|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
ja zawsze miałam duże piersi i kupowałam 80-85/36 a teraz 85-90/38 ale gdy zapinam się na pleckach to mnie pije wrrr....i z tym mam problem bo miska dobra a obwód jest za ciasny
|
|
|
|
#1952 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Z tymi naszymi cyckami to wcale mi nie chodziło o to że macie wiszące jak uszy cocker spaniela
bo faktem jest, ze każdej z nas jak się schyli- to stykają się z brzuchem. Ale to tylko dlatego że nam urosły brzuchy ![]() Dzięki za wyjaśnienie sprawy z tym twardnieniem. Ja na szczęście jeszcze tego nie mam. Czasem ukłuje mnie w boku jakby kolka jak za szybko idę, ale zwalniam i przechodzi. Z innych dolegliwości to zadyszka nawet jak siedzę no i ten nieszczesny kręgosłup nie cierpi kiedy siedzę
|
#1953 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1954 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1955 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
- a tłuszczu tam nie ma jakoś więcej, więc nie wiem- kości mi się tam rozeszły czy co . Inna sprawa, że brzuch jest wysoko, więc stanik mi właśnie brzuch uciskaNo a jeśli chodzi o rozmiarówkę staników to póki co zmuszona byłam przejść z 30G na 30GG (też już trochę przymały)- no ale obwód zrobił się za ciasny, więc noszę z przedłużką...mam nadzieję, że po porodzie i karmieniu cycki mi się chociaż trochę zmniejszą |
||
|
|
|
#1956 | ||
|
Zadomowienie
|
Teściowie mają jamnika i kilka razy przyłapałam ją jak spała na naszym łóżku,a pchły ma...,więc bardzo prawdopodobne,że to jakaś pchła mnie tak załatwiła...
Cytat:
A w syndromem wicia gniazda,to ja bym chętnie już się zajęła przygotowaniami,ale czekam na malowanie pokoi i doczekać się nie mogę A dopóki tego nie będzie nie ma sensu robienie czegokolwiek ![]() Cytat:
Tragedia...
|
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
normalne - żebra się rozszerzają..
|
|
#1958 |
|
Wtajemniczenie
|
IlonaN2 Mój też się strasznie bał, że zrobi krzywdę mi albo małej. Znalazłam mu w "M jak mama" opinię lekarza, że nic się nie stanie, nie ma takiej możliwości itd. I chyba uwierzył
Ale i tak zawsze pyta po 5 razy czy nic mnie nie bolało ![]() ninaad Mi przybyło w obwodzie pod biustem już 10 cm, a też tłuszczyku brak ![]() Tż poszedł na piwo, a mi kazał wejść na forum i zobaczyć, czy coś o nim pisałyście - zestresował się chłopak jak wstawiłam tu jego zdjęcie Chyba niską samoocenę chłopak ma ![]() Dziś w nocy zalałam całe prześcieradło ... Tak mi z piersi leci. Czas zaopatrzyć się we wkładki laktacyjne ... Grrr nie znoszę takich rzeczy |
|
|
|
#1959 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie od 2 tygodni nic.....
No i udanych wakacji!! U mnie też cycuchy dotykają brzucha jak się nachyle, śmieszne uczucie, do tego mam wrażenie, ze cycuchy są takie gorące Może w staniku tak sie nagrzewają Ale jak stoję to nie dotykają brzucha. Mam jeszcze troszke miejsca pod biustem a przed brzuchem. Bo moja siostra ma np brzuch faktycznie już pod samym biustem, ale to może być kwestia wzrostu, bo ja mam 180 a ona pewnie nieco ponad 160.
|
#1960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1961 |
|
Wtajemniczenie
|
angelikaw Powinnaś się cieszyć
Mojej mamie "leciało" z piersi zawsze dopiero po porodzie (a rodziła 3 razy) i nigdy nie miała kłopotu z karmieniem. A jeśli chcesz mieć pewność to powiedz lekarzowi o swoich obawach |
|
|
|
#1962 |
|
Raczkowanie
|
u mnie tez sucho,ale nie smuce sie z tego powodu,jeszcze pewnie bede miala dosyc morych stanikow itp.
|
|
|
|
#1963 |
|
Wtajemniczenie
|
chyba raczej cieszyć
|
|
|
|
#1964 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pewnie macie rację
|
|
|
#1965 |
|
Raczkowanie
|
To ja też się cieszę, chociaż ostatnio się martwiłam, bo sucho w staniku
Co do powiększenia to obwód poszedł mi o rozmiar i miseczka odrobinkę, ale myślałam, że będzie gorzej. I tak przed ciążą miałam spory rozmiar - 85d/e. Super! Bo na murzynkę z piersiami do bioder to raczej się nie piszę ![]() ![]() Wreszcie w tym remontowym bajzlu dokopalam się do aparatu Wkrótce wkleję zdjęcie brzuchate...Wreszcie
|
|
|
|
#1966 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do zgagi to ja miałam tylko na początku ciąży. Słyszałam jedynie o domowych sposobach typu migdały itd. ale ja tego nie próbowałam, mnie wystarczało, że cokolwiek zjem i przechodziło. Niefajnie takie spotkanie z kibelkiem z bliska... Cytat:
Cytat:
Zobaczę co powie mi na ten temat lekarz. Mama też mi o tym mówiła. A ile tej soli na szklankę, łyżeczkę? Na razie używam tantum verde i piję wywar z lnu mielonego. No i dużo herbaty z cytryną, sokiem albo miodem. Trochę jest mi lepiej, bo wczoraj wieczorem prawie nie mówiłam, tylko szeptem, a dzisiaj jestem zachrypnięta, ale jakoś gadam. Cytat:
Cytat:
Najpierw byłam szczerze zaskoczona, ale już się przyzwyczaiłam. Nie mam wiszących piersi, chociaż trochę się obniżyły pod wpływem ciężaru (mam obecnie miskę E) ale wyglądają nieźle. Problem w tym, że jestem blada, mam blade ciało z widocznymi żyłkami i przebarwieniami i to już nie wygląda atrakcyjnie.A porósł wam brzuch włoskami? Bo mi tak ![]() U mnie jest brak - ale to z mojej winy. Albo miałam zaparcia, albo gazy, albo bóle, teraz mam zapalenie pochwy... a i ogólnie seks jakoś mnie nie interesuje - to znaczy jak dla mnie mógłby się kończyć na grze wstępnej bo penetracja była dla mnie bolesna. Tż również się tym stresował, że mnie boli, więc on też nie miał za bardzo ochoty no i jakoś tak wolimy się po prostu przytulić, pogłaskać, pocałować i... tyle.
|
|
#1967 |
|
Raczkowanie
|
no
i to strasznie mam czarne włosy wokół pępka
|
#1968 |
|
Zakorzenienie
|
Też nie mam tej czarnej kreski, za to mam niezłe futerko wokół pępka.
Ale podobno te włoski po ciąży znikną (tak czytałam).
|
#1969 |
|
Wtajemniczenie
|
Klarissa- czubata łyżeczka na szklankę wody, dobrze robi też roztwór z szałwii- antybakteryjnie
moje piersi też suche, raz nawet próbowałam delikatnie coś z nich wycisnać i nic pusto w środku ![]() a kreska się pojawiła ale krótka, krzywa i brązowa
|
#1970 |
|
Wtajemniczenie
|
Tyle piszecie, ze nie sposob Was nadrobic
![]() Dopiero wrocilam z ogniska i padam z sil. Brat TZ chyba "pozazdroscil" dziecka, bo co chwile powtarzal, ze ma nadzieje, ze nasze dziecko w najblizszym czasie doczeka sie kuzyna... Milo ![]() Co do piersi: Ja mam dosc spory problem, bo czesto mi cieknie. Czasami pare dni spokoj... I pozniej znowu. Zaopatrzylam sie we wkladki laktacyjne i jest o niebo lepiej Polecam ![]() I jaksi czas temu zauwazylam kreche na brzuchu Chociaz wydaje mi sie troche krzywa w stosunku do pepka
|
|
|
|
#1971 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczynki... stwierdzilam, ze do Was dolacze bo czas porodu zbliza sie wielkimi krokami 29 pazdziernika 2010 a pytan coraz wiecej. Czytam, pytam i rozmyslam, ale zawsze latwiej wspolnie uczyc sie tych wszystkich dzidziusiowych rzeczy.
Powiem szczerze, ze przerazilam sie jak zobaczylam swoje kolezanki 'ogarniajace' maluchy, dostalam liste rzeczy do kupienia, do zalatwienia, dla siebie, dla malutkiej... w pewnym momencie bylo tego po prostu za duzo Nie obylo sie bez glupich pytan i nie ukrywam, ze nadal mam z niektorymi rzeczami metlik w glowie
|
#1972 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi tez sie z brzuszkiem nie stykają Cytat:
Cytat:
Tzn..jak juz tz coś zacznie to jest fajniuso, ale on się zniechęca bo woli żebym to ja wyszła z inicjatywą... a ja mam lenia.. Po urodzeniu u mnie było jeszcze gorzej..posuche kompletna..przynajmniej przez czas karmienia piersia...później się unormowało ![]() Moje tez są suche, ale jak nacisne to kilka kropel siary wylatuje... Cytat:
Witam, witam A ja wczoraj całkiem przyjemnie wieczorek spędziłam u teściów... Byli szwagry, szwagierki, bratowe...Domisiem miał się kto zajmować..najpierw pokolei oprowadzali Go po stajniach..bo on wielbia krówki , świnki, kurki oglądać...ale po 2 godzinach każdy juz doć miał heeh mału ma niespozyta energie...A wieczorem były przytulanki z męzusiem...pierwszy raz od tygodnia milusio było mmmmm...........
|
|
|
#1973 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ale macie tempo
I piekne brzuszki Moj tez rosnie i rosnie ale mi sie taki duzy podoba Co do piersi to urosly mi z B na duze C a w obwodzie z 75 skoczylo na 80. No i niestety rowniez musialam zaczac uzywac wkladek Za chwilke zmykam do pracy a po poludniu dalsza czesc nadrabiania. Pozdrawiam Was goraco
|
#1974 |
|
Wtajemniczenie
|
moje tez i bardzo sie ciesze. A ty sie nie martw bo zacznie ci jeszcze leciec albo po porodzie.
Majka232- ja tez szulam takiej poscieli (bez tego baldachimu i tych podwieszanych dupereli. Jak znajdziesz to podeslij mi linka prosze) Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-06-21 o 08:14 |
|
|
|
#1975 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze, jak dzisiaj mam dzień urlopu i mogłabym sobie dłużej pospać to nie- tż wstawał o 6 do pracy, obudziłam się i już nie dało mi się zasnąć
No nic...zjadłam śniadanko, trochę się ogarnę i wybywam |
|
|
|
#1976 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
My kupiliśmy Malma, ale tego z 3 szufladami i jestem baaaardzo zadowolona. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30053921 Szuflady są większe i bardziej przestronne niż w tych z 5, jeżdżą bez żadnych awarii na szynkach i mój mąz mówi, że jak na Ikeę, to całkiem dobrze wykończone (On jest anty Ikeowy).W tą komode zmieściłam wszystkie ciuszki dla Małego ( a mam ich sporo, nie włożyłam tylko tych od rozmiaru 86), pieluchy, ręczniczki, śpiworki, akcesoria i kosmetyki. Odpowiada mi ona wysokością, bo tu gdzie póki co mieszkamy nie mam na czym mieć przewijaka, a ona jest wysokością idealna na to. Z resztą w ogóle nie chcę na łóżeczku mieć przewijaka, u kumpeli mnie to bardzo męczy, wolę kącik przewijakowy na komodzie. Do tego dokupiłam różne pojemniczki na waciki, patyczki do uszków, szufladki na kosmetyki i to będzie stało obok.
|
|
|
|
|
#1977 |
|
Rozeznanie
|
witajcie
klarissa-krechy brak,a włoski takie malutkie prawie nie widoczne dopiero jak się przyjrze to coś widze ![]() ninaadteż tak mam jak ty brzusio wysoko i jakby taki tuszczyk się robi ale to brzuch bo wczesniej nic takiego nie miałam,i dlatego mnie uciska i nie moge kupić odpowiedniego biustonosza bo pije....wrrrr.... Dziwie się dziewczyny jak np piszecie że dziś było przytulenie z Tż po tygodniu lub po paru dniach,nigdy tak nie miałam gdy widze,że mnie nie przytula Focha szczelam,i wtedy wie o co chodzi każda z NAS potrzebuje teraz chociaż PRZYTULENIA i sobie życia bez tego nie wyobrażam,wiem że to moje początki w dorosłe życie pierwsze dziecko ale nie wyobrazam sobie żeby przez to stracić kontakt z moim tż np.buziaki,przytulenia,se x,smsy nawet! Może oni tacy są i macie z nimi kontakt taki jaki piszecie bo coś się popsuło przez zaniedbanie.U nas zawsze był czas na to coś fajnego itp nawet gdy wracaliśmy z pracy zmeczeni po całym dniu.A na noc zawsze ja lub on tulimy się do siebie ja sie odwracam on mnie tuli i na odwrot. A co do życia sexualnego to ost z Tż piszemy sobie erotyczne smski ![]() ![]() ![]() i mówie wam jak jest fajnie,może wy też byście spróbowały i wieczorkiem może coś wyjdzie wam w łóżku....facetów to kręci |
|
|
|
#1978 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Na szczęście hemoroidów u mnie brak (przynajmniej tego). Ale nie mam żadnych problemów z wypróżnianiem, więc to pewnie dlatego? Moja mamcia ma i się bałam, że mnie to też dopadnie, ale Jej chyba wyszły po drugim dziecku, więc wszystko przede mną ![]() Kochana idź do apteki, albo zapytaj tą kumpelę farmaceutkę, może można jakoś zapobiegać ? |
|
|
|
|
#1979 |
|
Rozeznanie
|
aaneczkaCto ty zaczynaj i będzie superrr...u mnie jest tak że mówie tak tż idz sie myc jak wraca ja mowie ze ide sie myć on ma poscielac łóżko i mówie mu jak przyjde masz już być GOTOWY lub szykuj się na sex
i wracam i się zaczyna bez słowa,mojego i tak długo nie trzeba namawiać ![]() angelikaw co do suchości sutków to tego nie mam nie leje mi sie ale gdy sobie nacisne piers to z sutków wypływa ale jak naciskam to potem bolą sutki wiec tego juz nie robie |
|
|
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
mi tez z piersi nic nie leci... nic nie wycieka.. sucho.. ale jakos sie tym nie marwtie.. pokarm tak naprawde zaczyna sie po pordzie a jego wysyp jest do 3 dni po wiec mam jeszcze czas
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.

nie cierpi kiedy siedzę

- a tłuszczu tam nie ma jakoś więcej, więc nie wiem- kości mi się tam rozeszły czy co

W piątek wieczorem okropny ból od pępka w górę i zgaga, a wczoraj to samo, tyle, że ze zdwojoną siłą...
i to strasznie mam czarne włosy wokół pępka
Nie wiem co mam z nim zrobić, powiem lekarce na wizycie (idę w poniedziałek prywatnie). Jestem ciekawa czy to po ciąży zniknie czy zostanie. Nie chciałabym mieć hemoroidów. Już wystarczy mi, że przytyłam 10kg, mam koszmarny cellulit itd. to już jest dosyć atrakcji...