|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) cz. 2
Pamelko kochana, dziewczynki Ci dobrze radzą, wiem, ze sie boisz, ale ta wydzielina nei musi znacyc nic złego, moze przypadł Ci akurat termin @ jakbyś nie była w ciąży i to dlatego? Ja miałam reglarne krwiste plamienia plus wylatujące małe skrzepiki też czysto krwiste i kazało się, ze mam polipa na szyjce, jak się boisz skarbie jedź do szpitala!!!!! I nie martw się, bedzie dobrze, zobaczysz
![]() Karolinko zazdroszcze tego poweru ![]() Linuś to mamy tak samo, łobuzy starszne z tych naszych synkow!!! Mój ma chyba adhd ostatnio, nogi wędrują wszędzie, a szyjka to jest chyba jego zabawką jak walnie to tez nie wiem gdzie uciekać ![]() Weronisiu piękny wózeczek!!! Super, ze jestes zadowolona, to najwazniejsze! Kasieńko odpoczywaj kochana, ten upał pewnie Cie tak meczy, u nas jest w miare ok, jeszcze klimy nie włączamy, ale mnie już jest gorąco. Irsin gratuluje kopniaczków ![]() ![]() ![]() Karolinko super, ze Blaneczka wraca do zdrówka ![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Moniczko kochana, ja trzymam kciuki mocno żebyście mogli zacząc staranka ![]() ![]()
#872 |
Wtajemniczenie
|
A ja dostałam wanienkę w prezencie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Linuś co tam na wąteczku lipcóweczek za faza na liczenie terminu porodu wg 1 ruchów bejbika? ![]() ![]()
![]() |
#874 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a termin wg OM 25 lipiec, wiec w sumie, poród w tych terminach u mnie jest prawdopodobny |
|
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Raczkowanie
|
Weronisu wozeczek super a mama jaka ladna,piekny brzusio!u mnie tez raczej juz widac konkretnie ciaze bo jak odbieralam mala ze szkoly to pani logopeda pytala czy Klaudusia bedzie miec rodzenstwo
![]() mam 2 ciaze a nie wiedzialam ze do 25 musi sie malec obrocic,zaczne sie przygladac jak te ruchy wygladaja.ja czulam malca baaardzo szybko,tak mi sie wydaje....to byl gdzies 17tydz wedlug tego co mam teraz albo i szybciej,ale to 2 ciaza wiec moze dlatego i po2 jestem taka chudzinka.... ![]() do wanienki uzywalam....silnego ramienia tatusia ![]() oooo wlasnie junior sie obudzil,ale daje czadu powiem wam od jakiegos czasu,az brzus podskakuje -fajnie....zjadlam torcika kawalek z brzoskwinia i chyba smakowalo grilla przed chwilka mezowi zrobilam,poszli z tym kolega co razem meble robia do garazu a ja im napieklam kielbasek co by panowie nie schudli... ![]() i pomylam jednak te okna,odrazu lepiej!i podlogi,znowu mam sterte prania do skladania ....lece
#876 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() A co do kąpieli maleństwa, to prawda rączka tatusia najlepsza ![]() ![]()
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-06-18 o 16:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#877 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#878 |
Zadomowienie
|
a ja dzisiaj obiecałam popisać a tu znowu dzień przerąbany. w ogóle padam na pychol, latałam dzisiaj po bankach, boże ja już na nic nie mam siły po prostu. potem z kicią byłyśmy zdjąć szwy, była bardzo dzielna ale musi jeszcze 2 dni w kołnierzu śmigać, potem koło 13 się położyłam i obudziłam o wpół do czwartej!! tak padłam.
dziewczyny, dzisiaj miałam najgorszą noc w czasi całej ciąży. od 2 nie spałam, o 3 się wkurzyłam już i poszłam zjeśc kanapki i herbatę sobie zrobiłam, bo miałam takie mdłości że szok. brzuch spięty a szyjka mnie tak kłuła że myślałam że nie wytrzymam. Może dlatego chodzę jak obuchem walnięta, w restauracji dzisiaj wylałam całą szklankę coli na stoli i na krzesło! jak cień chodzę. irsin, to super, że mała już kopie, ja też późno czułam ruchy po 22 tc, a teraz mała daje czadu ostro ![]() carolku, jestem z tobą kochana, ty to się bidoczku umęczysz, ale pozostaje mieć nadzieję że Filipek się szybko zlituje nad tobą. a może ci to wynagrodzi łatwym porodem? oby! sas, wiesz co pomyśl, czy nie masz kogoś kto mógłby cię fikcyjnie zatrudnić na umowę jakiś znajomy może, nie to żebym cię namawiała do oszustwa, ale wiesz, naprawdę wiele ludzi tak robi. ZUS tak naprawdę nie jest w stanie tego sprawdzić, o ile zajmiesz się wszystkimi szczegółami, wiesz, żeby na papierze było wszystko ok. wtedy mogłabyś zaciążyć i pobierać wszystkie świadczenia, myślę że dla ciebie to by było super rozwiązanie. rinoa, mam nadzieję, że faktycznie udało się zaciążyć. najlepiej właśnie jest tak pójść na żywioł, dobrze że się tak oderwaliście. kiedy robisz teścik?? ![]() weronisiu, widzę że mała się przymierza do roli starszej siostry! a ty to nie gadaj o tej swojej grubości, bo naprawdę jesteś szczupła i zgrabna kobita, ja nie wiem co ty piszesz że tak przytyłaś! a może mnie tak wczoraj wszystko bolało, bo były przytulanki?? może już nie powinnam.... kurczę, nie chcę rezygnować z sexiku, ale jeśli następnym razem tez tak będzie po sexie to nie wiem, chyba trzeba będzie przystopować... jutro mam szkołę rodzenia u mojej gin w gabinecie, prywatnie jakaś położna robi, może się wybiorę, tylko TŻ nie może, ale może warto zobaczyć co i jak. no a w ogóle to się chyba już też pora zapisać na szkołę w tym szpitalu gdzie będę rodzić... |
![]() ![]() |
![]() |
#879 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#880 |
Zadomowienie
|
dziewczynki co sądzicie o tej pościeli? czy ona nadałaby się na ten pierwszy okres też do łóżeczka, bo dużo osób mi mówi że te typowo łóżeczkowe kołderki są na początek za duże dla maluchów.:
http://allegro.pl/item1086455908_sli...lutka_new.html |
![]() ![]() |
![]() |
#881 |
Raczkowanie
|
Jejkuuu...
Napisałyście tak dużo, że chyba nie nadrobię... Ja dalej u TŻta, teraz jestem sama w domku, bo on w pracy, a teściowie pojechali na wieś na cały tydzień, także mamy mieszkanko dla siebie ![]() W poniedziałek idziemy po raz pierwszy razem do gina ![]() ![]() ![]() metropolitan a pościel śliczna i ja myślę, że by się nadawała, choć szczerze się na tym jeszcze za bardzo nie znam ^^ |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#882 |
Wtajemniczenie
|
Metropolitan pościel śliczna ale pomyśl sama. Tak na dłuższą metę to po co ci taka mała do łózeczka? Potem i tak musiałabyś kupić większą a na początku dzidzius i tak śpi w rożku.Poza tym jest to pościel jak widzę bez ściąganej pościeli wiec jak sie w łozeczku ubrudzi to pierz to nie wiadomo ile razy a i tak trzeba miec coś na zmianę. Ew do wózka ta pościel ale jak dla mnie na pościel do wózka tyle zapłacić to kupa kasy. Ja posieli do wózka nie kupowałam, a do łożeczka standardową, na którą pasują wszystkie pościele. Ale to twoja decyzja, ja powiedzialm tylko swoje zdanie, noo chyba ze cię stać na 2 takie pościele, jedna na zmianę to prosze bardzo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Raczkowanie
|
a o co kaman z tymi wyliczeniami?
ciekawosc mnie zzera moze powiedzcie jak albo mi policzcie ja czulam gdzies okolo 15 tyg a termin mam na 01.11
#884 | |
Zakorzenienie
|
Cieszę się dziewczyny, że Wam się podoba mój wózek.
![]() Wiecie co? Mój mąż zrobił mi niespodziankę i zamiast ok. 19 wrócił o 15.00 Ale nie to jest takie ważne. Przyszedł i ... dał mi buziaka ![]() Na dodatek dziś już nie umówił się z kumplem, a robił tak zawsze po robocie. Został z nami. Poszliśmy na zakupy itp. No i pytam jak mu się wózek podoba. No i jest zachwycony tak jak ja ![]() ![]() Cytat:
![]() Za to rwa tak mnie boli i nerka, że musieliśmy przerwać zakupy i wracać do domu, bo nie byłam w stanie zrobić żadnego kroku więcej ![]() Z co do obracania się płodu, to prawidłowo dziecko musi się obrócić przed upływem 25 tc. Pamiętam jak z Oliwią miałam USG w 28 tc i jeszcze się nie obróciła i już wtedy lekarz kazał mi się nastawiać na cc, bo im większe dziecko tym trudniej mu się obrócić ![]() No i rzeczywiście nie obróciła się , mimo strasznych kopniaków itp. i miałam cc. No mój Pascalek ma jeszcze 3 tygodnie do USG i wtedy ma być obrócony ![]() Metropolitan współczuje nieprzespanej nocki. Ja jak źle śpię, to potafię się normalnie popłakać ze zmęczenia ![]() Co do mojej tuszy ![]() ![]() No ale nie ważne, może nie jest tragicznie. Ale jedno jest pewne, że tyję za szybko, bo wychodzi 1 kg na tydzień, a więc 4 na m-c. Teraz już mam ponad 8 kg na plusie, a to jest zdecydowanie za dużo. Niemcy głupki przegrali mecz. No trudno. Przynajmniej nikt dziś nie świętuje, a zapowiadał się głośny wieczór, a tak przynajmniej będzie spokój. Kupiłam arbuza, czereśnie i truskawki i mam zamiar nie jeść chleba. Nie wiem co zrobią ze mną te czereśnie. Nerka już tak potwornie mnie boli, to jak mnie wydmie, to chyba umrę ![]() Muszę się położyć, może będzie mi lepiej. Ps. A te wyliczenia, że od pierwszych ruchów ma być 20 tygodni, to wielka ściema. Ja poczułam ruchy z Thomaskiem w 14 tygodniu, a urodził się w 38, a nie w 34. Teraz regularne ruchy i kopy poczułam w 17, więc może bardziej prawdopodobne by było urodzić w 37. Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-06-18 o 17:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Zadomowienie
|
Linka wiesz co, masz rację.... chyba że ewentualnie go kupię do wózka, a do łóżeczka normalną pościel..
Weronisiu, ja teraz jem mniej i to nie przez ograniczanie się, po rpostu mi przeszło już to obżarstwo, także nie jest powiedziane że w każdym miesiącu będziesz tyła ok. 4 kilo, może też ci się faza zmieni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#886 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Wtajemniczenie
|
metropolitan dziekuje za rade tylko ja nie bardzo mam kogo o to poprosic
![]() Weronisiu ciesze sie, ze Tz tak sie zachowal oby tak dalej kochana ![]() wiecie cio niestety coraz bardziej odczuwam ze zamieszkanie razem z maja mama bylo bledem ![]() ![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#888 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Planuje jakies 2-4 tygodnie po porodzie przyjechac do domu mamy na troche - moze na miesiac, zobaczymy ![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
No! Ma szczescie, ze sie tak zachowal ![]() moze to od tej wczorajszej maseczki tez? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#889 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro tobie obrócił się w 33 tygodniu, to znaczy, że nie ma co panikować. Może mój też się obróci na czas ![]() Dobrze, że to napisałaś, bo ja już bym się martwiła. Tym bardziej, że pamiętam nie tylko to co powiedział gin z pierwszej ciąży, ale też ostatnio jak była u mnie położna, to też mi to powiedziała. Jednak zaraz mnie pocieszyła, że gdyby mały się nie obrócił, to ona mi go ustawi jakimiś masażami, żeby uniknąć cc. Ale skoro tobie obrócił się tak późno, to mam nadzieję, że u mnie nie będzie tak źle jak to wyglądało ![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-06-18 o 17:30 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#890 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aco do mojej ytuacji to jest ona niestety coraz bardziej zagmatwana i nie tak latwo z niej wybrnac ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#891 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a ty mieszkasz z mamą w domu czy w mieszkaniu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#892 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#893 |
Zakorzenienie
|
Sas rozumiem co przeżywasz. Ja mam kochaną mamę, ale mój tata jest nie do zniesienia. Mają wielki dom, w tym góra domu zbudowana specjalnie dla mnie (100m2), ale nigdy w niej nie zamieszkałam ze względu na ojca.
Na dodatek gdy rok temu finansowo zaczęło nam źle iść, to ojciec tą górę wykończył na gotowo, że tylko mieliśmy się wprowadzić i nic za to nie chciał, bylebym tam zamieszkała. I wiesz co zrobiłam? Wyjechałam znowu do NIemiec. No wkurzył się strasznie. Ale ja po prostu nie mogłabym znim mieszkać. Niby oddzielne mieszkania, ale to jednak ten sam budynek, ten sam ogród itp. Nie zniosłabym ciągłego wtrącania się w moje życie itp. Najlepiej mieszkać z dala od rodziny i widywać się z nią tylko na obiadkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#894 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#895 |
Zakorzenienie
|
Melduje sie, pospalam sobie zeby sie nie stresować i obejrzalam dobry film z Tż, zarzylam podwojna dawke luteiny i wzielam na wszelki wypadek 2tabl nospy...
na wkladce nie ma nic jak na razie, to byl śluz w kolorze bezu- jasnego brazu ale tylko jak sie podtarlam papierkiem... ![]() mam nadzieje ze to minie bo moj gin pojechal na urlop ![]() ![]() ![]() najgorsze ze juz mnie jedna postraszyla ze u niej takie plamienie wynikalo z tego ze serduszko dzidzi przestalo bic... ![]()
#896 |
Zadomowienie
|
pamela, ja miałam to samo, chyba w 8 tc albo w 12, nie pamiętam, chyba w 12 jednak. i mnie tak postraszyły na staraczkowym że od razu poleciałam do lekarza, bo mi dziewczyny napisały, że to może być poronienie i stracę dzidziusia. a to się okazało, że to nic nie było, i też tak miałam jak ty, że raz było tylko a na drugi dzień już nawet tego nie miałam. lekarka mi dała duphaston, ale sądzę że to nic takiego nie było. miałam identyczną tą wydzielinę jak ty, z tego co napisałaś. taką beżowawą.... naprawdę uspokój się, będzie ok, zobaczysz. ale rozumiem cię, bo ja też wtedy się bałam. niepotrzebnie.
sas, weronisiu, ja wiem, że z rodziną to często najlepiej na zdjęciu, ale jednak są przypadki, w których ludzie mieszkają z rodzicami i żyją w zgodzie. tylko obie strony muszą umieć się dogadać i pójść na kompromis. ale jeśli miałoby to prowadzić do jakichś konfliktów i nerwów to rzeczywiście lepiej dać sobie spokój. sas, mam na pewno rozumie że jesteście młodzi i chcecie być na swoim. |
![]() ![]() |
![]() |
#897 |
Zadomowienie
|
ło widzę że jestem dzisiaj pierwsza
![]() miałam iść na tą prywatną szkołę rodzenia ale chyba nie pójdę, a zapiszę się już do mojego szpitala, tam jest bezpłatnie ![]() ogólnie pogoda dzisiaj do dupki.... ale może jakieś dzidziolki zdecydują się wyjść na świat ?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#898 |
Raczkowanie
|
Ja od niedzieli mieszkam z teściami i TŻtem. Przez rok będziemy mieszkać z nimi, bo po roku powinni już skończyć remontować swój domek i się wyprowadzają...
Jeśli chodzi o mnie to są jak do rany przyłóż. Za to mój TŻ często kłóci się z ojcem :/ i niejednokrotnie muszę go uspokajać... Ogólnie cieszą się, że będą mieli jeszcze jednego wnuka/wnuczkę i czasem starają się bym się nie nudziła jak TŻ jest w pracy. Za to powiedzieli mi, że jak TŻ dostanie wypłatę, to powinnam ją od razu "przejąć" ponieważ on potrafi w 3 dni wszystko wydać i ogólnie nie zamierzam tego robić... Nie wiem, no zobaczę po prostu jak to będzie w tym miesiącu, bo wczoraj miał taki dziwny dzień w pracy, że wypalił nagle, że musi stać się bardziej odpowiedzialny. Jak zapytałam o co konkretnie chodzi, to stwierdził, że do tej pory żył dniem dzisiejszym, a musi zacząć myśleć także co będzie jutro, w końcu dziecko w drodze... Ochhh... I mam zaparcia... :/ Wczoraj tak mnie koło 23 bolał brzuch, że mój TŻ stwierdził, że idziemy do lekarza... Zjadłam trochę śliwek, zaczęłam "gazować" i dzisiaj w końcu odwiedziłam ubikację... Wielka ulga ![]() I się wkurzył na szefową :/ W poniedziałek miał na 12 do pracy i się zapytał, czy jakby co może się troszkę spóźnić, bo na 11.30 mamy do ginekologa, a ta powiedziała, żeby w takim wypadku przyszedł na 11... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#899 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
![]() U mnie nocka koszmarna, nie mogłam spać, jak już zasnęłam to się budziłam, kręciłam się nieziemsko, nawet Tż zauważył , że śpię bardzo niespokojnie... a o 4.00 to już był całkowity klops... koniec spania, wstałam , zjadłam kanapeczkę, kruche ciasteczka, wypiłam herbatkę... ok. 6.00 się położyłam ale i tak nie zasnęłam - było mi strasznie duszno, kręgosłup nawala.. aj... Wstałam, ubrałam się i poszłam sobie na zakupy... i się wściekłam jacy ludzie są wstrętni.. najgorsze te stare babki (wiem, że też będę stara, ale mam nadzieję, że będę inna ![]() ![]() Jedno mnie pocieszyło, że pani w warzywniaku, dała mi truskaweczki takie ładne z osobnej skrzyneczki ( co pani za mną skwitowała naburmuszoną miną ), a ja się bardzo ucieszyłam, że chociaż ktoś dla ciężarnej ma dobre serduszko ![]() Kupiłam fileciki rybne i zaraz idę smażyć i robię w zalewie pomidorowej.. no tak mam na te rybki smaka juz od czwartku... zrobie taka kwaśniejszą, ostrzejszą.. mniam.. juz nie moge się doczekać... ogólnie czuję się kiepsko, mam zły humor , a do tego Tż znowu całą sobotę w pracy .... no już koniec marudzenia Metropolitan.. dobrze kochana, że nocka nie była dla Ciebie najgorsza... Katarina89 - tak mi przykro kochana, że ta szefowa męża tak postąpiła.. wredna baba, oj widzę, że nie tylko ja dzisiaj od ranka wyzywam :/
Wikulka - 08.11.2005 ![]() Kubuś 23.10.2010 ![]() Edytowane przez skorpionek19 Czas edycji: 2010-06-19 o 09:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczynki
![]() u mnie niestety beznadzieja ![]() ale dbrze ze u was nocki spokojniejsze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:48.