Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-20, 20:05   #1951
malwina1204
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

ja zawsze miałam duże piersi i kupowałam 80-85/36 a teraz 85-90/38 ale gdy zapinam się na pleckach to mnie pije wrrr....i z tym mam problem bo miska dobra a obwód jest za ciasny

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 20:07   #1952
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Z tymi naszymi cyckami to wcale mi nie chodziło o to że macie wiszące jak uszy cocker spaniela bo faktem jest, ze każdej z nas jak się schyli- to stykają się z brzuchem. Ale to tylko dlatego że nam urosły brzuchy Mój brzuch już się zaczyna pod samiutkim biustem a kończy się nad samym wzgórkiem także nie ma szans na noszenie ubrań sorzed ciąży

Dzięki za wyjaśnienie sprawy z tym twardnieniem. Ja na szczęście jeszcze tego nie mam. Czasem ukłuje mnie w boku jakby kolka jak za szybko idę, ale zwalniam i przechodzi. Z innych dolegliwości to zadyszka nawet jak siedzę no i ten nieszczesny kręgosłup nie cierpi kiedy siedzę
Stary 2010-06-20, 20:09   #1953
asia-23
Raczkowanie

GG do asia-23

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość

mam taki zamiar
I może jak się wreszcie zbiorę to zrobię fotki moich dotychczasowych zakupów
no ja myślę

asia-23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 20:20   #1954
Ineczka33
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie robi się twardy albo cały, albo tylko w okolicy pępka, czasem z jednej, czasem z dwóch stron- mięśnie się napinają i jak dotykam brzuch to mam wrażenie, że jest twardy jak kamień' po ok 2 min skurcz przechodzi, no i niestety powtarza się często- myślę, że jakieś 20-30 razy w ciągu doby. No ale moja lekara mówi, że póki co mam tylko brać cały czas no-spę (niby mi się szyjka trochę skróciła, ale póki co nic się nie pogarsza i jest zamknięta, więc ok)
Ninaad, u mnie podobnie, mam takie same objawy z tym twardnieniem. Ja od 5 dni, niemal bez przerwy, tylko jak leżę, to przechodzi. Moja szyjka też się skróciła i ma teraz 3,5 cm. Mój lekarz mówi, że jak się będzie dalej skracać, to założy mi pessar. A jak jest u Ciebie, jeśli to nie zbyt intymne...
Stary 2010-06-20, 20:26   #1955
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
Dzięki za wyjaśnienie sprawy z tym twardnieniem. Ja na szczęście jeszcze tego nie mam. Czasem ukłuje mnie w boku jakby kolka jak za szybko idę, ale zwalniam i przechodzi.
ja tak mam codziennie- bo jakoś nie mogę przyzwyczaić się do wolniejszego chodzenia
Z innych dolegliwości to zadyszka nawet jak siedzę no i ten nieszczesny kręgosłup nie cierpi kiedy siedzę
mój kręgosłup to ostatnio też bardzo często boli jak siedzę (np w kolejce, w drodze powrotnej z pracy) albo leżę na plecach- nie mogę się potem podnieść...normalnie sypię się
Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
ja zawsze miałam duże piersi i kupowałam 80-85/36 a teraz 85-90/38 ale gdy zapinam się na pleckach to mnie pije wrrr....i z tym mam problem bo miska dobra a obwód jest za ciasny
ja się ostatnio zmierzyłam pod biustem i mam 5 cm więcej niż przez ciążą - a tłuszczu tam nie ma jakoś więcej, więc nie wiem- kości mi się tam rozeszły czy co. Inna sprawa, że brzuch jest wysoko, więc stanik mi właśnie brzuch uciska
No a jeśli chodzi o rozmiarówkę staników to póki co zmuszona byłam przejść z 30G na 30GG (też już trochę przymały)- no ale obwód zrobił się za ciasny, więc noszę z przedłużką...mam nadzieję, że po porodzie i karmieniu cycki mi się chociaż trochę zmniejszą
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 20:35   #1956
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
a macie kota, albo inne zwierzę futerkowe??
Teściowie mają jamnika i kilka razy przyłapałam ją jak spała na naszym łóżku,a pchły ma...,więc bardzo prawdopodobne,że to jakaś pchła mnie tak załatwiła...

Cytat:
Napisane przez Limeta Pokaż wiadomość
Odnośnie HEMOROIDÓW - moja ginka przepisała mi leki ziołowe - czopki Hemorol i maść Aesculan. Pomagają.

Czy u Was też pojawił się syndrom wicia gniazda?
Kurde ja dzis po dwóch dniach z wielkim trudem zdołałam uskutecznić coś w kibelku...masakra.Do tej pory jakoś nie było problemów z wypróżnianiem,ale jak widać do czasu...

A w syndromem wicia gniazda,to ja bym chętnie już się zajęła przygotowaniami,ale czekam na malowanie pokoi i doczekać się nie mogę A dopóki tego nie będzie nie ma sensu robienie czegokolwiek

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
ja te sie pochwale brzuszkiem ciekawa jestem czy on faktycznie maly na 25 tydz czy mi sie tak tylko wydaje
Fajny,taki w sam raz

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Dziewuszki jak u was ze sprawami sypialnianymi?
Tragedia...

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 20:37   #1957
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
ja się ostatnio zmierzyłam pod biustem i mam 5 cm więcej niż przez ciążą - a tłuszczu tam nie ma jakoś więcej, więc nie wiem- kości mi się tam rozeszły czy co. Inna sprawa, że brzuch jest wysoko, więc stanik mi właśnie brzuch uciska
normalne - żebra się rozszerzają..
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 21:00   #1958
bordowa
Wtajemniczenie

IlonaN2 Mój też się strasznie bał, że zrobi krzywdę mi albo małej. Znalazłam mu w "M jak mama" opinię lekarza, że nic się nie stanie, nie ma takiej możliwości itd. I chyba uwierzył Ale i tak zawsze pyta po 5 razy czy nic mnie nie bolało

ninaad Mi przybyło w obwodzie pod biustem już 10 cm, a też tłuszczyku brak

Tż poszedł na piwo, a mi kazał wejść na forum i zobaczyć, czy coś o nim pisałyście - zestresował się chłopak jak wstawiłam tu jego zdjęcie Chyba niską samoocenę chłopak ma
Dziś w nocy zalałam całe prześcieradło ... Tak mi z piersi leci. Czas zaopatrzyć się we wkładki laktacyjne ... Grrr nie znoszę takich rzeczy
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 21:03   #1959
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewuszki jak u was ze sprawami sypialnianymi?
U mnie od 2 tygodni nic.....
No i udanych wakacji!!

U mnie też cycuchy dotykają brzucha jak się nachyle, śmieszne uczucie, do tego mam wrażenie, ze cycuchy są takie gorące Może w staniku tak sie nagrzewają Ale jak stoję to nie dotykają brzucha. Mam jeszcze troszke miejsca pod biustem a przed brzuchem. Bo moja siostra ma np brzuch faktycznie już pod samym biustem, ale to może być kwestia wzrostu, bo ja mam 180 a ona pewnie nieco ponad 160.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 21:04   #1960
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Dziś w nocy zalałam całe prześcieradło ... Tak mi z piersi leci. Czas zaopatrzyć się we wkładki laktacyjne ... Grrr nie znoszę takich rzeczy
hmmm a moje wciąż suche... powinnam się martwić?
Stary 2010-06-20, 21:09   #1961
bordowa
Wtajemniczenie

angelikaw Powinnaś się cieszyć Mojej mamie "leciało" z piersi zawsze dopiero po porodzie (a rodziła 3 razy) i nigdy nie miała kłopotu z karmieniem. A jeśli chcesz mieć pewność to powiedz lekarzowi o swoich obawach
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 21:09   #1962
majka59
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
u mnie tez sucho,ale nie smuce sie z tego powodu,jeszcze pewnie bede miala dosyc morych stanikow itp.
majka59 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 21:10   #1963
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
chyba raczej cieszyć
Stary 2010-06-20, 21:27   #1964
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
angelikaw Powinnaś się cieszyć Mojej mamie "leciało" z piersi zawsze dopiero po porodzie (a rodziła 3 razy) i nigdy nie miała kłopotu z karmieniem. A jeśli chcesz mieć pewność to powiedz lekarzowi o swoich obawach
Cytat:
Napisane przez majka59 Pokaż wiadomość
u mnie tez sucho,ale nie smuce sie z tego powodu,jeszcze pewnie bede miala dosyc morych stanikow itp.
Cytat:
chyba raczej cieszyć

Pewnie macie rację
Stary 2010-06-20, 21:36   #1965
Astorianka
Raczkowanie

To ja też się cieszę, chociaż ostatnio się martwiłam, bo sucho w staniku Co do powiększenia to obwód poszedł mi o rozmiar i miseczka odrobinkę, ale myślałam, że będzie gorzej. I tak przed ciążą miałam spory rozmiar - 85d/e.
Super! Bo na murzynkę z piersiami do bioder to raczej się nie piszę Wreszcie w tym remontowym bajzlu dokopalam się do aparatu Wkrótce wkleję zdjęcie brzuchate...Wreszcie
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 21:43   #1966
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Klarissa - kuruj się. Zdrówka życzę
_________________________ ____

a teraz z mniej przyjemnych rzeczy....

Tak bardzo się cieszyłam, że 2/3 ciąży za mną i nie miałam w niej dolegliwości żołądkowych.. Ale dopadło i mnie W piątek wieczorem okropny ból od pępka w górę i zgaga, a wczoraj to samo, tyle, że ze zdwojoną siłą...
Myślałam (przeczytałam), że ciepłe mleko pomaga na zgagę. No... i rzeczywiście pomogło... Tylko nie tak, jakbym chciała. Dzięki niemu miałam pierwsze w ciąży spotkanie z porcelanką ;/;/;/
A myślałam, że pod koniec 6-mca takie rewelacje mi już nie grożą...
Niestety nie miałam w domu Rennie, a sody podobno nie wolno pić. Mam nadzieję, że wkrótce znajdę swój sposób na zgagę...
Dziękuję Już mi trochę lepiej.

A co do zgagi to ja miałam tylko na początku ciąży. Słyszałam jedynie o domowych sposobach typu migdały itd. ale ja tego nie próbowałam, mnie wystarczało, że cokolwiek zjem i przechodziło. Niefajnie takie spotkanie z kibelkiem z bliska...

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Cytowałam cie już chyba parę dni wcześniej, ale widzę, ze zjadło cytat. Jak ginka mogła nie dać leku na zapalenie?? Szok! Ale dobrze, ze już cię poratowali, bo przecież nie można sie męczyć i czekać na jakieś gorsze konsekwencje tego zapalenia.
No moja teściowa nie mogła w to uwierzyć, ale jednak. Na szczęście biorę globulki od bratowej i jest o niebo lepiej Nie jestem już tam taka spuchnięta i ból ustąpił, normalnie mogę chodzić.

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Kuruj się kuruj. Poleż dzisiaj, zeby się z tego nie rozwinęło jakieś gorsze dziadostwo. Nadal chodzisz do pracy?
Do końca miesiąca jestem na urlopie wypoczynkowym. A potem to nie wiem co mam zrobić. Myślałam jeszcze na lipiec wrócić do pracy, chyba, że nie dam rady. Powiem szczerze, że strasznie mi się nie chce, do tego zaparcia i hemoroidy a ja mam siedzącą pracę...

Zobaczę co powie mi na ten temat lekarz.

Cytat:
Klarissa płucz sobie gardło roztworem z soli
Mama też mi o tym mówiła. A ile tej soli na szklankę, łyżeczkę? Na razie używam tantum verde i piję wywar z lnu mielonego. No i dużo herbaty z cytryną, sokiem albo miodem. Trochę jest mi lepiej, bo wczoraj wieczorem prawie nie mówiłam, tylko szeptem, a dzisiaj jestem zachrypnięta, ale jakoś gadam.

Cytat:
ja od chyba 2 m-cy biorę magne B6 - i jakoś nikt- ani lekarz, ani farmaceuta nie mówili, żeby tego nie brać. Ale zauważyłam, że na wielu różnych preparatach napisane, żeby nie zażywać w ciąży, albo tylko po konsultacji z lekarzem- dotyczy to także tych leków i parafarmaceutyków, które lekarz pozwolił mi brać- wydaje mi się, że często na tych ulotkach piszą tak tylko "na wszelki wypadek"
Moja bratowa, która jest farmaceutką powiedziała mi, że na lekach wydawanych bez recepty pisze się "na wszelki wypadek" dużo różnych ostrzeżeń...

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
ale my nie piszemy o zwisaniu a o stykaniu brzucha z cycami dla mnie to nowość, że przy schylaniu brzuch dotyka piersi np. przy myciu zębów pewnie po karmieniu to będą sobie leżeć niżej ale nie dam się będę walczyc odpowiednim stanikiem żeby miały się na baczności
Jakiś czas temu (tydzień, dwa) zauważyłam to samo - brzuszek mnie smyra po piersiach gdy się schylam Najpierw byłam szczerze zaskoczona, ale już się przyzwyczaiłam. Nie mam wiszących piersi, chociaż trochę się obniżyły pod wpływem ciężaru (mam obecnie miskę E) ale wyglądają nieźle. Problem w tym, że jestem blada, mam blade ciało z widocznymi żyłkami i przebarwieniami i to już nie wygląda atrakcyjnie.

A porósł wam brzuch włoskami? Bo mi tak

Cytat:
Dziewuszki jak u was ze sprawami sypialnianymi? Mój TZ się boi że krzywdę dziecku zrobi i muszę mu długo tłumaczyć że wszytko jest ok
U mnie jest brak - ale to z mojej winy. Albo miałam zaparcia, albo gazy, albo bóle, teraz mam zapalenie pochwy... a i ogólnie seks jakoś mnie nie interesuje - to znaczy jak dla mnie mógłby się kończyć na grze wstępnej bo penetracja była dla mnie bolesna. Tż również się tym stresował, że mnie boli, więc on też nie miał za bardzo ochoty no i jakoś tak wolimy się po prostu przytulić, pogłaskać, pocałować i... tyle.
Stary 2010-06-20, 21:48   #1967
asia-23
Raczkowanie

GG do asia-23

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość

A porósł wam brzuch włoskami? Bo mi tak

.
no i to strasznie mam czarne włosy wokół pępka a czarnej krechy brak

asia-23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 21:53   #1968
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez asia-23 Pokaż wiadomość
no i to strasznie mam czarne włosy wokół pępka a czarnej krechy brak
Też nie mam tej czarnej kreski, za to mam niezłe futerko wokół pępka. Ale podobno te włoski po ciąży znikną (tak czytałam).
Stary 2010-06-20, 22:10   #1969
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Klarissa- czubata łyżeczka na szklankę wody, dobrze robi też roztwór z szałwii- antybakteryjnie

moje piersi też suche, raz nawet próbowałam delikatnie coś z nich wycisnać i nic pusto w środku

a kreska się pojawiła ale krótka, krzywa i brązowa
Stary 2010-06-20, 23:32   #1970
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Tyle piszecie, ze nie sposob Was nadrobic
Dopiero wrocilam z ogniska i padam z sil. Brat TZ chyba "pozazdroscil" dziecka, bo co chwile powtarzal, ze ma nadzieje, ze nasze dziecko w najblizszym czasie doczeka sie kuzyna... Milo

Co do piersi:
Ja mam dosc spory problem, bo czesto mi cieknie. Czasami pare dni spokoj... I pozniej znowu. Zaopatrzylam sie we wkladki laktacyjne i jest o niebo lepiej Polecam

I jaksi czas temu zauwazylam kreche na brzuchu Chociaz wydaje mi sie troche krzywa w stosunku do pepka
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 01:17   #1971
sarrita
Raczkowanie

Czesc dziewczynki... stwierdzilam, ze do Was dolacze bo czas porodu zbliza sie wielkimi krokami 29 pazdziernika 2010 a pytan coraz wiecej. Czytam, pytam i rozmyslam, ale zawsze latwiej wspolnie uczyc sie tych wszystkich dzidziusiowych rzeczy.

Powiem szczerze, ze przerazilam sie jak zobaczylam swoje kolezanki 'ogarniajace' maluchy, dostalam liste rzeczy do kupienia, do zalatwienia, dla siebie, dla malutkiej... w pewnym momencie bylo tego po prostu za duzo Nie obylo sie bez glupich pytan i nie ukrywam, ze nadal mam z niektorymi rzeczami metlik w glowie
Stary 2010-06-21, 07:24   #1972
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
A co do piersi to moje mimo że podrosły z A na B to jeszcze nie wiszą i nie stykają się z brzuchem kwestia czasu heh
Mi w pierwsze ciazy urosły z A do B później wrociły do stanu przed..no i teraz znow B mam..chcialabym żeby takie zostały..tz tez by chciał
Mi tez sie z brzuszkiem nie stykają

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Hehe, to u mnie właśnie odwrotnie. Było super, dopóki mi brzuch nie zaczał konkretnie rosnąć. I tak od mniej więcej 20-22tc częstotliwość zbliżeń się drastycznie zmienjszyła. Ostatnio mąż się przyznał, że teraz ten brzuszek zawadza i on się boi, że zgniecie synka czy coś Przytulać też się boi więc tylko delikatnie mnie obejmuje...
Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
co do łóżka , to tża nie ma ale jak przyjezdza to jest sex codziennie i to nawet po 2-3 razy ale ja mam problemy z dojściem na 20 razy doszłam 3 razy i jeszcze z pomocą oliwki , bo jest sucha!!! wrrrr... jest to dla mnie ciężkie bo uwielbiam sex i zawsze dochodziłam, tż był załąmany że nie mogę dojść jedynie oliwka i miałam kryzys z tego powodu,nigdy nie mieliśmy problemów łóżkowych, mam nadzieję że po ciąży unormuje się tam na dole i będzie mokro haha też myśle o dziecku jest brzuszek i to nie jest to co kiedyś.....ale damy rade już wymyślam nowe sposoby jak wróci <zakochana>
Tylko pozazdrościć...u na sposucha..
Tzn..jak juz tz coś zacznie to jest fajniuso, ale on się zniechęca bo woli żebym to ja wyszła z inicjatywą... a ja mam lenia..
Po urodzeniu u mnie było jeszcze gorzej..posuche kompletna..przynajmniej przez czas karmienia piersia...później się unormowało

Cytat:
Moje tez są suche, ale jak nacisne to kilka kropel siary wylatuje...

Cytat:
Napisane przez sarrita Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki... stwierdzilam, ze do Was dolacze bo czas porodu zbliza sie wielkimi krokami 29 pazdziernika 2010 a pytan coraz wiecej. Czytam, pytam i rozmyslam, ale zawsze latwiej wspolnie uczyc sie tych wszystkich dzidziusiowych rzeczy.

Powiem szczerze, ze przerazilam sie jak zobaczylam swoje kolezanki 'ogarniajace' maluchy, dostalam liste rzeczy do kupienia, do zalatwienia, dla siebie, dla malutkiej... w pewnym momencie bylo tego po prostu za duzo Nie obylo sie bez glupich pytan i nie ukrywam, ze nadal mam z niektorymi rzeczami metlik w glowie

Witam, witam

A ja wczoraj całkiem przyjemnie wieczorek spędziłam u teściów...
Byli szwagry, szwagierki, bratowe...Domisiem miał się kto zajmować..najpierw pokolei oprowadzali Go po stajniach..bo on wielbia krówki , świnki, kurki oglądać...ale po 2 godzinach każdy juz doć miał heeh mału ma niespozyta energie...

A wieczorem były przytulanki z męzusiem...pierwszy raz od tygodnia milusio było mmmmm...........
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 07:43   #1973
ania13.03
Zadomowienie

Dziewczyny ale macie tempo I piekne brzuszki
Moj tez rosnie i rosnie ale mi sie taki duzy podoba Co do piersi to urosly mi z B na duze C a w obwodzie z 75 skoczylo na 80. No i niestety rowniez musialam zaczac uzywac wkladek
Za chwilke zmykam do pracy a po poludniu dalsza czesc nadrabiania. Pozdrawiam Was goraco

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 08:08   #1974
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
moje tez i bardzo sie ciesze. A ty sie nie martw bo zacznie ci jeszcze leciec albo po porodzie.

Majka232- ja tez szulam takiej poscieli (bez tego baldachimu i tych podwieszanych dupereli. Jak znajdziesz to podeslij mi linka prosze)

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-06-21 o 08:14
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 08:12   #1975
ninaad
Wtajemniczenie

kurcze, jak dzisiaj mam dzień urlopu i mogłabym sobie dłużej pospać to nie- tż wstawał o 6 do pracy, obudziłam się i już nie dało mi się zasnąć No nic...
zjadłam śniadanko, trochę się ogarnę i wybywam
Stary 2010-06-21, 08:49   #1976
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez alicia4 Pokaż wiadomość

Oglądałam też w sklepie komody te z allegro misie i żyrafki (cenki ok. 400-500 zł) i zawiodłam się jakością, kiepska okleina i ciężko chodzą szuflady. Zdecydowałam, że kupię komodę z Ikei, Hemnes za 399,00 (było 499,00) lite drewno, po przycięciu nóżek będzie lepsza wysokość do przewijania niż taka Malm (Malm mam od dawna w sypialni i dobrze się "naprzymierzałam" )

W Ikei kupiłam, BARDZO kolorową zasłonkę na okno za 39,99, ale nie pokaże z katalogu bo nie znalazłam na ich stronie.

My kupiliśmy Malma, ale tego z 3 szufladami i jestem baaaardzo zadowolona.
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30053921

Szuflady są większe i bardziej przestronne niż w tych z 5, jeżdżą bez żadnych awarii na szynkach i mój mąz mówi, że jak na Ikeę, to całkiem dobrze wykończone (On jest anty Ikeowy).
W tą komode zmieściłam wszystkie ciuszki dla Małego ( a mam ich sporo, nie włożyłam tylko tych od rozmiaru 86), pieluchy, ręczniczki, śpiworki, akcesoria i kosmetyki.
Odpowiada mi ona wysokością, bo tu gdzie póki co mieszkamy nie mam na czym mieć przewijaka, a ona jest wysokością idealna na to. Z resztą w ogóle nie chcę na łóżeczku mieć przewijaka, u kumpeli mnie to bardzo męczy, wolę kącik przewijakowy na komodzie. Do tego dokupiłam różne pojemniczki na waciki, patyczki do uszków, szufladki na kosmetyki i to będzie stało obok.
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 08:52   #1977
malwina1204
Rozeznanie

witajcie
klarissa-krechy brak,a włoski takie malutkie prawie nie widoczne dopiero jak się przyjrze to coś widze

ninaadteż tak mam jak ty brzusio wysoko i jakby taki tuszczyk się robi ale to brzuch bo wczesniej nic takiego nie miałam,i dlatego mnie uciska i nie moge kupić odpowiedniego biustonosza bo pije....wrrrr....

Dziwie się dziewczyny jak np piszecie że dziś było przytulenie z Tż po tygodniu lub po paru dniach,nigdy tak nie miałam gdy widze,że mnie nie przytula Focha szczelam,i wtedy wie o co chodzi każda z NAS potrzebuje teraz chociaż PRZYTULENIA i sobie życia bez tego nie wyobrażam,wiem że to moje początki w dorosłe życie pierwsze dziecko ale nie wyobrazam sobie żeby przez to stracić kontakt z moim tż np.buziaki,przytulenia,se x,smsy nawet! Może oni tacy są i macie z nimi kontakt taki jaki piszecie bo coś się popsuło przez zaniedbanie.U nas zawsze był czas na to coś fajnego itp nawet gdy wracaliśmy z pracy zmeczeni po całym dniu.A na noc zawsze ja lub on tulimy się do siebie ja sie odwracam on mnie tuli i na odwrot.

A co do życia sexualnego to ost z Tż piszemy sobie erotyczne smski
i mówie wam jak jest fajnie,może wy też byście spróbowały i wieczorkiem może coś wyjdzie wam w łóżku....facetów to kręci

Stary 2010-06-21, 08:56   #1978
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Moja bratowa jest farmaceutką i powiedziała mi, że na wielu preparatach dostępnych bez recepty producenci piszą, że są niewskazane w ciąży "tak na wszelki wypadek". Zawsze trzeba się przed stosowaniem zapytać czy można, czy nie.

Ja mam magnez "Magnefar B6", wcześniej miałam "ASMAG".

Pewnie tak jest, zapytam mojego gina w czwartek będę u niego. A Asmag produkuje moja "była teściowa" więc raczej go nie wezmę ;D

Dziewczyny macie hemoroidy?

Ja dzisiaj chciałam się wydepilować, a że już mi brzuszek zasłania to wzięłam lusterko. Raczej się sobie nie przyglądam w kroczu no ale zobaczyłam coś dziwnego na pupie i zaczęłam oglądać. Jestem pewna, że to hemoroid Nie wiem co mam z nim zrobić, powiem lekarce na wizycie (idę w poniedziałek prywatnie). Jestem ciekawa czy to po ciąży zniknie czy zostanie. Nie chciałabym mieć hemoroidów. Już wystarczy mi, że przytyłam 10kg, mam koszmarny cellulit itd. to już jest dosyć atrakcji...

Na szczęście hemoroidów u mnie brak (przynajmniej tego). Ale nie mam żadnych problemów z wypróżnianiem, więc to pewnie dlatego? Moja mamcia ma i się bałam, że mnie to też dopadnie, ale Jej chyba wyszły po drugim dziecku, więc wszystko przede mną
Kochana idź do apteki, albo zapytaj tą kumpelę farmaceutkę, może można jakoś zapobiegać ?
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 08:57   #1979
malwina1204
Rozeznanie

aaneczkaCto ty zaczynaj i będzie superrr...u mnie jest tak że mówie tak tż idz sie myc jak wraca ja mowie ze ide sie myć on ma poscielac łóżko i mówie mu jak przyjde masz już być GOTOWY lub szykuj się na sex
i wracam i się zaczyna bez słowa,mojego i tak długo nie trzeba namawiać

angelikaw co do suchości sutków to tego nie mam nie leje mi sie ale gdy sobie nacisne piers to z sutków wypływa ale jak naciskam to potem bolą sutki wiec tego juz nie robie

Stary 2010-06-21, 09:00   #1980
martucha84
Zakorzenienie

mi tez z piersi nic nie leci... nic nie wycieka.. sucho.. ale jakos sie tym nie marwtie.. pokarm tak naprawde zaczyna sie po pordzie a jego wysyp jest do 3 dni po wiec mam jeszcze czas

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości