|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Jola trzymam kciuki, powodzenia
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
Jolaoo
|
|
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
Jola, trzymam kciuki.
|
|
|
|
#3184 |
|
Raczkowanie
|
O Jolaa ja tez trzymam mocno kciuki
|
|
|
|
#3185 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jolu - zeby wszytko poszlo gladko - doslownie i w przenosni! Kciuki trzymam!
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
||
|
|
|
#3186 |
|
Raczkowanie
|
Aaliyah,Ursull, dziękuję za odpowiedź w temacie szczepionek
Jolu, trzymaj się dzielnie, dużo siły życzę! |
|
|
|
#3187 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wielkie dla Was, czekamy na powrót |
|
|
|
|
#3188 |
|
Raczkowanie
|
Jolaoo
trzymaj sie
|
#3189 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy z UK jak wspominacie poród i opiekę na wyspach
Dziękuję Agnieszko za słowa otuchy. właśnie czekam na poród. Jeszcze mam 2 dni do swojej daty, a jak mała się dalej nie pojawi to będę błagać o szybkie wywołanie bo już nie mogę. Mam nadzieję że opieka w szpitalu będzie miła i profesjonalna.
Pozdrawiam serdecznie
|
|
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
Pewnie Jola jutro pokarze nam Oliviera. A ja dziś zaliczyłam dwa boot fary i park.Nic sobie nie kupiłam ale obie córcie zadowolone. Rodzice i mąż też coś znaleźli dla siebie.Moja mama zadowolona bo po 50p kupiła sobie fajny zegarek, ramkę i branzoletkę.Wogóle to zachwycona bardzo takimi okazjami. |
|
|
|
#3191 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cześć dziewczyny Zostały mi jeszcze 4 tygodnie pracy a potem na macierzyńskie Wróciłam z urlopu a tu w pracy niespodzianka: nie zapłacili mi za parę godzin kiedy byłam na spotkaniu z położną jeszcze przed urlopem bo mieli bałagan w papierach i powiedzieli że mogą zapłacić tylko do 2 godzin a ja spóźniłam się do pracy 4 godziny ale zajrzałam w przepisy(dostałam wydrukowane kiedy firma dowiedziała się że jestem w ciaży) i pisze tam że mam prawo wziąźć czas wolny od pracy na czas wizyt z lekarzem i położną i na czas dojazdu do pracy(nie mam samochodu) i czas ten będzie w pełni płatny.A jak jest u Was w pracy dziewczyny? Następna sprawa jest taka że bardzo mi puchną nogi już od 3-4 miesiaca ciąży i mam pełno popękanych czerwonych i fioletowych naczynek na nogach,robiłam wyniki w Polsce bo tu powiedzieli że to normalne(zresztą to chyba wszystko jest dla nich tu normalne),wszystkie wyniki mam sporo podwyższone.Myślicie że jak pójdę tu do GP z wynikami to przejmą się tym bo boję się że po porodzie te popękane naczynka nie znikną tym bardziej że mam skłonnosci genetyczne do żylaków A jeśli chodzi o Health in pregnancy grant to czy mogę wziąść to zaświadczenie w 28 tc bo wtedy mam następną wizytę,czy nie bedzie za późno? Pozdrawiam Was wszystkie dziewczyny,miłego wieczoru |
|||||||
|
|
|
#3192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I znow tabelka sie przesunie Dzisiaj juz nawet myslalam, jak to bedzie, jak sama wyladuję na pierwszym miejscu... ![]() Darianna, zawsze jak piszesz o tych okazjach na car boot'cie to obiecuje sobie, ze przejade sie na jakis w okolicy i zawsze jakos zapominam o tym postanowieniu. Wiecie, ze ja jeszcze nigdy w takim miejscu nie bylam???
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|
|
|
|
#3193 | |
|
Rozeznanie
|
Ja też wcześniej nie chodziłam (chociaż mam niedaleko, 3 ulice dalej), ale jak przeczytałam, że dziewczyny chodzą i można tam dostać czasami naprawdę fajne rzeczy, to skusiłam się i poszłam. Ja głównie kupuję ciuszki dla synka.
---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
Z naczynkami za bardzo nie pomogę. Sama mam ten problem, tez mi pękają, ale mi nogi nie puchną. W Polsce można dostać tabletki Cyklo3fort i ponoć one pomagają
|
|
#3194 | |
|
Zakorzenienie
|
Liknk do szkoły rodzenia
http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/ Jeszcze inne z YT http://www.youtube.com/watch?v=U8ujVGoeqW4 http://www.youtube.com/watch?v=evsEG...eature=channel Cytat:
A moja córka to ma dość i teraz to zostaje juz w domu. |
|
|
|
|
#3195 |
|
Raczkowanie
|
1985ewa to bardzo wczesnie zaczely Ci puchnac nogi,mnie spuchly ok 3 tyg przed porodem i niestety powiedzieli ze to normalne a jedyne co moge zrobic to trzymac je wysoko kiedy leze,podkladac sobie poduszke pod nogi kiedy spie..w ciazy nie pomagalo ale po porodzie opuchlizna zniknela w mig,pomagalo tez moczenie nog w szarym mydle co do popekanych naczynek moj GP przepisal mi Dipro Base cream-naczynka zniknely po porodzie wiec nie wiem czy to zasluga kremu
![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Jolaoo mam nadzieje ze Oliverek jest juz na swiecie
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Dziewczyny!
Uprzejmie donoszę, że 31 maja zostałam mamą A odzywam się dopiero teraz, bo dopiero dziś wyszłyśmy ze szpitala. W trzeciej dobie życia Dorotki wykryto u niej zakażenie, bakterię we krwi. Długa to i straszna historia, bo zaraz trafiła na intensywną terapię, do inkubatora i pod respirator Na szczęście mogłam z nią zostać w szpitalu, bo do dziś brała antybiotyk, a jak wyjęli ją z inkubatora to zaraz zaczęłam karmić piersią i pewnie dlatego dość szybko doszła do siebie. Także u nas dużo radości, ale też smutku i niepewności. Nie było jak się wcześniej odezwać, bo tam netu nie miałam, a nie chciałam wracać do domu bez dziecka. Nie wiem czy i kiedy uda mi się nadrobić, nie wiem co u Was, ale z czasem do tego dojdę. Na szczęście moje Maleństwo to istny aniołek-tylko je i śpi Dziękuję ursull za wiadomość na nk-tak to moje konto Trzymajcie się póki co i do poczytania ![]() Chciałam Wam opisać poród, bo to niesamowita historia, ale wszystko po kolei. Na razie tylko melduję, że u nas już wszystko dobrze. Dziękuję |
|
|
|
#3197 |
|
Raczkowanie
|
hanjah GRATULUJE!!!! dobrze ze u was wszystko ok juz
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
Hanjah super, ze jestes. Gratulacje!
|
|
|
|
#3199 |
|
Rozeznanie
|
Normalnie Hanjah kamień z serca mi spadł, codziennie czekałyśmy na jakąś wiadomość od ciebie. Super, że jesteście już w domu.
Gratulacje!!!! ---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:19 ---------- Przeczytałam w wątku majówek i czerwcówek, więc wklejam wiadomość od Joli: "Oliver przyszedł na świat dziś o 1.37. waży 3570, 52 cm, jest słodziutki " Jola gratulacje!!!
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
hanjah gratulacje. Dużo zdrówka dla małej Dorotki
Jola gratulacje serdeczne Jak to dobrze usłyszeć dobre wieści w poniedziałkowy poranek.
|
|
#3201 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jak nie teraz to kiedy? za rok? tez mozna powiedziec czy nie za wczesnie... moze dlatego takie watpliwosci bo przeciez dziecko wszytsko w zyciu zmienia, no ale trzeba sie dostosowac do nowej syt ![]() a robilas jakies badania ze bralas prolaktyne? Cytat:
hanjah )jola gratulejszon ![]() opisujcie dziewczyny jak to jest
|
||
|
|
|
#3202 |
|
Raczkowanie
|
Jolaoo
|
#3203 |
|
Wtajemniczenie
|
hania dobrze,ze sie odezwalas
Jolaoo gratulacje
|
#3204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uff jak dobrze, że wrócia i wszsytko w porządku już jest. Jolaa GRATULUJE SERDECZNIE. Ja dziś tylko w tesco na zakupach byłam i juz padam. Po południu ide do położnej.Coraz gorzej się czuje.Co ide do łazienki to się zastanawiam czy to już. A tu nic się nie dzieje. |
|
|
|
|
#3205 |
|
Rozeznanie
|
Darianna teraz twoja kolej, później ja
Tylko proszę nie blokuj kolejki, bo ja nie chce urodzić po terminie
|
#3206 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dobrze że już wszystko wporządkuCytat:
![]() Ja nie brałam prolaktyny,tylko badałam jej ilość |
||
|
|
|
#3207 | |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje
![]() Cytat:
Jolu, gratulacje i najlepsze zyczenia dla Ciebie i synka! Biedna, teraz Ty nie bedziesz sie mogla doczekac. A to zle samopoczucie, to cos konkretnego czy "zmeczenie materialu"? Moze faktycznie polozna cos doradzi...
|
|
|
|
#3208 |
|
Rozeznanie
|
ROZPAKOWANE
NIKHA …………..Julianek 08.03.10 KASIOWA24…. Alexander 25.03.10 INDIRIA…………Lidia 27.03.10 SPARKLY……… Nadia i Iga 08.04.10 ANGKORCZ……Nikodem 22.05.10 MAGDUS25…… Julia 23.05.10 THEBESTME.… Aleksandra 02.06.10 HANJAH.………. Dorota 31.05.10 JOLA00…….……Olivier 14.06.10 CIEZAROWKI DARIANNA25.…… 40tc …….20.06.10 .....dz - Aleksandra DIARI……………….. 39tc …….24.06.10 .....ch - Fasolek ZOCHA23…………...36tc ….......?................ ch - Arek VEDMA………………34tc …….25.07.10 .....ch - Adas AWIKA……………….28tc …….09.09.10 .....dz - Maja 1985EWA……………28tc …….10.09.10 .....ch - Norbert ANILKADRO………30tc ?......13.09.10 .....dz - Jagódka AGADOROTA……..24tc .……10-12.10.10 .? - Fasolka SYSUNIA_D……….17tc .…….24.11.10 .......? URSULL………….....17tc .…….25.11.10 .......? - Bianka lub Dorian BEATACC……………17tc……...28.1 1.10……? – Maja lub Mateusz ***LUNA……………12tc .…….23.12.10 .......? UWAGA………………7tc……….31.01.1 1…….? - Jacob Tomasz lub Nicole Izabella
|
#3209 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3210 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:35.

ale obie córcie zadowolone. Rodzice i mąż też coś znaleźli dla siebie.

Na szczęście mogłam z nią zostać w szpitalu, bo do dziś brała antybiotyk, a jak wyjęli ją z inkubatora to zaraz zaczęłam karmić piersią i pewnie dlatego dość szybko doszła do siebie.