Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-24, 20:05   #2431
elenka1
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
ja myslalam ze rodzi sie w takim ubraniu, w jakim ubiera sie u ginakologa do badania (tym szlafroczku wiazanym)

Moja kuzynka tez poleca z Biedronki chusteczki- ponoc bardzo dobre i o duzo tansze. Duzo osob tez poleca z Bambino.

A ile kupujecie stanikow do karmienia?
staników kupuję 3 ale nic szczególnego i drogiego, jakieś z allegro za 20 zł sztuka,

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 20:09   #2432
kasienka1701
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
kasieńka1701- ja też nie cierpię kotów za to kochammm psy
Ja też

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Moj Olek cos spokojniutki dzisiaj i sie troche martwie...
Mój Gabistworek też dziś coś strajkuje.Mam nadzieje,że to tylko dziś

Cytat:
Napisane przez sarrita Pokaż wiadomość
Nieprawda, nie bedzie go coraz mniej
Wyjasnij

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
A mnie dziś mamuska znów wkórzyła...
A odpowiedziałaś jej chociaż coś??Może należałoby ją zapytać o przyczyny jej zachowania...

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość

co do zakupów - jestem zdanai,z e nie powinno sie zostawiać ich na sam koniec... potem na szybko, n aostatnią chwilę, zadyszana , z wielkim brzuchem?? nie ma co lepiej powoli, wydatki rozłożyć w czasie
Też jestem tego zdania.Dzis wybrałam się na zakupy i muszę powiedzieć,że już na chwilę obecną dłuższe zakupy mnie męczą,więc za miesiąc czy tuż przed porodem to bym chyba padła.W związku z tym zamierzam w jak najszybszym czasie zakończyć moje zmagania w wyprawką

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 20:15   #2433
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
a co do koszul ja ich nienawidze, ale bede zmuszona 2 kupic bo jedna mam i wiecie co ja myslalam ze rodzi się nago
heh ja też nienawidzę koszul, ale jak mus to mus... Ja nago bym nie rodziła, bo zmarzluch jestem...

Cytat:
ja myslalam ze rodzi sie w takim ubraniu, w jakim ubiera sie u ginakologa do badania (tym szlafroczku wiazanym)
to u ginekologa przebierasz się w jakieś wdzianko???? Nigdy się z tym nie spotkałam, chyba, że w filmach

a biustonosze chyba ze 2, ale to dopiero tuż przed porodem, bo nie wiem,c zy mi jeszcze biust urosnie

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Mój Gabistworek też dziś coś strajkuje.Mam nadzieje,że to tylko dziś
moje dziecię też dziś spokojne, ale myślę, że to przez pogodę... chociaż odzywało się czasem - np. w sklepie, a potem wdomu, gdy słysząło hałas od młotka...

---
robimy z TŻ zabudowę pieca gazowego i komina wentylacyjnego (w kuchni)... dlatego jestem z doskoku
no i w Nomi mielismy dzis małą nieprzyjemną niespodziankę.. kupowaliśmy deski na boazerię - 9 szt., co daje ok. 2,20 mkw. No i babka w kasie nabiła nam 9szt. x cena. Tylko, ze cena była za mkw własnie i powinna nabić na kasę ilość mkw.!!! Oskubałaby nas na ponad 200zł. Dobrze, że się od razu (no nie tak od razu - po wyjsciu ze sklepu) zorientowałam... A że płaciłam karta, to trzeba było czekac, aż zrobią anulowanie pozycji z paragonu i aż dostanę dowód zwrotu kasy na kartę... ech/....
Ale nawet się bardzo nie zdenerwowałam w sklepie, tylko wróciłam zapytać, co i jak, bo cena na etykiecie była inna, niż na paragonie, więc się zdziwiłam... najważniejsze, że się wyjaśniło

Edytowane przez angelikaw
Czas edycji: 2010-06-24 o 20:42
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 20:21   #2434
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
heh ja też nienawidzę koszul, ale jak mus to mus... Ja nago bym nie rodziła, bo zmarzluch jestem....
myślę ze akurat podczas porodu nawet jakby na dworze bylo -10 to będzie nam naprawdę gorącoooo
wiecie czego ja zaczynam się obawiać... ze podczas porodu zrobię kupe albo zesiusiam się bo podobno bardzo czesto się to zdarza dzieczynom... matkooo chyba spalę się ze wstydu

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 20:38   #2435
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Kochana ja miałam identyczny wynik glukozy i okazało się że jest on jak najbardziej ok. laboratoria nie mają w komputerach tych norm po podaniu glukozy, a po 1h przy 50 norma jest do 140
Dziękuję za kolejne słowa otuchy

Cytat:
Majka232- ja bardzo podobne kupilam na targu i byly o wiele tansze te koszulki (bawelna 100%) jak masz jakis targ to sie przejdz moze u was tez beda taniej.
Dzięki za info, na pewno się przejdę, chociaż wydaje mi się, że taniej niż 22 zł to nie znajdę, ale może mi się właśnie tylko wydaje
Bluza - śliczna!

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Majeczka- odczyn Coombsa to przeciwciala przy konflikcie, jak nic nie stwierdzono to super!
Dzieki za skomentowanie fotek Normalnie jakbym miala maszyne to bym chyba szyla na zmowienie Fajna robota.
Zdolna z Ciebie Bestyjka
Dzięki za zinterpretowanie mojego wyniku

Nika - fajniutkie zdobycze

Ja pieluszki kupię sierpień wrzesień (rozłorzę sobie na kilka zakupów). Kupię te Pampers newborn (duża paka - 96 szt.) i Huggies (27 szt.) i jak będzie trzeba dokupię. Poza tym kupię z 2 duże paki tych następnych po newborn Pampersiaków 3-6 kg.
Chusteczki kupię Pampers extrasensitive i jakieś tańsze sensitive np. z Rossmanna.
Z kosmetyków zamierzam kupić niewiele m.in. - Oilatum Soft (płyn do kąpieli), Sudocrem, zasypka (a podobno najlepiej - zwykła mąka ziemniaczana). Dostanę ze Stanów jakiś niby super krem na odparzenia i do buźki .
Staniki do karmienia kupię 3-4 szt. bawełniane (na krótko przed porodem). Są fajne w Triumphie i H&M za 2 szt. chyba 80 zł.

Kupiłam kolejne ciuszki rozm.68 - śpioszki i pajacyk w Coccodrillo

elenka - też się tego boję

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2010-06-24 o 20:41
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 20:39   #2436
Ray
Zakorzenienie

hehe dziewczyny nie rodzi sie nago!! no dajcie spokoj nie potrzeba im ogladac was nago tylko co miedzy nogami sie dzieje wiec koszula musi byc

gabisun do porodu koszula ja spodnie nosilam w domu bo nie lubie koszul
Stary 2010-06-24, 21:09   #2437
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Nie, nie. Glebokosc jest ok. To raczej chodzi o moje przygotowanie, bo jesli potrzymam dluzej palec w b. cieplej wodzie, cala reka wyprostowana w dol, pozniej jeszcze pomasuje i ponaciskam, to nawet przy glebokosci 1,5 leci baaardzo ladnie.
A czasami nawet po dluzszym masazu i przygotowaniu palcu, nakluciu na 3 nie chce leciec nic Przecietnie uzywam 2,5-3.
Najczesciej przy nakluwaniu zamykam oczy, czasami zaczynaja mi sie pocic palce. Nienawidze igiel...
Przychodnie i oddzialy sa pelne glukometrow. Wlasnie po to zeby rozdawac Ale kto wie, Ty wcale nie musisz miec problemow. Ja to jestem dziwny czlowiek, wiec zawsze w czyms musze miec problem
Ech, martwie sie zebys nie miala takich problemow jak ja...

No i jeszcze jedno. Accu-chek Active ma taki fajny patent, jak mierzysz to mozesz sie nakluc, kiedy zacznie migac to okienko zeby naniesc krople krwi mozesz wyjac pasek. Wtedy masz troche wiecej czasu na naniesienie krwi (pomocne kiedy krwi jest malo) i mozesz na spokojnie kilka mniejszych kropelek dac (a od razu mowie, ze lepiej czyta kiedy jest tej krwi duzo...).
Przepraszam, ze tyle pisze Ale naprawde sie boje o Ciebie, to cale mierzenie cukru jest straszne. Wspolczuje cukrzykom...
Dzisiaj już 2 kłucia zaliczone - bez problemów. A masz może jakieś normy tego cukru? Bo w sumie tak sobie mierzę, zapisuję... a nawet nie wiem czy dobrze czy źle mi to wychodzi...

Nakłuwacz mam na 3 i jedna mała kropelka z tego wychodzi - wystarcza spokojnie do badania. Na razie mnie małżonek musi kłuć, ale myślę, że za kilka dni dam radę już sama Nic specjalnego nie robiłam z rękami przed ukłuciem - po prostu umyłam łapki i tyle.

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
no ale wiesz.. im dluzej czekasz tym blizej rozpakowania
No ja bym się już chętnie wypakowywała powoli

----------------------
Dziewczyny powiedzcie wy mi jaki rozmiar tych majtek z Hartmana (siatkowych poporodowych) kupujecie? I jaki rozmiar koszuli... No nie mam pojęcia jaki kupić. Przed ciążą miałam "S" na początku ciąży "M" ale teraz jest trochę maławe (zależy jeszcze co). No i tak się waham czy kupować L czy XL jeśli chodzi o koszulę i majty. Nie chcę potem wyglądać jak ostatnia sierotka i nie wiem sama. Jak wy robicie?

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
myślę ze akurat podczas porodu nawet jakby na dworze bylo -10 to będzie nam naprawdę gorącoooo
wiecie czego ja zaczynam się obawiać... ze podczas porodu zrobię kupe albo zesiusiam się bo podobno bardzo czesto się to zdarza dzieczynom... matkooo chyba spalę się ze wstydu
Po to się robi lewatywę przed porodem żeby zapobiec ewentualnemu zrobieniu kupy. Zaś co do moczu to przyjaciółki (obie mają po 2 dzieci) mówiły mi, że generalnie idzie z kobiety a to wody płodowe, a to krew, to znowu jakieś mazie porodowe, a to coś innego i nawet jak się zdarzy popuścić moczu to nikt nie zauważy bo ciągle coś tam chlapie się
Stary 2010-06-24, 21:12   #2438
nicole007
Raczkowanie

Cześć mamusie zadko sie tu udzielam ale czytam strone po stronie i moge nadążyć za Wami.
Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
zastanawiałam się nad dziekanką, ale jednak nie. teraz mały będzie malutki, nie odczuje tak mojej nieobecności. A jak będzie miał roczek, myslę, że gorzej by to przeżywał. Załatwię sobie IOS i będę się zjawiać w szkole tak od połowy listopada na 1 dzień. Dobrze, że to zaoczne, tylko szkoda, że aż 100 km od domu.
Mam podobna sytuacje co ty. Szkola 150 km od domu, planuje jeździc z tż kiedy bedzie mogl bo zawsze tam nacuje a w czasie zajec wyskakiwac na karmienie ze szkoly. Do tego dochodzi pisanie pracy... bedzie ciezko ale staram sie byc dobrej myśli.

Oprucz tego mialam wczoraj badanie połowkowe i usg 3d. Normalnie zakochalam sie Mala zdrowa i wazy 790 g (24t4d)

Bordowa tez na samym poczatku sie balam. Myślalam sobie ze to koniec wszystkiego co przyjemne: imprez, wyjazdów, spania kiedy sie chce i ile sie chce. To ze jestem w trakcie studiow tez nie poprawialo humoru... a teraz... jestem szcześliwa i wiem ze jak sie chce to wszystko mozna zrobic a dziecko nie jest przeszkoda. Wiadomo ze czasem jest ciezko ale to jest macierzyństwo...
Buziaki
nicole007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 21:25   #2439
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
staników kupuję 3 ale nic szczególnego i drogiego, jakieś z allegro za 20 zł sztuka,
ja tak samo

A koszuli też nie znoszę najlepiej się czuję w szortach i bluzce, a takiej "sukience" to będę jak sierotka pewnie wyglądać wzięłam 4 bo szpital mam kawałek drogi, a ponoć po porodzie jak hormony wracają do normy to strasznie się poci, nie wiem ile w tym prawdy, ale wolę mieć coś na zmianę dobrze mieć szlafrok bo w razie czego zakryje jakąś krwawą plamę

A ten Oilatum soft to nie jest do skóry atopowej?

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 21:26   #2440
asia-23
Raczkowanie

GG do asia-23

Cytat:
ze podczas porodu zrobię kupe albo zesiusiam się bo podobno bardzo czesto się to zdarza dzieczynom... matkooo chyba spalę się ze wstydu
siusiu nie zrobisz - zakładają cewnik. a co do tego drugiego położne tyle się tam naoglądały. A ty przy parciu nie poczujesz czy to dzidzia czy kupka

asia-23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 21:31   #2441
NIKaP-n
BAN stały

Stanik najlepiej kupic ok 38tc, bo wtedy już nachodzi porządnie mleczko i sie robi raczej ostateczny rozmiar- słowa położnej. Ale czy dotrwamy do 38tc ? Ja też kupuję takie tanie ze 3, 4 szt. Siora moja w połowie 8 m-ca sie budziła zlana mlekiem i musiała spać w staniku z wkładkami, bo inaczej po brzusiu ciekło... co prawda to nie musi być do karmienia, ale one sa fajne, bo sie ciągną

Ja jestem bardzo szczęśliwa, że już tyle mamy kupione, bo coraz trudniej mi poruszać się swobodnie po sklepach, mężuś do późna pracuje i wolę sobie małymi kroczkami znosić do auta zakupki, a potem On do domu zabiera. Serio, średnio co 2 tygodnie widzę pogorszenie sił witalno- życiowych i czasem mam wrażenie, że niebawem nie wstanę sama z wyrka.

Z lewatywą to nie do końca tak, że gwarantuje zero kupki podczas porodu. Podobno często sie zdarza takie ups mimo wszystko w trakcie, no ale pewnie będziemy miały to akurat wtedy gdzieś

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
ja tak samo

A koszuli też nie znoszę najlepiej się czuję w szortach i bluzce, a takiej "sukience" to będę jak sierotka pewnie wyglądać wzięłam 4 bo szpital mam kawałek drogi, a ponoć po porodzie jak hormony wracają do normy to strasznie się poci, nie wiem ile w tym prawdy, ale wolę mieć coś na zmianę dobrze mieć szlafrok bo w razie czego zakryje jakąś krwawą plamę
Dokładnie- moja mama i siostra tak miały, siora jakby prysznic brała, cała pływała i biegali Jej do domu prać, bo miała w sumie 3 koszule i to w ciągu dnia schodziło...ale Jej wywoływali, potem cesarka i trochę to trwało... Mojej mamie tak się stopy pociły, że jak szedł obchód- to jak byli w pokoju obok - biegła myć do miski, bo jakby odkryli kołdrę, to mówi, że padłaby ze wstydu. Na co dzień żadna z nich szczególnie sie nie poci, także hormony szaleją ja już iwdzę u siebie, czasem się w sekundę mokra robię
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 21:38   #2442
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia-23 Pokaż wiadomość
siusiu nie zrobisz - zakładają cewnik. a co do tego drugiego położne tyle się tam naoglądały. A ty przy parciu nie poczujesz czy to dzidzia czy kupka
ale cewnik to tylko przy CC

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 22:18   #2443
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

dołączam do nie cierpiących koszul nocnych ale ostatnio nawet się przekonałam, bo są najwygodniejsze, spodnie od piżamy zaczęły mnie uwierać

muszę się Wam pochwalić, że 31.07 wyjeżdżam na 8 dni nad morze oby pogoda dopisała no i Filipek jeszcze nie zechciał wyjść z brzucha

czekam teraz na kasiore, żeby dokończyć kompletowanie wyprawki Powiem Wam, że ceny na allegro są zdecydowanie niższe dzis oglądałam w Intermarshe laktator ręczny Avent i kosztuje ok 160 zł a na All 90+przesyłka. W Lidlu nic mi się nie podoba, za to w Tesco owszem Nawet poluję na tescowy kocyk beżowy z misiem, choć do tanich to on nie należy. Ostatnio zaczytuję się w wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=77486 i moja lista zakupów ciągle sie powiększa

wczoraj u lekarza położna mnie zważyła i już 11 kg + i nawet ciśnienie mi wzrosło do 100/60

Edytowane przez naked21
Czas edycji: 2010-06-24 o 22:19
naked21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 22:23   #2444
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez asia-23 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
ale cewnik to tylko przy CC
Też mi się tak wydaje jak pisze gabisun, że to tylko do cesarki.
Nie słyszałam żeby do porodu SN zakładali cewnik.
Nie ma takiej potrzeby.

A jeszcze co do tej nieszczęsnej kupy to często kobiety na 2-3 dni przed porodem mają rozwolnienie (fizjologiczne w końcu natura i to przewidziała), jak do tego dołączyć lewatywę to na prawdę nie ma czym się podczas porodu porobić... W każdym razie mnie koleżanki mówiły, żeby się tym kompletnie nie martwić.

Co do koszul ja chcę kupić sobie 3 do szpitala + 1 coś do rodzenia (może zwykły podkoszulek? Nie wiem jeszcze). Mam też w domu z 2-3 koszule nocne więc w razie draki mąż mi dowiezie. Ja akurat lubię spać w koszulach nocnych więc z czasem je wykorzystam, tylko właśnie chcę kupić takie żeby nie były zbytnio a'la mama w połogu
Stary 2010-06-24, 22:38   #2445
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Dzisiaj już 2 kłucia zaliczone - bez problemów. A masz może jakieś normy tego cukru? Bo w sumie tak sobie mierzę, zapisuję... a nawet nie wiem czy dobrze czy źle mi to wychodzi...

Nakłuwacz mam na 3 i jedna mała kropelka z tego wychodzi - wystarcza spokojnie do badania. Na razie mnie małżonek musi kłuć, ale myślę, że za kilka dni dam radę już sama Nic specjalnego nie robiłam z rękami przed ukłuciem - po prostu umyłam łapki i tyle.
Norma na czczo to 70-90, a po posilkach do 120 (dla ciezarnych, bo dla zwyklego czlowieka jest chyba do 140 )

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
Co do koszul ja chcę kupić sobie 3 do szpitala + 1 coś do rodzenia (może zwykły podkoszulek? Nie wiem jeszcze). Mam też w domu z 2-3 koszule nocne więc w razie draki mąż mi dowiezie. Ja akurat lubię spać w koszulach nocnych więc z czasem je wykorzystam, tylko właśnie chcę kupić takie żeby nie były zbytnio a'la mama w połogu
Nam polozna mowila, ze do porodu najlepiej wziac... stara koszulke meza Najlepiej taka, ktorej nie lubimy, bo i tak do kosza pojdzie
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 22:44   #2446
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Norma na czczo to 70-90, a po posilkach do 120 (dla ciezarnych, bo dla zwyklego czlowieka jest chyba do 140 )
Dziękuję Czyli nie jest źle - śniadanie 119, obiad 116 a kolacja 107 - najwyraźniej cukier spada

Cytat:
Nam polozna mowila, ze do porodu najlepiej wziac... stara koszulke meza Najlepiej taka, ktorej nie lubimy, bo i tak do kosza pojdzie
Żeby pozbyć się wszystkich koszul męża, których nie lubię musiałabym urodzić drużynę piłkarską A tak sobie myślę teraz, ze najbardziej to nie lubię takich jego jednych krótkich spodenek, ale źle się będzie rodzić przez nogawkę
Stary 2010-06-24, 22:56   #2447
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję Czyli nie jest źle - śniadanie 119, obiad 116 a kolacja 107 - najwyraźniej cukier spada
[/COLOR]
Żeby pozbyć się wszystkich koszul męża, których nie lubię musiałabym urodzić drużynę piłkarską A tak sobie myślę teraz, ze najbardziej to nie lubię takich jego jednych krótkich spodenek, ale źle się będzie rodzić przez nogawkę
O prosze Ja po kolacji tak samo - 107
Z tymi koszulkami to ja sie zastanawiam, jak oni pozniej dziecko do piersi dadza? Bo koszule dla karmiacych maja wyciecie na piersi, a w takiej koszulce przeciez nie ma nic, a oni od razu po porodzie przykladaja dziecko do piersi
Stary 2010-06-24, 23:00   #2448
alicia4
Raczkowanie

Cytat:
NIKaP-n - dzięki za informację. Jutro jadę jeszcze do 'naszego' Lidla (bo dziś byłam w Bełchatowie i zapewne tam produkty promocyjne rozchodzą się szybciej niż u nas) i zobaczę.
Byłam dziś w naszym i w koszu promo nie było 'new baby', najmniejsze z chustkami to 'active baby'.

Cytat:
Kocyk z Lidla kupilam, ale taki sobie bardziej polecam o wiele taniej kupiony na allegro http://www.allegro.pl/item1078233654...aplikacja.html
jezeli porownam te dwa- to drugi stanowczo lepszy i tanszy
Ale ten z allegro to 100% poliester.

maleństwo
alicia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 23:14   #2449
Pomidora
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Ja tylko na chwilę. Ściągnęli mnie do szkoły, bo im się na koniec roku milion rzeczy przypomniało, a ta baba, która mnie zastępowała, nic nie ruszyła I właściwie ciągle w papierach siedzę

Właśnie się zestresowałam, bo nie wiem, jak mam interpretować wyniki glukozy. Ja miałam dziwną glukozę, bo od razu 75g i obciążenie po godzinie tylko. No i wyszło mi po godzinie 154. Myślałam, ze to norma, a dziś lekarz powiedział, że jest trochę podwyższony, bo norma jest do 145 Ale nic nie będziemy z tym robić, bo nie jest dużo przekroczona A teraz sobie poczytałam o wadach dzieci matek cukrzycowych i się załamałam, już nic nie wiem, nie mogę nic znaleźć, któraś mi pomoże? Zawsze ufałam mojemu lekarzowi, ale dziś już nic nie wiem.
Dodatkowo mam rozejście spojenia łonowego. Na razie będziemy to obserwować i tyle. Ray, z tego co pamiętam ty to miałaś - czy miałaś zagrożenie cesarką? To coś poważnego?
Miałam dziś ugs, mały waży 1114g Ale ułożony głową go góry i nie obrócił się jeszcze - kolejne zagrożenie cc A ja tak bardzo chcę rodzić naturalnie, nawet sobie nigdy nie wyobrażałam, ze mogę mieć cc! No, ale obrócić się jeszcze może... Tymek ma zdrowe nereczki, wątrobę, serduszko, pęcherz i mózg (recztę też, ale to sprawdził najdokładniej ).

Dzis to chodzę taka nerwowa przez to wszystko (szkołę i wizytę u lekarza), ze nie wiem, jak zasnę! A jutro jeszcze wizyta u okulisty - dowiem się, czy on pozwala na sn. Tyle osób musi mi pozwolić na normalny poród, że czasem sobie myślę, ze to będzie cud, jak mi się uda sn urodzić

A teraz moje informacje ze Szkoły Rodzenia:

Co do tego, co napisała Martucha: my mieliśmy o ususzaniu pępuszka spirytusem. I my uczyliśmy się, że nie wolno pępuszka zamaczać. Najlepiej do momentu jego odpadnięcia mydlić dziecko na ręczniczku i potem w wanience opłukać. Uczyliśmy się, żeby dziecko rozebrać i otulić ręczniczkiem. Wtedy umyć buźkę wodą przygotowaną. Potem można włoski dziecku umyć nad wanienką. Potem całego w wanience myć. Po wyjęciu dokładnie osuszyć i nasmarować oliwką. Narządy rodne pani kazała smarować kremem przeciw odparzeniom, bo to działa profilaktycznie. SUDOKREM według położnej ze SR jest lekiem i należy go stosować tylko wtedy, kiedy pojawia się odparzenie, a nie codziennie. Można stosować zamiast kremu na odparzenia Linomag.Kiedy dziecko jest nakremowane, ubiera się górę i skarpetki, smaruje pępuszek spirytusem i ubiera resztę. Potem namoczonym gazikiem wyjałowionym przecieramy dziasełka dziecka. Potem można nakarmić maleństwo. Po karmieniu opieramy maleństwo o ramię (nie może przechylać głowy za ramię bo będzie chlustać ) i głaszczemy po pleckach. Jeżeli w ciągu 10 min się nie odbije, to znaczy, ze nie musi się odbić.
I teraz coś, co mnie zdziwiło: dziecko do 3 mc życia nie powinno spać na plecach na wznak, tylko kładzie się je na półboczku (jakbyście wałeczek zrolowany wkłądały pod jedną stronę plecków - oczywiscie raz z jednej, raz z drugie strony). Wtedy ma się pewność, że dziecko nie zakrztusi się ulewając w nocy.
O jedzeniu podczas karmienia piersią nic nie mieliśmy jeszcze.

Mam nadzieję, ze komuś to się przyda. Zaraz zmienię dane na liscie. Odezwę się jeszcze

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 23:40   #2450
sarrita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
ja mam termin na 29-10 a mój tż mówi że urodze 1-11

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Co do podgrzewaczy JAKIE PROPONUJECIE?????
jak macie linki podajcie
ja tez mam taki termin i ciekawa jestem jakiego psikusa corunia zrobi
Stary 2010-06-24, 23:41   #2451
Pomidora
Zakorzenienie

Mamusie wrześniowe- jest już 36

Martucha84 (Marta, 25l.).................tp . 13.08.2010 Patryk
NIKaP-n (Monika,31l.)............ .........tp. 20.08.2010 Paweł Jr Lech
Gabisun (Marzena, 24l.)...................t p. 1.09.2010 Kinga
Pandziolka (Ania, 26l.).................... tp. 1.09.2010 Wojtuś
Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... tp. 2.09.2010 Oleńka
Anilkadro (Alina,28l.)............. ........tp. 3.09.2010 Jagoda
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.)..tp. 4.09.2010 Alicja
Lenka(Magdalena, 25l.)..................tp . 4.09.2010 Emilka
Pomidora(Kasia, 26l.).................... tp. 4.09.2010 Tymoteusz Jędrzej
Bordowa (Natalia, 20l.)..................tp . 6.09.2010 Joanna

Ninaad (Nina, 30l.).................... ....tp. 8.09.2010 dziewczynka
Suszilda (Angelika, 20l.)................tp. 8.09.2010 chłopiec
Dzidzia_aim (Ania, 26l.).................tp. 8.09.2010 dziewczynka
Mpik82 (Madzia,27l.)............ .........tp. 9.09.2010 Milenka
Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............t p . 9.09.2010 Teodor
1985ewa (Ewa, 25l.).................... ...tp. 10.09.2010 Norbert
Mszu (Marta, 27l.).................... ......tp. 10.09.2010Nadia
Martynka81 (Marta, 28l.)...............tp. 12.09.2010 chłopiec
Naked21 (Ewa, 26l.).................... ...tp. 13.09.2010
Filip

Falbana (Basia, 27l.).................... ..tp. 14.09.2010 Wiktor
xxSHINeexx (Paula,19l.)............. ....tp. 14.09.2010 Michał
Kasienka1701 (Kasia, 23l.)..............tp. 15.09.2010
Gabriela
Majka59 (Maja, 27l.).................... ...tp. 16.09.2010
Alicja
Dra (Daria, 23l.).................... ........tp. 17.09.2010 Rafał Junior
Dash (Alicja, 24l.).................... ......tp. 18.09.2010 Maja
Czekooladowaa (Ewelina, 20l.).......tp. 20.09.2010
Ycnan (Ania, 24l.).................... ....tp. 22.09.2010 Borys
Angelikaw (Angelika, 28l.)............tp. 22.09.2010 Karolina
Waniliaania2009 (Ania, 28l.)........tp. 23.09.2010 chłopiec
Niuniuniau (Agnieszka, 27l.).........tp. 24.09.2010
dziewczynka
Calabria (Magda, 22l.)..................tp . 25.09.2010
dziewczynka
Astorianka (32l.)................... ......tp. 26.09.2010 Alicja/Natalia
Klarissa................. .....................tp. 27.09.2010
Emilka/Natalka
Niezapominajkaa2 (Asia, 23l.)......tp. 28.09.2010

Margolcia10 (Eliza, 30l.)..............tp. 30.09.2010 Maksymilian
Zuziczka (Zuzanna, 28l.)..............tp. 30.09.2010
Aleksander Andrzej

Mamusie październikowe - jest już 39

Abz (26l.)................... ........................t p. 1.10.2010 chłopiec
Aaneczka1984 (Anna,25l.).............. ....tp. 1.10.2010 Adrian
Szczęśliwa (Ewa, 28l.).................... .....tp. 3.10.2010
Dagmara
Agata81 (Agata, 29l.).................... ......tp. 3.10.2010 Maja

Butterfly83 (Ewelina, 27l.)..................tp . 3.10.2010
Filip
Fem (Kamila, 23l.).................... .........tp. 3.10.2010
Lidia
Starapanna (Ania, 29l.).................... ..tp. 4.10.2010 Mateusz
Maggie1983 (Magda, 26l.)...................t p. 4.10.2010
dziewczynka
Eveliouses (Ewelina, 29l.)...................t p. 4.10.2010
Elenka1 (Kasia, 24l.).................... ......tp. 5.10.2010
dziewczynka
Ewcia811211 (Ewa, 29l.).................... .tp. 5.10.2010
chłopiec
Ineczka33 (33l.)................... ............tp. 5.10.2010
chłopiec
Cellaris (Ola, 30l.).................... .........tp. 6.10.2010
Marta
Tifio (Marta, 23l.).................... ..........tp. 6.10.2010
Franciszek
Ania13.03 (Ania, 21l.).................... ....tp. 8.10.2010
Gabriela
Enis84 (Ania, 25l.).................... ........tp. 8.10.2010 Ignaś
Majka232 (Maja, 28l.).................... ...tp. 9.10.2010
Szymon
Nicole007 (Marta, 23l.).................... .tp. 9.10.2010
Karina
Lisica1 (Marta, 26l.).................... ......tp. 10.10.2010
Małgosia
Rozaliontka (Rozalia, 23l.) ................tp. 10.10.2010 Dobromiła
Ray...................... ......................... ..tp. 11.10.2010 dziewczynka
MisQa (Monika, 23l.).................... .....tp. 13.10.2010
Kliwia7 (Lila, 32l.).................... .........tp. 13.10.2010
Atlidee (Sylwia, 27l.).................... .....tp. 15.10.2010
chłopiec
Aaww (Agata, 27l.).................... ........tp. 16.10.2010
Janek
Czarnaelizabeth (Dominika, 28l.).......tp. 17.10.2010 Ania
Alicia4 (Agnieszka, 30l.).................... tp. 17.10.2010 dziewczynka
IlonaN2 (Ilona, 27l.).................... ......tp. 18.10.2010 Franciszek
Angelika16 (Angelika, 21l.).................tp. 20.10.2010 Kasjan
Miskowa22 (Gosia, 23l.).................... .tp . 20.10.2010

Czita18 (Kinga, 24l.).................... ......tp. 21.10.2010 Daniel
Kalex (Kamila, 26l.).................... ......tp. 22.10.2010
Mateusz
Asia-23 (Asia, 26l.).................... ........tp. 23.10.2010 dziewczynka

Beata_Batumi (Beata, 25l.)...............tp. 28.10.2010
Sarrita (Sara, 28l.).................... .......tp. 29.10.2010
Nadina
Kaska1980 (Kaśka, 29l.)...................t p. 29.10.2010 Kacper
Malwina1204 (Malwina, 23l.)............tp. 29.10.2010 chłopiec
Isenia (Iza, 32l.).................... ..........tp. 30.10.2010
Weronisia (Weronika, 34l.)...............tp. 31.10.2010
Pascal

Na liście występuje kolor biały

Aga2111 [*]
Kma1982 [*]
Olbka [*]
Agnyska81 [*]
Dizi [*]
Michel82 [*]
Iwa_iw [*]
Ry-bcia [*]

Jaga - 1.05.2010 [*] Matylda [*] Bartłomiej

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 23:41   #2452
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Ja tylko na chwilę. Ściągnęli mnie do szkoły, bo im się na koniec roku milion rzeczy przypomniało, a ta baba, która mnie zastępowała, nic nie ruszyła I właściwie ciągle w papierach siedzę

Właśnie się zestresowałam, bo nie wiem, jak mam interpretować wyniki glukozy. Ja miałam dziwną glukozę, bo od razu 75g i obciążenie po godzinie tylko. No i wyszło mi po godzinie 154. Myślałam, ze to norma, a dziś lekarz powiedział, że jest trochę podwyższony, bo norma jest do 145 Ale nic nie będziemy z tym robić, bo nie jest dużo przekroczona A teraz sobie poczytałam o wadach dzieci matek cukrzycowych i się załamałam, już nic nie wiem, nie mogę nic znaleźć, któraś mi pomoże? Zawsze ufałam mojemu lekarzowi, ale dziś już nic nie wiem.
Dodatkowo mam rozejście spojenia łonowego. Na razie będziemy to obserwować i tyle. Ray, z tego co pamiętam ty to miałaś - czy miałaś zagrożenie cesarką? To coś poważnego?
Miałam dziś ugs, mały waży 1114g Ale ułożony głową go góry i nie obrócił się jeszcze - kolejne zagrożenie cc A ja tak bardzo chcę rodzić naturalnie, nawet sobie nigdy nie wyobrażałam, ze mogę mieć cc! No, ale obrócić się jeszcze może... Tymek ma zdrowe nereczki, wątrobę, serduszko, pęcherz i mózg (recztę też, ale to sprawdził najdokładniej ).

Dzis to chodzę taka nerwowa przez to wszystko (szkołę i wizytę u lekarza), ze nie wiem, jak zasnę! A jutro jeszcze wizyta u okulisty - dowiem się, czy on pozwala na sn. Tyle osób musi mi pozwolić na normalny poród, że czasem sobie myślę, ze to będzie cud, jak mi się uda sn urodzić

A teraz moje informacje ze Szkoły Rodzenia:

Co do tego, co napisała Martucha: my mieliśmy o ususzaniu pępuszka spirytusem. I my uczyliśmy się, że nie wolno pępuszka zamaczać. Najlepiej do momentu jego odpadnięcia mydlić dziecko na ręczniczku i potem w wanience opłukać. Uczyliśmy się, żeby dziecko rozebrać i otulić ręczniczkiem. Wtedy umyć buźkę wodą przygotowaną. Potem można włoski dziecku umyć nad wanienką. Potem całego w wanience myć. Po wyjęciu dokładnie osuszyć i nasmarować oliwką. Narządy rodne pani kazała smarować kremem przeciw odparzeniom, bo to działa profilaktycznie. SUDOKREM według położnej ze SR jest lekiem i należy go stosować tylko wtedy, kiedy pojawia się odparzenie, a nie codziennie. Można stosować zamiast kremu na odparzenia Linomag.Kiedy dziecko jest nakremowane, ubiera się górę i skarpetki, smaruje pępuszek spirytusem i ubiera resztę. Potem namoczonym gazikiem wyjałowionym przecieramy dziasełka dziecka. Potem można nakarmić maleństwo. Po karmieniu opieramy maleństwo o ramię (nie może przechylać głowy za ramię bo będzie chlustać ) i głaszczemy po pleckach. Jeżeli w ciągu 10 min się nie odbije, to znaczy, ze nie musi się odbić.
I teraz coś, co mnie zdziwiło: dziecko do 3 mc życia nie powinno spać na plecach na wznak, tylko kładzie się je na półboczku (jakbyście wałeczek zrolowany wkłądały pod jedną stronę plecków - oczywiscie raz z jednej, raz z drugie strony). Wtedy ma się pewność, że dziecko nie zakrztusi się ulewając w nocy.
O jedzeniu podczas karmienia piersią nic nie mieliśmy jeszcze.

Mam nadzieję, ze komuś to się przyda. Zaraz zmienię dane na liscie. Odezwę się jeszcze
U mnie norma byla przekroczona tylko o 2, a i tak kazali mierzyc i sie pilnowac. Na Twoim miejscu dla pewnosci jednak poszlabym do diabetologa i poprosila o glukometr. W koncu zdrowie dziecka jest najwazniejsze w tym momencie.
Ciekawa jestem co nam powiedza w SR na temat pielegnacji Ale dzieki za informacje Juz sie nie moge doczekac, az zaczna u nas te zajecia. Poki co mielismy o porodzie, o samej ciazy, o cwiczeniach itp itd. Wszystko z czasem
Stary 2010-06-25, 00:15   #2453
sarrita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
Ja poki co wstrzymuje sie z laktatorem... wiem, ze mozna pozyczyc ze szpitala. Wiec jak bede miala pokarm i wszystko bedzie ok to albo pozyczymy na chwile albo od razu kupimy.

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

Cytat:
Lozeczka fajne, tylko ja zamawiam ze skrzynia na dole - tak na wszelki wypadek. Przyda sie na posciel, reczniczki, pieluszki, rozki itp. Szczegolnie, ze metraz mamy maly

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ----------

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
Zuziczka - coś jest z tym wzrokiem.... okropnie źle teraz widzę, a jakoś nie mogę się zmobilizować żeby soczewki założyć |
To jest przejsciowe, czytalam, ze to kwestia hormonu - nie pamietam niestety jakiego;/ w kazdym razie minie

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

kasienka1701 wyjasniam... mam to szczescie, ze mam 3 najblizsze przyjaciolki juz po ciazy z niemowlaczkami. Jedno miesiac, drugie poltora a trzecie ponad 2. Jedna z nich nie miala poczatkowo pokarmu, polozna kazala jej sciskac do malego kieliszka sutek i pobudzac laktacje... meczyla sie biedna bardzo bo prawie nic nie lecialo a ona dalej sciskala. W koncu pokarm sie pojawil a ze nistety nie moze byc 24h z dzidzia tylko musi wychodzic z domu odciaga regularnie mleczko latktatorem recznym. Sama powiedziala, ze musi rozsadnie 'zarzadzac' swoimi piersiami bo juz ma nawal pokarmu.
Stary 2010-06-25, 06:05   #2454
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Misqa kiedy poznasz płeć????? bo spojrzałam na list i jeszcze nie znasz!!!! a wogole jakieś przeczucia masz?? bo mi Twój brzunio kojarzy się z chłopcem jak na niego patrzyłam na poprzednich zdjęciach
hehe nie wiem.... może na poniedziałkowym badaniu przy okazji coś zobaczymy
a czy coś przeczuwam... jak mówię do brzusia to tak jak do chłopca....

Cytat:
[/COLOR]Po to się robi lewatywę przed porodem żeby zapobiec ewentualnemu zrobieniu kupy. Zaś co do moczu to przyjaciółki (obie mają po 2 dzieci) mówiły mi, że generalnie idzie z kobiety a to wody płodowe, a to krew, to znowu jakieś mazie porodowe, a to coś innego i nawet jak się zdarzy popuścić moczu to nikt nie zauważy bo ciągle coś tam chlapie się

heh... i tak mnie to nie uspakaja ciągle o tym myślę, ale w razie czego to nie ja pierwsza i nie ostatnia

heh... nie śpię od 3... a dzięki komu.... dzięki futrzakowi teraz on odsypia a ja do pracy mojej chorej muszę iść

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 06:55   #2455
bordowa
Wtajemniczenie

elenka1 Nago? Ja bym się nie dała
Ja tam podchodzę do tego takm, że jak zrobię kupę to zrobię Zdarza się A jak bardzo tego nie chcesz to poproś o lewatywę.

Słyszałam dziewczyny, że wielu kobietom przy porodzie marzną stopy. Ja zamierzam mieć skarpetki, bo niepotrzebnie będę się denerwować - strasznie mnie wkurza jak mi zimno

Klarissa Ja już też się chętnie wypakuję Ale będę zazdrościć naszym sierpniówkom ... Chociaż ja też jedna z pierwszych jestem
Rozwaliła mnie wizja rodzenia przez nogawkę

asia-23 Zakładają cewnik? Nic o tym nie wiem A mój Tż pracuje w szpitalu i przy niejednym porodzie bywał ...

naked21 Miłego wyjazdu
Ja zrezygnowałam z wakacji w tym roku. I tak byłoby nas stać maksymalnie na weekend nad morzem, a potem miałabym wyrzuty sumienia, że mogłam lepiej wydać tą kasę. Za to za rok sobie odbijemy z córcią

Pomidora Ja bym poszła do innego lekarza, może da skierowanie, zrobisz jeszcze raz i coś się wyjaśni. Idź do nas do Poradni dla kobiet w ciąży, p.Grochowska powinna Ci dać

Ja znów od 5:00 na nogach i czeka mnie dziś kolejny stres. Do dzisiaj muszę zanieść do administracji spis liczników, a oczywiście nie zauważyłam kartki, że do dziś, bo teraz taka rozkojarzona chodzę ... No i wszystko byłoby ok, tyle, że ja wynajmuję mieszkanie bez zameldowania, więc nie mogę się podpisać jako lokator, tylko właścicielka mieszkania musi, no a nie wiem czy jest dziś w domu ... Jeśli jej nie ma to będę musiała zanieść ten spis w poniedziałek, czyli po terminie i babka będzie miała przeze mnie problemy, a ona i tak mnie uważa za jakiegoś gówniarza i w ogóle stosunek ma do mnie co najmniej olewawczy Swoją drogą nieźle się administracja zcwaniła, nawet im się już nie chce liczników spisywać tylko samemu trzeba to robić ...
Cholerka, aż mnie skurcz złapał...
A wczoraj się zestresowałam, bo poszłam na duże zakupy i po wyłożeniu wszystkiego na taśmę okazało się, że nie mam portfela ... Do sklepu na 100% wchodziłam z nim, a teraz patrzę, torebka lekko rozpięta, no pięknie. 5 razy przeszukiwałam torebkę już cała spocona, ale znalazł się na szczęście, nie wiem, gdzie się schował ... Ale zestresować się zdążyłam ...
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 07:01   #2456
Ray
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem ja sie bardzo nie pocilam

Cytat:
ze co? jaki cewnik??? a po co?? nie zakladaja zadnego cewnika i nawet malo kiedy robia lewatywe juz teraz, ja nie mialam lewatywy kupki nie zrobilam cewnik to przy cc, albo po porodzie ci zaloza jesli w przeciagu 3 h od porodu nie zrobisz siusiu, nie wiem czemu tak jest ale kaza zrobic siusiu chyba do 3 h moze 5 nie pamietam jeszcze

Cytat:
mialam z Alicj rozejscie i mam rowniez teraz poraz drugi, w pierwszej ciazy to zbagatelizowali twierdzac ze to uroki ciazy, W sumie chyba nic sie nie stalo
ale musialam malo chodzic i najlepiej bylo by sie zaopatrzyc w pas ortopedyczny ciazowy ktory stabilizuje miednice,
do cc to zalezy ile ci sie rozejdzie na usg to chyba widac. jak malo to nie ma powodu cc, jak duzo tak. Pozniej powinno wrocic wszystko, jesli nie to potrzebna rehabilitacja i juz na porodowce obwiazuja jakimis bandazami.... ale to wszystko zalezy ile sie rozejdzie jakies normy sa.

kurcze a ja mam tyle stresow ze ja nie wiem jak to wszystko przetrwam w ciazy.... ostatnie dwa dni po nocach jem ze stresu waga dzis pokazaa 6 kg wiecej a dwa dni temu bylo 5 kg w dwa dni pewnie od tego obzarstwa....
musze to ukrucic.... od dzis 5 posilkow dziennie jak wczesniej i zero slodyczy
w ciazy musze biegac po sadach akurat cholera teraz musialo na mnie spasc to wszystko
Stary 2010-06-25, 07:56   #2457
Marcia2507
Raczkowanie

Witam Szanowne Mamusie

Jestem "świeżaczkiem" na tym forum i październikową ciężarówką.
Bardzo miło mi Was poznać i cieszę się że znalazłam się tutaj, jest tu poruszonych wiele tematów które mnie ciekawią. Z chęcią powymieniam się z Wami moimi spostrzeżeniami.
Pozdrawiam
Marcia2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 07:56   #2458
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
heh ja też nienawidzę koszul, ale jak mus to mus... Ja nago bym nie rodziła, bo zmarzluch jestem...

to u ginekologa przebierasz się w jakieś wdzianko???? Nigdy się z tym nie spotkałam, chyba, że w filmach

a biustonosze chyba ze 2, ale to dopiero tuż przed porodem, bo nie wiem,c zy mi jeszcze biust urosnie[COLOR=Silver]
Ja tez nie lubie koszul- lubie pizamy za podniami i bluzeczka. No ale co zrobic.

U ginekologa przebieram sie u niego w lazience w specjalne ubranie- taki szlafrok zielony (ala hirurgiczny) mozna tez ubrac kapcie w takiego materialu uszyte, wiec myslalam ze w czyms takim tez sie rodzi.

Ze stanikami chyba sie wstrzymam, bo biust moze rosnac jeszcze, a nawet w obwodzie. Jak macie jakies linki na staniki z allegro to wrzuccie linka.

elenka1- aby nie zalatwic sie podczas porodu to lewatywe trzeba sobie zrobic wczesniej.

Klarissa- majtki siateczkowe Hermana sa bez rozmairow rozciagaja sie od 60-120 cm w biodrach. Ja kupilam tez majtki jednorazowe- nosze M wiec kupilam L. Koszule nocne- idealna jak mierzylam byla M ale pani poradzila mi XL bo brzuch urosnie jeszcze a roznicy nie ma az tak wielgachnej.

Dziewczyny bo kiedys pisalyscie o jakis ochronach na sutki gdy dzidzius pogryzie, beda krwawic....nie wiem czy to pisalyscie wy czy na innym forum. Chcialabym takie kupic ale widzilam tylko z avent i sa dwa rozmiary a skad mam wiedziec jakie czy mniejsze czy standardowe?o tu tez znalazlam http://www.2o2.pl/c,pl,50_134,2,1,0,...ki-piersi.html

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-06-25 o 08:16
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 08:24   #2459
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Marcia2507 witaj

mnie też się wzrok pogorszył mam nadzieje, że poród nie zaszkodzi no i potem wróci wszystko do stanu sprzed ciąży. Bo i tak nie było za ciekawie...
Stary 2010-06-25, 08:34   #2460
Ineczka33
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
nie wiem ja sie bardzo nie pocilam
Ja z kolei pociłam się baaardzo i to przez kilka miesięcy. Moje koleżanki też.To podobno jest fizjologiczne i bardzo częste. W szpitalu miałam 1 koszulę, natomiast ze względu na tą potliwość w domu miałam 3 na zmianę.
Cytat:
Napisane przez Marcia2507 Pokaż wiadomość
Witam Szanowne Mamusie
Witaj Marcia na Forum

Cytat:
Ze stanikami chyba sie wstrzymam, bo biust moze rosnac jeszcze, a nawet w obwodzie. Jak macie jakies linki na staniki z allegro to wrzuccie linka.
ja zakupiłam jakiś czas temu do noszenia, bo wyrosłam ze swoich takie http://allegro.pl/item1066679175_biu..._3_kolory.html Noszą się bardzo dobrze. Nie ma problemu z wymianą u gościa, jak kupisz za mały. Mam w planach po porodzie kupić jeszcze ze 2 do karmienia.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości