy dobrze pamiętam, czy to u Ciebie dzidziol juz na nietoperka siedzi? bo moja to mnie kopie tak po bokach na wysokości pępka albo przy pęcherzu, więc raczej się jeszcze nie obróciła. no ale ma jeszcze czas

Stary 2010-06-11, 08:09   #967
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Tak Gabi:) Moja Niunia jak byłam w zeszłą środę ( 26tc) u lekarza była juz obrocona na nietoperzyka hehe
najczęściej czuje na dole i tak wysoko ale to chyba nóżkami fika
Stary 2010-06-11, 08:12   #968
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
wiec ja tez wrzucam fotki
faaaajny ten brzuszek Taki śmieszny sterczący- mój niestety jest trochę rozlazły Też wydaje mi się, że w sukienkach/luźniejszych spódnicach wyglądam, delikatnie mówiąc, tak sobie- ale mam to w nosie- ważne, żeby mi było wygodnie. Nie mam zamiaru gotować się w taką pogodę w spodniach i obcisłych bluzkach
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 08:34   #969
martucha84
Zakorzenienie

gabisun Mpik82 ninaad dziekuje za cieple slowa...

elenka1 o wlasnie tak - w tunikach ok moge smigac caly czas

ale i tak jestem zdziwiona bo to 31 tydzien i tylko 7 kg - a brzuchol wielki
Stary 2010-06-11, 08:37   #970
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
ja tam nie mam swojej położnej
pamiętam tylko ,że w tamtym roku musialam w swojej przychodni jakieś papiery wypełnić, deklaracja czy coś takiego i tam się wpisywało swojego lekarza rodzinnego i położną, ale nawet nie wiem kogo mam wpisanego

Zresztą taka połozna z przychodni to przychodzi dopiero po porodzie na kontrole
No właśnie, deklarację to każdy musi wypełnic. U mnie w przychodni jest chyba tylko 1 położna i to ona przyjedzie po porodzie. O innych przypadkach nie słyszałam

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
W końcu, moja praca magisterska została zaakceptowana Mogę drukować ^^
Ulżyło mi

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość
i tak nie będę chciała wizyty położnej u siebie w domu
to można nie chcieć? Myślałam, ze to jest tak, ze to jest obowiązkowa wizyta.

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny
Chwalić sie nie lubię i tego nie robię, więc nieważne co to za autko
OK. Dobrze, ze ma klimę

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Poszłam do innego lekarza i dostałam zaświadczenie
dobrze, ze sie cieszysz. Jakby mój gin miał watpliwości to ja bym zwyczajnie nie leciała.

Cytat:
a ja pragnę ogłosić, że po dzisiejszej wizycie na USG okazało się, że nasza dziewczynka zamieniła się w chłopca
Ale jaja! Taki numer wam wywinął no!

martucha taki spiczasty ten twój brzuszek ale ogólnie cała jesteś szczuplutka wiec nie dziw sie, ze ciążę widać tylko z boku

U mnie od rana upał, a ja w długich spodniach! Ale mam nieładna skóre, do tego bladą, to nie chce w pracy pokazywać nóg. A jeszcze odnośnie nóg to puchna mi stopy od wczoraj, kostki takie "zalane", normalnie słoniowate stopy, głównie prawa, buuu.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 09:09   #971
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
U mnie od rana upał, a ja w długich spodniach! Ale mam nieładna skóre, do tego bladą, to nie chce w pracy pokazywać nóg. A jeszcze odnośnie nóg to puchna mi stopy od wczoraj, kostki takie "zalane", normalnie słoniowate stopy, głównie prawa, buuu.
u mnie też upał, ale na szczeście na dworze a ja w domku mam chłodno ale zaraz na miasto chce uderzyć więc pewnie się spocę
chodzę w spodnicach i sukienkach, w nosie mam moje blade nogi, mam mi być wygodnie
Kup sobie balssam samoopalający i się smaruj- ja tak robię :-P
Buźka
Stary 2010-06-11, 09:11   #972
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
ale i tak jestem zdziwiona bo to 31 tydzien i tylko 7 kg - a brzuchol wielki
no ale u ciebie te 7kg to chyba poszło tylko w brzuszek
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 09:14   #973
kasienka1701
Zadomowienie

Gabisun trzeci raz próbuję napisać posta i ciągle coś mi szwankuje,ale może teraz się uda,więc GRATULUJĘ SERDECZNIE OBRONY Swoją drogąi tak wiedziałam,że to będzie dla Ciebie formalność.
A co do spędzania wolnego czasu w wakacje to powiem ci ,ze ja też je zaczęłam i zamierzam je spędzać na błogim lenistwie i nic nie robieniu,w końcu to ostatnie wakacje,a niedługo Mała będzie ze mną i nie bedę miała czasu na leniuchowanie.Oczywiście będę sie zajmować kompletowaniem wyprawki na mojej Gryzeldy,bo wakacje zawsze szybko mijają i termin porodu zbliża sie wielkimi krokami

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Dobra dolaczam foty pokoiku i moje..
Pokoik świetny wyszedł.Odcień zieleni jest super
A Ty kobitko jesteś taka chudzina,że szok

Cytat:
Ojej to niezła historia.Hihi dobrze,że teraz się ujawnił,a nie na porodówce Ale powiem Ci,że teraz to i ja się zastanawiam czy nic się u mnie nie zmieni,bo usg mam za 3 tyg,więc ciekawe czy mój Gabusiaczek dalej jest dziewczynką

Cytat:
wiec ja tez wrzucam fotki
Bardzo ładnie wyglądasz.Brzuszek jak odrysowany.Tylko pozazdrościć

Ja wczoraj byłam u ginki.Badania wyszły mi dobre,glukoza w porządku,a nawet dość niska i wreszcie pozbyłam się bakterii w moczu,czyli Żuravit pomógł
Ale...zważyłam się i w 26tc mam na plusie 4 kg.Ginka powiedziała,że to coś ciut mało.Oczywiście od razy zaznaczyła,że nie cierpi jak kobiety w ciąży duuużo tyją,ale te moje 4 kg to coś mało,zwłaszcza,że dziecko waży 1 kg...Zbadała mi brzuch i macica jest na takiej wysokości jak być powinna w tym tc,więc tam jest wszystko w porządku.Zapytała czy może nie mam apetytu,ale ja przecież go mam i to jaki,nic no zobaczymy za 3 tygodnie co i jak.
Poza tym spytałam o położną i okazało sie,ze w moim szpitalu nie można jej wynająć...Powiedziałam,że mam jedną położna znajomą w tym szpitalu,to wtedy dopiero powiedziała,że w takim razie zrobimy tak,żeby tak pani była w czasie porodu na dyżurze No ja mam nadzieje...
Na koniec zrobiło mi się miło,bo ginka powiedziała,że jest zachwycona,jak ładnie wyglądam na tle innych pacjentek.W sumie chyba powiedziała to bezinteresownie,więc może szczerze,nie to co rodzina

A w ramach walki w upałem poszłam wczoraj do fryzmejkera i obciachałam włosy na krótko,a co się bedę kisić

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 09:17   #974
Szczęśliwa
Zadomowienie

Witam w upalny poranek Ja oczywiście w pracy. Okno szeroko otwarte bo strasznie gorąco, a klimy brak.

Od wczoraj mam spuchnięte nogi (kostki plus łydki) nie zeszło nawet przez noc. Śmieszne takie pampuśne mam stópki hehe

Aneczka- fajne mebelki, brzuszek też.

Elizabeth- ale Ty jesteś drobniutka. Brzuszek chyba nieduży jak na 4 ciążę?

Ewcia811211- mi właśnie opowiadała ostatnio znajoma z sąsiedniego miasta, że u niej już była położna mimo, że jest 3 miesiące przed terminem. Nie wiem po co i dlaczego (to daleka znajoma i nie było czasu popytać) , miałam się właśnie zorientować w temacie. Gdzie można poczytać o standardach opieki właśnie takiej? Podobno zmieniło się coś w tym roku. Że niby są obowiązkowe 6 wizyt położnej.

Cytat:
Eh, i zapomniałam napisać/się pochwalić:
W końcu, moja praca magisterska została zaakceptowana Mogę drukować
No to gratulacje, będzie kolejna Pani Magister

Cytat:
Napisane przez Suszilda Pokaż wiadomość
A tutaj moj brzusio w 27tc +2dni
Cytat:
Przedstawiam Wam moje brzusio (21,5 tc), to jego internetowa
premiera
Dziewczyny fajne brzuszki

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Napisałam Wam o autku, bo cieszę się, bo to pierwsze nasze takie prawdziwie rodzinne
My rodzinne autko kupimy w marcu, na razie zbieramy kasę. Mam tylko nadzieję, że wózek wejdzie do mojego auta. Przez zimę aż tak dużo jeździć nie będziemy, wiec jakoś damy radę.

Cytat:
Babki czy Wasze Maluchy tez tak mocno uderzaja o szyjke? Zastanawiam sie czy mojemu synkowi nie spieszy sie na swiat
Moja córa to chyba jakaś spokojna jest kopie mnie tylko delikatnie, wielokrotnie w ciągu dnia, ja odczuwam to tylko jako silniejsze pukanie w okolicach pępka. Nie wierci się jakoś szczególnie, nie uciska na nic, leży spokojnie

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
dziewczynka
Gratuluje córeczki I tego, że jest zdrowiutka

Cytat:
Napisane przez kliwia7 Pokaż wiadomość
No już nie płacz .Nawet bez smarowania to one po ciąży zbledną i będą mało widoczne.A te u góry brzucha to ja jeszcze nigdy ni u kogo nie widziałam.Jest coś takiego w ogóle?...Trzymaj się .
Niestety jest, mam w rodzinie taką dziewczynę z "pooranym: całym brzuchem", mimo że jest teraz szczupła to rozstępy jasne ale szerokie są na całym brzuchu.

Cytat:
A w którym tygodniu było usg gdzie lekarz stwierdził dziewczynkę? Był wtedy pewny czy miał wątpliwości???
Gratuluję synusia

Cytat:
31 tydz 7.5 na plusie..
Martucha w sukience nie jest źle, normalnie jak to w ciąży Fajny ten brzuchal taki sterczący.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 09:23   #975
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Astorianka gratuluję córci

Kalex a to Ci numer u mnie od 16 tc widać, że to chłopczyk

aaneczka1984 piekny pokoik dziecięcy, a Twój synek to normalnie do schrupania

Astorianka:nie daj się naciągaczom zresztą kobiet w ciązy się nie oszukuje, niczego nie odmawia, bo wiadomo- myszy, szczury

martucha84 : pieknie i nieprawda, że w sukience wyglądasz wielorybowato jesteś szczupła, więc jak najbardziej możesz za to ja i wyglądam i czuję się lepiej w dopasowanych rzeczach a to dlatego że jestem malutka no i 8 kg ciagle na plusiku

abz: a nie lepiej jakis balsamik brązujący, polecam z Dax Cosmetics. Sama jeszcze sie nie opalałam na słońcu, tylko smaruje tym balsamem i efekt rewelacja- nóżki lekko brązowe, żadnych smóg no i tego typowego smrodku brak

a ja jestem po wczorajszej wizycie u gina
27 tc /nadal 8kg + / waga synka 1200
rosnie mi mój królewicz jak na drożdżach i juz nawet sie odwrócił główką w dól. wszystkie pomiary są ok, ale nie ma to jak oglądać dzidziolka w 3d hehe

Ta pogoda i komary mnie wykańczają najprzyjemniej się robi dopiero tak po 21

Edytowane przez naked21
Czas edycji: 2010-06-11 o 09:24
naked21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 09:27   #976
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Klarissa, to faktycznie, lepiej niech mąż porozmawia na ten temat z rodzicami.
Dzisiaj ma pogadać

Cytat:
Eh, i zapomniałam napisać/się pochwalić:
W końcu, moja praca magisterska została zaakceptowana Mogę drukować ^^
Ulżyło mi
Gratulacje, ja się jutro bronię także trzymajcie za mnie kciuki bo przyznaję, że nic się nie uczyłam, idę "na głupa" (no może dzisiaj coś poczytam) i liczę na litość wobec ciężarnej ze strony komisji

Cytat:
Napisane przez Atlidee Pokaż wiadomość
Klarissko Moja pani gin. twierdzi, ze w ciazy to mozna uznac za normalne, o ile nie sprawia zadnych dolegliwosci, typu pieczenie, bole i inne (wtedy wiadomo, ze to nie zapalenie). Nie powinno byc zadnych "dodatkow" w moczu, np.za duzo nablonkow, krwinek, itp... Moja gin. zawsze ma badanie moczu patrzy "ogolnie", jako calosc, obraz stanu drog moczowych. Buzki dla Ciebie
Teraz na szczęście nic mnie nie boli, ale często mam pieczenie lub kłucie w cewce moczowej... Zawsze mnie jakoś teściu ratuje, ale na dłuższą sprawę niezbyt mi się to podoba...

A robiłam wymaz z cewki i nic tam nie mam...
W posiewie nic...
Zrobiłam cytologie - mam stan zapalny, ale nie mam grzyba, chlamydii, nic... A w moczu bakterie są...
Może po ciąży będę z tym jakoś walczyć, nie wiem...

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
nieźle
a co do sponsorowania wózka, może im zaproponować żeby co innego zasponsorowali (coś tańszego)?
Ja tak właśnie pomyślałam - że może nie wózek tylko np. pościel do łóżeczka (to koszt 300 zł kompletu całego) jak już tak strasznie chcą, albo coś innego. Ubranek nie chcę bo moja mama nakupiła mnóstwo a jeszcze bratowa ma dla mnie 3 pudła po swojej córci.

Cytat:
Też tak mam - czuję czasem dziecko strasznie nisko...

Cytat:
Nie wiem jak to opisac , czasem boli i w dodatku co chwile brzusio mi twardnieje. Dobrze, ze w poniedzialek wizyta, bo zaczynam sie niepokoic o szyjke.
W ogole to ruchy czuje caly czas w dole brzucha, bardzo nisko. Dostaje kopniaki w jelita, pecherz..mam wowczas wrazenie, ze bardzo mi sie chce isc do wc, a po pol minuty przechodzi.
Tez tak macie?

Mam dokładnie tak, jak opisujesz.

Może po prostu tak mamy położoną macicę, że dzieciątko odczuwamy nisko. Ja w ogóle cały brzuch mam dosyć nisko (tak mi się wydaje). Większość spodni, majtek itd. mnie potwornie gniecie (nawet tych ciążowych), obecnie wolę sukienki i majtki biodrówki...

