Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-18, 11:01   #1801
Ishka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2

Kretencja ale ładnie powiedziane "instynkt wicia gniazdka" hihi

Nio wkońcu i tak każdą nas to czeka a fajnie mieć juz wybrane w głowie jakie łóżeczko jaki wózeczek jaka pościel a potem juz tylko kupować
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 11:01   #1802
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość

A łóżeczko kupiłam takie....tylko czekam ciągle na przesyłke eh...ale ten koleś ma tyle zamówień że wysyła z opóźnieniem no coż poczekamy
Ishka, widzę że kupiłas łóżeczko od AMC Styl, ja mam u nich upatrzone takie bez szuflady, ale zmartwiłaś mnie że długo się czeka na dostawę. Długo już czekasz? Chciałam kupić po wakacjach, żeby na razie nie sterczało po kątach.
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 11:02   #1803
Aliszcze
Zakorzenienie

ja jeszcze nic nie kupiłam, ale bardzo podoba mi się to ciemne łóżeczko z tym misiakiem ale z zakupami poczekam jeszcze z miesiąc. Nie chcę też wszystko na raz kupować, no i nie wiem też, czy 3 trymestr nie spędzę w łóżku.

Tez mam psiaka-sunię, wszyscy twierdzą, że to border collie, wiec my nie zaprzeczamy w kazdym razie wygląd i charakter ma tej rasy. Znajda. Jestem ciekawa, jak zareaguje na dziecko. Ogólnie jest bardzo pozytywnie nastawiona do ludzi, nawet złodzieja przywitała by radośnie

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 11:04   #1804
Beata_Batumi
Zadomowienie

Spodobał mi się wczoraj wózek Teutonia (wybór Weronisi)- tylko ta cena- sama spacerówka ponad 2 tys, do tego oddzielnie gondola (ale zwróćcie uwagę na jej długość- 90cm w sam raz na zimę) i fotelik. W sumie ponad 3 tys...liczę że wUK kupi się taniej a jak nie to dziadkowie się dołożą...

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 11:06   #1805
Ishka
Zadomowienie

Gustawek chociaż na jego stronce pisze ze dostawa od 1-7dni roboczych i to kurierem to ja patrzałam na komentarze wystawiane i tam prawie co drugi komentarz to ze łóżeczko super wykonane i wogole ale długa przesyłka...i niektorzy pozamawiali jeszcze pod koniec maja a komentarze powystawiali dopiero kolo 15-16 czerwca ;/ mam nadzieje ze to tak dlugo nie idzie!! Ja mu napisałam tak specjalnie że prosiłabym o szybka przesyłke bo ja 23.czerwca wyjezdzam na dlugo i potem beda kłopoty jak kurier tu bedzie krążyc...ciekawe czy mnie posłucha i wyśle mi to do tego 23 heh pozyjemy zobaczymy a ja łózeczko zamówiłam w poniedziałek, we wtorek zrobiłam juz przelew i czekam...
Stary 2010-06-18, 11:09   #1806
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
A my się nad takim zastanawiamy:
http://www.allegro.pl/item1072976627..._szuflada.html

Tylko wersja ciemna.
Fajne Podoba mi się że ma aż 4 poziomy, wszystkie które oglądałam miały 3.
Stary 2010-06-18, 11:12   #1807
kretencja
Zakorzenienie

Ishka, to nie ja wymyśliłam to określenie Jest ono powszechnie używane wobec kobiet w ciąży, które zaczynają urządzać pokoik, prasować ciuszki itd...

De, my mamy odłożoną kasę na wyprawkę od dawna, więc nie odczujemy tego tak bardzo.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 11:13   #1808
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Witam kobietki

Biejatka pamiętam Twoj brzuszek ale mój to sie az przestraszyłam jak z tygodnia na tydzień rośnieeeee!!!!! Masakra...eh wkleje dwa zdjęcia to sobie porównajcie i zobaczycie że nie przesadzam heh

Tylko jakość niezabardzo bo komórką robiłam...z aparatu za duże zdjątka wychodzą bo mam półprofesjonalke heh i nigdy nie chcą sie załadować

TRZYMAM KCIUKI ZA GINA MOŻE SIE JUZ DOWIECIE KTO TAM SIEDZI

juz pisalam wczesniej,ze bardzo ladny,ale co tam napisze raz jeszcze
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 11:19   #1809
Ishka
Zadomowienie

Kretencja ale ja nie napisałam że ładnie wymyslone tylko ładnie powiedziane :P a wiem że kobietki w ciąży czesto tak mówia heh

Irsin dzieki za miłe słowa ale i tak mnie to bardziej przeraża niż cieszy bo troche sie boje jak ja bede wyglądac za miesiąc dwa Ale nie chodzi o to że ogólnie przytyłam bo reszta ciała wyglada tak samo jak przed ciązą chodzi mi o ten brzuchol czy za dwa miechy dam rade go udzwignąc jak bedzie tak szybko rósł heh

Edytowane przez Ishka
Czas edycji: 2010-06-18 o 11:24
Stary 2010-06-18, 11:31   #1810
Gustawek
Rozeznanie

Ishka, a ja zazdroszczę brzusia mojego to w ubraniu prawie nie widać, i jak sobie usiadłam w tramwaju na zwolnionym miejscu to kobieta mi zwróciła uwagę, że ona wstała żeby "tamta pani" sobie usiadła bo jest w ciąży...Głupia sprawa - nie zauwazyłam tamtej drugiej "ciężarówki" heh, bo stała tyłem do mnie ale brzuch miała duży. Potem się się z tego pośmiałyśmy, a ta kobieta sie tłumaczyła że podobno po mnie "nie widać".

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

eh muszę spadać, na pocztę,do banku i do sklepu po jakieś żarełko na obiad a mi się nie chce jak zwykle weszłam na 10 minut na wizaz i siedzę już 2 godziny
Stary 2010-06-18, 11:35   #1811
Ishka
Zadomowienie

Gustawek jeszcze zdąrzy Ci urosnąc az bedziesz pozniej sie dziwila ze tak szybko rośnie (tak jak ja jestem zdziwiona) a wcale sie nie obżeram bo nie moge no wszystko w brzuch poszlo heh
A co do ludzi z komunikacji miejskiej i wogole najgorzej to chyba starych bab!! Wczoraj jechałyśmy z mama z centrum na moje osiedle autobusem...bylo pelno wolnych miejsc...siadłysmy wizawi siebie a po drugiej stronie siedzial stary babol i non stop patrzała mi sie na brzuch jakby chciała nie wiadomo co z nim zrobic heh az sie wkurzyłam i powiedziałam na głos do mamy"kurcze mamuś jestem gdzieś brudna na brzuchu bo ta Pani sie patrzy jakbym była uwalona jakąś kupą i jakby kobiety w ciąży nie widziała w zyciu!!!!" hehe babol miał taka mine ze nie wiedziala co ze soba zrobic
Stary 2010-06-18, 11:40   #1812
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Zgadzam się z Weronisią, ani bieganie ani sauna nie wchodzą w grę, zbyt duże ryzyko dla dzidziusia. Ja nawet do tramwaju staram się nie podbiegać, co najwyżej delikatnym, wolnym truchtem, a co tu dopiero mówić o intensywnym bieganiu
I to nie dlatego, że mi brzuch lata, ale po prostu boję się, że taki wysiłek mógłby zaszkodzić dziecku. Mój gin powiedział, żebym sobie wybiła z głowy jakiekolwiek intensywne ćwiczenia - najwyżej spacery i lekka gimnastyka - jeśli mam chęć, tym bardziej, że przed ciążą nie ćwiczyłam... Stosuję się do jego zaleceń

A mój brzuch, mam wrażenie, raz mniejszy raz większy Znowu dziś rano prawie go nie było, pewnie wyskoczy po obiedzie
ja mam podobnie, raz wiekszy raz mniejszy

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

[QUOTE=essence30;20069596]Irsin , ale rowerek stacjonarny czy wypuszczasz się w teren? Ja na razie tylko spacery, mój gin. powiedział, że na basenie to i tak jak foka mogę się tylko chlapać, a nie 40 basenów jak kiedyś..... co dopiero bieganie...no ale, ale tak to chyba jest w zagrożonej ciąży... więc jestem skłonna do wielu wielu wyrzeczeń

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Olajka mój mąż też nie był ze mną, ale też ma taką pracę, że jeździ ciężarówą więc więcej go nie ma niż jest ale... no właśnie, mam nadzieję, że któregoś dnia się ocknie i położy w końcu rękę na brzuszku

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Hehe ja bylam w marcu na koncercie Rammsteina w Łodzi, jeszcze nie wiedzialam ze jestem w ciazy a to juz byl pierwszy miesiac No i prawie bylam pod sceną olana hmm "pianą" z mega penisa Wyskakalam sie i az sie dziwie ze dzidzia to zniosła
Nie mniej przezycie MEGAAA Raj dla uszu

Anecka - ja byłam w listopadzie i widziałam ciężaróweczkę chyba nie przesadzę jak powiem, że gdzieś w 7 m-cu !!!! wrażenia z Ramm. oczywiście niezapomniane!

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Jak robicie, że macie takie cytaty w ramce jak odpowiadacie, a w dodatku wszystko to w jednym mailu?! ja nie umiem

Słuchajcie.....byłam wczoraj u sąsiadki i macałam to łóżeczko turystyczne, mi się ono nie za bardzo podoba,, owszem nie ma o co się uderzyć, ma dużo bajerów... ale według mnie nie jest wcale stabilne, ma udźwig do 15 kg , a np. mój chrześniak w wieku 3 lat śpi jeszcze w drewnianym łózeczku ze szczebelkami, ja chyba zdecyduje się na drewniane
jezdze na miejskim rowerze, ale powoli i scieznkami rowerowymi - w sumie na krotkie trasy - na rynek po zakupy na przyklad

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
Ja tez jazde na rowerze mam zabronioną...nawet basen ale to przez chlor podobno tylko w wodzie ozonowej czy jakiejś takiej moge heh no ale u nas nie ma takich basenów chyba wiec lipa... Jedynie mam przyzwolenie na ćwiczenia w szkole rodzenia ale kurcze musze kiedyś sie tam wkońcu zapisać chyba zrobie to we wtorek przy okazji wizyty bo szpital/szkola jest po drugiej stronie ulicy heh

A co do łóżeczka ja i tak zawsze uważałam że jednak łózeczko drewniane to drewniane a nie takie turystyczne bo kiedyś widziałam i macałam takie u koleżanki...myśle że turystyczne jest w sam raz ale tylko do zabawy tak jak np kojec dla malca ale napewno nie do spania

A łóżeczko kupiłam takie....tylko czekam ciągle na przesyłke eh...ale ten koleś ma tyle zamówień że wysyła z opóźnieniem no coż poczekamy
mi pozwolil na basen jesli w moczu nie bede miala lekukocytow

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
kurcze Wy juz takie zakupy a ja nawet nie kupilam jednego bodziaka jeszcze jakos nie mam weny na zakupy
ja tez nie
zaczne za jakis czas
Stary 2010-06-18, 11:41   #1813
Ishka
Zadomowienie

Eh na początku chciałam żeby moj brzuchol urósł a teraz chciałabym zeby przystopował troszke moj niestety sie juz nie zmienia na mniejszy niezaleznie czy rano czy wieczorkiem...

Ok mykne do łóżka na chwile poleżeć z moim mężem bo odkąd ma nocki to w nocy śpie sama nad ranem jak przychodzi to ja wstaje a on idzie spać i tak cały dzień i noc sama prawie siedzie wiec skorzystam póki jest w łóziu i pomacam sobie przy okazji troche brzuchol bo sie mały wierci notorycznie(chyba mu niewygodnie jak siedze w takiej pozycji przy kompie) heh ale az sie boje ile bede miała nadrabiania
Stary 2010-06-18, 11:41   #1814
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Spodobał mi się wczoraj wózek Teutonia (wybór Weronisi)- tylko ta cena- sama spacerówka ponad 2 tys, do tego oddzielnie gondola (ale zwróćcie uwagę na jej długość- 90cm w sam raz na zimę) i fotelik. W sumie ponad 3 tys...liczę że wUK kupi się taniej a jak nie to dziadkowie się dołożą...
Beata, a oglądałaś ten wózek na żywo? bo moja koleżanka go ma i wydaje mi się że gondola ma max. 80 cm długości czyli tyle ile większość tych klasycznych,sztywnych gondoli. No ale w sumie 10 cm różnicy może nie rzucać się tak w oczy a na pewno wygodniej dziecku.
Stary 2010-06-18, 11:43   #1815
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
oj do sauny to raczej nie wolno chyba...
Tez mysle, ze nie wolno.

Ale lepiej zapytac lekarza.

Ja w sumie nawet bez ciazy nie lubie sauny
Stary 2010-06-18, 11:45   #1816
kretencja
Zakorzenienie

Ishka, nie zrozumiałam zatem
Słuchajcie, mam taki pomysł na pokój dziecinny, tylko nie wiem, czy nie za spokojnie, nie za smutno?...
Kremowe ściany, na nich oczywiście jakieś ozdoby, np. naklejki ze zwierzętami (dla mnie są czarujące!):
http://www.ornamentyka.pl/shop,show,1167
albo takie:
http://www.regdos.com.pl/product/Kub...k_i_drzewka_75
(to tylko przykłady, jest mnóstwo przepięknych!)

Do tego to ciemne łóżeczko, komódka jeszcze nie wiem jaka, pewnie też ciemna, będą pasować do ciemnobrązowego okna Do tego np. ta pościel w turkusowe paseczki, co Wam pokazywałam i jakieś dodatki z turkusem np.:
http://www.babyvip.pl/index.php?prod...t&prod_id=3685
(to tylko przykład, bo ceny tych dywaników są kosmiczne )

I tak zabawki będą tworzyć chaos kolorystyczny , ale nad co się da, to chciałabym tak zaplanować, żeby pasowało do siebie. Swoją drogą nie zamierzam dziecku kupować za dużo zabawek. I tak inni kupują i nawet jak się samemu nie kupuje, to potem jest za dużo Widzę po swojej kuzynce i jej dzieciach

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-06-18, 11:46   #1817
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Tez mysle, ze nie wolno.

Ale lepiej zapytac lekarza.

Ja w sumie nawet bez ciazy nie lubie sauny
Wlasnie sek w tym, ze lekarz nie ma nic przeciwko. Jezeli do tej pory chodzilam regularnie i zeby byly to najzimniejsze sauny. Czlowiek glupieje.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 11:49   #1818
Ishka
Zadomowienie

Kretencja myśle że pomysł super!! Mi sie bardzo podoba i chyba tez kupie pare jakiś naklejek nad łóżeczko dla dzidzi zeby mialo swój kochany kącik a potem przeniose te nakleje do jego pokoju jak bedzie wieksze kubuś puchatek super kupie jak bedzie kaska teraz narazie wyssało z nas łóżeczko i przewijak heh ale moze za miesiąc
Stary 2010-06-18, 11:52   #1819
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Kretencja ale ja nie napisałam że ładnie wymyslone tylko ładnie powiedziane :P a wiem że kobietki w ciąży czesto tak mówia heh

Irsin dzieki za miłe słowa ale i tak mnie to bardziej przeraża niż cieszy bo troche sie boje jak ja bede wyglądac za miesiąc dwa Ale nie chodzi o to że ogólnie przytyłam bo reszta ciała wyglada tak samo jak przed ciązą chodzi mi o ten brzuchol czy za dwa miechy dam rade go udzwignąc jak bedzie tak szybko rósł heh
etam to najwyzej bedziemy lezec brzuchami do gory, a TZ beda donosic nam lody

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Wlasnie sek w tym, ze lekarz nie ma nic przeciwko. Jezeli do tej pory chodzilam regularnie i zeby byly to najzimniejsze sauny. Czlowiek glupieje.
oj, no to nie wiem - musisz sama podjac decyzje.

Ja osobiscie, nie poszlabym na saune.
Stary 2010-06-18, 11:53   #1820
Biejatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
a ile kosztuje mniej wiecej porod w takiej prywatnej klinice?
Czytałam że taki poród kosztuje 1500-2000
A kumpela zapłaciła za pełen pakiet 400zł - czte-ry-sta złotych, nic nie pomieszałam
Biejatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 11:53   #1821
kretencja
Zakorzenienie

Ishka, szczerze mówiąc nie wiem, czy da się te naklejki przenieść... Miejmy nadzieję, że tak
Mnie naprawdę urzekły te zwierzątka z pierwszego linku, inne które są na tej stronie też Chyba jestem infantylna, ale normalnie są takie słodkie, że bym sobie sama takie kupiła

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-06-18, 11:57   #1822
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez omimi Pokaż wiadomość
kurcze dziewczyny tu obkupuja sie widze
u nas narazie tylko wozek, no ale z czasem powoli sie kupi reszte
ja znowu schudlam, brzucha nie mam,a to juz 17tydzien...gdyby nie usg to zaczelabym watpic, ze mam dzidzie.dziwne to jakies.ruchow tez nie czuje...

dziewczyny, czy ktoras z Was jest moze nauczycielka??
ja jestem nauczycielką
PS moje małe dziś strasznie rozbrykane

Edytowane przez 79 Marta
Czas edycji: 2010-06-18 o 12:00
79 Marta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 11:58   #1823
Ishka
Zadomowienie

Irsin właśnie sęk w tym ze ja niebardzo mam ochote na słodkie wiec nie wiem z czego ten brzuchal rośnie bo nie jem slodkiego tylko salatki różne mięso w bardzo małych ilościach bo niezabardzo mam ochotke no ale troche musze dla małego heh no i owoce teraz duzo ich wciągam no nic zobaczymy we wtorek ile ten moj brzuchol wazy ale sie boje tej wagi heh

Kretencja mi sie tez zawsze podobały te naklejki na ściane ale jakos zawsze było mi szkoda kasy na nie jak chciałam kupić eh ale teraz napewno kupie cos sobie i dzidziolowi

Ok ja mykam poleżeć bo ten wizaż mnie zachypnotyzował heh
Stary 2010-06-18, 12:02   #1824
Biejatka
Rozeznanie

A ja dziewczynki spadam spać Sypian od 23- 05 więc trochę mało
Biejatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 12:05   #1825
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
ja jestem nauczycielką
PS moje małe dziś strasznie rozbrykane

ja byłam wychowaczynią w przedszkolu :yap:
Stary 2010-06-18, 12:08   #1826
Gustawek
Rozeznanie

Kretencja, kremowe ściany i brązowe meble to może być trochę za smutno (w sensie za "dorośle") dla dziecka, mimo naklejek i zabawek. Ale -peace - to tylko moje zdanie,każdemu podoba się co innego. Mnie z kolei podobają się te mega kolorowe pokoje dziecinne,jak na przykład w tych linkach z naklejkami, i jasne mebelki. Ale u mnie to niestety "melodia przyszlości" - na razie dzieciuk nie będzie miał swojego pokoju,dopiero za jakieś 2 lata.
Stary 2010-06-18, 12:15   #1827
pendrak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malgosiak25 Pokaż wiadomość
Dzień Doberek

Ja was chyba nigdy nie zdążę nadrobić

Lekarz kazał leżeć i unikać mi słońca ja mam ogólne skłonności do bardzo niskiego ciśnienia, np. na wizycie mój gin mierzy mi cisnienie, a tu 96/67 :/ wczoraj 103/63. No cóż taki mój urok.

W niedziele mam się zgłosić do szpitala na cytologię. ehh dobrze, że mam to L4
Ja też mam takie ciśnienie Malgosiak, normalnie 90/60, jak szybko wstanę to mi się ciemno robi przed oczami chociaż ostatnio mi chyba minimalnie wzrosło przez ciążę.

A co do brzuszków, to ja nie wiem czy swój uniosę w 9-tym, bo jest dosyć pokaźny a w niedzielę dopiero zacznynamy 5-ty miesiąc.

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Dziewczyny, czy wy chodzicie albo wybieracie się do szkoły rodzenia; bo ja jakoś nie mam przekonania do tego wynalazku, pytałam znajomych i niektóre chodziły a niektóre nie; gdybym miała rodzić w domu to tak, ale w szpitalu są położne i w takim momencie i tak nie będę pamiętać co mi tam mówili.
pendrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 12:30   #1828
kretencja
Zakorzenienie

Gustawek, pewnie, że każdemu się co innego podoba A może zrobię trzy kremowe ściany i jedną turkusową To jeszcze nic postanowionego

Pendrak, my się z mężem wybieramy do SR, ale to dopiero jesienią, bo tam, gdzie chcę iść, przyjmują po 25tc.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-06-18, 12:30   #1829
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pendrak Pokaż wiadomość
Ja też mam takie ciśnienie Malgosiak, normalnie 90/60, jak szybko wstanę to mi się ciemno robi przed oczami chociaż ostatnio mi chyba minimalnie wzrosło przez ciążę.

A co do brzuszków, to ja nie wiem czy swój uniosę w 9-tym, bo jest dosyć pokaźny a w niedzielę dopiero zacznynamy 5-ty miesiąc.

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Dziewczyny, czy wy chodzicie albo wybieracie się do szkoły rodzenia; bo ja jakoś nie mam przekonania do tego wynalazku, pytałam znajomych i niektóre chodziły a niektóre nie; gdybym miała rodzić w domu to tak, ale w szpitalu są położne i w takim momencie i tak nie będę pamiętać co mi tam mówili.
Ja sie nie wybieram, moim zdaniem przy porodzie moze zdazyc sie pelno rzeczy ,ktorych szkola rodzenia nie przewidzi, po za tym jakbym miala "oddychac" w towarzystwie kobiet i ich mezow to chyba bym padla ze smiechu, moim zdaniem to strata czasu, ale kazdy zrobi jak zechce
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 12:34   #1830
olajka
Zadomowienie

Wstałam dzisiaj z lekkim bólem gardła. Oby dalej się nie rozwinęło. Czułam też pobolewanie lekkie z boku i w żebrach. Miałam już wcześniej problemy z kręgosłupem i nie wiem czy nie przez to tez takie bóle mam różne, z tyły raz z przodu
Zgadzam się z Weronisią, też nie mogłabym do sauny, czy pobiegać, lepiej nie ryzykować. Ja już jak biegłam na autobus to się wystraszyłam czy wszystko w porządku, a zdyszałam się niemiłosiernie. Więcej nie będzie takich akcji.
kretencja brzuszek ladny masz i o to, tez mi chodziło jeśli idzie o wielkość, to mój jak u Ciebie z tym, że raz mniejszy (rano), a potem dużo większy. A to już końcówka 17 tygodnia. Leci mi szybko. Nie wiem, tylko czy to nie szkodzi, jak się tak on przesuwa na ten bok na którym leże, aż mam wgłębienie przy kości biodrowej
essence mój kładzie rękę na brzuchu, ale np. jak mu mówię, że chyba poczułam ruchy Bobalka, to on się np. wczoraj uśmiechnął i powiedział, że czytam głupoty na wizażu i już mi się coś wydaje, a pewnie mi po jedzeniu tak było słychać No i czasem zapomina, że ze mną to trzeba delikatnie. Wiadomo, że już teraz się nie możemy tak wygłupiać, czy bić na żarty jak przed ciążą Mój za granicą był kilka lat temu, nie teraz jak w ciąży jestem
Miałam dziś straszny sen, że w nocy wstałam i zobaczyłam krew na bieliźnie i byłam bardzo przerażona. To chyba przez to że się boję, a krew to chyba krewnego oznacza, ale nie wiem czy taka.. A na necie wyczytałam , że NASA ostrzega przed burzą magnetyczną w 2013 roku, ktora sparaliżuje świat, bo nie będzie prądu i wszystko będzie w haosie..spoko
Ishka fiu fiu niezły już masz bebzolekw końcu to 21 tydzień Ci leci. Widzę, że telefon masz taki sam jak ja Tuniczki wygladają super na ciążówkach, ja też bardzo je lubie.

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.

Edytowane przez olajka
Czas edycji: 2010-06-18 o 13:04
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości