|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wasze opisy na GG, częśc XIX.
NieidealnaJa, Toogether93, pauliiszta - dziękuję pięknie
![]() _____ Jestem tylko zwierzyną łowną w świecie potocznie zwanym miłością.
Nie umiem mówić pięknie o miłości. Nigdy nie umiałam. Zawsze palnę jakąś gafę, przeinaczę słowa... W każdym bądź razie chciałabym powiedzieć... Bądź moim musli na śniadanie i płatkami Nesquik na kolację. Krótkotrwały romans z długotrwałymi skutkami ubocznymi. Potraktował miłość jak jazdę pociągiem. W najbardziej nieoczekiwanej chwili zaciągnął hamulec bezpieczeństwa. Nie doczekał nawet do kolejnej stacji. Wiem, że jestem jak Mount Everest dla początkującego taternika. Lecz proszę, nie poddawaj się w połowie trasy... Na wszystkich kursach pierwszej pomocy byłam jedną z najlepszych. Na cóż mi to wszystko było. Miłość zmarła mi na rękach. W bałaganie zwykłych chwil... Odnajdź mnie. Przysięgam, tyle miłości, co w jego oczach, nie widziałam jeszcze nigdzie. Wezmę oddech. Później drugi. Spójrz jak balansuje moja klatka piersiowa. A później przestanę oddychać. Zobaczysz ruchy serca, co się rwie do Ciebie. Przemieliłam za wczasu swoje serce, żebyś odchodząc nie musiał się jeszcze męczyć jego deptaniem. Nie chcę by wracał, bo nie wyszło mi z kimś innym. Nie jestem szalupą ratunkową na tonącym statku. Żal jest czymś nierozerwalnym z rozstaniem, nie mylcie tego z pragnieniem powrotu. Zawsze czekam. Ze łzą w oku spoglądam przez ramię nasłuchując znajomego odgłosu kroków na schodach. Ach, ileż to już lat?... |
|
|
|
#4382 |
|
Zakorzenienie
|
" czy wiesz, co to jest strach pustego dnia...? Jeśli to nie jest miłość to chyba Bóg jest ślepy Na głowie tyle spraw, a na nie tylko jedno zycie . jak słuchać to tylko głosów przyjaciół W nocy moje ciało odpoczywa , mózg nie chce się wyłączyć Przeszłość oznacza tylko kim byłam kiedyś, a nie kim jestem teraz "
|
|
#4383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja droga, opisy nie swojego aurotstwa mamy w zwyczaju dawać w cudzysłów. ten opis wymyśliłam sama. zresztą dwa pozostałe też nie są Twojego autorstwa.
![]() __ 'jesteś jak pierwszy papieros. tak bardzo mnie kusi żeby Cię spróbować, a wiem, że jak już spróbuje to będę chciała coraz więcej.' 'trudno się na nowo przyzwyczaić do obecnego stanu rzeczy, wolałam tamten bezkres myśli i swobodę uczuć.' |
|
|
|
|
#4384 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
teraz skarbie będzie mnie tu coraz mniej brak czasu ![]() ohh ahh 'Idź już spać, połóż się do łóżka, śpij, jutro musisz być, iść, biec, uśmiechać się, mówić, kazać, nalegać, postawić na swoim, jutro znowu musisz wyjść, prosto się trzymać na szpilce dziesięć centymetrów, czarne koronki i pończochy, włosy, twarz, oczy, rzęsy, jutro musisz znowu być pyskatą szczęśliwą smarkulą, jutro musisz znosić humory, przyjmować na klatę, być silniejsza, mocniejsza od, nie tęsknić do, nie pragnąć, nie potrzebować, nie chcieć, potrafić bez, jutro znowu musisz być ferst klas.' Może tak jest lepiej, może tak właśnie trzeba to ja robię złe rzeczy, to ja zdradzam kłamię kręcę naginam udaję manipuluję niszczę, uważaj, robię to z premedytacją i bez wyrzutów sumienia, niech cię nie zwiedzie niewinny uśmiech, niech cię nie zmyli infantylne szczebiotanie, wystarczy chwila słabości, chwila twojej nieuwagi i jestem nie do opanowania. Nie lubię obietnic, słów na wiatr i upierania się przy swoim, kiedy ja wiem swoje. Nie ukrywam, jest mi wyjątkowo dobrze. Tak bardzo,że chyba o wszystkim nie wiem. ![]() ![]() ![]()
Zawieszona w hamaku pragnień...spod przymknietych powiek przygladam się ludziom... Edytowane przez Margaretta_1 Czas edycji: 2010-06-23 o 20:41 |
||
|
|
|
#4385 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
cudne ! kradnę na podpis kreskowa dzięki mała ![]()
|
|
#4386 |
|
Zadomowienie
|
Jesteśmy okropni w niekochaniu siebie. Czasem po odłożeniu słuchawki czujesz się zraniona. Cierpisz i wiesz, ze ten ból będzie narastał. Rozmowa była przykra, a jednak smutno ci że się skończyła. -myślę ze mogłam ja gdzieś zgubić... -kogo? -sama siebie Kupiłam ci takie ciasteczka z nadzieniem ekstra, bo ciebie tez kocham ekstra.. Chwile te były tak cudowne, że skutecznie popsuły jej resztę życia. |
|
|
|
#4387 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
______________ 'I’m not giving up. Cause if I give up
then what am I supposed to do? All these dreams never will come true. Without You.' Nie poddam się. Bo jak się poddam to co ja mam właściwie zrobić? Wszystkie te marzenia nigdy się nie spełnią. Bez Ciebie.
|
|
|
#4388 |
|
Raczkowanie
|
Nie musiała patrzeć na krople deszczu , które natarczywie osadzały się na szybie . Nie musiała słuchać tandetnych piosenek , nie musiała oglądać po raz setny ich zdjęć . Nie musiała tego wszystkiego robić by przypomnieć sobie jak bardzo ją skrzywdził .
Mimo tego wszystkiego , nadal odtwarzała sobie w głowie jego uśmiech , słowa , rytm bicia serca . Robiła to wszystko zamykając oczy , bo zwykła szara codzienność ją przytłaczała . Każdego poranka , po nieprzespanej nocy zastanawiała się czy będzie miała siłę wstać , stawić czoła wszystkim problemom . Wydawało się że wszystko jest takie samo , tylko że z jego odejściem dla niej słońce zgasło .
|
#4389 |
|
Rozeznanie
|
będę przy tobie, nie pytając o zdanie 'czy mogę?' -chybaoszalałeś. -tak, odkąd Cię zobaczyłem. [rozmowa z reala] "-Proszę mi powiedzieć: kto wczoraj podczas mszy dosypał do kadzidła marihuany? -Ja nic nie wiem. -Jak zwykle... -Ja chciałem tylko, żeby radośnie i wesoło było. -Przez całą mszę?! -To trochę trzyma... Ale za to jak hosanna poszła! Ja pierwszy raz falę w kościele widziałem." ![]() |
|
|
|
#4390 |
|
Raczkowanie
|
Uśmiechnęłam się do stojącego naprzeciw mnie pustego fotela . Pogodzona z faktem, że odszedłeś i już nigdy nie wrócisz . Powoli wchodziłam na małe, szare schodki , jakby napawając się urokiem chwili.
Wcale nie jestem z siebie dumna. Wcale się nie cieszę . Jest zupełnie inaczej niż to sobie wyobrażałam .
|
#4391 |
|
Przyczajenie
|
ajjj, pierwszy raz ktoś mnie okradł .
jakie to cudowne uczucie _________________________ _________ nie możesz stać się człowiekiem, przejmując po prostu kontrolę nad ludzkim ciałem . pewne rzeczy nie zmieniają się z czasem . 'nasze serca stanęły, w dniu, gdy on został sam .' nawet gdy stoję na najwyższej z otaczających mnie gór, dosięga mnie dołek . bądź moją bestią . sny zlewają się z szarą rzeczywistością .
|
#4392 |
|
Zadomowienie
|
jestem
co byś zrobił gdybyś wiedział, że po raz ostatni słyszysz mój głos ? jeśli nie wrócisz, nie będzie nadziei, niczego. odejdę bez ciebie z moim smutkiem, pijąc deszcz. Już nie ma ciemnej oprawy oczu, nie pachnie wanilią, nie stara się wyglądać perfekcyjnie. Nie musi. grono.
|
#4393 |
|
Zadomowienie
|
♥
NieidealnaJa - dziękuję po raz kolejny, bardzo mi miło. ;* ♥ Miała szaleńczą ochotę na bez, na pola pełne soczystej zieleni i na bezmiar wolności, której tak jej brakowało.. Postanowiła, że kiedyś rzuci to wszystko i położy się na łące. Tak po prostu.. i pragnęła zachodów słońca i nagich kąpieli nocą i podróży pociągami i sukien zwiewnych pragnęła i śniadań do łóżka, rozmów do późna.. Miała w sercu ogromne pokłady delikatności, trochę perspektyw, planów, uśmiech upchany w kieszeń i brak słońca za oknem.. Niepokojący szmer w sercu burzył jej spokój, a oczy patrzyły - nieufne.. Zasypiała dotkliwie odczuwając brak jego obecności przy swoim boku. Zasypiała.. Kochała go mieć w swoim wymiarze.. Wymiarze czterech ścian, które często były nabrzmiałe smutkiem i przemoczone łzami. Wtedy zaś były drżące uśmiechem.. Obezwładniały ją wspomnienia tamtych chwil.. Chwil, które nie powinny się wydarzyć, a które żyć miały w niej już zawsze - nieśmiertelne.. ...
|
|
#4394 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
what is love?
it's what make your cell phone ring everytime i send text messages czym jest miłość? to coś, co sprawia, że twój telefon dzwoni, za każdym razem, gdy ślę smsy
|
|
#4395 |
|
Wtajemniczenie
|
Toogether93 - kochanie, miłość jak najbardziej odwzajemniona.
Czekam na Ciebie <3 ;*** Nazajutrz zginie blask twoich oczu, blask który był odbiciem w moich źrenicach. Jestem tu. Czujesz mnie, choć wiem, że wcale tego nie chcesz. Zakochać mogę się. Tylko pozwól, że nie dziś. Zobaczymy co przyniesie jutro. Powiedz, że na dnie, tam na samym dnie mojego serca, znajdę twoje dłonie, do ogrzania mnie, że nie zapomniały, jak głaskać moje policzki, gdy mi źle.
|
#4396 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ________________ - co robisz? - nic specjalnego. - oh.. przestań! wszystko co robisz jest niezwykłe. chodzimy bezpiecznie po brzegach chmur, pilnuje nas nocny bełkot, szaleńczy ruch grawitacji. choć to niegrzeczne, nieskładne, to są przy nas anioły. jest dobrze, ptaki bez głów spluwają w nas wczesną jesienią. na nierozpoczętych rozmowach, wszystko skończone. Nie szukaj mnie już dłużej wśród twarzy ulicznych latarni, Nie przeszukuj ulic , miejsc zupełnie ci obcych. aby mnie odnaleźć. Przepadło moje spojrzenie wraz z zachodzącym słońcem Dzień już cię nie ogrzeje Tak jak moje ramiona. Zagubiona wśród miliona głów , O kruchym sercu Stracona Jak nadzieja. Już mnie nie odzyskasz... A życie zakołysało się do rytmu, rytmu nadanego z serca Wszystko emanowało radością nagrzany piasek jakże zwyczajny ukazywał drogę,źdźbła trawy zostały ozdobione kroplami rosy, jak łzami szczęścia. Drzewa poruszyły się z wiatrem Ukazując wahanie Spienione fale zerwały się A ich ciemny kolor przerażał... miłościo! - jesteś niewdzięczną kochanką która stwarza jedynie pozory nie chce myśleć o bólu, jako o czymś koniecznym. Tak delikatnie objęta wiatrem. Jestem. Po skórze ślizgają się krople deszczu, którego pełno ostatnio w moich myślach do poduszki. Zaciskam powieki. Pozwalam rzęsom opaść na policzki i ukołysać je do snu. Przestaję rozumieć swoje usta i dłonie. Przybieram sztuczne odbicia w lustrze. Chowam się gubiąc gdzieś resztki stanowczości. Od dziś nie lubię śnić. I pogubiłam gdzieś Twoje ramiona w krzyku i łzach. Utajonych.
Myślę że cała magia w słowach "Obiecaj mi" jest w tym że masz je do kogo wypowiadać, masz kogo o coś prosić, wiedzącże usłyszysz "obiecuje" i to jest taka wiedza, jakby ktoś czekał za najciemniejszym zakrętem ... <3 |
||
|
|
|
#4397 |
|
Raczkowanie
|
...
- Oj to nie jest tak, że ja nie mam serca... Ależ mam! Tylko boję się je przed kimś otworzyć... - Ktoś Cię zranił? - ehhh... Niestety.... - A jeśli obiecam Ci, że ja tego nigdy nie uczynię? Jeśli obiecam, że już nigdy nikomu nie pozwolę Cię skrzywdzić....? - Chyba znalazłeś.... - ??? Co? - Szyfr do mego serca... Właśnie je otwierasz... Bo niby kto powiedział, że ta druga miłość nie może być tą "miłością życia"...? - Ty płaczesz? Przeze mnie? - Tak... - Ale co zrobiłem nie tak? Kotku, przepraszam... I błagam Cię nie placz... - Ale to są łzy szczęścia... Nawet nie wiesz jak wspaniale się czuję przytulając się do Ciebie...
|
|
#4398 |
|
Zadomowienie
|
iskrzę się. rozbłyskam. żarze. płonę... i gasnę.
do wiecznego 'nigdy'. po raz pierwszy i drugi też. nie myśl za wiele,nie od tego tutaj jesteś. Najtrudniej o radość w miejscu, gdzie śmiech jest obowiązkowy. Nasza miłość jest dzieckiem okrutnego ojca. mój drogi, uświadom sobie marność swojej egzystencji. |
|
|
|
#4399 |
|
BAN stały
|
kreskowa
a dziękuje pani bardzo za docenienie i dużo dużo więcej postów życzę .... ....
a dziś bez żadnych wyrzutów sumienia czy skrupułów, mogę Cię nazwać zdechłym padalcem, ohydną świnią czy zimnym draniem, bo naprawdę na to zasłużyłeś odchodząc do niej . obiecaj, obiecaj mi, że jutro to wszytko wyda mi się tylko złym snem . wciąż o nim myślała, czy była w kinie, w szkol, czy w kiblu, za każdym razem przesiadywał w jej głowie . wyjechała, opuściła jego serce właśnie dziś, ostatecznie. nie pozostawiła w nim śladu po sobie, nawet najmniejszej kropeczki. tylko czemu on nie zrobił tego samego ? czemu nie wyjechał ? czemu niszczy jej życie i nadal siedzi w jej sercu ? no czemu ? zastanawiała się pół dnia i cała noc nad ostatnimi wydarzeniami, prawie przegrzewając sobie ostatnie szare komórki doszła do wniosku, że on przecież jednak nie może od tak przestać jej kochać . .... Edytowane przez istny_paradoks Czas edycji: 2010-06-23 o 22:13 |
|
|
|
#4400 |
|
Raczkowanie
|
witam
hhohoh, z 2 lata mnie tu nie bylo ;o*A wieczorem znowu miałam ochotę na
herbatę i na życie z Tobą, wiesz ? *Chciałabym chociaż jeden pieprzony dzień przeżyć tak, jak wtedy. *bo wszystko, co na górze to musi kiedyś spaść * łatwiej jest spaść niż utrzymać na górze *Teraz bez żadnych granic robię, co mi się podoba *ej wróćmy do czasów bez granic, bo jest, po co *i wokół ten cały syf *A może to mój chory sen? *a kolejne dni zaskakują jak ciosy. *nierealnie wierzę w lepsze jutro. *jak niedopałek pod butem ginie każda chwila. z moich zbiorów ![]()
|
|
#4401 |
|
Zadomowienie
|
szczęście stanęło mi w gardle. dławię się nim, jak wczorajszym piwem.
Bliskim mów, gdyby pytali, że chwilowo zmieniałam adres, że w niebie leczę duszę z silnego przedawkowania rzeczywistości. Wiem, że w takiej chwili wszystkie pocieszenia wydają się głupie i bezsensowne. Ale zobaczysz, on jeszcze zateskni za Tobą. gdy nie ma się już ochoty żyć aktywnie, człowiek chroni się w muzyce.
|
#4402 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=d2e46fae7a8bd3e7aa12085 ac3bd7c19be148b8a_5f21ff7 27c733;20209660]
Never break heart that loves you. [/QUOTE]/ nigdy nie łam serca, które Cię kocha./ odrazu okradam . ; oo . ! ![]() Cytat:
rządzisz kochanie. ;o . uwielbiam Cię <3 ! ![]() _________________________ ____________
' When I say do something I do it, I don't give a damn What you think, I'm doing this for me, so f*ck the world / Bo gdy coś mówię, robię to, i nic mnie nie obchodzi co ty o tym myślisz, robię to dla siebie, więc ***** świat ' [ Eminem - No Afraid ] 'zabiliśmy w sobie wszystko' uwielbiała iść spacerkiem, na spotkanie z Nim i rozmarzać o tym, co może się zaraz zdarzyć. szła i marzyła... myślała "napewno się spóźni, więc się nie śpieszę" wyszła z za zakrętu. Siedział na murku rozmarzony czekając na nią i zapytał "Dłużej się nie dało?" [haha, z życia. z byłym tż... ;c ] nie wiem już, jak opisać to, jak bardzo jest źle.
mogę mieć takie życie, jaki inni mają sen! ![]() Edytowane przez patrysiowa_ Czas edycji: 2010-06-23 o 22:53 |
|
|
|
|
#4403 |
|
Zakorzenienie
|
wierzę w to, że Ty, dasz mi najpiękniejsze z chwil.
|
|
|
|
#4404 |
|
Rozeznanie
|
kreskowa – dziękuję <3
parologiczna – Skąd wiedziałaś jak się czuję ? Oddam duszę diabłu, bylebyś posiadł moje serce na wieki.
|
#4405 |
|
Przyczajenie
|
'a łzy na które patrzysz, to nie są łzy radości.' 'Otwierasz oczy i czujesz życia ucisk, wychodząc z domu nie wiesz, czy w ogóle wrócisz.' 'wcale mi nie jest przykro, że słońce zaszło.' 'dziś w połamanej grze słów znajdę prawdę'
|
#4407 |
|
Przyczajenie
|
Witam !
Jestem tu nowa, więc z góry przepraszam za to , że na samym wstępie ośmielam się Was prosić o coś. Na początek chciałam powiedzieć , że sledze was już od V części i przyznam , że wasze opisy mnie zadziwiają! Najbardziej chyba przypadły mi do gustu opisy ,otojest ,_ZaagubiOna_,claudiusiaa,absorbeed. Ale oczywiście wszystkie jesteście cudowne . Dlatego też bardzo Was proszę o opisy związane z imprezami. A konkretniej z wyjazdem na kolonie ,ale żeby była w tym uwzględniona dobra zabawa, imprezy i mnóstwo szaleństwa Mój : Dziś nie odbieram telefonów, przetańczę całą noc, upiję się do nieprzytomności, zapomnę o Tobie ? choć na chwilę Z góry dziękuję !
|
#4408 |
|
Raczkowanie
|
dziękuje ci ze wciąż jesteś blisko mnie, tylko Ty tak umiesz kochać za to jaka jestem.
![]() Jeśli wydaje Ci się że zrozumiałaś facetów - masz rację wydaje Ci się -Kochaam go .. -Ale on nie zasługuje na twoją miłość. -Dlatego go kochaam . - Nie rozumiem - Bo ty jeszcze nikogo naprawde nie kochałaś. Zrozumiesz jak sama bedziesz w tej samej sytuacji. ![]() Co się dzieje między nami? Jakoś nierealnie dziwnie między nami... Co z nami będzie? Powiedz mi, dlaczego wszystko nagle stało się takie dziwne? Wciąż w nas wierzę. Mimo wszystko. I jakoś inaczej teraz między nami... Nie wiem co się dzieje. Nie wiem, czy chcę to wiedzieć... Oziębły uczucia? Czyżby? Tak nagle...? Chciałabym wrócić do tego co było... Nie pytaj mnie czy wiem, co między nami... It just ain't living . And I just hope you know ... \ to nie jest tylko zycie . i mam nadzieje ze wiesz.. . I'd ask you to be true .\ poprosilabym Cie zebys byl szczery . It’s not like i haven’t tried over and over again ./ to nie jest tak ze nie probowalam raz po raz znow. _______________________ Powiesz "spadaj mała", pójdę.. ale potem nie biegnij za mną... Brak weny .. pzdr dziewczynki . Edytowane przez rumuneczkaxd Czas edycji: 2010-06-24 o 08:07 |
|
|
|
#4409 |
|
Zakorzenienie
|
<3
karmelowomi dziękuję. ![]() NieIdealnaJa dlaczego grozisz mi pałą? ![]() Kinderka13 nareszcie jesteś. <3 caroline060 jak zawsze. ;*** przeziębienie duszy - samotność sen jest najlepszym lekiem na smutki dobranoc naleśnik z natchnieniem, poproszę wyprałam emocje,
właśnie suszą się na balkonie
|
|
#4410 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
miło mi bardzo ![]() Cytat:
. a ten jest świetny.`What you want from me?
(czego chcesz ode mnie?) Być blisko niego tak jak kiedyś. Widzieć i czuć każde jego życiowe zwycięstwo, ale także i porażkę. Gdybyśmy poznali się właśnie dzisiaj, wiedziałabym,czym dla ciebie jest miłość. Minęlibyśmy się. Nie cierpiałabym tak jak teraz.
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.

:
brak czasu 

odrazu okradam .
; oo . 
?!