MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r. - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-22, 13:20   #1081
cate_
Zadomowienie

Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.

Dzień dobry
Tyle zacytowałam i wszystko mi uciekło Więc tak w skrócie

Dzieciaczki są śliczne
Ewciak mamy takie same bodziaki, szkoda tylko że nie mamy komu kibicować

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Heej

My już w domku
Cycuszek się zagoił, za tydzien kontrola..
Już myślałam że nas nie wypuszczą..
Mała przy wypisie ważyła 4080 Czyli kg w miesiąc

A teraz ja mam problem..
Myślałam że się TAM poprułam.. ale doczytałam ze to może być ziarnina.. takie 'dzikie mięso'.. Miala może któraś coś takiego..? Boje się że gin położy mnie do szpitala bo zazwyczaj się to wycina.. a ja już dosyć mam szpitali..

Byliśmy jeszcze na grillu.. ale się naaajaadłaam.. wogole mam takie fazy na kit katy ze szok.. wogole na słodycze
Fajnie, że już jesteście w domku
za to by się obyło bez kolejnej wizyty w szpitalu.

Bydgoszczanko super, że obyło się bez zabiegu

Co do teściowych to ja już na szczęście nie muszę słuchać że trzeba karmić piersią za to teraz ciągle na tapecie jest to, że małemu jest zimno, że mam go grubiej ubrać albo przykryć kocykiem

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 13:27   #1082
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość

Czy Wasze Maluszki juz sie usmiechaja? moj cosik probuje
slodziutki jest!
milego dnia dzielne mamusie!!!

tak szczególnie jak do niej mówie nie wiem czy ona czuje mój zapach czy to juz takie pełne swiadome usmiechy wydaje mi sie ze te 2 wogóle to jej sie dziobek nie zamyka i nawet do boku wózka gada wszystko z otoczenia jest dla niej ciekawe jak spi to sie przeciaga i strasznie przy tym tam mraucze a jak sie jej cos nie podoba to potrafi furczec jakby pies warczał ona juz nas sobie wychowała wieczorem po kąpieli musze sie z nia połozyc ona kładzie mi reke na policzku 5 min i spi jak zakleta (inny sposób nie wchodzi w gre jest marudna płaczaca itp itp) taka mała terrorystka ale kocham ja nad zycie

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20167857]A tu córeczka jako fanka futbolowa [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
A oto moja ulubiona minka Dorotki

no : love: a dorotka usteczka ma jak szpaczek jak moja tak robi to ja mówie i co tak te usteczka robisz jak głodny szpaczek

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
A my dzis konczymy miesiąc

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
U nas dziś pierwszy dzień bez tatusia - po miesiącu poszedł pierwszy dzień do pracy (najpierw urlop zdrowotny, potem opieka na mnie). Ale niestety z teściową. Przyjechała w niedzielę i siedzi. I mam problem nie chcę być niegrzeczna i zepsuć kontaktów, ale jak jej się kulturalnie pozbyć, bo ja jeszcze się nie zdążyłam sama małym w domku nacieszyć, ciągle ktoś ze mną jest a chciałabym pobyć troszkę sama? Doradzicie coś?? Żeby jej delikatnie dać do zrozumienia że może czas do domku??

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Gratki a mała śliczna
powiedz prawde ze dasz sobie rade a jakby co zadzwonisz

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 13:34   #1083
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Kciuki się przydały DZIĘKUJĘ
Nie muszę mieć zabiegu. Badało mnie 2 lekarzy, wszędzie czysto, wszystko w porządku. Może po prostu miałam już okres. Muszę siebie obserwować i zobaczyć za miesiąc, czy plamienia się powtórzą.

Tatuś przez 3 godziny spisał się dzielnie. Małą nakarmił, przebrał, utulił i zaliczył wizytę patronażową pielęgniarki środowiskowej

Tak ogólnie napiszę:
dzieciaczki macie cudne

Ważę już 1 kg mniej niż przed ciążą
Brzusio jeszcze jest, ale ja tak mam

: jupi:
bydgos a ty miałas jakies bóle lub cos w tym stylu ze lekarz niby tam cos zobaczył czy przez to łyzeczkowanie on taki podejrzliwy był i cie wysłał ??

ja mieszcze sie w połowe spodni wszystkie kg poszły sobie tylko troche biodra szersze mam

co do kolorów to do 3 miesiaca dzieciaczki bardziej interesuja wielkie malunki o kształtach prostych w kolorach czarno i białym lub kolorach bardzo rózniacych sie od siebie

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20171586]Suuuper

Moja u męża sutka chwyciła [/QUOTE]
chciałabym widziec jego mine moj 2 razy zdąrzył uciec ale kto to wie

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Luizka przez całą noc nie zrobiła kupki i teraz też nie może, tylko bąki puszcza - jak stary
to tak jak moja czasem moj brat sie na mnie popatrzy a to mała tak pierdy puszcza

moja siostra ja trzymała mała bąka pusciła i my z tz sie na nia popatrzelismy wiedzac ze to mała
siora z takim niewydarzoną miną i czerwonymi policzkami mówi - ej to nie ja to ona myslałam ze sie posikam

i własnie z tym mam pytanie czy na te głosne czeste pierdzenie zadziała espumisan ?? wiem ze takie gazy moga bolec tak samo jak kolka a ona ma takie krecenia czerwieni sie jakby chciała a niemogła i potem ida te pierdki

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 13:37   #1084
sparkly
Raczkowanie

Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia odnośnie nieprawidłowego napięcia mięśniowego i asymetrii ułożeniowej? Mam pewne obawy co do Igi, bo pręży się zupełnie inaczej niż Nadia i jakoś tak mocniej. Jak w sierpniu będziemy w Polsce to na pewno pójdziemy na kontrolę do neurologa bo w tym dziwnym kraju nikt o asymetrii nie słyszał
sparkly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 14:29   #1085
ewciak123
Raczkowanie

Cytat:
i my tez konczymy dzis miesiac))

100lat zatem

Bydgoszczanko, dobrze ze juz dobrze
ewciak123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 14:40   #1086
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ewciak123 Pokaż wiadomość
...
a mezus co? cycka nie moze pomasowac? niech sie wezmie do roboty w koncu takich duzych nie bedziesz miala wiecznie, niech korzysta
...
ooo co to to nie... sama się boję dotknąć, a co dopiero on? jeszcze mnie telepie na wspomnienie o miętoszeniu moich cycków przez położne w szpitalu...
Cytat:
Napisane przez Miira Pokaż wiadomość
Dziewczyny pocieszyłam się, że nie tylko ja mam problemy z karmieniem tzn aktualnie nie jest źle. Ściągam parę razy dziennie mleko laktatorem (puki co leci ciuuuuuuuuuuuurkiem w niecałe 10 min mam 80ml ) Mały się najada , ja wiem konkretnie ile zjadł. Do tego parę razy dziennie dostaje mieszankę Bebilon HA1 na podtuczenie i jakoś dajemy narazie radę. Już postanowiłam, że nigdy więcej nie przyłożę Małego do piersi Dla mnie ten ból jest nie do przeskoczenia. Wole odciąganie niż katusze i stres.
...
fajnie że dajecie radę. ja niestety odciągając wysysam z siebie bardzo niedużo... jakieś 30, w porywach 40 z jednej piersi...
Cytat:
U mnie jest zupełnie odwrotne. Mój mąż jest tak zaangażowany w opiekę nad maluchem, że hej. Dziś w nocy jak mały płakał siedział z nim i tulił go od północy do 3 rano i mnie nie obudził! Nie mogłam sobie wymarzyć lepszej pomocy z jego strony. Aż momentami jest mi głupio, że robi przy dziecku więcej niż ja (np. częściej go przewija)
...
mi też się anioł a nie mąż trafił. gdyby nie on to bym padła... w nocy wstaje, przewija, podaje mi do karmienia, robi co sie da, chociaż czasem też sobie pod nosem zaklnie no i dookoła mnie biega... a potem wychodzi na 12 godzin do pracy (na szczescie nie co dzien). ciekawe kiedy mu się znudzi
Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
...
2. Jakich używacie butelek? - ja mam TT ze smoczkiem wolnoprzepływowym i mam wrażenie, ze te butelki/smoczki są do doopy - mleko szybko leci, mała ledwo nadąża z połykaniem i często się krztusi...

I pytanko do mam, które już nie karmią: czy mleko w cyckach zanikło Wam samoistnie czy stosowałyście jakieś metody, żeby całkiem "wyschło"?
moja pije z takiego właśnie tt i jest ok, czasem coś wycieknie kącikiem. ale pasuje jej smok, to już nie będę eksperymentować.

a odnośnie mleka też się zastanawiam...
Cytat:
...
A ja mam pytanko o wasze figury Czy brzuchy wróciły już do swojego "normalnego stanu"? Dużo wam zostało jeszcze kg do zgubienia? Mi po przyjściu ze szpitala ubyło 5kg i 5 jeszcze zostało. Brzuch przypomina ciastolinę ale minęło dopiero 1,5 tyg od porodu. Pocieszyłam się tym że zmieściłam się w jeansy sprzed ciąży ale brzuchol wypływa z nich niezgrabnie
ja się czuję jak grucha 13 dni po cc...

po wyjściu ze szpitala ubyło mi 9 kg, zostało 5. a teraz nie wiem bo nie mam siły się zważyć od tygodnia...

ale w talii wcięcie, żebra kościste, tylko nisko na brzuszku taka piłeczka lekko okrągła. w 4 miesiącu taką miałam. nawet jak próbuję wciągnąć to się nie da... ciekawe kiedypójdzie precz... nawet na ćwiczenia niestety nie mam najmniejszej ochoty
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20160534]...w spodnie sprzed ciąży wchodzę- ciasno, ale jednak , ale bardzo mnie boli okolica cięcia, więc noszę póki co tylko dres i spódnice na gumce.
...[/QUOTE]
mi nawet ciążowe gacie przeszkadzają... chyba ze dres. "do ludzi" tylko w sukience mogę iść, albo chodzę jak zgięta. ciągle podświadomie się boję ze cos sobie uszkodzę...
Cytat:
A i jeszcze jedno czy wasze dzieci też wam robią kupkowe psikusy? U nas pod czas przewijania jest często ten sam scenariusz. Rozpinamy pieluszkę (np. jest kupka) i czekamy aż może Mały zrobi coś jeszcze. I tak czekamy, czekamy - nic nie idzie, to zmieniamy pieluszkę. Nie minie nawet 5 min i znów pieluszka pełna Także u nas pieluchy idą hurtem
...
norma a i jeszcze lubi sikac leżąc z dupką na wierzchu... płynie rzeczka płynie...

matko... pisałam tego posta jakieś 4 godziny n a raty...

mala jest ostatnio okrutnie marudna, tylko wiszenie na cycku, chociaz od wczoraj dokarmiamy mlekiem modyfikowanym... ona nadal wyciąga pyszczek i robi takie charakterystyczne "aha aha aha..." wasze też tak mają?

i coś już nie chce spać... jakby całą dobę czuwała... aktualnie leży na moich kolanach, bo nie da się od niej odejsc na krok, od razu ryk...
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 14:44   #1087
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
tak szczególnie jak do niej mówie nie wiem czy ona czuje mój zapach czy to juz takie pełne swiadome usmiechy wydaje mi sie ze te 2 wogóle to jej sie dziobek nie zamyka i nawet do boku wózka gada

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------
Luiza wczoraj gadała do pluszowego żółwika....ale się naśmiałam przy tym. Nagrałam ją na kamerę

Cytat:
: jupi:
bydgos a ty miałas jakies bóle lub cos w tym stylu ze lekarz niby tam cos zobaczył czy przez to łyzeczkowanie on taki podejrzliwy był i cie wysłał ??

i własnie z tym mam pytanie czy na te głosne czeste pierdzenie zadziała espumisan
?? wiem ze takie gazy moga bolec tak samo jak kolka a ona ma takie krecenia czerwieni sie jakby chciała a niemogła i potem ida te pierdki
Żadnych objawów nie miałam, tylko dłużej połóg trwał i na USG wyszło, że w macicy coś jest, na obrzeżu

Espumisan powinien pomóc.

kardashi, ewciak, za skończony miesiąc

Moja robi eche, eche

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2010-06-22 o 14:46
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 14:49   #1088
xxNiuniaxx
Raczkowanie

Witajcie
co do pampersów- my używamy tych białych, sensitive tak jak i chusteczek nawilżanych z tej serii. Wg mnie są super, tylko tatuś się pomylił i kupił jedną pakę rozm. 1 a drugą 2... spadają jej z pupci, wszystko obsikane Nawet te 1 były ciut za duże... Myślałam że tych jedynek poużywamy krótko, a tu się okazuje że jeszcze ho hooo...
Stary 2010-06-22, 15:00   #1089
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
no to sie cieszymy ze juz po wszystkim i ze mała juz tyle wazy

a co do tego poprucia widziała cie połozna ?? mnie wyciagała szwy i sprawdzała mnie powiedziała ze super sie wszystko zgoiło i ze ładnie wyglada nie wiem jak w srodku bo dopiero w piatek ide na wizyte i powiem wam ze mam portki pełne
Mnie nie oglądała położna.. Była u mnie tylko raz tydzien po porodzie. Zapytała tylko jakie miałam szwy. Ja mialam rozpuszczalne więc mnie nie oglądała. A potem był już tylko pediatra..

Ja też mam pełne portki..

Dziękuje za Blaneczkę kochane

A mi się przypomniało że miałam odebrać małej pesel.. i zapomniałam.. a to do 15..
pójdę jutro..

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 15:11   #1090
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
U nas dziś pierwszy dzień bez tatusia - po miesiącu poszedł pierwszy dzień do pracy (najpierw urlop zdrowotny, potem opieka na mnie). Ale niestety z teściową. Przyjechała w niedzielę i siedzi. I mam problem nie chcę być niegrzeczna i zepsuć kontaktów, ale jak jej się kulturalnie pozbyć, bo ja jeszcze się nie zdążyłam sama małym w domku nacieszyć, ciągle ktoś ze mną jest a chciałabym pobyć troszkę sama? Doradzicie coś?? Żeby jej delikatnie dać do zrozumienia że może czas do domku??
...
podziwiam, ze tez jeszcze masz sile na konwenanse... ja bym powiedziala wprost. albo niech mezus to zalatwi z szanowna mamusia,
Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
...
Wczoraj polozylam ja juz do lozeczka, dalam buzi na dobranoc, przytulilam sie do jej twarzyczki a ta mnie cap ustami w policzek i ssie
nasza ssie małżowy nos namietnie...
Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
...

Co do teściowych to ja już na szczęście nie muszę słuchać że trzeba karmić piersią za to teraz ciągle na tapecie jest to, że małemu jest zimno, że mam go grubiej ubrać albo przykryć kocykiem
moja tesciowa sie w to nie wtrynia, najwyzej pyta czy probowalismy czegos. a najlepsza jest babcia małża... a główke trzeba trzymac tak. a podłóz podusie bo jej twardo. a to cos tam. a wsztstkie rady z epoki "rodziłam w polu w czasie żniw"... no bez urazy, ale jak tu kobiecinie powiedziec ze durnoty gada? na szczescie nie musze jej czesto ogladac...
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 15:14   #1091
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Pytanie: czy Wasze dzieci dają sobie obciąć paznokietki? U nas idzie ciężko, a i tak jak obetnę, to są ostrawe i mała się drapie. Wczoraj drapnęła się pod okiem aż do krwi

Nasze słonko w ogrodniczkach i gadające z żółwikiem

Luiza

Stary 2010-06-22, 16:08   #1092
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Pytanie: czy Wasze dzieci dają sobie obciąć paznokietki? U nas idzie ciężko, a i tak jak obetnę, to są ostrawe i mała się drapie. Wczoraj drapnęła się pod okiem aż do krwi

Ja obcinam jak śpi. Bo inaczej by sobie nie dała obciąć. A wogole ma takie długie paznokcie, we mnie że nawet jak jej obetne to i tak się podrapie i tak.. i wogole strasznie szybko jej odrastają..

A Panna Luiza ślicznaa

Stary 2010-06-22, 16:30   #1093
ewciak123
Raczkowanie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2017569 7]
moja tesciowa sie w to nie wtrynia, najwyzej pyta czy probowalismy czegos. a najlepsza jest babcia małża... a główke trzeba trzymac tak. a podłóz podusie bo jej twardo. a to cos tam. a wsztstkie rady z epoki "rodziłam w polu w czasie żniw"... no bez urazy, ale jak tu kobiecinie powiedziec ze durnoty gada? na szczescie nie musze jej czesto ogladac...[/QUOTE]
znam tekst :rodzilam w polu pelnym kartofli na wykopkach

ale serio takie rady , mozna zachowac dla siebie tym bardziej ze epoka kamienia lupanego dawno za nami

bydgoszczanko....ile Twoja ma juz wzrostu?? jaki swietny kontakt z pluszakiem na drugiej focie

mojemu malemu tez na spiocha oncinam i robie to obcinaczka mini, zamiast nozyczek, jakos lepiej , 2minutki i paznokietki obciete...ale ostre tez sa...

cate...a tak z ciekswosci ile Twoj Aleksander wazy teraz majac dwa miesiace?dawaj footke w bodziaku

Edytowane przez ewciak123
Czas edycji: 2010-06-22 o 16:45
Stary 2010-06-22, 17:59   #1094
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sparkly Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia odnośnie nieprawidłowego napięcia mięśniowego i asymetrii ułożeniowej? Mam pewne obawy co do Igi, bo pręży się zupełnie inaczej niż Nadia i jakoś tak mocniej. Jak w sierpniu będziemy w Polsce to na pewno pójdziemy na kontrolę do neurologa bo w tym dziwnym kraju nikt o asymetrii nie słyszał
Sparkly, na razie jeśli chcesz poczytaj sobie o ćwiczeniach metodą Bobath i poćwicz - to taka fajna gimnastyka, ogólnie dla maluszków zalecana, dzieci ją lubią i pomaga przy asymetrii

Cytat:
Napisane przez xxNiuniaxx Pokaż wiadomość
Witajcie
co do pampersów- my używamy tych białych, sensitive tak jak i chusteczek nawilżanych z tej serii. Wg mnie są super, tylko tatuś się pomylił i kupił jedną pakę rozm. 1 a drugą 2... spadają jej z pupci, wszystko obsikane Nawet te 1 były ciut za duże... Myślałam że tych jedynek poużywamy krótko, a tu się okazuje że jeszcze ho hooo...
A ile teraz chusteczek używasz? Zmniejszyłaś ilość?

Cytat:
Ja obcinam jak śpi. Bo inaczej by sobie nie dała obciąć. A wogole ma takie długie paznokcie, we mnie że nawet jak jej obetne to i tak się podrapie i tak.. i wogole strasznie szybko jej odrastają..

A Panna Luiza ślicznaa
Małż obcina małej, gdy ona je Fajny sposób.

Kupiłam truskawki, a w lodówce chłodzi się piwo malinowe
Teraz gotuję krupnik na schabiku, straszną ochotę mam. Zawsze gotuję zupę jałową, nie na mięsie, to raz odmiana będzie.

Słuchajcie, wreszcie moje dziecko ŚPI. Kilka ostatnich dni w dzień spała tylko 2 godziny, lekki, słąby sen, w nocy 5-7 godzin z przerwami - takie bóle brzuszka były. Nie to samo dziecko!

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Zapodane przez Sialę-Balę

LITANIA WYRODNEJ MATKI:
Matka Wyrodna istota leniwa i wygodna jest.
Matka Wyrodna karmi niemowlę Danonkami, a zabawek nie myje co przepisowe 7 dni, tylko jak zaczynają się lepić.
Matka Wyrodna nie sterylizuje butelek, wyparza je również z rzadka. Matka Wyrodna czasami nie bawi się z niemowlęciem, ponieważ gdy ono bawi się samo,
Matka Wyrodna może posiedzieć przy komputerze/ poczytać książkę/ poobijać się nieco.
Matce Wyrodnej zdarza się z czystego lenistwa nie wychodzić z dzieckiem na spacer przez dwa dni.
Matka Wyrodna nie prasuje ubranek dziecięcych po obu stronach- robi to wówczas, gdy są wygniecione.
Na Matki Wyrodne często urządzane są nagonki na innych forach, gdzie przebywają głównie Matki Idealne.
Matka Wyrodna, choć czasami bluzgami rzuca, aż miło- ma Klasę.

0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 18:09   #1095
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

bydgoszczanko....ile Twoja ma juz wzrostu?? jaki swietny kontakt z pluszakiem na drugiej focie
Ma już całe 53 cm

Dziękuję za w imieniu Luizki

Jest kupa - mega Od razu dziecko odżyło

Luiza

Stary 2010-06-22, 18:23   #1096
ewciak123
Raczkowanie

Cytat:
Ma już całe 53 cm

Dziękuję za w imieniu Luizki

Jest kupa - mega Od razu dziecko odżyło
53??? no to Borys urodzil sie 54 a Twoja wydaje sie byc dwa razy wyzsza...moze to efekt jej smukłej sylwetki Borys to maly paker ;]

melduje ze jestem wyrodna matka...na pewno;]

Edytowane przez ewciak123
Czas edycji: 2010-06-22 o 18:24
Stary 2010-06-22, 19:45   #1097
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Mamusie mam pytanko do posiadaczek chust. Czy one się sprawdzają? Bije się z myślami czy kupić czy nie. Na różnych forach niby polecają... ale sama nie wiem
Stary 2010-06-22, 20:12   #1098
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20167805]
A odstawiam mleko moje calkowicie, wyszła nam wielka skaza białkowa, prawdopodobnie uczulenie na wiele pokarmów, i na razie tylko bebilon pepti może być.[/QUOTE]
a jak taka skaza się objawia? Wybacz, ale nie doczytałam.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20167857]A tu córeczka jako fanka futbolowa [/QUOTE]

Cytat:
zdziwiona? zaskoczona? jakby nie było- urocza.

Cytat:
i jesteśmy śliczne.

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Przymierzam się do kupienia chusty żeby móc kokolwiek zrrobić- tylko zastanawiam się czy elestyczną czy tkaną? czytałam różne fora i już głupieje. Macie może jakieś doświadczenie w tej materii?
kropka, szaja i ja zakupiłyśmy bebelulu model lulu.
Dziewczyny już swoje mają... ale chyba wciąż nie opanowały ich do perfekcji. Ja na swoją czekam, jutro powinnam dostać, to potem zdam relację.

Cytat:
Kciuki się przydały DZIĘKUJĘ
Nie muszę mieć zabiegu. Badało mnie 2 lekarzy, wszędzie czysto, wszystko w porządku. Może po prostu miałam już okres. Muszę siebie obserwować i zobaczyć za miesiąc, czy plamienia się powtórzą.
super, cieszymy się razem z Tobą.

Cytat:
Napisane przez sparkly Pokaż wiadomość
tu na wizażu jest wątek założony przez użytkowniczkę Kancia, na temat ćwiczenia metodą Voyty- dużo dziewczyn tam pisało z różnymi problemami poszukaj, poczytaj, może coś Ci się rozjaśni.

Cytat:

Cytat:
Mamusie mam pytanko do posiadaczek chust. Czy one się sprawdzają? Bije się z myślami czy kupić czy nie. Na różnych forach niby polecają... ale sama nie wiem
jutro powinnam dostać moja, to dam znać.
kropka, szaja opanowałyście już Wasze chusty?

kropka, Ty bodajże testowałaś różne nawilżające preparaty do kąpieli... napisz, który najlepiej się sprawdził? Tymek ma bardzo suchą skórkę, i mocno mu się łuszczy na dłoniach, stópki, w pachwinkach, na karczku, ... więc musiałabym coś natłuszczającego do kapieli lać.

I pytanie dla mamuś po cc: używacie pasów/ majtek ściągających? Ja mam pas i chciałabym już w nim chodzić, żeby szybciej z wiszącym brzuszkiem się uporać, ale nie wiem, czy on nie podrażni miejsca po cięciu? Czy są jakieś przeciwwskazania do używania takiego pasa jak się jest po cc?
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 20:25   #1099
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
53??? no to Borys urodzil sie 54 a Twoja wydaje sie byc dwa razy wyzsza...moze to efekt jej smukłej sylwetki Borys to maly paker ;]

melduje ze jestem wyrodna matka...na pewno;]
Ona na fotkach wydaje się większa
Luiza często trzyma rączki na "pudziana"

Też jestem wyrodna matka

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20184057]

kropka, Ty bodajże testowałaś różne nawilżające preparaty do kąpieli... napisz, który najlepiej się sprawdził? Tymek ma bardzo suchą skórkę, i mocno mu się łuszczy na dłoniach, stópki, w pachwinkach, na karczku, ... więc musiałabym coś natłuszczającego do kapieli lać.
[/QUOTE]

Jeśli mogę coś napisać.... parę razy wykąpałam Luizkę w Emolium, bo też miała bardzo suchą skórkę. Pomogło. Teraz nawilżam oliwką Nivea, problemu już nie mamy.

Luiza

Stary 2010-06-22, 20:36   #1100
Konto usunięte

Lea, jeszcze nie opanowałam przez perypetie skazowe

Ja używam parafiny zwykłej - skóra b. fajna

Skaza białkowa u nas to czerwona wysypka na buzi karku, uszach (b. charakterystyczne!), w zgięciach łokci/kolan, potem ropny wysięk i łuszczenie się, do tego po jedzeniu każdym KOSZMARNY ból brzuszka i płacz przez 1,5h.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 21:01   #1101
ewciak123
Raczkowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20184871]Lea, jeszcze nie opanowałam przez perypetie skazowe

Skaza białkowa u nas to czerwona wysypka na buzi karku, uszach (b. charakterystyczne!), w zgięciach łokci/kolan, potem ropny wysięk i łuszczenie się, do tego po jedzeniu każdym KOSZMARNY ból brzuszka i płacz przez 1,5h.[/QUOTE]

szaja a masz moze jakas fotke?? to wazne dla mnie bo nie wiem w koncu czy maly moj tez to ma cyz nie... a w sumie odstawilam nabial a nadal ma krostki na buzi, tez strasznie placze na kupke itd...moze to na inne pokarmy tez...a moze ten tradzik...aaaaaaaaaaaaa zwariuje...
Stary 2010-06-22, 21:07   #1102
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
tymczasem z najnowszych hitow ... dzisiaj odkrylismy z tatusiem ze nasz termometr do wody do kapieli jest do d..py! dostalismy temormetr elektroniczny taki co mierzy temperature takze powietrza i plynow, ekstra sprzet i postanowilismy dzis zmierzyc temperatue wody ... i jak sie okazuje ten rteciowy ktory uzywalismy do tej pory pokazywal zla temp i maly najprawdopodonbniej kapal sie wczensiej w 39 stopniach!!!
dlatego tak plakal,....a ze kapie tatus to ja nie sprawdzalam lokciem ...dopiero dzis...szoook....
mlodzi niedoswiadczeni rodzice...a ja myslalam ze wrazliwiecpowinnam sie sama wychlostac
Ale co z tym 39? Za dużo?

Dziś już nie ma mody kąpania w 37 stopniach. Dla większości dzieci to za niska temp.
Ja kąpię w temp. 38-40.
Przy 37 Daniel darł się jak wściekły.

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
Ja póki co karmię piersią i jestem z tego zadowolona Mały wisi na cycu raz dłużej,raz krócej ,ale co tam! Uwielbiam tą bliskość z dzieckiem. Te chwile jak szybko miną,że chcę się nimi cieszyć jak najdłużej

To i ja się pochwalę moją mróweczką,wczoraj skończył tydzień
Mam podobne odczucia...

Poród mi się nie udał, to może chociaż to...

Urocza mróweczka.

Cytat:

Macie jakies zamienniki pieluszek tansze ktore sie Wam sprawdzają?
Na wizażu polecane są:
- Dada z Biedronki - ale mnie pasują średnio, są jakieś takie sztywne;
- Lidlowe - nie używałam, bo u mnie w Lidlu nie ma tych małych;
- Baby Dream z Rossmanna - niezłe, ale nie aż takie tanie, w promocji ostatnio tańszy wyszedł Huggies; jednak w normalnej cenie owszem, tańsze;

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20167857]A tu córeczka jako fanka futbolowa [/QUOTE] Urocza kibicówka.

Cytat:
Cudna.

Cytat:
Śliczna malutka.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20167805]
Kropuś, a może synuń ma nietolerancję laktozy? To wcale nie musi objawić się wysypkami, a właśnie takimi brzusznymi problemami...
[/QUOTE]
Ano właśnie...

Dziś była u nas pediatra. Jestem załamana.

Stwierdziła, że:
- mały za dużo przybiera na wadze co oznacza, że je nie po to by się najeść, a np. żeby utulić ból (brzucha);
- mam kompletnie odstawić wszystko co mleczne, z jogurtami, serami i maślankami włącznie;
- mam nie podawać cycka częściej niż po 40 minutach od poprzedniego razu, choćby nie wiem co...
- mam odstawić wszelkie mleka modyfikowane;
- karmimy z jednej piersi max 10 minut, odbijamy... jeśli mały chce dalej dostaje z drugiej piersi max 15 minut, odbijamy i... koniec jedzenia; dajemy smoczek, wodę, słabą herbatkę, nie mleko...
- jeśli dziecko rzuca się na pierś, szarpie, wierzga, płacze, wypluwa, znowu się rzuca itd. tzn. że nie chce jeść tylko SSAĆ; np. właśnie po to żeby ukoić ból; wtedy stosujemy smoczek, wodę, ale nie jedzenie!
- nie ma co się cieszyć, że jemy truskawki i dzieciom nic nie jest, bo truskawki mogą wyjść... po roku; cytrusy owszem, widać zaraz, ale truskawki nie...
- żadnej czekolady, mimo że nie uczuliła, bo też działa na jelita malucha;

Czyli wszystko robię źle. Jestem beznadziejna.

Mam 5kg dzieciaczka, który cierpi przeze mnie. Mam doła...

Idę sobie wykopać jakąś jamkę i popłakać...

Miłego dziewczynki.

"Masz świra to go hoduj."

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-06-22 o 21:10
kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 21:18   #1103
araczki
Zadomowienie

Szajka ale Ci sie uczta zywieniow szykuje Ja popijam cidera bezalkoholowego jablkowego.
I ulga ogromna, ze z mala sie wyjasnilo co? Ty lepiej sie czujesz i Agatka pogodniejsza. Fajowo

Bydgosiu, dobrze ze nie musialas w szpitalu zostac, i ze byl to bledny alarm.
Luizka sliczna.
Pazurki obcinam jej jak spi albo pilnikuje ale i tak podrapana.

Ewcia, nasza Malwina tez ma identiko bodziaka kibica

U nas dzisiaj tfu tfu wieczor bez darcia sie. O 20 kapiel, potem zaczela marudzic troszke chociaz zjadla bez grymasow ale spac nie chce. Polozylam ja juz do lozeczka, karuzelka sie kreci ale najwyrazniej mala ma teraz okres czuwania, za cholera nie zasnie. Lezy sobie, macha dziwnie bo nerwowo lapkami i nozkami, sapie i albo smok albo karuzelka ja uspokaja.
Pewnie okolo 23 zje i moze zasnie.
Nie wiem czy takie dzieci juz kumaja, ze ciemno albo jasno ale u nas teraz ciagle jasno to jak ona ma rozroznic, ze ciemno to spimy

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Ano właśnie...

Stwierdziła, że:
- mały za dużo przybiera na wadze co oznacza, że je nie po to by się najeść, a np. żeby utulić ból (brzucha);
- mam kompletnie odstawić wszystko co mleczne, z jogurtami, serami i maślankami włącznie;
- mam nie podawać cycka częściej niż po 40 minutach od poprzedniego razu, choćby nie wiem co...
- karmimy z jednej piersi max 10 minut, odbijamy... jeśli mały chce dalej dostaje z drugiej piersi max 15 minut, odbijamy i... koniec jedzenia; dajemy smoczek, wodę, słabą herbatkę, nie mleko...
- jeśli dziecko rzuca się na pierś, szarpie, wierzga, płacze, wypluwa, znowu się rzuca itd. tzn. że nie chce jeść tylko SSAĆ; np. właśnie po to żeby ukoić ból; wtedy stosujemy smoczek, wodę, ale nie jedzenie!
- nie ma co się cieszyć, że jemy truskawki i dzieciom nic nie jest, bo truskawki mogą wyjść... po roku; cytrusy owszem, widać zaraz, ale truskawki nie...

Miłego dziewczynki.
u mnie wlasnie tak wygladaja wieczory. Identycznie jak napisalas...
Truskawki podjadalam ale nie bede...a co moze stac sie po roku, jak moga sie objawic? Mowila cos lekarka?

A beznadzijna nie jestes. No co Ty. Skad moglas wiedziec. Uczymy sie na bledach, cale zycie. Zareagowalas bardzo syzbko. Obserwowalas Daniela, wiedzialas, ze cos zlego sie dzieje i masz prawdopodobnie diagnoze. Teraz bedzie juz tylko lepiej
Poplacz sobie dzisiaj a jutro bedzie lepszy dzien. Zobaczysz

körö körö kirkkoon

Edytowane przez araczki
Czas edycji: 2010-06-22 o 21:19
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 21:25   #1104
marrticzka
Zadomowienie

Kobitki, ja tu niestety jeszcze nielegalnie, ale musialam do was zajrzec, bo mam dylemat.
Otoz mam pytanie: czy dogrzewacie pokoje bejbikow przed kąpielą?Tak sie zastanawiam, czy nie zamowic jakiegos grzejniczka elektrycznego na allegro, ale nie chce kupic jakiegos chinskiego bubla. plisss, help

23.06.2010- NAJPIEKNIEJSZY DZIEŃ W NASZYM ŻYCIU

http://www.suwaczek.pl/cache/fa9b5ce760.png
marrticzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 21:28   #1105
kardashi
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20184057]a

i jesteśmy śliczne.

[/QUOTE]

Dziękujemy

Ja stosowałam Oilatum. Też miała taką skóre suchą i łuszczącą.. Ale po kąpieli w tym nie zauważyłam żeby była jakos super nawilżona. Większe efekty zauważyłam po mleczku nievea, nie była już taka sucha i łuszcząca..

Cytat:
Ale co z tym 39? Za dużo?

Dziś już nie ma mody kąpania w 37 stopniach. Dla większości dzieci to za niska temp.
Ja kąpię w temp. 38-40.
Przy 37 Daniel darł się jak wściekły.

Ano właśnie...

Stwierdziła, że:

Miłego dziewczynki.

Ja tez nie kapie w tych 37 stopniach. W sumie nie wiem w ilu bo nie sprawdzam termometrem. Kąpie w poprostu w takiej jakiej i ja bym się kapała i mała nigdy mi nie płakała podczas kąpieli..

Słońce nie jesteś beznadziejna
Danielek płakał, chciał jeść to mu dawałaś jeść.

A swoją drogą ile Ci przybrał od urodzenia ?

Stary 2010-06-22, 21:35   #1106
Konto usunięte

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20184871]Lea, jeszcze nie opanowałam przez perypetie skazowe

Skaza białkowa u nas to czerwona wysypka na buzi karku, uszach (b. charakterystyczne!), w zgięciach łokci/kolan, potem ropny wysięk i łuszczenie się, do tego po jedzeniu każdym KOSZMARNY ból brzuszka i płacz przez 1,5h.[/QUOTE]
ja też używam parafiny- dobrze nawilża, ale czasem trudno wsmarować ją w różne zakamarki i zagięcia- jak dzidek się uprze, że rączki ni sprostuje, to nie ma bata. I pomyślałam sobie, że tłusta woda wszędzie wlezie. , więc wszystko nawilży.
np Tymkowi strasznie się łuszczy skóra między paluszkami u rączek i nóżek- trudno tam wsmarować parafinę.

Aha, tak wygląda skaza białkowa. dzięki za wytłumaczenie.

Cytat:
Na wizażu polecane są:
- Dada z Biedronki - ale mnie pasują średnio, są jakieś takie sztywne;
- Lidlowe - nie używałam, bo u mnie w Lidlu nie ma tych małych;
- Baby Dream z Rossmanna - niezłe, ale nie aż takie tanie, w promocji ostatnio tańszy wyszedł Huggies; jednak w normalnej cenie owszem, tańsze;

Stwierdziła, że:

co sie pieluszek tyczy:
-Dada z Biedronki- według mnie też są za sztywne.
-Babydream z Rossmanna- oki.
-Lidlowskie toujours- najlepsze według mnie.

co to znaczy, że Daniel za dużo przybiera? tzn. ile przybrał w miesiąc? Maksiu w pierwszym miesiącu przybrał 1200g, - też więcej niż norma, a nikt mi nic nie mówił, dziecko prawidłowo się rozwijało, i nie ma i nigdy nie miał problemów z nadwagą, .

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
Napisane przez marrticzka Pokaż wiadomość
Kobitki, ja tu niestety jeszcze nielegalnie, ale musialam do was zajrzec, bo mam dylemat.
Otoz mam pytanie: czy dogrzewacie pokoje bejbikow przed kąpielą?Tak sie zastanawiam, czy nie zamowic jakiegos grzejniczka elektrycznego na allegro, ale nie chce kupic jakiegos chinskiego bubla. plisss, help
ja nie dogrzewam.
Ale kąpię w łazience, w której wcześniej kąpiemy się wszyscy po kolei: Maksiu, ja, TŻ- więc to pomieszczenie robi się ciepłe z pary- bo ja kapię się niemalże we wrzątku.

Cytat:
Ja stosowałam Oilatum. Też miała taką skóre suchą i łuszczącą.. Ale po kąpieli w tym nie zauważyłam żeby była jakos super nawilżona. Większe efekty zauważyłam po mleczku nievea, nie była już taka sucha i łuszcząca..
aha... czyli póki co pozostanę przy parafinie, a do kąpieli kapnę odrobinkę oliwy z oliwek.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 21:38   #1107
Konto usunięte

Cytat:

Poród mi się nie udał, to może chociaż to...

Ano właśnie...

Stwierdziła, że:

Miłego dziewczynki.

1. Nie udał ci się? Toż synunia masz przecież! A absolutnie nie jest twoją winą, że komplikacje były

2. Już ci napisałam, no

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Szajka ale Ci sie uczta zywieniow szykuje Ja popijam cidera bezalkoholowego jablkowego.
I ulga ogromna, ze z mala sie wyjasnilo co? Ty lepiej sie czujesz i Agatka pogodniejsza. Fajowo

Pewnie okolo 23 zje i moze zasnie.
Nie wiem czy takie dzieci juz kumaja, ze ciemno albo jasno ale u nas teraz ciagle jasno to jak ona ma rozroznic, ze ciemno to spimy
Ano Najważniejsze, że jest lepiej. A uczta to skutek uboczny

No myślę, że nieco córa jest zdezorientowana tą jasnością

U nas właśnie stękanie, kupa idzie Ale normalne kwękanie takie, do którego taki mały układ trawienny ma prawo.

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Lea, ja tę parafinę do kąpieli dodaję, do wody właśnie
Stary 2010-06-22, 21:39   #1108
Konto usunięte

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20187370]
Lea, ja tę parafinę do kąpieli dodaję, do wody właśnie [/QUOTE]
aha...
Stary 2010-06-22, 22:30   #1109
xxNiuniaxx
Raczkowanie

szaja, zuzywamtrochę mniej, staram się nie robic tak że wycieram raz i do kosza

Czy macie elektroniczne nianie? Czy raczej uważacie je za zbędny gadżet?
Ja mam, przyznam że ciężko by było mi zostawic śpiącą małą w łóżeczku i sama iśc np. się wykąpac... a tak biorę kamerkę i widzę czy np. nie przekręciła się na buzię... mam na tym punkcie jakąś obsesję

Co do pasów Lea, mam taki jeden, ale nie poporodowy.. kupiłam kiedyś pod jakąś kieckę mam zamiar go nosic, ale obawiam się jeszcze trochę o bliznę...

A jak z kąpielami w wannie po cc? Jestem miesiąc po... jak to wygląda u Was?

Edytowane przez xxNiuniaxx
Czas edycji: 2010-06-22 o 22:34
xxNiuniaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 22:40   #1110
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Stwierdziła, że:

Miłego dziewczynki.

Jak możesz pisać, że jesteś beznadziejna? Przecież nie chciałaś dziecka głodzić. Popłacz sobie , będzie Ci lepiej
Myślisz, że ja ( chociaż mam już starsze dziecko ) wszystko wiem? Też dowiaduję się o wielu nowych rzeczach, np. o truskawkach ( jadłam ostatnio trochę, bo robiłam ciasto ) i mam nadzieję, że małej nic nie będzie Więcej nie będę
Tulam Cię mocno

Wiesz przecież, że ilu ludzi tyle zdań na jeden temat. Porozmawiaj z innym lekarzem.

Luiza prawie podwoiła swoją masę urodzeniową i pediatra była zachwycona.

Cytat:
Napisane przez marrticzka Pokaż wiadomość
Nie dogrzewam, kąpię w łazience.

Luiza

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2010-06-22 o 22:48
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości