Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-18, 12:35   #1831
vikicullen
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2

Cytat:
Napisane przez pendrak Pokaż wiadomość

Dziewczyny, czy wy chodzicie albo wybieracie się do szkoły rodzenia; bo ja jakoś nie mam przekonania do tego wynalazku, pytałam znajomych i niektóre chodziły a niektóre nie; gdybym miała rodzić w domu to tak, ale w szpitalu są położne i w takim momencie i tak nie będę pamiętać co mi tam mówili.

Z opini wielu osób wydaje mi się bardzo przydatne chodzenie do takiej szkoły, bo tam nie tylko uczą oddychać podczas porodu ale również wielu potrzebnych rzeczy jeżeli chodzi o opiekę nad dzieckiem, co robić w określonych sytuacjach, jak się zająć maleństwem itp.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 12:38   #1832
malgosiak25
Raczkowanie

wow dziewczyny szalejecie z zakupami

Ja prócz kilku ciuszków i rożka nie mam nic. Od kuzynki mam obiecane ciuszki po jej synku, jesli bedziemy miec chlopca, a jesli dziewczynka to i tak sie cos znajdzie zakupy planujemy z mezem pod koniec jego wakacji, czyli sierpien mysle, ze to w miare odpowiedni moment. Wózek i łóżeczko planujemy kupować we wrześniu

Dzis na obiad bardzo proste danie młode ziemniaczki z mlekiem he he

Miezyłam cisnienie 102/59 gitt
pije moja 2 kawe od poczatku ciazy, ale bardzo bardzo słabą i powiem, że wcale mi za bardzo to ona nie smakuje :/
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 12:41   #1833
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
juz biegne

a brzuch chyba bym musiala podwiazac bo maluch mi wyskoczy

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

No co Ty Weronisia, a Ty nie biegasz?
Hi hi, nie biegam Ja sapię już od samego chodzenia, a od ziemi to bym się nie oderwała

Cytat:
Napisane przez essence30 Pokaż wiadomość
Jak robicie, że macie takie cytaty w ramce jak odpowiadacie, a w dodatku wszystko to w jednym mailu?! ja nie umiem
Essence jeśli chcesz zacytować kilka postów jednocześnie, to na wybranym poście, w dole po lewj stronie masz 3 znaczki. Wybierasz środkowy, zaznaczy się na pomarańczowo, potem to samo robisz w następnym poście itd.
Jak już pozaznaczasz wszystkie posty, które chcesz zacytować, to klikasz na samym dole strony na przycisk 'Odpowiedz'.
Zostaniesz przeniesiona do ramki na odpowiedzi i tam masz wszystkie zaznaczone posty.
Każdy cytat zaczyna się od [ QUOTE ] a kończy [ / QUOTE ]. Po tym ostatnim możesz pisać swoją odpowiedź. A pomiędzy tymi quote masz tekst, który cytujesz i możesz z niego usunąć, te zdania które nie dotyczą towjej odpowiedzi. Niektóre nasze wypowiedzi są bardzo długie, a chcesz się odnieść do jednego zdania, więc wymazujesz wszystko poza tym jednym zdaniem.

Powodzenia
Cytat:
Napisane przez omimi Pokaż wiadomość
ja znowu schudlam, brzucha nie mam,a to juz 17tydzien...gdyby nie usg to zaczelabym watpic, ze mam dzidzie.dziwne to jakies.ruchow tez nie czuje...
Omini jeśli to twoja pierwsza ciąża, to nic dziwnego się u ciebie nie dzieje.
W pierwszej ciąży brzuch często widać bardzo późno, nawet po 20 tc, to samo dotyczy pierwszych ruchów płodu.
Ja w pierwszej ciąży małe motylki poczułam w 20 tc, a brzuch ujawnił się w 25 tc. Byłam wściekła, wypychał go na siłę, ale i tak nikt nic nie widział.
W kolejnych ciążach brzuszek i ruchy są szybciej.
A jeśli jeszcze nic nie przytyłaś, lub wręcz schudłaś, to to chyba powód do radości a nie do zmartwień

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Spodobał mi się wczoraj wózek Teutonia (wybór Weronisi)-
Beatko ja nie ma Teutonii, tylko Hartan Racer S

Cytat:
Dziewczyny, czy wy chodzicie albo wybieracie się do szkoły rodzenia; bo ja jakoś nie mam przekonania do tego wynalazku, pytałam znajomych i niektóre chodziły a niektóre nie; gdybym miała rodzić w domu to tak, ale w szpitalu są położne i w takim momencie i tak nie będę pamiętać co mi tam mówili.
Pendrak ja chodziłam do szkoły rodzenia gdy spodziewałam się pierwszego dziecka. Całe szczęście, że chodził ze mną mąż, bo w chwili porodu i tak nic nie pamiętałam, a on mi mówił jak mam oddychać, jaką przyjąć pozycję itp.
Szkoła rodzenia na pewno się przydaje, bo przynajmniej wiele rzeczy nas nie zaskoczy i wiemy, że to jest to, że się zaczęło i co dalej robić. Szczególnie gdy to pierwszy poród, bo następne, to już z górki
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 12:42   #1834
kretencja
Zakorzenienie

Olajka, ja mam bardzo mały rano, zupełnie nie taki jak na zdjęciu. a idzie mi 16tc.
Tez mi się "przelewa" na ten bok, na którym leżę

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 12:46   #1835
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosiak25 Pokaż wiadomość
wow dziewczyny szalejecie z zakupami

Ja prócz kilku ciuszków i rożka nie mam nic. Od kuzynki mam obiecane ciuszki po jej synku, jesli bedziemy miec chlopca, a jesli dziewczynka to i tak sie cos znajdzie zakupy planujemy z mezem pod koniec jego wakacji, czyli sierpien mysle, ze to w miare odpowiedni moment. Wózek i łóżeczko planujemy kupować we wrześniu

Dzis na obiad bardzo proste danie młode ziemniaczki z mlekiem he he

Miezyłam cisnienie 102/59 gitt
pije moja 2 kawe od poczatku ciazy, ale bardzo bardzo słabą i powiem, że wcale mi za bardzo to ona nie smakuje :/

ja zawsze miałam niskie ciśnienie, jeśli górne miałam 110, to znaczy, że było wysokie za to w ciąży mam 135/85 (u lekarza), w domu tak ok. 130/85. Co oczywiście nie przeszkadza mi w spaniu w ciągu dnia wczoraj niestety nie mogłam zapaść w zwyczajową drzemkę (3-godzinną drzemkę), bo miałam gościa, i byłam padnięta wieczorem, prawie czołgałam się do łóżka

ja dziś na obiad mam nadzieje dostać enchilade, którą mój mąż ma zamiar przywieźć mi z baru wegetariańskiego dodają do niej pyszne surówki, w życiu nigdzie indziej nie jadłam pyszniejszych a obecnie zjadłam lunchczyli bułeczka przyrumieniona nad ogniem, by byłą ciepła i chrupiąca, posmarowana serkiem śmietankowym, na to mnóstwo sałaty, szynka i pomidor no nie, jak tylko zaczęłam pisać o jedzeniu to głodna się na nowo zrobiłam

dziewczyny, kupujcie,kupujcie, a potem pochwalcie się, czy wszystko ok, bo z checią skorzystam z Waszych zakupowych doswiadczeń nasze dzieciatko bedzie miało wrzosowe sciany w pokoju, bo w zeszłym roku ten pokój na wrzosowo pomalowaliśmy no i nie chcemy przemalowywać, myślę, że jakieś zwierzaczki ponaklejamy na scianę, a o kolorze mebli jeszcze nie myśle, ale pewnie białe pięknie by się komponowały z wrzosem

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 12:56   #1836
kretencja
Zakorzenienie

Aliszcze, białe mebelki będą ślicznie wyglądać do wrzosowych ścian

My dziś na obiad mamy rybkę - pstrąga pieczonego Wprawdzie powiedziałam mężowi, że powinnam jeść ryby morskie, no ale... Oboje pstrąga uwielbiamy! Do tego młode ziemniaczki i młoda kwaszona kapusta

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-06-18, 13:11   #1837
Weronisia
Zakorzenienie

No ja właśnie zarzuciłam swój żołądek warzywkami z patelni. Zjadłam taką porcję, którą przygotowalam na dwa posiłki

Za chwilę mecz, więc raczej zniknę
W Niemczech szaleją od rana i przygotowują się do oglądania meczu. Może nawet sklepy pozamykają
A muszę zdążyć kupić czereśnie, bo dostałam smaka...

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Nie jadę po czereśnie.

Właśnie dostałam olbrzymią paczkę!!!!! Wiem, że jest w niej wózek. Idę rozpakowywać
Stary 2010-06-18, 13:11   #1838
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
No ja właśnie zarzuciłam swój żołądek warzywkami z patelni. Zjadłam taką porcję, którą przygotowalam na dwa posiłki

Za chwilę mecz, więc raczej zniknę
W Niemczech szaleją od rana i przygotowują się do oglądania meczu. Może nawet sklepy pozamykają
A muszę zdążyć kupić czereśnie, bo dostałam smaka...
a ja zjadlam dzisiaj czeresnie i troche truskawek i na obiad mam fasolke szparagowa i mlode ziemniaczki
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 13:12   #1839
olajka
Zadomowienie

U mnie nic rodzinka nie gada, że coś kupią, małż dopiero dziś powiedział swoim dziadkom, i się ucieszyli. Ciotki i wujkowie z obydwu stron jeszcze nie wiedzą nawet wogóle. Sami napewno nie zauważli co niektórzy z którymi się widzieliśmy, bo jak ktoś nie wie i się nie przyglada, to pewnie nie widać choć ja widzę, i te osoby co wiedzą już też. Ja bym chciała sama wybrać sobie taki wózek jaki mi pasuje, a nie żeby ktoś go wybierał i kupił, no chyba że jeda strona rodziców czy druga mialaby ochotę zasponsorować, ale są to jednak spore wydatki i pewnie sami będziemy wszystko kupować. Mam rodzinkę w Stanach i oni zawsze przysyłają w prezencie fajne ciuszki i gadżety, czy zabawki dla maluszków, jak się któryś rodzi u nas w rodzinie Póki co nie myślę o zakupach, natomiast o poznaniu już płci chciałabym wiedzieć już jaka, żebym mogła się zwracać może po imieniu do mojej Kruszynkimoże za 4 tygodnie się już dowiem.

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.

Edytowane przez olajka
Czas edycji: 2010-06-18 o 13:13
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 13:21   #1840
Agatkia
Zadomowienie

Cytat:
a ja zjadlam dzisiaj czeresnie i troche truskawek i na obiad mam fasolke szparagowa i mlode ziemniaczki
Irsin, ja dla odmiany mam dziś czereśnie, truskawy... i szparagową z młodymi ziemniaczkami na obiad Kto od kogo zgapił?
Agatkia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 13:26   #1841
kootekk
Zakorzenienie

Beata_Batumi to ja tu o Teutoni pisałam, konkretnie chodziło mi o cosmo z gondolą fashion, akurat ta nie jest zbyt duża, należy do tych mniejszych, ale ja się spodziewam małego dziecka przez wade macicy.
cały zestaw czyli spacerowka + gondola+ fotelik maxi cosi kosztuje 2800zl

dziewczyny wy tu produkujecie pół dnia czytam żeby was nadrobić
widzę że trwa dyskusja o łóżeczkach, ja jeszcze nie wybrałam konkretnego ale na pewno musi być białe, koleżanka ma ładne łóżeczko z takim miesiem z przodu i szufladą ale nie ma go w kolorze białym więc chyba go kupie i przemaluje jakąś nieszkodliwą farba
a jeśli chodzi o pościel, to zakochałam się w pościeli ferretti z misiem

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 13:34   #1842
sanderinka
Zakorzenienie

czesc
mam okropny dzień wstałam poźno boli mnie głowa i oczywiście jestem głodna a nie bardzo mogę cokolwiek zjeść... kiedy to sie skończy ?? właśnie jem (próbuje jeść) herbatniki.... bo kanapka mi nie weszła i wogole chce mi sie płakać no pomarudziłam i teraz nadrabiam

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 13:38   #1843
vikicullen
Zadomowienie

jak tam wózek Weronisia?

Stary 2010-06-18, 13:40   #1844
olajka
Zadomowienie

Dziewczyny czy Wy też już nie odwiedzacie toalety tak często? Wydaje mi się, że już nie siusiam tak często jak wcześniej

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 13:40   #1845
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez essence30 Pokaż wiadomość

Jak robicie, że macie takie cytaty w ramce jak odpowiadacie, a w dodatku wszystko to w jednym mailu?! ja nie umiem
Jak chcesz odpowiedzieć np. na 5 wiadomości to przy 4 pierwszych wciskasz przycisk "wielocytowania" (pomiędzy cytuj a odpowiedz) a przy ostatniej "cytuj".
Przy usuwaniu części tekstu pilnuj abyś nie usunęła nic z nawiasów [......] bo na początku wiadomości nie jest tylko samo [/QUOTE] ale też nick i jakiś nr

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
a ja dwa tygodnie przed tym jak sie dowiedzialam ,ze jestem w ciazy oddalam wszystkie ubranka po synku z czasow noworodkowych kolezance. Chyba ze cztery torby byly i wszystko jak nowe bo taki maluch raczej nie niszczy
No ale dzidzia przecież pewnie już z części wyrosła, z kolejnych wyrośnie do jesieni - uprzedź koleżanką żeby nie wydawała nikomu ciuszków tylko żeby wróciły do ciebie z powrotem
Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość

Nie wiem do jakiego wieku jest takie łóżeczko. Myślę, że nasz maluch będzie z nami tak długo, jak będę głównie cycem karmić, czyli pewnie 6-9 miesięcy (dłużej raczej nie planuję). Czy powiedzmy dwulatek może jeszcze w takim łóżeczku spać?
Moja Kinga spała do 4 lat w łóżeczku i jeszcze się mieściła

Cytat:

Ja się nie wybieram w pierwszej ciąży też nie chodziłam i jakoś dałam radę

A ja się pochwalę pierwszym zakupem - kupiłam dziś na targu - co prawda używany, ale stan całkiem ok no i cena... 25zł
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 13:42   #1846
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
czesc
mam okropny dzień wstałam poźno boli mnie głowa i oczywiście jestem głodna a nie bardzo mogę cokolwiek zjeść... kiedy to sie skończy ?? właśnie jem (próbuje jeść) herbatniki.... bo kanapka mi nie weszła i wogole chce mi sie płakać no pomarudziłam i teraz nadrabiam

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wy też już nie odwiedzacie toalety tak często? Wydaje mi się, że już nie siusiam tak często jak wcześniej
Ja za to chodzę coraz częściej
Stary 2010-06-18, 13:43   #1847
kliwia
Zakorzenienie

Gustawek ojj ja widzialam juz kilka pokoikow w brazach i bieli, z dodatkiem rozu w dodatkach typu posciel, pudelki etc. I bylo suuper Pamietaj ze zabawki dla dzieci sa zawsze kolorowe

Zalaczam kilka inspiracji ktore mi sie podobaja
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 13:47   #1848
kootekk
Zakorzenienie

piękne są te pokoiki, ja też mam zamiar kupić białe mebelki do pokoiku, a sciany na kolor kawa z mlekiem, zresztą jeszcze nie wiem, napewno jakieś pastelowe kolorki i dużo białego

Stary 2010-06-18, 13:54   #1849
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość

ja caly czas tak samo czesto.

Stary 2010-06-18, 13:55   #1850
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
Irsin, ja dla odmiany mam dziś czereśnie, truskawy... i szparagową z młodymi ziemniaczkami na obiad Kto od kogo zgapił?
nasze dzieci to wybraly
Stary 2010-06-18, 13:56   #1851
Weronisia
Zakorzenienie

Wózek rewelacja!!!!
Odpowiada mi pod każdym względem!
Kolorystycznie, kształtem, gabarytowo, funkcjonalnie.... po prostu miodzio
Jestem super zadowolona
Pascalku wychodź już! Chcę cię powozić
Stary 2010-06-18, 13:56   #1852
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
czesc

biedulko

a czy imbir Ci nie pomaga? w Prenatalu jest imbir i zapobiega rzygnaiu.
Stary 2010-06-18, 13:59   #1853
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
czesc

współczuję, a krakersy próbowałaś? Mi pomagały, wiadomo, że całkowicie mdłosci się nie pozbyłam, ale było mi lepiej po nich. I spróbuj zjeść coś, bo głód wzmaga mdłości

Weronisia, weź jakąś lalkę i włóż do wózka fajnie, że zadowolona z zakupu

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 14:04   #1854
kretencja
Zakorzenienie

Weronisia, niech lepiej jeszcze nie wychodzi

A ja myślałam, że ta młoda kiszona kapustka to dobra będzie. A tu FUJ Pachnie i smakuje jak drożdże

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-06-18, 14:05   #1855
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Wózek rewelacja!!!!
Odpowiada mi pod każdym względem!
Kolorystycznie, kształtem, gabarytowo, funkcjonalnie.... po prostu miodzio
Jestem super zadowolona
Pascalku wychodź już! Chcę cię powozić
No lepiej niech nie wychodzi - jeszcze te 4 miesiące wytrzymasz
Stary 2010-06-18, 14:17   #1856
Weronisia
Zakorzenienie

No żartuję, niech lepiej nie wychodzi jeszcze Ale jak już mam wozek i te ciuszki, to chcę żeby ten czas szybciej leciał

Poskładałam wózek do kupy. Zamontowałam gondolkę i zrobiłam przymiarkę, córka też
Stary 2010-06-18, 14:18   #1857
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Dziewczyny, jeczalam,ze nikt mnie nie kopie itp. a tu nagle polozylam sie na plecach i ktos sie dobijal pare razy
Stary 2010-06-18, 14:19   #1858
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, jeczalam,ze nikt mnie nie kopie itp. a tu nagle polozylam sie na plecach i ktos sie dobijal pare razy
gratuluję
Stary 2010-06-18, 14:22   #1859
kootekk
Zakorzenienie

Weronisia fajny ten wózek, śliczne kolorki

irsin gatuluje kopniaków

byłam wczoraj na badaniach, w moczu jakieś bakterie mi wyszły a cukier po obciazeniu mam 141, a granica jest chyba 140 ale gdzieś wyczytałam że powody do zmartwień są dopiero jak przekracza 160
martwie się, ale w środe ide do gina na połówkowe to się dowiem wszystkiego co z tym cukrem moim, chciałabym też nagrać usg na płytkę bo te 3d tak świetnie wychodzą

Stary 2010-06-18, 14:24   #1860
kliwia
Zakorzenienie

weronisia super ten wozeczek, sliczne kolorki.
Fajne masz kapcie
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości