|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 11
Cytat:
I nie zastanawiaj się , bo sama sobie odpowiedziałaś - niczym innym, jak tylko dukanowyn chlebkiem (przez I i II fazę) nie możesz zastąpić "normalnego" chleba. Od siebie dopowiem, że jest to możliwe - uwierz, posłuchaj trzeciofazowej dukanki Przez prawie pół roku nie miałam w ustach "normalnego" pieczywa", mało tego - ani razu przez moją II fazę nie zrobiłam sobie dukanowego chleba (no, dobra - dwa razy - po raz pierwszy i ostatni, w pierwszym tyg. diety - nie wyszedł mi, był okropny i więcej nie próbowałam). I tak się wszystko w nawykach żywieniowych pozmieniało, że na początku III fazy nie umiałam zjeść "normalnego" chleba... Nie miałam z czym, do czego i przez pierwsze trzy dni III fazy obchodziłam go wieeelkim łukiem W końcu zmusiłam się do pół kromki... Teraz, po 1,5 miesiąca jest już ok, nauczyłam się na nowo go jeść Trzymam za Ciebie kciuki, tylko doczytaj tę książkę do końca, zanim jeszcze zaczniesz kolejne fazy - ważne jest, by wiedzieć na co się decyduje, zaczynając dietę Dukana. To jest dieta na całe życie - pamiętaj o tym!Witajcie nocną porą Dukacze Mili ![]() Przede mną weekend prawdziwy, dwudniowy (w maju dopadła mnie jakaś harówa bezweekendowa), więc postanowiłam forumowe zaległości nadrobić, ale nie udało się Za dużo do czytania... Mogę dziś bezkarnie nocy trochę zarwać, ale bez przesady Widzę dużo nowych twarzy. Trochę mnie to z tropu zbija, bo jakoś zupełnie nie u siebie się czuję, a w końcu jestem tu od listopada/grudnia. Cóż, idzie nowe - i nowe (na szczęście cudze) kilogramy do zgubienia![]() Emilki dają radę i rad szczegółowych udzielają - chwała im za to! Choć, oczywiście, jedna straszy skrobią, ale ona już tak ma Napiszę tylko dla tych, którzy (jest tu jakiś pan?) mnie nie pamiętają - czytajcie książkę, trzymajcie się zasad, zglądajcie na forum - a efekty będą. Mówiłam ja, YettaV, minus 21 kilogramów w ciągu pół roku, utrwalanie od 1,5 miesiąca, znajomi dawno niewidziani nie poznają mnie na ulicy
Start: 15.11. 2009 - 75 kg I faza 6 dni (test) - mniej o 5 kg II faza: 21.11.2009 - start z 70 kg III faza: 1.05.2010 - 55, 3 kg Mój cel - 55 kg - osiągnięty Test Dukana - 52,8 kg - dla mnie "za chudo"! Jest (03.09.2010) III faza - 52,5 kg - Dukan górą ...ale to jest zmienne Edytowane przez YettaV Czas edycji: 2010-06-19 o 02:45 |
|
|
|
|
#3152 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję YettaV
masz rację, nie ma co myśleć czego nie mogę jeść tylko zastanawiać się nad tym ile rzeczy nowych, dotąd niejedzonych mogę! Im dłużej czytam tą książkę tym bardziej mi się to podoba - akurat podszkolę moje umiejętności kulinarne:d Podziwiam przy tym Twoje efekty, motywują niesamowicie. |
|
|
|
#3153 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powiem Ci uczciwie, że sama się dziwię swoim efektom Jeszcze się nie przyzwyczaiłam do "nowej siebie" i strasznie się boję, że to jest chwilowe. Ale tak dobrze się czuję w swojej nowej skórze, że zrobię wszystko, żeby tak pozostało! I będę jeść te otręby codziennie, i robić te proteinowe dni, choć przyznaję, że już teraz jest mi trudno (a samo utrwalanie będę miała do połowy listopada!!! hm... trzeba było tyle nie żreć - kiedyś ) A tak na zachętę powiem Ci, że ta dieta naprawdę zmienia nawyki żywieniowe i myślenie o jedzeniu. Daje tyle możliwości smacznych "zastępników', że naprawdę można wytrwać - podstawa to zaopatrzona "dukanowo" lodówka. Reszta jest prosta A gotowanie "po dukanowemu" jest prostsze i szybsze, więc na pewno podszkolisz umiejętności Trzymam kciuki i jak będe tu zaglądać, to będę sprawdzać Twoje efekty, więc pilnuj się Powodzenia![]() Jakbyś miała jakieś pytania, to pisz na PW, chętnie odpowiem Dobranoc i - parafrazując Betti - poślizgnijmy się jutro o poranku na kałuży tłuszczu przy łóżku Pa!
Start: 15.11. 2009 - 75 kg I faza 6 dni (test) - mniej o 5 kg II faza: 21.11.2009 - start z 70 kg III faza: 1.05.2010 - 55, 3 kg Mój cel - 55 kg - osiągnięty Test Dukana - 52,8 kg - dla mnie "za chudo"! Jest (03.09.2010) III faza - 52,5 kg - Dukan górą ...ale to jest zmienne Edytowane przez YettaV Czas edycji: 2010-06-19 o 03:43 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, powiem tylko jedno - jestem w szoku
![]() Wczoraj skończyłam 2 - ostatni wg testu - dzień uderzeniówki. Zaczynałam od 69kg, a tu dziś rano - 67,8 Miłego dnia, chudziaczki
|
|
#3155 | |
|
Zadomowienie
|
DZIEWCZYNY!!!! co za cudowny dzien!!!!! Po 2 tygodniach posuchy dukanowej OGŁASZAM KONIEC ZASTOJU!!!!
i to o cały 1kg!!!!! w koncu w koncu w koncu!!!!!! wystarczyl jeden przykladny dzien PP i cale moje 2 tygodniowe smutki poszly precz jestem najszczesliwsza na swiecie!!! a teraz szykuje sie na egzamin...wrrrCytat:
szansa jest, oczywiscie i to wielka, ze shcudnesz tyle ile chcesz ale TRZYMAJ SIE DIETY!!!!! powodzenia
|
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc Dziewczyny
![]() moge się do Was dołączyć?? moją przygodę z Dukanem zaczynam od poniedziałku (bo dziś ide z moim TeŻetem do restauracji ). Niby czytałam książkę, fora internetowe, ale narazie czuję, że jeśli chodzi o wiedzę na temat Dukana jestem 100lat za murzynami mam nadzieje, że się wprawie. Trochę do zrzucenia mam a więc wspierajcie mnie ![]() a póki co ja Wam gratuluje osiągniętych wyników
|
|
|
|
#3157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
uderzeniówka i PP to wlasciwie to samo ale nie mowimy nigdy, ze wracamy na uderzeniówkę bo to wielkie dukanowe bluznierstwo
|
|
#3158 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam powazny problem
![]() W środe pomagalam moim rodzicom i na drugi dzien dostalam strasznych zakwasów na tylniej częsci ud. Do dzis mi nie przesło ani ten ból nie zmalał Pije duzo wody, jestem na pw, pije multiwitamine, jednak moze brakuje mi jakis witamin? Ten bol jest straszny, nigdy tak nie mialam
|
|
|
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() od wczoraj zaczęłam dukać Przez cały dzień zjadłam: śniadanie : placuszki otrębowe (3 małe mi wyszły) z łyżką serka homo + 3 plasterki łososia wędzonego + plaster pieczeni z indyka (grubość ok 1-1,5 cm, upiekłam sobie w folii pierś z indyka) II śniadanie: 2 plastry pieczeni z indyka O: wędzona makrela + wieśniak 3 % tł z 2 tabletkami słodzika i chyba plaster pieczeni z indyka K: podwójna pierś z kurczaka z grilla (posypałam ją przyprawą do kurczaka z Kamis'a) z sosem czosnkowym Później dojadłam jeszcze 2 plastrami pieczeni z indyka ![]() do tego wypiłam ponad 3 litry wody (tak mi się chciało pić) dzisiaj staję na wagę iiiii?? 800 g mniej + pełne jelita ![]() a dukan wyliczył mi że przez 3 dni uderzeniówki powinnam stracić 1,1 kg ![]() Dzisiaj zjadłam na śniadanie omlet z 3 jajek + 3 łyżki serka homo ze słodzikiem i cynamonem + kawa z mlekiem (niestety 2 %, ale mleka była kapka , może 3 łyżki, żeby zabielić tylko. Innego mleka nie miałam )W planach mam do zjedzenia: gotowaną pierś z kurczaka, wołowinę z sosem musztardowym, placuszki otrębowe, sałatkę z tuńczyka ![]() Słuchajcie, bo zakupiłam słodzik z carrefoura na bazie aspartamu. Bedzie dobry? |
|
|
|
#3160 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam piękne
dziś mały spadek, ale dalej nie widać 5 z przodu a już była! ahhh ![]() Gratuluje Wam spadków ![]() Cytat:
to na 2 szklanki maślanki tylko tyle węgli chyba coś źle zaznaczyłaś ![]() Cytat:
kupiłam mleko granulowane gostyń i do dupy, może dałam za dużo mleka, lub po prostu nie umiem tego zrobić bo było płynne nie gęstę, ale i tak nie zachwycało, a myślałam, że będzie to 7 cud świata słysząc wasze opinie Robiłam ją wczoraj do muffinek i babeczki pycha a nutella spaprała sprawę ![]() Cytat:
![]() Wczorajsze babeczki wyszły przepyszne, już od rana zjadłam 5 czyli moją dzienną porcje Cytat:
Edytowane przez giovinezza Czas edycji: 2010-06-19 o 09:50 |
||||
|
|
|
#3161 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
![]() klaski :---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- a ja dzisiaj nie mkoge mowic, nie moge krzyczec na moje rozkrzyczane dzieci NIE MAM GLOSU nawet na wage nie wchodze bo po wyniku pewnie popelnilabym samobojstwo chce
|
|
#3162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dukan poleca słodzik na bazie aspartamu...To może polecicie mi dziewczyny jakiś dobry słodzik
|
|
|
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez jamapi Czas edycji: 2010-06-19 o 10:13 |
|
|
|
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry Dukaneczki znad kawusi...
...) ) ...( ( ("'"'"'")o """""""" Od kilku dni Was nie zaczepiałam, ale nie znaczy to, że Was nie czytam. Świetnie sobie radzicie Kochanieńkie. Sporo nowych buziek, witam świeżynki Widzę, że dziewczyny, które zaczynały, gdy ja już byłam prawie u celu II fazy teraz świetnie sobie radzą w roli mentora i służą radą. U mnie na III fazie sobie spokojnie czas upływa. Te które pamiętają mnie jeszcze , pamiętają, że miałam schudnąć do 62kg ,ale coś mnie podkusiło, żeby zobaczyć 5 z przodu chociaż przez chwilkę. Zobaczyłam, a jak przeszłam na III, dalej chudnę. Ważę 57,7kg, i co ja się muszę teraz nagimnastykować, żeby zjeść zdrowo, nie zakłócić metabolizmu i fazy utrwalania i nie chudnąć już więcej!Tak więc, ile nas tyle problemów, ale prawdą jest, że wiele dziewczyn jeszcze chudnie na fazie III-ciej, więc nie przeginajcie z wagą na fazie równomiernej utraty wagi za bardzo Powodzenia, sukcesów spadków na wadze, ale przede wszystkim spadeczków w obwodach ( oczywiście nie w biuście )Miłego dukania Kochane...
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
Każdy słodzik jest lepszy od cukru....
A jeśli chodzi o xylitol, to szkoda, że nie uzasadniłaś swoich obaw kilka stron wcześniej.... czekałam na konkrety, dlaczego w/g ciebie cukier brzozowy to samo zło? Prawdziwy cukier brzozowy ma wiele dobroczynnych właściwości dla naszego organizmu. No chyba, że ktoś od pierwszego stosowania zacznie się nim objadać łyżkami, wtedy współczuję efektów, zwłaszcza porcelanowych... Od kiedy zaczęłam używać xylitol, moje desery stały się prawdziwą ucztą dla podniebienia. Wiadomo, że jest drogi, więc mieszam go ze slodzikami innego typu. Przez te 3 miesiące diety moje kubki smakowe przyzwyczaiły się do zmniejszonej porcji słodkości w deserach, więc słodzika naprawdę idzie mi niewiele a słodycz w połączeniu z xylitolem rekompensuje mi każdy niedosyt słodkich deserów. Na szczęście ja nigdy mie miałam wielkich ciągot do słodkiego, herbat, kaw nie słodzę a z ciast najbardziej lubię zajadać się sernikiem. Tak więc powtarzam... każdy słodzik jest lepszy od cukru...
|
#3167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak ogolnie to te nowsze badania wykazuja negatywny wplyw xylitolu, bo starsze jak ksyliotol dopiero wchodzil to tylko uwielbnenie ale ..... biegudna, niestarwnosc, nowotwory.... pozatym mozg , krew funkcjonuja na glukozie a na ksylilotu nie i on zaburza prace mozgu, nerek, w ogole narzadów bo czlowiek musi sobie wykszlacic odpowiedni ailosc enzymow do tarwienia chociaz sam troche tego produkuja ale ale zastapienie cukru tm ksyliotolem mija sie z celem w sensie nawyków/ przyzwyczajeń zywieniowych mimo ze slodzisz mniej to tak na początek troszkę haotycznie, ale to jest fragment rozmowy na gg z dietetyczką, dlatego ![]() aha generalnie: każdy słodzik jest lepszy od cukru - BZDURA!!
Edytowane przez jamapi Czas edycji: 2010-06-19 o 10:29 |
|
|
|
|
#3168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja eksperymentowałam ze wszystkimi możliwymi..i wszystkie sa OK.. Staram się jedynie nie nadużywać ich za bardzo.. Najmniej podszedł mi w płynie Magda, bo jakoś nie mogłam soobie poradzić z dozowaniem a najbardziej sobie chwale właśnie xylitol, który wymieszany w małych ilościach z innym słodzikiem i dodany do potrawy czyni ją idealnie słodką bez tego nieprzyjemnego posmaku słodzika...
|
|
#3169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biegunka przydalaby mi sie, nawet sie na rotawirusa w domu nie zalapalam chociaz powinnam sie zarazic jak nicjakos nic ciekawego i rewolucyjnego nie powiedzialas
|
|
#3171 |
|
Zadomowienie
|
Twój*
|
|
#3172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do cukru nasze organizmy przyzwyczaiły się, bo od początku życia jesteśmy nim futrowane. Nie ma innej opcji, organizm "łyknie" każdą dawkę cukry...do czasu. W xylitolem trzeba ostrożnie. Na początku stosowania nawet poł łyżeczki może wywołać objawy, które opisałaś, ale po kilku razach już nie będzie takich rewolucji. Poza tym nie namawiam nikogo do jedzenia xylitolu tonami. Do uprzyjemnienia sobie życie serniczkiem raz w tygodniu, wystarczy 4-5 łyżki a smak serniczka wyborny.
|
|
#3173 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Ja do pieczenia kupiłam Sweetie Gold w Carrefourze - na bazie cyklaminianu i sacharynianu sodu/potasu?, czy czegoś takiego
Muszę się pochwalić - wyszedł mi piękny, cudny, puszysty omlet Nawet na mące mi takie nie wychodziły Zajadam z serkiem Turka 5% i podsmażoną wędlinką z indyka. idealnie pasowałby sos czosnkowy, ale nie mam jogurtu na stanie, coby zrobić
|
#3174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a brzuch Ci zniknie jak wszystko schudniesz, wiec teraz sie tym nie przejmuj ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
nowa praca tak Cie pochlonela? jak dieta?
|
|
#3175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale sprawa ma się podobnie jak z aspartanem - te kilka lat temu, jak dukan pisała książke, to wsyscy sie nim zachwycali i był uwazany za najzdrowszy, z czasem wyszło szydło z worka tak samo xylitol, szydło zaczyna wychodzić .... ja tu nie mam zamiaru niekogo zniechęcać .... borń boże. ... kazdy robie co chce .... sam używam słodzika, ale pytam sie o taki rózne rzeczy dietetyczki, zeby nie zrobić krzywdy mojemu dziecku tak samo z dietą dukana - kiedyś była moda na kopenhaską; wszyscy zachwalali, byli zachwyceni, że najlepsza dieta; nie było osoby, która by nie spróbowała .... z czasem okazało się inaczej .... tak samo będzie z dietą dukana, tylko jeszcze jest za wcześnie ....
Edytowane przez jamapi Czas edycji: 2010-06-19 o 10:38 |
|
|
|
|
#3177 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie!!!
U mnie spadeczek 400g. Humor od razu lepszy ![]() Dziś PW. Robię chłodnik. Na obiad mam paprykę faszerowaną. Zjem ją z mizerią i dukanowym plackiem. W lodówce czeka pstrąg wędzony. Pomidory i cukinia. Co by z niej dukanowego zrobić? Jeszcze wieśniaka na dziś zaplanowałam.
|
#3178 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
hej Emilko
![]() Ano praca pochłonęła. Wstaję o 4:30, wracam około 19 do domu i zazwyczaj porobię coś w domu i idę spać ![]() Dieta w porządku, grzeczna jestem ![]() Czasami ciężko, bo w pracy nie zawsze jest czas, żeby coś zjeść, ale staram się mimo wszystko zachować zasadę regularnych posiłków. W pracy zamawiają pizzę, kebaby i inne, a ja się twardo trzymam i przyznaję - jestem z tego dumna ![]() Ostatnio miałam chwilę słabości, jak TŻtowi kupiłam arbuza i on taaaak pachniał ale wygrałam ![]() Tylko waga skacze jak głupia. Prawdopodobnie mam już "7" z przodu ale spodziewam się okresu i właśnie minął mi 1 dzień P po warzywkach, więc cudów na wadze nie było za to liczę na dobre wieści już po okresie (który jak zwykle się spóźnia) Poza tym piekłam już pierwszy raz sernik - był pyyyyycha ![]() (ten bez skrobii )TŻ mi podbierał nawet i mówił, że rewelacja, a on wyjątkowy sernikożerca. Nie mógł uwierzyć, że bez cukru i mąki jest
|
#3179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brzuszek mam płaski, tłuszcz mi z niego zszedł, ale niestety nie jest to cześć ciała, którą chciałabym się pochwalić. Skóra zorana rozstępami teraz po schudnięciu zaczęła się trochę marszczyć. Chodzę na aerobik codziennie, ale brzuszki mam tylko raz w tygodniu. Próbuję się zmusić do codziennej porcji hula hoop, póki co pokręciłam 2 razy i mi się znudziło. Codziennie smaruję i masuję brzuch licząc na to, że skóra nabierze jędrności, ale na aksamitnie gładziutki brzusio na mam co liczyć w tym życiu ![]() Mam zdjęcia w bieliźnie, tu nie wstawię, logiczne, ale widać, że kondycja brzuszka przez lata zaniedbania jest w opłakanym stanie..eyych
|
|
#3180 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

Spisuję to sobie wszystko na karteczkę i będę nosić w portfelu.
W końcu zmusiłam się do pół kromki... Teraz, po 1,5 miesiąca jest już ok, nauczyłam się na nowo go jeść
Za dużo do czytania... Mogę dziś bezkarnie nocy trochę zarwać, ale bez przesady

a więc wspierajcie mnie

klaski :
nie mkoge mowic, nie moge krzyczec na moje rozkrzyczane dzieci NIE MAM GLOSU

- BZDURA!!

ale wygrałam