Ciaza i porod w UK - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-13, 09:16   #3181
***luna
Zakorzenienie

Dot.: Ciaza i porod w UK

Jola trzymam kciuki, powodzenia
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 09:32   #3182
ursull
Zakorzenienie

Jolaoo kciukasy zaciśnięte,powodzenia

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 10:01   #3183
aaliyah
Zakorzenienie

Jola, trzymam kciuki.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 11:22   #3184
Awika
Raczkowanie

O Jolaa ja tez trzymam mocno kciuki
Awika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 11:38   #3185
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Awika Pokaż wiadomość
Mala jezdzi w brzuchu jak moze dziwne uczucie, jakbym miala tam male kroliki.
Fajne okreslenie - bardzo dobrze oddaje to, co sie dzieje w moim brzuchu, chociaz te kroliki juz nie sa takie male

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
Kochane ruszyło się Po 4 rano zaczęły się skurcze Wykąpałam się i nadal są.Nawet dosyć często bo co 5-6 min,ale krótkie i słabe jeszcze
Zaraz będę dzwonić do szpitala. Mam nadzieję,że synio zdecydował się już na dobre i dziś go urodzę
Poproszę o kciuki

Jolu - zeby wszytko poszlo gladko - doslownie i w przenosni! Kciuki trzymam!
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 11:52   #3186
indiria
Raczkowanie

Aaliyah,Ursull, dziękuję za odpowiedź w temacie szczepionek.

Jolu, trzymaj się dzielnie, dużo siły życzę!
indiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 13:16   #3187
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez indiria Pokaż wiadomość
Aaliyah,Ursull, dziękuję za odpowiedź w temacie szczepionek.

Jolu, trzymaj się dzielnie, dużo siły życzę!
Jolu wielkie dla Was, czekamy na powrót Bądz dzielna.

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 13:24   #3188
magdus25
Raczkowanie

Jolaoo trzymaj sie
Stary 2010-06-13, 17:12   #3189
ann217
Raczkowanie

GG do ann217
Dot.: Mamy z UK jak wspominacie poród i opiekę na wyspach

Dziękuję Agnieszko za słowa otuchy. właśnie czekam na poród. Jeszcze mam 2 dni do swojej daty, a jak mała się dalej nie pojawi to będę błagać o szybkie wywołanie bo już nie mogę. Mam nadzieję że opieka w szpitalu będzie miła i profesjonalna.
Pozdrawiam serdecznie
ann217 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 19:55   #3190
Darianna25
Zakorzenienie

Witajcie,

Pewnie Jola jutro pokarze nam Oliviera.

A ja dziś zaliczyłam dwa boot fary i park.Nic sobie nie kupiłam ale obie córcie zadowolone. Rodzice i mąż też coś znaleźli dla siebie.
Moja mama zadowolona bo po 50p kupiła sobie fajny zegarek, ramkę i branzoletkę.Wogóle to zachwycona bardzo takimi okazjami.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 21:10   #3191
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzidzia nie wytrzymała, krwawienie stawało się bardzo obfite jak podczas @ z bólami nie do wytrzymania, dostałam morfine dożylnie, to było straszne...nie mogę przestać płakać, bo nie wiem dlaczego to się stało...w szpitalu byłam dzielna, ale po powrocie do domu pekłam. To jest tak mocne i ciężkie przeżycie, że nie myślałam nawet w najgorszych snach, że nas to spotka.
Dziękuje dziewczyny za dobre słowa
I życzę zdrowia Wam i przyszłym maluszkom, ja idę kurować moją dusze i zdruzgotane serce.
Bardzo mi przykro...
Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Wczoraj puściłam mężowi tylko 3 odcinki szkoły rodzenia.Jak zlagodzić ból porodowy, jak pielęgnować niemowlaka i pierwsze 3 miesiace życia dziecka.
Można wiedzieć gdzie można obejrzeć te odcinki szkoły rodzenia bo też bym chętnie obejrzała z mężem
Cytat:
Napisane przez thebestme82 Pokaż wiadomość
hej!
no to jest nas juz dwie ja i moja coreczka, ale nie ma jeszcze imienia bo Ola cos nie pasuje.
Urodzila sie 2.06.2010 z waga 3780g przez cesarskie ciecie niestety. W domu jestesmy od piatku. Wpadlam na chwile, moze potem opisze dokladniej. Pozdrawiam was
Gratuluję!!!
Cytat:
Napisane przez aniaxxxxx Pokaż wiadomość
Hej

chcialam sie przywitac na watku, bo za 3 miesiace bede starac sie o dzidzie na razie biore ostatnie opakowanie pig i mam pytanie... czekac czy zabierac sie od razu?? jakos nie widza mi sie blizniaki
chcialam dzis isc do lekarza zeby sie dowiedziec paru rzeczy ale sie dowiedzialam ze to nie jest emergency i mam zadzwonic popoludniu... pewnie znow sie okaze ze nie bedzie miejsc :/ robilyscie moze jakies badania??

wiem wiem... mnostwo pytan i pewnie jakies juz padly wczesniej jak nie wszystkie ale nie widzi mi sie czytanie calegho watku
Witamy na wątku Ja również brałam tabletki anty,po odstawieniu staraliśmy się z mężem od razu a udało się w 6 cyklu. Przed zajściem w ciążę badałam prolaktynę i hormon tarczycy. Życzę powodzenia w staraniach
Cytat:
Napisane przez beatacc Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny!
I ja się przyłączam. Jestem w 16. tygodniu, mieszkam (póki co) w Swindon (Wiltshire). Jeśli dobrze pójdzie przeniesiemy się do Londynu, ale nic głośno nie mówię żeby nie zapeszać.
Trochę o mnie/o nas:
Mam 30 lat, mój Mąż 33 (wczoraj mieliśmy 3. rocznicę ślubu ;-), Fasolka jest naszym pierwszym dzieckiem. Trochę się denerwujemy jak to będzie jak już będzie z nami ale z drugiej strony wierzymy, że damy radę ;-)

pozdrawiam Was wszystkie
Witamy serdecznie na wątku
Cytat:
Napisane przez uwaga Pokaż wiadomość
cześć Wam!
mam na imię Ania.Mam 23 lata,a mój Mąż 33.Od ponad 4 lat jesteśmy małżeństwem.W 2006 dowiedzialam się,że mam policystyczne jajniki.Powiedziano nam,że mamy małe szanse na dziecko.po dłuugim leczeniu hormonami dali mi tabletki,które od razu zadzialały.Po pierwszej serii dowiedziałam się,że jestem w ciąży.Wtedy kiedy już przestaliśmy o tym myśleć udało się) Jestem w 6 tygodniu ciąży.Miałam już pierwszy skan i wyznaczono mi poród na 31 stycznia.imiona wybrane.Łóżeczko,kołderka ,poszewka,materac i prześcieradło kupione(w Polsce).i dopiero dzisiaj podczas tych zakupów poczułam,że jestem w ciąży(nie licząc skurczów macicy i częstego sikania).

Pozdrawiam.
Również witamy serdecznie na wątku
Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
Kochane ruszyło się Po 4 rano zaczęły się skurcze Wykąpałam się i nadal są.Nawet dosyć często bo co 5-6 min,ale krótkie i słabe jeszcze
Zaraz będę dzwonić do szpitala. Mam nadzieję,że synio zdecydował się już na dobre i dziś go urodzę
Poproszę o kciuki
Trzymam mocno kciuki za szybkie i bezbolesne rozpakowanie

Cześć dziewczyny Ja już po urlopie. Było super ale szybko zleciało, wiadomo to co dobre zawsze szybko się kończy Miałam problem z samolotem i zamiast w srodę wróciłam w czwartek ale ważne że wszystko się dobrze skończyło. Odzywam się dopiero teraz bo najpierw chciałam Was nadrobić Zostały mi jeszcze 4 tygodnie pracy a potem na macierzyńskie Wróciłam z urlopu a tu w pracy niespodzianka: nie zapłacili mi za parę godzin kiedy byłam na spotkaniu z położną jeszcze przed urlopem bo mieli bałagan w papierach i powiedzieli że mogą zapłacić tylko do 2 godzin a ja spóźniłam się do pracy 4 godziny ale zajrzałam w przepisy(dostałam wydrukowane kiedy firma dowiedziała się że jestem w ciaży) i pisze tam że mam prawo wziąźć czas wolny od pracy na czas wizyt z lekarzem i położną i na czas dojazdu do pracy(nie mam samochodu) i czas ten będzie w pełni płatny.A jak jest u Was w pracy dziewczyny? Następna sprawa jest taka że bardzo mi puchną nogi już od 3-4 miesiaca ciąży i mam pełno popękanych czerwonych i fioletowych naczynek na nogach,robiłam wyniki w Polsce bo tu powiedzieli że to normalne(zresztą to chyba wszystko jest dla nich tu normalne),wszystkie wyniki mam sporo podwyższone.Myślicie że jak pójdę tu do GP z wynikami to przejmą się tym bo boję się że po porodzie te popękane naczynka nie znikną tym bardziej że mam skłonnosci genetyczne do żylaków A jeśli chodzi o Health in pregnancy grant to czy mogę wziąść to zaświadczenie w 28 tc bo wtedy mam następną wizytę,czy nie bedzie za późno? Pozdrawiam Was wszystkie dziewczyny,miłego wieczoru

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 21:14   #3192
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
Pewnie Jola jutro pokarze nam Oliviera.
A ja dziś zaliczyłam dwa boot fary i park.
Wyglada na to, ze Jola sie wreszcie doczekala I znow tabelka sie przesunie Dzisiaj juz nawet myslalam, jak to bedzie, jak sama wyladuję na pierwszym miejscu...

Darianna, zawsze jak piszesz o tych okazjach na car boot'cie to obiecuje sobie, ze przejade sie na jakis w okolicy i zawsze jakos zapominam o tym postanowieniu. Wiecie, ze ja jeszcze nigdy w takim miejscu nie bylam???
Stary 2010-06-13, 21:41   #3193
Diari
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Vedma Pokaż wiadomość
Wiecie, ze ja jeszcze nigdy w takim miejscu nie bylam???
Ja też wcześniej nie chodziłam (chociaż mam niedaleko, 3 ulice dalej), ale jak przeczytałam, że dziewczyny chodzą i można tam dostać czasami naprawdę fajne rzeczy, to skusiłam się i poszłam. Ja głównie kupuję ciuszki dla synka.

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Napisane przez 1985ewa Pokaż wiadomość
A jeśli chodzi o Health in pregnancy grant to czy mogę wziąść to zaświadczenie w 28 tc bo wtedy mam następną wizytę,czy nie bedzie za późno?
Tak, możesz.

Z naczynkami za bardzo nie pomogę. Sama mam ten problem, tez mi pękają, ale mi nogi nie puchną. W Polsce można dostać tabletki Cyklo3fort i ponoć one pomagają
Stary 2010-06-13, 22:27   #3194
Darianna25
Zakorzenienie

Liknk do szkoły rodzenia
http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/

Jeszcze inne z YT
http://www.youtube.com/watch?v=U8ujVGoeqW4
http://www.youtube.com/watch?v=evsEG...eature=channel

Cytat:
Napisane przez Vedma Pokaż wiadomość
Darianna, zawsze jak piszesz o tych okazjach na car boot'cie to obiecuje sobie, ze przejade sie na jakis w okolicy i zawsze jakos zapominam o tym postanowieniu. Wiecie, ze ja jeszcze nigdy w takim miejscu nie bylam???
Ja tez dopiero w tym roku zaczełam chodzić.I dobrze bo bym majatek tam zostawiła.Nadal poluje na leżaczek z wibracją ale nie było.

A moja córka to ma dość i teraz to zostaje juz w domu.
Stary 2010-06-13, 23:15   #3195
magdus25
Raczkowanie

1985ewa to bardzo wczesnie zaczely Ci puchnac nogi,mnie spuchly ok 3 tyg przed porodem i niestety powiedzieli ze to normalne a jedyne co moge zrobic to trzymac je wysoko kiedy leze,podkladac sobie poduszke pod nogi kiedy spie..w ciazy nie pomagalo ale po porodzie opuchlizna zniknela w mig,pomagalo tez moczenie nog w szarym mydle co do popekanych naczynek moj GP przepisal mi Dipro Base cream-naczynka zniknely po porodzie wiec nie wiem czy to zasluga kremu

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Jolaoo mam nadzieje ze Oliverek jest juz na swiecie
Stary 2010-06-14, 00:12   #3196
hanjah
Zakorzenienie

Witajcie Dziewczyny!
Uprzejmie donoszę, że 31 maja zostałam mamą
A odzywam się dopiero teraz, bo dopiero dziś wyszłyśmy ze szpitala. W trzeciej dobie życia Dorotki wykryto u niej zakażenie, bakterię we krwi. Długa to i straszna historia, bo zaraz trafiła na intensywną terapię, do inkubatora i pod respirator Na szczęście mogłam z nią zostać w szpitalu, bo do dziś brała antybiotyk, a jak wyjęli ją z inkubatora to zaraz zaczęłam karmić piersią i pewnie dlatego dość szybko doszła do siebie.
Także u nas dużo radości, ale też smutku i niepewności. Nie było jak się wcześniej odezwać, bo tam netu nie miałam, a nie chciałam wracać do domu bez dziecka.
Nie wiem czy i kiedy uda mi się nadrobić, nie wiem co u Was, ale z czasem do tego dojdę. Na szczęście moje Maleństwo to istny aniołek-tylko je i śpi
Dziękuję ursull za wiadomość na nk-tak to moje konto
Trzymajcie się póki co i do poczytania
Chciałam Wam opisać poród, bo to niesamowita historia, ale wszystko po kolei. Na razie tylko melduję, że u nas już wszystko dobrze.
Dziękuję
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 00:15   #3197
magdus25
Raczkowanie

hanjah GRATULUJE!!!! dobrze ze u was wszystko ok juz
Stary 2010-06-14, 01:09   #3198
aaliyah
Zakorzenienie

Hanjah super, ze jestes. Gratulacje! Alez sie o Was martwilysmy!
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 07:31   #3199
Diari
Rozeznanie

Normalnie Hanjah kamień z serca mi spadł, codziennie czekałyśmy na jakąś wiadomość od ciebie. Super, że jesteście już w domu.
Gratulacje!!!!

---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:19 ----------

Przeczytałam w wątku majówek i czerwcówek, więc wklejam

wiadomość od Joli:
"Oliver przyszedł na świat dziś o 1.37. waży 3570, 52 cm, jest słodziutki "

Jola gratulacje!!!
Stary 2010-06-14, 07:38   #3200
***luna
Zakorzenienie

hanjah gratulacje. Dużo zdrówka dla małej Dorotki

Jola gratulacje serdeczne

Jak to dobrze usłyszeć dobre wieści w poniedziałkowy poranek.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 08:42   #3201
aniaxxxxx
Zadomowienie

Cytat:
Witamy na wątku Ja również brałam tabletki anty,po odstawieniu staraliśmy się z mężem od razu a udało się w 6 cyklu. Przed zajściem w ciążę badałam prolaktynę i hormon tarczycy. Życzę powodzenia w staraniach
ah... czasem nas zachadza takie watpliwe pyt... czy moze jeszcze nie za wczesnie ale jak nie teraz to kiedy? za rok? tez mozna powiedziec czy nie za wczesnie... moze dlatego takie watpliwosci bo przeciez dziecko wszytsko w zyciu zmienia, no ale trzeba sie dostosowac do nowej syt

a robilas jakies badania ze bralas prolaktyne?

Cytat:
Napisane przez Diari Pokaż wiadomość
Z naczynkami za bardzo nie pomogę. Sama mam ten problem, tez mi pękają, ale mi nogi nie puchną. W Polsce można dostać tabletki Cyklo3fort i ponoć one pomagają
ja wlasnie zazywac te tablety bo mam pelno naczynk na nogach, co wiecej mam zle krazenie... troszeczke pomagaja ale jak je odstawiam to problem jest nie wiem czy mozna je brac podczas ciazy...

hanjah gratulacje (wszystkie czekalysmy na wiadomosc od Ciebie ... aha my sie nie znamy jeszcze )

jola gratulejszon

opisujcie dziewczyny jak to jest
aniaxxxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 11:28   #3202
magdus25
Raczkowanie

Jolaoo GRATULACJE KOCHANA!!!! czekamy na opis i zdjatka.
Stary 2010-06-14, 11:38   #3203
maatra
Wtajemniczenie

hania dobrze,ze sie odezwalas serdeczne gratulacje i czekamy na zdjecie
Jolaoo gratulacje
Stary 2010-06-14, 12:48   #3204
Darianna25
Zakorzenienie

Wink Dot.: Ciaza i porod w UK

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny!
A odzywam się dopiero teraz, bo dopiero dziś wyszłyśmy ze szpitala. W trzeciej dobie życia Dorotki wykryto u niej zakażenie, bakterię we krwi. Długa to i straszna historia, bo zaraz trafiła na intensywną terapię, do inkubatora i pod respirator Na szczęście mogłam z nią zostać w szpitalu, bo do dziś brała antybiotyk, a jak wyjęli ją z inkubatora to zaraz zaczęłam karmić piersią i pewnie dlatego dość szybko doszła do siebie.
Także u nas dużo radości, ale też smutku i niepewności. Nie było jak się wcześniej odezwać, bo tam netu nie miałam, a nie chciałam wracać do domu bez dziecka.
Nie wiem czy i kiedy uda mi się nadrobić, nie wiem co u Was, ale z czasem do tego dojdę. Na szczęście moje Maleństwo to istny aniołek-tylko je i śpi
Chciałam Wam opisać poród, bo to niesamowita historia, ale wszystko po kolei. Na razie tylko melduję, że u nas już wszystko dobrze.
Dziękuję

Uff jak dobrze, że wrócia i wszsytko w porządku już jest.

Jolaa GRATULUJE SERDECZNIE.

Ja dziś tylko w tesco na zakupach byłam i juz padam.
Po południu ide do położnej.Coraz gorzej się czuje.Co ide do łazienki to się zastanawiam czy to już. A tu nic się nie dzieje.
Stary 2010-06-14, 12:59   #3205
Diari
Rozeznanie

Darianna teraz twoja kolej, później ja Tylko proszę nie blokuj kolejki, bo ja nie chce urodzić po terminie
Stary 2010-06-14, 13:08   #3206
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
Witajcie Dziewczyny!
Dziękuję
Gratulacje dobrze że już wszystko wporządku
Cytat:

wiadomość od Joli:

Jola gratulacje!!!
Gratulacje!!!
Cytat:
Napisane przez aniaxxxxx Pokaż wiadomość

a robilas jakies badania ze bralas prolaktyne?
Ja nie brałam prolaktyny,tylko badałam jej ilość

Stary 2010-06-14, 13:22   #3207
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie Dziewczyny!
Gratulacje i caluski (wirtualne, to chyba mozna?) dla Dorotki!

Cytat:
wiadomość od Joli:
Diari, dzieki za przekazanie wiadomosci

Jolu, gratulacje i najlepsze zyczenia dla Ciebie i synka!

Cytat:
Po południu ide do położnej.Coraz gorzej się czuje.Co ide do łazienki to się zastanawiam czy to już. A tu nic się nie dzieje.
Biedna, teraz Ty nie bedziesz sie mogla doczekac. A to zle samopoczucie, to cos konkretnego czy "zmeczenie materialu"? Moze faktycznie polozna cos doradzi...
Stary 2010-06-14, 13:39   #3208
Diari
Rozeznanie

ROZPAKOWANE

NIKHA …………..Julianek 08.03.10
KASIOWA24…. Alexander 25.03.10
INDIRIA…………Lidia 27.03.10
SPARKLY……… Nadia i Iga 08.04.10
ANGKORCZ……Nikodem 22.05.10
MAGDUS25…… Julia 23.05.10
THEBESTME.… Aleksandra 02.06.10
HANJAH.………. Dorota 31.05.10
JOLA00…….……Olivier 14.06.10

CIEZAROWKI

DARIANNA25.…… 40tc …….20.06.10 .....dz - Aleksandra
DIARI……………….. 39tc …….24.06.10 .....ch - Fasolek
ZOCHA23…………...36tc ….......?................ ch - Arek
VEDMA………………34tc …….25.07.10 .....ch - Adas
AWIKA……………….28tc …….09.09.10 .....dz - Maja
1985EWA……………28tc …….10.09.10 .....ch - Norbert
ANILKADRO………30tc ?......13.09.10 .....dz - Jagódka
AGADOROTA……..24tc .……10-12.10.10 .? - Fasolka
SYSUNIA_D……….17tc .…….24.11.10 .......?
URSULL………….....17tc .…….25.11.10 .......? - Bianka lub Dorian
BEATACC……………17tc……...28.1 1.10……? – Maja lub Mateusz
***LUNA……………12tc .…….23.12.10 .......?
UWAGA………………7tc……….31.01.1 1…….? - Jacob Tomasz lub Nicole Izabella
Stary 2010-06-14, 13:57   #3209
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
CIEZAROWKI

DARIANNA25.…… 40tc …….20.06.10 .....dz - Aleksandra
DIARI……………….. 39tc …….24.06.10 .....ch - Fasolek
ZOCHA23…………...36tc ….......?................ ch - Arek
VEDMA………………34tc …….25.07.10 .....ch - Adas
AWIKA……………….28tc …….09.09.10 .....dz - Maja
1985EWA……………28tc …….10.09.10 .....ch - Norbert
ANILKADRO………30tc ?......13.09.10 .....dz - Jagódka
AGADOROTA……..24tc .……10-12.10.10 .? - Fasolka
SYSUNIA_D……….17tc .…….24.11.10 .......?
URSULL………….....17tc .…….25.11.10 .......? - Bianka lub Dorian
BEATACC……………17tc……...28.1 1.10……? – Maja lub Mateusz
***LUNA……………12tc .…….23.12.10 .......?
UWAGA………………7tc……….31.01.1 1…….? - Jacob Tomasz lub Nicole Izabella
Jestem już szósta na liście

Stary 2010-06-14, 14:13   #3210
aniaxxxxx
Zadomowienie

Cytat:
Gratulacje dobrze że już wszystko wporządku

Gratulacje!!!

Ja nie brałam prolaktyny,tylko badałam jej ilość
hehe sorki za zamet ale tak to jest jak sie lewdo oczy otworzy i zasiada przed wizaz
aniaxxxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości