|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 11
Cytat:
ma mniej wegli, 40g/100g (przeliczylam) jest niedobre tak bezposrednio z paczki wiec mniejsza pokusa ![]() jest w proszku a nie granulkach wiec wychodzi gladziutka nutellka
|
|
#3032 |
|
Zadomowienie
|
Książkę czytałam, ale ja zawsze wolę się upewnić u osób bardziej doświadczonych, tym bardziej że wiele dziewczyn widzi różnice w zaleceniach a przepisach w książkach Dukana.
Np takie surimi są wymione jako dozwolone, ale nasze polskie mają w składzie mąkę i cukier, a mimo to część dziewczyn tu je je. Owoców i warzyw nie ruszam, cukru nie używam, nabiał tylko chudy, jem drób i rybki, bez olei. A taka cola 0 może i w składzie nie ma cukru ale ma dużo chemii... |
|
|
|
#3033 |
|
Raczkowanie
|
witam
ja dziś spadek o 0,2 kg, czyli od rozpoczęcia diety 3 kg mniej w 17 dni jutro planuje zrobić pizzę, bo strasznie kusicie ![]() miłego dnia |
|
|
|
#3034 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a co do wzrostu to mnie nie pobijecie chyba, ja bez zadnych obcasów mam 185 ![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
![]() tak mysle nad tymi twoimi nori, maja 50% na 50% wegli i bialka.... sama nie wiem... mysle, ze na U nie powinnas ale juz od 2 fazy moze tak. Niech sie wypowiedzą weteranki moze
|
|
#3035 |
|
Zadomowienie
|
1 plaster nori ma 2,8 g i w tym po 1,2 grama białka i po 1,2 węgli....
Ale jak nie można to wytrzymam ![]() To wysoka jesteś! bardzo. Ja mam na boso 180 cm. Mogę zapytać do jakiej wagi i do jakiego rozmiaru dążysz? Edit: w przepisowni znalazłam przepis z użyciem nori, link https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=349 autorka podaje że jest na 1 i na 2 fazę zarówno... Edytowane przez Achnes Czas edycji: 2010-06-18 o 16:44 |
|
|
|
#3036 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(tzn. dodałam do coli 0 aromat wiśniowy). Pycha, zaraz zapodam sobie z waniliowym - nigdy nie piłam tej coli.
|
|
|
|
|
#3037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale na tym forum nie ma nawet po co o tym pisac, bo zaraz z kijem najadą, ze to nie prawda , ale niestety prawda .... kazdy robi wszystko na własną odpowiedzialność, łacznie z dietami
|
|
#3038 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a rozmiar moj standardowy to takie male 42. a uroslam do nawet 46 waga ogromna ale nie chce sie tym "chwalic", nikt jej nie zna poza mną![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
tak mysle![]() a ja juz slyszalam taka opinie, ze siadaja nerki, jelita i watroba.. od mojego znajomego z pracy. mowi, ze po 2 tyg myslal ze umrze. spytalam: a pijesz 2 litry wody dziennie? wiadomo jaka byla odpowiedz.....
Edytowane przez czarownica3006 Czas edycji: 2010-06-18 o 16:47 |
||
|
|
|
#3039 |
|
Wtajemniczenie
|
wow czarownica alez wysoka jestes!pewnie masz dlugasne nogi co?
Edytowane przez Katia25 Czas edycji: 2010-06-18 o 16:49 |
|
|
|
#3040 |
|
Zadomowienie
|
111cm od kosci biodrowej
|
#3041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sorki, ale sama wiem po sobie, że jeżeli ktoś jest na diecie i są tego zadowalające efekty i co więcej - czuje się dobrze, to żadne argumenty do takiej diety nie zniechęcą niestety .... dlatego jeszcze raz się powtórzę - nie chcę rozpoczynać tej dyskusji, bo niejedna osoba próbowała , jak widać ze słabym skutkiem, bo jest tu nas coraz więcej ... a jak już czytam, jak xylitol jest wychwalany, to aż kręce głową z niedowierzania ![]() każdy robi ze sobą, co mu się podoba na własną odpowiedzialność
Edytowane przez jamapi Czas edycji: 2010-06-18 o 16:54 |
|
|
|
|
#3042 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
koniec nie kontynuujemy![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- to tak samo jak olej parafinowy masakra. a xylitol czemu? nie wiem co to jest ale widzialam ostatnio jakas paste do zebów z xylitolem, to to samo?
|
|
#3043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o negatywach wole nie pisac, bo jest na forum kilka (jak nie kilkanaście) zwolenniczek i zaraz tu się burza wywiąże ....
|
|
#3044 |
|
Wtajemniczenie
|
Xylitol jest bardzo dobry pod tym względem, że hamuje rozwój kwasów bakteryjnych w jamie ustnej. Przez to nie tworzy nam sie płytka oraz nalot. Dużo ksylitolu jest np w truskawkach. Super efekt daja gumy z ksylitolem,działaja anty-bakteryjnie.
Co do szkodliwości diet. Byłam na kopenhadzkiej i tak się fatalnie czułam że no koment wstałam taka słaba że TŻ mi kanapke przyniósł do łóżka. Na Dukanie było mi też słabo ( 3 dzień) ale teraz to lux ![]() A co z tym olejem nie tak?
Czas powiedzieć stop przemocy wobec zwierząt!!! Edytowane przez Sparta Czas edycji: 2010-06-18 o 17:05 |
|
|
|
#3045 |
|
Wtajemniczenie
|
SZCZESCIARA!!!!co do negatywow dukania to nie ma wogole o czym pisac bo przeciez kazda dieta ma swoje plusy i minusy
Edytowane przez Katia25 Czas edycji: 2010-06-18 o 17:07 |
|
|
|
#3046 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie znam osoby, ktora by po tej "diecie" nie przytyla z powrotem. dobra dieta to taka, ktora zmienia w nas nawyki na lepsze i powoduje, ze po zakonczeniu kuracji nie rzucimy sie na żarcie. wyrabia w nas 'mądrość'. I mysle, ze idealnie trafilysmy, bo dukan taki wlasnie jest ![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- no nie wiem, inni by mogli to nawac np 'monstrum' a ja wygladam jak te ludki niebieskie z avatara
|
|
#3047 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do kopenhaskiej to moj tz byl na niej i nawet jej nie przetrwal do konca ,ta kopenhaska to jakas porazka jest ,no chyba ze ktos chce sie wykonczyc... no nic spadam wkoncu z malenstwem na spacerek bo jak nie teraz to juz wogole dupska nie rusze...
Edytowane przez Katia25 Czas edycji: 2010-06-18 o 17:10 |
|
|
|
|
#3048 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3049 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja kumpela na kopenhadzkiej dużo schudła ale nie powiem jak teraz wygląda...wiem , jestem podła ![]() Ile masz wzrostu Czarownico?
|
|
#3050 |
|
Zadomowienie
|
Czarownica, ale jesteś prześliczna!
Ja mam 180 cm, stopę 42, do tego długaśne ręce, nogi na szczęście też. Ale z wymiarami chcę zejść tak do 38-40 na górze i 40-42 na dole. Czyli tak poniżej 100 w biodrach zejść (obecnie ze 108 będzie) i z 8 cm w talii (teraz bodajże 77). Ze stopą niestety nic nie zrobię ![]() Czarownica pisała wyżej, 185 ![]() Hehe i moich 180 cm jużn ikt nie dostrzega przy Tobie
|
|
|
|
#3051 |
|
Raczkowanie
|
Czy to można uznać za Dukanowe?
http://www.opinie.senior.pl/zdjecia/...-30378-big.png
|
#3052 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=430877&page=32 do 'super' daleko, ale za jakies 10kg bede jak na zdjeciu nr 1 i juz bedzie dla mnie superaście
Edytowane przez czarownica3006 Czas edycji: 2010-06-18 o 17:33 |
|
|
|
|
#3053 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A mi sie podoba. Jem co chce(i co musze też), bo lubie naturalne jogurty, twarogi i jadłam je już wcześniej przed dietą cały czas Dlatego zawsze kiwał im głową, powtarzając 'macie racje' a swoje robie Szkoda, że teraz mi tak cienko waga leci, ale no trudno, przeczekam ten zły czas ![]() Dzisiaj jak narazie zjedzone: 1. makrela 2. pół piersi pieczone + korniszon 3. plaster szynk + nutella + 2 jaja na miękko+ 3 łyżki serka president ![]() Jestem pełna, kolacja pewnie o 20 (kostka twarogu z natural i słodzikiem). Czy taki skład może być ??
Pewnego dnia... pewnego dnia będzie pięknie... ![]() Dukan! (168cm) I faza: 24.05 -30.05- 62,7kg - 60,3kg II faza: 31.05 - .... 60,3kg - POLEGŁAM ![]() ![]() ![]() ale wracam ![]() 69...>64...>62.7....>61>60,3>58,7>58,1.....>55
|
|
|
|
|
#3054 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam stope 44!![]() jakbym schudla tak z 25kg to modelką moglabym zostac w biodrach zawsze mialam ok 108 a teraz to ze 114, reszty nawet nie chce mierzyc... jestem z tych dlugonogich, dlugorękich, szeroko i plaskodupnych, ale jakbym sie nie spasla to by nie bylo tak zle. niestety, spaslam sie ahh i dziekuje za komplement ja niestety nie moge sie odwdzieczyc bo cie nie widze, ale napewno jestes sliczniutka
Edytowane przez czarownica3006 Czas edycji: 2010-06-18 o 17:17 |
|
|
|
|
#3055 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mialam racje ze slicznotka z ciebie ![]() ja mam swoje zdjecie w bieliznie jak wazylam 54kg normalnie nie moge uwierzyc ze to ja !Chyba sobie je na lodowce powiesze!
Edytowane przez Katia25 Czas edycji: 2010-06-18 o 17:18 |
|
|
|
|
#3056 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3057 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja uwielbiam ketchup !A tutaj nie ma takiego jezu mialam isc na spacer! SPADAM
|
|
#3058 |
|
Zadomowienie
|
Ja z butami mam straszny problem, na pewno nie tak duży jak Ty
ale większość jest na mnie za szeroka. Obcasów żadnych nie mogę nosić. Kiedyś trampki sznurowane zgubiłam jak szłam Nie chcę właśnie chudnąć na szkielet, tylko mieć kobiece ciało... Ale gładkie i bez brzuszka. Bo teraz brzuszek mam lekki a większość poszła mi w uda A na tym 1 zdjęciu wyglądasz bosko... Mam nadzieję, że nie masz zamiaru mieszkać w Warszawie bo mi wszystkich facetów wykraniesz jak się przeprowadzę tam
|
|
|
|
#3059 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), a wtedy ci starsi mnie nie interesowali co oczywiscie zmienilo sie z czasem, no ale to co przezylam za malolata to moje...
|
|
#3060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ie ejstem skłonna aż do takich poświęceń ponieważ wiem, że nie dam rady i nie odmówie sobie wieśniaków i twarogu i na takim jedzeniu prędzej bym się rzuciła na niedozwolone jedzenie ![]() ale niestety nie muszę się przejmować bo waga dziś ruszyła i zrzuciłam ten kg który przybrałam a nawet ciut więcej
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.

moj ukochany smak i to po dukanowemu!!!
, ale niestety prawda .... 

wstałam taka słaba że TŻ mi kanapke przyniósł do łóżka. Na Dukanie było mi też słabo ( 3 dzień) ale teraz to lux
nie ma wogole o czym pisac bo przeciez kazda dieta ma swoje plusy i minusy

wracam 
ja niestety nie moge sie odwdzieczyc bo cie nie widze, ale napewno jestes sliczniutka
ale większość jest na mnie za szeroka. Obcasów żadnych nie mogę nosić. Kiedyś trampki sznurowane zgubiłam jak szłam
), a wtedy ci starsi mnie nie interesowali