Jak mi tak nisko maleńka siedzi i np. boleśnie masakruje pęcherz albo jelita to ja się kładę płasko i prosto na plecach (jeśli oczywiście jest gdzie) i ona wtedy zmienia pozycję, przesuwa się

Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość
Klarisko- ja rodziłam koniec maja i początek lipca, czyli gorąc. Nie miałam żadnej z takich koszul, tylko zwykłe na ramiączkach regulowanych, które do karmienia zniżałam. Sprawdziło się.
Też w sumie fajny pomysł

Cytat:

brzuszki macie PIEKNE

31 tydz 7.5 na plusie..
Ja uważam, że ładnie wyglądasz
A sam kształt brzucha masz taki śmieszny, szpiczasty

I też tak mam, że jak stoję bokiem to widać duży brzusio a jak przodem to wyglądam jakbym miała oponkę z sadła co mi akurat się nie podoba zbytnio. No ale mąż mi mówi, że na prawdę widać po mnie, że jestem w ciąży (bo wczoraj poszliśmy na spacer i miałam wrażenie, że ludzie się na mnie głupio patrzą).
Stary 2010-06-11, 09:31   #977
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Gabisun trzeci raz próbuję napisać posta i ciągle coś mi szwankuje,ale może teraz się uda,więc GRATULUJĘ SERDECZNIE OBRONY Swoją drogąi tak wiedziałam,że to będzie dla Ciebie formalność.

Ja wczoraj byłam u ginki.Badania wyszły mi dobre,glukoza w porządku,a nawet dość niska i wreszcie pozbyłam się bakterii w moczu,czyli Żuravit pomógł
Ale...zważyłam się i w 26tc mam na plusie 4 kg.Ginka powiedziała,że to coś ciut mało.Oczywiście od razy zaznaczyła,że nie cierpi jak kobiety w ciąży duuużo tyją,ale te moje 4 kg to coś mało,zwłaszcza,że dziecko waży 1 kg...Zbadała mi brzuch i macica jest na takiej wysokości jak być powinna w tym tc,więc tam jest wszystko w porządku.Zapytała czy może nie mam apetytu,ale ja przecież go mam i to jaki,nic no zobaczymy za 3 tygodnie co i jak.
Poza tym spytałam o położną i okazało sie,ze w moim szpitalu nie można jej wynająć...Powiedziałam,że mam jedną położna znajomą w tym szpitalu,to wtedy dopiero powiedziała,że w takim razie zrobimy tak,żeby tak pani była w czasie porodu na dyżurze No ja mam nadzieje...
Na koniec zrobiło mi się miło,bo ginka powiedziała,że jest zachwycona,jak ładnie wyglądam na tle innych pacjentek.W sumie chyba powiedziała to bezinteresownie,więc może szczerze,nie to co rodzina
dziekuję kochana a brzuszek na zdjęciu to chyba magia czerni, bo on naprawdę tam jest koleżanki się tylko ze mnie śmiały, że jest ryzyko że komisja nie zauważy brzucha, więc radzą mi bokiem wchodzić

Gratuluję udanej wizyty a kilogramami się nie martw, ja mam dokładnie tyle samo 4kg, no może teraz juz nawet 5 najważniejsze ,że maluch rośnie zdrowo, widocznie wszystkie kg idą dla maluszka

Szczęsliwa, a do kiedy ty chcesz pracować

Mpik no ja też bym sie wybrała na jakieś zakupy, ale jak ja się później wtoczę bo do domu mam pod górkę

Stary 2010-06-11, 09:52   #978
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Kup sobie balssam samoopalający i się smaruj- ja tak robię :-P
Buźka
Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
abz: a nie lepiej jakis balsamik brązujący, polecam z Dax Cosmetics. Sama jeszcze sie nie opalałam na słońcu, tylko smaruje tym balsamem i efekt rewelacja- nóżki lekko brązowe, żadnych smóg no i tego typowego smrodku brak
Może rzeczywiście sie zaopatrzę w coś brązującego Chyba że zdążę chwycić troche słońca, ale nie mam kiedy, na sobotę planujemy malowanie pokoju, w niedz pewnie będę kończyć i układac wszystko w szafach (opróżniłam je zeby się lżej przestawiało)...

Cytat:
A w ramach walki w upałem poszłam wczoraj do fryzmejkera i obciachałam włosy na krótko,a co się bedę kisić
a jakie długie włosy miałaś przed cięciem??

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 09:59   #979
Zuziczka
Rozeznanie

Dziewczynki czytam Was, ale kompletnie braki mi sil na odpisywanie. Moja odwieczna energie gdzies szlagtrafil przez ten upal. Spuchly mi nogi, nawet rece i przez noc nie zeszlo. kosmos jakis, chyba sobie zrobie drinka z lodem w misce na stopki...

Astorianko- gratuluje synusia!Nasi mali Rycerze rosna
Moj synus grzeczny i siedzi posrodku, baardzo rzadko gdzies mi zejdzie na dol, wiec na szczescie nie mam problemow. Lubi sie przekrecac na glowe i kopac mnie po zoladku, zaraz potem sie odkreca i boksuje pecherz.A wczoraj w szczycei swojego szalenstwa kopaczkowego Radek polozyl mi sie na brzuchu i zaczal mu opowiadac i maly sie tak wsluchal, ze sie zaczelam smiac!

Elizabeth, Gabisun, Martucha- sliczne brzucholki! Martucha a co do Twojego to te 7 kg to tylko w brzuszku siedzi co? Fajny stozek Gabi- gratuluje emgieera Dobra robota kobitko!

Kalex-a to ci jaja lekarz zafundowal! Ja sie bardzo ciesze z synusia, ty na pewno tez. A maz to pewnie z 10cm urosl

Cytat:
ABz- u mnie to samo. Skora sie nie przejmuj w ogole! Byle Tobie bylo przewiewnie.

Cytat:
Kasienka- ciesze sie bardzo z dobrych wynikow! Co do kg to pewnie jeszcze nadrobisz, najwazniejsze ze dzidziol zdrowy i rosnie jak na drozdzach (ja tez mam wizyte w swoim 26tyg, juz sie nie moge doczekac!!!) Przez te upaly teraz to w ogole bedzie ciezko z jedzeniem I to musialo byc mile uslyszec od kobietki ze sie super wyglada

Dziewuszki- chyba mam wszystko dla Malego. Wczoraj bylam w IKEI i kupilam jeszcze spiworek do spania (30zl, wiec tanio!) i kilka sztuk materialu (jeden bialy w czerwone grochy giganty, jeden w maki i jeden typowo chlopiecy w autka!) i zamierzam zmusic mame by nauczyla mnie szyc na maszynie( jade do niej w poniedzialek). Cos pokombinujemy dla malego Kupilam tez materac do lozeczka, ale najtanszy piankowy. Doszlam do wniosku ze 4kg dziecko i gwarantowana mozliwosc zasikania go 100razy sprawiaja,ze wole kupic drugi materac w razie potrzeby, niz kombinowac z drogim od razu.. Nie wiem czy dobre to wytlumaczenie, ale nas przekonalo
Stary 2010-06-11, 10:11   #980
szokoladka74
Raczkowanie

Martucha, ty byś w worku na kartofle wyglądała zjawiskowo, więc proszę cię , nie dołuj nas tekstami w stylu " ale wyszłam nie najlepiej", bo wpadnę i obiję na gołą
Sama widzisz,że etap " na wieloryba " każda z nas właśnie zalicza, więc doszłam do wniosku,że trzeba sobie wmawiać ( jeśli nie wierzyć),że wyglądamy BOSKO !
Podejrzewam,że te chudzinki mają gorzej, bo nigdy siebie nie widziały w takim stanie.
Uwaga - to po drugim dziecku to myślenie prawie przechodzi !!!

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 10:11   #981
Pomidora
Zakorzenienie

Witam mamuśki w ten upalny poranek
Żeby nie pouciekały mi cytaty, odpisuję na raty (ale mi się rymnęło ).

Abz, już pisąaam na innym wątku, ale również tutaj - gratulacje z powodu udanej wizyty Co do zdjęcia z usg - ja to mam wrażenie, że odkąż zaczęłam młodego czuć, nie zależy mi już na zdjeciach. Wcześniej to było jakby potwierdzenie, ze jestem w ciąży, a teraz, jak mały szaleje, to co mam potwierdzać Dzięki za odpowiedź odnośnie glukozy.

Mszu, fajnie, że dostałaś pieluchy - zawsze to już jakaś rzecz w domu Kochana, jeżeli musisz, to dasz radę śmigać z zakupami nawet w 9mc. Szkoda, ze twój mąż ma takie podejście, bo mi by było trudno kupować wszystko z wielkim brzuchem. Ale przy pomocy męża na pewno dasz radę, nawet część rzeczy można przez neta kupić

Klarissa, rozwaliłaś mnie swoim roztargnieniem Będę jutro trzymać kciuki za ciebie

Martucha, czekam na zdjęcia - już dawno nic nie wklejałaś. Ja też ostatnio jestem na etapie mierzenia wszystkich ciuchów i stwierdzania, w czym jeszcze mogę chodzić

Szczęśliwa, ja smaruję się od początku ciąży 2 razy dziennie i dorobiłam się już rozstępów - słoneczek na piersiach Przeryczałam tydzień i się poddałam. Mam tylko nadzieję, że zjaśnieją i nie będzie ich widać. Widocznie jest tak, jak pisałyśmy na początku - jak ktoś ma predyspozycje do rozstępów, to nic na to nie poradzi.

Aaneczko, bardzo mi się pokój podoba, śliczne mebelki A ty wyglądasz jak nastolatka z brzuszkiem - bardzo zgrabna jesteś

Cellaris, mój Tymcio w te upały jakby mniej szaleje - chyba tez się gotuje Ale potrafi tak jak twoja mała szaleć kilka godzin bez przerwy - uwielbiam to

Cytat:
Kochana ja się cieszę, że juz sporo mam. Naprawdę mam 30tc a już się bardzo męczę- upał też robi swoje... Szanuję, jeśli ktoś uważa, że kupuje się na ostatnią chwilę- przecież każdy z nas ma inne podejście. Ale jakbym teraz miała za wszystkim biegać, to bym padła. Tyle już mamy, a tyle jeszcze zostało do kupienia...
Co innego, że każda mama może się inaczej czuć i niektóre do 9m-ca dają radę szaleć
3mam kciuki, abyś czuła się jak najlżej
Mam tak samo - nie dałabym rady później chodzić za zakupami. Już stwierdziłam, że tak w połowie lipca mąż składa mi komodę dla małego i zaczynam pranie i prasowanie małych ciuszków. Nie chcę z tym czekać do ostatniej chwili, bo potem mogę nie mieć sił

Lecę czytać dalej

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 10:17   #982
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Klarissa, rozwaliłaś mnie swoim roztargnieniem Będę jutro trzymać kciuki za ciebie
Dziękuję.

A ja odebrałam wyniki z moczu i nie wiem jak je moja teściowa oglądała, że tam widziała wszystko źle, ale właśnie jest dobrze (to znaczy lepiej) bo bakterie nieliczne!
Stary 2010-06-11, 10:35   #983
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:

brzuszki macie PIEKNE

31 tydz 7.5 na plusie..
7,5 kg na plusie w 31 tyg szok brzusio zgrabniutki i taki drobniutki

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 10:45   #984
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Dziękuję.

A ja odebrałam wyniki z moczu i nie wiem jak je moja teściowa oglądała, że tam widziała wszystko źle, ale właśnie jest dobrze (to znaczy lepiej) bo bakterie nieliczne!
moze czytala bez okularow?? Eh, tylko sie strachu niepotrzebnie najadlas
Stary 2010-06-11, 10:55   #985
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Cytat:
Do dziewczyn z niedoborem żelaza - pamiętajcie, że żelazo nie jest łatwo przyswajalne. Natomiast zdecydowanie przyswajanie żelaza ułatwia witamina C. Dlatego warto zawsze do kompletu wypijać sok np. z czarnej porzeczki, żurawiny, aronii.
Dokładnie tak!
Dodatkowo lekarka zaleciła mi brać żelazo (Tardyferon) w towarzystwie tabletki b12 i kwasu foliowego( też dla lepszego wchłaniania)- popić to sokiem z cytrusów i wyobraźcie sobie że po miesiącu takiej kuracji hemoglobina i krwinki poszły mi w górę! Są w najniższych granicach normalności, ale za to na wydruku zero minusów
Polecam

Pomidoro ja mam sporo rozstępów jeszcze z okresu dojrzewania nad pośladkami, na biodrach i piersiach i one naprawde są teraz mało widoczne A były wypasionymi bliznami i przyczyną kompleksów..Jedynie na opalonej skórze robi się kontrast, bo nie da się ich zbrązowić. Zobaczysz, że skóra się sama szybko Ci się zregenerujeJa nie stosowałam żadnych zabiegów i kremów..blizny robią się blade i zlewają z resztą!

naked21 ja też miałam wczoraj wizytę i mały ma prawie identyczną wagę Leży też już główką w dół..a raczej fika Na plusie mam 9 kilo

gabisun..
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 10:57   #986
Beata_Batumi
Zadomowienie

Witajcie!

Ja się nie udzielam, ale w miarę na bieżąco śledzę...
Mam pytanko- jestem w 20 tc (w sumie to 21) i od 2 dni słabo lub prawie wcale nie czuję ruchów maleństwa! Czy Wam też tak się zdarzało? Wcześniej ruchy były wyraźne a teraz prawie nic...Tłumaczę to sobie upałem ale jestem przerażona. Mam w pracy przychodnie ale nie ma gina dzisiaj, czy zwykły lekarz może cos stwierdzić np słuchawkami? Prosze o odpowiedź..

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 10:57   #987
Pomidora
Zakorzenienie

Ciąg dalszy

Kochane, brzuszki słodkie, nie mogę się napatrzeć

Astorianko, gratuluję zdrowej dziewuszki

Gabisun, wcale nie widać brzuszka na tych zdjęciach Profesjonalna pani mgr, jak się patrzy

Kalex, niezła niespodzianka A mąż miał przeczucie - zaraz zmienię na liście

Elenko, będę trzymała kciuki za usg

Martucha, ślicznie wyglądasz! W sukienkach też, chociaż ja wiążę sobie wstążkę pod biustem, zeby brzuch jakoś się odcinał i nie tworzył masy. Może spróbuj, lepiej się poczujesz?

Abz, a spróbuj może chusteczek opalających na nogi? Wtedy nie bedziesz musiała się męczyć w pracy w długich spodniach

Kasienko, ależ ty musisz być chudzinka! Ale dobrze, że wizyta udana

Naked, fajnie, ze wizyta pozytywna i dzieciaczek taki duży już

Zuziczka, oby nastrój się polepszył Ja jutro jadę do Ikei

A ja dziś się wyspałam Nie wiem dlaczego, poduszkami się obłożyłam i spałam całą noc

Ząbek zrobiony, bo jedna dziurka się ukryła. Tylko po znieczuleniu miałam przeboje, bo mi brzuch twardniał jak nigdy - dobrze, że nie mam więcej ząbków do zrobienia!

Jutro jedziemy do Gdańska na jeden dzień Po prostu jestem przeszczęśliwa I do Ikei zajrzymy, może coś dokupimy małemu

28.09.2014

Stary 2010-06-11, 11:05   #988
majka59
Raczkowanie

martucha84-ladnie wygladasz,jakos nie widze wieloryba tylko szczupla kobiete w ciazy i te kilogramy to napewno tylko w brzuszek poszly,sliczna masz pileczke i badz z tego dumna

gabisun-ty kobieto to w kompleksy tylko wpedzaszslicznie wygladasz

Klarissa-trzymam kciuki,napewno pojdzie gladko

Kalex-to synus ci niezly numer wykrecil,ale wlasnie slyszalam ze dziewczynki moga czesto sie w chlopca zmienic,oby zdrowe bylo
majka59 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 11:08   #989
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Ilona, a tak już zupełnie szczerze, to nie boisz się lecieć? Skoro lekarka nie chce tego zaświadczenia wystawić, to może cos w tym jest i gra niewarta świeczki?
Cytat:
dobrze, ze sie cieszysz. Jakby mój gin miał watpliwości to ja bym zwyczajnie nie leciała.
Dziewczyny ale mój gin nie ma żadnych wątpliwości. Jest wszytko dobrze szyjka jest super dzidzi rośnie Oni po prosu maja w klinice taką zasadę że takich zaświadczeń nie wypisują (bo na dzień wypisania jest wszytko ok a potem może być rożnie a i na ulicy jak idziemy coś może się stać i oni nie chcą żeby pacjentki pociągały klinikę do odpowiedzialność ) . Wczoraj zostałam zbadana wszytko jest ok I każdy jeden lekarz powiedział mi że to jest najbezpieczniejszy środek transportu. Miałam do wyboru 12 godzin jazdy samochodem lub 3 godziny lotu. Na naszym forum dziewczyny też latają i wszytko jest ok. Nie znalazłam negatywnych artykułów na ten temat wręcz przeciwnie
Dziecko jest dla mnie najważniejsze i po wszystkich za i przeciw po rozmowach z lekarzami wyszło na +
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 11:09   #990
Pomidora
Zakorzenienie

Mamusie wrześniowe- jest już 36

Martucha84 (Marta, 25l.).................tp . 13.08.2010 Patryk
NIKaP-n (Monika,31l.)............ .........tp. 20.08.2010 Paweł Jr Lech
Gabisun (Marzena, 24l.)...................t p. 1.09.2010 Kinga
Pandziolka (Ania, 26l.).................... tp. 1.09.2010 Wojtuś
Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... tp. 2.09.2010 Oleńka
Anilkadro (Alina,28l.)............. ........tp. 3.09.2010 Jagoda
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.)..tp. 4.09.2010 Justynka
Lenka(Magdalena, 25l.)..................tp . 4.09.2010 Emilka
Pomidora(Kasia, 26l.).................... tp. 4.09.2010 Tymoteusz Jędrzej
Bordowa (Natalia, 20l.)..................tp . 6.09.2010 Joanna

Ninaad (Nina, 30l.).................... ....tp. 8.09.2010 dziewczynka
Suszilda (Angelika, 20l.)................tp. 8.09.2010 chłopiec
Dzidzia_aim (Ania, 26l.).................tp. 8.09.2010 dziewczynka
Mpik82 (Madzia,27l.)............ .........tp. 9.09.2010 Milenka
Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............t p . 9.09.2010 Teodor
1985ewa (Ewa, 25l.).................... ...tp. 10.09.2010 Norbert
Mszu (Marta, 27l.).................... ......tp. 10.09.2010Nadia
Martynka81 (Marta, 28l.)...............tp. 12.09.2010 chłopiec
Naked21 (Ewa, 26l.).................... ...tp. 13.09.2010
Filip

Falbana (Basia, 27l.).................... ..tp. 14.09.2010 Wiktor
xxSHINeexx (Paula,19l.)............. ....tp. 14.09.2010 Michał
Kasienka1701 (Kasia, 23l.)..............tp. 15.09.2010
Gabriela
Majka59 (Maja, 27l.).................... ...tp. 16.09.2010
Alicja
Dra (Daria, 23l.).................... ........tp. 17.09.2010 Rafał Junior
Dash (Alicja, 24l.).................... ......tp. 18.09.2010 Maja
Czekooladowaa (Ewelina, 20l.).......tp. 20.09.2010
Ycnan (Ania, 24l.).................... ....tp. 22.09.2010 chłopiec
Angelikaw (Angelika, 28l.)............tp. 22.09.2010 Karolina
Waniliaania2009 (Ania, 28l.)........tp. 23.09.2010 chłopiec
Niuniuniau (Agnieszka, 27l.).........tp. 24.09.2010
dziewczynka
Calabria (Magda, 22l.)..................tp . 25.09.2010
dziewczynka
Astorianka (32l.)................... ......tp. 26.09.2010 Alicja/Natalia
Klarissa................. .....................tp. 27.09.2010
Emilka/Natalka
Niezapominajkaa2 (Asia, 23l.)......tp. 28.09.2010

Margolcia10 (Eliza, 30l.)..............tp. 30.09.2010 Maksymilian
Zuziczka (Zuzanna, 28l.)..............tp. 30.09.2010
Aleksander Andrzej

Mamusie październikowe - jest już 38

Abz (26l.)................... ........................t p. 1.10.2010 chłopiec
Aaneczka1984 (Anna,25l.).............. ....tp. 1.10.2010 Adrian
Szczęśliwa (Ewa, 28l.).................... .....tp. 3.10.2010
Dagmara
Agata81 (Agata, 29l.).................... ......tp. 3.10.2010 Maja

Butterfly83 (Ewelina, 27l.)..................tp . 3.10.2010
dziewczynka
Fem (Kamila, 23l.).................... .........tp. 3.10.2010
Lidia

Starapanna (Ania, 29l.).................... ..tp. 4.10.2010 chłopiec
Maggie1983 (Magda, 26l.)...................t p. 4.10.2010
dziewczynka
Eveliouses (Ewelina, 29l.)...................t p. 4.10.2010
Elenka1 (Kasia, 24l.).................... ......tp. 5.10.2010
dziewczynka
Ewcia811211 (Ewa, 29l.).................... .tp. 5.10.2010
chłopiec
Ineczka33 (33l.)................... ............tp. 5.10.2010
chłopiec
Cellaris (Ola, 30l.).................... .........tp. 6.10.2010
Marta
Tifio (Marta, 23l.).................... ..........tp. 6.10.2010
Franciszek
Ania13.03 (Ania, 21l.).................... ....tp. 8.10.2010
dziewczynka
Enis84 (Ania, 25l.).................... ........tp. 8.10.2010 Ignaś
Majka232 (Maja, 28l.).................... ...tp. 9.10.2010
Szymon
Nicole007 (Marta, 23l.).................... .tp. 9.10.2010
Karina
Lisica1 (Marta, 26l.).................... ......tp. 10.10.2010
Małgosia
Rozaliontka (Rozalia, 23l.) ................tp. 10.10.2010 niespodzianka
Ray...................... ......................... ..tp. 11.10.2010 dziewczynka
MisQa (Monika, 23l.).................... .....tp. 13.10.2010
Kliwia7 (Lila, 32l.).................... .........tp. 13.10.2010
Atlidee (Sylwia, 27l.).................... .....tp. 15.10.2010
chłopiec
Aaww (Agata, 27l.).................... ........tp. 16.10.2010
Czarnaelizabeth (Dominika, 28l.).......tp. 17.10.2010
Ania
Alicia4 (Agnieszka, 30l.).................... tp. 17.10.2010 dziewczynka
IlonaN2 (Ilona, 27l.).................... ......tp. 18.10.2010 Franciszek
Angelika16 (Angelika, 21l.).................tp. 20.10.2010 Kasjan
Miskowa22 (Gosia, 23l.).................... .tp . 20.10.2010

Czita18 (Kinga, 24l.).................... ......tp. 21.10.2010 Daniel
Kalex (Kamila, 26l.).................... ......tp. 22.10.2010
Mateusz
Asia-23 (Asia, 26l.).................... ........tp. 23.10.2010

Beata_Batumi (Beata, 25l.)...............tp. 28.10.2010

Kaska1980 (Kaśka, 29l.)...................t p. 29.10.2010 Kacper
Isenia (Iza, 32l.).................... ..........tp. 30.10.2010
Weronisia (Weronika, 34l.)...............tp. 31.10.2010
chłopiec
Malwina1204 (Malwina, 23l.)............tp. 31.10.2010 chłopiec

Na liście występuje kolor biały

Aga2111 [*]
Kma1982 [*]
Olbka [*]
Agnyska81 [*]
Dizi [*]
Michel82 [*]
Iwa_iw [*]
Ry-bcia [*]

Jaga - 1.05.2010 [*] Matylda [*] Bartłomiej

28.09.2014

Edytowane przez Pomidora
Czas edycji: 2010-06-11 o 17:28
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości