Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 11 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-19, 02:39   #3151
YettaV
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 11

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
Dziękuję za rady Spisuję to sobie wszystko na karteczkę i będę nosić w portfelu.
Zagłębiam się w te Dukanowe książeczki i jedno mnie zastanawia...

Czym można zastąpić chlebek? Tylko tym Dunkanowym z otrębami? Czy może jest jakiś kupny dozwolony?
Spisuj i noś, skoro dobrze prawią mądre Dukanki
I nie zastanawiaj się , bo sama sobie odpowiedziałaś - niczym innym, jak tylko dukanowyn chlebkiem (przez I i II fazę) nie możesz zastąpić "normalnego" chleba. Od siebie dopowiem, że jest to możliwe - uwierz, posłuchaj trzeciofazowej dukanki Przez prawie pół roku nie miałam w ustach "normalnego" pieczywa", mało tego - ani razu przez moją II fazę nie zrobiłam sobie dukanowego chleba (no, dobra - dwa razy - po raz pierwszy i ostatni, w pierwszym tyg. diety - nie wyszedł mi, był okropny i więcej nie próbowałam). I tak się wszystko w nawykach żywieniowych pozmieniało, że na początku III fazy nie umiałam zjeść "normalnego" chleba... Nie miałam z czym, do czego i przez pierwsze trzy dni III fazy obchodziłam go wieeelkim łukiem W końcu zmusiłam się do pół kromki... Teraz, po 1,5 miesiąca jest już ok, nauczyłam się na nowo go jeść Trzymam za Ciebie kciuki, tylko doczytaj tę książkę do końca, zanim jeszcze zaczniesz kolejne fazy - ważne jest, by wiedzieć na co się decyduje, zaczynając dietę Dukana. To jest dieta na całe życie - pamiętaj o tym!

Witajcie nocną porą Dukacze Mili
Przede mną weekend prawdziwy, dwudniowy (w maju dopadła mnie jakaś harówa bezweekendowa), więc postanowiłam forumowe zaległości nadrobić, ale nie udało się Za dużo do czytania... Mogę dziś bezkarnie nocy trochę zarwać, ale bez przesady Widzę dużo nowych twarzy. Trochę mnie to z tropu zbija, bo jakoś zupełnie nie u siebie się czuję, a w końcu jestem tu od listopada/grudnia. Cóż, idzie nowe - i nowe (na szczęście cudze) kilogramy do zgubienia
Emilki dają radę i rad szczegółowych udzielają - chwała im za to! Choć, oczywiście, jedna straszy skrobią, ale ona już tak ma

Napiszę tylko dla tych, którzy (jest tu jakiś pan?) mnie nie pamiętają - czytajcie książkę, trzymajcie się zasad, zglądajcie na forum - a efekty będą.

Mówiłam ja, YettaV, minus 21 kilogramów w ciągu pół roku, utrwalanie od 1,5 miesiąca, znajomi dawno niewidziani nie poznają mnie na ulicy
III faza: 1.05.2010 - 55, 3 kg
Mój cel - 55 kg - osiągnięty
Test Dukana - 52,8 kg - dla mnie "za chudo"!

Jest (03.09.2010) III faza - 52,5 kg - Dukan górą
...ale to jest zmienne

Edytowane przez YettaV
Czas edycji: 2010-06-19 o 02:45
YettaV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 02:47   #3152
Riddim
Zadomowienie

Dziękuję YettaV masz rację, nie ma co myśleć czego nie mogę jeść tylko zastanawiać się nad tym ile rzeczy nowych, dotąd niejedzonych mogę! Im dłużej czytam tą książkę tym bardziej mi się to podoba - akurat podszkolę moje umiejętności kulinarne:d
Podziwiam przy tym Twoje efekty, motywują niesamowicie.
Stary 2010-06-19, 03:06   #3153
YettaV
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
Dziękuję YettaV masz rację, nie ma co myśleć czego nie mogę jeść tylko zastanawiać się nad tym ile rzeczy nowych, dotąd niejedzonych mogę! Im dłużej czytam tą książkę tym bardziej mi się to podoba - akurat podszkolę moje umiejętności kulinarne:d
Podziwiam przy tym Twoje efekty, motywują niesamowicie.
Riddim, nie ma za co
Powiem Ci uczciwie, że sama się dziwię swoim efektom Jeszcze się nie przyzwyczaiłam do "nowej siebie" i strasznie się boję, że to jest chwilowe. Ale tak dobrze się czuję w swojej nowej skórze, że zrobię wszystko, żeby tak pozostało! I będę jeść te otręby codziennie, i robić te proteinowe dni, choć przyznaję, że już teraz jest mi trudno (a samo utrwalanie będę miała do połowy listopada!!! hm... trzeba było tyle nie żreć - kiedyś)
A tak na zachętę powiem Ci, że ta dieta naprawdę zmienia nawyki żywieniowe i myślenie o jedzeniu. Daje tyle możliwości smacznych "zastępników', że naprawdę można wytrwać - podstawa to zaopatrzona "dukanowo" lodówka. Reszta jest prosta
A gotowanie "po dukanowemu" jest prostsze i szybsze, więc na pewno podszkolisz umiejętności Trzymam kciuki i jak będe tu zaglądać, to będę sprawdzać Twoje efekty, więc pilnuj się Powodzenia

Jakbyś miała jakieś pytania, to pisz na PW, chętnie odpowiem

Dobranoc i - parafrazując Betti - poślizgnijmy się jutro o poranku na kałuży tłuszczu przy łóżku Pa!
III faza: 1.05.2010 - 55, 3 kg
Mój cel - 55 kg - osiągnięty
Test Dukana - 52,8 kg - dla mnie "za chudo"!

Jest (03.09.2010) III faza - 52,5 kg - Dukan górą
...ale to jest zmienne

Edytowane przez YettaV
Czas edycji: 2010-06-19 o 03:43 Powód: dopisek
YettaV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 06:20   #3154
Kasza Manna
Zakorzenienie

Kochane, powiem tylko jedno - jestem w szoku

Wczoraj skończyłam 2 - ostatni wg testu - dzień uderzeniówki. Zaczynałam od 69kg, a tu dziś rano - 67,8

Miłego dnia, chudziaczki
Stary 2010-06-19, 08:20   #3155
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

DZIEWCZYNY!!!! co za cudowny dzien!!!!! Po 2 tygodniach posuchy dukanowej OGŁASZAM KONIEC ZASTOJU!!!!
i to o cały 1kg!!!!! w koncu w koncu w koncu!!!!!!
wystarczyl jeden przykladny dzien PP i cale moje 2 tygodniowe smutki poszly precz jestem najszczesliwsza na swiecie!!! a teraz szykuje sie na egzamin...wrrr

Cytat:
Napisane przez SwinkaNaDukanie Pokaż wiadomość
są te 3 jajka dziennie...
Powinnam odejść od diety czy co zrobić...
Jestem załamana jaka ze mnie idiot.ka żeby portfela zapomnieć
A na jak długo może stanąć waga ?
Jest jakaś mała szansa na zrzucenie 5-7 kg do września?
przejdz na PP 5 dni i potem normalnie 5 dni PW itd. NIe przerywamy diety jak nam sie noga powinie!!! skad ten pomysl??!!! takie grzechy czasami maja skutek wrecz przeciwny - napedzają nasze myslenie na diete bo widzisz, ze zrobil sie zastoj, ze jest ci zle i wiecej tego nie zrobisz!!! waga moze stanie na 3 dni ale przeciez co to jest 3 dni do calego zycia
szansa jest, oczywiscie i to wielka, ze shcudnesz tyle ile chcesz ale TRZYMAJ SIE DIETY!!!!! powodzenia
Stary 2010-06-19, 08:24   #3156
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cześc Dziewczyny
moge się do Was dołączyć?? moją przygodę z Dukanem zaczynam od poniedziałku (bo dziś ide z moim TeŻetem do restauracji ). Niby czytałam książkę, fora internetowe, ale narazie czuję, że jeśli chodzi o wiedzę na temat Dukana jestem 100lat za murzynami
mam nadzieje, że się wprawie.
Trochę do zrzucenia mam a więc wspierajcie mnie

a póki co ja Wam gratuluje osiągniętych wyników

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 08:24   #3157
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

Cytat:
Napisane przez Achnes Pokaż wiadomość

Swinko, ja sie nei znam na Dukanie za dobrze ale wg mnie powinnaś na uderzeniówkę znów wrócić.. Waga jutro pokaże co i jak... Trzymam kciuki, żeby nie było dużego wzrostu...
Na 1 stronie wątku masz link do testu Dukana, on obliczy Ci ile powinnaś schudnąć i ile to zajmie. 7 kg do września myślę,że spokojnie
nie ma czegos takiego, jak powrót na uderzeniowke! nalezy w takiej sytuacji zrobic 5 dni PP czy ile tam sobie ktos idzie 3/3 4/4/ itd.. (de facto to samo co uderzeniówka ale to juz jest PP 2 faza) a pozniej normalnie PW/PP itd...
uderzeniówka i PP to wlasciwie to samo ale nie mowimy nigdy, ze wracamy na uderzeniówkę bo to wielkie dukanowe bluznierstwo
Stary 2010-06-19, 08:47   #3158
dorotao87
Raczkowanie

Dziewczyny mam powazny problem

W środe pomagalam moim rodzicom i na drugi dzien dostalam strasznych zakwasów na tylniej częsci ud. Do dzis mi nie przesło ani ten ból nie zmalał Pije duzo wody, jestem na pw, pije multiwitamine, jednak moze brakuje mi jakis witamin? Ten bol jest straszny, nigdy tak nie mialam
dorotao87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 08:57   #3159
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

hej

od wczoraj zaczęłam dukać
Przez cały dzień zjadłam:
śniadanie : placuszki otrębowe (3 małe mi wyszły) z łyżką serka homo + 3 plasterki łososia wędzonego + plaster pieczeni z indyka (grubość ok 1-1,5 cm, upiekłam sobie w folii pierś z indyka)

II śniadanie: 2 plastry pieczeni z indyka

O: wędzona makrela + wieśniak 3 % tł z 2 tabletkami słodzika i chyba plaster pieczeni z indyka

K: podwójna pierś z kurczaka z grilla (posypałam ją przyprawą do kurczaka z Kamis'a) z sosem czosnkowym

Później dojadłam jeszcze 2 plastrami pieczeni z indyka

do tego wypiłam ponad 3 litry wody (tak mi się chciało pić)

dzisiaj staję na wagę iiiii?? 800 g mniej + pełne jelita

a dukan wyliczył mi że przez 3 dni uderzeniówki powinnam stracić 1,1 kg

Dzisiaj zjadłam na śniadanie omlet z 3 jajek + 3 łyżki serka homo ze słodzikiem i cynamonem + kawa z mlekiem (niestety 2 %, ale mleka była kapka , może 3 łyżki, żeby zabielić tylko. Innego mleka nie miałam )

W planach mam do zjedzenia:
gotowaną pierś z kurczaka, wołowinę z sosem musztardowym, placuszki otrębowe, sałatkę z tuńczyka

Słuchajcie, bo zakupiłam słodzik z carrefoura na bazie aspartamu.
Bedzie dobry?
Stary 2010-06-19, 09:46   #3160
giovinezza
Zadomowienie

GG do giovinezza

Witam piękne dziś mały spadek, ale dalej nie widać 5 z przodu a już była! ahhh
Gratuluje Wam spadków
Cytat:
Napisane przez Bzdzulka Pokaż wiadomość
Dieta.pl wskazala własnie tylko 2.96 wegli, tylko z jajek.

No same jaka to 848 kcal, a ryba to 440, cholera nie przejmowalam sie tymi kaloriami, bo Dukan w ksiazkach nie kaze liczyc, no ale wy wszystkie liczycie i ledwo przekraczacie 1000, chyba musze sie ograniczyc.
O nie nie, to właśnie my jemy dobrze, a dziewczyny powinny dobijać do takiej ilości na początku też się za głowę łapałam, a teraz wiem, że jem prawidłowo a inni popełniają błąd podstawowy !
to na 2 szklanki maślanki tylko tyle węgli chyba coś źle zaznaczyłaś

Cytat:
Dziś robiłam nutelle i musze się przyznać: dlaczego ja jej wcześniej nie próbowałam ??
Ale jak teraz zobaczyłam ile to kalorii, to chyba bede ograniczać się i jeść ją raz na kilka dni ;/
Taka dobra była, jadłabym tonami!
A mnie kompletnie nie urzekła kupiłam mleko granulowane gostyń i do dupy, może dałam za dużo mleka, lub po prostu nie umiem tego zrobić bo było płynne nie gęstę, ale i tak nie zachwycało, a myślałam, że będzie to 7 cud świata słysząc wasze opinie Robiłam ją wczoraj do muffinek i babeczki pycha a nutella spaprała sprawę

Cytat:
może dodam do tego jeszcze dla "oszukania" 2 szklanki mleka 0.5 %? to zwiększy liczbę kcal o 180 i białko o 16.... Jak sądzisz?
A ile mleka można dziennie ?! Książka przeczytana ?

Wczorajsze babeczki wyszły przepyszne, już od rana zjadłam 5 czyli moją dzienną porcje i nie mogę się jutra doczekać aby znów je zjeść, poza tym to nie wiem jak długo pociągnę Dukana bo już mi tylko 90 zł w portfelu zostało( w 2 ty. poszło mi 300 zł na jedzenie, lub nawet więcej muszę sprawdzić)

Cytat:
Słuchajcie, bo zakupiłam słodzik z carrefoura na bazie aspartamu.
Bedzie dobry?
Jest nie zdrowy, ale jeśli już kupiłaś to go zużyj a następny kup bez aspartamu

Edytowane przez giovinezza
Czas edycji: 2010-06-19 o 09:50
giovinezza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 09:57   #3161
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez dorotao87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam powazny problem

W środe pomagalam moim rodzicom i na drugi dzien dostalam strasznych zakwasów na tylniej częsci ud. Do dzis mi nie przesło ani ten ból nie zmalał Pije duzo wody, jestem na pw, pije multiwitamine, jednak moze brakuje mi jakis witamin? Ten bol jest straszny, nigdy tak nie mialam
zapodaj sobie magnez i rozruszaj te lydki, wiem ze bola ale musisz to rozchodzic

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
Napisane przez czarownica3006 Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY!!!! co za cudowny dzien!!!!! Po 2 tygodniach posuchy dukanowej OGŁASZAM KONIEC ZASTOJU!!!!
i to o cały 1kg!!!!! w koncu w koncu w koncu!!!!!!
wystarczyl jeden przykladny dzien PP i cale moje 2 tygodniowe smutki poszly precz jestem najszczesliwsza na swiecie!!! a teraz szykuje sie na egzamin...wrrr

przejdz na PP 5 dni i potem normalnie 5 dni PW itd. NIe przerywamy diety jak nam sie noga powinie!!! skad ten pomysl??!!! takie grzechy czasami maja skutek wrecz przeciwny - napedzają nasze myslenie na diete bo widzisz, ze zrobil sie zastoj, ze jest ci zle i wiecej tego nie zrobisz!!! waga moze stanie na 3 dni ale przeciez co to jest 3 dni do calego zycia
szansa jest, oczywiscie i to wielka, ze shcudnesz tyle ile chcesz ale TRZYMAJ SIE DIETY!!!!! powodzenia
WOW WKONCU I JAKI SPEKTAKULARNY : oklaski:klaski :

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

a ja dzisiaj jestem na antybiotykach MAM ANGINE nie mkoge mowic, nie moge krzyczec na moje rozkrzyczane dzieci NIE MAM GLOSU wszystko mnie boli, a najgorsze ze cala woda w organizmie mi zostala, prawie w ogole siusiu dzis nie bylo, czuje sie jak slonica za 4 dni @ ale co z tego jest mi zle buuuuuuuuu

nawet na wage nie wchodze bo po wyniku pewnie popelnilabym samobojstwo chce

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 10:08   #3162
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez giovinezza Pokaż wiadomość
Jest nie zdrowy, ale jeśli już kupiłaś to go zużyj a następny kup bez aspartamu
To jak to jest Dukan poleca słodzik na bazie aspartamu...

To może polecicie mi dziewczyny jakiś dobry słodzik
Stary 2010-06-19, 10:11   #3163
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
To jak to jest Dukan poleca słodzik na bazie aspartamu...

To może polecicie mi dziewczyny jakiś dobry słodzik
nie ma czegoś takiego jak dobry słodzik w sensie zdrowy

Edytowane przez jamapi
Czas edycji: 2010-06-19 o 10:13
jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 10:12   #3164
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Dzień Dobry Dukaneczki znad kawusi...
...) )
...( (
("'"'"'")o
""""""""
Od kilku dni Was nie zaczepiałam, ale nie znaczy to, że Was nie czytam. Świetnie sobie radzicie Kochanieńkie.

Sporo nowych buziek, witam świeżynki
Widzę, że dziewczyny, które zaczynały, gdy ja już byłam prawie u celu II fazy teraz świetnie sobie radzą w roli mentora i służą radą.
U mnie na III fazie sobie spokojnie czas upływa.
Te które pamiętają mnie jeszcze , pamiętają, że miałam schudnąć do 62kg ,ale coś mnie podkusiło, żeby zobaczyć 5 z przodu chociaż przez chwilkę. Zobaczyłam, a jak przeszłam na III, dalej chudnę. Ważę 57,7kg, i co ja się muszę teraz nagimnastykować, żeby zjeść zdrowo, nie zakłócić metabolizmu i fazy utrwalania i nie chudnąć już więcej!
Tak więc, ile nas tyle problemów, ale prawdą jest, że wiele dziewczyn jeszcze chudnie na fazie III-ciej, więc nie przeginajcie z wagą na fazie równomiernej utraty wagi za bardzo
Powodzenia, sukcesów spadków na wadze, ale przede wszystkim spadeczków w obwodach ( oczywiście nie w biuście )
Miłego dukania Kochane...
LyraBea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 10:16   #3165
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

a jakich słodzików Wy używacie?
Ja staram się z tym nie przesadzać
I jaki słodzik nadaje się do pieczenia?
Stary 2010-06-19, 10:20   #3166
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
nie ma czegoś takiego jak dobry słodzik w sensie zdrowy
Każdy słodzik jest lepszy od cukru....
A jeśli chodzi o xylitol, to szkoda, że nie uzasadniłaś swoich obaw kilka stron wcześniej.... czekałam na konkrety, dlaczego w/g ciebie cukier brzozowy to samo zło?
Prawdziwy cukier brzozowy ma wiele dobroczynnych właściwości dla naszego organizmu. No chyba, że ktoś od pierwszego stosowania zacznie się nim objadać łyżkami, wtedy współczuję efektów, zwłaszcza porcelanowych...
Od kiedy zaczęłam używać xylitol, moje desery stały się prawdziwą ucztą dla podniebienia. Wiadomo, że jest drogi, więc mieszam go ze slodzikami innego typu. Przez te 3 miesiące diety moje kubki smakowe przyzwyczaiły się do zmniejszonej porcji słodkości w deserach, więc słodzika naprawdę idzie mi niewiele a słodycz w połączeniu z xylitolem rekompensuje mi każdy niedosyt słodkich deserów. Na szczęście ja nigdy mie miałam wielkich ciągot do słodkiego, herbat, kaw nie słodzę a z ciast najbardziej lubię zajadać się sernikiem.
Tak więc powtarzam... każdy słodzik jest lepszy od cukru...
Stary 2010-06-19, 10:24   #3167
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez LyraBea Pokaż wiadomość
Każdy słodzik jest lepszy od cukru....
A jeśli chodzi o xylitol, to szkoda, że nie uzasadniłaś swoich obaw kilka stron wcześniej.... czekałam na konkrety, dlaczego w/g ciebie cukier brzozowy to samo zło?
Prawdziwy cukier brzozowy ma wiele dobroczynnych właściwości dla naszego organizmu. No chyba, że ktoś od pierwszego stosowania zacznie się nim objadać łyżkami, wtedy współczuję efektów, zwłaszcza porcelanowych...
Od kiedy zaczęłam używać xylitol, moje desery stały się prawdziwą ucztą dla podniebienia. Wiadomo, że jest drogi, więc mieszam go ze slodzikami innego typu. Przez te 3 miesiące diety moje kubki smakowe przyzwyczaiły się do zmniejszonej porcji słodkości w deserach, więc słodzika naprawdę idzie mi niewiele a słodycz w połączeniu z xylitolem rekompensuje mi każdy niedosyt słodkich deserów. Na szczęście ja nigdy mie miałam wielkich ciągot do słodkiego, herbat, kaw nie słodzę a z ciast najbardziej lubię zajadać się sernikiem.
Tak więc powtarzam... każdy słodzik jest lepszy od cukru...
tak jak aspartan był najlepszym słodzikiem te kilka lat temu

tak ogolnie to te nowsze badania wykazuja negatywny wplyw xylitolu, bo starsze jak ksyliotol dopiero wchodzil to tylko uwielbnenie
ale ..... biegudna, niestarwnosc, nowotwory....
pozatym mozg , krew funkcjonuja na glukozie
a na ksylilotu nie
i on zaburza prace mozgu, nerek, w ogole narzadów
bo czlowiek musi sobie wykszlacic odpowiedni ailosc enzymow do tarwienia
chociaz sam troche tego produkuja
ale ale
zastapienie cukru tm ksyliotolem mija sie z celem w sensie nawyków/ przyzwyczajeń zywieniowych
mimo ze slodzisz mniej

to tak na początek troszkę haotycznie, ale to jest fragment rozmowy na gg z dietetyczką, dlatego
aha generalnie: każdy słodzik jest lepszy od cukru - BZDURA!!

Edytowane przez jamapi
Czas edycji: 2010-06-19 o 10:29
Stary 2010-06-19, 10:26   #3168
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
a jakich słodzików Wy używacie?
Ja staram się z tym nie przesadzać
I jaki słodzik nadaje się do pieczenia?
Do pieczenia nie może być na bazie aspartamu, bo w czasie poddawania obróbce termicznej traci swoje właściwości słodzące i potrawa stanie się gorzka.
Ja eksperymentowałam ze wszystkimi możliwymi..i wszystkie sa OK.. Staram się jedynie nie nadużywać ich za bardzo..
Najmniej podszedł mi w płynie Magda, bo jakoś nie mogłam soobie poradzić z dozowaniem a najbardziej sobie chwale właśnie xylitol, który wymieszany w małych ilościach z innym słodzikiem i dodany do potrawy czyni ją idealnie słodką bez tego nieprzyjemnego posmaku słodzika...
Stary 2010-06-19, 10:30   #3169
lesia27
Zadomowienie

GG do lesia27

Cytat:
Napisane przez LyraBea Pokaż wiadomość
Dzień Dobry Dukaneczki znad kawusi...
...) )
...( (
("'"'"'")o
""""""""
Od kilku dni Was nie zaczepiałam, ale nie znaczy to, że Was nie czytam. Świetnie sobie radzicie Kochanieńkie.

Sporo nowych buziek, witam świeżynki
Widzę, że dziewczyny, które zaczynały, gdy ja już byłam prawie u celu II fazy teraz świetnie sobie radzą w roli mentora i służą radą.
U mnie na III fazie sobie spokojnie czas upływa.
Te które pamiętają mnie jeszcze , pamiętają, że miałam schudnąć do 62kg ,ale coś mnie podkusiło, żeby zobaczyć 5 z przodu chociaż przez chwilkę. Zobaczyłam, a jak przeszłam na III, dalej chudnę. Ważę 57,7kg, i co ja się muszę teraz nagimnastykować, żeby zjeść zdrowo, nie zakłócić metabolizmu i fazy utrwalania i nie chudnąć już więcej!
Tak więc, ile nas tyle problemów, ale prawdą jest, że wiele dziewczyn jeszcze chudnie na fazie III-ciej, więc nie przeginajcie z wagą na fazie równomiernej utraty wagi za bardzo
Powodzenia, sukcesów spadków na wadze, ale przede wszystkim spadeczków w obwodach ( oczywiście nie w biuście )
Miłego dukania Kochane...
a ja mam pytanko...? bo mialysmy podobne wagi poczatkowe i docelowe.... jak wyglada twoj brzuch? cwiczysz brzuszki?? chodziszsz na fitness?bo u mnie jest spory wałeczek i trudno go sie pozbyc
-14,4 kg
będzie: 58kg moze 56kg ... zobaczę w "praniu"

"8 sesja" na VACU aktiv
"pierwsze kręcenia Hula Hop Anion"
lesia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 10:30   #3170
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:

tak ogolnie to te nowsze badania wykazuja negatywny wplyw xylitolu, bo starsze jak ksyliotol dopiero wchodzil to tylko uwielbnenie
a na ksylilotu nie
ale ale
zastapienie cukru tm ksyliotolem mija sie z celem w sensie nawyków/ przyzwyczajeń zywieniowych
mimo ze slodzisz mniej

to tak na początek troszkę haotycznie, ale to jest fragment rozmowy na gg, dlatego
zaden slodzik nie ma w sobie glukozy, wiec mozg u nas sobie juz funkconuje i dobrze sie ma - ciagnie na cialach ketonowych, z tego co pamietam i nawet bardziej efektywnie
biegunka przydalaby mi sie, nawet sie na rotawirusa w domu nie zalapalam chociaz powinnam sie zarazic jak nic

jakos nic ciekawego i rewolucyjnego nie powiedzialas
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 10:31   #3171
lesia27
Zadomowienie

GG do lesia27

Twój*
-14,4 kg

"8 sesja" na VACU aktiv
Stary 2010-06-19, 10:31   #3172
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Cytat:

a na ksylilotu nie
ale ale
mimo ze slodzisz mniej

to tak na początek troszkę haotycznie, ale to jest fragment rozmowy na gg, dlatego
Wszystko co napisałaś tak chaotycznie, jak to przyznałaś owszem ma sens, jeśli zaczynasz rąbać xylitol bez umiaru i sypiesz łyżkami, gdzie popadnie.
Do cukru nasze organizmy przyzwyczaiły się, bo od początku życia jesteśmy nim futrowane. Nie ma innej opcji, organizm "łyknie" każdą dawkę cukry...do czasu.
W xylitolem trzeba ostrożnie. Na początku stosowania nawet poł łyżeczki może wywołać objawy, które opisałaś, ale po kilku razach już nie będzie takich rewolucji. Poza tym nie namawiam nikogo do jedzenia xylitolu tonami. Do uprzyjemnienia sobie życie serniczkiem raz w tygodniu, wystarczy 4-5 łyżki a smak serniczka wyborny.
Stary 2010-06-19, 10:32   #3173
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Ja do pieczenia kupiłam Sweetie Gold w Carrefourze - na bazie cyklaminianu i sacharynianu sodu/potasu?, czy czegoś takiego

Muszę się pochwalić - wyszedł mi piękny, cudny, puszysty omlet

Nawet na mące mi takie nie wychodziły

Zajadam z serkiem Turka 5% i podsmażoną wędlinką z indyka. idealnie pasowałby sos czosnkowy, ale nie mam jogurtu na stanie, coby zrobić
Stary 2010-06-19, 10:34   #3174
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesia27 Pokaż wiadomość
a ja mam pytanko...? bo mialysmy podobne wagi poczatkowe i docelowe.... jak wyglada twoj brzuch? cwiczysz brzuszki?? chodziszsz na fitness?bo u mnie jest spory wałeczek i trudno go sie pozbyc
lyra jest duzo wyzsza od Ciebie

a brzuch Ci zniknie jak wszystko schudniesz, wiec teraz sie tym nie przejmuj

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość
Ja do pieczenia kupiłam Sweetie Gold w Carrefourze - na bazie cyklaminianu i sacharynianu sodu/potasu?, czy czegoś takiego

Muszę się pochwalić - wyszedł mi piękny, cudny, puszysty omlet

Nawet na mące mi takie nie wychodziły

Zajadam z serkiem Turka 5% i podsmażoną wędlinką z indyka. idealnie pasowałby sos czosnkowy, ale nie mam jogurtu na stanie, coby zrobić
odnalazlas sie wreszcie
nowa praca tak Cie pochlonela?
jak dieta?
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 10:35   #3175
lesia27
Zadomowienie

GG do lesia27

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
lyra jest duzo wyzsza od Ciebie

a brzuch Ci zniknie jak wszystko schudniesz, wiec teraz sie tym nie przejmuj

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

wątpie czy zniknie, bo do celu dr Dukana tylko 4 kg, nie wydaje mi sie ze akurat mi to z brzucha zejdzie ale zobaczymy, zaczelam chodzic na vacu wiec moze to pomoze
-14,4 kg

"8 sesja" na VACU aktiv
Stary 2010-06-19, 10:36   #3176
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
zaden slodzik nie ma w sobie glukozy, wiec mozg u nas sobie juz funkconuje i dobrze sie ma - ciagnie na cialach ketonowych, z tego co pamietam i nawet bardziej efektywnie
biegunka przydalaby mi sie, nawet sie na rotawirusa w domu nie zalapalam chociaz powinnam sie zarazic jak nic

jakos nic ciekawego i rewolucyjnego nie powiedzialas
pisałam to wcześniej - nie będę o tym dyskutowac;

ale sprawa ma się podobnie jak z aspartanem - te kilka lat temu, jak dukan pisała książke, to wsyscy sie nim zachwycali i był uwazany za najzdrowszy, z czasem wyszło szydło z worka tak samo xylitol, szydło zaczyna wychodzić ....
ja tu nie mam zamiaru niekogo zniechęcać .... borń boże. ... kazdy robie co chce .... sam używam słodzika, ale pytam sie o taki rózne rzeczy dietetyczki, zeby nie zrobić krzywdy mojemu dziecku

tak samo z dietą dukana - kiedyś była moda na kopenhaską; wszyscy zachwalali, byli zachwyceni, że najlepsza dieta; nie było osoby, która by nie spróbowała .... z czasem okazało się inaczej .... tak samo będzie z dietą dukana, tylko jeszcze jest za wcześnie ....

Edytowane przez jamapi
Czas edycji: 2010-06-19 o 10:38
Stary 2010-06-19, 10:39   #3177
kasia_1011
Raczkowanie

GG do kasia_1011

Witajcie!!!

U mnie spadeczek 400g.
Humor od razu lepszy

Dziś PW. Robię chłodnik.
Na obiad mam paprykę faszerowaną. Zjem ją z mizerią i dukanowym plackiem.
W lodówce czeka pstrąg wędzony.
Pomidory i cukinia. Co by z niej dukanowego zrobić?
Jeszcze wieśniaka na dziś zaplanowałam.

Tu dziergam a tu moje hobby nr 2
kasia_1011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 10:39   #3178
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

hej Emilko

Ano praca pochłonęła. Wstaję o 4:30, wracam około 19 do domu i zazwyczaj porobię coś w domu i idę spać

Dieta w porządku, grzeczna jestem
Czasami ciężko, bo w pracy nie zawsze jest czas, żeby coś zjeść, ale staram się mimo wszystko zachować zasadę regularnych posiłków.
W pracy zamawiają pizzę, kebaby i inne, a ja się twardo trzymam i przyznaję - jestem z tego dumna

Ostatnio miałam chwilę słabości, jak TŻtowi kupiłam arbuza i on taaaak pachniał ale wygrałam

Tylko waga skacze jak głupia. Prawdopodobnie mam już "7" z przodu ale spodziewam się okresu i właśnie minął mi 1 dzień P po warzywkach, więc cudów na wadze nie było za to liczę na dobre wieści już po okresie
(który jak zwykle się spóźnia)

Poza tym piekłam już pierwszy raz sernik - był pyyyyycha
(ten bez skrobii )
TŻ mi podbierał nawet i mówił, że rewelacja, a on wyjątkowy sernikożerca. Nie mógł uwierzyć, że bez cukru i mąki jest
Stary 2010-06-19, 10:39   #3179
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Cytat:
Napisane przez lesia27 Pokaż wiadomość
Przysypało mi oczy cukrem i dopiero zobaczyłam Twoje pytanie lesiu
Brzuszek mam płaski, tłuszcz mi z niego zszedł, ale niestety nie jest to cześć ciała, którą chciałabym się pochwalić. Skóra zorana rozstępami teraz po schudnięciu zaczęła się trochę marszczyć.
Chodzę na aerobik codziennie, ale brzuszki mam tylko raz w tygodniu. Próbuję się zmusić do codziennej porcji hula hoop, póki co pokręciłam 2 razy i mi się znudziło.
Codziennie smaruję i masuję brzuch licząc na to, że skóra nabierze jędrności, ale na aksamitnie gładziutki brzusio na mam co liczyć w tym życiu
Mam zdjęcia w bieliźnie, tu nie wstawię, logiczne, ale widać, że kondycja brzuszka przez lata zaniedbania jest w opłakanym stanie..eyych
Stary 2010-06-19, 10:40   #3180
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
pisałam to wcześniej - nie będę o tym dyskutowac;

ale sprawa ma się podobnie jak z aspartanem - te kilka lat temu, jak dukan pisała książke, to wsyscy sie nim zachwycali i był uwazany za najzdrowszy, z czasem wyszło szydło z worka tak samo xylitol, szydło zaczyna wychodzić ....
ja tu nie mam zamiaru niekogo zniechęcać .... borń boże. ... kazdy robie co chce .... sam używam słodzika, ale pytam sie o taki rózne rzeczy dietetyczki, zeby nie zrobić krzywdy mojemu dziecku

tak samo z dietą dukana - kiedyś była moda na kopenhaską; wszyscy zachwalali, byli zachwyceni, że najlepsza dieta; nie było osoby, która by nie spróbowała .... z czasem okazało się inaczej .... tak samo będzie z dietą dukana, tylko jeszcze jest za wcześnie ....
przepraszam, ale nie sadze, ze 30lat to za wczesnie, chyba wiesz, ze ta dieta ma 30lat!!!!

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości