|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 11
Dukan obliczył mi wagę 63,4 kg ale ja chce wazyć 62 ![]() a Ty ile mierzysz?? |
|
|
|
#3272 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już nie mogę doczekać się aż i ja wejde w swoje za małe rzeczy... chociaż nie jest ich wiele bo większość wyrzuciłam twierdząć że i tak już w nie nie wejde ![]() Za to bede miała zielone światło żeby obkupić się w nowe łaszki ![]() Bo nie bede przecież chodzić toples
|
|
|
|
|
#3274 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam 180 cm i mi Dukan wyliczył 65 kg i że będę je gubić przez 70 dni ( ale 70 dni to 10 tygodni, na tydzień gubi się ok kg więc w 10 tyg powinnam z 10 kg schudnąć ) No ale zobaczymy, dzisiaj mam 4 dzień uderzeniówki, jutro ją kończę
|
|
|
|
|
#3275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dopiero jestem w trakcie 2 dnia uderzeniówki. Jutro dzięń 3 i ostatni ![]() Właśnie ułożyłam sobie menu na kolejne 5 dni fazy II bo stwierdziłam, że idę 5/5 ![]() Jezuuu jak ja nie cierpię gotować no ale jak mus to mus...Przynajmniem mój ślubny bedzie zadowolony z tak urozmaiconych posiłków |
|
|
|
|
#3276 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najzwyczajniej nie wiem co jesc Znalazlas jakis ciekawy przepis na PW? Tylko prosze nie podawaj mi linka do przepisow tylko konkretny przepis Mam pelno stron z przepisami i przyprawiaja mnie o zawrot glowy
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie... ostatnio się zjawiam tak rzadko... u mnie waga 64,7 i powiem szczerze że się waha od tygodnia-półtora plus minus 0,5kg..... myslę że to nic strasznego bo się chyb a organizm broni i tyle... najważniejsze ze nie rośnie w górę ![]() mam takie pytanko: gdzie znajdę wątek z III faza Dukana?
|
#3278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeglądnęłam przepisownię i powybierałam co najciekawsze ![]() Strasznie dużo tam jest ciast i deserów ![]() a z tym wolałabym się na maxa ograniczać bo jednak dużo słodzika tam wchodzi... napiszę Ci co ciekawsze na PW
|
|
|
|
|
#3279 |
|
Raczkowanie
|
Na Dukanie od 25.05.2010 ( -3,1kg) II faza od 01.06.2010 (-6,4 kg)III faza od 19.07 (-4,8 kg) Tu dziergam a tu moje hobby nr 2 Edytowane przez kasia_1011 Czas edycji: 2010-06-19 o 15:26 |
|
|
|
#3280 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post20094521 bardzo ladnie, ile chesz jeszcze schudnąc?
|
|
#3282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzis jestem 1 dzien na uderzeniowce... i jest tragicznie... pokupilam jakies serki, szynki chude, twarogi jogurty itp itd i najzupelniej nie wiem co jesc Rano nie zjadlam sniadania bo musialam leciec na uczelnie - ale stwierdzilam ze zjem za 1,5 godz to bedzie ok bo lepiej odczekac zanim zje sie sniadanie. Okazalo sie ze kobieta zrobila nam normalne zajecia a mialy byc tylko wpisy i wrocilam do domu o 12... i poki co zjadlam jajecznice z 3 jajek... pol twarogu, serek homogenizowany... i nie wiem co jeść ![]() przeglądam teraz przepisy żeby sobie cos zrobić... jestem glodna ale jak myśle o jedzeniu to mi nie dobrze
|
|
|
#3283 |
|
Zadomowienie
|
kasia_1011 laska z Ciebie, no
moim zdaniem nie powinnaś już za wiele chudnąć, teraz masz bardzo ładną kobiecą figurę sukienkę proponowałabym tylko skrócić przed kolano bo ucina Ci cm Ale tak to bomba ![]() Syla39, a na co masz ochotę? podam parę dań które mi chodzą po głowie, jakbyś coś chciała to pm albo tu daj znać ![]() - zupa "tajska" z kurczakiem/krewetkami i nori - pulpeciki w sosie koperkowym - roladki drobiowe nadziewane (szpinak/pieczarki/na ostro) - chłodnik - "lazania" ew "kaneloni", nazwy takie bo oszukane ![]() - zupa cebulowa z rybą - placki po "węgiersku" - "szuszi" - naleśniki faszerowane (na słodko/na ostro) - zapiekanka kurczakowo-warzywna ("lazania" cukiniowa z mięsem) Brydzia pierwsze dwa dni są ciężkie, ale warto dam Ci parę moich propozycji, nie mogę zagwarantować, że są 100 % zgodne z Dukanem ale bardzo się staram- makrela (bądź pasta z makreli) - tuńczyk (pasta z tuńczyka) - jajecznica z szynką i szczypiorkiem/jajecznica z twarogiem - jajka na twardo nadziewane (żółtka mieszasz z dodatkami i potem znów siup do jajka) - placuszki otrębowe/rozpustne posmarowane serkiem białym/musztardą i dodatki na to (kurczak, szynka, twaróg, łosoś etc) - "owsianka" otrębowa na słodko - serek "danio" (serek nat hom + jog nat + słodzik + aromat) - twaróg na słodko/na ostro - ryby/mięsa pieczone z przyprawami + sosy na bazie jogurtu (np czosnkowy, musztardowy, cytrynowy, orientalny) - roladki 1 (kurczak nadziewany twarogiem/szynką i ogórkiem kons) zapiekany/smażony na teflonie - roladki 2 (małe kawalki kurczaka zawijane w szynkę i smażone/pieczone) - mielone (przemielony kurak + cebulka + jajko + otręby + przyprawy Edytowane przez Achnes Czas edycji: 2010-06-19 o 15:44 |
|
|
|
#3284 |
|
Wtajemniczenie
|
Brydzia na dukanie, a szczegolnie na uderzeniowce powinnaś raczej skoncentrować się na mięsie a nie tylko na nabiale:P czyli ryba, kurczak, wołowina i koniecznie otreby, duzo wody.
|
#3285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(surimi miało byc na obiad ale nie dałam rady )chyba sobie zrobie placki z otrębów
|
|
|
#3286 | |
|
Zakorzenienie
|
Super
Cytat:
Na spontanie nic dobrego raczej nie wymyślisz... Polecam tą pieczeń bo w chwilach napadu głodu takie 2 grubsze plastry spisują się świetnie a jeszcze popite wodą to już w ogóle. Dobrze Ci radzę zrób sobie porządny jadłospis bo inaczej szybko odstawisz diete sądząc że nie wiesz co masz jeść... Ja właśnie szamam CUDOWNĄ wołowinę w sosie musztardowym bałąm się, że bedzie nie dobra a tu taki cud
|
|
|
|
|
#3287 |
|
Wtajemniczenie
|
z otrębów można robić różne rzeczy, tak naprawdę to ułatwiają przygotowanie czegoś zeby przypominało normalne jedzenie,czyli muffinki, tzw"rozpustne kanapki' z serkiem wiejskim(chociaz mi one nigdy nie wyszły),placki, panierka do kotletów z mielonego miesa czy po prostu owsianka. :P dla mnie dukan na czystych proteinach był bardziej męczący niż kopenhaska mimo, że można sobie umilać życie słodzikiem.
|
#3288 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Sushi ostatnio zgrzeszylam bo zjadlam normalne z ryzem Nie moglam sie powstrzymac
|
|
#3289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem że na spontanie nic nie wymyślę... moglam sobie ulożyć jadlospis - ale jeszcze nic straconego ![]() Cytat:
ale najlepiej będzie ułozyć jadlospis... niż zastanawiać się co chwile co zrobic sobie do jedzenia
|
|
|
#3290 |
|
Zadomowienie
|
Brydzia przewiń wątek trochę w górę, tam dałam takie podstawowe propozycje na 1 fazę
![]() U mnie się właśnie smażą placki otrębowe, zjem z serkiem homo, łososiem wędzonym i korniszonem Syla39, jak tylko zjem to Ci napiszę i wyślę |
|
|
|
#3291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokroiłam ją na plastry po ok 1,5 cm delikatnie każdy kawałek posoliłam i popieprzyłam z każdej strony podsmarzyłam na patelni bez tłuszczu aż się mocno zarumieniły z każdej strony, przełożyłam do garnka i zalałam wodą dodając 2 ziarenka ziela angielskiego i 1 liść laurowy tak gotowalam chyba 3 godziny (tu jest minus mięsa wołowego trzeba je długo gotować) aż były na tyle miękkie żebym mogła je pogryźćdo tego przygotowałam sos: 3 łyżki serka homogenizowanego naturalnego (nie mogę znaleźć odtłuszczonego ale chyba to był "miechów" coś ponad 3 % tłuszczu, 3/4 małego jogurtu naturalnego 0% tłuszczu, 1,5 łyżeczki musztardy Dijon i skroiłam do tego 4 średnie korniszony wszystko wymieszalam do jednolitej masy. Plastry wołowiny polałam tym sosem cudowne było tego jakieś 7 plastrów 4 zjadłam ja reszta została w lodówce razem z resztką sosu.Naprawde polecam ![]() A ten jadłospis to naprawde super sprawa ![]() Ja do tego mam prawie 10cio miesięcznego synka i prawie wszystko przygotowuje wieczór wcześniej bo z nim średnio da się gotować. A placki otrębowe z serkiem homo i łososiem są również pyszne ![]() Myślę, że wiele dań zostanie mi już na całe życie ![]() I bede gotować coś wiecej niż oblatane schabowe ![]() --------------------------------------------------------------------------------- A tak na marginesie Wam też się tak strasznie chce pić na tej diecie??Jak wcześniej miałam problem żeby wypić 1 litr wody na dobe tak teraz pochłaniam 2 litry co najmniej. Mogła bym pić i pić ![]() I jeszcze jedno wczoraj zorientowałam się jak strasznie musialam nieświadomie podjadać ![]() Gadam z mamą przez telefon i nagle orientuje się, że chcę sobie włożyć do ust chrupka kukurydzianego ![]() a potem gotuję deserek mojemu synkowi i zorientowałam się że gryzę kawałek jabłka na szczęście zanim połknęłam to wyplułam... Szok!! i to wszystko naprawde nieświadomie
Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2010-06-19 o 16:20 |
|
|
|
|
#3292 |
|
Zadomowienie
|
Syla, poszło
Daj znać czy maszadaikaka - z tym piciem to dlatego, że białko zakwasza nasz organizm i pozbywamy się wody - dlatego też w 1 etapie i na proteinach chudniemy tak Dlatego należy duuużo pić - woda mineralna, herbaty, zioła, kawy, cola 0
|
|
|
|
#3293 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam przepisy
Mojemu mezowi najbardziej smakuja placki z otrebami, serkiem wiejskim, jajkiem i dowolnymi dodatkami robiony w sandwiczu
|
#3294 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Chudziny
![]() Gratuluje spadkow. Kasia_1011 tobie w szczegolnosci za sukienke prawdy ![]() Czarowinica, a widzisz, ruszylo sie Rady Emili3000 sprawdzily sie. Dziekujemy Emilia3000 Twins wspoczuje i zaluje Zastosowalam wczorajsza technike. Zamiast sniadania poszlam w rejs na zakupy a po przyjsciu sie zwazylam i odnotowalam spadek -0,2 czyli jest 56,6. Dzisiaj wzorowo dukam na PW
Edytowane przez kataluna Czas edycji: 2010-06-19 o 17:34 |
|
|
|
#3295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Polecam też grillowaną pierś z kurczaka posypaną złocistą przyprawą do kurczaka Kamis'a z sosem czosnkowym (łyżka serka homo + 3 łyżki jogurtu 0 %+ wyciśnięty ząbek czosnku + płaska łyżeczka czosnku granulowanego + odrobina soli) pychota jadłam wczoraj ![]() Robiłam listę zakupów na 3 pierwsze dni fazy PW i wyszło mi że musze kupić 9 podwójnych filetów z kurczaka (w filetach zawarłam też męża bo on lubi kurczaka a coś na obiad jeść musi) + inne produkty. Jezuuu a tu koniec miesiąca i z kasą tak sobie
|
|
|
|
|
#3296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w sumie podliczyłam i w 14 dni poszło mi 367 zł tanio nie jest a jeszcze efekty takie malutkie daje sobie czas do końca wyznaczonego przez doktorka terminu II fazy i jak nic nie ruszy to zrezygnuję, ale póki co to mam jeszcze nadzieje na spadki![]() ![]() Dziś robiłam na obiadek rybkę, zalałam ją jajkiem i posypałam vegetą i niebo w buzi więc polecam jak ktoś jeszcze tak nie próbował, rybka zwykła, kostka rybna odmrożona troszkę na teflonie samą podusiłam i hlup jajo do tego pychota A tak jeszcze chciałam zapytać, można jeść dziennie więcej otrębów niż te 3 łyżki ? Czy to już uznajemy za grzeszki ?
Edytowane przez giovinezza Czas edycji: 2010-06-19 o 17:54 |
|
|
|
|
#3297 |
|
Raczkowanie
|
A oto moje dzisiejsze jedzonko, policzone już razem z kolacja
![]() 1. Serek wiejski lekki light 3 % tł. (PIĄTNICA) 150 g 121.50 16.50 4.50 0 0 3.60 2. Mięso mielone z indyka 250 g 352.50 44.25 19.50 0 0 0.25 3. Jajo kurze całe 60 g 72.60 6.54 5.04 0 0 0.30 4. Otręby owsiane (KUPIEC) 20 g 50 3.60 1.80 0 0 9 5. Mleko UHT 0,5% (KOŚCIAN) 25 g 9 0.80 0.13 0 0 1.17 6. Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (WEDEL) 7 g 17.01 1.43 0.77 0 0 1.09 7. Mleko w proszku odtłuszczone 40 g 144 14.28 0.32 0 0 20.48 8. Dorsz pieczony 200 g 210 46 1.72 0 0 0 9. Ser twarogowy chudy (ZIELONA ŁĄKA) 250 g 250 55 0 0 0 7.50 10. Jogurt naturalny (BAKOMA) 200 g 124 7.20 6 0 0 10.40 Utwórz zestaw Razem: 1350.61 kcal 195.6 białko 39.78 tłuszcze 53.79 węgle
Pewnego dnia... pewnego dnia będzie pięknie... ![]() Dukan! (168cm) I faza: 24.05 -30.05- 62,7kg - 60,3kg II faza: 31.05 - .... 60,3kg - POLEGŁAM ![]() ![]() ![]() ale wracam ![]() 69...>64...>62.7....>61>60,3>58,7>58,1.....>55
|
|
|
|
#3298 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() PIĘKNIE!!!!!!! Dziewczyny!!!! Jeśli mój zastój sie ruszył, to jak prawdziwa czarownica zrobie tak, że i Wam pospada!!! ![]() Dziękuję za gratki WSZYSTKIM
Edytowane przez czarownica3006 Czas edycji: 2010-06-19 o 18:00 |
||||||||
|
|
|
#3299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogłam kurcze poczekać i zacząć jak dostanę wypłatę bo w tym miesiącu wydałam trochę kasy na rzeczy które nie są aż tak niezbędne do przeżycia ![]() No nic jakoś może dotrwam do końca miesiąca... najwyżej bede szamać jajka
|
|
|
|
|
#3300 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pewnego dnia... pewnego dnia będzie pięknie... ![]() Dukan! (168cm) I faza: 24.05 -30.05- 62,7kg - 60,3kg II faza: 31.05 - .... 60,3kg - POLEGŁAM ![]() ![]() ![]() ale wracam ![]() 69...>64...>62.7....>61>60,3>58,7>58,1.....>55
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.

) No ale zobaczymy, dzisiaj mam 4 dzień uderzeniówki, jutro ją kończę
Najzwyczajniej nie wiem co jesc
Mam pelno stron z przepisami i przyprawiaja mnie o zawrot glowy

(-6,4 kg)
czym sie zywi ta Twoja kolezanka 

Nie moglam sie powstrzymac
trzeba je długo gotować) aż były na tyle miękkie żebym mogła je pogryźć
w sumie podliczyłam i w 14 dni poszło mi 367 zł
daje sobie czas do końca wyznaczonego przez doktorka terminu II fazy i jak nic nie ruszy to zrezygnuję, ale póki co to mam jeszcze nadzieje na spadki