|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VIII- w powodzi procentów!
Cytat:
no właśnie nie wiem, nigdzie w internecie nie jest napisane, że jak brat ma to ja nie mogę się ubiegać. jest tylko, że każdy student może, także pewnie nie ma to wpływu. tylko zastanawiam się jeszcze nad poręczeniem. czy jeżeli mój ojciec poręczył bratu, będzie też mógł poręczyć mi. bo np. dziadek chciał poręczyć bratu, ale ze względu na wiek (78lat) nie może...
|
|
#3152 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą, szczerze mówiąc jak dostanę kredyt, jestem w stanie te 600zł płacić na mieszkanie bo zwyczajnie nie widzę siebie w akademiku a teraz jak patrzę na ceny akademików, to za te same pieniądze można mieszkanie znaleźć... ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- ![]() tak źle to nie jest ![]() no, ale rodziców zwyczajnie nie stać, na kompletne utrzymanie mnie na studiach. mama niby szuka pracy, ale co może znaleźć kobieta w wieku 47lat, ze średnim wykształceniem, bez większych znajomości, w takim mieście jak Radom. w zeszłe wakacje znajomą poleciła ją na swoje miejsce, mama popracowała całe ... 10dni, bo szefostwo wzięło swoja sąsiadkę, za którą nie muszą płacić ZUSu, bo ona płaci sobie KRUS... ;] jak przeglądam oferty pracy, to patrzę coś dla mamy, ale szukają młodych, z doświadczeniem, do 30roku życia, dyspozycyjnych
|
|
#3154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mama go uwielbia, jest największą dumą i radością, zawsze ma prawo być zmęczony i jest najpiękniejszy na świecie poza tym ma taki charakter, że potrafi jej dowalić bardziej niż ona jemu. Jak ona coś mu powie, to on zaczyna jej tak cisnąć, albo gadać tak od rzeczy, że ona ma dość i idzie do swojego pokoju. Nie dał się nigdy zastraszyć. Ja zostałam wychowana w bezwzględnym szacunku do matki, wszystkie słowa sprzeciwu stają mi w gardle. Ale brat był zawsze rozpieszczany i uwielbiany, i mógł mówić co chciał bez poważniejszych konsekwencji. Poza tym wszystko po nim spływa ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Kasia, może spróbuj tego co ja, z poręczeniem państwa? http://www.bankbps.pl/klienci-indywi...dyt-studencki/ |
|
|
|
|
#3155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3157 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jakby 100 lat miała, u mnie przy biurku to samo. teraz mam dywanik pod krzesełkiem i jest okej. tego to nawet najstarsi górale nie wiedzą. ![]() na razie czekam aż mi od mamy przelew pójdzie, zgupiała kobieta, 1000 mi przelała, chyba na wszystkie uczelnie w Polsce poskładam. 14. stosuje mój dyrek. nie raz widzę, jak jakieś uczniaki mu drewno na podwórku rąbią ![]() Cytat:
Widzimy się za tydzień ! ![]() Cytat:
Cytat:
I po drugie, tak nie można ! Cytat:
ale ona ma słabą psychikę, trudne to nie jest.Już mi szuka wszasów lasy mynyt na Krecie czy Rodos na lipiec, bo chce się mnie pozbyć |
||||||
|
|
|
#3158 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie sądzę, że Krk można chociaż Ty byś pewnie pokoju szukała? w takim mieście jak Warszawa też mojej mamie było bardzo trudno cokolwiek znaleźć. znalazła w końcu, po wielu latach poszukiwan, po odbyciu stażu za 700 zł miesięcznie. znalazła, ale za psie pieniądze i gdyby nie kasa od taty, to by na rachunki nie starczyło kupe kasy kosztuje mieszkanie, naprawde...Cytat:
![]() bierz z niego przykład i tyle. a wstawia się za Tobą? Cytat:
|
|||
|
|
|
#3159 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zaradną przede wszystkim tak to już jest w tym kraju.. osobom starszym ciężko znaleźć pracę, eh.
|
|
#3160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3161 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. no może aż bym tak nie krzyczała ![]() Cytat:
a nie możesz sobie eksportować listy na serwer ? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
łap się wszystkich możliwości, jeśli jest jakaś szansa na kredyt to postaraj się . bo kurczę długoo tak nie wytrzymasz ;/ Cytat:
![]() Cytat:
muszę sobie tez poczytać o tym kredycie studenckim. |
|||||||
|
|
|
#3162 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Musiałaś mnie sprowadzić na złą, okrutną i podłą ziemię ? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja zrozumiałam. Cytat:
Moja siostra też od tego roku studia, czyli ok. 2000 zł. To kosmiczna kwota. Postaram się o jakąś pomoc socjalną, pewnie wezmę kredyt studencki, a w weekendy praca. Mój tata miał kiedyś firmę z oknami, dobrze zarabiał, na tyle by zapewnić dobry byt 5 osobom. No ale ta choroba zmieniła nasze życie całkowicie. Praktycznie zarabia tylko mama + renta chorobowa taty. Wiem, że rodzice chcą sprzedać samochód dostawczy z myślą o studiach No ale mimo wszystko staram się być dobrej myśli. ![]() Cytat:
No nie wiem co powiedzieć, nie wyobrażam sobie, żeby matka mogła tak zachowywać się w stosunku do własnej córki. ![]() Tak jak dziewczyny pisały - ja też bym się wyprowadziła.
|
|
#3163 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzeba wszystko wrzucać do specjalnej szklanki, on to pewnie kontroluje. Nie można, i co? Nie podoba się, to do widzenia, jest pełno chętnych na ich miejsce ![]() Staram się, ale generalnie bardzo rzadko udaje mi się przebić przez tę moją żałosną skorupę. Paradoksalnie, częściej ja za nim, kiedy ona nie wie, o co mu chodzi. Jedyne, na co stać jego, to "I co, na cześć się to skończy? Proszę mi się tu przytulić", kiedy wróciłam do domu w niedzielę
|
|
|
|
|
#3164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może nie powinnam tak dopytywać, ale ta choroba jest uleczalna? jest jakis powód jej? ale niefajnie... . a ja sobie wyobrażam, szczególnie jak ma depresję...
|
|
|
|
|
#3165 |
|
Zadomowienie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;20202588]okej ;D.
a nie możesz sobie eksportować listy na serwer ? [/QUOTE] Z mobilnego gg i web gg się nie da I ja chyba też tak muszę w końcu zrobić. |
|
|
|
#3166 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i sama też nie będę w tym mieście, bo kilka koleżanek z LO wybiera się do Krakowa, także w kilka osób łatwiej coś znaleźć... z Radomia dość sporo osób do Wwy dojeżdża mój ojciec do Piaseczna i widzę jakie to męczące jest... ale prawda jest taka, że osobom pow. 40roku życia znaleźć pracę jest ciężko... Cytat:
|
|
#3167 | |
|
Zadomowienie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;20202588]do września jeszcze masa czasu, także sie coś wymyśli
[/QUOTE]w lipcu dopiero będzie odświeżanie, a w sierpniu wyjeżdżam na wesele a później powczasować więc we wrześniu będzie idealnie ![]() Cytat:
w Łodzi jest ten koncert? ed : już sobie doczytałam w necie Ostatni przed dłuższą przerwą polski koncert Porcupine Tree odbędzie się 17 lipca 2010r. w Łodzi w Klubie "Wytwórnia" (Toya Studios) przy ul. Łąkowej 29 o godz. 20.00 ale bilet 125zł ![]() to malutko! ![]() cieszę się
http://zakupoholizm-pelna-geba.blogspot.com Edytowane przez chiddy Czas edycji: 2010-06-23 o 14:40 |
|
|
|
|
#3168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no może mu zależało na tym, żeby było dobrze... na swój sposób starał się pomóc
|
|
|
|
|
#3169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam zawsze staram się myśleć pozytywnie
|
|
#3170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze trzeba wspomnieć, że nie ma prawa jazdy, nie zna żadnego języka..
![]() dla mężczyzn jest więcej, bo chociaż fizyczne są ![]() |
|
|
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież składam, na politechnikę ![]() A my jesteśmy z Tobą |
|
|
|
|
#3172 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale za to jakie koncerty oni dają, warto iść, a ja jeszcze słucham takiej muzyki to tym bardziej. Wiesz może gdzie ten klub jest ? |
|
|
|
|
#3174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na co, na co? ![]() w końcu to Żbiki!
|
|
#3175 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3176 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
buu Cytat:
![]() .no to do września myślę że uda mi się do Ciebie dotrzeć .
|
||
|
|
|
#3177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zaburzenie afektywne dwubiegunowe. Depresja + manie, innymi słowy albo szalone górki albo doooooły. Może to dziwnie zabrzmi, ale ja wolę, gdy tata jest w dołku, bo w manii robi okropne, nieperzymyślane decyzje. Ostatnio zaciągnął kredyt na sporą sumę, bez powiadomienia mamy. No a te dołki łączą się ze szpitalem psychiatrycznym, bo, nietstety, mojemu tacie leki nie wystarczają, potrzebne są wstrząsy elektryczne. No i nie jest to uleczalne. Jakoś co 3 lata psychiatryk, niestety. A ja o jego chorobie dowiedziałam się w gimnazjum, mama nie dała nam tego wcześniej poznać, że coś jest nie tak.
|
|
#3178 | |
|
Zadomowienie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;20203170]a ile Twój brat ma lat?
buu.[/QUOTE] 16. Noo, to jest beznadziejne. Dobrze, że Ciebie przynajmniej mam na tej liście co jest na serwerze ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biotechnologię + jakieś tam coś, na co nie chcę iść, ale wpiszę żeby się to wpisowe nie zmarnowało. ![]() Cytat:
coś z koncertówki Porcupine. Edytowane przez Karmenka Czas edycji: 2010-06-23 o 14:58 |
||
|
|
|
#3180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aczkolwiek pomyśl, że taki wynajem za jakiś czas to też dobra rzecz, bo w końcu to będzie stały dopływ gotówki. a za pare lat mogą się ceny zmienić jeszcze na gorsze ![]() widziałyście TRAILER SHREKA 4? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.

rozumiem. ale w takim wypadku kredyt studencki i akademik zdaja sie byc formalnoscia?
bo zwyczajnie nie widzę siebie w akademiku 

składasz to wydrukowane + wpłatę + świadectwo (skąd Ty tyle nabierzesz?) + ksero dowodu + zdjęcia + chyba tyle 
jakby 100 lat miała, u mnie przy biurku to samo. teraz mam dywanik pod krzesełkiem i jest okej. 

FUCK YEAH, THAT'S A REASON.