|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2
Kretencja ale ładnie powiedziane
"instynkt wicia gniazdka" hihiNio wkońcu i tak każdą nas to czeka a fajnie mieć juz wybrane w głowie jakie łóżeczko jaki wózeczek jaka pościel a potem juz tylko kupować ![]()
|
#1802 |
|
Rozeznanie
|
Ishka, widzę że kupiłas łóżeczko od AMC Styl, ja mam u nich upatrzone takie bez szuflady, ale zmartwiłaś mnie że długo się czeka na dostawę. Długo już czekasz? Chciałam kupić po wakacjach, żeby na razie nie sterczało po kątach.
|
|
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
ja jeszcze nic nie kupiłam, ale bardzo podoba mi się to ciemne łóżeczko z tym misiakiem
ale z zakupami poczekam jeszcze z miesiąc. Nie chcę też wszystko na raz kupować, no i nie wiem też, czy 3 trymestr nie spędzę w łóżku.Tez mam psiaka-sunię, wszyscy twierdzą, że to border collie, wiec my nie zaprzeczamy w kazdym razie wygląd i charakter ma tej rasy. Znajda. Jestem ciekawa, jak zareaguje na dziecko. Ogólnie jest bardzo pozytywnie nastawiona do ludzi, nawet złodzieja przywitała by radośnie
|
#1804 |
|
Zadomowienie
|
Spodobał mi się wczoraj wózek Teutonia (wybór Weronisi)- tylko ta cena- sama spacerówka ponad 2 tys, do tego oddzielnie gondola (ale zwróćcie uwagę na jej długość- 90cm w sam raz na zimę) i fotelik. W sumie ponad 3 tys...liczę że wUK kupi się taniej a jak nie to dziadkowie się dołożą...
|
|
|
|
#1805 |
|
Zadomowienie
|
Gustawek chociaż na jego stronce pisze ze dostawa od 1-7dni roboczych i to kurierem to ja patrzałam na komentarze wystawiane i tam prawie co drugi komentarz to ze łóżeczko super wykonane i wogole ale długa przesyłka...i niektorzy pozamawiali jeszcze pod koniec maja a komentarze powystawiali dopiero kolo 15-16 czerwca ;/ mam nadzieje ze to tak dlugo nie idzie!! Ja mu napisałam tak specjalnie że prosiłabym o szybka przesyłke bo ja 23.czerwca wyjezdzam na dlugo i potem beda kłopoty jak kurier tu bedzie krążyc...ciekawe czy mnie posłucha i wyśle mi to do tego 23 heh pozyjemy zobaczymy
a ja łózeczko zamówiłam w poniedziałek, we wtorek zrobiłam juz przelew i czekam...
|
#1806 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1807 |
|
Zakorzenienie
|
Ishka, to nie ja wymyśliłam to określenie
Jest ono powszechnie używane wobec kobiet w ciąży, które zaczynają urządzać pokoik, prasować ciuszki itd... ![]() De, my mamy odłożoną kasę na wyprawkę od dawna, więc nie odczujemy tego tak bardzo.
|
#1808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz pisalam wczesniej,ze bardzo ladny,ale co tam napisze raz jeszcze ![]()
|
|
|
|
|
#1809 |
|
Zadomowienie
|
Kretencja ale ja nie napisałam że ładnie wymyslone tylko ładnie powiedziane :P a wiem że kobietki w ciąży czesto tak mówia heh
![]() Irsin dzieki za miłe słowa ale i tak mnie to bardziej przeraża niż cieszy bo troche sie boje jak ja bede wyglądac za miesiąc dwa Ale nie chodzi o to że ogólnie przytyłam bo reszta ciała wyglada tak samo jak przed ciązą chodzi mi o ten brzuchol czy za dwa miechy dam rade go udzwignąc jak bedzie tak szybko rósł heh
Tomuś ![]() Edytowane przez Ishka Czas edycji: 2010-06-18 o 11:24 |
|
|
|
#1810 |
|
Rozeznanie
|
Ishka, a ja zazdroszczę brzusia
---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- eh muszę spadać, na pocztę,do banku i do sklepu po jakieś żarełko na obiad a mi się nie chce jak zwykle weszłam na 10 minut na wizaz i siedzę już 2 godziny
|
|
|
|
#1811 |
|
Zadomowienie
|
Gustawek jeszcze zdąrzy Ci urosnąc az bedziesz pozniej sie dziwila ze tak szybko rośnie (tak jak ja jestem zdziwiona) a wcale sie nie obżeram bo nie moge no wszystko w brzuch poszlo heh
A co do ludzi z komunikacji miejskiej i wogole najgorzej to chyba starych bab!! Wczoraj jechałyśmy z mama z centrum na moje osiedle autobusem...bylo pelno wolnych miejsc...siadłysmy wizawi siebie a po drugiej stronie siedzial stary babol i non stop patrzała mi sie na brzuch jakby chciała nie wiadomo co z nim zrobic heh az sie wkurzyłam i powiedziałam na głos do mamy"kurcze mamuś jestem gdzieś brudna na brzuchu bo ta Pani sie patrzy jakbym była uwalona jakąś kupą i jakby kobiety w ciąży nie widziała w zyciu!!!!" hehe babol miał taka mine ze nie wiedziala co ze soba zrobic ![]()
|
#1812 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- [QUOTE=essence30;20069596]Irsin , ale rowerek stacjonarny czy wypuszczasz się w teren? Ja na razie tylko spacery, mój gin. powiedział, że na basenie to i tak jak foka mogę się tylko chlapać, a nie 40 basenów jak kiedyś..... co dopiero bieganie...no ale, ale tak to chyba jest w zagrożonej ciąży... więc jestem skłonna do wielu wielu wyrzeczeń ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Olajka mój mąż też nie był ze mną, ale też ma taką pracę, że jeździ ciężarówą więc więcej go nie ma niż jest ale... no właśnie, mam nadzieję, że któregoś dnia się ocknie i położy w końcu rękę na brzuszku---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
![]() zaczne za jakis czas
|
||||
|
|
|
#1813 |
|
Zadomowienie
|
Eh na początku chciałam żeby moj brzuchol urósł a teraz chciałabym zeby przystopował troszke
moj niestety sie juz nie zmienia na mniejszy niezaleznie czy rano czy wieczorkiem...Ok mykne do łóżka na chwile poleżeć z moim mężem bo odkąd ma nocki to w nocy śpie sama nad ranem jak przychodzi to ja wstaje a on idzie spać i tak cały dzień i noc sama prawie siedzie wiec skorzystam póki jest w łóziu i pomacam sobie przy okazji troche brzuchol bo sie mały wierci notorycznie(chyba mu niewygodnie jak siedze w takiej pozycji przy kompie) heh ale az sie boje ile bede miała nadrabiania
|
#1814 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1815 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mysle, ze nie wolno.
Ale lepiej zapytac lekarza. Ja w sumie nawet bez ciazy nie lubie sauny |
|
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
Ishka, nie zrozumiałam zatem
Słuchajcie, mam taki pomysł na pokój dziecinny, tylko nie wiem, czy nie za spokojnie, nie za smutno?... Kremowe ściany, na nich oczywiście jakieś ozdoby, np. naklejki ze zwierzętami (dla mnie są czarujące!): http://www.ornamentyka.pl/shop,show,1167 albo takie: http://www.regdos.com.pl/product/Kub...k_i_drzewka_75 (to tylko przykłady, jest mnóstwo przepięknych!) Do tego to ciemne łóżeczko, komódka jeszcze nie wiem jaka, pewnie też ciemna, będą pasować do ciemnobrązowego okna Do tego np. ta pościel w turkusowe paseczki, co Wam pokazywałam i jakieś dodatki z turkusem np.:http://www.babyvip.pl/index.php?prod...t&prod_id=3685 (to tylko przykład, bo ceny tych dywaników są kosmiczne )I tak zabawki będą tworzyć chaos kolorystyczny , ale nad co się da, to chciałabym tak zaplanować, żeby pasowało do siebie. Swoją drogą nie zamierzam dziecku kupować za dużo zabawek. I tak inni kupują i nawet jak się samemu nie kupuje, to potem jest za dużo Widzę po swojej kuzynce i jej dzieciach
|
#1817 |
|
Wtajemniczenie
|
Wlasnie sek w tym, ze lekarz nie ma nic przeciwko. Jezeli do tej pory chodzilam regularnie i zeby byly to najzimniejsze sauny. Czlowiek glupieje.
|
|
|
|
#1818 |
|
Zadomowienie
|
Kretencja myśle że pomysł super!! Mi sie bardzo podoba i chyba tez kupie pare jakiś naklejek nad łóżeczko dla dzidzi zeby mialo swój kochany kącik a potem przeniose te nakleje do jego pokoju jak bedzie wieksze
kubuś puchatek super kupie jak bedzie kaska teraz narazie wyssało z nas łóżeczko i przewijak heh ale moze za miesiąc ![]()
|
#1819 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
Ja osobiscie, nie poszlabym na saune. |
||
|
|
|
#1820 |
|
Rozeznanie
|
Czytałam że taki poród kosztuje 1500-2000
A kumpela zapłaciła za pełen pakiet 400zł - czte-ry-sta złotych, nic nie pomieszałam
|
|
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
Ishka, szczerze mówiąc nie wiem, czy da się te naklejki przenieść... Miejmy nadzieję, że tak
![]() Mnie naprawdę urzekły te zwierzątka z pierwszego linku, inne które są na tej stronie też
|
#1822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
PS moje małe dziś strasznie rozbrykane
RĄCZKI MALUTKIE, A CHWYCIŁY ZA SERCE NA CAŁE ŻYCIE... TRUDNO UWIERZYĆ, ŻE CIĘ NIE BYŁO... Edytowane przez 79 Marta Czas edycji: 2010-06-18 o 12:00 |
|
|
|
|
#1823 |
|
Zadomowienie
|
Irsin właśnie sęk w tym ze ja niebardzo mam ochote na słodkie
wiec nie wiem z czego ten brzuchal rośnie bo nie jem slodkiego tylko salatki różne mięso w bardzo małych ilościach bo niezabardzo mam ochotke no ale troche musze dla małego heh no i owoce teraz duzo ich wciągam no nic zobaczymy we wtorek ile ten moj brzuchol wazy ale sie boje tej wagi heh ![]() ![]() Kretencja mi sie tez zawsze podobały te naklejki na ściane ale jakos zawsze było mi szkoda kasy na nie jak chciałam kupić eh ale teraz napewno kupie cos sobie i dzidziolowi ![]() ![]() Ok ja mykam poleżeć bo ten wizaż mnie zachypnotyzował heh ![]()
|
#1824 |
|
Rozeznanie
|
A ja dziewczynki spadam spać
Sypian od 23- 05 więc trochę mało
|
|
|
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
ja byłam wychowaczynią w przedszkolu :yap: |
|
|
|
#1826 |
|
Rozeznanie
|
Kretencja, kremowe ściany i brązowe meble to może być trochę za smutno (w sensie za "dorośle") dla dziecka, mimo naklejek i zabawek. Ale -peace
- to tylko moje zdanie,każdemu podoba się co innego. Mnie z kolei podobają się te mega kolorowe pokoje dziecinne,jak na przykład w tych linkach z naklejkami, i jasne mebelki. Ale u mnie to niestety "melodia przyszlości" - na razie dzieciuk nie będzie miał swojego pokoju,dopiero za jakieś 2 lata.
|
|
|
|
#1827 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do brzuszków, to ja nie wiem czy swój uniosę w 9-tym, bo jest dosyć pokaźny a w niedzielę dopiero zacznynamy 5-ty miesiąc. ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Dziewczyny, czy wy chodzicie albo wybieracie się do szkoły rodzenia; bo ja jakoś nie mam przekonania do tego wynalazku, pytałam znajomych i niektóre chodziły a niektóre nie; gdybym miała rodzić w domu to tak, ale w szpitalu są położne i w takim momencie i tak nie będę pamiętać co mi tam mówili. |
|
|
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
Gustawek, pewnie, że każdemu się co innego podoba
To jeszcze nic postanowionego ![]() Pendrak, my się z mężem wybieramy do SR, ale to dopiero jesienią, bo tam, gdzie chcę iść, przyjmują po 25tc.
|
#1829 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1830 |
|
Zadomowienie
|
Wstałam dzisiaj z lekkim bólem gardła. Oby dalej się nie rozwinęło. Czułam też pobolewanie lekkie z boku i w żebrach. Miałam już wcześniej problemy z kręgosłupem i nie wiem czy nie przez to tez takie bóle mam różne, z tyły raz z przodu
Zgadzam się z Weronisią, też nie mogłabym do sauny, czy pobiegać, lepiej nie ryzykować. Ja już jak biegłam na autobus to się wystraszyłam czy wszystko w porządku, a zdyszałam się niemiłosiernie. Więcej nie będzie takich akcji. kretencja brzuszek ladny masz i o to, tez mi chodziło jeśli idzie o wielkość, to mój jak u Ciebie z tym, że raz mniejszy (rano), a potem dużo większy. A to już końcówka 17 tygodnia. Leci mi szybko. Nie wiem, tylko czy to nie szkodzi, jak się tak on przesuwa na ten bok na którym leże, aż mam wgłębienie przy kości biodrowej essence mój kładzie rękę na brzuchu, ale np. jak mu mówię, że chyba poczułam ruchy Bobalka, to on się np. wczoraj uśmiechnął i powiedział, że czytam głupoty na wizażu i już mi się coś wydaje, a pewnie mi po jedzeniu tak było słychać No i czasem zapomina, że ze mną to trzeba delikatnie. Wiadomo, że już teraz się nie możemy tak wygłupiać, czy bić na żarty jak przed ciążą Mój za granicą był kilka lat temu, nie teraz jak w ciąży jestem ![]() Miałam dziś straszny sen, że w nocy wstałam i zobaczyłam krew na bieliźnie i byłam bardzo przerażona. To chyba przez to że się boję, a krew to chyba krewnego oznacza, ale nie wiem czy taka.. A na necie wyczytałam , że NASA ostrzega przed burzą magnetyczną w 2013 roku, ktora sparaliżuje świat, bo nie będzie prądu i wszystko będzie w haosie..spoko Ishka fiu fiu niezły już masz bebzolek Tuniczki wygladają super na ciążówkach, ja też bardzo je lubie.
http://www.suwaczek.pl/cache/294fb9d287.png Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy.. http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia ![]() Edytowane przez olajka Czas edycji: 2010-06-18 o 13:04 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.

"instynkt wicia gniazdka"
hihi

w kazdym razie wygląd i charakter ma tej rasy. Znajda. Jestem ciekawa, jak zareaguje na dziecko. Ogólnie jest bardzo pozytywnie nastawiona do ludzi, nawet złodzieja przywitała by radośnie

jak zwykle weszłam na 10 minut na wizaz i siedzę już 2 godziny

ale... no właśnie, mam nadzieję, że któregoś dnia się ocknie i położy w końcu rękę na brzuszku